Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: patarkite prasau
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Vilsen
Sveiki,
Turim suneli 1metuku ir 10men.Taip neramu darosi,nes jau menesis kaip vaikas pasidare piktas,irzlus.Ypac gazdina tai,kad kai kas nesigauna,ar ko negauna dauzo savo galvyte kur tik papuola/i stala,lova,grindis,sienas,duris ir pan/Kai paimu ant ranku ir bandau raminti-dauzo galvyte i mano pecius.Supykes krenta ant zemes ir rekia net tada kai jau vos gali isrekti.Pvz;ateina ir duoda,kad nulupciau popieriuka nuo saldainio,kai nulupu tada pradeda viska dauzyti,metyti ir daryti tai apie ka ir rasiau.
saulala
Maniškiui prieš kelis mėnesius irgi buvo panašūs čiūdai užėję. Per savaitę išsigydėm. Paprasčiausiai nekreipdavau dėmesio. Nes visokie "oi oi, ai ai, mažuti, kas tau, nedaryk taip, skauda" tik blogina padėtį. O tu, kaip supratau, ir darai tokią klaidą - paimi ant rankų, kad nuramintum. Mano nuomone, taip jį tik skatini. Geriau nusisukti ir nežiūrėti arba išeiti iš kambario. Nes bent jau mano vaikui tuoj baigdavosi "priepuolis", kai nelikdavo auditorijos. Iš pradžių dar priėjęs tampydavo už rankovės, kad į jį žiūrėčiau...

O viena pažįstama savo vaiką nuo galvos trankymų išgydė porą sykių "priepuolio" metu užpylusi puodelį vandens ant galvos blink.gif

Tiesa, maniškis taip elgdavosi tik ko nors negavęs ir niekada, kai jam pačiam kas nors nesisekdavo. Tavo atvejis, matau, sunkesnis. kantrybės ir sėkmės mirksiukas.gif
Laukiam psichologės nuomonės!
PaMeL
musiskis ir toks pats kai kas nors nesigauna ar negauna,pradeda trankyti galvyte visur kur tik papuola doh.gif verysad.gif nezianu kaip elgtis ka aryti nes jokios priemones nepadeda schmoll.gif ignoravom,statem i kampa.gavo per sike kelis katrus,ir sakiau kad caca lelyte galvyte reik glostyt nu jam ne motais vistiek tas pats verysad.gif patarkit padekit nezinom su vyru ka ir daryt,kad paskui neisaugtu su tokia yda doh.gif
o gal tas dalytkas su puodeliu vandens pabandyti sakau wub.gif wub.gif
Vilsen
4u.gif man kazkaip su tuo puodeliu vandens atrodo per ziauru ir nelabai as taip galeciau padaryti blush2.gif be to ir vaikas gali issigasti.Dar turiu pridurti tai,kad sunus 11men persirges pulingu meningitu ir meningokokine infekcija,vos issikapstem is tos ligos,todel ir bijau kazka daryti ar kazkaip ji bausti,nors tikrai jau neramu darosi.. cray.gif gal kol psichologe neatrasys turit dar kokiu patarimu,nes tas laukimas...labai jau sudetingas dalykelis.
SuperBaba
Pas mus ta pati problema, dauzom galva i bet kur, jam dzin kampas tai as dar kas.

Vakar konsultavausi su neurologe. Iskart maneme, kad cia jam pasekmes kokios po to kai galvyteje turejom vandenuko, del to , kad akiu dugne problemos buvo. Patikrino mums akiu dugna, bet visiskai jis sveikas.

Isvada, tai oziukai. Kadangi musu seimoje yra problemu (tarp manes ir vyro), taip pat gyvename su seneliais, tai ir liepe pirma isprest problemas seimoje.

Mes su vyru ant skirybu slenkscio, vaikas tai jaucia ir daug ka supranta. Jaucia namu itampa.
Taip pat vaikas turi buti auklejamas vienodai. Jei as sakau, kad negalima, reiskia ir kiti seimos nariai jam turi drausti.

O pas mus yra taip. As neleidziu lipt ant stalu ir palangiu, o seneliai leidzia, dar ir patys uzkelia doh.gif

Todel vaikas nesupranta kas is jo reikalaujama, psixuoja ir t.t.m dauzo ta savo galva unsure.gif O pasekmes gali but liudnos, juk gali voztis smilkiniu i kampa unsure.gif

Tai va tiek. Cia musu tokios problemos kaip patikino neurologe, o kaip jusu seimose yra-nezinau.

PaMeL
QUOTE(SuperBaba @ 2006 02 03, 10:26)
Pas mus ta pati problema, dauzom galva i bet kur, jam dzin kampas tai as dar kas.

Vakar konsultavausi su neurologe.  Iskart maneme, kad cia jam pasekmes kokios po to kai galvyteje turejom vandenuko, del to , kad akiu dugne problemos buvo.  Patikrino mums akiu dugna, bet visiskai jis sveikas.

Isvada, tai oziukai. Kadangi musu seimoje yra problemu (tarp manes ir vyro), taip pat gyvename su seneliais, tai ir liepe pirma isprest problemas seimoje.

Mes su vyru ant skirybu slenkscio, vaikas tai jaucia ir daug ka supranta. Jaucia namu itampa.
Taip pat vaikas turi buti auklejamas vienodai. Jei as sakau, kad negalima, reiskia ir kiti seimos nariai jam turi drausti.

O pas mus yra taip. As neleidziu lipt ant stalu ir palangiu, o seneliai leidzia, dar ir patys uzkelia doh.gif

Todel vaikas nesupranta kas is jo reikalaujama, psixuoja ir t.t.m dauzo ta savo galva unsure.gif  O pasekmes gali but liudnos, juk gali voztis smilkiniu i kampa unsure.gif

Tai va tiek. Cia musu tokios problemos kaip patikino neurologe, o kaip jusu seimose yra-nezinau.
*

vat vat nesutarimai seimoje as labai daznai ir apie tai pagalvoju,mes pykstames rekiam vienas ant kito,vaikis ir tap daro ir maciau kad net ir tada dauzo sau galvyte su rankytem kai mes su vyru pykstames doh.gif doh.gif verysad.gif
Vilsen
ax.gif bet juk turi but kazkokia iseitis verysad.gif .Musu seimoj taip pat buvo nesutarimu,bet tai buvo anksciau ir tada jis taip nedare,o dabar manau tai yra islepinimas,nes tai ka as draudziu kiti jam leidzia doh.gif ir niekam nemotais nono.gif
SuperBaba
QUOTE(skruzdelyte @ 2006 02 05, 00:39)
ax.gif  bet juk turi but kazkokia iseitis verysad.gif .Musu seimoj taip pat buvo nesutarimu,bet tai buvo anksciau ir tada jis taip nedare,o dabar manau tai yra islepinimas,nes tai ka as draudziu kiti jam leidzia  doh.gif  ir niekam nemotais  nono.gif
*

Tu draudi, o kiti leidzia-tai ir yra priezastis labai didele mirksiukas.gif
brangioji
va kaip gerai, kad radau tokia temele, kaip tik siandien apie ta rasiau, klausiau del to galvos dauzymo.. mano maze tai nuo 9 menesiu taip savo pykti reiskia. mes net juokais ja musulmone vadinam, nes vos tik kas ne taip- vaikas ant keliu kniupscia ir po kokius tris kartus grindis pakala. jeigu neypatingai didelis pyktis- dauzo atsargiai, simbolishkai, o kuo piktesne- tuo netasargesne, dauzia bet kur, o paskui baisiai pyksta ir nervuojasi, kad skauda. bandem nekreipt demesio- nieko nepadeda. bandem nukreipinet demesi- kartais pavyksta, bet iprotis niekur nedingsta. gryni oziukai. ir situacija sheimoje visai normali. bet cia gal genais persiduoda? nes girdejau pasakojimu, kad mano vyras mazas galva dauzydavo. tai ir nesimanau, kaip tuos pykscio priepuolius sunaikinti g.gif bet, kazkodel manau, kad ishaugs...
Vilsen
QUOTE(SuperBaba @ 2006 02 05, 02:05)
Tu draudi, o kiti leidzia-tai ir yra priezastis labai didele mirksiukas.gif
*

sutinku su tuo,bet galvytes dauzymas prasidejo daug anksciau nei kiti pradejo viska leisti ko neleidau as unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(brangioji @ 2006 02 05, 15:29)
va kaip gerai, kad radau tokia temele, kaip tik siandien apie ta rasiau, klausiau del to galvos dauzymo.. mano maze tai nuo 9 menesiu taip savo pykti reiskia. mes net juokais ja musulmone vadinam, nes vos tik kas ne taip- vaikas ant keliu kniupscia ir po kokius tris kartus grindis pakala. jeigu neypatingai didelis pyktis- dauzo atsargiai, simbolishkai, o kuo piktesne- tuo netasargesne, dauzia bet kur, o paskui baisiai pyksta ir nervuojasi, kad skauda. bandem nekreipt demesio- nieko nepadeda. bandem nukreipinet demesi- kartais pavyksta, bet iprotis niekur nedingsta. gryni oziukai. ir situacija sheimoje visai normali. bet cia gal genais persiduoda? nes girdejau pasakojimu, kad mano vyras mazas galva dauzydavo. tai ir nesimanau, kaip tuos pykscio priepuolius sunaikinti g.gif bet, kazkodel manau, kad ishaugs...
*

4u.gif tikiu.kad isaugs,juk visa gyvenima jos nedauzys.. rolleyes.gif Del genu...siaip kiek zinau nei as nei vyras nei kas kitas is gimines nedauze galvytes g.gif
PaMeL
labai idomu kodel psichologas neatsako i musu klausima wub.gif wub.gif
Vilsen
laukiam toliau g.gif
PaMeL
niu nenoriu prisisneketi bet mussiskis aprimo su dauzymais galvytes wub.gif
kazkaip dabar vietoj to geriau paspiegia taip normaliai doh.gif bet netrenke galvytes,o ka darem kelis kartus gavo per sike bet gerai gavo su ranka ir pastatem i kampa,o gal augam protingejam net nezinau kas nutiko bet tikiuosi kad daugiau nebeprisiminsim sito blogo iprocio wub.gif
Vilsen
QUOTE(PaMeL @ 2006 02 28, 16:16)
niu nenoriu prisisneketi bet mussiskis aprimo su dauzymais galvytes wub.gif
kazkaip dabar vietoj to geriau paspiegia taip normaliai doh.gif bet netrenke galvytes,o ka darem kelis kartus gavo per sike bet gerai gavo su ranka ir pastatem i kampa,o gal augam protingejam net nezinau kas nutiko bet tikiuosi kad daugiau nebeprisiminsim sito blogo iprocio wub.gif
*

mūsų mažiukas irgi nebedaužo galvytės,bet bijau prisišnekėt ir vistiek būtų įdomu sužinot ka tokiu atveju daryti.Aš toki jo elgesį ignoravau,nekreipiau dėmesio arba i kitą kambari išeidavau,taip gal po savaitės ir nebedaužė savo galvytės
PaMeL
QUOTE(VILGRA @ 2006 03 01, 09:57)
mūsų mažiukas irgi nebedaužo galvytės,bet bijau prisišnekėt ir vistiek būtų įdomu sužinot ka tokiu atveju daryti.Aš toki jo elgesį ignoravau,nekreipiau dėmesio arba i kitą kambari išeidavau,taip gal po savaitės ir nebedaužė savo galvytės
*

valio labai viliuosi kad musu mazgiai pamirs sita nesamoninga dalyka wub.gif wub.gif wub.gif
Vilsen
QUOTE(PaMeL @ 2006 03 02, 17:15)
valio labai viliuosi kad musu mazgiai pamirs sita nesamoninga dalyka wub.gif  wub.gif  wub.gif
*

aš irgi to labai tikuosi ir jums linkiu
Vilsen
aš vis dar laukiu psichologės atsakymo ar patarimo g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.