I tema čia:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=404124
Manau ši tema labai aktuali.
Pati turėjau CP. Ir esu 200 proc. už Mano atveju, jei vaikelis būtų gimdytas natūraliai, būtų neišgyvenes Po cp jaučiaus puikiai, seselės lakstė kas 10min. ir vis klausinėjo : Neskauda?? o aš su didžiausia šypsena : NE Pirmą dieną teko pragulėt lovoj, antrą - jau kėliaus, aišku nebuvo malonu, bet jaučiau tik stiprų tempimą kur buvo pjauta Randas tikrai nedidelis ir visai nebaisiai atrodo. Dar tik 2 mėn. praėjo, o rando randu nepavadinčiau, atrodo lyg katė būtų gerai perdrėskus Mažylė auga sveika - viskas puiku O kai pagalvoju apie natūralų gimdymą, net šiurpas nukrečia Tai, kad esu tik už CP, jokio jaudulio, jokių nenumatytų komplikacijų ir skausmo Aišku "natūralistės" mane užsipuls, bet tai mano nuomonė Jei kas domina - klauskit, tikrai papasakosiu kaip kas Linkiu visom taip lengvai pasitikt savo Stebuklėlį, kaip tai padariau aš QUOTE(asareja @ 2010 11 08, 19:21) O jūs bent žinote kokia rizika komplikacijų būtent nuo CP? Ar bent žinot,kad moterų mirtingumas yra žymiai didesnis po CP,nei po natūralaus gimdymo? Tikrai nesu prieš CP.Kartais tai neišvengiamybė. Tik nereikia aukštint kai kurių niuansų visiškai neįsigilinus į juos. Pabandykit paieškot info apie CP komplikacijas,paskaitykit medikų nuomones apie ją. Neviskas auksas,kas auksu žiba.
O siaubeli ir vėl tas pats per tą patį...
Tiek netūraliam gimdymui tiek tiezario operacijai yra vienodai rizikos (bendrai pėmus), tik, kad operacijos metu nepatiriama begalinio skausmo, nei gimdymo metu. Taškas iš mano pusės
'O jei liko tik nedidelis randelis po kirpimo? Kuris neturi įtakos seksualiniam gyvenimui... Šlykštu? '
niekur nerasiau kad SLYKSTU ir nereikia cia dauginti bei siekti pykciu, bei uzsipuolimu temoje. kad ir koks plysimas mazas ar nemazas, kirpimas, prasitampymas ar pan ten butu, tikrai , mano manymu, yra geriau randukas pilvo apacioje, kuris per 4 metus beveik visiskai isnyko - liko kaip baltas siulas, negu kad randas ten, kuris tikrai turetu sukelti daugiau nepatogumu. apie CP pasekmes galime kalbeti ir kalbeti, taciau naturalaus gimdymo pasekmiu girdziu kone is kiekvienos naturaliai gimdziusios moters, apie CP padarinius dar neteko girdeti ne is vienos. nebent tai, kad savaite pasakaudejo, ar reikejo antibijotiku pagerti. Papildyta: QUOTE(Megaera @ 2010 11 09, 08:49) O jūs bent žinote kokia rizika komplikacijų būtent nuo CP? Ar bent žinot,kad moterų mirtingumas yra žymiai didesnis po CP,nei po natūralaus gimdymo? Tikrai nesu prieš CP.Kartais tai neišvengiamybė. Tik nereikia aukštint kai kurių niuansų visiškai neįsigilinus į juos. Pabandykit paieškot info apie CP komplikacijas,paskaitykit medikų nuomones apie ją. Neviskas auksas,kas auksu žiba. kazi kodel po CP mirtingumas didesnis? todel, kad jis ir siaip dazniausiai atlikamas esant butinumui, komplikacijoms ir.t.t taciau planinis CP, o ne extra, tikrai netikiu kad yra pavojingesnis negu naturalus gimdymas. QUOTE(*Ricca* @ 2010 11 09, 08:18) O siaubeli ir vėl tas pats per tą patį... Pasaka be galo. Tas pats, kas diskutuoti, ką geriau rytais gerti: kavą ar arbatą QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 09, 10:03) kad ir koks plysimas mazas ar nemazas, kirpimas, prasitampymas ar pan ten butu, tikrai , mano manymu, yra geriau randukas pilvo apacioje, kuris per 4 metus beveik visiskai isnyko - liko kaip baltas siulas, negu kad randas ten, kuris tikrai turetu sukelti daugiau nepatogumu. o jūs bent suvokiat,kad prapjaunant pilvą,prapjauna ir pilvo raumenis,gimdą,kuriuose irgi lieka randas,nupjauna nervus,kraujagysles,kurie jau neatsistato ir jų atgal nesusiuva.Ir kiek cezarių,tiek randų gimdoje turėsit.O mažas randelis po siuvomo TIKRAI jokių "ten" nepatogumų nesukelia,ir išsitampo tikrai ne visoms QUOTE(žydrynė @ 2010 11 09, 10:53) o jūs bent suvokiat,kad prapjaunant pilvą,prapjauna ir pilvo raumenis,gimdą,kuriuose irgi lieka randas,nupjauna nervus,kraujagysles,kurie jau neatsistato ir jų atgal nesusiuva.Ir kiek cezarių,tiek randų gimdoje turėsit.O mažas randelis po siuvomo TIKRAI jokių "ten" nepatogumų nesukelia,ir išsitampo tikrai ne visoms šiaip tai pjaunama per tą patį randą dažniausiai, nervai sugyja ir pilvo jautrumas atsistato, raumenys taip pat suauga kaip ir gimdos sienelė, aišku randeliai lieka, o dėrl randelio apačioj nereik ginčytis, nes kiekvienos organizmas individualus, kiekviena kirtingai jaučia, pvz. mano mamai po 31 m. tarpvietėj labai netgi jaučias randas, po to kai traukė negyvą vaikelį, nes gydytojai nematė priežasties daryti CP ir galiausiai vaikelis užduso pakeliui, o po CP nieko nejaučia, nors CP technologoja prieš 29 m. buvo kiek kitokia nei dabar. Aš pati po CP, mačiau viską kas vyko operacinėj, jaučiau stūmimą, tempimą, žinojau kada kokia vaikelio dalis užgimsta, mačiau, kai vaikelį ištraukė, kirpo virkštelę, pabučiavau mažylį iškart po gimimo, glaudžiau prie veido, po to kai išvežė iš operacinės į palatą iškart leliukas atkeliavo prie krūties, tik naktį buvo naujagymių skyriuje, ryte jau abu neišsiskyrėm. QUOTE(žydrynė @ 2010 11 09, 10:53) o jūs bent suvokiat,kad prapjaunant pilvą,prapjauna ir pilvo raumenis,gimdą,kuriuose irgi lieka randas,nupjauna nervus,kraujagysles,kurie jau neatsistato ir jų atgal nesusiuva.Ir kiek cezarių,tiek randų gimdoje turėsit.O mažas randelis po siuvomo TIKRAI jokių "ten" nepatogumų nesukelia,ir išsitampo tikrai ne visoms kai laukiausi internete buvau susiraadusi ivairiu vaizdu su CP ir naturaliu gimdymu, ir tikrai priimtinesnis, estetiskesnis vaizdas buvo CP negu naturalaisu gimdymo. nezinau kiek Jus apsiskaiciusi esate, taciau apie raumenu nupjovima - visiska nesamone, kai paklausiaiu gerb gydytojo ar per CP nupjauna pilvo raumenis (buvau ingternete prisiakiciusi visko) tai pradejo juoktis ir klaust is kur tokia nesamone susigalvojau. randai gimdoje sugyja, nei jauciasi, nei matosi. tik minusas tame, jog metus ar 2 po CP nerekomenduojama pastoti (bet tai tik i nauda bet kuriai mamai, mano manymu visoms ar ne visoms issitampo, niekas cia nezino, nes ne viena moteris cia dabar tikrai nepasakys kad jai issitampe ir sexas nebe toks. taciau pas gimdziusia moteri neikada nebus taip pat kaip pries gimdyma- taip pat ne vieno daktaro zodziai.
aha įdomiai parašyta, kad ir kraujagysles nupjauna su nervais kartu
QUOTE(žydrynė @ 2010 11 09, 11:53) o jūs bent suvokiat,kad prapjaunant pilvą,prapjauna ir pilvo raumenis,gimdą,kuriuose irgi lieka randas,nupjauna nervus,kraujagysles,kurie jau neatsistato ir jų atgal nesusiuva[COLOR=red].Ir kiek cezarių,tiek randų gimdoje turėsit.O mažas randelis po siuvomo TIKRAI jokių "ten" nepatogumų nesukelia,ir išsitampo tikrai ne visoms kas cia dabar per medicinos zinove?
Man irgi keista, kad akcentuojama kosmetine rando puse, kai tuo tarpu esme yra vidinis randas, o ne isorinis.
O argumentas, kad CP estetiskiau atrodo, nei naturalus gimdymas, tai man toks nerimtas, nu atsiprasau... QUOTE(pilkoji28 @ 2010 11 09, 11:21) šiaip tai pjaunama per tą patį randą dažniausiai, nervai sugyja ir pilvo jautrumas atsistato, raumenys taip pat suauga kaip ir gimdos sienelė, aišku randeliai lieka, QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 09, 11:26) nezinau kiek Jus apsiskaiciusi esate, taciau apie raumenu nupjovima - visiska nesamone, kai paklausiaiu gerb gydytojo ar per CP nupjauna pilvo raumenis (buvau ingternete prisiakiciusi visko) tai pradejo juoktis ir klaust is kur tokia nesamone susigalvojau. randai gimdoje sugyja, nei jauciasi, nei matosi. tik minusas tame, jog metus ar 2 po CP nerekomenduojama pastoti (bet tai tik i nauda bet kuriai mamai, mano manymu QUOTE(pilkoji28 @ 2010 11 09, 11:47) aha įdomiai parašyta, kad ir kraujagysles nupjauna su nervais kartu QUOTE(Ievuli @ 2010 11 09, 13:18) kas cia dabar per medicinos zinove? esu mokiusis medicinos ir mačiusi ne vieną operaciją,taip pat ir gimdos.Raumenų nenupjauna,juos perpjauna,aišku,jie po to sugyja,nes juos susiuva kaip ir gimdą.O kraujagysles nupjauna tik tas ,kur eina į gimdą ir pačioj gimdoj,ir stambias po to susiuva,bet smulkių ne,todėl kraujotaka gimdoj ir mažąjam dubeny niekada nebus tokia,kaip iki operacijos.O per tą patį randą pjauna tik išoriškai,viduj praktiškai tiksliai to neįmanoma padaryt,gimdoj lieka tiek randų,kiek kartų pjauta
Man taip pat buvo atliktas CP. Turejau bedu del pjuvio,taciau dziaugiuosi ir tikrai neturiu kuo skustis. Ligoninei visa lika pati rupinausi maziuku,negalliu paneigti jog pirmas dienas buvo sunku,taciau nesijauciau taip tragiskai jog negaleciau pati pasirupinti savo mazuoju karalauciu
QUOTE(žydrynė @ 2010 11 09, 15:26) esu mokiusis medicinos ir mačiusi ne vieną operaciją,taip pat ir gimdos.Raumenų nenupjauna,juos perpjauna,aišku,jie po to sugyja,nes juos susiuva kaip ir gimdą.O kraujagysles nupjauna tik tas ,kur eina į gimdą ir pačioj gimdoj,ir stambias po to susiuva,bet smulkių ne,todėl kraujotaka gimdoj ir mažąjam dubeny niekada nebus tokia,kaip iki operacijos.O per tą patį randą pjauna tik išoriškai,viduj praktiškai tiksliai to neįmanoma padaryt,gimdoj lieka tiek randų,kiek kartų pjauta taip, kas pažeista tai pažeista, lygiai taip kaip tarvietės randai, blogai gyjančios žaizdos ir infekcijos, mažai kur minimi gimdos kaklelio plyšimai ir pan. Gaila, kad ne visoms lemta atvažiavus į ligoninę atsigulus ant stalo be jokių plyšimų, kirpimų pagimdyti per porą valandų. Aš irgi mokiausi medicinos. Papildyta: QUOTE(Selva @ 2010 11 09, 14:05) Man irgi keista, kad akcentuojama kosmetine rando puse, kai tuo tarpu esme yra vidinis randas, o ne isorinis. O argumentas, kad CP estetiskiau atrodo, nei naturalus gimdymas, tai man toks nerimtas, nu atsiprasau... būtent, svarbu sveikas vaikas ir sveika motina, manau nesvarbu kokiu būdu įvyko gimimas. QUOTE(Selva @ 2010 11 09, 14:05) Man irgi keista, kad akcentuojama kosmetine rando puse, kai tuo tarpu esme yra vidinis randas, o ne isorinis. O argumentas, kad CP estetiskiau atrodo, nei naturalus gimdymas, tai man toks nerimtas, nu atsiprasau... paskaitykite tema nuo praziu, suprasite kodel rasau kad kraupiau pasirode naturalus gimdymas- siule paziuret kaip atrodo cezario operacija. tai ir rasau, kad nieko baisaus tame nematau, operacija kaip operacija ir tiek. del randu gimdoje - tiesiog kaip daktaras ir sake, saugotis pora metu, o paskui galima vel tureti vaiku. na, o man svarbu kad ir as pati likciau sveika po vaikelio gimimo. ir kad nebutu prie ko prikibti, nerasau kad vaikelio sveikata nesvarbi, tiesiog save myliu irgi.
Jei moteriai pasiūlo operuotis pvz. stuburo išvaržas. Ji pirmiausiai išbando visas procedūras, masažus, medikamentinį gydymą ir jei niekas nepadeda, ryžtasi operacijai.
Cezario pjūvis yra OPERACIJA , moters pageidavimas nėra indikacija operacijai. Ne kiekvienas akušeris - ginekologas be indikacijų operuoja. Jei jūs susirandat tokių, kurie už tam tikrą sumą tai atlieka - pirmyn. Bet nusiteikit ir pasekmėm. Jos gali ir nebūti tik vos matomas randelis pilvo apačioje. Tai randas gimdoje, pilvo raumenyse ( o kaip galima raumenų neperpjovus patekti į pilva?). Jis gal neatsilieps niekada, o jeigu? Randai išsiskiria ir po kelių metų
ši diskusija beprasmė, diskutuojama apie komplikacijas, o apie teigiamus vieno ar kito gimdymo aspektus kažkaip nelabai kalbama, būna visko ir visur ir visaip, dažniausiai prieš CP būna moterys bijančios intervencijos, aš guliau po peiliu dėl to, kad mano vaikui būtų geriau, nes natūr. gimdymas būtų ne mano jėgoms, t. y. didelis kūdikis, veiklos nebūvimas, pernešiojimas ir pan. plius skudūs preities įvykiai, to niekada nesupras moteris nepatyrusi tokių dalykų, geriausiai pasakytų moterys gimdžiusi ir tuo ir tuo būdu. Man asmeniškai vidinė ramybė buvo be galo svarbi nei stresas, kurį sukeltų natūr. gimdymas.
Mano artima draugė gimdė natūraliai, gimdymas buvo be galo sunkus ir ilgas, apie plyšimą jau net nėr ką kalbėt, nes tai tik smulkmena, gimdymo pasekmė nei didelė nei maža, vaikas gimė su "iškritusiu" liežuviu, turi padidinto dirglumo sindromą, pačios vidinė būsena gimdymo metu buvo tragiška, nes jau mintys sukosi tik kaip išimt vaikelį, o ne kokios būklės. QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 09, 15:55) del randu gimdoje - tiesiog kaip daktaras ir sake, saugotis pora metu, o paskui galima vel tureti vaiku. Na nelabai.. O kas, jei anksciau uzkimba leliukas Kad ir kaip bebutu, ir nestumas, ir gimdymas po CP, nesvarbu, kada tas CP darytas- yra rizikos grupej. Drauge pastojo 10+ metu po CP- dar ir kaip ja priziurejo, kaip ligone.. Pavyko pasiruosti gimdyti naturaliai- bet gydytoju komanda nuolatos budejo- nes bet kuria akimirka galejo viskas baigtis vel CP. Idomu apskritai, kaip priziurimas randas po CP- ar ziuri, kaip gyja viduje, ar suzinai, kad blogai sugijo tik tada, jei issiskiria randas Papildyta: QUOTE(pilkoji28 @ 2010 11 09, 15:38) Gaila, kad ne visoms lemta atvažiavus į ligoninę atsigulus ant stalo be jokių plyšimų, kirpimų pagimdyti per porą valandų. Aš irgi mokiausi medicinos. Todel geriausia atvaziavus i ligonine ant stalo negulti, o pasirinkti gimdyti aktyviai. QUOTE(Selva @ 2010 11 09, 19:54) Na nelabai.. O kas, jei anksciau uzkimba leliukas Kad ir kaip bebutu, ir nestumas, ir gimdymas po CP, nesvarbu, kada tas CP darytas- yra rizikos grupej. Drauge pastojo 10+ metu po CP- dar ir kaip ja priziurejo, kaip ligone.. Pavyko pasiruosti gimdyti naturaliai- bet gydytoju komanda nuolatos budejo- nes bet kuria akimirka galejo viskas baigtis vel CP. Idomu apskritai, kaip priziurimas randas po CP- ar ziuri, kaip gyja viduje, ar suzinai, kad blogai sugijo tik tada, jei issiskiria randas Niekas nedraužia pastoti anksčiau, tik perspėja, kad geriausiai tai būtų po poros metų, puikiai išnešiojami ir pametinukai, lygiai taip nelabai rekomenduos pastoti po gimdos kaklelio plyšimo, randus prižiūri gydytojai, džiaugtis reikia, kad rūpinasi ir prižiūri atidžiau, šiaip tai normalioj ligoninėj komanda pasiruošus CP būna, nes kiekviena net sklandžiausio gimdymo minutė gali pakrypti ne ta linkme kaip planuota. Esant padidintai rando išsiskirimo rizikai neleidžiama sulaukti sąrėmių. Papildyta: QUOTE(Selva @ 2010 11 09, 19:56) Na nelabai.. O kas, jei anksciau uzkimba leliukas Kad ir kaip bebutu, ir nestumas, ir gimdymas po CP, nesvarbu, kada tas CP darytas- yra rizikos grupej. Drauge pastojo 10+ metu po CP- dar ir kaip ja priziurejo, kaip ligone.. Pavyko pasiruosti gimdyti naturaliai- bet gydytoju komanda nuolatos budejo- nes bet kuria akimirka galejo viskas baigtis vel CP. Idomu apskritai, kaip priziurimas randas po CP- ar ziuri, kaip gyja viduje, ar suzinai, kad blogai sugijo tik tada, jei issiskiria randas Papildyta: Todel geriausia atvaziavus i ligonine ant stalo negulti, o pasirinkti gimdyti aktyviai. Vis tiek kažkiek teks pagulėt QUOTE(pilkoji28 @ 2010 11 09, 18:01) Niekas nedraužia pastoti anksčiau, tik perspėja, kad geriausiai tai būtų po poros metų, puikiai išnešiojami ir pametinukai, lygiai taip nelabai rekomenduos pastoti po gimdos kaklelio plyšimo, randus prižiūri gydytojai, džiaugtis reikia, kad rūpinasi ir prižiūri atidžiau, Kaip ir kada priziuri QUOTE šiaip tai normalioj ligoninėj komanda pasiruošus CP būna, nes kiekviena net sklandžiausio gimdymo minutė gali pakrypti ne ta linkme kaip planuota. Nesupratot, ka norejau pasakyti. QUOTE Vis tiek kažkiek teks pagulėt Nebutinai QUOTE Gal jau tikslią techniką turit kaip tai lengviau padaryti. Renku info ateičiai Kiekvienas gimdymas kitoks. KAs tiks viena karta, nebutinai tiks kita. Reikia klausyti instinktu. Is manes nesimokinkit, geriau galiu pateikti specialia literatura. QUOTE(Selva @ 2010 11 09, 20:06) Kaip ir kada priziuri Nesupratot, ka norejau pasakyti. Nebutinai Kiekvienas gimdymas kitoks. KAs tiks viena karta, nebutinai tiks kita. Reikia klausyti instinktu. Is manes nesimokinkit, geriau galiu pateikti specialia literatura. Šiaip kiekvieną kartą nuėjus pas ginekologą bent jau man randą apžiūri, apčiupinėja, echo daro, bet manau čia nuo kiekvieno gydytojo dar priklauso, visada klausia apie pojūčius rando vietoj ir pan. Man po 4 mėn. jautrumas pilnai atsistatė, po operacijos komplikacijų jokių nebuvo, narkozės negavau, tai gal todėl CP neatrodo toks blogis QUOTE(Selva @ 2010 11 09, 19:56) Na nelabai.. Kad ir kaip bebutu, ir nestumas, ir gimdymas po CP, nesvarbu, kada tas CP darytas- yra rizikos grupej. Idomu apskritai, kaip priziurimas randas po CP- ar ziuri, kaip gyja viduje, ar suzinai, kad blogai sugijo tik tada, jei issiskiria randas Neikaip iš vidaus neprižiūri ir nepažiūri. Tam yra tik echoskopija. O nupatyti planinį cezario pjūvį po buvusio galima. Bet gali sąrėmiai prasidėti ir 37 savaičių Na, bet 4 cezario pj. operacijos nei vienas ginekologas nerekomenduoja Diskusija beprasmė, truputį erzina tik pagal pageidavimą išoperuotų moterų puikavimasis, kad jos vienintelės teisios ir tik pas jas ten "puiku"
nuotaikai pakelt http://www.youtube.com/watch?v=hFTLEW65e6I
kazkaip kad ir kiek berasytumet apie komplikacijas- visos mamai. o vaikeliui- neabejoju kad saugesnis budas (nekalbu apie extra atvejus, komplikuotus nuo pat pradziu).
del 4 ar daugiau CP nepergyvenu, nezadu ir daugiavaike mama buti seva, CP sakai siaip ar taip rizika, o naturalus gimdymas- ne ??????? dar ir kokia rizika. net ir didesne. vaikai visiskais invalidais po tokiu naturalumu palieka.
Taip taip, dar niekur nesu girdėjus CP pasėkmių
O va dėl natūralaus: neseniai gimdė 2 draugės - baisūs plyšimai ir mėnesis skausmo . Aš po cp jau po savaitės laksčiau patenkinta, o va pažįstama atsisėst dar negalėjo, gimdžius prieš mėn. Dar giminaitė kai gimdė išnarino vaikui rankytę. Aišku smagu, kai viskas super, bet tas super turbūt tik 10proc. O ir ta vietevė niekada jau nebus tokia kaip buvo, pati ginė sakė QUOTE(asareja @ 2010 11 09, 21:20) O va dėl natūralaus: neseniai gimdė 2 draugės - baisūs plyšimai ir mėnesis skausmo . Aš po cp jau po savaitės laksčiau patenkinta, o va pažįstama atsisėst dar negalėjo, gimdžius prieš mėn. Dar giminaitė kai gimdė išnarino vaikui rankytę. O man vis tik idomiau ir naudingiau isgirsti, ne kas nutiko, o kas buvo daryta, kad to isvengti... Idomu, ar jos buvo skatintos, ar buvo nuskausmintos, ar buvo stumiama uz jas, t.y. spaudziamas pilvas ir panasiai, ar saremiuose ir stangose pragulejo ant stalo ir t.t. ir pan. Pasikartosiu eilini karta- naturaliam gimdymui reikia ruostis. QUOTE Aišku smagu, kai viskas super, bet tas super turbūt tik 10proc. is jur tokia statistika QUOTE O ir ta vietevė niekada jau nebus tokia kaip buvo, pati ginė sakė Pas tokias gines- gasdintojas nei nevaiksciociau QUOTE(Selva @ 2010 11 10, 01:23) O man vis tik idomiau ir naudingiau isgirsti, ne kas nutiko, o kas buvo daryta, kad to isvengti... Idomu, ar jos buvo skatintos, ar buvo nuskausmintos, ar buvo stumiama uz jas, t.y. spaudziamas pilvas ir panasiai, ar saremiuose ir stangose pragulejo ant stalo ir t.t. ir pan. Pasikartosiu eilini karta- naturaliam gimdymui reikia ruostis. is jur tokia statistika Pas tokias gines- gasdintojas nei nevaiksciociau manau, kad nieks nepasakys kas daryta buvo, jei vistik trauma įvyko, kai aš gulėjau GN iškart perspėjo, kad svarbiausia vaikelis, mama antroj vietoj, net jei per CP nlb veiktų nuskausminimas
Na nesupykit,bet kai pradedat pasakot kaip bobutės "kai mano pažįstama gimdė; kai mano draugės draugė gimdė.........".graudu darosi. Norint save pateisinti,visada ieškai istorijų,kurios baigės nesklandžiai. Jūs man pasakykyt,tiksliau ne man,o sau atsakykit,negi nenorėjot pagimdyt pačios? Sutikit,kad gimdymas yra toks dalykas,kurį didžioji dalis moterų nori išgyventi,pajausti.Kiek moterų suserga depresija po CP,ar pagalvojot? Jos graužia save,kad pačios negalėjo pagimdyti. Tada prasideda visokie ieškojimai pasiteisinimų,tam,kad save nuraminti ir įtikinti būtent save,jog CP yra gerai.
Taigi viskas yra normalu ir gerai,kai gimdymas nebūna toks,apie kokį svajoja kiekviena moteris ir baigias operacija. Džiaugtis turim,jog šiais laikais medicina pažengus tiek į priekį,kad gali išgelbėti tiek mamos,ties vaikelio gyvybes. Nereikia įrodinėti kas geriau,o kas blogiau,kai tai yra neišvengiama. Bet tos moterys,kurios iš kart susigalvoja,kad reik CP,niekada tokių negerbsiu ir nepateisinsiu QUOTE(Megaera @ 2010 11 10, 10:10) Na nesupykit,bet kai pradedat pasakot kaip bobutės "kai mano pažįstama gimdė; kai mano draugės draugė gimdė.........".graudu darosi. Norint save pateisinti,visada ieškai istorijų,kurios baigės nesklandžiai. Jūs man pasakykyt,tiksliau ne man,o sau atsakykit,negi nenorėjot pagimdyt pačios? Sutikit,kad gimdymas yra toks dalykas,kurį didžioji dalis moterų nori išgyventi,pajausti.Kiek moterų suserga depresija po CP,ar pagalvojot? Jos graužia save,kad pačios negalėjo pagimdyti. Tada prasideda visokie ieškojimai pasiteisinimų,tam,kad save nuraminti ir įtikinti būtent save,jog CP yra gerai. Taigi viskas yra normalu ir gerai,kai gimdymas nebūna toks,apie kokį svajoja kiekviena moteris ir baigias operacija. Džiaugtis turim,jog šiais laikais medicina pažengus tiek į priekį,kad gali išgelbėti tiek mamos,ties vaikelio gyvybes. Nereikia įrodinėti kas geriau,o kas blogiau,kai tai yra neišvengiama. Bet tos moterys,kurios iš kart susigalvoja,kad reik CP,niekada tokių negerbsiu ir nepateisinsiu nėr ko teisintis nei prieš save nei prieš kitus, tiesiog mano aplinkoj sklandžiai nė viena negimdė kaip ir aš pati, be abejo kiekvienam sklandumas kitaip atrodo, vienam 20 val. agonijos ir CP po to yra labai gerai, kitam mažytis randelis tarpvietėj tragedija, svarbu kad KŪDIKIS sveikas gimė. Papildyta: be to ši tema ką rinktis, o ne kas bus vienu ar kitu atveju QUOTE(Megaera @ 2010 11 10, 10:10) Na nesupykit,bet kai pradedat pasakot kaip bobutės "kai mano pažįstama gimdė; kai mano draugės draugė gimdė.........".graudu darosi. Norint save pateisinti,visada ieškai istorijų,kurios baigės nesklandžiai. Jūs man pasakykyt,tiksliau ne man,o sau atsakykit,negi nenorėjot pagimdyt pačios? Sutikit,kad gimdymas yra toks dalykas,kurį didžioji dalis moterų nori išgyventi,pajausti.Kiek moterų suserga depresija po CP,ar pagalvojot? Jos graužia save,kad pačios negalėjo pagimdyti. Tada prasideda visokie ieškojimai pasiteisinimų,tam,kad save nuraminti ir įtikinti būtent save,jog CP yra gerai. Taigi viskas yra normalu ir gerai,kai gimdymas nebūna toks,apie kokį svajoja kiekviena moteris ir baigias operacija. Džiaugtis turim,jog šiais laikais medicina pažengus tiek į priekį,kad gali išgelbėti tiek mamos,ties vaikelio gyvybes. Nereikia įrodinėti kas geriau,o kas blogiau,kai tai yra neišvengiama. Bet tos moterys,kurios iš kart susigalvoja,kad reik CP,niekada tokių negerbsiu ir nepateisinsiu QUOTE(Megaera @ 2010 11 10, 10:10) Na nesupykit,bet kai pradedat pasakot kaip bobutės "kai mano pažįstama gimdė; kai mano draugės draugė gimdė.........".graudu darosi. Norint save pateisinti,visada ieškai istorijų,kurios baigės nesklandžiai. Jūs man pasakykyt,tiksliau ne man,o sau atsakykit,negi nenorėjot pagimdyt pačios? Sutikit,kad gimdymas yra toks dalykas,kurį didžioji dalis moterų nori išgyventi,pajausti.Kiek moterų suserga depresija po CP,ar pagalvojot? Jos graužia save,kad pačios negalėjo pagimdyti. Tada prasideda visokie ieškojimai pasiteisinimų,tam,kad save nuraminti ir įtikinti būtent save,jog CP yra gerai. Taigi viskas yra normalu ir gerai,kai gimdymas nebūna toks,apie kokį svajoja kiekviena moteris ir baigias operacija. Džiaugtis turim,jog šiais laikais medicina pažengus tiek į priekį,kad gali išgelbėti tiek mamos,ties vaikelio gyvybes. Nereikia įrodinėti kas geriau,o kas blogiau,kai tai yra neišvengiama. Bet tos moterys,kurios iš kart susigalvoja,kad reik CP,niekada tokių negerbsiu ir nepateisinsiu wooooowww.. na cia tai komentaras negerbiat tokiu, kurios is anksto nori CP ? o tai gerbiat tas, kurios grauziasi del to, kad nesugebejo pagimdyti pacios ? jetau, man nuosirdziai gaila moteru, kurios gimdo pacios, kurios plysta, kurios ten lieka istampytos- tikrai GAILA. kam kankintis, kam buti auka, jeigu yra CP ? jetau, as save per daug myliu, kad bent pagalvociau apie naturalu gimdyma. is jur tokia statistika Pas tokias gines- gasdintojas nei nevaiksciociau [/quote] Čia ne statistika, sakau TURBŪT O va mane po CP su didžiausia šypsena išvežė: sakau vyrui kolike: Taip ir visą futbolo komandą pagimdyčiau O dėl ginės, kai jau buvo nuspręsta, jog darys CP, aš tada ir paklausiau, beto skaičiau daug prieš gimdymą (ne kažkokius pasakojimus, o normalius straipsnius), rašė tą patį
Man įdomu, ar tokios temos aplamai gali nepereiti į asmeniškumus?
Vienas iš natūralaus gimdymo pliusų - pirmi momentai po gimdymo - nesutrukdyti pilvo suvinėjimais ir kitais būtinais dalykais... plius visai kitoks hormonų balansas, kuris padėda mamai prisirišti prie naujagimio, jį pamilti jo rupintis net kai yra labai sunku. Kūno kontaktas su mažyliu, praktiškai nepertraukiamas - po sekundės jau galima glostyti mažylį ant krutinės, praktiškai be kliučių (jeigu neįvyko neplanuotų komplikacijų). - reiškia ir mažyliui šilčiau bei saugiau.. Na tiek to, vėl kas nors parašys, kad aš kaip sena boba - apie tą pati ir tą patį
ar cia as viena tokia realiste ar kaip cia
na nesu is tu mamu kurios buna su vaiku 24h per para su vaiku ir daugiau nieko nemato ir gyvena tik del vaiku. QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 10, 12:50) ar cia as viena tokia realiste ar kaip cia na nesu is tu mamu kurios buna su vaiku 24h per para su vaiku ir daugiau nieko nemato ir gyvena tik del vaiku. QUOTE(Megaera @ 2010 11 10, 11:10) Na nesupykit,bet kai pradedat pasakot kaip bobutės "kai mano pažįstama gimdė; kai mano draugės draugė gimdė.........".graudu darosi. Norint save pateisinti,visada ieškai istorijų,kurios baigės nesklandžiai. Jūs man pasakykyt,tiksliau ne man,o sau atsakykit,negi nenorėjot pagimdyt pačios? Sutikit,kad gimdymas yra toks dalykas,kurį didžioji dalis moterų nori išgyventi,pajausti.Kiek moterų suserga depresija po CP,ar pagalvojot? Jos graužia save,kad pačios negalėjo pagimdyti. Tada prasideda visokie ieškojimai pasiteisinimų,tam,kad save nuraminti ir įtikinti būtent save,jog CP yra gerai. Taigi viskas yra normalu ir gerai,kai gimdymas nebūna toks,apie kokį svajoja kiekviena moteris ir baigias operacija. Džiaugtis turim,jog šiais laikais medicina pažengus tiek į priekį,kad gali išgelbėti tiek mamos,ties vaikelio gyvybes. Nereikia įrodinėti kas geriau,o kas blogiau,kai tai yra neišvengiama. Bet tos moterys,kurios iš kart susigalvoja,kad reik CP,niekada tokių negerbsiu ir nepateisinsiu Oj siaubeli O ir kas ten TOKIO tame gimdyme, ko verta butu patirti Esu isgyvenus TA MALONUMA O kita karta " iskart " sisigalvojau , kad reikia CP QUOTE(pukaspienes @ 2010 11 10, 13:50) ar cia as viena tokia realiste ar kaip cia na nesu is tu mamu kurios buna su vaiku 24h per para su vaiku ir daugiau nieko nemato ir gyvena tik del vaiku. As, as nesureiksminu nei pirmo, nei antro presilietimo. Iskart perspejau , kad NEDUOTU man vaiko po gimdymo, o atnestu jau svaru, grazu ir aprengta, nes nemegstu tika gimusiu kudikiu, net savu Bet vistiek pakiso pabucuoti Buvau labai laiminga, kad pavyko " susitarti" , kad nakciai vaika isnestu i vaiku skyriu ( ir taip visas tris dienas ). O kaip buna QUOTE(pilkoji28 @ 2010 11 09, 17:38) taip, kas pažeista tai pažeista, lygiai taip kaip tarvietės randai, blogai gyjančios žaizdos ir infekcijos, mažai kur minimi gimdos kaklelio plyšimai ir pan. Gaila, kad ne visoms lemta atvažiavus į ligoninę atsigulus ant stalo be jokių plyšimų, kirpimų pagimdyti per porą valandų. Aš irgi mokiausi medicinos. Bet yra didelis skirtumas,kur randelis tarpvietėj,o kur pilve ir gimdoj QUOTE(pilkoji28 @ 2010 11 09, 19:49) aš gimdžiau abiem būdais QUOTE(asareja @ 2010 11 09, 23:20) Taip taip, dar niekur nesu girdėjus CP pasėkmių O va dėl natūralaus: neseniai gimdė 2 draugės - baisūs plyšimai ir mėnesis skausmo . Aš po cp jau po savaitės laksčiau patenkinta, o va pažįstama atsisėst dar negalėjo, gimdžius prieš mėn. Dar giminaitė kai gimdė išnarino vaikui rankytę. Aišku smagu, kai viskas super, bet tas super turbūt tik 10proc. O ir ta vietevė niekada jau nebus tokia kaip buvo, pati ginė sakė Oi,ir kiek dar naujagimių skyriuose guli traumuotų vaikų po CP QUOTE(Leonsija @ 2010 11 10, 15:14) As, as nesureiksminu nei pirmo, nei antro presilietimo. Iskart perspejau , kad NEDUOTU man vaiko po gimdymo, o atnestu jau svaru, grazu ir aprengta, nes nemegstu tika gimusiu kudikiu, net savu Buvau labai laiminga, kad pavyko " susitarti" , kad nakciai vaika isnestu i vaiku skyriu ( ir taip visas tris dienas ). O kaip buna
Griztant prie temos noriu paklausti, tai kada galima rinktis cp ar gimdyti ? Pateikite konkreciu pavyzdziu. CP buvo 2009 birzeli, dabar vel laukiuosi, bet privilegijos kaip matau i cp man tikrai nera.
Radau, viena mamytė surašiusi :
Cezario pjūvio operacijos indikacijos: Kartotinė operacija; Distocija; Sėdynės pirmeiga; Vaisiaus hipoksija; Kitos. Planinės cezario pjūvio operacijos indikacijos: Kartotinės operacijos: · anksčiau atlikta daugiau nei viena cezario pjūvio operacija; · klasikinis cezario pjūvis; · anksčiau atliktos didelės gimdos operacijos ar buvo plyšusi ir susiūta gimda. Distocija: · gimdymo takų anomalijos (augliai, pertvaros, gimdos kaklelio atrezija, stenozė ar kitos); · skersa vaisiaus padėtis; · Vaisiaus galvos ir dubens neatitikimas (būtinas objektyvus vaisiaus galvos ir dubens matmenų nustatymas). Siekiant užtikrinti gerą vaisiaus būklę: · vaisiaus augimo sulėtėjimas esant patologinei vaisiaus kraujotakai (3 kraujotakos klasė); · sunki vaisiaus mažakraujystė dėl Rh imunizacijos; · vaisiaus būklės, kai natūraliai gimdyti negalima (apsigimimai, kuriuos numatoma koreguoti operaciniu būdu). Sėdynės pirmeiga. Kitos: · placentos pirmeiga; · motinos ligos, kai natūraliai gimdyti negalima; · daugiavaisis nėštumas (daugiau nei du vaisiai); · ŽIV infekcija (priklauso nuo virusinio krūvio); · aktyvi lyties organų pūslelinė; · nepalanki akušerinė anamnezė; · anksčiau atliktos makšties plastikos, Burch, TVT operacijos. Skubios cezario pjūvio operacijos indikacijos: Kartotinė operacija: · gresiantis gimdos plyšimas esant randui gimdoje. Distocija: · neprogresuojantis gimdymas; · nesėkmingas gimdymo sužadinimas. Vaisiaus hipoksija. Kitos: · smarkus kraujavimas nėštumo ar gimdymo metu; · virkštelės pirmeiga gimdymo metu; · gresiantis gimdos plyšimas; · nėštumo sukelta hipertenzija, HELLP sindromas, jei nėra sąlygų greitai pagimdyti natūraliai. Papildyta: Iš mano draugių tik viena norėjo Cezario pjūvio, nes jos tetai buvo, kad... Vienžo visos gimdė natūraliai , vaikai normalūs, vyrai dėl "išplatėjimų" nepabėgo Dabar, mamytės, pagalvokim apie save. Kuri iš čia rašančių gimė per cezarį? Vienetai. Mes traumuotos Pati turiu 2 vaikus, vienas cezarinis, kitas gimęs natūraliai. Myliu abu QUOTE(Kaktusija @ 2010 11 10, 16:14) Radau, viena mamytė surašiusi : Cezario pjūvio operacijos indikacijos: Kartotinė operacija; Distocija; Sėdynės pirmeiga; Vaisiaus hipoksija; Kitos. Planinės cezario pjūvio operacijos indikacijos: Kartotinės operacijos: · anksčiau atlikta daugiau nei viena cezario pjūvio operacija; · klasikinis cezario pjūvis; · anksčiau atliktos didelės gimdos operacijos ar buvo plyšusi ir susiūta gimda. Distocija: · gimdymo takų anomalijos (augliai, pertvaros, gimdos kaklelio atrezija, stenozė ar kitos); · skersa vaisiaus padėtis; · Vaisiaus galvos ir dubens neatitikimas (būtinas objektyvus vaisiaus galvos ir dubens matmenų nustatymas). Siekiant užtikrinti gerą vaisiaus būklę: · vaisiaus augimo sulėtėjimas esant patologinei vaisiaus kraujotakai (3 kraujotakos klasė); · sunki vaisiaus mažakraujystė dėl Rh imunizacijos; · vaisiaus būklės, kai natūraliai gimdyti negalima (apsigimimai, kuriuos numatoma koreguoti operaciniu būdu). Sėdynės pirmeiga. Kitos: · placentos pirmeiga; · motinos ligos, kai natūraliai gimdyti negalima; · daugiavaisis nėštumas (daugiau nei du vaisiai); · ŽIV infekcija (priklauso nuo virusinio krūvio); · aktyvi lyties organų pūslelinė; · nepalanki akušerinė anamnezė; · anksčiau atliktos makšties plastikos, Burch, TVT operacijos. Skubios cezario pjūvio operacijos indikacijos: Kartotinė operacija: · gresiantis gimdos plyšimas esant randui gimdoje. Distocija: · neprogresuojantis gimdymas; · nesėkmingas gimdymo sužadinimas. Vaisiaus hipoksija. Kitos: · smarkus kraujavimas nėštumo ar gimdymo metu; · virkštelės pirmeiga gimdymo metu; · gresiantis gimdos plyšimas; · nėštumo sukelta hipertenzija, HELLP sindromas, jei nėra sąlygų greitai pagimdyti natūraliai. Papildyta: Iš mano draugių tik viena norėjo Cezario pjūvio, nes jos tetai buvo, kad... Vienžo visos gimdė natūraliai , vaikai normalūs, vyrai dėl "išplatėjimų" nepabėgo Dabar, mamytės, pagalvokim apie save. Kuri iš čia rašančių gimė per cezarį? Vienetai. Mes traumuotos Pati turiu 2 vaikus, vienas cezarinis, kitas gimęs natūraliai. Myliu abu aš po CP gimus, santykiai su mama puikūs, sveikata taip pat nesiskundžiu, psicholognės traumos nepatyriau, bet gi anksčiau ir natūr. gimę vaikai būdavo išnešami į vaikų skyriu ir atnešdavo tik maitint QUOTE(pilkoji28 @ 2010 11 10, 16:49) aš po CP gimus, santykiai su mama puikūs, sveikata taip pat nesiskundžiu, psicholognės traumos nepatyriau, bet gi anksčiau ir natūr. gimę vaikai būdavo išnešami į vaikų skyriu ir atnešdavo tik maitint Tai va, kad mes traumuotos Sakau, kad viską perlenkiam QUOTE As, as nesureiksminu nei pirmo, nei antro presilietimo. Iskart perspejau , kad NEDUOTU man vaiko po gimdymo, o atnestu jau svaru, grazu ir aprengta, nes nemegstu tika gimusiu kudikiu, net savu blush2.gif . Bijau kraujo, nemegstu visokiu kvapu ir man tas vaizdas visiskai nesukelia jokio dziaugsmo. Bet vistiek pakiso pabucuoti doh.gif , naturalistai biggrin.gif . Buvau labai laiminga, kad pavyko " susitarti" , kad nakciai vaika isnestu i vaiku skyriu ( ir taip visas tris dienas ). O kaip buna lotuliukas.gif . na gal vaikui tai gali būt svarbu nežinau, žiuint tuos video apie gimdymus - vaikutis paimtas ant staliuko, tvarkytis, svertis, raitosi, rankytes riečia į visas puses, bando įsikibti, ryškiai kaip ir išsigandęs http://www.youtube.com/watch?v=K5XuNffaEEo biški negražiai iškirpta ištrauka, bet esmę galima pagauti QUOTE(Natuke @ 2010 11 10, 17:23) na gal vaikui tai gali būt svarbu nežinau, žiuint tuos video apie gimdymus - vaikutis paimtas ant staliuko, tvarkytis, svertis, raitosi, rankytes riečia į visas puses, bando įsikibti, ryškiai kaip ir išsigandęs http://www.youtube.com/watch?v=K5XuNffaEEo biški negražiai iškirpta ištrauka, bet esmę galima pagauti ne kaciukas tai jau tikrai, bet manes irgi mamai nedave is kart po gimdymo, ir net keleta paru. atnesdavo tik maitint, o kadangi mama nemaitino krutimi, tai paciai reikdavo kovoti, kad duotu dukryte pasidziaugti. ir nesu nuo to traumuota, ir sutariam puikiai ir sveikata mano puiki. na zodziu, nusiskundimu neturiu. p seses nosis truputi kreiva liko del natural. gimdymo QUOTE(Natuke @ 2010 11 10, 18:23) na gal vaikui tai gali būt svarbu nežinau, žiuint tuos video apie gimdymus - vaikutis paimtas ant staliuko, tvarkytis, svertis, raitosi, rankytes riečia į visas puses, bando įsikibti, ryškiai kaip ir išsigandęs http://www.youtube.com/watch?v=K5XuNffaEEo biški negražiai iškirpta ištrauka, bet esmę galima pagauti Zinoma, kad kiekvienos reikalas O kad issigandes, tai visas gyvenimas susideda is ivairiu emociju, ir zinoma kudikiui geriausiai ir saugiausiai butu pasilikti isciuose Manau, kad gal tikrai nereikia taip visko sureiksminti. O tai apkabiname savo vaikus , kai jie dar nieko nesupranta, ir atstumiame , kai taip reikalingi musu apkabinimai. Ir butu viskas taip paprasta, jeigu vaiko gyvenime svarbiausias dalykas butu jo gimimo ir maitinimo budas , taciau tikrai taip nera QUOTE(Leonsija @ 2010 11 11, 01:39) Manau, kad gal tikrai nereikia taip visko sureiksminti. O tai apkabiname savo vaikus , kai jie dar nieko nesupranta, ir atstumiame , kai taip reikalingi musu apkabinimai. Ir butu viskas taip paprasta, jeigu vaiko gyvenime svarbiausias dalykas butu jo gimimo ir maitinimo budas , taciau tikrai taip nera pilnai su jumis sutinku. Nors iš esmės esu prieš užsakomuosius cezarius, tačiau su jūsų požiūriu sutinku 100proc. Tik labai gaila, kad kiekviena pusė labai paviršutiniškai gina savo pasirinkimą. Nors... jei man pirmą kartą būtų leidę rinktis CO (arba būtume turėję pakankamai pinigų ją tiesiog nusipirkti) ar natūralus gimdymas, būčiau visgi matyt irgi pasirinkus CO, nes gimdymo tikrai labai bijojau. Ačiū die, jis pasirodė visiškas niekalas
Su subjektyvia indikacija cezariui turejau galimybe rinktis, CP ar naturaliai.
Skyriau be galo daug laiko moksliniu duomenu paieskai apie tikras rizikas ir pavojus abiem atvejais. Megstu tiksluma. Miertingumo rizikos abiem atvejais yra 0,kazkiek, CP didesne ten gal 2 desimtosiom, plius neradau ivertinimo planinio ir ekstra. Man rodos, tokia rizika per menka, kad apie ja diskutuot. Traumos vaikui CP atveju zymiai mazesnes. Daug apie tai rasiau praeitoj temoj, nesikartosiu. Sudejau pliusus minusus ir turejau planini CP, sugebejau susitarti ir del Natukes akcentuojamo pirmo kontakto. Viskas imanoma, dabar turiu nuostabius prisiminimus. QUOTE(žydrynė @ 2010 11 10, 14:51) Naujagimių skyriuose guli daug vaikų, kurie buvo traumuoti būtent CP metu ir jų būklė yra tiesioginė atlikto CP pasekmė QUOTE(Pellagija @ 2010 11 11, 12:19) sugebejau susitarti ir del Natukes akcentuojamo pirmo kontakto. Viskas imanoma, dabar turiu nuostabius prisiminimus. Gal galėtumėte aprašyti smulkiau kaip tai fiziškai atrodė ? Jums padėjo nuogą ant nuogos krūtinės ar kaip kitaip ? Labai aktualu, aciu. Ar tai įmanoma VGN ar antakalnio ligoninėje ? Kad jau apie tai pradėjom diskutuoti. Man po cp dave pabuciuoti, tada tik taip paziureti, vel pabuciuoti ir isnese. |