Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Praeiviai supainioja mano kūdikio lytį!
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Lediine
Na, supermamos, ar jums yra taip nutikę, kad vežiojate savo vaikutį vežimėlyje mieste, o praeiviai prieina pažiūrėt ir pasako "oi koks gražus berniukas", nors iš tikrųjų tai mergaitė? Kaip jaučiatės?
Mano manymu, jeigu yra sunkoka atskirti berniukas ar mergaitė, tai bent jau tegul pagal savo nuožiūra nepradeda kalbėti, o tegul sako, koks gražus mažylis, kūdikėlis, leliukas ar dar kaip. Tegul vardo paklausia, o ne iškarto nusistato, kad tai berniukas ar mergaitė. g.gif
eda9
Niekaip nesijauciu ax.gif Musu antra vaika visi berniuku palaiko, man nei silta, nei salta. Pati esu apsirikus viena karta smile.gif
Pookelis
Labai daug kartų. Su dukra, kai vaikštinėjau, visi sakydavo "koks gražus berniukas", nors ir rausvai aprengta ir su gėlytėm doh.gif
O su berniuku sulaukdavom pagyrų kokia graži mergaitė, nors aprengtas vyriškai. Nekreipdavau dėmesio ir tiek. Nematau reikalo kam nors ką nors aiškinti. Jei paklausia, tai tada atsakau
Būdavo net, kad tas pats žmogus, vieną kart paklausia, o kitą dieną vėl tas pats. Užknisdavo aiškint, tiesiog nekreipk dėmesio ir viskas. Svarbiausia, kad mes žinom kokios lyties vaikai cool.gif
eiksau
as saviski jei kokia neutralia spalva aprengdavau ir daznai kokia bobute uzklausdavo berniukas cia ar mergaite lotuliukas.gif nors jau ne leliukas budavo , o 1,5 metuku ir dar plauku tik penki ant galvos budavo ,o ne kokia kupeta . na bet jei kam panasus i mergaite pasirodydavo tai ka man daryti bigsmile.gif isizeisti nemanau,kad verta mirksiukas.gif gi zmogus ne is piktos valios pasako,na jam tiesiog taip pasirode ,tai ka rolleyes.gif
Praline
Mano berniuko gana ilgi garbanoti plaukuciai, tai irgi visi vis mano, kad mergaite, nors juk rengiu tai berniukiskai ar neutraliom spalvom doh.gif Bet man tai dzin, kas ka mano, ne nemanau del to jaudintis ar vaikui plauku kirpt, kad nepainiotu smile.gif
Noa
O koks skirtumas, ką jie galvoja, tie praeiviai, jeigu tu jų nepažįsti? Juolab, kad jie nieko blogo negalvoja. Jei sako, kad gražus berniukas, taigi giria, o ne peikia - tokio amžiaus berniukai nuo mergaičių ne kažinkuom skiriasi biggrin.gif

Visai nesinervinau, kartais net nepataisydavau. Jei jei mano, kad mergytė sėdi mėlynam vežime su mėlynom kelnėm, kepure su snapeliu ir graužia žaislinį vairą - tai gerai, tegu sau mano biggrin.gif Ten paprastai senos babytės būna, lai jos sau galvoja, ką nori.

Aš gi irgi galiu galvot apie jas, ką noriu biggrin.gif
Laisvė
Man svarbiau, kad pats vaikas neismaišytų suvokime, berniukas jis ar mergaitė, vyras ar moteris 4u.gif
LaimingaRita
Man taip nebuvo nutike, o jeigu ir utiks, nepergyvensiu smile.gif . Cia geda turetu buti tiems, kas supainioja, o ne mums. Uztat ir pati pagirdama mazyli niekada neivardinu jo lyties smile.gif
-Zaiza-
Kartą mane 15-kos metų panelę, su auskarais, trumpu kirpimų, kažkoks vyriškis berniuku pavadino...na kreipėsi į mane....... o dar tokiam jautriam amžiuj....jei gerai pamenu nuo to laiko plaukus pradėjau augint lotuliukas.gif
Manau tiesiog nereikia imti į galvą, nes niekas užgauti nenori - apsipažįsta smile.gif smile.gif
Sisi
Koks skirtumas, kaip pavadino doh.gif Jūs juk nuo to nepradėsit galvot "o gal tikrai čia berniukas?" g.gif lotuliukas.gif Negi kiekvienai bobutei aiškinsi mirksiukas.gif
sena niekšė
aš pati esu supainiojus biggrin.gif nu būna kai berniukams ilgiausias garbanas užaugina, dar auskarus įkala -- nu ir suprask kaip nori blink.gif
suomė
nemanau, kad butina mergaite rengti nuo galvos iki koju rausvai, kad ji butu mergaite ax.gif mus irgi daznai pavadina berniuku, nes nemegstu rausvu spalvu, dazniausiai vaika rengiu neutraliom spalvom. kartais nervina, galetu geriau patyleti rolleyes.gif
Jolirta
QUOTE(sena niekšė @ 2010 10 30, 01:18)
aš pati esu supainiojus  biggrin.gif nu būna kai berniukams ilgiausias garbanas užaugina, dar auskarus įkala -- nu ir suprask kaip nori  blink.gif
*

nesuprantu,ko nesuprantate smile.gif? Ar kad berniukas, tai jau trumpai kirptas? Ir auskarai tik mergaitems?

Mano vaika beveik visada palaiko mergaite, ir nemanau kad del ilgoku plaukuciu, ir auskariuko. Tiesiog del svelniu bruozu.

Atsimenu nutikima autobuse,kai neturejo auskariuko, tik trumpus,bet garbanotus plaukus,buvo vaikui berods metukai. Ir salia sedejusi moteriske pradejo girti oj kokia grazi mergaite, oj tave berniukai myles. As savo vaikui pasakiau matai, mazuti, kaip tau bus, plysdama is juoko. Moteriske paraudo, bet tiesiog tai linksmas nutikimas.
rolleyes.gif
ingulka35
mano abi mergickos buvo plikos(viena ir tebera lotuliukas.gif ) todel vadino ir vadina berniukais... viena net pakomentavo,kodel as beniuka mergaitiskai rengiu..ir juokas ima ir per makaule bobulei norisi pastuksent...
sena niekšė
QUOTE(Jolirta @ 2010 10 30, 09:14)
nesuprantu,ko nesuprantate smile.gif? Ar kad berniukas, tai jau trumpai kirptas? Ir auskarai tik mergaitems?

tikrai nebūtinai. tėvų teisė puošti ir šukuoti vaiką taip kaip jiems gražu.
tik kai berniuką aprėdo kaip princesę, tai koks svetimas ir leptelna kad "kokia gražuolė" biggrin.gif
ciuke
Mano sunutis irgi svelniu bruozu garbanius, taigi, daznai iki 3 metuku supainiodavo, dabar jau nepasitaiko biggrin.gif .

Man net nepatinka trumpas berniuku kirpimas, nors kasu neauginam. Kaip kam tinka.

Supainiodavo ir kai kepuryte ant galvos, taigi ne viskas pagal sukuosena smile.gif .

Man tai visai netrukde gyvent biggrin.gif
ernoja
Vyresnįjį dažnai mergaite pavadindavo. Nieko, visai nereagavau. O vieną kartą, gal 2 metukų, vaikinas vienai tokiai tetai pareiškė : "as beniukas, ne megyte". Ir pati esu apsirikusi. blush2.gif
Luttuke
Mano sunelis labai svelniu bruozu. Visi giria, kad grazus vaikas ir labai daznai nepazistami palaiko mergaite. Plaukuciai irgi ugteleje. Niekaip nereaguoju. Man patinka, kad vaikuti laiko graziu smile.gif wub.gif
angelu kalva
Mane pacia bene 15-os metu dar gatvej berniuku saukdavo, nes kirpaus trumpai, buvau ilga plona be papu ir siknos su palaidais drabuziais, kelneta. Nuo to vyru netapau.
siroma
Man ne kartą taip buvo biggrin.gif Kažkaip tiesiog pasakydavau,kad tai ne mergaitė, o berniukas ir tiek biggrin.gif
Nes mano sūnelio plaukučiai ilgesni,o dar kai mažesnis buvo tai ir rietėsi.Tai nepažįstami mergaite vis pavadindavo.

Bet niekada neužkliuvo man.Tegu.Užaugs tada tikrai matysis,kad berniukas biggrin.gif
DirOl*
Dažnai man kažkaip su Mantu taip nutikdavo, sakydavo "Kokia graži mažutė". Bet rimtai į galvą neimdavau, nematau reikalo 4u.gif
***angeliuke***
Kažkada lifte moterytė irgi mano berniukui sako oij kokia graži mergytė biggrin.gif nors aprengtas buvo visas žydrai, bet nu ai pagalvojau ką aš jai pasakysiu blush2.gif
Rūta Mėta
Mažuliukus dažnai bobulytės sumaišo, bet ką daryti, kai vaikis jau "metuose"? Veido bruožai mergaitiški, kasos ilgos, nes pats to nori. Domisi moto, tai ir nori būti panašus į baikerius. Jei kas pavadina "gražute"- gatavas gerklę perkasti. Bijau, kad nepakenktų seksualinei oreantacijai... Mažiukus pačios puošiam ir rengiam kaip norim, bet kai vaikas pats pasirenka savo stilių g.gif jam 10 m. Norėčiau, kad nusikirptų...
mijaxxx
Musiski irgi daznai pavadina mergaite smile.gif man tai nieko baisaus.
Ruby Tuesday
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 03 27, 18:50)
Mažuliukus dažnai bobulytės sumaišo, bet ką daryti, kai vaikis jau "metuose"? Veido bruožai mergaitiški, kasos ilgos, nes pats to nori. Domisi  moto, tai ir nori būti panašus į baikerius. Jei kas  pavadina "gražute"- gatavas gerklę perkasti. Bijau, kad nepakenktų seksualinei oreantacijai... Mažiukus pačios puošiam ir rengiam kaip norim, bet kai vaikas pats pasirenka savo stilių g.gif jam 10 m. Norėčiau, kad nusikirptų...
*

Nu kaip ilgi plaukai gali pakenkti seksualinei orientacijai? hihihi.gif
sena niekšė
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 03 27, 16:50)
Mažuliukus dažnai bobulytės sumaišo, bet ką daryti, kai vaikis jau "metuose"? Veido bruožai mergaitiški, kasos ilgos, nes pats to nori. Domisi  moto, tai ir nori būti panašus į baikerius.

nevisi baikeriai ilgaplaukiai schmoll.gif

Jei kas  pavadina "gražute"- gatavas gerklę perkasti. Bijau, kad nepakenktų seksualinei oreantacijai...

nu jei gatavas gerklę perkąst, tai dėl orientacijos galit nesibaimint irnesakyk.gif
va jei patiktų ta "gražute" būti, tada tai jau joooo unsure.gif

Mažiukus pačios puošiam ir rengiam kaip norim, bet kai vaikas pats pasirenka savo stilių g.gif jam 10 m. Norėčiau, kad nusikirptų...
*

pasirenka -- vadinasi turi išmokt susitaikyt su aplinkinių reakcijom. būti neformalu visą laiką yra šioks toks iššūkis, nes visiems, kaip žinia, neįtiksi dirol.gif
*Ingridska*
pirmagimė kol buvo maža, rengiau ir mėlynai, tad daug kas yra palaikęs berniuku. Nematau čia bėdos schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.