juraciuxzx
2010 10 20, 07:43
J-u-r-a-t-e
2010 10 20, 10:52
liamute
2010 10 20, 13:45
Sveikutes, Perskaiciau beveik visa sena temute, bet atsakymo i man rupyma klausima taip ir neradau. Norejau patyrusiu mamyciu paklausti kiek mazdaug reikia tureti daugkartiniu sauskelniu ir prilaikanciu vilnoniu kelnaiciu?
QUOTE(liamute @ 2010 10 20, 13:45) Sveikutes, Perskaiciau beveik visa sena temute, bet atsakymo i man rupyma klausima taip ir neradau. Norejau patyrusiu mamyciu paklausti kiek mazdaug reikia tureti daugkartiniu sauskelniu ir prilaikanciu vilnoniu kelnaiciu?  prilaikančių trijų turėtų užtekti. naujagimiui daryčiau įklotus kuriuos dėčiau tiesiai į prilaikančias. arba "pre-foldus" - kokių 22-24. juos vėliau naudočiau kaip įkltus. nuo kokių dviejų mėnesių jau naudočiau tikras sauskelnes į kurias dėčiau tuos pre-foldus kaip įklotus. na, tai skonio reikalas kiek turėt - aš kažkada su 4 išsiversdavau, nes dėdavau įklotą į vidų ir sauskelnės sušlapdavo tik kraštai - aš jas padžiaudavau ant radiatoriaus, o vakare visas išskalbdavau. bet teoriškai kiek įklotų tiek ir sauskelnių reika. va dar psl. radau apie sauskelnių siuvimą http://webpages.charter.net/rhamley/diapers/diapertext1.htmbuvau šiandien avikos tekstilėj manto g., tai idomių medžiagėlių ten mačiau. pirma tai vilnos trikotažo - jis toks nei storas nei plonas bet su pukeliu. paėmiau pusmetrį pabandymui. kainuoja 40 lt/m, tik spalva tokia nilabai - tamsiai pilka. dar buvo fliso likučių po 6 lt/m, tai paėmiau - bandysiu daryt sausą vidų. dar buvo tokios šukutos medvilės, trikotažas o iš kitos pusės pukelis. turėtų būti labai maloni sauskelnėms, tik idomu per kiek laiko suskalbtų
liamute
2010 10 20, 21:33
Gal nuskambes kvailai bet kas yra "pre-foldai"? O iklotus naujagimiui is kokio audinio darytumet? Tikrai atsiprasau jei klausimai nuskambejo kvailai
juraciuxzx
2010 10 20, 21:45
tai toks vystyklas keturkampis susilanksto ir susisega snapiu iseina kaip kelnytes, arba galima tik kaip iklota didesniam leliui naudoti.  o naujagimui iklotai tokie kaip ir nenaujagimui - gali buti ir is bambuko ir is medvilnes ar kanapes ...nera skirtumo ar naujagimis ar ne del ikoltu audinio pasirinkimo bent mano galva.
QUOTE(liamute @ 2010 10 20, 21:33) Gal nuskambes kvailai bet kas yra "pre-foldai"? O iklotus naujagimiui is kokio audinio darytumet? Tikrai atsiprasau jei klausimai nuskambejo kvailai  nieko čia kvailo. tiesiog kelių sluoksnių merlės (būna ir kitokio audinio) gabalas. va čia yra apie prefoldus - ir kaip juos naudoti ir kaip atrodo ir kokių dydžių http://www.greenmountaindiapers.com/prefolds.htmjie yra patogūs mano galva, nes juos galima ir susegti (su snapiais pvz., čia toks trijų galų daikčiukas, na tam psl. pamatysit - suprasit kas tai yr), arba galima naudoti tiesiog kaip įklotukus. nes mums kol leliukas nebuvo labai aktyvus labai patogu buvo tiesiog įklotus dėti į prilaikančias kelnytes. aš turėjau tik merlinius įklotus, nes apie kitokius dar nieko nežinojau. dabar dar pasidaryčiau gal frotinių, bet šiaip merliniai man labai patinka iki šiol - ir minkšti ir sugeria gerai ir greitai džiusta. ir susilankstyt gali kaip nori, o paruošti išvis nėra ką veikti - nusiperki merlės gabalą, išskalbi, sukerpi kaip reikia, dar kartą išskalbi - apkarpai išlindusias siules - ir naudojies. na galima dar ir kraššus apmėtyt - bet čia kas netingi.
hmmm, ar kas nors bandėt siuti iš fliso?  na, kaip būna - vidinis sluoksnis iš fliso, kuris išlieka sausas. ar čia kažkokio spec. fliso reikia? ar jį reikia išskalbti prieš tai? manasis flisas visiškai neišlieka sausas, kaip tik atvirkščiai - viską į save sugeria, apačioj esantis merliukas vos vos keliose vietose sudrėko. sakyčiau, tokį flisą galima naudoti prilaikančioms kelnytėms, pabandžiau, tai du sluoksniai stiklinės vandens nepraleido. bet kaži kaip bus po skalbimo
Ingridska
2010 10 21, 11:46
Sveikos mamos ir mažyliai, turim problemą - siūti sauskelnes patiko labiau nei dėvėti  , bet gal tik dėl to kad pradedam ir daug kas neaišku. Sauskelnes pasiuvau iš 4 sluoksnių flanelės, o įklotukus iš 2 sluoksnių frotino. Mažius siusioja kas pusvalandį, tai tik pakeičiu įklotuką, nes jį dedu ne į sauskelnės kišenę, o tiesiai ant užpakaliuko. Užsižaidė mažylis valandą su tetuku, tai šlapi liko abu  . Kol kas neturim vilnonių kelnyčių, bet nejau jos sulaikys drėgmę?  Tad gal geresnis varijantas siūti kelnytes su PUL sluoksniu - 3 sluoksniai flanelės ir viršutinis PUL? Ar nebus per storos?
juraciuxzx
2010 10 21, 12:31
QUOTE(Ingridska @ 2010 10 21, 12:46) Sveikos mamos ir mažyliai, turim problemą - siūti sauskelnes patiko labiau nei dėvėti  , bet gal tik dėl to kad pradedam ir daug kas neaišku. Sauskelnes pasiuvau iš 4 sluoksnių flanelės, o įklotukus iš 2 sluoksnių frotino. Mažius siusioja kas pusvalandį, tai tik pakeičiu įklotuką, nes jį dedu ne į sauskelnės kišenę, o tiesiai ant užpakaliuko. Užsižaidė mažylis valandą su tetuku, tai šlapi liko abu  . Kol kas neturim vilnonių kelnyčių, bet nejau jos sulaikys drėgmę?  Tad gal geresnis varijantas siūti kelnytes su PUL sluoksniu - 3 sluoksniai flanelės ir viršutinis PUL? Ar nebus per storos? zinoma vilna sulaiko dregme, ne visi vaikai, bet su storesnio siulo vilnonem ir visa nakti ismiega neperslape kiaurai  pulas vistik lieka pulas - kad ir orui pralaidus - tai sintetika, bet uzpakalis buna plonesnis, nors kai jau galim pasisiuti is vilnos trikotazo virsutines kelnytes tai ir sita beda atkrenta. Aisku vilnones reikia skalbti ir lanolizuoti su spec priemonem kartu i skalbykle neina imesti. Xena, galima prilaikancias is flyso siuti, angliskuose psl maciusi esu tokiu kelnyciu tiek kad siuti galima tiek ir pardavinejamu, pagal tokia pacia iskarpa kaip spaudes.ten puslapiuke yra vilnoniu ilgaklesniu iskarpa., na bent isvaizda tokia pati, manau ir iskarpa tiks.
liamute
2010 10 21, 12:48
Aciu labai merginos uz atsakymus...  Ruosiames ir mes auginti leliu su daugkartinemis sauskelnemis
QUOTE(Ingridska @ 2010 10 21, 11:46) Sveikos mamos ir mažyliai, turim problemą - siūti sauskelnes patiko labiau nei dėvėti  , bet gal tik dėl to kad pradedam ir daug kas neaišku. Sauskelnes pasiuvau iš 4 sluoksnių flanelės, o įklotukus iš 2 sluoksnių frotino. Mažius siusioja kas pusvalandį, tai tik pakeičiu įklotuką, nes jį dedu ne į sauskelnės kišenę, o tiesiai ant užpakaliuko. Užsižaidė mažylis valandą su tetuku, tai šlapi liko abu  . Kol kas neturim vilnonių kelnyčių, bet nejau jos sulaikys drėgmę?  Tad gal geresnis varijantas siūti kelnytes su PUL sluoksniu - 3 sluoksniai flanelės ir viršutinis PUL? Ar nebus per storos? jei netikit - pabandykit sukarpyti kokį nenaudojamą vilnonį daiktą ir naudoti įklotus - pamatysit pati. (įklotą aišku dedam ne prie užpakaliuko) QUOTE(juraciuxzx @ 2010 10 21, 12:31) Xena, galima prilaikancias is flyso siuti, angliskuose psl maciusi esu tokiu kelnyciu tiek kad siuti galima tiek ir pardavinejamu, pagal tokia pacia iskarpa kaip spaudes.ten puslapiuke yra vilnoniu ilgaklesniu iskarpa., na bent isvaizda tokia pati, manau ir iskarpa tiks. ačiū, o iš ko siuti tą vidinį sluoksnį kad žmogus nejaustų dregmės? lygtais kliklio mačiau flisinį sluoksnį, ar tas flisas turi būti kažkoks spec.?
juraciuxzx
2010 10 21, 14:34
QUOTE(xena @ 2010 10 21, 15:10) jei netikit - pabandykit sukarpyti kokį nenaudojamą vilnonį daiktą ir naudoti įklotus - pamatysit pati. (įklotą aišku dedam ne prie užpakaliuko) ačiū, o iš ko siuti tą vidinį sluoksnį kad žmogus nejaustų dregmės? lygtais kliklio mačiau flisinį sluoksnį, ar tas flisas turi būti kažkoks spec.? na as turiu irgi keletu tu flisiniu iklotu ir kazkada mamos kalbejo apie tas pul kisenines sauskelnes su flisiniu vidiniu sluoksniu - turiu tokias - na man jis neatrodo kazkoks kitoks...tas flisas...padejus ranka man nebudavo jis dregnas...  nezinau tiesa sakant...
ingaaaa
2010 10 21, 17:28
Buvau pasisiuvus keleta flisiniu ikotuku,tai jie man sualergizavo uzpakaliuka ir nuo to sykio daugiau nebenaudoju.Asmeniskai man jie nepatiko-kai tarp pirstu trini,tai man tokia sintetika ,,kvepia'',o ir atrodo,kad tuoj ims ir isielektins  tai jie man ir nelipo  O del uzpakaliuko sausumo-kai tik suslampa tai tuoj ir keiciu.Naktimis irgi po pora kartu.
gruodinuke
2010 10 22, 10:54
labas visoms, pirmiausia sveikinu į naują temą persikrausčius parodau savo naujus "šedevrus"  Žalios su PUL viršutiniu sluoksniu (viduj frotas), baltos iš maximos rankšluosčio, kur bambuko 60% ir flanelinės  Šįkart visas siuvau kimštines, be kišenių. Kažkaip pagalvojau, kad mano storiausios bambukinės ant gyvatuko tik parą džiūsta, o sauskelnių vistiek kokiom trim dienom mažiausiai turiu, tai tegul džiūsta jos sau  diskutavot apie flysinius įklotus. Įkėliau nuotrauką savo sausojo įklotuko, tikiuosi matosi daugmaž audinys, jis tikrai kiaurai viską praleidžia ir nekaupia savyje skysčio, na ir užpakaliukas sausesnis būna, beveik neparausta 
gitulia
2010 10 22, 11:54
gruodinuke, kokios grazios sauskelnytes  Labai dailiai gavosi, o PUL is viso kaip pirktines atrodo, o gal ir geriau O toki flisini iklotuka ir as turiu. Cia is little lamb sauskelniu? Man jis labai svelnus ir fainutis. Tik retai as tuos flisinius naudoju, dazniausiai dedu popieriu, nes nelabai galiu nuprognozuoti kada rimciau isteplios sauskelnes
meduolia
2010 10 22, 12:21
QUOTE(gruodinuke @ 2010 10 22, 10:54) labas visoms, pirmiausia sveikinu į naują temą persikrausčius parodau savo naujus "šedevrus"  Žalios su PUL viršutiniu sluoksniu (viduj frotas), baltos iš maximos rankšluosčio, kur bambuko 60% ir flanelinės  Šįkart visas siuvau kimštines, be kišenių. Kažkaip pagalvojau, kad mano storiausios bambukinės ant gyvatuko tik parą džiūsta, o sauskelnių vistiek kokiom trim dienom mažiausiai turiu, tai tegul džiūsta jos sau  diskutavot apie flysinius įklotus. Įkėliau nuotrauką savo sausojo įklotuko, tikiuosi matosi daugmaž audinys, jis tikrai kiaurai viską praleidžia ir nekaupia savyje skysčio, na ir užpakaliukas sausesnis būna, beveik neparausta   Dievuliau koks grozis, manishkem tai net nesilyginti QUOTE(gitulia @ 2010 10 22, 11:54) gruodinuke, kokios grazios sauskelnytes  Labai dailiai gavosi, o PUL is viso kaip pirktines atrodo, o gal ir geriau O toki flisini iklotuka ir as turiu. Cia is little lamb sauskelniu? Man jis labai svelnus ir fainutis. Tik retai as tuos flisinius naudoju, dazniausiai dedu popieriu, nes nelabai galiu nuprognozuoti kada rimciau isteplios sauskelnes  as ir turiu is little lamb tuos flisinius, faini, bet naudoju as juos tik kai i lauka einam, ar kazkur, namuose jokiu flisu, o popieiruka irgi tik pries pora savaiciu atradau, geras daigciukas, nors manishkio rimti reikalai prognozuojami tai pataikau ir pasodinu ant puodo, bet kartais idedu popieriu, maza ka, gal bevalgydamas kad nesugalvotu, pyrs pyrst
Ingridska
2010 10 22, 14:18
Ačiū, mergaitės, už atsakymus. Namie nieko vilnonio nerandu, reikės bėgt miestan. Arba anytos prašyt kad numegstu. O gal žinot kur Panevėžy galima rast PUL, nes vienoje audinių parduotuvėje paklausiau, tai net nesuprato apie ka kalbu  . gruodinuke - grožis,  ir man dar toli toli. Papasakok dar apie savo siūtas kelnytes - kelių jos sluoksnių? Su PUL tai ant viršaus nieko nebereikia maut, o kitoms vilnones kelnytes - kuris varijantas praktiškesnis? PUL apsiuvai kantavimo gumyte, o kitus kaip? Įklotukus į kelnyčių kišenę dedi ar ant užpakaliuko? Aš bandžiau dėt ant užpakaliuko, tai kas puisvalandi ir keičiu, nes mažius kas pusvalandi ir siusioja, bet dabar pagalvojau gal visai aš čia persistengiu....
JulieTa
2010 10 22, 14:57
gruodinuke - superines sauskelnes. o kas per PUL sluoksnis? is kur jo gauti? atsiprasau jei snekejot, o as neskaitau
gruodinuke
2010 10 22, 15:19
ačiū, merginos už pagyrimus gitulia, žinok iš arti apžiūrėjus tai toli gražu iki pirktinių, nes siūlės kreivos, kantavimo guma vietom net neprikabinta (dar nelabai moku su ja elgtis)  žodžiu, dar yra kur stengtis  aha, mano flysiukas iš Little lamb  aš jį naudoju dažniausiai tik nakčiai, dieną mažai kada jį dedu. Neseniai nakčiai dar ant flysiuko ir popieriuką dėjau, tai bent jau man atrodė, kad super duper užpakaliuko apsauga nuo drėgmės gavosi, tik vėl kažko nebededu, gal kartais prityngiu  O dėl kakučio, tai pas man labai prognozuojamas dalykas, viską iš ryto į naktipuodį pakakoja  Puodą naudojam jau nuo kokių dviejų mėnesių, prieš tai tik į kriauklę kakius gaudžiau  Aišku, visko būna, kartais visą dieną po truputuką tik pyrst pyrst  ypač, jei mama iš vakaro kokių sulčių atsigeria  bet ką jau padarysi, atsiplauna juk viskas Ingridska, žalios- Pul ir du sluoksniai froto, baltos - per klyniuką gaunasi 4 sluoksniai rankšluosčio (ties užsegimais tik du), flanelinės - du sluoksniai flanelės ir du froto ties klyniuku. Aš naudoju ir vilnones kelnytes ir apsaugines vien tik iš PUL medžiagos, čia pirmas tokias dabar turėsiu, kur PUL su kitom medžiagom susiūta. Jei gerai vilna lanolizuota, tai bent jau dieną tikrai nebijok naudoti, niekas nepratekės (ypač, jei sauskelnė nemažai sluoksnių turi), Pul apsaugines kelnytes naudoju, kai eina į lauką, tada esu tikra, kad drabužiukai liks visiškai sausi. Man praktiškas tiek vienas, tiek kitas variantas. Vat mano žaliųjų - kur PUL apsiūta, tai kantavimo gumytė prisigėrė truputi sysiuko, bet prie rūbelių neprisilietė, tai viskas sausa liko. Šito truputuką ir bijojau, kai PUL susiūta su kažkuo kitu, tai kraštai vis tiek įmirksta, dabar laužysiu galvą, kaip čia gudriau pasiuvus  O kai naudoji apsaugines kelnytes iš PUL, tai drėgmė visai nepersiduoda krašteliams  Kaip jau rašiau prie nuotraukyčių, šįkart siuvau tokias, kad jau papildomų įklotukų nebereikėtų dėti  Baltosios tai atlaikė visas 12 valandų ir vilnonės kelnytės beveik sausutėlės liko JulieTa, PUL - tai poliuretano laminatas  medžiaga, kuri nepraleidžia drėgmės, bet praleidžia orą. Aš pirkau iš spaudes.ten.lt o ar yra mūsų parduotuvėse, tai nežinau, man iki šiol nepavyko rasti.
Ingridska
2010 10 22, 15:59
viskas kaip ir aišku, belieka praktikuotis, praktikuotis ir dar kartą.... Dėl PUL - manau ne kiekviename mieste jo rasti įmanoma, jei nerandu tokiam kaime kaip Panevėžys. O kaip jei vietoj PUL panaudoti įtiesaliukus į lovas, kuriais prekiauja vaikų prekių parduotuvės, juk turėtų būti tas pats. O ir paskaičiavus išmatavimus ok gaunas: 50x120 pataupant galima pasiūti 4 kelnytes ir kaina 15 litų už keturias. Tinginčioms siūti  - Coliukėje radau visa asortimentą ir gan nebrangiai - ir kelnytės neperšlampančios, ir vystikliukų yra, ir dar kažko aprišimui... ir panašu kad lietuviška viskas (bent jau ant pakuotės mačiau lietuviškus užrašus). Ir čia tikrai ne reklama, tiesiog buvau nustebus, net kilo noras nupirk, nufotkint ir į puslapį įkelt, kad mamos pasinaudotų. Toks geras reikalas, o tiek mažai reklamos. Gailiuosi kad tik sulaukusiems 4 mėnesių (ir tik antram vaikui) sužinojau apie daugkartines sauskelnes. O dar ir siūti labai patiko
juraciuxzx
2010 10 22, 17:25
QUOTE(gruodinuke @ 2010 10 22, 16:19) ačiū, merginos už pagyrimus gitulia, žinok iš arti apžiūrėjus tai toli gražu iki pirktinių, nes siūlės kreivos, kantavimo guma vietom net neprikabinta (dar nelabai moku su ja elgtis)  žodžiu, dar yra kur stengtis  o kokia siule kantavimo guma siuvi? Man lengviau zigzagu ir siuti taip kad ne visa siule eitu ant gumos o vienas zigzago ziules > dygsnio galiukas butu ant gumos kitas ant medziagos - man po pirmo pabandymo ir isardymo "prasviesejo" kaip graziai prisiuti:)
gruodinuke
2010 10 22, 18:23
QUOTE(juraciuxzx @ 2010 10 22, 19:25) o kokia siule kantavimo guma siuvi? Man lengviau zigzagu ir siuti taip kad ne visa siule eitu ant gumos o vienas zigzago ziules > dygsnio galiukas butu ant gumos kitas ant medziagos - man po pirmo pabandymo ir isardymo "prasviesejo" kaip graziai prisiuti:) tikrai gera mintis, reikės kitą ka rtą pamėginti  kažkaip pati nesugalvojau
crazy woman
2010 10 22, 18:44
QUOTE(Ingridska @ 2010 10 22, 17:59) viskas kaip ir aišku, belieka praktikuotis, praktikuotis ir dar kartą.... Dėl PUL - manau ne kiekviename mieste jo rasti įmanoma, jei nerandu tokiam kaime kaip Panevėžys. O kaip jei vietoj PUL panaudoti įtiesaliukus į lovas, kuriais prekiauja vaikų prekių parduotuvės, juk turėtų būti tas pats. O ir paskaičiavus išmatavimus ok gaunas: 50x120 pataupant galima pasiūti 4 kelnytes ir kaina 15 litų už keturias. Tinginčioms siūti  - Coliukėje radau visa asortimentą ir gan nebrangiai - ir kelnytės neperšlampančios, ir vystikliukų yra, ir dar kažko aprišimui... ir panašu kad lietuviška viskas (bent jau ant pakuotės mačiau lietuviškus užrašus). Ir čia tikrai ne reklama, tiesiog buvau nustebus, net kilo noras nupirk, nufotkint ir į puslapį įkelt, kad mamos pasinaudotų. Toks geras reikalas, o tiek mažai reklamos. Gailiuosi kad tik sulaukusiems 4 mėnesių (ir tik antram vaikui) sužinojau apie daugkartines sauskelnes. O dar ir siūti labai patiko  O kas ta Coliuke? Cia siaip parduotuve ar internetine?..
Ingridska
2010 10 23, 08:29
Coliukė tai parduotuvė Panevėžyje, kituose miestuose jos gal ir nėra.
gruodinuke, labai gražios tavo sauskelnės  tas žalios tai ypatingai pasinaudosiu ir aš tavo patirtim - pasiusiu PUL-o sauskelnes su dvigubu frotu. turiu vienas iš striukinės medžiagos su flanele - tai nelbai pasiteisino, nes du sisiukai - ir visa flanelė šlapia iki pat ausyčių. ačiū už flisinio įkloto nuotaruką. na mano flisas iš tolo nepanašus į šitą. labiau panašus į kikilio http://www.kikilis.com/e-parduotuve/iklota...--1vnt--15.htmlštai (ir matosi kad vandens visiškai nesugeria net, jau nekalant apie sausumą):  tad teks drabužius siutis
gitulia
2010 10 23, 13:10
Tada toks flisas labai tiks prilaikanciosm kelnytems
QUOTE(gitulia @ 2010 10 23, 13:10) Tada toks flisas labai tiks prilaikanciosm kelnytems  aha, tiktų, bet visgi siusiu kelnes ir kepures. visai gerai pas mus flisinės kelnės eina,o kepurės-šalmukai iš fliso irgi superinės - ir šiltos ir odai malonios. na štai, pasirosysiu - viršus iš pulo, vidus ir įklotas iš bambukinio rankšluosčio. toks minkštas kad pati nešiočiau 
meduolia
2010 10 23, 15:21
QUOTE(xena @ 2010 10 23, 15:18) aha, tiktų, bet visgi siusiu kelnes ir kepures. visai gerai pas mus flisinės kelnės eina,o kepurės-šalmukai iš fliso irgi superinės - ir šiltos ir odai malonios. na štai, pasirosysiu - viršus iš pulo, vidus ir įklotas iš bambukinio rankšluosčio. toks minkštas kad pati nešiočiau   super  neturiu zodziu, ir kaip spalvos dera
juraciuxzx
2010 10 23, 16:02
QUOTE(xena @ 2010 10 23, 16:18) aha, tiktų, bet visgi siusiu kelnes ir kepures. visai gerai pas mus flisinės kelnės eina,o kepurės-šalmukai iš fliso irgi superinės - ir šiltos ir odai malonios. na štai, pasirosysiu - viršus iš pulo, vidus ir įklotas iš bambukinio rankšluosčio. toks minkštas kad pati nešiočiau   labai grazu bet ziuriu kaip kruopsciai apsiuta aplinkui siule, man taip per sunku, as zigzagu siuvu kantavimo guma
QUOTE(juraciuxzx @ 2010 10 23, 16:02) labai grazu bet ziuriu kaip kruopsciai apsiuta aplinkui siule, man taip per sunku, as zigzagu siuvu kantavimo guma  jo, man zigzagu irgi patinka, bet šitos spalvos labai kontrastingos - nei balta nei violetine siule nebūtų gražu zigzagu. ačiū mamos už komplimentus
gruodinuke
2010 10 23, 16:05
xena, fantastika  kaip gražiai pasiūta, ir kantavimo guma kaip dailiai apsiūta  čia su specialia mašinos pėdele taip ar su įprasta? bet tikrai, negaliu atsižiūrėti kaip gražu  lauksiu komentarų kaip seksis nešioti  gal čia man vienai gumytė sušlapo
QUOTE(gruodinuke @ 2010 10 23, 16:05) xena, fantastika  kaip gražiai pasiūta, ir kantavimo guma kaip dailiai apsiūta  čia su specialia mašinos pėdele taip ar su įprasta? bet tikrai, negaliu atsižiūrėti kaip gražu  lauksiu komentarų kaip seksis nešioti  gal čia man vienai gumytė sušlapo  ačiū. paprastai siuvau, nes kantavimo pėdelę nupirkau tik iki 4 mm šiaip idejiškai gumytės ir turėtų sušlapti  kažkaip nepagalvojau apie tai. na, palieku nakčiai, taigi ryt parašysiu kas ten sušlaps
na va, išbandėm gumytes. problemų su jom nebuvo, nes kai prisisiojo, reikėjo ir keisti,o kadangi dar įdėjau trigubą bambuko rankšluosčio įklotą, tai jis viską sugėrė, gumytės liko sveikos. būtų idomu visą naktį pramiegot, bet šianakt nepavyko mamos, gal norit ryt kartu sauskelnes pasiut? jau rašiau, kad vedu sauskelnių siuvimo kursus. bet kadangi dar mažai kas žino - tai dalyvių susirenka nedaug (tiesa sakant, pirmą kartą niekas neatėjo, o rytoj antras  ). tai gal kas norit ateiti kartu pasiuti? kadangi iš čia esančių nemanau kad galėčiau kažką kažko pamokyt, tai galima būtų tiesiog pasidalinti savo darbais-atradimais, kažką pasiuti kartu. centre yra stalų - labai patogu iškirpti, yra viena siuvimo mašina. sauskelnėms išskirtos dvi valandos - nuo 14 iki 16, galima ateiti su vaikučiais. Vienas susitikimas kainuoja 10 lt, čia patalpų išlaikymui, aš iš to nieko neuždirbu. http://www.prieraisiojitevyste.lt/node/76jei sugalvosit - smsinkit man prašau, nes jei nebus užsiregistravusių, tai viena ten neisiu  8 687 12274 Papildyta:beje, čia pat yra ir kelnyčių mezgimo dirbtuvėlės, jei kam idomu: http://www.prieraisiojitevyste.lt/node/65
meduolia
2010 10 24, 14:40
xena, labai idomu, gaila as Kaune kaip tik nulekiau pasiziuret i www.kaunomamuklubas.lt kokios paskaiteles ir uzsiemimai Kaune ogi ziuriu kad musu kikilis t.y. akvilyte ten vede paskaitele apie daugkartines sauskelnes ir as praleidau  zhioplas daigtas as
gruodinuke
2010 10 24, 15:34
xena, aš su mielu noru prisijungčiau, bet rytoj neturiu kam savo dukrytės palikti (su penkių mėnesių kūdikiu nelabai gautųsi kažką parankdarbiauti)... Gal kitą pirmadienį ir pavyktų, be dar nežinau. Jau praėjusį pirmadienį man labai viliojančiai atrodė šis pasiūlymas
QUOTE(gruodinuke @ 2010 10 24, 15:34) xena, aš su mielu noru prisijungčiau, bet rytoj neturiu kam savo dukrytės palikti (su penkių mėnesių kūdikiu nelabai gautųsi kažką parankdarbiauti)... Gal kitą pirmadienį ir pavyktų, be dar nežinau. Jau praėjusį pirmadienį man labai viliojančiai atrodė šis pasiūlymas  žinok, dabar užsiregistravus viena mama su vaikeliu, ir aš irgi greičiausia ateisiu su leliuku. tai kad jei nieko nepavyks - tai visoms  bet šiaip manau kad pavyks - ten yra keli kambariai, nebūtina dirbti prie stalo, galima ant grindų. ten yra kilimas, pagalvėlės, žaislai.
JulieTa
2010 10 24, 20:18
xena, nu va, ah, tai tu ten vedi  aisku pasikviesk ka nors i pamokeles
gruodinuke
2010 10 24, 23:12
QUOTE(xena @ 2010 10 24, 21:11) žinok, dabar užsiregistravus viena mama su vaikeliu, ir aš irgi greičiausia ateisiu su leliuku. tai kad jei nieko nepavyks - tai visoms  bet šiaip manau kad pavyks - ten yra keli kambariai, nebūtina dirbti prie stalo, galima ant grindų. ten yra kilimas, pagalvėlės, žaislai. na, aš ryt dar ir be auto, tai visai man nesinori viešu transportu vaiką tempti, kai dabar aplink visi tik čiaudo ir visokius virusus nešioja  be to, mano dukrytei pasirodė pirmasis dantukas, tai niurzgala baisiausia, bijau, kad ne tik kad nieko neišeis, bet ir serenadų prisiklausytumėt  labai tikiuosi, kad šįsyk susirinks daugiau mamyčių ir pavyks susitikimas, o kitą kartą pasistengsiu susiorganizuoti kokią močiutę, kad man vaiką pažiūrėtų
juraciuxzx
2010 10 25, 09:50
buciau vilniete - neatsikratytu manes Xena. Gal iseis susiderinti jei ilgeliau tie kursai vyks kai atvaziuosiu i vilniu 3D echo darytis, tada tikrai ateiciau, nes tiek vilniuje dar zinau kur yra Vivulskio g., ten centrinis bankas snoras, mano darboviete... taigis, perskalbiau dar karta bambuko pleda ir isdziovinau karsciausiu rezimu dziovykleje, bet daugiau nesusitrauke, is 130x200 liko 140x180 (kazkaip idomiai susitrauke). Kol kas pasiuvau tik ikloteli viena pabandymui 40x40, vienas sluoksnis to bambukinio pledo+vienas sluoksnis flaneles. I tris dalis sulankscius jau storokas gaunasi, pamaniau kad net kaip perfolda galima butu naujagimui naudoti. Ir dabar planuoju sauskelnes is jo siuti, bet tikai sorokas audinys, manau vieno sluoksnio pakaks per akis+pavirsinis flaneles ar medvilnes sluoksnis kad butu grazu. Kadangi toks storokas derinukas gaunasi vidun ikloto nesiusiu, bus ale kisenine, bet turbut tos kisenes net nebus, uzteks vidun iklotuka dar isideti. TIK NIEKAIP NENUSPRENDZIU PAGAL KOKIA ISKARPA SIUTI...sonuose tikrai bus gumytes paprastos ir aplink apsiusiu zigzagu, nes nemanau kad tai labai bryzgantis audinys, bent karpant ji taip pasirode. Vien del storio nelabai iseitu isverst susiuvus viduje, gal ir nespaustu, bet jauciu dziutu ilgai  . Sitos tikrai bus be isiuvu...kantavimo guma nesunku but apeiti, bet LT randama sauroji nelabai gerai gali sutraukti toki stora audini, o ta platesne kad is is spaudes.ten bijau bus per stora...ir bijau kad neverztu... plius noriu kad dydis butu universalus...atvertus krasteli visai bus stora, nesinori kad maziukui spaustu... NA GAL KOKI PASIULYMA TUTESIT, buciau dekinga
juraciuxzx
2010 10 25, 15:58
gal ta ottobre standartini bandyti...pagal ji nesiuvus niekada...bet ten irgi su dydziais  na niekaip neapsisprendziu o nagai taip niezti
QUOTE(juraciuxzx @ 2010 10 25, 09:50) buciau vilniete - neatsikratytu manes Xena. Gal iseis susiderinti jei ilgeliau tie NIEKAIP NENUSPRENDZIU PAGAL KOKIA ISKARPA SIUTI...sonuose tikrai bus gumytes paprastos ir aplink apsiusiu zigzagu, nes nemanau kad tai labai bryzgantis audinys, bent karpant ji taip pasirode. Vien del storio nelabai iseitu isverst susiuvus viduje, gal ir nespaustu, bet jauciu dziutu ilgai  . Sitos tikrai bus be isiuvu...kantavimo guma nesunku but apeiti, bet LT randama sauroji nelabai gerai gali sutraukti toki stora audini, o ta platesne kad is is spaudes.ten bijau bus per stora...ir bijau kad neverztu... plius noriu kad dydis butu universalus...atvertus krasteli visai bus stora, nesinori kad maziukui spaustu... NA GAL KOKI PASIULYMA TUTESIT, buciau dekinga  man šita visai patiko http://www.thenappynetwork.org.nz/images/W...SM%20Pocket.pdfišėjo panašiai į popolini one size (jei esi mačius). priekį galima ne tokį platų daryt jei naujagimiui naudosit, mes metinukei vistiek ant paskutinių knopkių nesegam. o tą kantavimo gumą iš spaudžių esi mačius? ji tokia minkštutė, ne iš tolo nepanaši į parduotuvines. ir neperstorai apkantuoja. na, vien dėl storumo aš jos neatsisakyčiau, nes naudojom ir storiau apkantuotas.
crazy woman
2010 10 25, 18:13
QUOTE(xena @ 2010 10 25, 19:23) man šita visai patiko http://www.thenappynetwork.org.nz/images/W...SM%20Pocket.pdfišėjo panašiai į popolini one size (jei esi mačius). priekį galima ne tokį platų daryt jei naujagimiui naudosit, mes metinukei vistiek ant paskutinių knopkių nesegam. o tą kantavimo gumą iš spaudžių esi mačius? ji tokia minkštutė, ne iš tolo nepanaši į parduotuvines. ir neperstorai apkantuoja. na, vien dėl storumo aš jos neatsisakyčiau, nes naudojom ir storiau apkantuotas. sita schema reiks butinai isbandyti ryt vaziuoju i gariunus, tikiuosi rasti ta spaudziu aparata
juraciuxzx
2010 10 25, 19:12
QUOTE(xena @ 2010 10 25, 18:23) man šita visai patiko http://www.thenappynetwork.org.nz/images/W...SM%20Pocket.pdfišėjo panašiai į popolini one size (jei esi mačius). priekį galima ne tokį platų daryt jei naujagimiui naudosit, mes metinukei vistiek ant paskutinių knopkių nesegam. o tą kantavimo gumą iš spaudžių esi mačius? ji tokia minkštutė, ne iš tolo nepanaši į parduotuvines. ir neperstorai apkantuoja. na, vien dėl storumo aš jos neatsisakyčiau, nes naudojom ir storiau apkantuotas. aciu, bandysim nuspresti. Aha turim viena vnt popolini one size, net mastau gal man ja tik apsibrezti ir visas tokias pasiuti, butu daugiau vienodu. Taip turiu tos kantavimo gumos, bet kada pvz tris flaneles sluoksnius apkantuoji, kazkaip storoka man regis...as 2 taip sauskelnes senas taisiau, bet kol nera kam isbandyti, tai ir neaisku.
QUOTE(juraciuxzx @ 2010 10 25, 19:12) aciu, bandysim nuspresti. Aha turim viena vnt popolini one size, net mastau gal man ja tik apsibrezti ir visas tokias pasiuti, butu daugiau vienodu. Taip turiu tos kantavimo gumos, bet kada pvz tris flaneles sluoksnius apkantuoji, kazkaip storoka man regis...as 2 taip sauskelnes senas taisiau, bet kol nera kam isbandyti, tai ir neaisku. va čia tai problema aš su kantavimo gumą kantavau tik vieną froto plius PUL sluoksnius (na va tą baltą violetiniais krašteliais).
crazy woman
2010 10 27, 22:06
na, kaip darbeliai einasi?  norejau paklausti, kas siuvat sauskelnes su spaudemis, kokio dydzio jas naudojat?..  pasiziurejau spaudes.ten tai yra gal triju dydziu, kokias geriau rinktis?
crazy woman
2010 10 27, 22:33
QUOTE(crazy woman @ 2010 10 27, 22:06) na, kaip darbeliai einasi?  norejau paklausti, kas siuvat sauskelnes su spaudemis, kokio dydzio jas naudojat?..  pasiziurejau spaudes.ten tai yra gal triju dydziu, kokias geriau rinktis?  aš naudoju 20 dydžio. QUOTE(crazy woman @ 2010 10 27, 22:33) geriausia išmirkyt lanoline, štai pvz. http://www.tik-ekologiski.lt/goods/cat,274...NETT-300ml.html
veitina
2010 10 27, 23:45
Sveikos siuvejeles  ilgai tylejot, tai jau turbut prisiuvot grozybiu  as sianakt bandysiu pagaliau siuti savo mazei sauskelnes su kantavimo gumyte  (jau seniausiai turiu gumos, bet niekaip neprisiruosiu  ) Xena, kaip paskaitele sia savaite praejo? ar jau daugiau mamyciu buvo? labai noreciau ir as i toki siuvejeliu susilekima, tik kad tolokai
juraciuxzx
2010 10 28, 08:04
QUOTE(crazy woman @ 2010 10 27, 23:33) ne vilnos negalima skalbti ukisku muilu, reikia skalbti su priemonemis skirtomis vilnai ir pamirkyti lanoline.
|
|