Lediine
2010 10 28, 12:19
Na, supermamos, ar jums yra taip nutikę, kad vežiojate savo vaikutį vežimėlyje mieste, o praeiviai prieina pažiūrėt ir pasako "oi koks gražus berniukas", nors iš tikrųjų tai mergaitė? Kaip jaučiatės? Mano manymu, jeigu yra sunkoka atskirti berniukas ar mergaitė, tai bent jau tegul pagal savo nuožiūra nepradeda kalbėti, o tegul sako, koks gražus mažylis, kūdikėlis, leliukas ar dar kaip. Tegul vardo paklausia, o ne iškarto nusistato, kad tai berniukas ar mergaitė.
Niekaip nesijauciu  Musu antra vaika visi berniuku palaiko, man nei silta, nei salta. Pati esu apsirikus viena karta
Pookelis
2010 10 28, 13:28
Labai daug kartų. Su dukra, kai vaikštinėjau, visi sakydavo "koks gražus berniukas", nors ir rausvai aprengta ir su gėlytėm O su berniuku sulaukdavom pagyrų kokia graži mergaitė, nors aprengtas vyriškai. Nekreipdavau dėmesio ir tiek. Nematau reikalo kam nors ką nors aiškinti. Jei paklausia, tai tada atsakau Būdavo net, kad tas pats žmogus, vieną kart paklausia, o kitą dieną vėl tas pats. Užknisdavo aiškint, tiesiog nekreipk dėmesio ir viskas. Svarbiausia, kad mes žinom kokios lyties vaikai
as saviski jei kokia neutralia spalva aprengdavau ir daznai kokia bobute uzklausdavo berniukas cia ar mergaite  nors jau ne leliukas budavo , o 1,5 metuku ir dar plauku tik penki ant galvos budavo ,o ne kokia kupeta . na bet jei kam panasus i mergaite pasirodydavo tai ka man daryti  isizeisti nemanau,kad verta  gi zmogus ne is piktos valios pasako,na jam tiesiog taip pasirode ,tai ka
Praline
2010 10 28, 19:25
Mano berniuko gana ilgi garbanoti plaukuciai, tai irgi visi vis mano, kad mergaite, nors juk rengiu tai berniukiskai ar neutraliom spalvom  Bet man tai dzin, kas ka mano, ne nemanau del to jaudintis ar vaikui plauku kirpt, kad nepainiotu
O koks skirtumas, ką jie galvoja, tie praeiviai, jeigu tu jų nepažįsti? Juolab, kad jie nieko blogo negalvoja. Jei sako, kad gražus berniukas, taigi giria, o ne peikia - tokio amžiaus berniukai nuo mergaičių ne kažinkuom skiriasi  Visai nesinervinau, kartais net nepataisydavau. Jei jei mano, kad mergytė sėdi mėlynam vežime su mėlynom kelnėm, kepure su snapeliu ir graužia žaislinį vairą - tai gerai, tegu sau mano  Ten paprastai senos babytės būna, lai jos sau galvoja, ką nori. Aš gi irgi galiu galvot apie jas, ką noriu
Man svarbiau, kad pats vaikas neismaišytų suvokime, berniukas jis ar mergaitė, vyras ar moteris
LaimingaRita
2010 10 29, 15:26
Man taip nebuvo nutike, o jeigu ir utiks, nepergyvensiu  . Cia geda turetu buti tiems, kas supainioja, o ne mums. Uztat ir pati pagirdama mazyli niekada neivardinu jo lyties
-Zaiza-
2010 10 29, 15:36
Kartą mane 15-kos metų panelę, su auskarais, trumpu kirpimų, kažkoks vyriškis berniuku pavadino...na kreipėsi į mane....... o dar tokiam jautriam amžiuj....jei gerai pamenu nuo to laiko plaukus pradėjau augint Manau tiesiog nereikia imti į galvą, nes niekas užgauti nenori - apsipažįsta
Koks skirtumas, kaip pavadino  Jūs juk nuo to nepradėsit galvot "o gal tikrai čia berniukas?"  Negi kiekvienai bobutei aiškinsi
sena niekšė
2010 10 29, 23:18
aš pati esu supainiojus  nu būna kai berniukams ilgiausias garbanas užaugina, dar auskarus įkala -- nu ir suprask kaip nori
nemanau, kad butina mergaite rengti nuo galvos iki koju rausvai, kad ji butu mergaite  mus irgi daznai pavadina berniuku, nes nemegstu rausvu spalvu, dazniausiai vaika rengiu neutraliom spalvom. kartais nervina, galetu geriau patyleti
Jolirta
2010 10 30, 08:14
QUOTE(sena niekšė @ 2010 10 30, 01:18) aš pati esu supainiojus  nu būna kai berniukams ilgiausias garbanas užaugina, dar auskarus įkala -- nu ir suprask kaip nori  nesuprantu,ko nesuprantate  ? Ar kad berniukas, tai jau trumpai kirptas? Ir auskarai tik mergaitems? Mano vaika beveik visada palaiko mergaite, ir nemanau kad del ilgoku plaukuciu, ir auskariuko. Tiesiog del svelniu bruozu. Atsimenu nutikima autobuse,kai neturejo auskariuko, tik trumpus,bet garbanotus plaukus,buvo vaikui berods metukai. Ir salia sedejusi moteriske pradejo girti oj kokia grazi mergaite, oj tave berniukai myles. As savo vaikui pasakiau matai, mazuti, kaip tau bus, plysdama is juoko. Moteriske paraudo, bet tiesiog tai linksmas nutikimas.
ingulka35
2010 10 31, 21:19
mano abi mergickos buvo plikos(viena ir tebera  ) todel vadino ir vadina berniukais... viena net pakomentavo,kodel as beniuka mergaitiskai rengiu..ir juokas ima ir per makaule bobulei norisi pastuksent...
sena niekšė
2010 10 31, 23:16
QUOTE(Jolirta @ 2010 10 30, 09:14) nesuprantu,ko nesuprantate  ? Ar kad berniukas, tai jau trumpai kirptas? Ir auskarai tik mergaitems? tikrai nebūtinai. tėvų teisė puošti ir šukuoti vaiką taip kaip jiems gražu. tik kai berniuką aprėdo kaip princesę, tai koks svetimas ir leptelna kad "kokia gražuolė"
Mano sunutis irgi svelniu bruozu garbanius, taigi, daznai iki 3 metuku supainiodavo, dabar jau nepasitaiko  . Man net nepatinka trumpas berniuku kirpimas, nors kasu neauginam. Kaip kam tinka. Supainiodavo ir kai kepuryte ant galvos, taigi ne viskas pagal sukuosena  . Man tai visai netrukde gyvent
Vyresnįjį dažnai mergaite pavadindavo. Nieko, visai nereagavau. O vieną kartą, gal 2 metukų, vaikinas vienai tokiai tetai pareiškė : "as beniukas, ne megyte". Ir pati esu apsirikusi.
Luttuke
2010 11 01, 11:43
Mano sunelis labai svelniu bruozu. Visi giria, kad grazus vaikas ir labai daznai nepazistami palaiko mergaite. Plaukuciai irgi ugteleje. Niekaip nereaguoju. Man patinka, kad vaikuti laiko graziu
angelu kalva
2010 11 05, 01:22
Mane pacia bene 15-os metu dar gatvej berniuku saukdavo, nes kirpaus trumpai, buvau ilga plona be papu ir siknos su palaidais drabuziais, kelneta. Nuo to vyru netapau.
Man ne kartą taip buvo  Kažkaip tiesiog pasakydavau,kad tai ne mergaitė, o berniukas ir tiek Nes mano sūnelio plaukučiai ilgesni,o dar kai mažesnis buvo tai ir rietėsi.Tai nepažįstami mergaite vis pavadindavo. Bet niekada neužkliuvo man.Tegu.Užaugs tada tikrai matysis,kad berniukas
Dažnai man kažkaip su Mantu taip nutikdavo, sakydavo "Kokia graži mažutė". Bet rimtai į galvą neimdavau, nematau reikalo
***angeliuke***
2011 03 22, 14:05
Kažkada lifte moterytė irgi mano berniukui sako oij kokia graži mergytė  nors aprengtas buvo visas žydrai, bet nu ai pagalvojau ką aš jai pasakysiu
Rūta Mėta
2011 03 27, 15:50
Mažuliukus dažnai bobulytės sumaišo, bet ką daryti, kai vaikis jau "metuose"? Veido bruožai mergaitiški, kasos ilgos, nes pats to nori. Domisi moto, tai ir nori būti panašus į baikerius. Jei kas pavadina "gražute"- gatavas gerklę perkasti. Bijau, kad nepakenktų seksualinei oreantacijai... Mažiukus pačios puošiam ir rengiam kaip norim, bet kai vaikas pats pasirenka savo stilių  jam 10 m. Norėčiau, kad nusikirptų...
mijaxxx
2011 03 27, 17:08
Musiski irgi daznai pavadina mergaite  man tai nieko baisaus.
Ruby Tuesday
2011 03 28, 10:23
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 03 27, 18:50) Mažuliukus dažnai bobulytės sumaišo, bet ką daryti, kai vaikis jau "metuose"? Veido bruožai mergaitiški, kasos ilgos, nes pats to nori. Domisi moto, tai ir nori būti panašus į baikerius. Jei kas pavadina "gražute"- gatavas gerklę perkasti. Bijau, kad nepakenktų seksualinei oreantacijai... Mažiukus pačios puošiam ir rengiam kaip norim, bet kai vaikas pats pasirenka savo stilių  jam 10 m. Norėčiau, kad nusikirptų... Nu kaip ilgi plaukai gali pakenkti seksualinei orientacijai?
sena niekšė
2011 03 28, 15:37
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 03 27, 16:50) Mažuliukus dažnai bobulytės sumaišo, bet ką daryti, kai vaikis jau "metuose"? Veido bruožai mergaitiški, kasos ilgos, nes pats to nori. Domisi moto, tai ir nori būti panašus į baikerius. nevisi baikeriai ilgaplaukiai  QUOTE Jei kas pavadina "gražute"- gatavas gerklę perkasti. Bijau, kad nepakenktų seksualinei oreantacijai... nu jei gatavas gerklę perkąst, tai dėl orientacijos galit nesibaimint  va jei patiktų ta "gražute" būti, tada tai jau joooo QUOTE Mažiukus pačios puošiam ir rengiam kaip norim, bet kai vaikas pats pasirenka savo stilių  jam 10 m. Norėčiau, kad nusikirptų... pasirenka -- vadinasi turi išmokt susitaikyt su aplinkinių reakcijom. būti neformalu visą laiką yra šioks toks iššūkis, nes visiems, kaip žinia, neįtiksi
*Ingridska*
2011 03 28, 19:20
pirmagimė kol buvo maža, rengiau ir mėlynai, tad daug kas yra palaikęs berniuku. Nematau čia bėdos
|
|