Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gamtoje -pusiausvyra
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Urartu
Po komplikuoto, 15 valandų trukusio pirmojo gimdymo (sūnus buvo gerokai pernešiotas, puspenkto kilogramo meškinas) mano gydytoja pasakė, kad na jau šį kartą tai taip tikrai nebus - tiek ilgai nelauksim. Gimdysim laiku (gal net truputėlį anksčiau) ir normalaus svorio vaikelį. Pasakė ir šventa. Su autoritetingais medikais stengiuosi nesiginčyti (bent jau į akis). Tad paskirtąją dieną atvažiuojam į klinikas apžiūrai, nes gimdyti turiu dar kaip minimum po savaitės. Diena graži, šilta, aš su tokia bliuskute ant "šniūrelių". "Vajetau kaip jūs plonai apsirengus" - pamačiusi mane, vietoj "laba diena" sako gydytoja. "Šilta"- išdidžiai atsakau. "Taip taip, be abejo, na bet vis tik jau rugsėjis, o dar iš pat ankstyvo ryto.." - bando teisintis gydytoja, bet aš nieko nebeaiškinu. Globalinį klimato šiltėjimą aš ypač juntu visą šį nėšumą. Nes man visus 9 mėnesius buvo nerealiai karšta.
Gydytoja mane apžiūri. "Ką nors jaučiate?. Ne? Kodėl klausiu? Ogi kaklelis jau apie 5 cm atsivėręs. Šiandiem gimdysim. Kur jūsų daiktai?..."
Na blyn, pasakykit, kaip ji iš anksto žinojo, kad gimdysiu truputį anksčiau? Dėl to, kad antras nėštumas? Ar dėl to, kaip ir įprasta nėščiųjų tarpe, išsivaliau langus ir pasikabinau naujas užuolaidas. Tarp kita ko, visos mano giminaitės, draugės ir pažįstamos paskutinėm nėštumo savaitėm tą darė. Tas nerealus nėščiųjų potraukis (prieš pat gimdymą) langams ir užuolaidom, turbūt, kaip ir pykinimai bei rauginti agurkai - nuo hormonų pertekliaus...
Mano vyras laukia manęs ir vis dirsčioja į laikrodį. Nes nepasakiau svarbiausio dalyko. Mūsų pirmagimis, mūsų džiaugsmas, mūsų angelėlis su rageliais šešta diena kaip eina į pirmą klasę. Puse vienuolikos jam baigiasi pamokos ir jį reikia pasiimti iš mokyklos. "Paimk vaiką iš mokyklos, o tada mano tašę ir atvežk man - sakė šiandien gimdysiu" - komanduoju. Vyras klusniai išlekia, o aš lieku atlikinėti visų priėmimo skyriaus formalumų - laiko tam turiu gražaus...
Gimdykloje, perrengta tokiais miniakiškais ligoninės marškiniais, marširuoju pirmyn atgal. Prakerpa vandenis, registruoja vaikelio širdies tonus, rašo sąrėmių kreivę. "Ką nors jauti?" klausia gydytoja. "Na lyg taip truputį, nors nežinau..." susinepatoginu. "Kai prasidės normalūs sąrėmiai - tikrai sužinosi", -nuramina gydytoja ir išeina.
Aš vis vaikštinėju ir bijau, kad tik nelieptų gulėti, kaip kad gimdant pirmąjį.
Vyras grįžta ir vėl išlekia. Mat mūsų angelėlis neištaria vienos raidės ir todėl miklina liežuvį pas logopedę. O kadangi, kaip jau sakiau, gimdžiau jį apie 15 valandų, tai ir dabar vaikštinėju po gimdyklą oriai ir išdidžiai, nusiteikusi ilgam. Pradedu lyg ir kažką jausti. Bėda tik ta, kad pradeda darytis silpna. Tuo metu įlekia gydytoja. "Tu tik nenualpk"- sako ji ir paima už rankos, o aš ir vėl galvoju, "nu blyn, iš kur ji žino???". Aš gi niekuo nesiskundžiu. Gydytoja vėl išbėga. Viskas būtų kaip ir nieko, bet mane pradeda pykinti. "Pykina. Labai" -sakau akušerei. Ta nepatenkintu veidu išsliūkina ir iš kažkur atneša tacelę, tokio dydžio, kaip manikiūrininkės duoda indelius nagams pamerkti. "Na jei tu manai, kad aš pataikysiu į ją vemti.."-pagalvoju, bet nieko nesakau, nes bet kokiu atveju valyti turbūt reiks ne man... Tuo metu vėl įbėga gydytoja. "Vemsiu"-pranešu. "O, tai gerai, nudžiunga ji, reiškia gimdos kaklelis jau atsidaręs, gimdysim". Gimdysim? Dabar pat? Nesupratau?... Juk gimdykloj aš tik kokias 3 valandas, o dar ir neskaudėjo kaip kad reikia. Juk aš gerai žinau, ką reiškia gimdyti. Skatinamieji, skausmai, nuo kurių temsta sąmonė ir gydytojų konsiliumas ir panašūs dalukai... Bet matau - gydytoja užsidėjo akinukus. O tą ji darė ir anąkart, kai jau reikėjo stumti, todėl ko gero ji nemeluoja...

..."Berniukas"-išgirstu. "Berniukas, berniukas... - kartoju kaip nenormali ir jaučiuosi tooookia laiminga, tarsi iki jo būčiau turėjusi pulką dukterų... Mano berniukas rėkia iš visų plaučių, aš negaliu patikėti, kad JAU VISKAS, vyras laksto po gimdyklą iš laimės (kada jis spėjo grįžti?). Net akušerė kažkokia pralinksmėjusi, sako maniusi, jog bus mergaitė - tokie ilgi plaukučiai matėsi...

Taigi mielos kolegės, kurios turite žiaurios gimdymo patirties, niekuomet nebijokite gimdyti antrąkart - viskas eis kaip sviestu patepta, pamatysit biggrin.gif .
Gamtoje gi turi būti pusiausvyra

koalyte

Saunuole 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Pralinksminai.Tikiuosi kad ir man antrasis gimdymas (truputuka palukejus) seksis lengviau
Akeela
Smagu skaityti, kai viskas taip greitai ir gerai.
Sekmės j0sų visai šeimynai !!!!
Ritužė
Tikrai šaunuolė thumbup.gif
Sveikinu 4u.gif
dara
Šauniai papasakota! Aukit sveiki ir laimingi 4u.gif
Saldi Uoga
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif istorija, svarbiausia nusiteikimas!! dziaugiuosi, kad ramiai ir svelniai!! aukit dideli ir grazus!! 4u.gif mirksiukas.gif
Isila
oi, kad visų tokie gimdymai būtų thumbup.gif labai gerai nuteikia thumbup.gif
Nieko sau
Smagiai papasakota istorija thumbup.gif
Veitė
Šaunuolė, labai gražiai papasakojai thumbup.gif Smagu, kad viskas vyko taip sklandžiai rolleyes.gif Sveikatytės berniukams wub.gif
ketti
Graži istorija wub.gif
Patiko man ta "pusiausvyra" thumbup.gif . Tik kažin kaip būtų mano atveju g.gif
Pirmas gimdymas greitas ir lengvas, o kaip tada antrasis biggrin.gif ?
Ko laukti iš tos gamtos unsure.gif
Just me...
Kaip faina, kai viskas taip lengva biggrin.gif Mano gimdymas taip pat buvo labai greitas ir lengvas, tai dabar galvoju koks gi turėtų būti antrasis g.gif beje, lepute, o kiek laiko pernešiojai savo pirmagimį?

Sėkmės Jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Eimutė
Labai gražiai papasakojai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Šaunuolė 4u.gif thumbup.gif
Aukit sveikučiai ir didučiai 4u.gif
Daiv@
Smagu, kad taip gražiai ir laimingai atėjo mažasisi broliukas į šį pasaulį. wub.gif Aukite stiprūs ir dideli thumbup.gif
Birbiziukas
uiii kaip gražu wub.gif ir pasijuokiau saldžiai blush2.gif SVEIKINU user posted image
renaciukas25
Labai graži istorija.... thumbup.gif
Idomu kiek truktu mano antrasis gimdymas jei pirmasis truko tik pusvalandi... g.gif
Bukit laimingi ir aukit didučiai ir sveikučiai... smile.gif
Urartu
QUOTE(gige252 @ 2006 01 31, 00:13)
Kaip faina, kai viskas taip lengva  biggrin.gif Mano gimdymas taip pat buvo labai greitas ir lengvas, tai dabar galvoju koks gi turėtų būti antrasis  g.gif beje, lepute, o kiek laiko pernešiojai savo pirmagimį? 

Sėkmės Jums  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

Apie 10 dienelių smile.gif
Raganiute
Šaunuolė dviejų berniukų mamytė!

Taip padrąsinančiai nuteikei.. thumbup.gif

aukit sveiki ir laimingi sau linksmai biggrin.gif
Matelyk
gražiai papasakota wub.gif
šaunu kai kad sunkaus gimdymo nepabijojai gimdyti dar kartą 4u.gif o dar šauniau, kad antras gimdymas nebuvo sunkus 4u.gif
aukit sveikučiai mirksiukas.gif
monce*
Samgus ir šiltas pasakojimas. Šaunuolė mamytė thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
ingere
thumbup.gif Gražiai papasakota wub.gif Labai smagi ir šilta istorija 4u.gif
Emerencija
Graziai papasakojai 4u.gif
Sekmes mirksiukas.gif
Arven
Teoriskai, "vadoveliskai" antrasis gimdymas trunka dvigubai trumpiau nei pirmasis.
Normoj pirmas turetu but apie 12val, antras 6 val.
mama_inga
kokia nuotaikinga istorija thumbup.gif savo dukriuką gimdžiau sunkiai, paskui cezaris.. nu žodžiu.. turbūt tikrai keista taip greit išvysti vaikiuką, kai tikiesi ilgo laukimo biggrin.gif sveikatytės jums 4u.gif
rpusevic
Pavydžiu, tokio gimdymo ax.gif .Sekmės jums 4u.gif
jolitamaria
oi koks grazus pasakojimas !!!!!!
*woman*
bigsmile.gif OHO KAIP TVARKINGAI thumbup.gif sėkmės 4u.gif
eling
Na, man kaip tik kažkokio tokio nusiraminimo ir reikėjo aciuks.gif ! thumbup.gif ! Aukite sveikučiai! 4u.gif
azarta
Super, kaip faina thumbup.gif wub.gif
biti atskrend
Geras thumbup.gif noreciau, kad kada nors ir man ishsipildytu ax.gif na kad kaklelis greiciau atsidaarytu, daugiau nieko nesiskundziu biggrin.gif
***PUZLE***
thumbup.gif
#tagra#
Ot gera istorija, o jau kokia nuotaikinga thumbup.gif , saunuole mamyte, kad nepabojojo antro gimdyt thumbup.gif ... Aukit dideli ir sveiki mirksiukas.gif
Mo(ni)ka
Graži istorija 4u.gif Aukit sveiki wub.gif
vi78
nuosirdus sveikinimai 4u.gif
liolia79
Va cia tai gimdymas thumbup.gif viens, du trys ir leliukas ant ranku thumbup.gif Sekmes visai jusu seimynai 4u.gif mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.