Aciu.
Noreciau isigyti kontaktinius lesius. Gal galetumete padeti juos issirinkti?
Aciu.
geriausia prikti lęšius mėnesiui, nes jie vistiek 'prisitraukia' visokių medžiagų iš aplinkos ir užsiteršia. kuo dažniau keisi į naujus, tuo mažiau dirgins akis. bet vis tiek mes linkusios pataupyt ir lęšius panešioju ilgiau nei, kad priklausytų. kai nemalonu akims, tada ir pasikeičiu. labai priklauso kokioj aplinkoj dažniausiai būni. prirūkytos vietos išvis peilis mano akims ir lęšiams. žiūrint dar kokio jautrumo akys. bet, kai mano super jautrios, aš į barus stengiuosi su linzėm neiti.
o perkant svarbiausia, kiek procentų jos praleidžia deguonies. kuo daugiau, tuo geriau. reikia, kad akis kvėpuotų, nes kitaip pradeda raust, perštėt. ir kaina tokių atitinkamai didesnė.
Lesius perku 3 menesiams, realiai isnesioju apie 5 - cia taip gydytojai pardavinejantys pataria. Zinau, kad realiai taip gal ir nereiktu, bet vis tas taupumas
Patarciau nueit i kokia optika, kur tuos lesius pardavineja, ir ten gydytojai labai graziai viska papasakoja. As visada perku "Fielman" optikoje - tai ten tik pirma karta lesius pirkau uz pilna kaina, o toliau, jei vel pas juos perki - gauni 20% nuolaida. Ir siaip nepatigek per kelias optikas pereit - labai daznai panasiu lesiu kainos skirtingose vietose skiriasi vos ne dvigubai
as perku lesius 3-6 menesiam, aisku nesioju juos tuos visus 6 men.
Sakykit o tuos "focus" is tiesu labai sunku issiimt? Man gyd. sake, kad jie plonyciai , labai patogus, bet labai slidus ir sunku issiimt....
Reikia tik siek tiek praktikos
kaip tik Focus neplonyciai, bent jau mano... Esu turejus vienam menesiui lesius, vat tai tie buvo ploni labai
As tai naudoju "Bosh and Low" ar kazkaip panasiai... Perku 2 menesiam, kainuoja apie 64 Lt. Man jie labai gerai.
Anksciau jokiu kitokiu linziu akys neprieme. Jau galvojau visa gyvenima su akinukais vaiksciosiu Jau daugiau kaip metai laiko nesioju.
sakykit kaip jus perkat tuos lesius? Mat noreciau, bet recepto neturiu, o pries tai kur pirkau, ten turi visus ismatavimus, bet nei kaip paprasyti duomenu ir varyt pas kitus pirkti, nes zinau kur pigesniu yra (kokybe ta pati
as kai pirkau, tai jokio recepto neturejau ir be ismatavimu jokiu. Viska ten pat ismatavo, per aparatus visokius, paskui dave isideti pameginti, kaip limpa, pusvalandi pavaiksciojau toj pacioj parduotuvej, kadangi tiko ir patiko, nusipirkau
As tai perku "Regoj" prie Soburo (Kaune). Nereikia jokio recepto. Pirma karta viska pamatavo, paziurejo. Siaip tai reikia uzeiti pas gydytoja karts nuo karto Nes gali ten buti visokiu bajeriu, pvz kraujagysliu suaugimas ir pan. Tai as perku visalaik be gydytojos, o konsultacijai karta i metus nueinu.
Tie primatavimai labai trumpai trunka O kita vertus, tai ar nebuvo ant linziu uzrasyta, kai pirkai? Turejo but. O jei ne, gali nueit paklaust...
Bausch and Lomb
Bea: aciu uz pataisymus, bet as amziais neatsimenu tos firmos
as ir naudoju bausch &lomb. jie ir deguoni gerai praleidzia ir neperploni,lengva isimti.Skystis tai renu ir dar linzem konteineriukus kartu su juo gauni
dar galvojau apie spalvotus su dioptrijom,bet geriau nespalvoti
o ar esat kuri turejus kokiu nors bedu su akim del linziu nesiojimo?
jei kontaktinius lesius naudoji kaip reikalaujama, jokiu problemu neturetu buti.
o kodel man nei dumai cigareciu nebaisus, nei lakas plauku?
Na tai kad ne! Viskas ciki piki
Aš tai stengiuosi i baseiną detis vienkartinius, nes prisigeria visokių chemikalų ir po to akis graužia, o tuos vienadienius dedusi tikrai keletą sykių ir paskui negaila išmesti...
Labiausiai man patinka Baush and lomb lesiai, nes su kitais prastai buvo.Nors ir kaip išgirti Focus Night and day, bet man tikriausiai nuo jų labiausiai graužė ir perštėjo akis, tai be dirbtinių ašarų buteliuko negalėjau nė žingsnio eiti...
O man kaip tik "Baush and ..." alergizavo akis... Akis parausdavo ten kur lietesi linze. Dabar nesioju kitos firmos, akis nerausta, bet greit pavargsta, vaizdas lyg per vandeni... Nezinau, ar blogai man jas parenka... Nors ir gydytoja keiciau, ir po metu vel prasiau perrinkt ( beje paliko tas pacias, tik reikejo uz vizita sumoket...)
Siaip akys mano labai jautrios ir linzes deduosi tik isskirtiniais atvejais ...
Ilgai spoksant i kompa issauseja akys, ypac kai patalpu oras sausas sildymo sezonu, akys gauna maziau deguonies, issiplecia kraujagysles, persti, nieko gero. Bet procesas griztamas, po tokios diagnozes sia ziema va iki vasaros panesiojau akinukus ir vel viskas atsistate. Siaip vakarais dar isilasinu "Hypromeloza-P". Lesius perku jau simtas metu tik REGOJ, Baush & Lomb. Jokiu priekaistu nei produktui, nei servisui.
labai bjauru kai klubuose uzvaro dumu, ui nors slepkis. ir i vakara man su lesiais akys pavargsta, galva pradeda skaudeti.
Šiaip sakyčiau, tik labai prastas gydytojas gali pasakyti, kad 3mėn. lęšius galima išnešioti 6mėn. Galbūt dabar Jūsų akyse ir neatsiras jokių pakitimų, bet po 10metų gali labai atsiliepti regėjimui.
Aš siūlyčiau pirkti Focus Night&Day silikoninius, kurie geriausia praleidžia deguonį ir su jais galima miegoti, jie pritaikyti neišsiimti visą mėnesį iš akių. O toms kurios labai retai dėvi lęšius siūlyčiau Focus dalies viekartinius, kuriuos vakare išmetate. Čia sakau iš didelės savo patirties. "Ant akių" (rašau skliauteliuose nes nevisiškai lietuviškai) nesutaupysite. Juk regėjimas labai didelis žmogaus privalumas. Jeigu neturime pinigų gal geriau prisiderinti kokius nors akinukus. Tai toks būtų mano patarimas. Lauksiu komentarų.
Man asmeniskai Focus netinka, grauzia, raizo aki.
Geriausiai man tinka "Soft Lenses 66" is Bausch and Lomb, nesioju jau 7-8 metus, nakciai issiemu, bet jei ne namie, tai nieko neatsitinka, net jei ir permiegu su jomis Jose 66proc vandens, skirtos menesiui, bet isnesioju 2-3men Bet svajoju apie operacija lazeriu QUOTE(Kozete @ 2005 02 08, 23:15) Aš siūlyčiau pirkti Focus Night&Day silikoninius, kurie geriausia praleidžia deguonį ir su jais galima miegoti, jie pritaikyti neišsiimti visą mėnesį iš akių. As nesioju Focus Night&Day silikoninius. Man tai jie
Mieloji, kle0patra,
jeigu tikrai nori ilgai ir gerai matyti siūlyčiau nenešioti B&L 66 2-3mėn., nes jie skirti mėnesiui. Jų galiojimas prasideda nuo tada, kai atsidarai blisterį (pakuotę). O dėl lazerinės chirurgijos, tai tik tiek galiu pasakyti, kad nieko gero iš to nebus, nebent blogiau, ne 100% bet labai didelė tikimybė. Atkreipk dėmesį į bent vieną chirurgą, kuris daro tas operacijas. AR JIS SU AKINIAIS? Jeigu jam reikia nešioti akinius JIS SU AKINIAIS. Tai kyla klausimas, jeigu taip jau gerai, tai kodėl jie patys nepasidaro tų operacijų? Brangink ir tausok savo akis ir nereikės tau visokių operacijų!!! Sėkmės
kokie lesiai geriausi? spalvoti ar nespalvoti? kokiosfirmos naudojate?
Na taip, focus iš tiesų geriausi. Pavyzdžiui aš, kai su pinigėliais kartais būna striuka, nusiperku vienadienius focus lešius, ir išnešioju po mėnesi, kartais žinoma ir trumpiau, bet jokio skirtumo tarp vienadienių ir mėnesinių aš tikrai nepajutau.
Kiek mazdaug kainuoja lesiu porai vienam menesiui?
QUOTE(ViChy @ 2005 04 24, 11:23) Čia žiūrint kokioje optikoje pirksi. Aš visada perku Vision expres, ten man atrodo pigiausiai. Senokai pirkau mėnesinius, bet kažkada jie kainavo 40lt. Dabar vyksta įvairios akcijos, tik reikia jas pasekti. O vienadieniai, tai vienas lesis kainuoja 3.30-4.00lt
Focus spalvoti menesiui pora kainuoja apie 60Lt
QUOTE(Jenifer27 @ 2005 04 24, 11:15) Na taip, focus iš tiesų geriausi. Pavyzdžiui aš, kai su pinigėliais kartais būna striuka, nusiperku vienadienius focus lešius, ir išnešioju po mėnesi, kartais žinoma ir trumpiau, bet jokio skirtumo tarp vienadienių ir mėnesinių aš tikrai nepajutau. Gera idėja Beje o koks tirpalas lęšiams geriau (žinoma geriau būtų ne superbrangus)???????????? QUOTE(Kiskute @ 2005 04 25, 08:40) Gera idėja Beje o koks tirpalas lęšiams geriau (žinoma geriau būtų ne superbrangus)???????????? Jo, pabandyk, finansiškai tai tikrai apsimoka. O tirpalą tai aš perku Natrii chloridum 0.9 % ,kainuoja jis 500ml tik 3.37lt. na gal tik toks nepatogumas, kad reikia jį su švirkštu ištraukti, nes skirtas lašelinėms ir dar į butelį įdurti adatėlę kad oras turėtų kur išeiti. Tai tik toks klapatas, bet dėl tokios kainos verta... QUOTE(Jenifer27 @ 2005 04 25, 10:17) Jo, pabandyk, finansiškai tai tikrai apsimoka. O tirpalą tai aš perku Natrii chloridum 0.9 % ,kainuoja jis 500ml tik 3.37lt. na gal tik toks nepatogumas, kad reikia jį su švirkštu ištraukti, nes skirtas lašelinėms ir dar į butelį įdurti adatėlę kad oras turėtų kur išeiti. Tai tik toks klapatas, bet dėl tokios kainos verta... O kur pirkti ????????? Kaina tai superinė O švirkštą iš kur gauti ?????? Ačiū už pagalbą QUOTE(Kiskute @ 2005 04 25, 10:23) O kur pirkti ????????? Kaina tai superinė O švirkštą iš kur gauti ?????? Ačiū už pagalbą Vaistinėje bet kurioje. Ir švirkšto ten paprašyk ir reikia 2 adatų, vienos su švirkštu, kitos į butelį įsmeigti. Švirkšto tai kokių 5mililitrų prašyk. QUOTE(Jenifer27 @ 2005 04 25, 11:17) Jo, pabandyk, finansiškai tai tikrai apsimoka. O tirpalą tai aš perku Natrii chloridum 0.9 % ,kainuoja jis 500ml tik 3.37lt. na gal tik toks nepatogumas, kad reikia jį su švirkštu ištraukti, nes skirtas lašelinėms ir dar į butelį įdurti adatėlę kad oras turėtų kur išeiti. Tai tik toks klapatas, bet dėl tokios kainos verta... Zinai nebuk tundra!Ir nepatarinek neteisingai kitoms!Natrio chloridas gali buti naudojamas tik extra atveju:kai tirpalas pasibaiges, o reikia staigiai praplauti.Specialieji tirpalai apvalo lesius nuo baltymu, nesvarumu, dezinfekuoja, atkemsa lesiu poras, kad galetu praeiti oras ir t.t.Butina naudoti tik spec. tirpala.Nepagailekit pinigu, juk kalbama apie akis!!!
Lesius nesioju 10 metu.Ir artimiausiu metu nezadu ka nors keisti.Perku Kaune Pilies optikoje.Pusmeciui kainuoja apie 120Lt.Su jomis ir miegu, tik karta ar du per savaite nakciai pamerkiu i dez.skysti.Jokio diskomforto nera.Maudausi ir baseine ir duse ir juroje.Tik negalima atsimerkus nardyti.Su jomis netgi einu i pirti!Pirtyje stengiesi daugiau prisimerkti kad karsto oro srautas nepatektu i akis.O siaip viskas OK! Mano linzes netgi su UV filtru, taigi nebutinai akinius nuo saules perku optikoje.
QUOTE(xeditax @ 2005 04 25, 11:21) Lesius nesioju 10 metu.Ir artimiausiu metu nezadu ka nors keisti.Perku Kaune Pilies optikoje.Pusmeciui kainuoja apie 120Lt.Su jomis ir miegu, tik karta ar du per savaite nakciai pamerkiu i dez.skysti.Jokio diskomforto nera.Maudausi ir baseine ir duse ir juroje.Tik negalima atsimerkus nardyti.Su jomis netgi einu i pirti!Pirtyje stengiesi daugiau prisimerkti kad karsto oro srautas nepatektu i akis.O siaip viskas OK! Mano linzes netgi su UV filtru, taigi nebutinai akinius nuo saules perku optikoje. Wau Ačiū už atsakymą QUOTE(Kiskute @ 2005 04 25, 12:29) Wau Ačiū už atsakymą Nezinau ar yra vienkartiniu, o menesiui kainuoja apie 40Lt.(pora).Firma amerikieciu.Tikslaus pav. nepamenu, tai nenoriu suklaidinti.Kai suzinosiu butinai paskelbsiu! Manau kad turetum surasti ir Vilniuje. QUOTE(Jenifer27 @ 2005 04 25, 10:17) Jo, pabandyk, finansiškai tai tikrai apsimoka. O tirpalą tai aš perku Natrii chloridum 0.9 % ,kainuoja jis 500ml tik 3.37lt. na gal tik toks nepatogumas, kad reikia jį su švirkštu ištraukti, nes skirtas lašelinėms ir dar į butelį įdurti adatėlę kad oras turėtų kur išeiti. Tai tik toks klapatas, bet dėl tokios kainos verta... nu aš savo akim taip neimčiau rizikuot Jau geriau kokių skanumynų, gražaus rūbo nenusipirkt, bet tegu akys lieka sveikos... Anksčiau pirkdavau skystį už 21,90 apie 500 ml, dabar tokio nebegamina, tai dabar perku panašią talpą už 24,90 Lt, būna tik Fielmann'e. Pavadinimo tiksliai nepamenu. QUOTE(xeditax @ 2005 04 25, 11:13) Zinai nebuk tundra!Ir nepatarinek neteisingai kitoms!Natrio chloridas gali buti naudojamas tik extra atveju:kai tirpalas pasibaiges, o reikia staigiai praplauti.Specialieji tirpalai apvalo lesius nuo baltymu, nesvarumu, dezinfekuoja, atkemsa lesiu poras, kad galetu praeiti oras ir t.t.Butina naudoti tik spec. tirpala.Nepagailekit pinigu, juk kalbama apie akis!!! Prašau neįžeidinėti, nes tikrai nesu aš jokia tundra. Jeigu poniutė ar panelytė turi pinigų pilnas kišenes tai nesuteikia tau jokios teisės kitus žeminti. Dėl tirpalo tai man pasiūlė vaistinėje, o be to, kalbėjau su savo okuliste, kuri yra tikrai gera daktarė. Tai tinkamas skystis lęšių valymui ir laikymui. Dėl vienadienių ešių aš pasidalinau savo patirtimi, kad jokio skirtumo nėra nuo mėnesinių, kas kaip nori tas tegul taip ir daro. Ir akių, lešių bei akinių problemose nesu naujokė. Daug ką esu išbandžiusi. QUOTE(Jenifer27 @ 2005 04 25, 13:46) Prašau neįžeidinėti, nes tikrai nesu aš jokia tundra. Jeigu poniutė ar panelytė turi pinigų pilnas kišenes tai nesuteikia tau jokios teisės kitus žeminti. Dėl tirpalo tai man pasiūlė vaistinėje, o be to, kalbėjau su savo okuliste, kuri yra tikrai gera daktarė. Tai tinkamas skystis lęšių valymui ir laikymui. Dėl vienadienių ešių aš pasidalinau savo patirtimi, kad jokio skirtumo nėra nuo mėnesinių, kas kaip nori tas tegul taip ir daro. Ir akių, lešių bei akinių problemose nesu naujokė. Daug ką esu išbandžiusi. O pas kokią gydytoją lankaisi? Aš tai vis nerandu tokios nuoširdžios ir viską paaiškinančios
Fielmane nuo pat Naujų metų vyksta akcija (dar ir prieš porą savaičių pirkau)-Comfort Soflens -parašiau bele kaip, pora kainuoja 30 lt ir dar tirpalo buteliukas 125 ml. Jau jeigu nelabai yra pinigėlių, tai gal geriau abu lešius sukišt į vieną konteineriuko lovelį, vis mažiau tirpalo sunaudoji, nei fiziologiniam skiediny laikyt ištisai. Sutinku, kad keletą dienų galima, bet ilgiau-tai lęšio gadinimas.
QUOTE(Ašara @ 2005 04 25, 15:16) Fielmane nuo pat Naujų metų vyksta akcija (dar ir prieš porą savaičių pirkau)-Comfort Soflens -parašiau bele kaip, pora kainuoja 30 lt ir dar tirpalo buteliukas 125 ml. Jau jeigu nelabai yra pinigėlių, tai gal geriau abu lešius sukišt į vieną konteineriuko lovelį, vis mažiau tirpalo sunaudoji, nei fiziologiniam skiediny laikyt ištisai. Sutinku, kad keletą dienų galima, bet ilgiau-tai lęšio gadinimas. Gal ne lęšio, o akių gadinimas
ir aš focus perku, day&night, 3-6 mėnesiams, bet naudoju ilgiau
o į vieną konteinerio pusę abiejų sudėti negaliu, nes skirtingai matau abiem akim |