Labai noreciau auginti Camelia medeli (lietuviskai Kamelija), prisegu foto. Tik dar neteko matyti pirkti.. Gal kas auginate? Gal galite pasidalinti auginimo patirtim? O gal ir parduot turit?
kamelijų būna pirkti, kaip ir visokių kitokių gėlių. tačiau pas tave fotkėj- bonsajus, o tai reiškia, kad nusipirkus tu jos tokios (taip atrodančios) vis tiek neturėsi arba reikės daug metų, kad tokį grožį užsiauginti.
Greičiau jau gali turėti šiaip krūmelį, kuris, jei pavyks žydės. Aš tai iš užsienio parsivežiau kamelijos sėklų, tik nežinau ar kas dygs iš jų ar ne, o žydėjimo tai gal po kokių 3 metų reiktų tikėtis.
nu taip, ten bonsas, bet man ir siaip kamelija tiktu. man ji grazi ir nezydinti, lapukai, sakutes grazios. na kaip kitoj prisegtoj foto.. bet pirkt kazko nemaciau vazonuose auginamu
QUOTE(vilke @ 2006 02 01, 18:46) nu taip, ten bonsas, bet man ir siaip kamelija tiktu. man ji grazi ir nezydinti, lapukai, sakutes grazios. na kaip kitoj prisegtoj foto.. bet pirkt kazko nemaciau vazonuose auginamu Anksciau buvo pirkti Ermitaze, taip pat esu maciusi geliu parduotuveje priesais Ciurlionkes geliu turgeli (Vilniuje), bet kamelijos tikrai nepirkit, jei neturite ziemos sodo ar bent jau kokios nors sviesios nesildomos verandos kur ziema laikosi mazdaug 10 laipsniu temperatura ir nera sausas oras. Begalo sunkus auginti augalas (kaip ir gardenija).
na reikes pasidairyti dar po parduotuves, as mat kaune esu. o vieta, kur ja auginti, tai tureciau. vis tiek labai norisi pameginti
na buvau aš gavus dovanų camelia
na, as parsisiunciau jos seklu, bandysiu taip issiaugint
Yra maciau parduotuvese, tik kaina ju didele. Turbut tai gana lepi gelyte.
O mano kamelijos sekla nedygsta jau gan ilgai
gal dregmes truksta?
Mačiau prieš keletą dienų pirkti nuostabiai gražių Kamelijų Vilniuje, žaliajame centre. Kaip tik užvežta buvo, dar net nesudėda. Mielai ir aš tokią įsigyčiau gražią gėlytę, bet kiek skaičiau tai ją tikrai sunku prižiūrėti, ir svarbiausia kad ji geriausiai auga žiemos sode
nu mano kamelijos irgi jau 2-3 menesiai nesudygsta
QUOTE(vilke @ 2006 06 13, 09:47) as pirkau kamelija pries pora men, Senukuose (Banginyje) . buvo su pumpurais, kainavo gal 12-15 lt praeita savaite maciau kad yra dar po ra kameliju tuose paciuose Senukuose - bet labai jau nuvarge kazkokios
tai va, mano camelios seklos ir per 9 menesius nesudygo
Kamelija yra labai sunkiai auginamas augalas
QUOTE(ingries @ 2006 12 14, 12:07) Kamelija yra labai sunkiai auginamas augalas antrinu: neįmanoma namie auginti kamelijos, jei neturi vėsios šviesios verandos arba žiemos sodo. deja
Mano kamelija ilgai stypso tokia pati kaip ir no pat pradziu kai parsinesiau. Laukiau ilgai ilgai kol pumpurai prasiskleis, bet aisku nesulaukiau, neseniai nukrito. Dabar laukiu kol lapeliai issiskleis
Vakar buvau Mole ir ten šiuo metu vyksta tokia nedidelė mugė. Mačiau ten ir kameliją parduodamą, berods 35 Lt kainavo
Gavau šią gėlytę dovanų, apie jos priežiūrą beveik nieko nežinau (tik tiek, kad pastoviai turi būti drėgna) todėl noriu atgaivinti temą
Kad tema nemerdėtų, dalinuosi savo džiaugsmu - vakar prasiskleidė mano kamelija
QUOTE(bugyte @ 2008 12 17, 11:47) Sveikinu su pirmuoju žiedeliu
Kaip smagu, kad kažkas atsiliepė
Na pirmiausiai tai sveikinu, kad gėlytė nenustoja džiuginusi (kaip viliuosi, kad ir man taip nuskils Tik vat truputėlį pradėjau nerimauti dėl kambario temperatūros, pas mus namie gerokai šilta, sakyčiau kartais netgi per daug šilta būna (visą žiemą pravaikštom su trumpom rankovėm, net langą vakarais prasiveriam), bijau kad kamelijai tai tikrai nepatiks Na bet pagyvensim - pamatysim, bandysiu mylėti ją iš visų jėgų QUOTE(bugyte @ 2008 12 17, 18:50) Kaip smagu, kad kažkas atsiliepė Na pirmiausiai tai sveikinu, kad gėlytė nenustoja džiuginusi (kaip viliuosi, kad ir man taip nuskils Tik vat truputėlį pradėjau nerimauti dėl kambario temperatūros, pas mus namie gerokai šilta, sakyčiau kartais netgi per daug šilta būna (visą žiemą pravaikštom su trumpom rankovėm, net langą vakarais prasiveriam), bijau kad kamelijai tai tikrai nepatiks Na bet pagyvensim - pamatysim, bandysiu mylėti ją iš visų jėgų Tai tu kiekvieną rytą ją gausiai apipurkšk kambario temperatūros lietaus ar šaltinio vandeniu. Vakare taip pat. Ypač drėgmė reikalinga kai žydi, krauna žiedpumpurius. Ir nelaikyk arti radijatoriaus. O ar negalima to šildymo sumažinti? Juk ir žmogui nesveika didelė šiluma. Neturi kambary būti daugiau kaip 20 C, o naktį dar žemiau. Tada ir slogų, ir gripų nebus.
Šildymas pas mus nesireguliuoja
Dar kartą čia užklydau, norėdama palinkėti visoms nuostabiausių gėlyčių augintojoms ramių šventų Kalėdų, Meilės ir Laimės Jūsų gyvenime
Siunčiu Jums visoms ir savo Camelijos žiedelių džiaugsmą... (atsiprašau, su mobiliuoju daryta
Koookia didelė, kieeek žiedų....
Nieko sau grožis
Kažin ar tik tiek nedaug žmonių augina šias nuostabiąsias karalienes? Arba čia nesilanko... Labai didelis ir informatyvus straipsnis "Kamelijos - žiemos karalienės"yra naujajame "Rasų" žurnale, gruodžio mėnesio 24 numeryje. Anksčiau "Rasos" buvo laikraštis, šis minėtas jų numeris yra trečias, kaip žurnalas. Tikrai nereikėtų bijoti šių gėlių-medelių auginti. Nes tokio nuostabaus grožio ir nuolatinio nepertraukiamo ir labai gausaus žydėjimo vargiai kokio kito augalo rasi?Ir žiedai labai dideli, kaip rožių, ir ilgai žiedas žydi. Tik nekvepia... Labai norėtųsi, kad apsilankytų žmonės, kurie augina kamelijas, žydinčias baltais žiedais...
ir as auginu kamelija.... parsiveziau ja gan is toli, bet kazkaip labai jau jai nepatinka pas mane. antri metai auga vazoneli, visad ja laikau balkone, ar ziema ar vasara. tai lyg nieko buvo. pavasari daugiau lapeliu isleido, o vasara pumpurus sukrove. taciau.... jie neprazydo
QUOTE(Lietaus lasas @ 2008 12 26, 21:31) ir as auginu kamelija.... parsiveziau ja gan is toli, bet kazkaip labai jau jai nepatinka pas mane. antri metai auga vazoneli, visad ja laikau balkone, ar ziema ar vasara. tai lyg nieko buvo. pavasari daugiau lapeliu isleido, o vasara pumpurus sukrove. taciau.... jie neprazydo Sveika, aišku apmaudu, kad taip atsitiko. Bet neprarask vilties ir stenkis išsiaiškinti, kodėl taip atsitiko. Manau, kad buvo labai staigus augimo sąlygų pakeitimas į visiškai priešingas, kuriose medelis augo. Visas pratinimas turi vykti palaipsniui. O šiaip tai kamelija gali augti ir skirtingomis sąlygomis. Tiek kambaryje, kur šilta ir gan sausa. Tiek ir balkone, kur labai vėsu ar netgi ir kur drėgna. Tik prie tokių sąlygų ji sugeba labai palaipsniui prisitaikyti, ne staigiai. Tiesiog gėlytė priima ir pasiruošia vienokiam ar kitokiam augimo režimui. Kai vėsta oras, ji pradeda atsijunginėti, kol užmiega, t.y. pereina į ramybės būseną. Šiuo periodu gali ir lapus numesti, jai beveik nereikia drėgmės, tik kad žemė neperdžiūtų. Šiltam kambaryje arba vasarą balkone medelis auga, krauna žiedpumpurius, žydi. Tai aktyvusis periodas. Jei sąlygos nesikaitalioja, gėlytė gali gyventi vien tik aktyvųjį periodą. Pvz., mano kamelija tik taip ir gyvena, nes aš jos į lauką ar balkoną, juo labiau į rūsį nenešu. Du periodus geriausiai, kai reguliuoja pati gamta. Na taip kaip ir buvo pas jus balkone gėlytei būnant visais metų laikais. Aišku, neturi būti šalčio. O kodėl nepražydo sukrauti pumpurai? Žiedai būna žymiai didesni ir gražesni, kai jie gana ilgai kraunami, t.y. brandinami. Tam reikalinga ne peraukšta temperatūra (ne daugiau 18 C) ir pakankama oro ir žemės drėgmė. Jeigu temperatūra auktesnė, medelį ir pumpurus būtina kasdien ryte ir vakare purkšti drungnu vandeniu. Bet tuomet pumpurai žymiai greičiau (kelis kartus) subręsta ir pražysta, bet būna mažesni ir žymiai trumpiau žydi. Žodžiu, visos sąlygos turi būti tarpusavyje suderintos. Pats medelis tikrai neįnoringas. Suklestės pailsėjęs ir pas tave. Tik dažniau aplankyk, pakalbink...
apie tokia gelyte ne girdejusi nesu.....
Aciu Fonda uz atsakyma. Nunesiau dbr as i miegamaji ten vesu, bet vel beda saules nera. Palaikysiu ja ten, kad nors iki pavasario istrauktu, tai manau gal atsigaus. dar du pumpuriukus turi, lyg svieciasi rausva spalvyte, bet nemanau, kad prazys, nu svarbiausia, kad pats medelis nezutu, tai kaip nors.......
QUOTE(Lietaus lasas @ 2008 12 29, 18:59) Aciu Fonda uz atsakyma. Nunesiau dbr as i miegamaji ten vesu, bet vel beda saules nera. Palaikysiu ja ten, kad nors iki pavasario istrauktu, tai manau gal atsigaus. dar du pumpuriukus turi, lyg svieciasi rausva spalvyte, bet nemanau, kad prazys, nu svarbiausia, kad pats medelis nezutu, tai kaip nors....... Na tavo gėlytė įpratus gyventi dviem periodais: miega žiemą ir auga bei žydi vasarą. Reiškia, jai dabar turi būti ramybė, t.y. gili vėsa. Balkone būtų per šalta, na bet miegamajam aiškiai bus per šilta. Nors ten ir 15 C būtų. Susipainios medelis... Šviesos jam tai ir nereikia, kai miega. O tu manai, kad gėlytė dar tęsia savo augimą ir nepavykusį žydėjimą? Na taip, laikas šiek tiek perstumtas dėl per sauso oro vasarą ir rudenį - nespėjo peržydėti. Bet to negrąžinsi, juo labiau, kad ir lapų su pumpurais nebėr. Todėl dabar reikėtų tikrai gana vėsių (apie 10 C) sąlygų. Ir nelaistyti, kol neišdžius žemė. as labai norejau, ir pagaliau radau nusipirkti kamelija labai viliuosi, kad jau beveik prasiskleidusiu ziedeliu nenumes
O man nepavyko savosios išsaugoti - dviejų krūmelių lapai visiškai nudžiūvo ir nukrito
QUOTE(Ž.J. @ 2008 12 29, 17:40) Sveikos visos, kurios dar neturi šios nuostabiausios ir rečiausios gėlės. Atsirado proga vieną gėlytę įsigyti. Ir nemažą. Už 59 Lt, kas yra labai pigu. Pamačiau ir nustebau,gėlytė virš pusės metro, be to iš trijų stiebų. Nepamačiau, ar trys atskiri stiebai, ar prie pat žemės išsišakojusi taip. Tiesiog aukštai buvo užkelta gėlytė. Šiuo metu nežydinti. Bet juk šiuo metu visos mūsų klimate nežydi.Veiksmas Kaune, gėlių salone, Varnių g. 46a. Sėkmės! Mano camelia dabar labai sparčiai leidžia naujus lapus. Po ilgo ir gausaus žydėjimo beveik pusantrų metų be perstojo. Įdedu dabartinę ir prieš mėnesį, kaip atrodė.
Fonda oho kokio dydzio
na maniske irgi tuoj tuoj prasiskleis
Fonda esat geliu feja
QUOTE(vassara @ 2009 02 15, 21:56) Kaip smagu tai girdėt Papildyta: QUOTE(Laivite @ 2009 02 15, 22:25) Na ką tu QUOTE(Fonda @ 2009 02 15, 22:11) Kaip smagu tai girdėt Papildyta: Na ką tu Tpu tpu tpu bet gerai Persodinau ir dabar jau issuko nauja lapeli O camelijos neturiu bet jau senai apie ja svajoju ir dabar buvom uzsuke i viena parduotuve tai ten pardavejos kalbino vyra kad sis nupirktu man zmogaus dydzio kamelijos kruma pilna pumpuru bet as issigandau kad ji lepi ir siaip ne taip saviski sulaikiau nuo sio zingsnio bet va dabar pamacius pas Jus nusprendziau kad man reikia ir pabandyt ja auginti tai reiks dabar jau pasidovanoti paciai QUOTE(vassara @ 2009 02 15, 23:26) Drėgmė - santykinis dalykas. jei temperatūra žema, drėgmė irgi turi būti žymiai mažesnė. Reiškia, pas jus pakankamai šilta,jei dažnai laistyt reikia? Mes įpratę gyventi šaltai Papildyta: QUOTE(Laivite @ 2009 02 15, 23:42) Tpu tpu tpu bet gerai Persodinau ir dabar jau issuko nauja lapeli O camelijos neturiu bet jau senai apie ja svajoju ir dabar buvom uzsuke i viena parduotuve tai ten pardavejos kalbino vyra kad sis nupirktu man zmogaus dydzio kamelijos kruma pilna pumpuru... Oi, oi, kokia laimė rasti pirkti tokią gėlytę O bananiukas jau pačią įsimylėjo
Na buvau nuvaziavus Fonda paziureti tos camejos i varniu g. bet ja man kai nukele nuo virsaus tai ji tokia pasirode aplipusi voratinkliais tai pardaveja man pasake kad tipo cia vorai labai greitai ant ju susisuka bet manes tai neitikino
Tai as dar pardavejos paklausiau kiek laiko ji cia stovi tai ji man pasake kad dvi savaites tai manau kad neturejo ji taip apkibti voratinkliais tai as pabijojau kad nebutu jai voratinkline erkute nes matosi vietom pagrauzti ir lapukai ir nepirkau QUOTE(Laivite @ 2009 02 16, 19:33) Na buvau nuvaziavus Fonda paziureti tos camejos i varniu g. bet ja man kai nukele nuo virsaus tai ji tokia pasirode aplipusi voratinkliais tai pardaveja man pasake kad tipo cia vorai labai greitai ant ju susisuka bet manes tai neitikino Tai as dar pardavejos paklausiau kiek laiko ji cia stovi tai ji man pasake kad dvi savaites tai manau kad neturejo ji taip apkibti voratinkliais tai as pabijojau kad nebutu jai voratinkline erkute nes matosi vietom pagrauzti ir lapukai ir nepirkau Na aš jos nemačiau iš arti, nes ji aukštai buvo. Bet sakiau, kad ji be žiedų ir be pumpurų. Tiesiog iš bėdos. Betgi pati su vyru matei labai gražų krūmą su daugybe pumpurų - tai aš tą turėjau galvoje, kad pirktum? O tai to jau nebėra?
Tai as ta kruma maciau ne Kaune ir jis kainavo taip jau nei daug nei mazai 450 Lt
Bet vyriskis norejo padaryti man dovana bet as jos atsisakiau tai tadabar ir sakau kad reiks bandyti nusipirkti mazesne o ne su tokiom eksperimentuoti
be reikalo per anksti dziaugiausi
nukrito man sis ziedas ![]()
Na kaip gaila
Tai kas jai nepatiko
Gal temperatura pasikeite kamabari
sveikutes
mano didziausiam nedziaugsmui nukrito beveik visi ziedai vienas dar liko, bet jau atrodo taip kaip ir sie ![]()
|