pingvinuke
2004 05 31, 09:00
Na mano vaikinas yra per daug gero būdo.Na net mergaitės kitos elgiasi daug grubiau.Jis nėra jau tas visai paliegęs,bet muštis nemoka ir muštynių labai vengia.Tuo naudojasi pieštukai ir jį juodai terorizuoja,kad tipo neatneši to ir to suskleisiu Tau rėmą.Vienas grupėje net videko užsiprašė. Na jis dabar jau bus pirmokas ir bijau žiauriai ,kad tokio teroro jis mokykloje,ar net klasėje nepatirtų.Norėčiau ,kad jis išmoktų save apsiginti.Labai norėčiau leisti į kokį savigynos būrelį,bet bijau kad ten visi jau bus muskulus atcikačialinę ,o tas ten viščiukas nieko nemokantis vėl gaus nuo jų gūzų. Įdomu,ar yra instruktorių,kurie su vaiku gali dirbti individualiai?Man labiau rūpi visą tai Šiauliuose.Jei taip gal kas galit duot patarimų,kur yra tai ir kur būtų galima kreiptis,kiek tai maždaug kainuoja?
pingvinuke,galiu pasakyt drasiai leisk vaika i koki nors bureli ar uzsiemima,bet butinai i bendra o ne individualiai.galiu uztikrint,kad jei vaika leisi lankyti kokius nors uzsiemimus,o butent dar ir kovos menus vaikas igaus pasitkejima savimi,bus stipresnis tiek psichologiskai tiek fiziskai (ten mokoma ne tik kaip apsiginti fiziskai bet ir mokina kirsti psichologini smugi )pati kultivavau viena is rytu kovos menu net 12 metu,tai sita jau tikrai zinau. berniukas uzsigrudins charakteri,igaus pasitikejimo,atsakomybes jausma,ir kiti gerbs kai zinos kad lanko toki sporta.bet siaip galiu uztikrint viena dalyka-pagal statistika vaikai lankantys bet kokia sporto saka kurioja vyrauja mustyniu elementai reciau musasi...bet jie dazniau reaguoja i skriadziamaji,dazniau kyla noras apginti padeti ir tt. butinai leisk lankyti,tik i bendras treniruotes,galiu garantuoti,kad ten is jo niekas nesisaipys,ir "muskulu atsikaceline" dar nebus ir labai draugiskai priims. siauliuose gerai zinau sambo ir dziudo treneri ,jis labai puikus treneris,daug kur vezioja i varzybas gerai treniruoja,jei reikia paieskosiu jo koordinaciu.
pingvinuke
2004 05 31, 14:24
Na tikrai Kristina,labai ,labai didelis Tau aciu uz patarimus.Su nekantrumu laukiu tų kordinačių būtinai mums jas parašyk.Gal Tu mano vaikinuką išgelbėsi nuo niekadėjų. Laukiu labai
Imtynių salė Bielskio g. 13a, LT-5400, Šiauliai Tel.: 370 1 434998 Darbo laikas: 8.00 - 21.00 Paslaugos: sauna, trenerio paslaugos
cia ta sale Papildyta @ [mergetime]1086010184[/mergetime] dar pridesiu vaiku nuotrauku kad zinotum kas laukia Papildyta @ [mergetime]1086010657[/mergetime] ten vyksta ne tik sam bo bet ir dziudo uzsiemimai,tai svelnesne sporto saka,kuria ir patarciau lankyti,o beto ir daugiau galimybiu pakeliauti..stai tokie vaizdeliai... pasirinkimas tavo... 
putpelė
2004 05 31, 18:19
Kristina, gal galetum ir man patarti . As noreciau irgi sunu leisti i panasu bureli. Mes gyvename Vilniuje, Antakalnyje. Is anksto dekoju.
pingvinuke
2004 06 01, 13:22
oi apie ta sporto saka galiu rasyt ir rasyt..jei pradesiu nebeuzsiciaupsiu... (pati dziudo islankiau 12 metu,tad tikrai daug ka zinau) pazistu dauguma lietuvos dziudo treneriu,galiu ka nors rekomenduot. prisesiu vakare ir parasysiu,nes dabar turiu lekt (reikaliukai ) parasykit ka noretumet suzinoti,o as vakare butinai viska parasysiu. parasysiu ir del vilniaus.o kas nori kaune rekomenduosiu asmeniskai labai gera kluba,kur treniruojami vaikai su dideliom perspektyvom taigi,iki vakaro!
pingvinuke
2004 06 01, 14:28
man tai rasyk visa info apie ta sporto saka viskas tiks ir aisku viska ka zinai apie Siaulius.Ar buvo pavyzdziui tokiu visciuku kaip mano kurie nezinojo nuo ko ir kaip viska pradet,na tokie zinai nesustrekai.Gal ten reikia praeiti kokius tam tikrus fizinius testus,na atitikti tam tikrus fizinius duomenis(zinai krepsini pavyzdziui kaip reikia ugio gero).  Vienu zodziu rasyk viska viska ka mes ten turime zinoti ir kas ten butina.Gal girdejai apie toki treneri Siauliuose Kvaseli berods,ar jis geras?Kaimyne su juo pazystama sake galetu del mano kavalieriaus pasneket.Ai tiesa,o kada ten vyksta priemimai?
nuobodi
2004 06 01, 16:39
Pingvinuke, labai geras treneris Žibutis, toks linksmas, vyriškas(klasikinės imtynės) Ladieta ( laisvosios), Kemzūra-nesimpatiškas  Šulcas-bušido susidomėjęs baisingai  p.s.atsiprasau, įkišau nosį
pingvinuke
2004 06 01, 22:25
TUJA SAUNUOLE KAD SAKAI SAVO NUOMONE,NES KUO DAUGIAU ŽINOSIU TUO DAUGIAU IR GALESIU PASINAUDOTI.O IŠ KUR TAIP GERAI APIE JUOS ŽINAI,GAL IRGI LANKIAI KA NORS?GAL GALI PASAKYTI KAS TOS LAISVOS ?NA IR VISKA APIE TAI NES MATAI AS GYVENIME TIK SU MENU-MUZIKA ESU SUIJUSI.APIE KOVAS NEI BUMBUM
nuobodi
2004 06 01, 23:00
na, aš nebent, sumo imtynininkė galėčiau būti  mano vyras buvo ristis megėjas  o laisvosios, tai čia taip vadinasi-laisvosios imtynės. vyras siūlytų klasikines, ten "nesimuša", o ritasi . pradžioje vaikai lakstys ,bėgios, žais futbolą, veliau mokysis technikos.Kristina gal daugiau papasakos,atsakys kas kaip, kai turės laiko, nes ji sportavusi mano vyras jau svajoja, kada sūnaitėlį ten nuves
Kristina, as labai Kaune noreciau, bet mano tai panele. Siaip tai atrodo silpna, bet visiems stengiasi irodyti, kad ji stipresne  .
| QUOTE (mingaude @ 2004 06 02, 11:22) | Kristina, as labai Kaune noreciau, bet mano tai panele. Siaip tai atrodo silpna, bet visiems stengiasi irodyti, kad ji stipresne . |
mergaitei pasiulyciau sita kluba Kęstučio 58, tel. 22 34 02 Totorių 3, tel. 33 71 95 trenere danguole. jei reiks i asmenine parasysiu jos mobilu.
| QUOTE (pingvinuke @ 2004 06 01, 15:28) | man tai rasyk visa info apie ta sporto saka viskas tiks ir aisku viska ka zinai apie Siaulius.Ar buvo pavyzdziui tokiu visciuku kaip mano kurie nezinojo nuo ko ir kaip viska pradet,na tokie zinai nesustrekai.Gal ten reikia praeiti kokius tam tikrus fizinius testus,na atitikti tam tikrus fizinius duomenis(zinai krepsini pavyzdziui kaip reikia ugio gero). Vienu zodziu rasyk viska viska ka mes ten turime zinoti ir kas ten butina.Gal girdejai apie toki treneri Siauliuose Kvaseli berods,ar jis geras?Kaimyne su juo pazystama sake galetu del mano kavalieriaus pasneket.Ai tiesa,o kada ten vyksta priemimai? |
na kiek zinojau apie siaulius parasiau kur vyksta.tereikia tik paskambint ar ten nuvaziuoti ir susitarti del lankymo,o kad priims tai tikrai. is visu minetinu sporto saku visgi siulyciausi rinktis dziudo.paaiskinsiu kodel. tai viena is populiariausiu dvikoviniu sporto saku (graiku-romenu,laisvosios,sambo ne tokios populiarios,o ir labai primityvios,ne tokios grazios tradicijos ,negrazi apranga ir tt.) (tu saku atstovai mane uzmetys akmenimis ) visgi dziudo yra japonu sporto saka,tos minetinos ne.o japonai islaiko grazias tradicijas (susikaupimas,grazus pasisveikinimas,ugdoma pagarba ne tik treneriui ,bet ir priesininkui. dziudo-dziu reiskia svelnus,do reiskia budas,taigi svelnus budas,ir istiesu kovojama palyginus svelniai nei kitose sporto sakose.si sporto saka labai lavina prota,mastyma,todel dauguma veiksmu nulemia is anksto apgalvota taktika,ir kovos metu pasirinkta taktika,labai svarbu greitas mastymas.klysta tie sakydami,kad mustis daug proto nereikia...o cia reikia,net labai,na supras tik tas kas lankes.. o siaip dziudo tikrai labai grazi sporto saka,kas supranta metimo technika zavisi grazesniu atliekamu metimu. imesiu keleta nuotrauku parodyti.
taiva siek tiek apie pradzia dabar.pirma karta ateje vaikai supazindinami su technika,pamokoma kulvirsciu,siokiu tokiu pratimu...o siaip tai na nera taip kad va atejo naujokas ir mes dabar ji mokinsim ir tt. ne.jis "infiltruojamas"tarp kitu vaiku,ziuri ka jie daro ir pats ta turi atlikineti,nesvarbu naujokas jis ar ne.o treneris dazniau tik prie jo prieina ir pataria kaip ka daryti ir pan.taip jis uzsigrudins,o vaikai imlus, ismoks jau per pirma menesi.
o normatyvu jokiu nereikia,tik paskambini uzsirasai ir viskas,pasako kada ateit. tik-jei tai klubas turesi moketi nario mokesti,kaina prieklauso nuo klubo lygio. o jei vesi sportuot i sporto mokykla mokescio man atrodo jokio nera,na ten i metus koki 15 lt reik sumoket,irgi kaip naryste. na klauskit jei dar ka nors neatsakiau. (is visu minetinu tujos treneriu pavardziu nei vienos nesu girdejusi..)
va dar ka noriu pamineti.jei vaikas uzsikabins,patiks gales dalyvauti varzybose,pavazineti po uzsienio salis,pamatyti pasaulio. o kas ne kas bet varzybos tikrai uzgrudins charakteri.
kelios nuotraukytes,kad nors kiek susipazinti su sia saka: tai tik nusilenkimas,pries treniruote pagarba treneriui ir dziudo ikurejui dzigaro kano. kovos elementai 
Kactukas
2004 06 02, 23:50
 Nu tu saunuole, Kristina. Patark ir man prasau, kur galeciau leisti 12 metu sunu Vilniuje?? Mes gyvename Seskyneje, bet tai ne taip svarbu, kad ir kur toliau, pavazinetumem. Is anksto dekoju
As ne *kristina*, dziudo nie zanimalas, o kai kuo biskutuka ir zanimalas, karstai rekomenduoju  Va kuo: http://www.wingtsun.lt/Labaaaaaaaai mielas dalykas savigynai
putpelė
2004 06 07, 19:06
*kristina* kur dingai, nesulaukiame tavo atsakymo del Vilniaus.
pingvinuke
2004 07 20, 22:34
taip taip Kristina, kur dingai??? Man irgi aktualus Vilnius. ten nebuvo paminta karate. o kaip tas sportas?
Galima, as uz Kristina? Apie karate. Sportas kaip sportas  Pakankamai populiarus, yra ir Vilniuj ir kur tik nori, tik pasiieskot reikia... Vaikui galima kuo puikiausiai, tik minusas, kad basiems reikia dirbt, tai maziukai buna kad ir persala. Intensyvumas priklauso nuo stiliaus, kuriu irgi yra kaip shunu... Ir siaip tu rytu kovu yra gyvas galas. Ziurint kam ko reikia.
laba diena,apie sia tema visai pamirsau apie karate as ni bum bum vo...nieko nezinau...
Vilniaus dziudo klubai:
Vilniaus DK Pelėda, 2030 Vilnius, Sniego 7
Vilniaus DK Lokys, 2041 Vilnius, Parko 67, Tel/Fax: 8 22 770151 stasys_bazys@yahoo.com
Vilniaus Sambo ir Dziudo klubas, Vilnius, Kareivių 11a
Vilniaus dziudo klubas Banga, Vilnius
jei teirausites apie siuos klubus,tai parasykit,kas treneris,nes nezinau kuris kuriame dirba. Papildyta @ [mergetime]1091614187[/mergetime] karate ne olimpine sporto šaka,todėl jos nekultivuočiau,reikia rinktis tą sporto šaką,kuri yra perspektyvi....o maža ką...
| QUOTE | pazistu dauguma lietuvos dziudo treneriu,galiu ka nors rekomenduot.
|
Kristina, buk gera, parekomenduok ir man.Suprantu, kad noriu vos ne i namus, bet man butu taip patogu, jei pazinotum Kaune ne tik centre, bet ir Vilijampolei ar Silainiuose.
cipliukas
2004 08 09, 18:04
O Utenoje ar butu kas nors panasaus? Gal zinote kas nors?
| QUOTE (Žmogė @ 2004 08 09, 18:58) | | QUOTE | pazistu dauguma lietuvos dziudo treneriu,galiu ka nors rekomenduot.
|
Kristina, buk gera, parekomenduok ir man.Suprantu, kad noriu vos ne i namus, bet man butu taip patogu, jei pazinotum Kaune ne tik centre, bet ir Vilijampolei ar Silainiuose.
|
a ko butent nori dziudo? kiek zinau vilijampoleje yra "shidokan" (tikiuosi,kad taip parasiau ) klubas,o dziudo vilijampoleje nera. yra tik cente,griunvaldo gatveje,prie "amerika pirtyje",ir kuno kulturos akademojos patalpose. zinau,kad ir silainiuose yra,tik man atrodo ten tik berniukai lanko...pasidomesiu... tik parasyk,kokio amziaus vaikai nori lankyti.
p.s. gal jau ir klausiau,bet kurioje vilijampoles vietoje gyveni?
| QUOTE (cipliukas @ 2004 08 09, 19:05) | O Utenoje ar butu kas nors panasaus? Gal zinote kas nors? |
na nieko neradau utenoje, bet,kad atsimenu,jog anksciau tikrai utenoje buvo dziudo...nejaugi maisau su kuo nors...
gal yra kitokiu klubu? pasidomek utenos sporto mokykloje kokios sporto sakos kultivuojamos...
cipliukas
2004 08 10, 11:35
| QUOTE (*kristina* @ 2004 08 09, 20:42) | atsimenu,jog anksciau tikrai utenoje buvo dziudo...nejaugi maisau su kuo nors...
gal yra kitokiu klubu? pasidomek utenos sporto mokykloje kokios sporto sakos kultivuojamos...[/SIZE][/color][/font] |
Aciu *Kristina*, butinai pasidomesiu! Apie sporto mokykla buvau pamirsusi.
Aš norėjau pasiteirauti, ar esate susidūrę, kad galėtų kokių nors imtynių treniruotes lankyti kartu sūnus ir tėvas. Mano vyras kaip ir sutiktų su tokiu variantu, o vat vien vaiką nuvežti jam atrodo per didelė laiko gaišatis  Tiesa, man reikia Kaune.
o aš kažkada lankiau karate do fudukan ir labai noriu leisti sūnų ten pat pas tą patį trenerį
| QUOTE (*kristina* @ 2004 08 09, 22:38) | a ko butent nori dziudo? kiek zinau vilijampoleje yra "shidokan" (tikiuosi,kad taip parasiau ) klubas,o dziudo vilijampoleje nera. yra tik cente,griunvaldo gatveje,prie "amerika pirtyje",ir kuno kulturos akademojos patalpose. zinau,kad ir silainiuose yra,tik man atrodo ten tik berniukai lanko...pasidomesiu... tik parasyk,kokio amziaus vaikai nori lankyti.
p.s. gal jau ir klausiau,bet kurioje vilijampoles vietoje gyveni? [/SIZE][/color][/font] |
Na, as gyvenu Silainiuose. Bet kartais vakare pavaziuoju iki "Vilijos" baseino, tai galeciau ir vaika nuvest. Sunus pirmokas. Isanksto ACIU! Na, jei nera Silainiuose, pasvarstysiu ir apie centra. O kodel butent dziudo? Matai, gilioj jaunystei biski domejausi, tai zinau, kuom skiriasi nuo, sakykim, dzi u dzitsu, o tu nauju pakraipu, kaip shidokan neismanau
o kur galima dziudo mokytis suaugusiems? cia mano vyras uzsimane ir klausia  jis labai ilgai lanke graiku-romenu imtynes ir neblogai sekesi, bet mete uzsimanes daugiau pramogauti, o ne sportuoti  dabar vel nori ka pasportuoti, nes baigia sunykti  jis is tu kur kai nesportuoja, tai kusta, o ne lasiakais apauga...nu ir prirasiau ACIU
| QUOTE (kendi @ 2004 09 06, 16:00) | | o kur galima dziudo mokytis suaugusiems? |
Aušros g. 42a, 3005 Kaunas
Tel: +37 037 337242
manau,kad čia priims
| QUOTE (Atra @ 2004 09 06, 07:30) | o aš kažkada lankiau karate do fudukan ir labai noriu leisti sūnų ten pat pas tą patį trenerį |
Mano sunus tiesiog kliedi visokiomis "karate". Tai ir drakonu kovu itaka, as tai suprantu. Bet jo susidomejimas begalinis ir noras taip pat buti "kovotoju". Noreciau ji uzrasyti i koki bureli. Bet ne toki, kuriame tik musasi, bet kuriame ugdo savitvarda, isminti ir kitus dvasinius dalykus. Gal turite patirties? Gal zinote kokius gerus burelius Vilniuje?
kasiopeja
2005 01 05, 14:40
Man atrodo, kad pradinukui dar anksti lankyti bet kokios rusies savigynos treniruotes. Netgi tas, kur "itin propaguojama rytu kultura, kad mustis negalima, jega turi buti naudojama protingai, ir t.t., ir pan.".  Juk ekstremalioj situacijoj bet kokios "taikingos filosofijos" isgaruoja  O nera sansu vaikino "perkalbeti"? sugundyti kokiu krepsiniu ar baseinu, ar tenisu?
QUOTE O nera sansu vaikino "perkalbeti"? sugundyti kokiu krepsiniu ar baseinu, ar tenisu? Na, girdejau, kad pradedami treniruoti vaikai jau nuo 7 metu. O perkalbeti bandziau, bet komandiniai zaidimai jo visai nedomina, o baseinas - gera mintis. Reiks pabandyti perkalbėti. Ta mintis turetu buti viliojanti. Aciu.
kasiopeja
2005 01 05, 16:19
QUOTE(SimoMamaVilma @ 2005 01 05, 13:11) Na, girdejau, kad pradedami treniruoti vaikai jau nuo 7 metu. O perkalbeti bandziau, bet komandiniai zaidimai jo visai nedomina, o baseinas - gera mintis. Reiks pabandyti perkalbėti. Ta mintis turetu buti viliojanti. Aciu. Moksleiviu rumuose yra ir daugiau bureliu. Gal rasit ka nors net ir ne is sporto srities  Atrodo toks adresas www.lvjc.lt o Drakonu kovas tai as irgi uzdrausciau
Nemanau, kad pradinukui per anksti lankyti tokius burelius.  Mano sūnus visą antrą klasę pralankė dziudo. Kadangi jis pas mane nenuorama, tai treniruotėse teko dalyvaut man ir auklei pakaitom.  Tik į metų pabaigą jie pradėjo daryti kažkokius permetimus, kurie jau panašūs į imtynes, o beveik visus metus labai gražiai sportavo, kvepavo, mokėsi kantrybės, draugiškumo ir drausmės. Ir jei vaikas prisižiūrėjęs "kvailų" multikų labai nori būti "karatistu" aš manau geriau jau leisti jį i spec. treniruotes, negu kieme vienas kitam rodys "prijomus" ir vaidins "Goką".
as manau, kad visai tinkamas laikas pradinuka atiduoti i rytu kovu menu treniruotes. pati lankiau kazkada  , buvo pas mus pora tokiu maziuku, tai pavydas eme i juos beziurint, kaip lengvai jiems sekesi mokytis  . kiek zinau, i tokias treniruotes priima ir dar jaunesnius, cia priklauso nuo trenerio. as pati noreciau savo bernioka leisti nuo kokiu 4-5 metu. tam kad vaikas moketu apsiginti, kad bet kas prie jo listi negaletu. juk ne paslaptis, kad vaiku , o ypac paugliu pasaulis ziaurus. beje turek omeny, kad metus palankius karatisu netapsi, tam reik daug daug metu prakaituoti
o as manau, jei tik domisi, tai butinai reikia leisti ir nereikia perkalbineti. o del amziaus , tai cia prikaluso nuo trenerio, zinau, kad ir 3 metu kaikur priima. beje rytu kovos menai manyciau visai geras pasirinkimas, kadangi ismoko ne tik kaip spardytis ar mustis, bet ir darusmes, savitvardos pagarbos, susikaupimo ir pan.
Man irgi atrodo, kad jei berniukas judrus ir turi daug energijos, jam nei kiek neperanksti eiti į tokius būrelius. Maniškis antrokiukas mokykloje lanko aikido treniruotes. Nėra ten jokių muštynių, tiesiog ,,gera mankšta''. Kai namuose rodo visus išmoktus veiksmus, jo judesiai tokie gražūs ir plastiški. O jau veidelio rimtumas  Prieš tai metus lankė baseiną, tikrai aikido jam tinka labiau.
Mūsų sūnus lanko Karate Do. Ir aš treniruotėse mačiau visai jaunučių berniukų. Tai manau, kad jūsiškiam pats laikas pradėt. O pvz. Karate Do, tai ten irgi nėra tokių baisių muštynių. Jie be spec. pratimų mokosi ten ir susikaupimo, vidinės stiprybės, vyksta fizinis parengimas (atsispaudimai, atsilenkimai, šuoliukai ir pan.). Galima pasiskaityt www.karatedo.lt
Na, pasiuliau as jam vakar basena. Sakau daug vyru ten eina, sveika ir panasiai. Kaip tycia per zinias rode, kad Adamkus i basena eina. Va, sakau, ir prezidentas ten eina. O jis man "kai man bus 78 metai, gal ir as eisiu. O dabar - nenoriu..." Zodziu teks man ji leisti i ta karate. Tuo labiau, perskaicius tiek teigiamu nuomoniu, ir as nurimau.
Bergamotė
2005 01 14, 22:19
Mano vaikas lanko karate jau trecias menuo, jau tuoj ginsis pirma dirza. Visa seima nekantriai laukiame. Mokes pasipriesinti visokiems peslemekams tikrai. To ir siekiau, kai uzrasiau.  Sekmes. Kluba galima susirasti internete.
Labai malonu, kad pasisekė šiek tiek padėt:)
O į egzaminus mes irgi einam kartu, net filmuojame. Bus malonu ateity pasižiūrėt ir jam pačiam. Tačiau siūlau pasidomėt pas trenerį prieš laikant egzaminą, ar tikrai vaikas jau pasiruošęs tam, o gal reikia nukelti kitam kartui, dar pasitreniruot. Nes mūsiškis pirmus du diržus laikėsi be problemų, o vat trečiam labai nedaug trūko, bet neišlaikė. Tai vaikui buvo didelė trauma, labai pergyveno, plius sumokėtų pinigėlių už egzamino laikymą niekas negražina (o kaina egzamino nemaža - už trečią diržą buvo 70lt.). Beje, ten egzaminui neužtenka tik diržo judesius mokėt. Reikia ir atitinkamam diržui atitinkamą skaičių atsispaudimų, atitinkamą skaičių atsilenkimų padaryt (pvz. trečiam diržui buvo lyg 30 atsispaudimų ir būtinai ant kumščių). Žodžiu turi būti ir tinkamas fizinis pasirengimas.
Sveikutės, Aš taip pat saviškį leidžiu į karate,shotokan stilius.Sūnui tikrai patinka,lanko dar neseniai-5mėn.,bet apie kalbas,kad pereiti į kokį kitą būrelį-NE.Svarbu,kad vaikui patiktų.Paaugs,nepatiks-pereis kitur. Reikia leisti visur pabandyti... O kad tokie mažiukai pradeda,tai tik į gerą
verdana
2005 01 26, 15:56
Patarimai mamoms norinčioms leisti vaikus į kovos menų treniruotes. Drįstu patarinėti, nes esu kažkiek susijusi su šia sritimi. Į ką reikia atkreipti dėmesį renkantis klubą ir trenerį. Pirmiausia išsiaiškinkite ar klubas oficialus, ar priklauso tos kovos meno šakos federacijai. Rimti tik tie klubai, kuriuose treniruoja federacijų instruktoriai, turintis licencijas. Šiais laikais yra daug apsišaukėlių, kurie patys kelis metus palankę kovos menų treniruotes imasi treniruoti vaikus, neturėdami nei patirties, nei tam reikalingų žinių. Jie naudojasi žmonių neišmanymu ir "kabina jiems makaronus". Vaikas apie tai juk nesupranta. Sakyčiau vaikus treniruoti galįtų minimum instruktorius turintis rudąjį diržą (aš čia apie karatė), nes tai paskutinieji laipsniai prieš juodąjį diržą, meistro laipsnį. Juodų diržų meistriškumą atspindi Danai - nuo pirmojo iki dešimato. Lietuvoje dauguma meistrų turi 1-3 daną, aukštesnius turi tikrai tik keli meistrai ir tie yra gerai žinomi. Taigi, jei koks nususęs treneris bandys jums aiškinti, kad jis jau 6-7 dano savininkas, pasiųskite jį kuo toliau, nes tai aiškiai apsišaukėlis. Nei viename kovos mene Lietuvoje nė vienas meistras tokio laipsnio dar neturi (jei turėtų tai tikrai žinočiau, garantuoju). Be to, dabar kiekvienas treneris turi turėti sporto departamento išduotą licenciją suteikiančią jam teisę užsiimti trenerio veikla. Visos oficialios federacijos pasirūpino, kad jų treneriai ir instruktoriai (jei jie neturi aukštojo išsilavinimo kūno kultūros srityje) baigtų trenerių kursus, po kurių yra išduodama ši licencija. taigi, jei jums tai padės, bandykite kovos menų federacijų duomenų ieškotis per sporto departamento puslapį www.kksd.lt. tiek šiam kartui, kai turėsiu daugiau laiko parašysiu dar.
Alambra
2005 02 15, 10:26
Aš nelabai išmanau apie tuos karatė, dziudo ir t.t., bet va, kad mano sūnui kažko iš to reikia, tai faktas. Jei tik ateina koks draugas ar giminaitis į svečius - prasideda kovos, imtynės... Na, kad apsiginti jis ir taip moka tai aš kol kas matau, bet va kur jam dėti tą norą kovoti ir energiją... Tai gal kas ką esat girdėję apie imtynes? Sako, čia kažkas tai atskiro. O gal kas lankot ką, jau turit nuomonę, kas geriausia 5m. vaikui iš tų kovų visų?
QUOTE(verdana @ 2005 01 26, 15:57) tiek šiam kartui, kai turėsiu daugiau laiko parašysiu dar.  Siaip ruosiames lankyti Karate kluba "Lusis". nes tai butu arciausiai namu. Ten dirba toks treneris Norbertas Motiejunas 2kyu. Ka tas 2 kyu reiskia - nezinau. Gal galetum, Verdana, pakomentuoti?
|
|