QUOTE(Ksesanko) Na kaip ir sakiau nematau tame procese nieko gedingo. Stai tie, kurie ruko ir po to meta nuoruka ant saligatvio ar dar kokia bjaurybe daranti tikrai reiketu gedyti. Vaiko ir mamos kambariai tikrai daznai buna uzimti. Bet prekybos centruose as retai ir maitinu. Kai sia vasara taip buvo kartsa, tai dukrele prasesi atsigerti beveik kas pusvalandi. Tai tekdavo ne viena karta parkelyje ant suoliuko maitinti. O lauko kavineje nebuvo kur detis. Kas nori tegui kisa buteli smile.gif Manyciau, kad svarbiau iseiti su vaiku pasivaiksciuoti, o ne namu darbus kokybiskai atlikti smile.gif As kokybiskai auginu vaika, o namu ruosos darbai kaip jau iseina smile.gif Mes einame 3 valandom i lauka pasivaiksciuoti, nes balkone nemiega, ir dar 1 karta i savaite einame i baseina ir 4 kartus dirbame namuose. Todel apie namu ruosos darbu kokybiskuma patylesiu smile.gif Bet nesigailiu del to O aš labai džiaugiuosi, kad pavyksta ir kokybiškai vaikus auginti, ir namuose tvarkytis. Mano vaikas balkone irgi niekad nemiegodavo, tad eidavome kelis kartus per dieną pasivakščioti bet kokiu oru. Grįžtam namo, apsitvarkom, pasikeičiam ką reikia, apsiplaunam...Na, nepatinka man šutinti vaiko sauskelnėse. Mus jau geriau dažniau lauke pabūti, nei ilgiau.  O pliuškentis mums geriau savo vonioje nei chloruotame baseine. O ape buteliukus niekas čia ir nekalba. Kodėl vis tą buteliuką primenate? Mes augame be buteliukų.  Negi, jei mama sugeba puikiai susitvarkyti dienotvarkę ir viešoje vietoje nemaitina krūtimi, tai reiškia ji buteliuku vaiką maitina ar neskiria dėmesio pakankamai?
gal ir be čiulptuko lauke sugebėdavot ilgai išbūti  rašau, nes man nepavykdavo - manyškiai vežyme ilgai negulėjo - ne bent duodant kažką čiulpti ar gerti
QUOTE(Natuke @ 2010 10 29, 09:30) gal ir be čiulptuko lauke sugebėdavot ilgai išbūti  rašau, nes man nepavykdavo - manyškiai vežyme ilgai negulėjo - ne bent duodant kažką čiulpti ar gerti  Po teisybę, mano mažasis pirmaisiais mėnesiais neišbūdavo ilgai vežime, tik kai miegodavo, o tai užtrukdavo maks. 1 val. Nepadėdavo jokie čiulptukai, nei ėmimai ant rankų ir pan. Nemiegantis vežime gal 5 minutes išbūdavo. Autokėdutė irgi nelabai patikdavo, be to, ten tokio mažo juk negalima laikyti, ane? Šiaip, jam labiau patikdavo namuose būti, ramioje aplinkoje, savo lovytėje, prieš tai užmigus ant mamos rankų.
nematau nieko blogo maitinime viesoje vietoje, paciai teko ne karta maitinti dukryte parkelyje ir meisto centre, juk ne stovi (.) isvertusi, prisidengti salykeliu ar skarele kokia visada galima. kam ne patinka tegul neziuri. man pvz. svarbu patenkinti savo vaiko poreiki, o ne sukti galvos kas ir ka apie mane pagalvos
Mamukas***
2010 11 01, 23:54
jei atvirai, man buvo dzin  nesitaskai gi su savo krutimis po allinkinius ,tad man tai neatrodo kazkas negrazaus ar pan. Mes galim valgyt ant suoliuko, o kudikis tai turi sleptis ?  juk ne nuoga viesai vaikstai  Zodziu, vis daugioau ir daugiau zmoniu i tai normaliau ziuri  negi eisi ieskosi kur pasislept kai vaikas kokiam centre miesto ima zviegt  Mum taip vasara Nodoj buvo..ejom ejom centre ir kad uzreikalavo valgyt, niu ir ka atsisedau ir sau maitinu, stebejau aplionkinius, ogi nieko kaip tik eina ir sypsosi, paziuri i leliu is nususypso, arba nieko nesako ir pan... kandziu ar kokiu nemaloniu bemaciau akiu  Kaune, laisvej, banke, Akropolyje, panasioai, atsirado kas pasnibzdom, bet tokioj vietoj jei labai akiu daug uzsimesdavau dekiuka, skraiste ar pan. ir sau ramiai  Juk mama neturi stresuot tokioj busenoj
Pellagija
2010 11 02, 13:43
Kazkaip mano aplinkoj maitino moterys viesose vietose, tai man normalu atrode; o dabar pati maitinu- ir nepastebiu, kad butu kazkokiu repliku ar nepatenkintu. Juk prisidengi, nieko ten nesimato, o kulturingi zmones juk ne spokso. Pasitaiko, kad atkreipia demesi, bet greit susivokia ir nususka akis salin. Kazkaip nematau problemu maitinti viesai...
Maitinimas - naturalus procesas, juk ir patys ne tik namie pasislepe valgome, o krutis gamina maista - pienuka vaikiukui,tai musu visuomene kazkodel kruti sieja su seksu, o ne su maistu  taigi, jei kyla abejoniu del maitinimo viesai, verta pamastyti apie tai ir suprasite, kad maitinimas - naturalus ir jo nereikia nei vengti nei gedytis. pastebejau, kad dabar jau maziau zmones atkreipia demesi kai viesai maitini, retai kas jau ziuri idemiai kas ten vyksta, manau pamazu maitinanti mama nebera kakzoks kosmonautas  tikiuos, kad maitinanciu mamu krutimi tik dauges, nes dabar deja dar per mazai musu ...
Ksesanko
2010 11 03, 17:56
QUOTE(ajuka @ 2010 11 03, 17:49) Maitinimas - naturalus procesas, juk ir patys ne tik namie pasislepe valgome, o krutis gamina maista - pienuka vaikiukui,tai musu visuomene kazkodel kruti sieja su seksu, o ne su maistu  taigi, jei kyla abejoniu del maitinimo viesai, verta pamastyti apie tai ir suprasite, kad maitinimas - naturalus ir jo nereikia nei vengti nei gedytis. pastebejau, kad dabar jau maziau zmones atkreipia demesi kai viesai maitini, retai kas jau ziuri idemiai kas ten vyksta, manau pamazu maitinanti mama nebera kakzoks kosmonautas  tikiuos, kad maitinanciu mamu krutimi tik dauges, nes dabar deja dar per mazai musu ...  Reikia didinti gretas, kad kitiems nekiltu net minties maitinti misinukais ar is buteliuko Papildyta:QUOTE(Eureka @ 2010 10 29, 09:11) QUOTE(Ksesanko) Na kaip ir sakiau nematau tame procese nieko gedingo. Stai tie, kurie ruko ir po to meta nuoruka ant saligatvio ar dar kokia bjaurybe daranti tikrai reiketu gedyti. Vaiko ir mamos kambariai tikrai daznai buna uzimti. Bet prekybos centruose as retai ir maitinu. Kai sia vasara taip buvo kartsa, tai dukrele prasesi atsigerti beveik kas pusvalandi. Tai tekdavo ne viena karta parkelyje ant suoliuko maitinti. O lauko kavineje nebuvo kur detis. Kas nori tegui kisa buteli smile.gif Manyciau, kad svarbiau iseiti su vaiku pasivaiksciuoti, o ne namu darbus kokybiskai atlikti smile.gif As kokybiskai auginu vaika, o namu ruosos darbai kaip jau iseina smile.gif Mes einame 3 valandom i lauka pasivaiksciuoti, nes balkone nemiega, ir dar 1 karta i savaite einame i baseina ir 4 kartus dirbame namuose. Todel apie namu ruosos darbu kokybiskuma patylesiu smile.gif Bet nesigailiu del to O aš labai džiaugiuosi, kad pavyksta ir kokybiškai vaikus auginti, ir namuose tvarkytis. Mano vaikas balkone irgi niekad nemiegodavo, tad eidavome kelis kartus per dieną pasivakščioti bet kokiu oru. Grįžtam namo, apsitvarkom, pasikeičiam ką reikia, apsiplaunam...Na, nepatinka man šutinti vaiko sauskelnėse. Mus jau geriau dažniau lauke pabūti, nei ilgiau.  O pliuškentis mums geriau savo vonioje nei chloruotame baseine. O ape buteliukus niekas čia ir nekalba. Kodėl vis tą buteliuką primenate? Mes augame be buteliukų.  Negi, jei mama sugeba puikiai susitvarkyti dienotvarkę ir viešoje vietoje nemaitina krūtimi, tai reiškia ji buteliuku vaiką maitina ar neskiria dėmesio pakankamai?  O kudikiu baseinas Klaipedoje ir nera chloruotas. Beje kudikeliai mokomi plaukioti spec. voniuose kurios isvalomos i jas pripilamas svarus vanduo  Gal ir nesugebu kaip jus sakote savo laiko planuoti kokybiskai. Tiesiog visi vaikai skirtingi  Vieni gali ilgai patys su savimi zaisti, ar guleti, o kiti po 15 min. pradeda reikalauti mamos demesio  Tai gi ir vakariene ir pietus ruosiu dazniausiai, kai vaikas kenguroje kaba  Ir grindis as plaunu kiekviena diena, taciau nesureiksminu namu ruosos darbu  Tiesiog ju tiek daug, kad kiekviena karta kazka nespieju padaryti ir butent del tuos priezasties pasakiau, kad kaip jau iseina taip iseina  O buteliuka paminejau, nes su buteliuku viesoje vietoje galima maitinti, o krutimi - ne
kisulia
2010 11 12, 15:16
Nieko nekulturingo o juolabiau gedingo maitinime viesose vietose tikrai nematau. Naturalusbprocesas, juk nesedi nuogom krutim, per kudikio galvyte ne kazkas ten ir matosi.
aaistulis
2010 11 12, 16:26
Pritariu visoms auksciau pasisakiusioms mamytems - maitinti kudiki yra naturalus dalykas ir nera cia ko gedintis ar stresuot  mes su klecku irgi esam "isbande" beveik visas vietas  ir prekybos centre, ir parke, net autobuse ir netgi Lietuvos ambasadoj  (gyvenam UK)ir t.t., nu ir nieko, nei vienas zmogus net nepasiziurejo kazkokiu nekokiu zvilgsniu, anaiptol, matesi paskatinimas akyse (cia jau labiau moterims budinga  ) Visada uzsimetu merliuka ar skara ir niekas ten nesimato  nors pvz esu ne karta macius mamyciu, kurios ir nieko neuzsimeta, bet juk niekas nespokso priejes  tuo labiau, kad gyvenam tokioj saly, kur tolerancijos netruksta
Wild Pearl
2010 11 15, 12:09
QUOTE(aaistulis @ 2010 11 12, 16:26) Pritariu visoms auksciau pasisakiusioms mamytems - maitinti kudiki yra naturalus dalykas ir nera cia ko gedintis ar stresuot  mes su klecku irgi esam "isbande" beveik visas vietas  ir prekybos centre, ir parke, net autobuse ir netgi Lietuvos ambasadoj  (gyvenam UK)ir t.t., nu ir nieko, nei vienas zmogus net nepasiziurejo kazkokiu nekokiu zvilgsniu, anaiptol, matesi paskatinimas akyse (cia jau labiau moterims budinga  ) Visada uzsimetu merliuka ar skara ir niekas ten nesimato  nors pvz esu ne karta macius mamyciu, kurios ir nieko neuzsimeta, bet juk niekas nespokso priejes  tuo labiau, kad gyvenam tokioj saly, kur tolerancijos netruksta  Pilnai pritariu pasisakiusiai mamytei  auginu tris vaikučius ir visus maitinau/u nemažai laiko ir esu begalo daug vietų išmaitinusi...Kai reikalas prispiria ir vaikas nori valgyti tai man tabu nėra  Tik kaip ir dauguma mamyciu stengiuosi rasti nuošalesne vieta arba bent atsitraukiu tolėliau nuo įkyriu akiu ir maitinu...O užsidengimui labai padeda ant viršaus užsidėti koki nors švarkeli (ant kaklo užsirišti salikeli nestora ir užsimesti )ar pan....kad pasikėlusi maikutė netrauktu akių o švarkelis užmaskuotu viska  ir per visa maitinimo laika nesu gavusi nei vienos pastabos is sono ir pan....Vyras dar labai megsta pabrezti kad is sono net neatrodo kad maitinciau vaika, o tik laikyciau ji ant ranku ir ciuciuociau  Vat kai jau maitinimas tampa naturaliu dalyku alkana vaikuti pamaitinti tampa nesudetinga
Luttuke
2010 11 15, 14:00
Yra teke keleta kartu maitinti kavineje, nes namie sedeti nesinorejo, o mazylis valgydavo labai daznai. Jei nebuciau maitinusi, butu ne karta tee skubiai pakuotis ir su rekianciu lelium lekti namo, o to tikrai nesinorejo. Gine sunelis birzelio radzioj, tai ir lauke ne karta maitinau, kai pradedavo baisiai skandalintis veziojamas vezime. Bendrai paemus tokiu kartu buvo kokie 10 - 15. Daug dazniau teke yra maitinti mazyli kaime, nes nemazai laiko praleisdavom sodyboje. Megstu eiti i pirti, tai leliukas daug kartu yra niamnines priepirtyje, kur budavo ir kitu zmoniu. Kaip bebutu keista, daugiausiai repliku susilaukiau is savo tevu (kad perdaznai maitinu ir pan.) MAnau, kad juos tai kazkiek trikde... Seno kirpimo paziuros... Nutraukineti piena, maitinti mx iki 6 men. Vis klausinedavo kiek dar zadu maitinti, atsakydavau, kad iki metu tai tikrai, tai mane tikino, kad nerealu taip ilgai pieno tureti... Zodziu, cia jau kiti niuansai... O siaip pamazcius maitinama mazyli, man kyla labai silti jausmai  Dziugu, kad daugeja mp maitinanciu mamu. Dar maloniai nuteikia, kad prekybos centruose atsiradineja mamos ir vaiko kambariu, kur galima pervystiti ir esant reikalui pamaitinti mazyli, ypac tokiu augimo laiku, kai viskas idomu ir aplinkiniai vaizdai ir garsai blasko pienuka gerianti vaika.
Manau tikrai nieko tokio vaiką maitinti parke ar kitoj viešoj vietoj. tik turbūt kompanijoj kokioj kavinėj man būtų nesmagų kūdikį maitint, paieškočiau nuošalesnės vietos QUOTE(Natuke @ 2010 10 29, 08:30) gal ir be čiulptuko lauke sugebėdavot ilgai išbūti  rašau, nes man nepavykdavo - manyškiai vežyme ilgai negulėjo - ne bent duodant kažką čiulpti ar gerti  užaugome be čiulptuko  miegodavom po 3-4 valandas lauke.
pelargonijA.
2010 11 20, 01:52
nieko blogo nematau.Kompanijoje nelabai išdrįščiau bet viena daug kartų esu pamaitinusi kavinėje
Ksesanko
2010 11 22, 07:32
QUOTE(ABC33 @ 2010 11 20, 02:52) nieko blogo nematau.Kompanijoje nelabai išdrįščiau bet viena daug kartų esu pamaitinusi kavinėje O mano kompanijoje jau visi priprato  mes esame stalo zaidymu megejai, todel kitaip neiseitu normaliai zaisti, jei as eiciau i kita kambari dukrele maitinti. Mes visi zvengiame, kad mano dukrele yra jauniausias pasaulyje zaidejas  Pirma karta suzaide budama 3 savaiciu  .Dabar, kai jau ne tokia mazyte, tai reciau ja maitinu ir iseina zaidima suzaisti be maitinimo uz stalo  Taigi yra skirtingu zmoniu ir skirtingu kompaniju
Na, man viskas gerai su maitinimu viesoje vietoje, jei tai daroma subtiliai.Kaip daugelis minejo, prisidengus skraiste,kad nebutu viskas atvira. Kad ir kaip tai butu grazu mamytei, bet as gerbiu kitu poziuri, kuriems gal tai nera labai estetiskas vaizdelis. O man kyla visad kitas klausimas,kaip palaikyti higiena? vat man butinai reikia nusiplauti rankas pries maitinima, o juk viesose vietose ne visada galima rasti tokia galimybe...nebent dregnos serveteles gelbetu..
marina86
2010 12 09, 02:04
Ziurint kokioj vietoj. Jei parke ar poliklinikoj kokioj, kur nera kitos tam skirtos vietos - tada nieko blogo nematau. Bet jei Akropoly ant suoliuko (beje tam skirti mamos ir vaiko kambariai), arba kavinej, ar siaip prie stalo kur yra kitu zmoniu - as pries. Gi galima nestis su savim buteliuka su nutrauktu pienu jei jau butina iseit su vaiku i ta kavine ar Akropoli. Ypac man labai negrazu kai viesoj vietoj krutimi maitina didesni vaika, o ne kudiki ir dar nei prisidengia nei ka
Daivako
2010 12 10, 15:51
O man teko neseniai Šokio teatre maitinti krūtim vaiką, nors ir ne alkana buvo, bet kai pradėjo trintis ir pykti  Tai kol aš grožėjausi vyresnėlės pasirodymu, mažoji po šaliu stiprinos
*Pastilė*
2010 12 28, 13:20
Maitinti tenka ir man. O kas belieka kai vaikas valgyt prašosi
~Beauty~
2011 01 03, 14:07
QUOTE(marina861 @ 2010 12 09, 02:04) Ziurint kokioj vietoj. Jei parke ar poliklinikoj kokioj, kur nera kitos tam skirtos vietos - tada nieko blogo nematau. Bet jei Akropoly ant suoliuko (beje tam skirti mamos ir vaiko kambariai), arba kavinej, ar siaip prie stalo kur yra kitu zmoniu - as pries. Gi galima nestis su savim buteliuka su nutrauktu pienu jei jau butina iseit su vaiku i ta kavine ar Akropoli. Ypac man labai negrazu kai viesoj vietoj krutimi maitina didesni vaika, o ne kudiki ir dar nei prisidengia nei ka  Pilnai sutinku Aš nemaitinau, nemaitinu ir, tikiuosi, neteks maitinti viešose vietose  Man tai nepriimtina  Tai labai asmeniška... Žindymas - ypatingas mamos ir vaiko ryšys, o ne belekaip belekur....
SandraRupke
2011 01 10, 17:37
As nematau nieko blogo maitinti viesoje vietoje. Kazkodel kai kudiki maitina is buteliuko viesai tai normalu, o is kruties siaubas. Juk kudikis ten irgi valgo. Jei reikedavo maitindavau. O kam nepatinka tegu neziuri. Pastebejau, kad labiausiai tuo piktinasi tos, kurios nemaitino ar trumpai maitino.
memelietė
2011 01 12, 08:56
žiūrint kokia ta vieša vieta. man kai maitina kavinėj ar kitur kur didesnis sambrūzdis nelabai patinka ir pati niekada taip nemaitinau, bet tarkim parke kur ant nuošalesnio suoliuko tai nieko. man pačiai reikia ramybės ir jaukumo. o ir vaikas turi nesiblaškyti, kad normaliai pavalgytų...
O as tai visai neturiu nuomones siuo klausimu..man tas pats ..as niekada neapkalbeciau ir nekreipciau demesio kur mama maitina ar parke, ar kavinej ar akropoly ant suolelio. Kaip kam patogiau taip tegu ir daro, ko cia stebetis as nesuprantu, juk laisvoj Lietuvoj gyvenam. Viesai maitinti juk nereiskia viesai tureti lytinius santykius
Ksesanko
2011 01 12, 13:02
QUOTE(memelietė @ 2011 01 12, 09:56) žiūrint kokia ta vieša vieta. man kai maitina kavinėj ar kitur kur didesnis sambrūzdis nelabai patinka ir pati niekada taip nemaitinau, bet tarkim parke kur ant nuošalesnio suoliuko tai nieko. man pačiai reikia ramybės ir jaukumo. o ir vaikas turi nesiblaškyti, kad normaliai pavalgytų... Laimingos esate, kad galite i kavine be vaiku nueiti  Maziukes negalejau ir nenorejau niekam palikti, o sedeti vasara be pramogu irgi nenorejosi. Todel nematau nieko baisaus, jei kavineje maitinau. Beje sedejau kampe ir uz vyro. Aisku neejau i sales vuduri arba prie baro  Ir vaikas patenkintas ir tevai laimingi. O tos kurioms tai nepriimtina, paskui ir pradeda bambeti nuo uzsisedejimo ir nuobodulio
ada21lt
2011 01 13, 00:23
QUOTE(~Beauty~ @ 2011 01 03, 15:07) Pilnai sutinku Aš nemaitinau, nemaitinu ir, tikiuosi, neteks maitinti viešose vietose  Man tai nepriimtina  Tai labai asmeniška... Žindymas - ypatingas mamos ir vaiko ryšys, o ne belekaip belekur....  Idomi bus jusu nuomuone po 2 metu, jei tiek zindysit Man tai irgi labai asmeniska ir tikrai norisi ,kad zindymas butu ypatingas nebelekaip, bet kartais tenka pamaitinti ir viesoj vietoj, ir labai daznai masinoj, nu kitaip jau penkti metai sedeciau namie, o kazkaip norisi ir apsipirkt nueiti ir i parka pasivaikscioti, ir siaip i zmones ne vien is TV pasiziureti Pirmus metus ir man buvo sudetinga prie visko priprasti, dabar jau paprasciau ir keista tokia kitu nuostata pries ta viesa zindyma, kuom trukdo tos zindancios mamos niekaip nesuprantu :unsure:Suprantu,kad pacios moterys ieskosi patogiu joms vietu ir zindo taip ir ten kur joms ir vaikeliams gerai. Bet koks kitu matanciu reikalas, niekaip nesuprantu. Net ir matydama nelabai graziai besielgenti zmogu pvz girta besisl...uz kampo kur, nusisuku ir nueinu, nu gamta zmogu pasauke, ka padarysi. O cia toks grozis Zindanti Mama, tokie paveikslai net baznyciose kabo , vadinasi Madona su kudikiu
~Beauty~
2011 01 13, 08:54
QUOTE(ada21lt @ 2011 01 13, 00:23) Idomi bus jusu nuomuone po 2 metu, jei tiek zindysit <...> keista tokia kitu nuostata pries ta viesa zindyma, kuom trukdo tos zindancios mamos niekaip nesuprantu  <...> ada21, kurioje vietoje perskaitėte, kad aš nusistačiusi? Tiesiog parašiau, kad AŠ to nedariau ir nedarysiu  Ką ir kur daro kitos man visiškai dzin O po 2 metų mano nuomonė bus tokia pat, puikiai save žinau Aš jau geriau grįšiu namo, pamaitinsiu ir vėl lėksiu kur nors (ir dabar taip darau) negu maitinsiu, tarkim, kavinėj ar ant suoliuko "Akropolyje"  Čia mano nuomonė ir prašom ją gerbti
ada21lt
2011 01 13, 13:55
QUOTE(~Beauty~ @ 2011 01 13, 09:54) Jums asmeniskai taikiau tik pirma sakini(nors siaip jus sutikot su moters nuomuone ,kuri rase, kad jai labai negrazu viesai zindanti moteris), nes man su tokia kategoriska nuomuone butu sunku gyventi, nes vis tebezindau dukryte ir nuo namu daznai nutolstam toliau, nei galim grizti per 30 min. Ypac ,kai yra jau vyresnis vaikelis, kuris pvz parke ant supyniu ir ciuozyklu nori pabuti ilgiau nei valanda  Kol issiruosi su abiem , nueini ir dar nori pabuti plius grizimo laikas.... cia tik viena is galimu situaciju, kuriu tiek ivairiu pasitaiko gyvenime, kad tada tureciau eiti i kompromisus su savim duoti koki zinduka ar kaip buvo patarimas, nusitraukineti pienuka, duoti is buteliuko, taip rizikuoti savo saveikata ir is vis zindymu , kad tik neduok dieve mano kruti kazkiek kasnors izvelgs  , nors siaip mano vaikai, kai nori MP nelabai ka jiem kita isiulysi. Gal cia mano toks gyvenimo budas ir poziuris, kad vaikelius zindyti reikia kuo ilgiau ir kuo maziau sau daryti apsisunkinimu Aisku kiekvienam savo ir jus pilna teisia turit i savo nuomuone ir gyvenimo buda  Visa kita taikiau anksciau pasisakiusioms moterims, kurios raso , kad joms negrazu , slykstu ir t.t. viesai zindanti moteris
Sveiki, zindau kudiki puse metu. Kelis kartus teko zindyti viesai: automobilyje, pas gimines prie stalo. Bet siaip stengiuosi kur nors pasislepti nuo pasaliniu akiu:) nemalonu man kaip kiti stebisi. As nieko pries neturiu pries zindancias mamas viesumoje, bet paciai kol kas nejauku Bet nors ir pati zindau, esu ne karta pagalvojusi kad zindymas viesumoje gali buti ir negrazus procesas. Man paciai nesukelia teigiamu emociju kai kurios zindancios mamos, bet ne visos
čia-čia-čia
2011 01 21, 13:04
Žindžiau viešumoje, o kaip kitaip, juk mes patys tai valgom viešumoje, vaikutis taip pat tai daro, viskas labai natūralu Žinau žmonių, kurie ir patys turi didelę gėdą valgyti viešumoje, jiems tai nepriimtina, tai manau su žindymu viešoje vietoje gali būti lygiai tas pats...
is tikruju tai manau saunuoles mamos kurios maitina vaikuti viesoje vietoje. Tai juk yra naturalus dalykas. Ir negi dabar mamom namuose sedeti, nes is tiesu vaikuciai buna, kad labai daznai valgyti nori.
As pati kai neturejau vaiku, tai nelabai tolerantiskai i tai ziurejau. Bet cia manau tik del informacijos trukumo ir kazkaip is pazistamu niekas mazo lialiuko neturejo. Ir dar anksciau maziau tai iprasta buvo. Kai pirma lialiuka turejau tiesiog tekdavo prie kitu zmoniu maitinti. Iseiti i zmones tai norejosi. Tai tiesiog nusisukdavau i kita puse, arba kur i kamputi atsisesdavau. O su antruoju tai kuo jis labiau augo, tuo labiau isidrasinau. Ir mano visos pazistamos mamos tai labai drasiai maitina prie kitu zmoniu. O tevai tai taip, senesnio kirpimo. Na matyt kitoks pas juos tas supratimas ir su amziumi tas supratimas sunkiau pasikeicia. Svarbu dabar jaunesni zmones jau i tai tolerantiskai ziuri.
Hmmm...
2011 01 21, 15:44
QUOTE(ada21lt @ 2011 01 13, 01:23) O cia toks grozis Zindanti Mama, tokie paveikslai net baznyciose kabo , vadinasi Madona su kudikiu  QUOTE(ada21lt @ 2011 01 13, 14:55) Būtent, Madona su kūdikiu, o ne su dviejų su puse metų vaiku... Sorry, tai žinoma, tik Jūsų reikalas, tačiau neįsivaizduoju, kaip viešas tokio amžiaus vaiko žindymas gali būti estetiškas ar malonus akiai.
HappyAngel
2011 01 21, 21:50
QUOTE(Hmmm... @ 2011 01 21, 15:44) Būtent, Madona su kūdikiu, o ne su dviejų su puse metų vaiku... Sorry, tai žinoma, tik Jūsų reikalas, tačiau neįsivaizduoju, kaip viešas tokio amžiaus vaiko žindymas gali būti estetiškas ar malonus akiai. Šiandien buvau susitikusi su drauge. Mano dukrytė ir jos sūnelis taip pat kartu buvo. Užėjome į vietinę kavinukę, žmonių nebuvo nei vieno. Ir mano dukrytė paprašė pienelio. Net nekilo mintis žindyti jos, susitarėm, kad grįšim namo ir tada galės atsigerti pienelio. Draugė taip pat gan ilgai savo sūnelį žindė (beveik iki 2 metukų), tačiau, nepaisant to, vis tiek nedaviau dukrytei pienuko. Sakykit ką norit, tačiau tai, kas yra būtinybė kūdikiui, jau nebėra būtinybė vaikui, todėl ir viešas vaiko žindymas, mano nuomone, nebėra nei gražu, nei labai estetiška...
mazute2008
2011 01 22, 16:43
QUOTE(Hmmm... @ 2011 01 21, 16:44) Būtent, Madona su kūdikiu, o ne su dviejų su puse metų vaiku... Sorry, tai žinoma, tik Jūsų reikalas, tačiau neįsivaizduoju, kaip viešas tokio amžiaus vaiko žindymas gali būti estetiškas ar malonus akiai. O ka tokio tas dvieju su puse metu daro. kad taiNEESTETISKA ir NEGRAZU? Zinda. Juk neistraukia savo čkrutu ir nedmonstruoj ju, o prisidengusi maitina vaikeli. Moteris tam ir sutverta, kad gimdytu ir zindytu savo vaikus tiek kiek tam vaikui reikia. Nuo tokio paciu mamu poziurio viska ir prasideda, kad kudikis zindantis grazu, o jau 2,5 metu vaikas jau nebegrazu. Tais Madonu laikais motinos maitindavo savo vaikus zymiai ilgiau,jus i Rubenso pavaikslus paziurekit ir pamatysit, kad ne vien jau ten ir kudikeliai tas mamytes zinda. Tokiu poziuriu, zymiai graziau atrodo motina su cigarete,salia alaus butelis, vaikas su pirstu burnoj. O dar graziau, kai vaikas pradeda, kur verkti, o mama dar ji aprekia ir pasiuncia i visas keturias puses. Tokia mama savo vaika aukleja, o kuri ji glaudzia ir duoda, kas jam geriausia tai pataikauja, o dar geriau tvirkina savo vaika... Saunu butu, kad bent moterys nustotu i savo krutine ziureti kaip i sekso simboly, o labiau suprastu jos tikraja paskirty... As ir zindau savo sunu 2,7 metu ir didziuojuosi savimi, jei labai reiketu as ji ir viesoje vietoje pazindyciau, bet si malonuma jis pasilieka ten, kur jam gera ir ramu. O jei jums negrazu, tai neziurekit. Man simta kartu slykciau ir neestetiska moteris demonstruojanti savo krutine tuose akropoliuose ir kavinese...
HappyAngel
2011 01 22, 17:38
QUOTE(mazute2008 @ 2011 01 22, 16:43) O jei jums negrazu, tai neziurekit. Man simta kartu slykciau ir neestetiska moteris demonstruojanti savo krutine tuose akropoliuose ir kavinese... Bet ji juk irgi žindo viešoje vietoje
QUOTE(HappyAngel @ 2011 01 21, 22:50) Šiandien buvau susitikusi su drauge. Mano dukrytė ir jos sūnelis taip pat kartu buvo. Užėjome į vietinę kavinukę, žmonių nebuvo nei vieno. Ir mano dukrytė paprašė pienelio. Net nekilo mintis žindyti jos, susitarėm, kad grįšim namo ir tada galės atsigerti pienelio. Draugė taip pat gan ilgai savo sūnelį žindė (beveik iki 2 metukų), tačiau, nepaisant to, vis tiek nedaviau dukrytei pienuko. Sakykit ką norit, tačiau tai, kas yra būtinybė kūdikiui, jau nebėra būtinybė vaikui, todėl ir viešas vaiko žindymas, mano nuomone, nebėra nei gražu, nei labai estetiška... Labai puiku, kad jums pavyko susitarti. Tačiau kartais tai būna neįmanoma ir geriau yra tsa viešasis žindymas negu vaiko ašaros  . Kažkada turbūt čia rašiau pvz situaciją, kai važiavom labai ilgai karštam troleibuse, saulėtoje pusėje, aplink - minia, visi spaudžia, labai karšta ir važiuoti nuo pradžios iki galo, piko valanda. Turėjau priglausti mažylį prie kruties, nes kitaip jis tiesiog nebūtų ištvėręs - labai pavargo lelius. Manau yra normalu ne visada duoti žysti paaugusiam vaikučiui, susitarti dėl patogesnės aplinkos... tačiau ir čia reikia protingai - ne visada tų aplinkinių nuomonė turi būti pirmoj vietoj
HappyAngel
2011 01 22, 18:05
Natuke, pasirinkote papasakoti gan ekstremalią situaciją - "karšta, saulėta pusė, labai ilga kelionė"...  Manau, kad lyginat nesulyginamus dalykus
Na tai viena iš rėtų situacijų kai tikrai reikėjo pamaitinti  . Jeigu pavyksta susitarti, manau dauguma ir nemaitina - aš pvz maitinau sūnelį labai ilgai - virš keturių metų, bet po trijų metukų mzd net mano tevai nežinojo, kad jis dar žindo - net kai atvažiuodavom su nakvyne į svečius - maitinau tik naktį. Tačiau.. tiesiog jeigu nepavyksta nepamaitinti - reiškia tiesiog.. nepavyksta  manau neverta šio reikalo taip sureikšmint
Hmmm...
2011 01 23, 22:17
QUOTE(mazute2008 @ 2011 01 22, 17:43) O ka tokio tas dvieju su puse metu daro. kad taiNEESTETISKA ir NEGRAZU? Zinda. Nuo tokio paciu mamu poziurio viska ir prasideda, kad kudikis zindantis grazu, o jau 2,5 metu vaikas jau nebegrazu. Tokiu poziuriu, zymiai graziau atrodo motina su cigarete,salia alaus butelis, vaikas su pirstu burnoj. O dar graziau, kai vaikas pradeda, kur verkti, o mama dar ji aprekia ir pasiuncia i visas keturias puses. Tokia mama savo vaika aukleja, o kuri ji glaudzia ir duoda, kas jam geriausia tai pataikauja, o dar geriau tvirkina savo vaika... Saunu butu, kad bent moterys nustotu i savo krutine ziureti kaip i sekso simboly, o labiau suprastu jos tikraja paskirty... O jei jums negrazu, tai neziurekit. Man simta kartu slykciau ir neestetiska moteris demonstruojanti savo krutine tuose akropoliuose ir kavinese... Taip, man tai yra neestetiška ir jau tikrai kad negražu. Gal leiskite man turėti savo nuomonę, a?  Kūdikis tenkina savo esminį poreikį - pavalgyti. Abejoju ar 2,5 metų vaikui MP yra pagrindinis ir nepakeičiamas maisto šaltinis. Be to, ir pats žindymo procesas vyksta ne taip pat. Aš nesakiau, kad man "negražus" pats maitinimo faktas. Tačiau procesas vaikui augant jau gali būti ir nebe viešas. O kraštutinumai kam? Prie ko čia alus ar cigaretės? Tema tikrai ne apie tai. Ir apie tvirkinimą ar pataikavimą nerašiau nei žodžio. Kam tos perdėtos emocijos ir fantazija?  Aš ir nežiūriu  Nei į tas, kurios savo paaugusius vaikus prie krūtinės glaudžia, nei į tas, kurios savo krūtinę visiems aplinkiniams rodo  Nežiūriu tiek, kiek tai įmanoma. Ir pasipiktinimo man nei pirmosios, nei antrosios nekelia.
memeliete
2011 01 23, 22:43
Kiekviena turi savo nuomonę šiuo klausimu. ir neverta bandyti kieno nors nuomonę pakeisti, o dar blogiau smerkti. Tokios diskusijos yra beprasmės. Mielos mamos laikykitės savo nuomonės ir auginkit vaikiukus taip kaip jums atrodo geriausia
fainulkina
2011 01 23, 23:40
QUOTE(mazute2008 @ 2011 01 22, 16:43) O ka tokio tas dvieju su puse metu daro. kad taiNEESTETISKA ir NEGRAZU? Zinda. Juk neistraukia savo čkrutu ir nedmonstruoj ju, o prisidengusi maitina vaikeli. Mo teris tam ir sutverta, kad gimdytu ir zindytu savo vaikus tiek kiek tam vaikui reikia. Nuo tokio paciu mamu poziurio viska ir prasideda, kad kudikis zindantis grazu, o jau 2,5 metu vaikas jau nebegrazu. Tais Madonu laikais motinos maitindavo savo vaikus zymiai ilgiau,jus i Rubenso pavaikslus paziurekit ir pamatysit, kad ne vien jau ten ir kudikeliai tas mamytes zinda. Tokiu poziuriu, zymiai graziau atrodo motina su cigarete,salia alaus butelis, vaikas su pirstu burnoj. O dar graziau, kai vaikas pradeda, kur verkti, o mama dar ji aprekia ir pasiuncia i visas keturias puses. Tokia mama savo vaika aukleja, o kuri ji glaudzia ir duoda, kas jam geriausia tai pataikauja, o dar geriau tvirkina savo vaika... Saunu butu, kad bent moterys nustotu i savo krutine ziureti kaip i sekso simboly, o labiau suprastu jos tikraja paskirty... As ir zindau savo sunu 2,7 metu ir didziuojuosi savimi, jei labai reiketu as ji ir viesoje vietoje pazindyciau, bet si malonuma jis pasilieka ten, kur jam gera ir ramu. O jei jums negrazu, tai neziurekit. Man simta kartu slykciau ir neestetiska moteris demonstruojanti savo krutine tuose akropoliuose ir kavinese... Na ir požiūris.. Su tokiu rimtai iš Rubenso laikų ir neišlįsti  Moteris toli gražu gimsta ne vien tam, kad gimdytų ir žindytų.O ir seksualumas nėra jau tokia Dievo rykštė, kaip kad čia aprašėte ( netgi galima pamanyti, kad čia jau jūsų asmeniniai kompleksai reiškiasi). Labai jau ribotas jūsų mąstymas ir moteriškumo samprata  Antra, jūs žindykit, kad ir iki pilanmetystės ir jauskitės pati sau didvyre begalnė , tik nesistebėkit, kad nuo kažkurio amžiaus tarpsnio aplinkiniai tai pradės traktuoti kaip iškrypimą.. Rėkiate, kaip moteris rūkanti ar gerianti alų jums šlykštu, bet nesugebate suprasti, kad ir jūsų kažkokie veiksmai gali būti kitiems atgrasūs. Ir prie viso to dar bandote kažką vapėti apie toleranciją. Šiaip, mano nuomone, žindymas yra mamos ir vaiko, o ne mamos vaiko ir aplinkinių ryšys. Ir iš viso šito padaryti kažkokią demonstraciją, tiesiog juokinga.. Juolab, kai kalbama net ne apie kūdikius, o didžiausius vaikus.
Tas gražu - negražu labai priklauso nuo tuo, kaip mama sugeba pamaitinti  . Atsimenu kažkas skundėsi, kad mama pabandė taip pasikviesti mažylį iš kito autobuso galo - atkišo krutinę ir šaukia - ateik papą duosiu  čia žinoma cirkas  . Tačiau pažįstu mamą, kuri maitino iki mzd keturių, maitino dėl to, kad jos mažylis buvo labai jautrus vaikas ir jam to artumo reikėjo truputi ilgiau. Ji sugebėdavo pamaitinti taip, kad atrodė, kad vaikas tiesiog guli ant kelių, miega. O vaikelis buvo toks jautrus, kad jis galėjo pavargti ir prastai jaustis viešoj vietoj - ir kartais tekdavo jį žindyti ir prie žmonių. QUOTE Rėkiate, kaip moteris rūkanti ar gerianti alų jums šlykštu, bet nesugebate suprasti, kad ir jūsų kažkokie veiksmai gali būti kitiems atgrasūs. Manau, yra normalu prie visuomenės prisiderinti, tačiau... turi būti balansas, ne visada ta aplinkinių nuomonė turi būti pirmoj vietoj.  ir keista, kad mūsų visuomenėje (Lietuvoje) viešas nuogumo demonstravimas yra daug labiau priimtinas negu kūdikio arba vaiko žindymas, kur to nuogumo matosi minimaliai
QUOTE(Natuke @ 2011 01 24, 11:18) ir keista, kad mūsų visuomenėje (Lietuvoje) viešas nuogumo demonstravimas yra daug labiau priimtinas negu kūdikio arba vaiko žindymas, kur to nuogumo matosi minimaliai  Man negražu viešas nuogumo demonstravimas, aš pati nesidemonstruoju, mano draugės, pažįstami, kolegės taip pat.
mazute2008
2011 01 24, 11:11
QUOTE(fainulkina @ 2011 01 24, 00:40) Na ir požiūris.. Su tokiu rimtai iš Rubenso laikų ir neišlįsti  Moteris toli gražu gimsta ne vien tam, kad gimdytų ir žindytų.O ir seksualumas nėra jau tokia Dievo rykštė, kaip kad čia aprašėte ( netgi galima pamanyti, kad čia jau jūsų asmeniniai kompleksai reiškiasi). Labai jau ribotas jūsų mąstymas ir moteriškumo samprata  Antra, jūs žindykit, kad ir iki pilanmetystės ir jauskitės pati sau didvyre begalnė , tik nesistebėkit, kad nuo kažkurio amžiaus tarpsnio aplinkiniai tai pradės traktuoti kaip iškrypimą.. Rėkiate, kaip moteris rūkanti ar gerianti alų jums šlykštu, bet nesugebate suprasti, kad ir jūsų kažkokie veiksmai gali būti kitiems atgrasūs. Ir prie viso to dar bandote kažką vapėti apie toleranciją. Šiaip, mano nuomone, žindymas yra mamos ir vaiko, o ne mamos vaiko ir aplinkinių ryšys. Ir iš viso šito padaryti kažkokią demonstraciją, tiesiog juokinga.. Juolab, kai kalbama net ne apie kūdikius, o didžiausius vaikus. Lygiai taip pat galeciau ir as pasakyti na ir poziuris, bet cia jusu reikalas. O apie mano mastymo ribotuma tikrai ne jum spresti, apie jokias Dievo rykstes as net nerasiau...Nieko as cia nerekavau Ne apie pilnamecio zindyma cia ir kalba ejo. Jei jau 2,5 metu vaiko zindymas jums yra iskrypimas, tai apie ka cia tada kalba... Linkiu mamom daugiau pasidometi apie vaiko zindyma, PSO rekomendacijas. Man tikrai nera negrazu, ir neenstetiska kai mama savo vaikeli zindo viesoje vietoje, nekalbu as apie tuos atvejus, kai tai yra daroma demonstratyviai. Labai taikliai Natuke pastebejo, kad yra super jautriu vaiku, kuriem zindazymiai ilgiau, kuriem ir mamos artumo reikia zymiai daugiau. Ir tai jau mamos ir vaiko reikalas, o jau apie tuos tvirkinimus tai gal patyletkit...
Nagi, manau visos žino tas PSO rekomendacijas. Pietų Amerikos šalyse dažna moteris žindo ir greit į mokyklą eisiančius vaikus. Ten pas juos vaizdas, kad vaikas pažaidžia kieme ir paskui nubėga pažįsti mamos (.) (.) -įprastas vaizdas. Ypač žemesniuosiuose sluoksniuose. Ten gal PSO rekomendacijų nežino net , tiesiog pas juos įprasta, tradicijos tokios  Kaip tradicijos gimdyti sėdint kažkaip. Dėl gimdymo čia aš ne į temą. O štai viena pažįstama parvažiavo iš Libano mamos aplankyti, pasiėmusi ir savo 1,5 metų dukrą. Nuėjo į bažnyčią, dukra užsimanė (.) (.). Na ir ką, mama pakėlė palaidinę, pamaitino. :)Pas juos Libane įprasta taip daryti. Ne, niekas nesipiktino bažnyčioje, tik labai buvo smalsu visiems, ypač kaimo bobutėms. O kaip ten Afrikoje, tai nežinau. Gal Natuke galėtų pasakyti? Berods, Afrikoje dabar gyveni. O šiaip ką norėjau pasakyti, juk daug kas iš tikrųjų priklauso nuo susiformavusių tradicijų.
fainulkina
2011 01 24, 12:18
QUOTE(Natuke @ 2011 01 24, 10:18) Tas gražu - negražu labai priklauso nuo tuo, kaip mama sugeba pamaitinti  . Atsimenu kažkas skundėsi, kad mama pabandė taip pasikviesti mažylį iš kito autobuso galo - atkišo krutinę ir šaukia - ateik papą duosiu  čia žinoma cirkas  . Tačiau pažįstu mamą, kuri maitino iki mzd keturių, maitino dėl to, kad jos mažylis buvo labai jautrus vaikas ir jam to artumo reikėjo truputi ilgiau. Ji sugebėdavo pamaitinti taip, kad atrodė, kad vaikas tiesiog guli ant kelių, miega. O vaikelis buvo toks jautrus, kad jis galėjo pavargti ir prastai jaustis viešoj vietoj - ir kartais tekdavo jį žindyti ir prie žmonių. Manau, yra normalu prie visuomenės prisiderinti, tačiau... turi būti balansas, ne visada ta aplinkinių nuomonė turi būti pirmoj vietoj.  ir keista, kad mūsų visuomenėje (Lietuvoje) viešas nuogumo demonstravimas yra daug labiau priimtinas negu kūdikio arba vaiko žindymas, kur to nuogumo matosi minimaliai  Natuke, o kas pagal jus yra nuogumo demonstravimas? Bent jau man kažkaip neteko matyti po gatves ar kokį prekybcentrį, belakstančių moterų nuogom krūtinėm arba vyrų be trumpikių. Ar jūs kokią gilesnę iškirptę jau laikote nuogumu  Tuomet kaip galima pavadindi tai, kad moteris traukiasi lauk iš liemenėlės krūtį viešoje vietoje, kad pamaitintų vaiką, kuriam tai tikrai nėra nei pimo būtinumo, nei gyvybės ar mirties reiklas ir juo labiau tai netgi jau nebėra pagrindinis prasimaitinimo šaltinis.. Tai kurios čia tą nuogumą demonstruoja?  Šiaip, nesupraskite nei klaidingai, nei kaip kokio puolimo,ir nepriimkite to asmeniškai. Aš paprasčiausiai į tokius dalykus realiame gyvenime aplamai nekreipiu absoliučiai jokio dėmesio. Man paprasčiausiai idomu su jumis pafilosofuoti
mazute2008
2011 01 24, 16:09
QUOTE(Hmmm... @ 2011 01 23, 23:17) Taip, man tai yra neestetiška ir jau tikrai kad negražu. Gal leiskite man turėti savo nuomonę, a?  Kūdikis tenkina savo esminį poreikį - pavalgyti. Abejoju ar 2,5 metų vaikui MP yra pagrindinis ir nepakeičiamas maisto šaltinis. Be to, ir pats žindymo procesas vyksta ne taip pat. Aš nesakiau, kad man "negražus" pats maitinimo faktas. Tačiau procesas vaikui augant jau gali būti ir nebe viešas. O kraštutinumai kam? Prie ko čia alus ar cigaretės? Tema tikrai ne apie tai. Ir apie tvirkinimą ar pataikavimą nerašiau nei žodžio. Kam tos perdėtos emocijos ir fantazija?  Aš ir nežiūriu  Nei į tas, kurios savo paaugusius vaikus prie krūtinės glaudžia, nei į tas, kurios savo krūtinę visiems aplinkiniams rodo  Nežiūriu tiek, kiek tai įmanoma. Ir pasipiktinimo man nei pirmosios, nei antrosios nekelia. Pritariu as Jum, kad su vyresniu vaiku toks procesas tikrai nebutinai turi buti viesas, manau, kad su tokiu vaiku jau imanoma deretis, susitarti pries einant kur nors, kad grysim ir tada bus galima. Ta as ir pati darau, dziaugiuosi, kad pavyksta, mano mazius net ir namiskiam namie bunant zino, kad cia tik musu abieju artumo akimirka. Yra ir vaiku visokiu, kuriuos sunku atkalbeti.Ir tikrai ne auklejime cia esme. Bet buna visokiu situaciju, mum su vaiku teko iki 1,5metu vazineti i Kauno klinikas, vaikui buvo daromos skausmingos proceduros, nurimdavo tik prisiglaudes prie krutines. Mum buvo 1menuo, kai atsidurem Kauno klinikose del igimtos sunaus ligos, pas gydytoja reikejo laukt, o kur pamaitinti vaiko nera, jis pradejo smarkiai verkti, nusprendziau pamaitinti vaika koridoriuje, prisidengiau kaip galejau, tikrai nedemonstravau as savo krutines, bet isgirdau replika is keliu poniu, tai ka cia dbr ir maitins? Tai ka man reikejo vaikui leisti klykti.Jam juk tik 1menuo buvo. Daugumoje poliklininku nera tokiu kambariu, kur butu vaikeli pazindyti. Lengviausia yra smerkti ir postuluoti stereotipus, bet juk tik mama ir jos vaikas zino, kas jam geriausia. Papildyta:QUOTE(Eureka @ 2011 01 24, 13:02) Nagi, manau visos žino tas PSO rekomendacijas. Pietų Amerikos šalyse dažna moteris žindo ir greit į mokyklą eisiančius vaikus. Ten pas juos vaizdas, kad vaikas pažaidžia kieme ir paskui nubėga pažįsti mamos (.) (.) -įprastas vaizdas. Ypač žemesniuosiuose sluoksniuose. Ten gal PSO rekomendacijų nežino net , tiesiog pas juos įprasta, tradicijos tokios  Kaip tradicijos gimdyti sėdint kažkaip. Dėl gimdymo čia aš ne į temą. O štai viena pažįstama parvažiavo iš Libano mamos aplankyti, pasiėmusi ir savo 1,5 metų dukrą. Nuėjo į bažnyčią, dukra užsimanė (.) (.). Na ir ką, mama pakėlė palaidinę, pamaitino. :)Pas juos Libane įprasta taip daryti. Ne, niekas nesipiktino bažnyčioje, tik labai buvo smalsu visiems, ypač kaimo bobutėms. O kaip ten Afrikoje, tai nežinau. Gal Natuke galėtų pasakyti? Berods, Afrikoje dabar gyveni.. O šiaip ką norėjau pasakyti, juk daug kas iš tikrųjų priklauso nuo susiformavusių tradicijų. Deja, bet ne visos tas PSO rekomendacijas zino, kai kurios net nezino,kas tas PSO. Sutinku, kad daug kas priklauso nuo tradiciju, nuo ekonomines situacijos, nuo zmoniu intelekto ir t.t Na manau Lietuvoj dar negreitai bus galima pamatyti mama viesai zindancia greit i mokykla pradesianti eiti mazyli! Manau, kad niekada nes dauguma tokiu mamu tikrai nesidemonstruoja, o sugeba tai padaryti kuo subtiliau. Bent as dar niekada nebuvau susidurusi su tokia situacija.
HappyAngel
2011 01 24, 19:10
QUOTE(mazute2008 @ 2011 01 24, 11:11) Linkiu mamom daugiau pasidometi apie vaiko zindyma, PSO rekomendacijas. Va tai tau, nesusišnekėjom. Niekas šioje temoje nerašo, kad ilgai žindyti vaiką yra negerai ar pan., o PSO tikrai nerekomenduoja žindyti vaiko viešose vietose  Tai, kas įprasta Libane, Pietų Amerikoje ir pan., nėra įprasta čia, Lietuvoje, ir tai yra normalu. Labai pritariu išsakytai minčiai, kad vyresnio vaiko žindymas yra artumo išraiška tarp mamos ir vaiko, o ne mamos/vaiko ir aplinkinių
mazute2008
2011 01 25, 15:31
[quote=HappyAngel,2011 01 24, 20:10] Va tai tau, nesusišnekėjom. Niekas šioje temoje nerašo, kad ilgai žindyti vaiką yra negerai ar pan., o PSO tikrai nerekomenduoja žindyti vaiko viešose vietose  Tai, kas įprasta Libane, Pietų Amerikoje ir pan., nėra įprasta čia, Lietuvoje, ir tai yra normalu. Labai pritariu išsakytai minčiai, kad vyresnio vaiko žindymas yra artumo išraiška tarp mamos ir vaiko, o ne mamos/vaiko ir aplinkinių  [/quote Nesisusinekejom  bet as ir nepostuluoju, kad PSO rekomenduoja vaika zindyti viesoje vietoje. Kai kur sioje diskusijoje yra rasoma, kad vyresni vaika zindyti yra negerai,o ypac viesoje vietoje. Na jau jei mama ta vaikeli toje viesoje vietoje maitina, gal taip reikejo, gal nebuvo kito pasirinkimo. Pasikartosiu dar karta, kad man tikrai dar neteko susidurti su situacija, kai moteris zindydama savo vaikeli demonstruotu visa savo grozi. Tos kurios jau juos zindo manau tai moka padaryti viesai nesidemonstruodamos. Ir man tikrai neuzkliutu to vaikucio amzius:menesio, metu ar dvieju jis butu. As manau, kad tas viesas zindymas yra kazkas tokio tom, kurios pacios nezinde, zinde trumpai arba dar neturi savo mazyliu.As ir pati, kol neturejau vaikelio nemaniau, kad zindysiu ilgai, mano pussesere zinde iki 1,5metu savo sunu ir tai man atrode kazkas neimanomo... Asmeniskai man savo sunu viesai zindyti yra teke tik poliklinikoje, kai buvo visai mazas ir vasara pliaze, bet as su juo nueidavau, kur atokiau arba prisidengdavau,kad neuzkliuciau. Deja, uzkliudavau...O siaip as dar pries iseidama su juo i svecius ar siaip kur tariuosi, kad pienelis bus tik namie. Nors yra buve situaciju, kai vaikutis labai norejo to pienelio, bet as jam nedaviau, nes as zinojau kokia gali buti aplinkiniu reakcija... Ir is tikruju labai gaila, kad Lietuvoje(aisku ir kitose salyse) vis dar manoma, kad leliuka maitinti viesai na dar gerai, o jau didesni tai kazkas tokio...
Kažkur skaičiau, kad Anglijoje iki 2005 m. buvo draudžiama viešoje vietoje maitinti kūdikį krūtimi.
HappyAngel
2011 01 25, 19:40
QUOTE(mazute2008 @ 2011 01 25, 15:31) As manau, kad tas viesas zindymas yra kazkas tokio tom, kurios pacios nezinde, zinde trumpai arba dar neturi savo mazyliu.As ir pati, kol neturejau vaikelio nemaniau, kad zindysiu ilgai, mano pussesere zinde iki 1,5metu savo sunu ir tai man atrode kazkas neimanomo... Turiu mergytę, ją tebežindau, bet man vaiko (ne kūdikio) viešas žindymas nėra gražu. Ne "kažkas tokio", kaip įvardinote, tiesiog negražu
|
|