Zinai, pabandyk paieskoti per informacija - traku gatveje Vilniuje vaistineje Aushlavis. Jie salia seimos planavimo centro, t.y. K. kabineto ir kazkaip visada turiu reikalingus vaistus. Pvz. Gonalio pas juos niekada netruksta ar dar kazkokiu specifiniu dalyku.
Bent jau seniau Utrogest būdavo tik Vokiečių vaistinėje. Jokių pakaitalų nėra.
Ačiū Jums, merginos:) Bet kokiu atveju reikės skambinti gydytojai, nes turiu ne vieną klausimą.
sveikos mergaites,
norejau paklausti , ar yra prasmes gerti estrofem , kad pavesinti gleivine, poto kai suleidziamas pregnylis? Aciu labai, jei supratot. QUOTE(bazinė T @ 2006 02 13, 11:47) sveikos mergaites, norejau paklausti , ar yra prasmes gerti estrofem , kad pavesinti gleivine, poto kai suleidziamas pregnylis? Aciu labai, jei supratot. Šiaip po ovuliacijos (taigi kelios dienos po pregnyl injekcijos) vietoj estrofemo yra skiriamas diuphastonas, tačiau patariama estrofemo iškart nenutraukti, mažinti dozę, nes kitaip gali prasidėti kraujavimas. QUOTE(garnelis @ 2006 02 13, 08:18) Zinai, pabandyk paieskoti per informacija - traku gatveje Vilniuje vaistineje Aushlavis. Jie salia seimos planavimo centro, t.y. K. kabineto ir kazkaip visada turiu reikalingus vaistus. Pvz. Gonalio pas juos niekada netruksta ar dar kazkokiu specifiniu dalyku. Tai yra Tilto gatvėje.
Turiu klausimuką, jūs tikrai daugiau žinot
pasidariau progesteroną 23 cd, 14 ng/nmol (1,7-27) E2 185,3 (43-211) Žinau tik tiek, kad O vyksta... bet norėčiau jūsų paklaust, pirma man tie matavimo vienetai keisti, antra ar su tokiu galima tikėtis nėštumo... QUOTE(zulika @ 2006 02 15, 14:16) Turiu klausimuką, jūs tikrai daugiau žinot pasidariau progesteroną 23 cd, 14 ng/nmol (1,7-27) E2 185,3 (43-211) Žinau tik tiek, kad O vyksta... bet norėčiau jūsų paklaust, pirma man tie matavimo vienetai keisti, antra ar su tokiu galima tikėtis nėštumo... Žulika, tikėtis nėštumo galima net su tokiu progesteronu, bet nėštumo atveju jo katastrofiškai trūksta. Tačiau dar reikia žinoti, kada tiksliai buvo ovuliacija, gal progesteronas tiesiog dar neišaugo. Nes pagal tokį progesterono kiekį gali būti, kad ovuliacija tik ką tik įvyko. QUOTE(Daiva @ 2006 02 15, 16:32) Žulika, tikėtis nėštumo galima net su tokiu progesteronu, bet nėštumo atveju jo katastrofiškai trūksta. Tačiau dar reikia žinoti, kada tiksliai buvo ovuliacija, gal progesteronas tiesiog dar neišaugo. Nes pagal tokį progesterono kiekį gali būti, kad ovuliacija tik ką tik įvyko. o matavimo vienetai jums įprasti O vyko kažkus apie 16 cd., 22 buvau echo, tai gyd ir sako jau buvo, matau nedidelį geltonkūnį Dėkui, Daiva QUOTE(femme @ 2006 01 31, 15:34) Nu žinok kiek ji man "stebuklų" yra "paaiškinus" - atsimenu kai ji man aiškino mano harmonų tyrimus: TTH pagal ją "tiesiogiai atsakingas už kiaušidžių veiklą"; FSH "skatina folikulų augimą", o LH "slopina folikulų brendimą", tai pas mane dėl to ir nevyksta ovuliacija, nes LH "nuslopina" Tai po to forume kai pradėjau šitas savo "problemas" pasakoti, atsimenu mergaitės buvo biški pakraupusios kokia nesąmonė,kad iššaukia mėnesines.Kaip tik jį man liepė gert ,kad palaikyti nėštumą. Papildyta: QUOTE(Diija @ 2006 01 31, 20:24) Sveikutės visos. Geriu Duphaston jau 6 diena (kad išaukčiau menesines), šiandien pradėjo teplioti rudom išskyrom, ar tai jau galiu vadinti menesinėm (klausiu dėl to, kad pirmą mėnesinių dieną turiu pradėti gerti kontraceptikus), ar turiu ir toliau gerti Duphastoną ir laukti "tikrojo" kraujavimo? Nežinau ką daryt? Patarkit prašau. Kad kaip tik nėštukėm duoda jį gerti,kad palaikytų nėštumą,o ne iššauktų mėnesines.
Tai jei tu to nežinai, tai nereiškia, kad taip nėra
Nu jo
Sveikos merginos
Aš dufastoną geriu jau antrą ciklą. Kai pirmą ciklą gėriau, ne taip mane pūtė. Kažkuri forumietė rašė, kad toks jo šalutinis poveikis. O šį mėnesį per 4 dienas jau ,,priaugau'' 3 kg
sveikos, gal galit pakonsultuot šiuo klausimu, nes nerandu info:
2005 liepą buvo nesivystantis nėštumas, 9,5 sav atlikta abrazija. dabar vėl
Mingam, tai ir negerk, jei gydytojas taip liepė. Šiaip Diufastoną skiria lygtai iki 12 savaitės, taigi tau kaip ir laikas tuoj būtų nutraukti. Geltonkūnio funkciją pas tave jau perima placenta, taigi viskas turėtų būti gerai
QUOTE(mingam @ 2006 02 28, 16:34) sveikos, gal galit pakonsultuot šiuo klausimu, nes nerandu info: 2005 liepą buvo nesivystantis nėštumas, 9,5 sav atlikta abrazija. dabar vėl man atrodo, kad jaudintis nėra reikalo, nes progesterono dozė buvo tikrai nedidelė. Aš asmeniškai dufastoną būčiau gėrus toliau, nes: 1) atliktas progestrono tyrimas nėra tikslus, jis nerodo realios kiaušidžių veiklos, nes atliktas papildomai gaunant progesteroną. Gal jo norma yra būtent dėl papildomo progesterono, gaunamo iš šalies? 2) gerti reikėtų iki tol, kol galutinai susiformuos placenta. savaitėlę ar daugiau dar buvo galima pagerti. bet tas laikas nutraukti kaip ir geras ir dozė nedidelė. Iš tiesų viskas turėtų būti gerai
sveikos,
hormoniniai tyrimai buvo daryti pries kokius 7 menesius, ir tada matesi kad progesteronas per mazas. Buvo pravestos stimuliacijos keturios. Clostilbegytas- pergnylis- duphastonas, bet nepastojo moteris. Ar nereiketu kazkada vel pakartoti hormoninius tyrimus? Va kazkaip klausima per velai suformulavau.
Jo, jo, ir man tas klausimas rūpi
bazinė T, toks jausmas, kad tu apie mano problemas parašei
O aš manau, kad nėra jokio tikslo tikrinti hormonus iš naujo. Nes gydymas vistiek tas pats bus: stimuliacija + dufastonas. Tyrimo atsakymai nieko nepakeis. O jei nieko nepakeis, tai kam juos tada daryti
Pastojimo atveju, tai tikrai būtų gerai pasitikrinti, ar netrūksta progesterono, bet tik tiek.
Tai Clost., Duph., Pregn. nesujaukia tų hormonų, nepasikeičia jų kiekiai
QUOTE(bazinė T @ 2006 03 07, 10:38) 1) ar tie tyrimai nebus netikslus po vaistu vartojimo, ar ten pertrauka kokia reikalinga. 2)Ir dar man idomu kodel gydytojai neidomu kaip pasikeite hormonu situacija. aš manau, kad: 1) tyrimai gali būti netikslūs po vaistų vartojimo, bet į gerąją pusę 2) Bet jei ir bus pagerėjimas, skatinimo schema vis tiek bus ta pati, standartinė - clost.+ preg.+ dufastonas. taip kad iš esmės pakartotinai tyrimai nėra labai svarbūs
Ačiū labai Egle M.
paskaičiau viską, bet iki galo neaišku
pasidariau hormonų tyrimus, jie normos ribose, per viduriuką, o gyd man paskyrė 10 tabl duphastono... O buvo vakar, planuoju jį pradėti gerti nuo rytojaus, bet ar man tikrai jo reikia... nepastojimo stažas didelis, ttik kažkodėl manau kad problemos su kiaušintakiais ir jeigu taip, ar nepakenks vienas išgertas duphastono ciklas mano kol kas normaliai funkcionuojančiam mano organizmui... O vyksta, pastot negaliu... EgleM nuteik ir mane optimistiškai...
Zulika, tikrai nieko tau nenutiks nuo Diufastono. Labai dažnai vien dėl šventos ramybės skiria Diufastoną, jei moteris ilgai nepastoja.
QUOTE(zulika @ 2006 03 09, 10:22) paskaičiau viską, bet iki galo neaišku pasidariau hormonų tyrimus, jie normos ribose, per viduriuką, o gyd man paskyrė 10 tabl duphastono... O buvo vakar, planuoju jį pradėti gerti nuo rytojaus, bet ar man tikrai jo reikia... nepastojimo stažas didelis, ttik kažkodėl manau kad problemos su kiaušintakiais ir jeigu taip, ar nepakenks vienas išgertas duphastono ciklas mano kol kas normaliai funkcionuojančiam mano organizmui... O vyksta, pastot negaliu... EgleM nuteik ir mane optimistiškai... Sveika, Žulika Galiu ir tave nuteikti optimistiškai pasakydama, jog nuoširdžiai tikiu, kad gydytojai tuos reikalus daug geriau išmano už mus, pacientus Vienas dufastono vartojimo ciklas tau tikrai nepakenks sėkmės tau QUOTE(Eglė M. @ 2006 03 09, 15:05) Sveika, Žulika Galiu ir tave nuteikti optimistiškai pasakydama, jog nuoširdžiai tikiu, kad gydytojai tuos reikalus daug geriau išmano už mus, pacientus Vienas dufastono vartojimo ciklas tau tikrai nepakenks sėkmės tau deja jei po šio ciklo ateis mmm, laukia iš karto gimdos nuotr, kurios aš jau noooriu kažkaip nelabai skamba sėkmės ir tau, tai pasakysiu, laikykis
sveikos merginos,
man reik jusu patarimo. nuejau siandien pas ginekologe su savo BT grafikeliu, jin paziurejo ir pasake, kad per mazas laikas po ovuliacijos, na kad pakilusi BT buna tik 11 dienu turetu buti 12-14, o tai vadinais, kad yra geltonkunio nepakankamumas. liepe darytis progesterona. sian 27 c.d. pasidariau rezultatas 18.69, tik va problema ta, kad loboratorijoj man nepasake, kokia yra norma, as pasakiu, kad ir 27 c.d. ir viska, tai ji sake, kad pasakys ginekologe, o as dar turesiu darytis 2-3 c.d. fsh, lh ir prolaktina, berods taip jei nesuklydau. tai gal jus kuri man galit pasakyt blogi ar geri tie mano tyrimai? ovuliacija, vyksta, bent as ja jauciu ir gydytoja sake, kad su ovuliaciaj viskas gerai, bet gali but permazas progesteronas ir del to jei ir pastoju, tai visteik neisitvirtina maziukas pas mane. QUOTE(toja @ 2006 03 14, 17:04) sveikos merginos, ovuliacija, vyksta, bent as ja jauciu ir gydytoja sake, kad su ovuliaciaj viskas gerai, bet gali but permazas progesteronas ir del to jei ir pastoju, tai visteik neisitvirtina maziukas pas mane. na tai svarbiausia, kad vyksta ovuliacija
Norėjau paklausti. Vakar pradėjau gerti dufastoną ir šiandien pastebėjau, kad krūtinė gerokai paburkusi, kieta, niekada nėra taip buvę. Ar gali turėti įtakos vaisto vartojimas, nors antrą tabletę išgėriau tik neseniai, tai kaip ir po pirmos tabletės jau ji paburkusi?
QUOTE(nainen @ 2006 11 18, 22:44) Norėjau paklausti. Vakar pradėjau gerti dufastoną ir šiandien pastebėjau, kad krūtinė gerokai paburkusi, kieta, niekada nėra taip buvę. Ar gali turėti įtakos vaisto vartojimas, nors antrą tabletę išgėriau tik neseniai, tai kaip ir po pirmos tabletės jau ji paburkusi? na, visai gali būti, juk progesteronas antros ciklo fazės, kai ir jaučiami visokie moteriški nesklandumai
Aciū labai, kad taip greit atsakei. Manęs gal nėra kas neramintų, tik keista, nes nėra niekada taip buvę (nors nesu ir gėrusi nieko panašaus), pradėjau galvoti nuo ko ir prisimiau, kad geriu vaistus. Bet jei nuo pirmos tabletės taip, tai kas bus kai 10 išgersiu
Merginos, gal kas galit paaiškinti dėl nepakankamos geltonkūnio fazės, nelabai suprantu. Ar tai reiškia, kad ovuliacija vyksta tačiau PG išsiskiria per mažai?
Pas mane echoskopu mato kad O vyksta, bet PG tyrimas tik 9 ir BKT pakyla tik iki 36,8 po to 5-6 dpo krenta iki 36,6 ir vėl po truputį kyla iki 36,7 ar 36,8, bet ne daugiau. Ciklo antra dalis būna 13-14 dienų ir ciklas visada reguliarus 28-29 d.
Sveikutes,sakykit ar del duphastono gali veluoti mm.
Na praeita karta mm atejo,tai geriau dar viena cikla nuo 15 ciklo dienos,10dienu.Bet galvoju ar tas duphastonas gali mazinti pastojimo tikimybe?
Kazkas rase,kad jei ateina mm jokiu budu nereikia jo gerti.bet gyd,sake,kad jei pastosiu tai nebegerti,o jei nepastosiu dar pagerti.Tipo jis pades isitvirtinti leliui.O kaip yra istikruju,ar buvote kuri su tuo susidurusi QUOTE(cuname @ 2007 02 26, 16:14) Sveikutes,sakykit ar del duphastono gali veluoti mm. Aha , man irgi išrašė dufatona gerti kol pastosiu, antroj ciklo pusej du kart dienoj. Rašė ankščiau čia kažkuri, kad jai po dufastono mėneinės po savaitės prasidėdavo. QUOTE(cuname @ 2007 02 26, 18:14) Sveikutes,sakykit ar del duphastono gali veluoti mm. Po dufastono man mmm vėlavo tris savaites QUOTE(cuname @ 2007 03 24, 01:17) Na praeita karta mm atejo,tai geriau dar viena cikla nuo 15 ciklo dienos,10dienu.Bet galvoju ar tas duphastonas gali mazinti pastojimo tikimybe? Kazkas rase,kad jei ateina mm jokiu budu nereikia jo gerti.bet gyd,sake,kad jei pastosiu tai nebegerti,o jei nepastosiu dar pagerti.Tipo jis pades isitvirtinti leliui.O kaip yra istikruju,ar buvote kuri su tuo susidurusi Tai gal atvirščiai Žiūriu tau tas Duph tikrai padėjo Šį ciklą aš irgi geriu Duph po 2 tabl.
ir as turiu gerti duphaston'a, nes progesterono kiekis nesiekia net normos, zodziu jo beveik nera, todel neaisku ar kada nors vyksta ovuliacija. BT matavau tik du ciklus, taciau ju metu O nepastebeta, nes temperatura daugiausiai buvo pakilusi iki 36.8. gydytoja sake nematuoti BT, nes progesteronas per ci cikla tikrai nepadides.
taciau man geriant si preparata mm atsiranda iskrat kita diena po paskutines tabletes suvartojimo. gydytoja minejo, kad dabar iki spalio turec pagerti duphaston ir imanoma pastoti. labai to tikiuosi. kiti hormonu tyrimai geri ir atitinka normas. QUOTE(jura-rura @ 2007 07 13, 12:15) ir as turiu gerti duphaston'a, nes progesterono kiekis nesiekia net normos, zodziu jo beveik nera, todel neaisku ar kada nors vyksta ovuliacija. BT matavau tik du ciklus, taciau ju metu O nepastebeta, nes temperatura daugiausiai buvo pakilusi iki 36.8. gydytoja sake nematuoti BT, nes progesteronas per ci cikla tikrai nepadides. taciau man geriant si preparata mm atsiranda iskrat kita diena po paskutines tabletes suvartojimo. gydytoja minejo, kad dabar iki spalio turec pagerti duphaston ir imanoma pastoti. labai to tikiuosi. kiti hormonu tyrimai geri ir atitinka normas. Na galiu tik pasakyti, jei Duph gersi pilną mėn. iki spalio, tai tikrai iki spalio dar nepastosi, nes kai jis geriamas pirmoje ciklo pusėje, jis slopina folikulų augimą, jį reikia gerti tik antroje ciklo pusėje, tada galima tikėtis pastoti ir iki spalio QUOTE(agnesse @ 2007 07 13, 14:21) Na galiu tik pasakyti, jei Duph gersi pilną mėn. iki spalio, tai tikrai iki spalio dar nepastosi, nes kai jis geriamas pirmoje ciklo pusėje, jis slopina folikulų augimą, jį reikia gerti tik antroje ciklo pusėje, tada galima tikėtis pastoti ir iki spalio tai,kad |