Cosette
2010 11 02, 22:04
RiMami, dėkoju, tu pačiu laiku Tai vis tik mėginsiu daryt tą Sonatinos tortą,o pasinaudosiu tavo patarimai dėl morengų  Bet recepte nurodyta 5 kiaušiniai, ar nebuvo mažai tik 3, o ateity planuoji tik 2...  gal turėjo būt aukštesni morengai? (aš galvoju gal man irgi pamažint).
QUOTE(Cosette @ 2010 11 02, 22:04) RiMami, dėkoju, tu pačiu laiku Tai vis tik mėginsiu daryt tą Sonatinos tortą,o pasinaudosiu tavo patarimai dėl morengų  Bet recepte nurodyta 5 kiaušiniai, ar nebuvo mažai tik 3, o ateity planuoji tik 2...  gal turėjo būt aukštesni morengai? (aš galvoju gal man irgi pamažint). Na aš irgi dar naujokė ant tų morengų  Matai ten 5 baltymai skirti dviems lakštams tai gaunasi pas Sonatiną po 2,5 baltymo vienam lakštui, viskas labai panašiai kaip ir pas mane gavos  Tik patarčiau daryti ir džiovinti po vieną morengą per kartą, gal todėl ir nesigauna kitoms jei 2 lakštus iškarto džiovina (rusaitės rašo, kad jei yra orkaitėje turbo režimas - tik tuomet galima daugiau morengo lakštų džiovint ant to turbo režimo, jei nėra - tai tik atskirai; o gal tas turbo = ventiliatorius kur orkaitėse yra žodžiu aš nieko nenusimanau šitoj vietoj - kepu po vieną ir ramu ) Pas mane 3 baltymai+150 g cukraus vienam lakštui (ups neaiškiai parašiau tenais  ) ir paskui kiti 3 - antram, plakiausi ir džiovinau kiekvieną atskirai (išviso 6 baltymai sunaudoti ir 300 g cukraus  ). Užtenka sočiai aukščio man regis  lakštas gaunas apie 2-3 cm storio (nekeptas), iškepęs biškį paplonėja
Griaustinė
2010 11 03, 09:06
Labas, mergytės Gal galit patart ką iškepti, kai žmogus prašo šokoladinio gaivaus torto?  Man taip nesuderinamai skamba, bet jūs kai daug visokių receptukų išbandę gal galit ką patart?
spyglis2
2010 11 03, 09:18
QUOTE(Griaustinė @ 2010 11 03, 09:06) Labas, mergytės Gal galit patart ką iškepti, kai žmogus prašo šokoladinio gaivaus torto?  Man taip nesuderinamai skamba, bet jūs kai daug visokių receptukų išbandę gal galit ką patart? esu kepus, ne mano receptas, bet žiauriai skanus, ir tikrai pasiteisino, paėmiau šį receptą iš Žanetos blogo, tik keičiau biskvitus, nes pagal ją man nesigavo vyšninis tortas su juodo šokolado musuLabai skanus, turtingas skonis, o vyšninis jogurtinis kremas duoda lengvumo. savo pjūvio nufotografuot nespėjau, nes tortas akimirksniu dingo man jisai po Olestos vyšninio karamelinio vienas skanesnių
rugiagele26
2010 11 03, 09:34
RiMami, aciu uz nauja tema, surinktus receptus, ir kad taip issamiai viska isaiskini apie tortus...
Atnešu savo paprastutį ir lengvai pagaminamą torčiuką Paprastutis torčiukasBiskvitas:4 kiaušiniai 1 st cukraus 1st miltų 1 a.š kakavos keleta lašų romo esencijos Kiaušinius plakame su cukrumi, kol padidėja tūris 3-4 kartus. Tuomet atsargiai įmaišome miltus. Biskvito masę padaliname į 2 dalis. Įpilame į formą vieną pusę masės ir kepame biskvitą 180 laipsnių apie 25 min, kitą pusę biskvito sumaišome su sijota kakava ir romo esencija kepame tiek pat laiko kaip ir baltą biskvitą.Man asmeniškai šis biskvitas pats lengviausiai kepamas Grietinėlės kremas250g grietinėlės (36proc) pagal skonį cukraus arba cukraus pudros 7g želatinos Želatiną užpilame vandeniu,brinkiname, ištirpiname. Plakame grietinėlę su cukrumi iki standumo, supilame želatiną. (Želatinos dėjau todėl, kad norėjosi ne puraus kremo, koks gaunasi vien su grietinėle, o standesnio) Kakavinis kremas250g grietinėlės 0,5 a.š. kakavos, 7 g želatinos keleto lašų romo esencijos Želatiną užpilame vandeniu,brinkiname, ištirpiname. Plakame grietinėlę su cukrumi iki standumo įsijojame kakavą, lašiname romo esenciją, supilame želatiną. Torto surinkimasBaltą biskvitą perpjauname į 2 dalis. Dedame į formą baltą biskvitą (kas mėgsta drėgnesnius galima sulaistyti kuom patinka, ar likeriai ar sirupu) pilame visą grietinėlės kremą, tuomet dedame kakavinį biskvitą, sulaistome ir pilame visą kakavinį kremą ir vėl dedame baltą biskvitą. Palaikome per naktį šaltai. Nuotraukytė pjūvio:
meduolytee
2010 11 03, 11:36
Spyglis- ale atnesei receptuka, seiles kad istyso, per monitoriu ir skonis ir kvapas jau jauciasi.....................
Del morenginio torto- mergaite sake, jog kavos per puse reikia maziau pilti
spyglis2
2010 11 03, 11:48
QUOTE(meduolytee @ 2010 11 03, 11:36) Spyglis- ale atnesei receptuka, seiles kad istyso, per monitoriu ir skonis ir kvapas jau jauciasi..................... žinai, tikrai rekomenduoju, be galo skanus  tik man biskvitai nelabai patiko, tai siulau keisti  antra karta kepiau su kitais biskvitais ir buvo liuks
Sveikos kepejeles QUOTE(Olesta @ 2010 11 02, 20:42) su sviestiniu kremu, kurių bent keli receptai viršutinėje papuošimų temoje be komentarų  tinka sviestinis kremas su kondensuotu pienu, arba Šarlot sviestinis kremas, tolygiau, gražiau ir visaip kaip geriau išsilygina tortai, jei į sviestinį kremą įbertumėt tarkuotų sijotų trupinukų, kad gautųsi toks špaklius, trupinukai gali būti tiek sausainių, tiek medučio lakštelių, kokius tik turit  labai dekui tau uz komentarus ir patarimus  . Jei galima dar noreciau pas jus paklausti: 1. o tas spaklius nesijaus poto,kai uzdesiu ta apdengimo mase is cukraus pudros? ir kiek mazdaug tu trupinuku imti? 2. kokius geriausia pasirinkti tortus,nes noriu daryti triju aukstu torta su apdengimo masem 3 atskirom? 3. kaip tuos tortus patartumete sulipdyti? nes maciau kai kurios kepejeles lipdo paprasciausiai su plastmasiniais kiek storesniais tokiais ale siaudeliais,bet as noreciau su kuo nors gal valgomu  is anksto dekui uz jusu atsakymukus ir patirti
meduolytee
2010 11 03, 11:51
mergaites, as gal ne i tema, bet kur Meian, Migle pasidejusios a??????? Papildyta:QUOTE(spyglis2 @ 2010 11 03, 11:48) žinai, tikrai rekomenduoju, be galo skanus  tik man biskvitai nelabai patiko, tai siulau keisti  antra karta kepiau su kitais biskvitais ir buvo liuks  oi reikes isbandyti  butinai
miskouoga
2010 11 03, 12:17
QUOTE(meduolytee @ 2010 11 03, 11:51) mergaites, as gal ne i tema, bet kur Meian, Migle pasidejusios a??????? Papildyta:oi reikes isbandyti  butinai Migle jau atsirado, o va Meian su Cypciuku kaip i vandeni dingusios.
meduolytee
2010 11 03, 12:42
aciu Dievui, nors viena atsirado  , o likusioms nacionaline paieska maz skelbti reikes
d'ville
2010 11 03, 13:18
Sveikos, mergaites, ateinu prašyti pagalbos - kepiau tortą pagal daividijos receptą "Snikersas su karameliniu ganasu". Viskas gavosi, o štai ganasas neišsiplakė.. Išviriau cukrų su vandeniu, į dar šiltą masę pyliau grietinėlę, po to laikiau šaldytuve. Po to plakiau plakiau.. o kaip buvo skystis, taip ir liko.. Būčiau dėkinga, jei pasidalintumėte patirtimi, ką padariau ne taip. Ačiū
QUOTE(Korra @ 2010 11 03, 13:18) Sveikos, mergaites, ateinu prašyti pagalbos - kepiau tortą pagal daividijos receptą "Snikersas su karameliniu ganasu". Viskas gavosi, o štai ganasas neišsiplakė.. Išviriau cukrų su vandeniu, į dar šiltą masę pyliau grietinėlę, po to laikiau šaldytuve. Po to plakiau plakiau.. o kaip buvo skystis, taip ir liko.. Būčiau dėkinga, jei pasidalintumėte patirtimi, ką padariau ne taip. Ačiū  As ir ji viena karta dariau. Tik is vakaro isviriau grietinele, poto padejau ja i saldytuva, o poto kita ryta plakiau. ir vis tiek ganasas nesigavo, nors kai supyliau ji ant torto ir pastovejo pusdieni saldytuve jis sustingo, nors vis tiek nemanau,kad gavosi toks,koks turejo dar labai lauksiu atsakymu i mano klausimukus, tikiuosi kuri kepejele pasidalins savo patirtimi
pupainga
2010 11 03, 14:17
Tam recepte ganašas daug kam nesigauna. Darykit papratai. Užvirinti grietinėlę, joje ištripinti šokoladą arba rududu padėti atšaldyti (aš palieku per naktį) ir ryte kuo puikiausiai išsiplaka. Kiekis grietinėlės: šokolado (rududu)- 1:1
de_za_vu
2010 11 03, 14:26
QUOTE(Korra @ 2010 11 03, 13:18) Sveikos, mergaites, ateinu prašyti pagalbos - kepiau tortą pagal daividijos receptą "Snikersas su karameliniu ganasu". Viskas gavosi, o štai ganasas neišsiplakė.. Išviriau cukrų su vandeniu, į dar šiltą masę pyliau grietinėlę, po to laikiau šaldytuve. Po to plakiau plakiau.. o kaip buvo skystis, taip ir liko.. Būčiau dėkinga, jei pasidalintumėte patirtimi, ką padariau ne taip. Ačiū  vis dėl to gerai, kad pagal šį receptą aš jo nedariau o dariau taip: karamelinis ganašas užvirinau 420 g grietinėlės, nukėliau nuo ugnies, įdėjau gerus tris šaukštus Rududu, išmaišiau kol ištirpo. Dar paplakiau blenderiu, kad geriau ištirptu "rududu". Atšaldžiau (lauke atvėsinau, tada dėjau į šaldiklį ir vis stebėjau, kad nesuledįtų  ) išplakiau mikseriu kuo puikiausiai  Pabandyk
de_za_vu
2010 11 03, 16:54
dar dėl visą ko gali įdėti grietinėlės standiklio
spyglis2
2010 11 03, 17:00
QUOTE(jurguliux @ 2010 11 03, 16:54) dar dėl visą ko gali įdėti grietinėlės standiklio  jeigu grietinėlė buvo gerai užvirinta ir paskui viskas ataušinta, standiklio neprireiks
Tepaluota
2010 11 03, 17:09
Aš pirmąkart dariau ganašą, buvau nusiteikusi, kad neišeis, bet pavyko  Atvėsintą masę įdėjau geram pusvalandžiui į šaldiklį, paskui dar porai valandų į šaldytuvą ir viskas kuo puikiausiai išsiplakė.
Cosette
2010 11 03, 17:49
Įdomu, morengų ir kavos kremo tortui, vėl šitam pačiam  tiktų ne graikiški riešutai, bet migdolai? Apėjau kelias parduotuves ir neradau graikiškų riešutų  tai keisiu, tikiuosi, skonis nenukentės...
spyglis2
2010 11 03, 18:30
QUOTE(Cosette @ 2010 11 03, 17:49) Įdomu, morengų ir kavos kremo tortui, vėl šitam pačiam  tiktų ne graikiški riešutai, bet migdolai? Apėjau kelias parduotuves ir neradau graikiškų riešutų  tai keisiu, tikiuosi, skonis nenukentės... drąsiai
d'ville
2010 11 03, 18:34
Ačiū labai už atsakymus!  Būtinai išbandysiu ganašą pagal jūsų receptukus, nes tortas labai visiems patiko, tai tikrai dar jį darysiu
de_za_vu
2010 11 03, 19:15
QUOTE(spyglis2 @ 2010 11 03, 17:00) jeigu grietinėlė buvo gerai užvirinta ir paskui viskas ataušinta, standiklio neprireiks  na dėl visą ko...būna, kad tikrai tik jis tepadeda
Jurginė
2010 11 03, 20:48
Jeigu tortui naudoju konservuotas braškes, tepu ketvirtadienį, aš šeštadienį nesurūgusios jos bus?  lyg ir ne vasara, bet... tiesa, matėt (aišku, kad matėt), jog MAXIMOJ Outkerio želei nuolaida? 1.39.
Cosette
2010 11 03, 22:03
RiMami, kada tu tiem morengam duris atidarai?!?  Ar pradžioj kepimo, ar prieš tas dvi valandas, ar jau po dviejų valandų Aš taip ir darinėjau per visą kepimą  jau ir tos paskutinės dvi valandos baigėsi, o morengai minkštoki, lipnūs, iš apačios kažkoks skystis permatomas sunkiasi
mildama
2010 11 03, 22:19
as dar del Rafaelo pertepimo noreciau pasikonsultuot kokia grietinele geriausia plakti? lyg neradau niekur uzsiminta... ar tinka 35% plakamoji?  ar butina zemaitijos 36% p.s. issikepiau biskvitus, tai viskas iskilo super, lyguteliai,gelsvi, kepimo milteliu nesijaucia... tiesa,sunkiai pjovesi su siulu tik beda kepiau 26 cm skardoj, tai ploniukai gavos ir tik 3sluoksniai bet uzteks tiek, kiek turiu...
QUOTE(Cosette @ 2010 11 03, 22:03) RiMami, kada tu tiem morengam duris atidarai?!?  Ar pradžioj kepimo, ar prieš tas dvi valandas, ar jau po dviejų valandų Aš taip ir darinėjau per visą kepimą  jau ir tos paskutinės dvi valandos baigėsi, o morengai minkštoki, lipnūs, iš apačios kažkoks skystis permatomas sunkiasi  Kai ant 100 laipsnių tempą užstačiau tada ir pravėriau na per degtukų dėžutę ir nebeuždariau.... Skystis sakai  jetus bijau, kad kažkas negerai, greičiausiai, kad neištirpo cukrus visiškai kai plakei baltymus  nu kas belieka... džiovink ilgiau mažum išdžius dar  Nzn ką daugiau patart mildama, taip taip tinka 35 proc. grietinėlė  o biskvitas 24 cm formoj geriausiai gaunas
su graikiniais riesutais kazkokia mistika. visa ana savaite vazinejau po parduotuves ju ieskodama. tai pakeiciau kariju riesutais. lyg Prismoj buvo, bet kai as buvau tai butent graikiniu riesutu stovas buvo tuscias...
laurindre
2010 11 04, 09:19
Naujo derliaus dar neisluksteno  O senas jau, matyt, pasibaige
jei rafaela valgysim sestadieni vakare tai kada geriau ji kept siandien ar rytoj?
spyglis2
2010 11 04, 10:18
QUOTE(bonza @ 2010 11 04, 10:08) jei rafaela valgysim sestadieni vakare tai kada geriau ji kept siandien ar rytoj? jokio skirtumo  gali tiek šiandien tiek rytoj, jam subręst nereikia
zuliaska
2010 11 04, 10:22
aš jį visada tepuosi prieš 2dienas. tai šiandien tikrai tepčiau
kukuska007
2010 11 04, 10:50
kas zinot, snikers torta reikia sutepti butinai formoje, ar galima paprastai, kaip meduti pvz?
akvilyte
2010 11 04, 10:51
QUOTE(kukuska007 @ 2010 11 04, 10:50) kas zinot, snikers torta reikia sutepti butinai formoje, ar galima paprastai, kaip meduti pvz? as tepu ne formoj
kukuska007
2010 11 04, 11:45
akvilyte, aciu, liux tada
spyglis2
2010 11 04, 12:39
aš absoliučiai visus tortus tepu formoje (išskyrus tuos,kuriuos reikia išformuot)  nes ne formoj, kažkodėl gaunasi kreivi šleivi
QUOTE(spyglis2 @ 2010 11 04, 13:39) aš absoliučiai visus tortus tepu formoje (išskyrus tuos,kuriuos reikia išformuot)  nes ne formoj, kažkodėl gaunasi kreivi šleivi  aš irgi..... tiesiog taip patogiau ir tortas gaunasi jau automatiškai lygiais šonais...ir visada tepu taip ,kad torto apačia butu formoj viršuj...iššimdama visada apverčiu aukštyn kojom ir viršus tada velgi buna lygus......
rugiagele26
2010 11 04, 13:55
As dauguma tepu ne formoj. Viskas lygu gaunasi  tik kepu formoje
akvilyte
2010 11 04, 14:12
QUOTE(kirbe @ 2010 11 04, 13:50) .iššimdama visada apverčiu aukštyn kojom ir viršus tada velgi buna lygus...... va čia tai gera mintis
 Merginos.. padauginau sodos biskvite  na dėjau kiek reikia, bet kažko jaučiasi stipriai.. kaip manot, gal tas skonis kiek aprimtų sutepus biskvitą? ar visgi geriau jau kepti iš naujo? Papildyta:QUOTE(RiMami @ 2010 11 04, 01:56) Kai ant 100 laipsnių tempą užstačiau tada ir pravėriau na per degtukų dėžutę ir nebeuždariau.... Skystis sakai  jetus bijau, kad kažkas negerai, greičiausiai, kad neištirpo cukrus visiškai kai plakei baltymus  nu kas belieka... džiovink ilgiau mažum išdžius dar  Nzn ką daugiau patart paskaičiau... papasakosiu apie savo durną galvą. Pašoviau kepti kažką, ir kad per karšta, tai į tarpelį įkišau degtukų dėžutę.. nežinau kiek laiko praėjo, bet gerai kad šalimais sukinėjaus.. tik ČYRKŠT man tos dėžutės viduje keletas degtukų ir užsidegė
Cosette
2010 11 04, 15:34
QUOTE(RiMami @ 2010 11 03, 23:56) Kai ant 100 laipsnių tempą užstačiau tada ir pravėriau na per degtukų dėžutę ir nebeuždariau.... Skystis sakai  jetus bijau, kad kažkas negerai, greičiausiai, kad neištirpo cukrus visiškai kai plakei baltymus  nu kas belieka... džiovink ilgiau mažum išdžius dar  Nzn ką daugiau patart kitą kartą reiks vėl kada bandyt, dabar jau tiksliai žinosiu (atrodo  ). Kaip keista, jeigu būtų cukrus  kai plakiau ir buvo pilna putų, tai to cukraus nei matėsi, nei jautėsi  šiandien visą dieną džiovinu, gal kas nors gausis  apačia tokia lipni liko, tai nuėmiau nuo popieriaus, apverčiau ir dabar apačią džiovinu gerai, kad tortas saviems, tai gal nepyks, o jei ir bus kas ne taip, tai nežinos kaip iš tikro turėjo būt
akvilyte
2010 11 04, 15:50
QUOTE(naitas @ 2010 11 04, 15:29)  Merginos.. padauginau sodos biskvite  na dėjau kiek reikia, bet kažko jaučiasi stipriai.. kaip manot, gal tas skonis kiek aprimtų sutepus biskvitą? ar visgi geriau jau kepti iš naujo? nužinok man kai vieną kartą net sutepus jautėsi tai dabar kai vėl kepiau ir jautėsi tai perkepiau iš naujo  tą kitą va dabar sutepiau.. savaitgalį paragausim.. tai žiūrėsiu ar jausis...
QUOTE(akvilyte @ 2010 11 04, 17:50) nužinok man kai vieną kartą net sutepus jautėsi tai dabar kai vėl kepiau ir jautėsi tai perkepiau iš naujo  tą kitą va dabar sutepiau.. savaitgalį paragausim.. tai žiūrėsiu ar jausis... skaičiau, visai neseniai rašei.. jetau jetau.. . vienas pats biskvitas valgant neskanus.. skonis toks gailus.. nežinau kaip pasakyt.. žodžiu, bandau sutepti.. jeigu ką, tai tada perkepsiu.. vis dar tikiuos, kad gal permuš... o į antrą dieną nešvelnėja ta soda????
Sveikos  Merginos, ar bezė draugauja su cukrine dengimo mase? Ruošiuos puošt pirmą kartą ir nesinori, kad viskas nubėgtų
QUOTE(simike @ 2010 11 04, 17:56) Sveikos  Merginos, ar bezė draugauja su cukrine dengimo mase? Ruošiuos puošt pirmą kartą ir nesinori, kad viskas nubėgtų  ką nori gali daryt su bezu ant cukrinės masės
akvilyte
2010 11 04, 16:03
QUOTE(naitas @ 2010 11 04, 15:55) skaičiau, visai neseniai rašei.. jetau jetau.. . vienas pats biskvitas valgant neskanus.. skonis toks gailus.. nežinau kaip pasakyt.. žodžiu, bandau sutepti.. jeigu ką, tai tada perkepsiu.. vis dar tikiuos, kad gal permuš... o į antrą dieną nešvelnėja ta soda????  nu bet pvz medučio lakštuose man irgi soda jaučias.. bet sutepus nebesijaučia  o tada pirmą kartą tai rafaelo buvo... tai jei tiesiai iš šaldytuvo tai mažiau jautės soda... o kai jau tortas pastovėjęs buvo kambary tai labiau  nu bet gal viskas bus gerai
QUOTE(akvilyte @ 2010 11 04, 18:03) nu bet pvz medučio lakštuose man irgi soda jaučias.. bet sutepus nebesijaučia  o tada pirmą kartą tai rafaelo buvo... tai jei tiesiai iš šaldytuvo tai mažiau jautės soda... o kai jau tortas pastovėjęs buvo kambary tai labiau  nu bet gal viskas bus gerai  dviese sau bazarinam  man taip gerai šiand sekėsi, su tokiu noru dirbau.. ir tos sodos tiek mažai atrodė, ir dar taip nuputojo, kad per stiklo kraštus iššoko... ir va.. nenusigesino.. MEDUTĮ ir darau.. tai gal man pavyks.. ką.. jei nepamiršiu, ateisiu vakare paporint, kas jaučias torte.. nu dabar tai gailu.. viau..
zuliaska
2010 11 04, 16:24
aš vakar kepiau medučio lakštus jokios sodos nesijaučia man  šiandien jau reikės sutept, bet dabar tingiu iš varžybų grįšiu tai tada ir sutepsiu  tik nori su bananais to medučio, tai jie apjuoduoja, nors ir citrinos sultim palaistau. galima apvirti, bet tada bananų skonis ne toks, tai nežinau ką ir daryt
QUOTE(akvilyte @ 2010 11 04, 15:12) va čia tai gera mintis  ypratimas iš darbo......ten masine gamyba buvo,tai viens du apverti torta ir puse darbo padaryta....užtepi kokios košes ir viskas.....
|
|