Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Camelia
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3
espera
Labai noreciau auginti Camelia medeli (lietuviskai Kamelija), prisegu foto. Tik dar neteko matyti pirkti.. Gal kas auginate? Gal galite pasidalinti auginimo patirtim? O gal ir parduot turit? smile.gif
irina B
QUOTE(vilke @ 2006 02 01, 14:50)
Labai noreciau auginti Camelia medeli (lietuviskai Kamelija), prisegu foto. Tik dar neteko matyti pirkti.. Gal kas auginate? Gal galite pasidalinti auginimo patirtim? O gal ir parduot turit? smile.gif
*

Labai gražus medelis thumbup.gif
elos
kamelijų būna pirkti, kaip ir visokių kitokių gėlių. tačiau pas tave fotkėj- bonsajus, o tai reiškia, kad nusipirkus tu jos tokios (taip atrodančios) vis tiek neturėsi arba reikės daug metų, kad tokį grožį užsiauginti.
Greičiau jau gali turėti šiaip krūmelį, kuris, jei pavyks žydės.

Aš tai iš užsienio parsivežiau kamelijos sėklų, tik nežinau ar kas dygs iš jų ar ne, o žydėjimo tai gal po kokių 3 metų reiktų tikėtis. g.gif
espera
nu taip, ten bonsas, bet man ir siaip kamelija tiktu. man ji grazi ir nezydinti, lapukai, sakutes grazios. na kaip kitoj prisegtoj foto.. bet pirkt kazko nemaciau vazonuose auginamu g.gif gal blogai ziurejau g.gif
ifigenija
QUOTE(vilke @ 2006 02 01, 18:46)
nu taip, ten bonsas, bet man ir siaip kamelija tiktu. man ji grazi ir nezydinti, lapukai, sakutes grazios. na kaip kitoj prisegtoj foto.. bet pirkt kazko nemaciau vazonuose auginamu  g.gif gal blogai ziurejau  g.gif
*

Anksciau buvo pirkti Ermitaze, taip pat esu maciusi geliu parduotuveje priesais Ciurlionkes geliu turgeli (Vilniuje), bet kamelijos tikrai nepirkit, jei neturite ziemos sodo ar bent jau kokios nors sviesios nesildomos verandos kur ziema laikosi mazdaug 10 laipsniu temperatura ir nera sausas oras. Begalo sunkus auginti augalas (kaip ir gardenija).
espera
na reikes pasidairyti dar po parduotuves, as mat kaune esu. o vieta, kur ja auginti, tai tureciau. vis tiek labai norisi pameginti ax.gif
plynce
na buvau aš gavus dovanų camelia 4u.gif , labai ją mylėjau, bet pastebėjau, kad žemėj atsirado, o gal buvo nuo pirkimo, tokių vabaliukų blink.gif , paskui išsiaiškinau, kad tai vėdarėliai (tokie kaip kaimo sklepuose ant bulvių būna) puoliau juos naikinti ir tai mono gražuolei nepatiko unsure.gif . tada ji numetė beveik visu pumpurus verysad.gif . pražydo tik vienas vienintelis , bet toks gražus wub.gif . po to ant lapų atsirado rudų dėmių ir ji numetus visus lapus numirė mega_shok.gif gal perlaisčiau, gal permylėjau nežinau, bet jau jos neturiu ir pirkti niekur nemačiau unsure.gif
espera
na, as parsisiunciau jos seklu, bandysiu taip issiaugint biggrin.gif beje, skaiciau, kad camelijai zeme turi buti su smeliu, tai matyt tas itakos augimui irgi turi ax.gif
Jolli
Yra maciau parduotuvese, tik kaina ju didele. Turbut tai gana lepi gelyte.
elos
O mano kamelijos sekla nedygsta jau gan ilgai cry.gif nežinau kiek čia bandyti laukti g.gif
espera
gal dregmes truksta? g.gif pas mane instrukcijoj parasyta, kad zeme turi buti pastoviai dregna
Samanta
Mačiau prieš keletą dienų pirkti nuostabiai gražių Kamelijų Vilniuje, žaliajame centre. Kaip tik užvežta buvo, dar net nesudėda. Mielai ir aš tokią įsigyčiau gražią gėlytę, bet kiek skaičiau tai ją tikrai sunku prižiūrėti, ir svarbiausia kad ji geriausiai auga žiemos sode ax.gif
espera
nu mano kamelijos irgi jau 2-3 menesiai nesudygsta g.gif
Pusnė
QUOTE(vilke @ 2006 06 13, 09:47)
nu mano kamelijos irgi jau 2-3 menesiai nesudygsta  g.gif
*

as pirkau kamelija pries pora men, Senukuose (Banginyje) . buvo su pumpurais, kainavo gal 12-15 lt g.gif , nepamenu. Pumpurus , aisku numete, bet lapus naujus augina, kol kas viskas gerai. ziuresim kaip toliau augs. mirksiukas.gif
praeita savaite maciau kad yra dar po ra kameliju tuose paciuose Senukuose - bet labai jau nuvarge kazkokios blink.gif
espera
tai va, mano camelios seklos ir per 9 menesius nesudygo verysad.gif
ingries
Kamelija yra labai sunkiai auginamas augalas verysad.gif Jei jau galite nuo jo susilaikyti, tai ir patariu tą padaryti, nes labai jau skausminga žiūrėti, kaip ji miršta. Kamelija nepritaikyta gyventi lietuviškomis sąlygomis, bent jau aš taip galvoju g.gif
ifigenija
QUOTE(ingries @ 2006 12 14, 12:07)
Kamelija yra labai sunkiai auginamas augalas verysad.gif Jei jau galite nuo jo susilaikyti, tai ir patariu tą padaryti, nes labai jau skausminga žiūrėti, kaip ji miršta. Kamelija nepritaikyta gyventi lietuviškomis sąlygomis, bent jau aš taip galvoju g.gif
*

antrinu: neįmanoma namie auginti kamelijos, jei neturi vėsios šviesios verandos arba žiemos sodo. deja verysad.gif .
Jolli
Mano kamelija ilgai stypso tokia pati kaip ir no pat pradziu kai parsinesiau. Laukiau ilgai ilgai kol pumpurai prasiskleis, bet aisku nesulaukiau, neseniai nukrito. Dabar laukiu kol lapeliai issiskleis ax.gif Jau taip sunkiai kasnors su ja darosi, kad net laukti atsibosta smile.gif
ilja
Vakar buvau Mole ir ten šiuo metu vyksta tokia nedidelė mugė. Mačiau ten ir kameliją parduodamą, berods 35 Lt kainavo smile.gif
bugyte
Gavau šią gėlytę dovanų, apie jos priežiūrą beveik nieko nežinau (tik tiek, kad pastoviai turi būti drėgna) todėl noriu atgaivinti temą smile.gif gal kuri turite gerosios patirties, nes čia kaip matau visoms nenusisekė su šiom lepūnėlėm unsure.gif
bugyte
Kad tema nemerdėtų, dalinuosi savo džiaugsmu - vakar prasiskleidė mano kamelija clap.gif
Fonda
QUOTE(bugyte @ 2008 12 17, 11:47)
Kad tema nemerdėtų, dalinuosi savo džiaugsmu - vakar prasiskleidė mano kamelija  clap.gif
*

Sveikinu su pirmuoju žiedeliu 4u.gif Visi žiedai skleidžiasi tik iš meilės... Vis pažiūrinėdavau temukes, apie kamelijas nėbuvo nieko. Tik apie damas... biggrin.gif tongue.gif Auga pas mane ta gėlytė jau antri metai. Na man nėra ją sunku ar sudėtinga auginti. Nėra ji lepi. Netgi jokios ypatingos priežiūros nereikalauja. Tik aplankyti, bent kartą per dieną pasidžiaugti. doh.gif Nė karto netręšiau. Žydi labai gausiai ir be perstojo. Todėl norėjau duoti pailsėti, labai mažai ir retai pradėjau lieti. Todėl ir pumpurėlius naujus mažino leisti, bet visai dar nesustojo. Oras pas mus nesausas, gana vėsus (iki 16-18 C). Lapų irgi nemetė nėkart, nei vieno. Apskritai, tai labai gyvybingas ir sveikas medelis. Nepuola jokios ligos ir jokie kenkėjai. doh.gif Oi, kad tik nenusigirčiau doh.gif Auginu ją, kaip sako, Dievui ant Garbės... doh.gif
bugyte
Kaip smagu, kad kažkas atsiliepė bigsmile.gif
Na pirmiausiai tai sveikinu, kad gėlytė nenustoja džiuginusi (kaip viliuosi, kad ir man taip nuskils hihihi.gif ). Iš karto matosi, kad auginama su tikra meile biggrin.gif
Tik vat truputėlį pradėjau nerimauti dėl kambario temperatūros, pas mus namie gerokai šilta, sakyčiau kartais netgi per daug šilta būna (visą žiemą pravaikštom su trumpom rankovėm, net langą vakarais prasiveriam), bijau kad kamelijai tai tikrai nepatiks g.gif
Na bet pagyvensim - pamatysim, bandysiu mylėti ją iš visų jėgų lotuliukas.gif
Fonda
QUOTE(bugyte @ 2008 12 17, 18:50)
Kaip smagu, kad kažkas atsiliepė  bigsmile.gif
Na pirmiausiai tai sveikinu, kad gėlytė nenustoja džiuginusi (kaip viliuosi, kad ir man taip nuskils  hihihi.gif ). Iš karto matosi, kad auginama su tikra meile  biggrin.gif
Tik vat truputėlį pradėjau nerimauti dėl kambario temperatūros, pas mus namie gerokai šilta, sakyčiau kartais netgi per daug šilta būna (visą žiemą pravaikštom su trumpom rankovėm, net langą vakarais prasiveriam), bijau kad kamelijai tai tikrai nepatiks  g.gif 
Na bet pagyvensim - pamatysim, bandysiu mylėti ją iš visų jėgų  lotuliukas.gif
*

Tai tu kiekvieną rytą ją gausiai apipurkšk kambario temperatūros lietaus ar šaltinio vandeniu. Vakare taip pat. Ypač drėgmė reikalinga kai žydi, krauna žiedpumpurius. Ir nelaikyk arti radijatoriaus. O ar negalima to šildymo sumažinti? Juk ir žmogui nesveika didelė šiluma. Neturi kambary būti daugiau kaip 20 C, o naktį dar žemiau. Tada ir slogų, ir gripų nebus. thumbup.gif
bugyte
Šildymas pas mus nesireguliuoja schmoll.gif bandysiu purkšti kai tik laisva minutė atsiras biggrin.gif
Fonda
Dar kartą čia užklydau, norėdama palinkėti visoms nuostabiausių gėlyčių augintojoms ramių šventų Kalėdų, Meilės ir Laimės Jūsų gyvenime newyear.gif
Siunčiu Jums visoms ir savo Camelijos žiedelių džiaugsmą... (atsiprašau, su mobiliuoju daryta doh.gif )
bugyte
Koookia didelė, kieeek žiedų.... bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Nieko sau grožis wub.gif
Fonda
Kažin ar tik tiek nedaug žmonių augina šias nuostabiąsias karalienes? Arba čia nesilanko... Labai didelis ir informatyvus straipsnis "Kamelijos - žiemos karalienės"yra naujajame "Rasų" žurnale, gruodžio mėnesio 24 numeryje. Anksčiau "Rasos" buvo laikraštis, šis minėtas jų numeris yra trečias, kaip žurnalas. Tikrai nereikėtų bijoti šių gėlių-medelių auginti. Nes tokio nuostabaus grožio ir nuolatinio nepertraukiamo ir labai gausaus žydėjimo vargiai kokio kito augalo rasi?Ir žiedai labai dideli, kaip rožių, ir ilgai žiedas žydi. Tik nekvepia... Labai norėtųsi, kad apsilankytų žmonės, kurie augina kamelijas, žydinčias baltais žiedais... doh.gif
Lietaus lasas
ir as auginu kamelija.... parsiveziau ja gan is toli, bet kazkaip labai jau jai nepatinka pas mane. antri metai auga vazoneli, visad ja laikau balkone, ar ziema ar vasara. tai lyg nieko buvo. pavasari daugiau lapeliu isleido, o vasara pumpurus sukrove. taciau.... jie neprazydo sad.gif ..... taip ir sotvejo nuo vasaros iki lapkricio ..... inesiau ja i kamabri pries keleta savaiciu, tai visus pumpurus numete ir lapus numete verysad.gif verysad.gif verkt norisi... isnesiau ja snd vel i balkona, apkamciau vazona su storu audeklu...gal nenumirs, reikejo ja ir laikyt balkone...kas cia sove i galva i kambari i nest, o namuose toks sausas oras, gal jai nepatiko verysad.gif
Fonda
QUOTE(Lietaus lasas @ 2008 12 26, 21:31)
ir as auginu kamelija.... parsiveziau ja gan is toli, bet kazkaip labai jau jai nepatinka pas mane. antri metai auga vazoneli, visad ja laikau balkone, ar ziema ar vasara. tai lyg nieko buvo. pavasari daugiau lapeliu isleido, o vasara pumpurus sukrove. taciau.... jie neprazydo sad.gif ..... taip ir sotvejo nuo vasaros iki lapkricio ..... inesiau ja i kamabri pries keleta savaiciu, tai visus pumpurus numete ir lapus numete  verysad.gif  verysad.gif verkt norisi... isnesiau ja snd vel i balkona, apkamciau vazona su storu audeklu...gal nenumirs, reikejo ja ir laikyt balkone...kas cia sove i galva i kambari i nest, o namuose toks sausas oras, gal jai nepatiko  verysad.gif
*

Sveika, aišku apmaudu, kad taip atsitiko. Bet neprarask vilties ir stenkis išsiaiškinti, kodėl taip atsitiko. Manau, kad buvo labai staigus augimo sąlygų pakeitimas į visiškai priešingas, kuriose medelis augo. Visas pratinimas turi vykti palaipsniui. O šiaip tai kamelija gali augti ir skirtingomis sąlygomis. Tiek kambaryje, kur šilta ir gan sausa. Tiek ir balkone, kur labai vėsu ar netgi ir kur drėgna. Tik prie tokių sąlygų ji sugeba labai palaipsniui prisitaikyti, ne staigiai. Tiesiog gėlytė priima ir pasiruošia vienokiam ar kitokiam augimo režimui. Kai vėsta oras, ji pradeda atsijunginėti, kol užmiega, t.y. pereina į ramybės būseną. Šiuo periodu gali ir lapus numesti, jai beveik nereikia drėgmės, tik kad žemė neperdžiūtų. Šiltam kambaryje arba vasarą balkone medelis auga, krauna žiedpumpurius, žydi. Tai aktyvusis periodas. Jei sąlygos nesikaitalioja, gėlytė gali gyventi vien tik aktyvųjį periodą. Pvz., mano kamelija tik taip ir gyvena, nes aš jos į lauką ar balkoną, juo labiau į rūsį nenešu. Du periodus geriausiai, kai reguliuoja pati gamta. Na taip kaip ir buvo pas jus balkone gėlytei būnant visais metų laikais. Aišku, neturi būti šalčio. O kodėl nepražydo sukrauti pumpurai? Žiedai būna žymiai didesni ir gražesni, kai jie gana ilgai kraunami, t.y. brandinami. Tam reikalinga ne peraukšta temperatūra (ne daugiau 18 C) ir pakankama oro ir žemės drėgmė. Jeigu temperatūra auktesnė, medelį ir pumpurus būtina kasdien ryte ir vakare purkšti drungnu vandeniu. Bet tuomet pumpurai žymiai greičiau (kelis kartus) subręsta ir pražysta, bet būna mažesni ir žymiai trumpiau žydi. Žodžiu, visos sąlygos turi būti tarpusavyje suderintos. Pats medelis tikrai neįnoringas. Suklestės pailsėjęs ir pas tave. Tik dažniau aplankyk, pakalbink... doh.gif
Ž.J.
apie tokia gelyte ne girdejusi nesu.....
Lietaus lasas
Aciu Fonda uz atsakyma. Nunesiau dbr as i miegamaji ten vesu, bet vel beda saules nera. Palaikysiu ja ten, kad nors iki pavasario istrauktu, tai manau gal atsigaus. dar du pumpuriukus turi, lyg svieciasi rausva spalvyte, bet nemanau, kad prazys, nu svarbiausia, kad pats medelis nezutu, tai kaip nors.......
Fonda
QUOTE(Lietaus lasas @ 2008 12 29, 18:59)
Aciu Fonda uz atsakyma. Nunesiau dbr as i miegamaji ten vesu, bet vel beda saules nera. Palaikysiu ja ten, kad nors iki pavasario istrauktu, tai manau gal atsigaus. dar du pumpuriukus turi, lyg svieciasi rausva spalvyte, bet nemanau, kad prazys, nu svarbiausia, kad pats medelis nezutu, tai kaip nors.......
*

Na tavo gėlytė įpratus gyventi dviem periodais: miega žiemą ir auga bei žydi vasarą. Reiškia, jai dabar turi būti ramybė, t.y. gili vėsa. Balkone būtų per šalta, na bet miegamajam aiškiai bus per šilta. Nors ten ir 15 C būtų. Susipainios medelis... Šviesos jam tai ir nereikia, kai miega. O tu manai, kad gėlytė dar tęsia savo augimą ir nepavykusį žydėjimą? Na taip, laikas šiek tiek perstumtas dėl per sauso oro vasarą ir rudenį - nespėjo peržydėti. Bet to negrąžinsi, juo labiau, kad ir lapų su pumpurais nebėr. Todėl dabar reikėtų tikrai gana vėsių (apie 10 C) sąlygų. Ir nelaistyti, kol neišdžius žemė.
vassara
4u.gif
as labai norejau, ir pagaliau radau nusipirkti kamelija ax.gif bet tik nusipirkus paskaiciau, kad ji gana lepi unsure.gif tikiuosi, kad pavyks man ja issaugoti, as ja laikau ant palanges, nes ten temperatura yra zemiausia, apie 16laipsniu. kasdien po kelis kartus purskiu ja vandeniu, o laistau kas antra diena.
labai viliuosi, kad jau beveik prasiskleidusiu ziedeliu nenumes wub.gif
bugyte
O man nepavyko savosios išsaugoti - dviejų krūmelių lapai visiškai nudžiūvo ir nukrito verysad.gif bet vilties paliko trečiasis - jis dar kol kas laikosi. Gėlytę atsinešiau į darbą - čia žymiai vėsiau, tik gaila šviesos labai mažai. Bet kaip matau - jai vistiek nepalyginamai čia geriau nei namie smile.gif
Fonda
QUOTE(Ž.J. @ 2008 12 29, 17:40)
apie tokia gelyte ne girdejusi nesu.....
*

Sveikos visos,
kurios dar neturi šios nuostabiausios ir rečiausios gėlės. Atsirado proga vieną gėlytę įsigyti. Ir nemažą. Už 59 Lt, kas yra labai pigu. Pamačiau ir nustebau,gėlytė virš pusės metro, be to iš trijų stiebų. Nepamačiau, ar trys atskiri stiebai, ar prie pat žemės išsišakojusi taip. Tiesiog aukštai buvo užkelta gėlytė. Šiuo metu nežydinti. Bet juk šiuo metu visos mūsų klimate nežydi.Veiksmas Kaune, gėlių salone, Varnių g. 46a. Sėkmės! Mano camelia dabar labai sparčiai leidžia naujus lapus. Po ilgo ir gausaus žydėjimo beveik pusantrų metų be perstojo. Įdedu dabartinę ir prieš mėnesį, kaip atrodė.
vassara
Fonda oho kokio dydzio bigsmile.gif

na maniske irgi tuoj tuoj prasiskleis wub.gif
Laivite
Fonda esat geliu feja 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Fonda
QUOTE(vassara @ 2009 02 15, 21:56)
Fonda oho kokio dydzio  bigsmile.gif

na maniske irgi tuoj tuoj prasiskleis  wub.gif
*

Kaip smagu tai girdėt 4u.gif Tik neperlaistyk. jei sakai,kad laistai kas antra diena. Ir dar purški. Aš gal į 3 savaites kartą dabar palaistau. Purškiu tai kasdien ryte ir vakare.
Papildyta:
QUOTE(Laivite @ 2009 02 15, 22:25)
Fonda esat geliu feja  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

Na ką tu doh.gif blink.gif Tu labiau už mane myli gėlytes. Ir labai labai gerai augini. Tokius grožius turi 4u.gif 4u.gif 4u.gif Kaip naujokai?
vassara
QUOTE(Fonda @ 2009 02 15, 23:11)
Kaip smagu tai girdėt 4u.gif Tik neperlaistyk. jei sakai,kad laistai kas antra diena. Ir dar purški. Aš gal į 3 savaites kartą dabar palaistau. Purškiu tai kasdien ryte ir vakare.
*

o as supratau, kad ji megsta dregme g.gif
Laivite
QUOTE(Fonda @ 2009 02 15, 22:11)
Papildyta:
Na ką tu  doh.gif  blink.gif Tu labiau už mane myli gėlytes. Ir labai labai gerai augini. Tokius grožius turi 4u.gif  4u.gif  4u.gif Kaip naujokai?
*

Tpu tpu tpu bet gerai thumbup.gif wub.gif
Persodinau ir dabar jau issuko nauja lapeli wub.gif
O camelijos neturiu bet jau senai apie ja svajoju ir dabar buvom uzsuke i viena parduotuve tai ten pardavejos kalbino vyra kad sis nupirktu man zmogaus dydzio kamelijos kruma pilna pumpuru bet as issigandau kad ji lepi ir siaip ne taip saviski sulaikiau nuo sio zingsnio bet va dabar pamacius pas Jus nusprendziau kad man reikia ir pabandyt ja auginti tai reiks dabar jau pasidovanoti paciai ax.gif
Fonda
QUOTE(vassara @ 2009 02 15, 23:26)
o as supratau, kad ji megsta dregme  g.gif
*

Drėgmė - santykinis dalykas. jei temperatūra žema, drėgmė irgi turi būti žymiai mažesnė. Reiškia, pas jus pakankamai šilta,jei dažnai laistyt reikia? Mes įpratę gyventi šaltai lotuliukas.gif Turiu galvoje ir gėlytes... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Laivite @ 2009 02 15, 23:42)
Tpu tpu tpu bet gerai  thumbup.gif  wub.gif
Persodinau ir dabar jau issuko nauja lapeli  wub.gif
O  camelijos neturiu bet jau senai apie ja svajoju ir dabar buvom uzsuke i viena parduotuve tai ten pardavejos kalbino vyra kad sis nupirktu man zmogaus dydzio kamelijos kruma pilna pumpuru... ax.gif
*

Oi, oi, kokia laimė rasti pirkti tokią gėlytę 4u.gif thumbup.gif Skubėk, kol dar niekas jos nenupirko doh.gif Galgi ir camelijų atsiras daugiau pas mus schmoll.gif Visos gėlės nelepios... tik reikia pataikyti, ko joms reikia doh.gif
O bananiukas jau pačią įsimylėjo tongue.gif 4u.gif Meilės diena, meilė iš pirmo žvilgsnio tongue.gif Maloniausia naujiena man... doh.gif
Laivite
Na buvau nuvaziavus Fonda paziureti tos camejos i varniu g. bet ja man kai nukele nuo virsaus tai ji tokia pasirode aplipusi voratinkliais tai pardaveja man pasake kad tipo cia vorai labai greitai ant ju susisuka bet manes tai neitikino g.gif
Tai as dar pardavejos paklausiau kiek laiko ji cia stovi tai ji man pasake kad dvi savaites tai manau kad neturejo ji taip apkibti voratinkliais tai as pabijojau kad nebutu jai voratinkline erkute nes matosi vietom pagrauzti ir lapukai ir nepirkau doh.gif
Fonda
QUOTE(Laivite @ 2009 02 16, 19:33)
Na buvau nuvaziavus Fonda paziureti tos camejos i varniu g. bet ja man kai nukele nuo virsaus tai ji tokia pasirode aplipusi voratinkliais tai pardaveja man pasake kad  tipo cia vorai labai greitai ant ju susisuka bet manes tai neitikino  g.gif
Tai as dar pardavejos paklausiau kiek laiko ji cia stovi tai ji man pasake kad dvi savaites tai manau kad neturejo ji taip apkibti voratinkliais tai as pabijojau kad nebutu jai voratinkline erkute nes matosi vietom pagrauzti ir lapukai  ir nepirkau  doh.gif
*

Na aš jos nemačiau iš arti, nes ji aukštai buvo. Bet sakiau, kad ji be žiedų ir be pumpurų. Tiesiog iš bėdos. Betgi pati su vyru matei labai gražų krūmą su daugybe pumpurų - tai aš tą turėjau galvoje, kad pirktum? O tai to jau nebėra?
Laivite
Tai as ta kruma maciau ne Kaune ir jis kainavo taip jau nei daug nei mazai 450 Lt doh.gif
Bet vyriskis norejo padaryti man dovana bet as jos atsisakiau tai tadabar ir sakau kad reiks bandyti nusipirkti mazesne o ne su tokiom eksperimentuoti mirksiukas.gif
vassara
be reikalo per anksti dziaugiausi wacko.gif
nukrito man sis ziedas g.gif user posted image
user posted image
Laivite
Na kaip gaila doh.gif
Tai kas jai nepatiko blink.gif
vassara
QUOTE(Laivite @ 2009 02 21, 20:07)
Na kaip gaila  doh.gif
Tai kas jai nepatiko  blink.gif
*

nesupratau ir as g.gif po savaiteles dar 3 ziedeliai taip turetu atrodyt, tik kazin ar nenukris doh.gif
Laivite
Gal temperatura pasikeite kamabari g.gif
vassara
sveikutes 4u.gif
mano didziausiam nedziaugsmui nukrito beveik visi ziedai user posted image vienas dar liko, bet jau atrodo taip kaip ir sie g.gif ka manot? kodel? labai tikiuosi, kad lapai neprades kristi blink.gif
user posted image
user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.