Aš žinau šiuos:
Šemetos nėščiųjų mokyklą - mokama
Motinystės mokyklą Aukštaičių g. 10 (tik niekaip nesusirenka grupė
4 paskaitėlės Krikščioniškuose gimdymo namuose Miško g. info čia - nemokamai
o daugiau įdomių naudingų kursų
mazylio gimdymo namuose yra manau kad nemokami, bet gal tik toms kuriuos ten prisirase? nezinau, tai ir antroj ligoninej yra ir klinikose, tik neiko nezinau apir kainas, gal kas zino?
Mažylio gimdymo namuose, bent jau anksčiau tai tikrai buvo mokami, net jei prisiregistravai nėštumo priežiūrai pas juos.
klinikose dar yra
QUOTE(lorikas @ 2006 01 31, 14:54) registraturos tel 8-37 326827, ten pasakys kuria diena, kokia tema paskaitele. apie gimdymus kiek atsimenu antradieniais buna, aprodo gimdyklas
mano žinios dėl kursų tokios
1. mažylyje visai neseniai buvau ir išsiklausinėjau. ten yra nemokamos paskaitos vadinamam dieniniam skyriui, bet reikia, kad ginekologė pas kurią lankotės parašytų siuntimą. viskas. nereikia būti užsiregistravus. tik mažylio darbuotojai gražiai nupasakoja dieninis skyrius blablabla, o iš tikro tai jie jus formina kaip nėščias su tam tikrom patologijom ir tipo guldo į tą dieninį skyrių. jie užtai gauna pinigus, o jums nemokamos paskaitėlės, kurios trunka 5-10 darbo dienų. jei nori tėčiai šeštadieniais mokamos paskaitėlės kartu su jais. kiekvieną dieną turit eiti nuo 9 val iki kažkur 13val ar pan. dėl kursų kokybės nieko nežinau. pati dabar sprendžiu ar eit ar ne. 2. II ligoninė. paskaitos nemokamos, nereikia būti prisiregistravus. jos vyksta kiekvieną ketvirtadienį nuo 12,00 234kabinete. akušerijos skyriuje. dėl temos laiko nieko nežinau. taip pat sprendžiu 3. šilainių poliklinika jei užsiregistravusios - nemokamai, jei ne - viena paskaitėlė 5litai, galima eiti vienai ar su vyru. grafikas toks: 239kab. 18,00 (antą mėnesio pirmadienį) pogimdyvinis laikotarpis. šeimos planavimas. 239kab. 18,00 (pirmą ir trečią mėnesio antradienį) pasiruošimas gimdymui. 239 kab. 18,00 (trečia mėnesio trečiadienį) maitinimas krūtimi. natūralaus maitinimo privalumai. ir dar yra viena paskaita (nežinau laiko) pavadinimu nėštumo mityba, higiena ir kažkas. 4. kiek žinau kiekviena poliklinika, bei gimdymo namai organizuoja tam tikras paskaitas. tiesiog paieškokit internete tų įtaigų kurių norit, susiraskit telefonus ir pasiskambinkit, tikrai ką nors rasit, kas pasakys apie kursus. sėkmės
Kas dar žino/lankė kokius kursus Kaune?
apie II ligoninę, jei nori daugiau info pasiskambink šituo tel. 8-37 306062. sužinojau, kad tikrai nemokamai, galima ir su vyrais ir vienom, kiekvieną 4dienį, nuo 12,00val. yra 7 paskaitėlių ciklas. tik va šį nebus - šventės.
Gal kas nori vaikščioti į kursus į Mažylį? Ketinu viena ten kelis kartus nueiti, po to kokį savaitgalį nusivesti savo vyruką.
Beje, aš ten pat ir lankausi pas gydytoją, eisiu po visų švenčių, viską išsiklausinėsiu, kada kokios paskaitėlės. Jei bus norinčių eit į Mažylį, parašykit man į AŽ. Iki
Turbūt kiekvienoj poliklinikoj vyksta "motinystės mokyklos" ar pan. nėščiosioms ir jų vyrams/draugams
Kiek įdomesnės būna Dainavos poliklinikoj kiekvieno mėnesio antrą trečiadienį 14 val. - dėsto gydytoja iš Vilniaus, rodo filmą, pasakoja. Tema "Sveikas mažylis". QUOTE(lorikas @ 2006 03 02, 00:15) Kiek įdomesnės būna Dainavos poliklinikoj kiekvieno mėnesio antrą trečiadienį 14 val. - dėsto gydytoja iš Vilniaus, rodo filmą, pasakoja. Tema "Sveikas mažylis". teko šitoj paskaitėlėj apsilankyti, tikria labai įdomu buvo
Aš lankiau paskaitas-konsultacijas Raudonojo Kryžiaus Moterų konsultacijoje. Būdavo 2dieniais 12:00, o 4dieniais 17:30, 312 kab. Iš viso 4 paskaitos.
krikscioniskuose gimdymo namuose
pirmadieniais-vaikelio vystymasis ,patarimai nesciosioms-14val. Antradieniais-gimdymas,nuskausminimas-14val. treciadieniais-kudikio zindymas -14val. ketvirtadieniais-kudikio prieziura -14va. QUOTE(ruci @ 2006 03 26, 18:11) Aš lankiau paskaitas-konsultacijas Raudonojo Kryžiaus Moterų konsultacijoje. Būdavo 2dieniais 12:00, o 4dieniais 17:30, 312 kab. Iš viso 4 paskaitos. Cia turbut ne Raudonasis kryzius, o Centro poliklinikos Moteru konsultacija...
O kada jeu reikia "susigriebti" ir pradėti lankyti kursus? Man dar tik 23 sav., bet aš nenoriu tepti gumos iki paskutinio. Po to gal kojų nepavilksiu, tingėsiu ar pan
O įdomūs tie kursai mažylyje? Kaip ten viskas vyksta? Ar tikrai, kaip užsienyje rodo, tėčiai su mamom mokosi kvėpuoti, gimdyti, vaiką vystyti ir pan. ? Aš tikrai nė nenutuokiu ką tie kursai duoda
eisiu nuo pirmadienio i krikscionisku paskaiteles.
Aciu Mazius uz tokia issamia info
O ne viena Klinikose nelanket paskaiteliu?
na, is mano pazistamu lanke klinikose, buvo visai patenkintos. is esmes visur panasia informacija pateikia.
pati laniau Semetos kursus, irgi gera info. Tik tiek galiu pasakyti, kad nei vieni kursai is tikruju neparuosia pakankamai gerai (o gal per daug is ju tikiuosi siaip siulau kuo daugiau dometis, visur vaikscioti, bet visa laika likti atvirom ir kitai informacijai, ir savo intuicijai aplamai visu kursu minusa matau, kaip nepakankama nesciosios-gimdyves paruosima pogimdyvinei stadijai. tad siulau ir tuo pasidometi QUOTE(Macarena @ 2006 08 27, 16:30) Aš tai paskaičiau prieš geras dvi savaites paskaitų temas, tai neradau sau nieko klausomo. tad nuėjau į Mažylio GN Dienos centro paskaitas. Jos mokamos, po 15lt už vieną, bet man patiko. Klausiau paskaitos apie gimdymą, tai bent bendrą vaizdą dabar turiu susidariusi. O tai knygose kažkaip paskaitai ir praplaukia viskas ro ausis, gyvas žodis geriau
Na as lankiausi Mazylyje ir II-oje ligonineje. Ir ten ir ten patiko, Mazylyje gal siek tiek issamiau, bet II-je lig., man labiau patiko. Paskaitos visiskai nemokamos, kiekviena ketvirtadieni 12 val., akuserijos sk. 234kab. (Josvainiu g.2). Is viso yra 7 paskaitos, trukme apie 1 val. As likau patenkinta
Jei ka sudomino, galiu ir tel. pasiteiravimui parasyti: 306062, 868774313
Aš Mažylyje buvau, minėtame dieniniame skyriuje. Paskaitėlės patiko.
Mikasiene, kursuose (bent jau MGN) nebūna taip "kaip televizoriuje", bet pakankamai vaizdžiai. Dar planuoju nueiti su vyru kokį šeštadienį, bet man nepatinka, kad ten primygtinai siūlo vyrams žiūrėti gimdymų video, man pačiai jie nei pasigėrėjimo, nei papildomų žinių nesuteikė (tikrai nesiruošiu žiūrėti pati ir tuo labiau vyrui leisti kas ten man tarpkojyje vyskta).
GAL ATSIRASTU BUSIMA MAMYTE, NORINTI KETVIRTADIENIAIS KARTU KELIAUTI I PASKAITELES II-OJE LIGONINEJE???
JEI TAIP, RASYKITE AZ QUOTE(Macarena @ 2006 08 27, 16:30) na tau dar tik 14savaiteliu (liniuote bent jau tiek rodo) tai manau dar anksti i paskaiteles eit. pas mus mergytes 30sav ejo, o jau sako kad pamirso ka ten girdejo. geriausia aisku pries pabaiga eit, juk dekreto metu turesi marias laiko. sorry, cia tik mano nuomone QUOTE(Pacific @ 2006 09 17, 17:45) na tau dar tik 14savaiteliu (liniuote bent jau tiek rodo) tai manau dar anksti i paskaiteles eit. pas mus mergytes 30sav ejo, o jau sako kad pamirso ka ten girdejo. geriausia aisku pries pabaiga eit, juk dekreto metu turesi marias laiko. sorry, cia tik mano nuomone Na as norejau nueiti butent i tas, kur kalbama apie nestukiu mityba, sveika gyvensena, (tai kas aktualu nuo pat pradziu) ir t.t. QUOTE Na as norejau nueiti butent i tas, kur kalbama apie nestukiu mityba, sveika gyvensena, (tai kas aktualu nuo pat pradziu) ir t.t. Be abejo, kad i paskaitas apie gimdyma ir gimdymo palatu apziurejima reiketu eiti nestumo gale Aš ir norėčiau į tokias paskaitėles kur apie mitybą nėštumo metu, atsipalaidavimą ir kt. Mums dar tik 12 savaitėlių, bet norisi nuo pat pradžių daryti viską teisingai, nes dabar tai jaučiuosi visiškai žalia, nežinau kas galima ko negalima. QUOTE(baltanosis @ 2006 09 29, 09:19) Aš ir norėčiau į tokias paskaitėles kur apie mitybą nėštumo metu, atsipalaidavimą ir kt. Mums dar tik 12 savaitėlių, bet norisi nuo pat pradžių daryti viską teisingai, nes dabar tai jaučiuosi visiškai žalia, nežinau kas galima ko negalima. pabandyk literaturos pasiieskoti Tau rupimomis temomis man pvz labai daug naudingu ziniu suteike knyga "nescios moters vadovas" QUOTE pabandyk literaturos pasiieskoti Tau rupimomis temomis man pvz labai daug naudingu ziniu suteike knyga "nescios moters vadovas" turiu aš tą knygą, bet man kažkaip mažoka informacijos, ten apie viską labai trumpai. gal kur internete kokių straipsnių vertingų yra apie nėščiosios mitybą? QUOTE(baltanosis @ 2006 09 29, 12:31) turiu aš tą knygą, bet man kažkaip mažoka informacijos, ten apie viską labai trumpai. gal kur internete kokių straipsnių vertingų yra apie nėščiosios mitybą? Tai kokios problemos. Paskambini i KMUK moteru konsultacija ir paklausi kada yra paskaitele apie nesciuju mityba. Arba jei netingi nueini, ten prie duru kaba visas tvarkarastis. Ir galesi issiklausineti visko kas rupi. QUOTE(laurriukas @ 2006 09 29, 14:17) Tai kokios problemos. Paskambini i KMUK moteru konsultacija ir paklausi kada yra paskaitele apie nesciuju mityba. Arba jei netingi nueini, ten prie duru kaba visas tvarkarastis. Ir galesi issiklausineti visko kas rupi. Apie nesciuju mityba paskaiteles vyksta treciadieniais 1300 QUOTE(dautan @ 2006 09 30, 21:03) visas info apie paskaitas http://www.kmuk.lt/AGK/apie1.htm paskui reikia paspaust ant moteru konsultacija QUOTE(astukas23 @ 2006 09 30, 22:45) visas info apie paskaitas http://www.kmuk.lt/AGK/apie1.htm paskui reikia paspaust ant moteru konsultacija Labai labai dėkui už nuorodą
Sveikos, gal kas zinot IIligoninej vykstanciu paskaitu tvarkarasti, zinau, kad vyksta ketvirtadieniais, tik noriu suzinot kokios artimiausiu paskaitu temos bus
QUOTE(Gendre @ 2006 10 09, 20:30) Sveikos, gal kas zinot IIligoninej vykstanciu paskaitu tvarkarasti, zinau, kad vyksta ketvirtadieniais, tik noriu suzinot kokios artimiausiu paskaitu temos bus Sveikute Si ketvirtadieni 12 val 234 kab. vyks paskutine 7 paskaiteliu ciklo paskaita apie krutu prieziura, tyrimo budus ir t.t. Speju, kad nuo kito ketvirtadienio ciklas turetu prasideti is naujo.
Aciu uz informacija, ruosiuosi pradet lankyt tuos kursus
Sveikutes,
gal kas galit konkreciau nusviesti apie tuos kursus II ligonineje. Noreciau pradeti lankyti, tai kaip suprantu nuo kitos savaites butu pats tas jei dabar prasideda naujas ciklas. Labai prasau pasidalinti patirtimi ir info. QUOTE(Mininga @ 2006 10 19, 20:42) Sveikutes, gal kas galit konkreciau nusviesti apie tuos kursus II ligonineje. Noreciau pradeti lankyti, tai kaip suprantu nuo kitos savaites butu pats tas jei dabar prasideda naujas ciklas. Labai prasau pasidalinti patirtimi ir info. Klausiau 6 is 7 paskaiteliu. Pirmosios temos nepamenu, nes joje nebuvau. 2. Mityba nestumo metu. 3. Maitinimas krutimi (demonstravo 2 video filmus) 4. Gimdymas 5. Pogimdyvinis laikotarpis ir seimos planavimas po gimdymo 6. Naujagymiu bukles (apie naujagymio prieziura, daznai pasitaikancias iv. reakcijas) 7. Krutu prieziura ir tyrimo budai (taip vadinosi, bet realiai akusere pasakojo apie zindyma ir problemas). Siaip rekomenduociau pasisikambinti i Akuserini skyriu ir pasiteirauti del naujo paskaitu ciklo. QUOTE(Mininga @ 2006 10 19, 21:42) Sveikutes, gal kas galit konkreciau nusviesti apie tuos kursus II ligonineje. Noreciau pradeti lankyti, tai kaip suprantu nuo kitos savaites butu pats tas jei dabar prasideda naujas ciklas. Labai prasau pasidalinti patirtimi ir info. Mininga tai gal katu einam? Ka manai? QUOTE(Mininga @ 2006 10 23, 13:38) Sveikute, gera mintis - susikooperuoti, nes as kazkaip pati viena neprisiruosiu - vis atsiranda kokiu reikaliuku ir vel nenueinu. Tai va margaites, as eisiu lapkricio 3d 13 val i paskaitele apie maziuko dantukus klinikose 12kab. Cia man labai rekomendavo akusere ir sake, noretu jog as ateiciau tai va mielai ir jus kvieciu prisijungti, o gera pradzia bus puse darbo, paskui paziuresim i tvarkarasti visos kartu ir nuspresim kada i kokia kita paskaitele eiti, nes ten ju nemazai QUOTE(kgintare @ 2006 10 24, 19:43) Tai va margaites, as eisiu lapkricio 3d 13 val i paskaitele apie maziuko dantukus klinikose 12kab. Cia man labai rekomendavo akusere ir sake, noretu jog as ateiciau tai va mielai ir jus kvieciu prisijungti, o gera pradzia bus puse darbo, paskui paziuresim i tvarkarasti visos kartu ir nuspresim kada i kokia kita paskaitele eiti, nes ten ju nemazai Labas, apie sita paskaitele ir man teko girdeti. kai laukem paskaiteles apie gimdyma, priejo kazkokia moteris baltu chalateliu ir pareklamavo sia paskaitele tad manau i ja susirinks nemazai forumieciu QUOTE(kgintare @ 2006 10 24, 19:43) Tai va margaites, as eisiu lapkricio 3d 13 val i paskaitele apie maziuko dantukus klinikose 12kab. Cia man labai rekomendavo akusere ir sake, noretu jog as ateiciau tai va mielai ir jus kvieciu prisijungti, o gera pradzia bus puse darbo, paskui paziuresim i tvarkarasti visos kartu ir nuspresim kada i kokia kita paskaitele eiti, nes ten ju nemazai butu idomu nueit...tik net neissivaizduoju kokiam skyriuj ir kur tas 12kab.
Rekomenduoju kursus Krikščioniškuose gimdymo namuose, kurie vyksta nuo 17 val. Galima eiti ir su vyrais
Be to, nuosekliai ir labai nuoširdžiai viską paaiškina, galima užduoti begales klausimų Kursai kainuoja 50 Lt už 6 paskaitėles. Kita grupelė lygtais organizuojama nuo lapkričio 9 dienos. info galite gauti el.paštu info@gyvybe.lt Paskaitėlių temos: Mažylio gyvenimas iki gimimo.Moteris nėštumo metu-Akušerė Vilija Gimdymo nuskausminimas. Vyro dalyvavimas ir pagalba gimdymo metu-Gyd. Banga Švelnus gimdymas. Gimimas vaiko akimis-Gyd. Banga Vaiko ankstyvieji gyvenimo metai, geriausios sąlygos asmenybės formavimuisi- Psichologė Giedrė Sėkmingo žindymo paslaptys-Akušerė Vilija Naujagimio priežiūra-Gyd.Eglė
Sveikutes, o as gal ryt bandysiu i II ligonine i paskaitele nueiti - tikiuosi rasiu kas ten ir kur.
QUOTE(Ice @ 2006 10 25, 21:39) Rekomenduoju kursus Krikščioniškuose gimdymo namuose, kurie vyksta nuo 17 val. Galima eiti ir su vyrais Be to, nuosekliai ir labai nuoširdžiai viską paaiškina, galima užduoti begales klausimų Kursai kainuoja 50 Lt už 6 paskaitėles. Kita grupelė lygtais organizuojama nuo lapkričio 9 dienos. info galite gauti el.paštu info@gyvybe.lt Paskaitėlių temos: Mažylio gyvenimas iki gimimo.Moteris nėštumo metu-Akušerė Vilija Gimdymo nuskausminimas. Vyro dalyvavimas ir pagalba gimdymo metu-Gyd. Banga Švelnus gimdymas. Gimimas vaiko akimis-Gyd. Banga Vaiko ankstyvieji gyvenimo metai, geriausios sąlygos asmenybės formavimuisi- Psichologė Giedrė Sėkmingo žindymo paslaptys-Akušerė Vilija Naujagimio priežiūra-Gyd.Eglė Labas Ice, aciu uz info gal galėtum plačiau papasakoti kaip į tuos kursus užsirašyti? Gal koks telefonas ar kas? Kur ten eiti ir t.t. Aciu is anksto
Sveikutes,
o as buvau siandien 2-oje ligonineje paskaiteleje |