Klara_alice
2010 11 02, 23:45
Sveiki! Girdejau nuomoniu, kad po CPO antra karta galima pastoti tik po 2 metu, o man gavosi po 2 menesiu... Is pradziu bijojau del rando, bet daktarai nuramino, bet blogu pasekmiu tikimybe visgi yra. Kokia jusu nuomone apie tai? Gal kam nors buvo taip nutike, kad pastojot iskart po CP?
DiJuKe*
2010 11 03, 07:57
QUOTE(Klara_alice @ 2010 11 03, 00:45) Sveiki! Girdejau nuomoniu, kad po CPO antra karta galima pastoti tik po 2 metu, o man gavosi po 2 menesiu... Is pradziu bijojau del rando, bet daktarai nuramino, bet blogu pasekmiu tikimybe visgi yra. Kokia jusu nuomone apie tai? Gal kam nors buvo taip nutike, kad pastojot iskart po CP? Na man taip ivyko po 7 men  . Viskas buvo tvarkoj, tik i nestumo gala pilvas pasidare labai sunkus, butinai reikejo dirzo, toks jausmas kad nelaiko. TIesa nezinau ar tai nuo cezario, ar tai, kad nestumai vienas po kito. Bet kokiu atveju sekmes ir stiprybes.
QUOTE(Klara_alice @ 2010 11 02, 23:45) Sveiki! Girdejau nuomoniu, kad po CPO antra karta galima pastoti tik po 2 metu, o man gavosi po 2 menesiu... Is pradziu bijojau del rando, bet daktarai nuramino, bet blogu pasekmiu tikimybe visgi yra. Kokia jusu nuomone apie tai? Gal kam nors buvo taip nutike, kad pastojot iskart po CP? kiek konsultavausi su gydytoja, tai ji sake kad rekomenduoajama po 2 metu, bet pas ja buvo ne vienas atvejis kad pastodavo kelis menesius po pirmo CP. ir sekmingai isnesiodavo kudikius, tik aisku prieziura turejo buti atitinkama
braske83
2010 11 06, 16:51
As dabar pastojau po 1CP praejus metams ir 3men.Dabar kai sueis terminas gymdimui bus 2m ir 2menesiai.Dar nezinau ar gymdisiu pati ar darys planini,bet nenoriu pati gymtit.Siaip dabar 32sav pilvo sonuose buna labai skauda,ir labai skauda gaktos kaulai kai vaikstau.,bet nemanau kad tai susije cu pirmu CP.
Tindirindiriuška
2010 11 11, 11:30
Labuka, na ka gi as pastojau 3 men po pirmojo vaiko  aisku pirmas buvo CP, nes buvo tam tirkos priezastys kurios leme  taigi dabar jau supuoju antra mazyle kuriai turejo irgi buti cezaris ryte, bet nakti man prasidejo saremiai tai vat pati pagimdziau ir net 4 kg mazyle  tada atrode greiciau mane ispjautu, bet daabr kai pagalvoju gera pajausti ir ta tikra gimdyma, nu aisku neskaitant saremiu
snaiperike20
2010 11 17, 09:36
man gydytoja buvo patarusi,kad geriau 3 metai po cezario pjuvio,kad netruktu randas  bet dabar kai praejo 6 metai,tai manau problemos kaip ir nebutu
man tai grieztai pasake kad ne anksciau kaip po 2 metu
Tindirindiriuška
2010 11 18, 13:26
QUOTE(#ANDROMEDA# @ 2010 11 18, 14:31) man tai grieztai pasake kad ne anksciau kaip po 2 metu man ir pasake bet gavos kaip gavos
vitaitiene
2010 11 21, 15:39
QUOTE(#ANDROMEDA# @ 2010 11 18, 14:31) man tai grieztai pasake kad ne anksciau kaip po 2 metu Man taip pat buvo griežtai pasakyta
braske83
2010 11 22, 16:36
Man nieko nesake apie kazkoki laukima tiesiog negalejau laukt ilgai.Pasake po metu atvaziot pas ja. Atvaziavau ji ivertino randa ir pasake uz keliu menesiu galima bandit pastot.
QUOTE(braske83 @ 2010 11 22, 17:36) Man nieko nesake apie kazkoki laukima tiesiog negalejau laukt ilgai.Pasake po metu atvaziot pas ja. Atvaziavau ji ivertino randa ir pasake uz keliu menesiu galima bandit pastot. didžiausios tau sekmės  anksčiau buvo griežtai du metai, dabar - nebe taip, jeigu yra normali priežiura manau nereikia bijot
SaM*PauLi
2010 11 24, 21:05
Sveikos, QUOTE(braske83 @ 2010 11 22, 16:36) Man nieko nesake apie kazkoki laukima tiesiog negalejau laukt ilgai.Pasake po metu atvaziot pas ja. Atvaziavau ji ivertino randa ir pasake uz keliu menesiu galima bandit pastot. As kai nuvaziavau apziurai po CP, jis paklause kada planuosim pastot, tai pasakiau kada tik bus imanoma ir galima, tai jis kaip ir palaimino musu si nora, nes sake viskas labai ciki praejo ir sugijo. Pastojom kai dukrytei buvo lygiai metukai. Nuejus pas ta apti giniu nebuvo jokiu blogu zodziu pasakymu, kad per anksti ir pan, tiesiog pasake, kad labiau reikes stebeti randa, veliau nesioti dirza, kad rando taip nespaustu ir viskas  as tuo sventai tikiu, kaip ir tikiu, kad jei bus bent menka galimybe noresiu meginti ir meginsiu pati gimdyti ir antraji klecka. Kolkas prognozes ne mano svajoniu naudai, bet viskas gereja ir vis tiek as neprarandu vilties
braske83
2010 11 24, 21:37
Taip ir toliau, bet jei ir sekantis bus cp nepergyvenk nuo to blogesne mamyte tikrai nebusi.
SaM*PauLi
2010 11 24, 21:55
QUOTE(braske83 @ 2010 11 24, 21:37) Taip ir toliau, bet jei ir sekantis bus cp nepergyvenk nuo to blogesne mamyte tikrai nebusi.  Pradzioj kai po CP gime pirmoji, buvau labai smukdoma, net artimu giminiu, kad va kaip jau tau cia nepavyko  visos gimde, o tu kas per isskirtine  bet atsilaikiau tik vyro pagalba ir paguoda. Dabar jau visi nuteikti tam, o kai suzinojo kad laukiames puole galima sakyt i panika, kaip as isnesiosiu  aisku sitas  man nepalyginamai sunkesnis, bet ne del pacio  o del mano sveikatos bedu, kurias  tik suaktyvino ir galbut issauke pasirodyt vel  bet nieko, svarbiausia lelyte auga pas mus ir jai viskas ciki
Wild Pearl
2010 11 25, 08:45
QUOTE(Tindirindiriuška @ 2010 11 11, 11:30) Labuka, na ka gi as pastojau 3 men po pirmojo vaiko  aisku pirmas buvo CP, nes buvo tam tirkos priezastys kurios leme  taigi dabar jau supuoju antra mazyle kuriai turejo irgi buti cezaris ryte, bet nakti man prasidejo saremiai tai vat pati pagimdziau ir net 4 kg mazyle  tada atrode greiciau mane ispjautu, bet daabr kai pagalvoju gera pajausti ir ta tikra gimdyma, nu aisku neskaitant saremiu  Nu bet jus ir saunuole  aisku mano vaikuciu skirtumas irgi nedidelis 1m.4men.bet jusu dar mazesnis  ir dar pati pagimdete...Saunuole Papildyta:QUOTE(SaMaLi @ 2010 11 24, 21:55) Pradzioj kai po CP gime pirmoji, buvau labai smukdoma, net artimu giminiu, kad va kaip jau tau cia nepavyko visos gimde, o tu kas per isskirtine bet atsilaikiau tik vyro pagalba ir paguoda. Na nepykite, bet as manau jei buvo daromas cezaris mamytei ji ne kuo prastesne nei naturaliai gimdancios  Taip kad tikrai jusu giminaiciai neteisus nuteikynedami jus kitaip....  As turejus cezari ir ne viena ir tikrai mano aplinkoje niekas nera sakes kad esu "nevykus  i ir pan"....O ir nesijauciu prastesne tikrai Man tokie dalykai nesuprantami
SaM*PauLi
2010 11 25, 17:17
QUOTE(0rchideja @ 2010 11 25, 08:45) O ir nesijauciu prastesne tikrai Man tokie dalykai nesuprantami  Dabar ir as nesijauciu prastesne  tiesiog tai seno kirpimo zmones ir nesupranta tokiu dalyku
Klepesova
2010 12 13, 21:54
jop tararai tegu patys prasipjauna pilvus susisiūna ir sužinos kaip "smagu" ir "paprasta " pirmos 3 paros po cezario- o šiaip- apie pastojimą man nieko nesakė gal todėl kad 2-as? apie sunkumų kilnojimą klausiau kiek galiu kelt- man atsakė kad nors ir bulvių maišą po mėnesio  va tas nustebino nes buvau girdėjusi kad negalima kelt
SaM*PauLi
2010 12 14, 12:35
QUOTE(Klepesova @ 2010 12 13, 21:54) jop tararai tegu patys prasipjauna pilvus susisiūna ir sužinos kaip "smagu" ir "paprasta " pirmos 3 paros po cezario- o šiaip- apie pastojimą man nieko nesakė gal todėl kad 2-as? apie sunkumų kilnojimą klausiau kiek galiu kelt- man atsakė kad nors ir bulvių maišą po mėnesio  va tas nustebino nes buvau girdėjusi kad negalima kelt Ai nesuku as del ju galvos, man svarbiausia, kad abi su dukryte esam sveikos ir laimingos Del sunkumu as net ir nepaklausiau zinok, bet juk pati jauti  va gryzus is ligonines (5 para) pamirsau is tos laimes kad pjauta ir puoliau sofa issitiest pati, tai ir kritau nuo skausmo susirietus  tai nuo to karto biski save pasaugojau, nors siaip tai as sekancia savaite ir su sunkiu (apie 18 kg be leliaus) vezimu i lauka ejau ir nieks man nesidare. Man rodos cia kiekvienai asmeniskai, plius kaip gyja viskas ir pan
Safyrinė
2010 12 14, 12:45
QUOTE(snaiperike20 @ 2010 11 17, 09:36) man gydytoja buvo patarusi,kad geriau 3 metai po cezario pjuvio,kad netruktu randas  bet dabar kai praejo 6 metai,tai manau problemos kaip ir nebutu  kuo anksčiau pastoji po CP tuo geriau.Pati pastojau po 1m.Kai KMUK nuvažiavau likus mėn iki gimdymo,daktarė sakė,kad dar geriau,kad anksčiau pastojau,nes randas dar nesurambėjęs,elastingas,mažesnė tikimybė,kad truks gimdymo metu.Nors poliklinikos ginė kalbėjo atvirkščiai. Po pirmojo CP nieks neplanuoja antro pjūvio,laukia kol gimdyvė pati pagimdys,pjauna tik tuo atveju jei tikrai to reik.
QUOTE(ugzzy @ 2010 12 14, 12:45) kuo anksčiau pastoji po CP tuo geriau.Pati pastojau po 1m.Kai KMUK nuvažiavau likus mėn iki gimdymo,daktarė sakė,kad dar geriau,kad anksčiau pastojau,nes randas dar nesurambėjęs,elastingas,mažesnė tikimybė,kad truks gimdymo metu.Nors poliklinikos ginė kalbėjo atvirkščiai. Po pirmojo CP nieks neplanuoja antro pjūvio,laukia kol gimdyvė pati pagimdys,pjauna tik tuo atveju jei tikrai to reik. Visiška nesąmonė. Kaip tik - kuo vėliau pastoji po pirmos CO, tuo geriau, nesmažesnė rando plyšimo tikimybė. Antras cezaris priklauso nuo įvairių indikacijų, todėl jei reikia - antra operacija yra iš anksto planuojama.
QUOTE(*Niki* @ 2011 01 14, 18:22) Visiška nesąmonė. Kaip tik - kuo vėliau pastoji po pirmos CO, tuo geriau, nesmažesnė rando plyšimo tikimybė. Antras cezaris priklauso nuo įvairių indikacijų, todėl jei reikia - antra operacija yra iš anksto planuojama. Aš gimdžiau pati po CP ir ten viskas priklauso nuo situacijos, sveikatos būklės ir pan. Kažkaip jie ten įdomiai aiškina, daug metu po CP didesne plyšimų rizika, l. mažai - irgi. Kiek teko skaityti, kad iki 2 metu po CP dar skaitosi padidinta rizika. Nors aš gimdžiau 1m. 10 men. ir sakė, gerai, kad nedidelis laiko tarpas, nes siūlės elastingesnės. O draugė po 5 metų, skaudėjo randą ir darė antrą CP. Tad sunku suprasti kaip ten iš tikro.
niamniuska
2011 06 07, 09:59
QUOTE(Klara_alice @ 2010 11 02, 22:45) Sveiki! Girdejau nuomoniu, kad po CPO antra karta galima pastoti tik po 2 metu, o man gavosi po 2 menesiu... Is pradziu bijojau del rando, bet daktarai nuramino, bet blogu pasekmiu tikimybe visgi yra. Kokia jusu nuomone apie tai? Gal kam nors buvo taip nutike, kad pastojot iskart po CP? mano kaimyne turejo tris is eiles cezarius nes visi vaikai pametinukai gavosi-ir ka nieko nenutiko,visi sveiki
Nu va, ilindau pasiskaityt kada cia antra leliu planuot, o tik dar labiau subalamutijot. Pasisakymai priesingi.  Tik tiek itiko, kad perskaicisu, jog gimdyt greiciausiai psbyktu paciai. O kiek max cezariu daro? Noriu 4 vaiku
MichGirl
2011 08 04, 07:45
QUOTE(eLBė @ 2011 08 04, 01:36) Nu va, ilindau pasiskaityt kada cia antra leliu planuot, o tik dar labiau subalamutijot. Pasisakymai priesingi.  Tik tiek itiko, kad perskaicisu, jog gimdyt greiciausiai psbyktu paciai. O kiek max cezariu daro? Noriu 4 vaiku  mano broliene turi 4 cezarinukus  pazistu ir dar viena moteri, kuri 4 taip pat visus cezarinukus turi  Bet aisku kiekvienas atvejis individualus, geriausia su savo gydytoju aptarti tai
Wild Pearl
2011 08 07, 13:25
QUOTE(eLBė @ 2011 08 04, 08:36) Nu va, ilindau pasiskaityt kada cia antra leliu planuot, o tik dar labiau subalamutijot. Pasisakymai priesingi.  Tik tiek itiko, kad perskaicisu, jog gimdyt greiciausiai psbyktu paciai. O kiek max cezariu daro? Noriu 4 vaiku  Kiek esu girdėjusi daugiau 4 cp gimdymų labai jau nedaug būna, mat rizika gimdos plyšimo padideėja o ir pjauta ne vieną kartelį, bet aišku būna išimčių ir jei reikės, darys operacijas ir daugiau nei 4kartelius, tik nenustebkite jei kartais po 4cp pasiūlys rimtai pasvarstyti apie apsaugos priemones ir neberizikuoti
*rutialia*
2011 09 26, 21:12
Sveikos mamytes  As taip pat apturejau pirmaji cezari, antra karta pastojau lygiai po metu, nors aisku rekomendavo palaukti du metelius, minimum pusantru. O mum va dar toks siurprizas, su antru nestumu gavosi dvynukai, pilvukas dvigubai sunkesnis, vaikiukai auga normalaus dydzio, visai manes netausoja. Randas atrodo normaliai, ir gine nusiteikus kad isnesiosiu iki galo, tik kad baisiai sunku, ir tenka labiau save pasaugoti  Kadangi mazyliai vienas sedi kitas skersas, tai sake paciai gimdyt net neplanuot ( o as ir nenuliudau  ) QUOTE(inetukea @ 2011 08 13, 18:52) po pirmo CP pastojau praejus 10 men. gine sake kad randas sugijo kuo puikiausiai ir viskas ok, bet sake ir vel bus CP kai paklausiau ar negaleciau gimdyti pati, ji sako o tu ka kankintis nori??tai ir nesupratau..kodel negaleciau pati gimdyti bet dbr jau kaip ir esu vel nusiteikusi operacijai, tik mane lb neramina viena mintis, o kas jei gimdymas prasidetu anksciau nei nustatytas terminas, ir sakytu gimdyk pati..manau butu didelis sokas man paciai psichologiskai, nes nusiteikiau kad jau bus CP Bet gal geriau as negalvosiu apie ta nes dar galiu ir prisikalbeti Na matau mamyte jau antra kudikeli supuoja, sveikinimai  , tai kaip sekesi gimdymas, ar vis gi dare CP?
|
|