Aš pirmą kartą  Mažiukas turi gimti balandį. Taigi viskas nauja ir pirmą kartą  Kyla begalės klausimų. Dėl vieno dalyko neapsisprendžiu  Galvoju gal jus turinčios patirties mamytės patarsite man Aš jau forume prisiskaičiau ir nusprendžiau, kad geriausiai mažylį apkloti merinosų vilnos kaldryte ar dekiuku. Kadangi mano mažylis gims pavasarį, kai dar nėra labai šilta, bet ir nėra labai šalta, tai vat nežinau, ką geriau pirkti, ar kaldrytę ar užtektų vilnonio dekio ir dar užmesti keletą dekių ant viršaus (na kad temperatūrą galima būtų reguliuoti). "Kurimoj" yra tokie merinosų vilnos dekiai (iš abiejų pusių vilna) ir kaldrytės (visa kaldrytė vilnonė, tik iš vienos pusės dar medvilnės yra dėta). Tai vat ir nebežinau, kas čia geriau, kad mano zuikis nesušaltų ir neperkaistų  Ką jus pirkote? Na tikiuosi aiškiai išsireiškiau Labai lauksiu jūsų patarimų
spurgele
2006 01 29, 20:51
QUOTE(gusia @ 2006 01 29, 20:35) Aš pirmą kartą  Mažiukas turi gimti balandį. Taigi viskas nauja ir pirmą kartą  Kyla begalės klausimų. Dėl vieno dalyko neapsisprendžiu  Galvoju gal jus turinčios patirties mamytės patarsite man Aš jau forume prisiskaičiau ir nusprendžiau, kad geriausiai mažylį apkloti merinosų vilnos kaldryte ar dekiuku. Kadangi mano mažylis gims pavasarį, kai dar nėra labai šilta, bet ir nėra labai šalta, tai vat nežinau, ką geriau pirkti, ar kaldrytę ar užtektų vilnonio dekio ir dar užmesti keletą dekių ant viršaus (na kad temperatūrą galima būtų reguliuoti). "Kurimoj" yra tokie merinosų vilnos dekiai (iš abiejų pusių vilna) ir kaldrytės (visa kaldrytė vilnonė, tik iš vienos pusės dar medvilnės yra dėta). Tai vat ir nebežinau, kas čia geriau, kad mano zuikis nesušaltų ir neperkaistų  Ką jus pirkote? Na tikiuosi aiškiai išsireiškiau Labai lauksiu jūsų patarimų  pirmas gimė gegužį tada buvo šalta kaip balandį tai mes sūnų aprengėm drabužėliais šiltais ir suvyniojom į šiltą dekį. o dabar vasario pabaigo kovo pradžioj laukiam tai numegsiu iš vilnos kostiumėlį į vilksim į kombenzoniuką kur nuo 0 iki3 mėn. ir įsuksim į tą patį dekį, na jei dar reiks tai ir į nešioklę įgrūsim  . gal tai tau padės apsispręsti. sunku ką patart kai neesi matę daikto natūroj, o be to tie orai mūsų Lietuvėlej tai nenuspėjami.
miskouoga
2006 01 30, 09:34
QUOTE(gusia @ 2006 01 29, 20:35) Aš pirmą kartą  Mažiukas turi gimti balandį. Taigi viskas nauja ir pirmą kartą  Kyla begalės klausimų. Dėl vieno dalyko neapsisprendžiu  Galvoju gal jus turinčios patirties mamytės patarsite man Aš jau forume prisiskaičiau ir nusprendžiau, kad geriausiai mažylį apkloti merinosų vilnos kaldryte ar dekiuku. Kadangi mano mažylis gims pavasarį, kai dar nėra labai šilta, bet ir nėra labai šalta, tai vat nežinau, ką geriau pirkti, ar kaldrytę ar užtektų vilnonio dekio ir dar užmesti keletą dekių ant viršaus (na kad temperatūrą galima būtų reguliuoti). "Kurimoj" yra tokie merinosų vilnos dekiai (iš abiejų pusių vilna) ir kaldrytės (visa kaldrytė vilnonė, tik iš vienos pusės dar medvilnės yra dėta). Tai vat ir nebežinau, kas čia geriau, kad mano zuikis nesušaltų ir neperkaistų  Ką jus pirkote? Na tikiuosi aiškiai išsireiškiau Labai lauksiu jūsų patarimų  Mes patys miegam po vilnonem antklodem, tai su jom vasara nekarsta, o ziema nesalta Manau, kaldryte gali drasiai pirkt. Juk butuose salciausia buna pavasari, kai jau nebesildo, o lauke dar nekarsta. Nebet, jus patys galit reguliotis.
Gusia, nesijaudink  kai mažiukas ar mažiukė gims - viską matysi pagal situaciją. Maniškis gimė spalį, bet labai šalta nebuvo - kambary apie 20 laipsnių. Miegant apklodavau ėriuko vilnos dekučiu, kai vėsiau - dvigubu. paskui kai paaugo ir ėmė nusispardyti būtų super buvę turėti specialų "maišą". deja, jo negavom pirkt, o dabar miega po pūkine antklode (paveldėta iš pusbrolio)
allegro
2006 02 12, 18:34
Na ir aš pritarsiu taip pat, kad neverta dabar skubėti ir viską susipirkti iš anksto. Palauk, kol pagimdysi ir tada matysi, ko tau dar trūksta. O kai prisipirksi per daug, tai vėl bus veltui išleisti pinigai...
QUOTE(sakri @ 2006 02 12, 12:55) Gusia, nesijaudink  kai mažiukas ar mažiukė gims - viską matysi pagal situaciją. Maniškis gimė spalį, bet labai šalta nebuvo - kambary apie 20 laipsnių. Miegant apklodavau ėriuko vilnos dekučiu, kai vėsiau - dvigubu. paskui kai paaugo ir ėmė nusispardyti būtų super buvę turėti specialų "maišą". deja, jo negavom pirkt, o dabar miega po pūkine antklode (paveldėta iš pusbrolio)  Man vat anyta pasius ta specialu maisa  Pradzioj skambejo taip baisiai, atrodo, kad vaikeli i maisa ikisi  , na bet ziuresim gal ir pasiteisins tas maisas
mamyteRasyte
2006 02 14, 13:36
mes nuo pat gimimo naudojam vilnonį pleduką Lana. Kai dabar šalta, ant viršaus apkloju kaldryte. Bet be pleduko ji neužmiega, užsimeta jį ant nosiuko, kad būt šilta ir tik tada nurimsta. O man ramu, kad neuždus. Be to, tas pledukas mažytis, gal metras ant metro, tai nepasiklysta jame  Esu patenkinta, nors kainavo daugokai Mano zuikis gimė birželį (kai nereik lyg kukulių aptulotį), tai labiausiai pasigedau pirkti mažų kaldriukų, kad tilptų į vežimuką ir pintą lopšį, tai anyta iš didelės vatinės kaldros(spec. tokios norėjau, kad gerai priglustų, nenusispardytų. Nors vaikų parduotuvėse jas peikė ir bandė įkišti vaikiškas nesąmoningom kainom sintetines ar kimštas vilna) pasiuvo mažutę, man patiko.
Mažė gimė rugsėjį, nakčiai aš ją aprengdavau šliaužtukais ir suvyniodavau į kaldrytę (medvilninė) ir dar užklodavau sintiponine-medvilnine kaldryte (nedidelių išmatavimų, kaip tik kūdikiui). Po mėnesio dėjau į miegmaišiuką ir užklodavau kaldryte. Na man buvo patogu turėti keletą kadryčių, tai pagal situaciją ir žiūrėjau  Turiu ir vilnonę kaldrytę, ją naudojau lauke, arba ant žemės patiesiu. Man patogu, kai turiu įvairų pasirinkimą
Savo kleckui nupirkom vilnonį dekutį. Nešala ir nesukaista
Na va žiema artėja ir mums kažką reiks rimtesnio sugalvoti, nors esam dar maži, bet labai greit mokam nusispardyti, o tada jau rankytės kaip ledas Reikės kokią avies vilnos šiltą kaldrytę nusipirkti ir kuo greičiau šalčiai artėja tik neaišku kada šildymą įjungs
saulyte12000
2007 07 16, 19:01
QUOTE(miskouoga @ 2006 01 30, 10:34) Mes patys miegam po vilnonem antklodem, tai su jom vasara nekarsta, o ziema nesalta Manau, kaldryte gali drasiai pirkt. Juk butuose salciausia buna pavasari, kai jau nebesildo, o lauke dar nekarsta. Nebet, jus patys galit reguliotis. pritariu dėl vilnonių antklodžių
.Serena.
2010 04 07, 20:11
as siulyciau miegmaisiuka miegojimui, tada vaikelis nenusispardo ir tikrai nesulas, ir nereikia daznai atsikelineti ir ziureti ar vaikelis nenusisparde
QUOTE(geliux @ 2010 04 07, 22:11) as siulyciau miegmaisiuka miegojimui, tada vaikelis nenusispardo ir tikrai nesulas, ir nereikia daznai atsikelineti ir ziureti ar vaikelis nenusisparde  šiek tiek paaugusiam superinis dalykas, o tik gimusi merinosų vilnos kaldryte klojom
twins mummy
2012 02 09, 00:03
Tik gimusi kudiki siulyciau apkloti vilnoniu pleduku. Vilna puikiai palaiko temperatura, tinka tiek ziemai tiek vasarai. O, kai vaikelis paaugs ir prades spardytis, tuomet labai patogu guldyti i miegmaisiuka
|
|