Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nėščiųjų kursai Kaune
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Prekės ir paslaugos nėštukėms
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
siluetas
Gal kas žinote, kur Kaune vyksta kursai nėščiosioms?
Aš žinau šiuos:
Šemetos nėščiųjų mokyklą - mokama
Motinystės mokyklą Aukštaičių g. 10 (tik niekaip nesusirenka grupė schmoll.gif ) info čia - mokama
4 paskaitėlės Krikščioniškuose gimdymo namuose Miško g. info čia - nemokamai

o daugiau įdomių naudingų kursų g.gif

Gerbera
mazylio gimdymo namuose yra manau kad nemokami, bet gal tik toms kuriuos ten prisirase? nezinau, tai ir antroj ligoninej yra ir klinikose, tik neiko nezinau apir kainas, gal kas zino?
siluetas
Mažylio gimdymo namuose, bent jau anksčiau tai tikrai buvo mokami, net jei prisiregistravai nėštumo priežiūrai pas juos.
Siracusa
klinikose dar yra mirksiukas.gif nemokamai smile.gif
siluetas
QUOTE(Siracusa @ 2006 01 31, 12:57)
klinikose dar yra mirksiukas.gif nemokamai smile.gif
*

o tiksliau - kada, kur vyksta arba koks tel. kontaktinis?
Siracusa
QUOTE(lorikas @ 2006 01 31, 14:54)
o tiksliau - kada, kur vyksta arba koks tel. kontaktinis?
*

registraturos tel 8-37 326827, ten pasakys kuria diena, kokia tema paskaitele. apie gimdymus kiek atsimenu antradieniais buna, aprodo gimdyklas thumbup.gif na pasiskambinus suzinosi tiksliau viska, gal per kelis men pasikeite g.gif
Mazius_
mano žinios dėl kursų tokios mirksiukas.gif
1. mažylyje visai neseniai buvau ir išsiklausinėjau. ten yra nemokamos paskaitos vadinamam dieniniam skyriui, bet reikia, kad ginekologė pas kurią lankotės parašytų siuntimą. viskas. nereikia būti užsiregistravus. tik mažylio darbuotojai gražiai nupasakoja dieninis skyrius blablabla, o iš tikro tai jie jus formina kaip nėščias su tam tikrom patologijom ir tipo guldo į tą dieninį skyrių. jie užtai gauna pinigus, o jums nemokamos paskaitėlės, kurios trunka 5-10 darbo dienų. jei nori tėčiai šeštadieniais mokamos paskaitėlės kartu su jais. kiekvieną dieną turit eiti nuo 9 val iki kažkur 13val ar pan. dėl kursų kokybės nieko nežinau. pati dabar sprendžiu ar eit ar ne. g.gif

2. II ligoninė. paskaitos nemokamos, nereikia būti prisiregistravus. jos vyksta kiekvieną ketvirtadienį nuo 12,00 234kabinete. akušerijos skyriuje. dėl temos laiko nieko nežinau. taip pat sprendžiu g.gif

3. šilainių poliklinika jei užsiregistravusios - nemokamai, jei ne - viena paskaitėlė 5litai, galima eiti vienai ar su vyru. grafikas toks:
239kab. 18,00 (antą mėnesio pirmadienį) pogimdyvinis laikotarpis. šeimos planavimas.
239kab. 18,00 (pirmą ir trečią mėnesio antradienį) pasiruošimas gimdymui.
239 kab. 18,00 (trečia mėnesio trečiadienį) maitinimas krūtimi. natūralaus maitinimo privalumai.
ir dar yra viena paskaita (nežinau laiko) pavadinimu nėštumo mityba, higiena ir kažkas.

4. kiek žinau kiekviena poliklinika, bei gimdymo namai organizuoja tam tikras paskaitas. tiesiog paieškokit internete tų įtaigų kurių norit, susiraskit telefonus ir pasiskambinkit, tikrai ką nors rasit, kas pasakys apie kursus.

sėkmės nestuke.gif gal kur nors susitiksim mirksiukas.gif mirksiukas.gif
siluetas
Kas dar žino/lankė kokius kursus Kaune?
Mazius_
apie II ligoninę, jei nori daugiau info pasiskambink šituo tel. 8-37 306062. sužinojau, kad tikrai nemokamai, galima ir su vyrais ir vienom, kiekvieną 4dienį, nuo 12,00val. yra 7 paskaitėlių ciklas. tik va šį nebus - šventės.
Limour
Gal kas nori vaikščioti į kursus į Mažylį? Ketinu viena ten kelis kartus nueiti, po to kokį savaitgalį nusivesti savo vyruką.
Beje, aš ten pat ir lankausi pas gydytoją, eisiu po visų švenčių, viską išsiklausinėsiu, kada kokios paskaitėlės.
Jei bus norinčių eit į Mažylį, parašykit man į AŽ.
Iki
siluetas
Turbūt kiekvienoj poliklinikoj vyksta "motinystės mokyklos" ar pan. nėščiosioms ir jų vyrams/draugams smile.gif
Kiek įdomesnės būna Dainavos poliklinikoj kiekvieno mėnesio antrą trečiadienį 14 val. - dėsto gydytoja iš Vilniaus, rodo filmą, pasakoja. Tema "Sveikas mažylis".
Mazius_
QUOTE(lorikas @ 2006 03 02, 00:15)

Kiek įdomesnės būna Dainavos poliklinikoj kiekvieno mėnesio antrą trečiadienį 14 val. - dėsto gydytoja iš Vilniaus, rodo filmą, pasakoja. Tema "Sveikas mažylis".
*

teko šitoj paskaitėlėj apsilankyti, tikria labai įdomu buvo thumbup.gif tik gaila, kad viena, vyras negalėjo. siūlyčiau jei tik yra galimybė - šitą paskaitą aplankyti.
ruci
Aš lankiau paskaitas-konsultacijas Raudonojo Kryžiaus Moterų konsultacijoje. Būdavo 2dieniais 12:00, o 4dieniais 17:30, 312 kab. Iš viso 4 paskaitos.
siluetas
QUOTE(ruci @ 2006 03 26, 18:11)
Aš lankiau paskaitas-konsultacijas Raudonojo Kryžiaus Moterų konsultacijoje. Būdavo 2dieniais 12:00, o 4dieniais 17:30, 312 kab. Iš viso 4 paskaitos.
*

gal galima smulkiau būtų? temos kokios, kaina, tel ar kabinetas 4u.gif ar naudingos info buvo?
** Svaja**
krikscioniskuose gimdymo namuose
pirmadieniais-vaikelio vystymasis ,patarimai nesciosioms-14val. wub.gif
Antradieniais-gimdymas,nuskausminimas-14val. wub.gif
treciadieniais-kudikio zindymas -14val.wub.gif
ketvirtadieniais-kudikio prieziura -14va.wub.gif
Katinukas
QUOTE(ruci @ 2006 03 26, 18:11)
*

Cia turbut ne Raudonasis kryzius, o Centro poliklinikos Moteru konsultacija... ax.gif Pastatai tai salia vienas kito. Nes neteko girdeti, kad Raudonasis kryzius Kaune turetu moteru konsultacija. Centro p-kos paskaiteles as lankiau, man patiko. O kiekvieno menesio antra treciadieni 11val. atvaziuoja is Vilniaus "Baltijos - Amerikos" klinikos" skaityt paskaitele. Kita ju paskaita balandzio 12 d. mirksiukas.gif
Mikasiene
O kada jeu reikia "susigriebti" ir pradėti lankyti kursus? Man dar tik 23 sav., bet aš nenoriu tepti gumos iki paskutinio. Po to gal kojų nepavilksiu, tingėsiu ar pan g.gif Ne per anksti eiti pvz. nuo 25 sav.?
O įdomūs tie kursai mažylyje? Kaip ten viskas vyksta? Ar tikrai, kaip užsienyje rodo, tėčiai su mamom mokosi kvėpuoti, gimdyti, vaiką vystyti ir pan. ? Aš tikrai nė nenutuokiu ką tie kursai duoda unsure.gif
fashion
eisiu nuo pirmadienio i krikscionisku paskaiteles.
vaivorykste:)
Aciu Mazius uz tokia issamia info 4u.gif Svarbiausia telefoniukai... O dabar belieka issiaiskint pagal pageidaujama laika thumbup.gif
Macarena
O ne viena Klinikose nelanket paskaiteliu? 4u.gif Kol dar atostogos, noreciau nueit g.gif
espera
na, is mano pazistamu lanke klinikose, buvo visai patenkintos. is esmes visur panasia informacija pateikia.
pati laniau Semetos kursus, irgi gera info.
Tik tiek galiu pasakyti, kad nei vieni kursai is tikruju neparuosia pakankamai gerai (o gal per daug is ju tikiuosi g.gif) vis kazkur kazkokios spragos - vieni i viena per daug koncentruojasi, kiti i kita.
siaip siulau kuo daugiau dometis, visur vaikscioti, bet visa laika likti atvirom ir kitai informacijai, ir savo intuicijai smile.gif
aplamai visu kursu minusa matau, kaip nepakankama nesciosios-gimdyves paruosima pogimdyvinei stadijai. tad siulau ir tuo pasidometi wink.gif
light blue
QUOTE(Macarena @ 2006 08 27, 16:30)
O ne viena Klinikose nelanket paskaiteliu?  4u.gif Kol dar atostogos, noreciau nueit  g.gif
*

Aš tai paskaičiau prieš geras dvi savaites paskaitų temas, tai neradau sau nieko klausomo. tad nuėjau į Mažylio GN Dienos centro paskaitas. Jos mokamos, po 15lt už vieną, bet man patiko. Klausiau paskaitos apie gimdymą, tai bent bendrą vaizdą dabar turiu susidariusi. O tai knygose kažkaip paskaitai ir praplaukia viskas ro ausis, gyvas žodis geriau smile.gif
-Aiva-
Na as lankiausi Mazylyje ir II-oje ligonineje. Ir ten ir ten patiko, Mazylyje gal siek tiek issamiau, bet II-je lig., man labiau patiko. Paskaitos visiskai nemokamos, kiekviena ketvirtadieni 12 val., akuserijos sk. 234kab. (Josvainiu g.2). Is viso yra 7 paskaitos, trukme apie 1 val. As likau patenkinta mirksiukas.gif !
Jei ka sudomino, galiu ir tel. pasiteiravimui parasyti: 306062, 868774313
Saulės pūga
Aš Mažylyje buvau, minėtame dieniniame skyriuje. Paskaitėlės patiko.

Mikasiene, kursuose (bent jau MGN) nebūna taip "kaip televizoriuje", bet pakankamai vaizdžiai. Dar planuoju nueiti su vyru kokį šeštadienį, bet man nepatinka, kad ten primygtinai siūlo vyrams žiūrėti gimdymų video, man pačiai jie nei pasigėrėjimo, nei papildomų žinių nesuteikė (tikrai nesiruošiu žiūrėti pati ir tuo labiau vyrui leisti kas ten man tarpkojyje vyskta).
kkkrista
GAL ATSIRASTU BUSIMA MAMYTE, NORINTI KETVIRTADIENIAIS KARTU KELIAUTI I PASKAITELES II-OJE LIGONINEJE???

JEI TAIP, RASYKITE AZ mirksiukas.gif
Pacific
QUOTE(Macarena @ 2006 08 27, 16:30)
O ne viena Klinikose nelanket paskaiteliu?  4u.gif Kol dar atostogos, noreciau nueit  g.gif
*

na tau dar tik 14savaiteliu (liniuote bent jau tiek rodo) tai manau dar anksti i paskaiteles eit. pas mus mergytes 30sav ejo, o jau sako kad pamirso ka ten girdejo. geriausia aisku pries pabaiga eit, juk dekreto metu turesi marias laiko.

sorry, cia tik mano nuomone blush2.gif
Macarena
QUOTE(Pacific @ 2006 09 17, 17:45)
na tau dar tik 14savaiteliu (liniuote bent jau tiek rodo) tai manau dar anksti i paskaiteles eit. pas mus mergytes 30sav ejo, o jau sako kad pamirso ka ten girdejo. geriausia aisku pries pabaiga eit, juk dekreto metu turesi marias laiko.

sorry, cia tik mano nuomone  blush2.gif
*

Na as norejau nueiti butent i tas, kur kalbama apie nestukiu mityba, sveika gyvensena, (tai kas aktualu nuo pat pradziu) ir t.t. mirksiukas.gif Be abejo, kad i paskaitas apie gimdyma ir gimdymo palatu apziurejima reiketu eiti nestumo gale mirksiukas.gif
Florexile
Na as norejau nueiti butent i tas, kur kalbama apie nestukiu mityba, sveika gyvensena, (tai kas aktualu nuo pat pradziu) ir t.t.  Be abejo, kad i paskaitas apie gimdyma ir gimdymo palatu apziurejima reiketu eiti nestumo gale 

Aš ir norėčiau į tokias paskaitėles kur apie mitybą nėštumo metu, atsipalaidavimą ir kt. Mums dar tik 12 savaitėlių, bet norisi nuo pat pradžių daryti viską teisingai, nes dabar tai jaučiuosi visiškai žalia, nežinau kas galima ko negalima.
kkkrista
QUOTE(baltanosis @ 2006 09 29, 09:19)
Aš ir norėčiau į tokias paskaitėles kur apie mitybą nėštumo metu, atsipalaidavimą ir kt. Mums dar tik 12 savaitėlių, bet norisi nuo pat pradžių daryti viską teisingai, nes dabar tai jaučiuosi visiškai žalia, nežinau kas galima ko negalima.
*

pabandyk literaturos pasiieskoti Tau rupimomis temomis g.gif
man pvz labai daug naudingu ziniu suteike knyga "nescios moters vadovas"
Florexile
pabandyk literaturos pasiieskoti Tau rupimomis temomis 
man pvz labai daug naudingu ziniu suteike knyga "nescios moters vadovas"

turiu aš tą knygą, bet man kažkaip mažoka informacijos, ten apie viską labai trumpai. gal kur internete kokių straipsnių vertingų yra apie nėščiosios mitybą?
laurriukas
QUOTE(baltanosis @ 2006 09 29, 12:31)
turiu aš tą knygą, bet man kažkaip mažoka informacijos, ten apie viską labai trumpai. gal kur internete kokių straipsnių vertingų yra apie nėščiosios mitybą?
*

Tai kokios problemos. Paskambini i KMUK moteru konsultacija ir paklausi kada yra paskaitele apie nesciuju mityba. Arba jei netingi nueini, ten prie duru kaba visas tvarkarastis. Ir galesi issiklausineti visko kas rupi. 4u.gif Manau labai saunu, kad tuo domiesi nuo pat pradziu mirksiukas.gif
Macarena
QUOTE(laurriukas @ 2006 09 29, 14:17)
Tai kokios problemos. Paskambini i KMUK moteru konsultacija ir paklausi kada yra paskaitele apie nesciuju mityba. Arba jei netingi nueini, ten prie duru kaba visas tvarkarastis.  Ir galesi issiklausineti visko kas rupi.  4u.gif  Manau labai saunu, kad tuo domiesi nuo pat pradziu  mirksiukas.gif
*

Apie nesciuju mityba paskaiteles vyksta treciadieniais 1300 mirksiukas.gif Paskaita vedama net ir vienai nestukei smile.gif O siaip KMUK puslapyje internete yra paskaiteliu planas ir laikas mirksiukas.gif
dautan
QUOTE(Macarena @ 2006 09 30, 00:42)
Apie nesciuju mityba paskaiteles vyksta treciadieniais 1300  mirksiukas.gif  Paskaita vedama net ir vienai nestukei  smile.gif  O siaip KMUK puslapyje internete yra paskaiteliu planas ir laikas  mirksiukas.gif
*

Gal galetum nuoroda mestelti, nes niekaip nesuradau sios info kmuk puslapyje... blush2.gif
astukas23
QUOTE(dautan @ 2006 09 30, 21:03)
Gal galetum nuoroda mestelti, nes niekaip nesuradau sios info kmuk puslapyje... blush2.gif
*

visas info apie paskaitas

http://www.kmuk.lt/AGK/apie1.htm

paskui reikia paspaust ant moteru konsultacija rolleyes.gif
Ice
QUOTE(astukas23 @ 2006 09 30, 22:45)
visas info apie paskaitas
http://www.kmuk.lt/AGK/apie1.htm   

paskui reikia paspaust ant moteru konsultacija  rolleyes.gif
*

Labai labai dėkui už nuorodą thumbup.gif Ot sklerozė, kiek einu, vis pamirštu nusirašyti tvarkaraštį doh.gif blush2.gif O štai, pasirodo, jį galima internete rasti thumbup.gif
Gendre
Sveikos, gal kas zinot IIligoninej vykstanciu paskaitu tvarkarasti, zinau, kad vyksta ketvirtadieniais, tik noriu suzinot kokios artimiausiu paskaitu temos bus blush2.gif
dautan
QUOTE(Gendre @ 2006 10 09, 20:30)
Sveikos, gal kas zinot IIligoninej vykstanciu paskaitu tvarkarasti, zinau, kad vyksta ketvirtadieniais, tik noriu suzinot kokios artimiausiu paskaitu temos bus  blush2.gif
*

Sveikute smile.gif

Si ketvirtadieni 12 val 234 kab. vyks paskutine 7 paskaiteliu ciklo paskaita apie krutu prieziura, tyrimo budus ir t.t. Speju, kad nuo kito ketvirtadienio ciklas turetu prasideti is naujo.
Gendre
Aciu uz informacija, ruosiuosi pradet lankyt tuos kursus smile.gif
Mininga
Sveikutes,
gal kas galit konkreciau nusviesti apie tuos kursus II ligonineje. Noreciau pradeti lankyti, tai kaip suprantu nuo kitos savaites butu pats tas jei dabar prasideda naujas ciklas. Labai prasau pasidalinti patirtimi ir info.
dautan
QUOTE(Mininga @ 2006 10 19, 20:42)
Sveikutes,
gal kas galit konkreciau nusviesti apie tuos kursus II ligonineje. Noreciau pradeti lankyti, tai kaip suprantu nuo kitos savaites butu pats tas jei dabar prasideda naujas ciklas. Labai prasau pasidalinti patirtimi ir info.
*

Klausiau 6 is 7 paskaiteliu. Pirmosios temos nepamenu, nes joje nebuvau.
2. Mityba nestumo metu.
3. Maitinimas krutimi (demonstravo 2 video filmus)
4. Gimdymas
5. Pogimdyvinis laikotarpis ir seimos planavimas po gimdymo
6. Naujagymiu bukles (apie naujagymio prieziura, daznai pasitaikancias iv. reakcijas)
7. Krutu prieziura ir tyrimo budai (taip vadinosi, bet realiai akusere pasakojo apie zindyma ir problemas).

Siaip rekomenduociau pasisikambinti i Akuserini skyriu ir pasiteirauti del naujo paskaitu ciklo. 4u.gif
GintareM
QUOTE(Mininga @ 2006 10 19, 21:42)
Sveikutes,
*

Mininga tai gal katu einam? Ka manai? g.gif As dar galvoju i klinikas eiti...
Gendre
QUOTE(kgintare @ 2006 10 22, 12:32)
Mininga tai gal katu einam? Ka manai?  g.gif  As dar galvoju i klinikas eiti...
*

Gal ir man prisideti prie taves blush2.gif nes pati as niekaip neprisiruosiu tan nueiti...
Mininga
QUOTE(kgintare @ 2006 10 22, 11:32)
Mininga tai gal katu einam? Ka manai?  g.gif  As dar galvoju i klinikas eiti...
*

Sveikute,
gera mintis - susikooperuoti, nes as kazkaip pati viena neprisiruosiu - vis atsiranda kokiu reikaliuku ir vel nenueinu. drinks_cheers.gif
GintareM
QUOTE(Mininga @ 2006 10 23, 13:38)
Sveikute,
gera mintis - susikooperuoti, nes as kazkaip pati viena neprisiruosiu - vis atsiranda kokiu reikaliuku ir vel nenueinu.  drinks_cheers.gif
*

Tai va margaites, as eisiu lapkricio 3d 13 val i paskaitele apie maziuko dantukus klinikose 12kab. Cia man labai rekomendavo akusere ir sake, noretu jog as ateiciau tai va mielai ir jus kvieciu prisijungti, o gera pradzia bus puse darbo, paskui paziuresim i tvarkarasti visos kartu ir nuspresim kada i kokia kita paskaitele eiti, nes ten ju nemazai mirksiukas.gif
kkkrista
QUOTE(kgintare @ 2006 10 24, 19:43)
Tai va margaites, as eisiu lapkricio 3d 13 val i paskaitele apie maziuko dantukus klinikose 12kab. Cia man labai rekomendavo akusere ir sake, noretu jog as ateiciau tai va mielai ir jus kvieciu prisijungti, o gera pradzia bus puse darbo, paskui paziuresim i tvarkarasti visos kartu ir nuspresim kada i kokia kita paskaitele eiti, nes ten ju nemazai mirksiukas.gif
*

Labas,
apie sita paskaitele ir man teko girdeti.
kai laukem paskaiteles apie gimdyma, priejo kazkokia moteris baltu chalateliu ir pareklamavo sia paskaitele lotuliukas.gif
tad manau i ja susirinks nemazai forumieciu thumbup.gif
Gendre
QUOTE(kgintare @ 2006 10 24, 19:43)
*

butu idomu nueit...tik net neissivaizduoju kokiam skyriuj ir kur tas 12kab. blush2.gif klinikas nalabai pazistu...
Ice
Rekomenduoju kursus Krikščioniškuose gimdymo namuose, kurie vyksta nuo 17 val. Galima eiti ir su vyrais wub.gif . Tikrai labai daug naudingos informacijos sužinojau thumbup.gif
Be to, nuosekliai ir labai nuoširdžiai viską paaiškina, galima užduoti begales klausimų blush2.gif
Kursai kainuoja 50 Lt už 6 paskaitėles.
Kita grupelė lygtais organizuojama nuo lapkričio 9 dienos.
info galite gauti el.paštu info@gyvybe.lt

Paskaitėlių temos:

Mažylio gyvenimas iki gimimo.Moteris nėštumo metu-Akušerė Vilija
Gimdymo nuskausminimas. Vyro dalyvavimas ir pagalba gimdymo metu-Gyd. Banga
Švelnus gimdymas. Gimimas vaiko akimis-Gyd. Banga
Vaiko ankstyvieji gyvenimo metai, geriausios sąlygos asmenybės formavimuisi-
Psichologė Giedrė
Sėkmingo žindymo paslaptys-Akušerė Vilija
Naujagimio priežiūra-Gyd.Eglė
Mininga
Sveikutes, o as gal ryt bandysiu i II ligonine i paskaitele nueiti - tikiuosi rasiu kas ten ir kur.
nicas
QUOTE(Ice @ 2006 10 25, 21:39)
Rekomenduoju kursus Krikščioniškuose gimdymo namuose, kurie vyksta nuo 17 val. Galima eiti ir su vyrais wub.gif . Tikrai labai daug naudingos informacijos sužinojau  thumbup.gif
Be to, nuosekliai ir labai nuoširdžiai viską paaiškina, galima užduoti begales klausimų  blush2.gif
Kursai kainuoja 50 Lt už 6 paskaitėles.
Kita grupelė lygtais organizuojama nuo lapkričio 9 dienos.
info galite gauti el.paštu info@gyvybe.lt

Paskaitėlių temos:

Mažylio gyvenimas iki gimimo.Moteris nėštumo metu-Akušerė Vilija
Gimdymo nuskausminimas. Vyro dalyvavimas ir pagalba gimdymo metu-Gyd. Banga 
Švelnus gimdymas. Gimimas vaiko akimis-Gyd. Banga 
Vaiko ankstyvieji gyvenimo metai, geriausios sąlygos asmenybės formavimuisi-
Psichologė Giedrė 
Sėkmingo žindymo paslaptys-Akušerė Vilija
Naujagimio priežiūra-Gyd.Eglė
*

Labas Ice,
aciu uz info
gal galėtum plačiau papasakoti kaip į tuos kursus užsirašyti? Gal koks telefonas ar kas?
Kur ten eiti ir t.t.
Aciu is anksto
Mininga
Sveikutes,
o as buvau siandien 2-oje ligonineje paskaiteleje nestuke.gif . ir visai patiko. na gal informacija nebuvo pati aktualiausia, bet tokia jau tema - darbo ir poilsio rezimas bei mityba. na tai tokie bendri ir daugmaz zinomi dalykai, bet siaip cikla sudaro jei neklystu 6 paskaiteles, tai butinai eisiu ir i kitas.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.