Priklauso nuo vyro- leidžia už stiklo pastovėti, o kartais perrengia ir leidžia pabūti šalia...
Priklauso nuo operacijos "vadovo". Kaip susitari..
Juk koks skirtumas gydytojams, ar operacinej sutuoktinis bus ar ne. Juk salimais stovintys su baltais chalatais - ka tu zinai, kas jie?? Gal paprasciausiai studziai, ateje "pasiziureti" vaizdu. Kaip, beje, dazniausiai ir buna. Mano daug draugiu is mokyklos laiku pasakojo, kaip ejo gimdymo ziuret. Paprasciausiai sutaria su pazistamais daktarais, ir tie ileidzia, aprenge baltais chalatais. Ir ka, pradesi prasyti dokumentu, kad irodytu savo teiseta buvima. Ziopso, ir tiek. Todel vyro buvimas salia dar sakyciau, suteikia daugiau privatumo. Nes jis tai jau gali paklausti ir pirstu durti tam, kuris atrodo "itartinas" - ka cia veiki? O jei rimtai, tai kiek zinau, palydovas neturi karsciuoti,sloguoti, sirgti tuberkulioze..
Na kai man dare cezari, tai vyrui neleido buti, nors ir sveikas buvo
Mum cezaris buvo neplanuotas,mazylei apsisuko virkstele aplink kakliuka ir vos neuzduso
Gimdžiau beveik prieš 6 metus buvo iškart numatytas cezaris. gimdžiau Mažylyje. gydytojai leido dalyvauti vyrui. taigi aš tik girdėjau ir vos jaučiau, o vyras viską matė. bet man buvo labai baisu nes gydytojos pripasakojo kad vyrai alpsta kai pamato prapjautą pilvą ir pan. tai aš pamenu vis tempiau vyrą už rankos kad nežiūrėtų,. po to vyras sakė kaip tik neleidau pamatyti to momento kaip ištraukė mūsų dukrytę. bet žinokit man kaip gera buvo kai vyras šalia. žymiai drąsiau. mano vyras truputį vėlavo į poraciją atvyko kai aš jau buvau paruošta pilnai tai iki tol drebėjau o kai pamačiau vyrą iškart nurimau. dviems drąsiau buvo.
man taj dare cezari BA ir vyrui leido buti per visa operacija ir po to kaj ishieme vaikiuka irgi leido likti (kol siuvo pilva) ir patys daktarai sake kad geraj kad vyras buvo salia
QUOTE(Lalantukass @ 2006 02 02, 15:10) Beja,dar pamirsau,o koks skirtumas vyrui kur stoveti,ar uz duru,ar uz tos sirmos,juk vistiek nieko nesimato,o ir buna greitai isprasytas...?kad pabuti su mamyte,tai jai jokios vyro pagalbos kaip ir nereikia,skausmo nera,paguodos nereikia,yra anestez.,kur stebi...jai juk nieko nenutiks...o leliuka,tai juk po to gali ziuret kiek nori.... QUOTE(*Rita* @ 2006 02 03, 00:14) Ar leidžia artimiesiems dalyvauti apendicito operacijoje arba dvylikapirštės žarnos operacijoje? Ne. Cezerio pjūvis - lygiai tokia pati chirurginė operacija, todėl dalyvauja tik medikai. Skirtumas nedidelis, tik kazkokio vaikelio gimimas ar ne QUOTE(rainiukas @ 2006 03 03, 14:43) Gal per ziauriai pasakysiu. O ka tas vyras gali padeti per Cezari? Pati operacija iki isimant leliu trunka apie 20-30 min. Tuomet esi samoninga ir viska suprandti (su spinaline nejautra). Mano vyras dalyvavo operacijoje.Nuo pradziu iki tos minutes kai veze mane i pooperacine palata.Ir joje kartu su manim buvo. Cezaris buvo neplanuotas.Ir viskas buvo per daug skausminga, kad buciau neatlaikiusi viena QUOTE(ereeka @ 2006 08 02, 22:06) Mum cezaris buvo neplanuotas,mazylei apsisuko virkstele aplink kakliuka ir vos neuzduso MUMS OPERACIJA TAIP PAT DARE NEPLANUOTAI. VYRO PAKLAUSE AR NORES DALYVAUTI OPERACIJOJE. VYRAS AISKU SUTIKO NES NENOREJO PALIKTI MANES VIENOS. AISKU STEBETI IR MATYTI KAIP 'PJAUSTO' TAVO BRANGU ZMOGU TURBUT NE KIEKVIENAS SUGEBETU. VYRUI DIDELIO ISPUDZIO NEPALIKO. SAKE NIEKAM TO NELINKETU. O SIAIP KIEK ZINAU MAZAI KAM LEIDZIA.
Tai idomu ,kur vyras stovi per operacija?Ar tik ne virs galvos....?O kas ten gali matytis,jei yra sirma?O ar jusu operacijos metu jis buvo prie koju?
QUOTE(Lalantukass @ 2006 08 06, 19:39) Tai idomu ,kur vyras stovi per operacija?Ar tik ne virs galvos....?O kas ten gali matytis,jei yra sirma?O ar jusu operacijos metu jis buvo prie koju? per mano operacija stovejo ne virs galvos o prie koju nes buvo extra atvejis man pilna narkoze ir niekas neturejo kada reguliuot kur jam atsistot viska mate ir kai vaika iseme ir t.t.. o siaip kiek zinau buna kad apskritai vyrus papraso iseiti
Vyro neleido į operacinę
Musu tevelio neileido taip pat, Istiesu, jei cezaris neplaninis, tai nera kada dar vyra sterelizuoti
O as tai sunkiai atsigavau 10 dienu tai tikrai labai slkaudedavo nors kita diena irgi turejau eit ir siaip vaiksciojau nes turi ir vaika panesiot ir paimti pamaitinti, sunku buvo ir ant spnu pasisukti, bet manau skauda ir moterims kurias kerpa
Man irgi dare neplanuota cezari,bet net nepagalvojom kad vyras dar galetu eit kartu. Svarbiausia jau ta akimirka buvo kad tik nuimtu man ta skausma begalini nuo saremiu. Vyras sau "ramiai" lauke palatoje
tevelis laike mergyte salia, kol mamyte daktarai siuvinejo tai buvo pati stebuklingiausia diena musu gyvenime!!!
Leidžia ir Lietuvoj dalyvauti. Bent jau Kauno Mažylio GN. Man buvo neplaninis cezaris, tai įsileido ir vyrą, tik aš sugalvojau nulūžt, nes buvau įsijautrinusi ir man suleido didesnę dozę ( darė su epidūrine nejautra).Tai va, kai aš nusprendžiau pamiegot
QUOTE(Ingushka @ 2006 09 30, 13:32) Leidžia ir Lietuvoj dalyvauti. Bent jau Kauno Mažylio GN. Man buvo neplaninis cezaris, tai įsileido ir vyrą, tik aš sugalvojau nulūžt, nes buvau įsijautrinusi ir man suleido didesnę dozę ( darė su epidūrine nejautra).Tai va, kai aš nusprendžiau pamiegot Sveikutes viskas taip pat ir man buvo lygiai lygiai zodis zodin viskas taip ir buvo QUOTE(Ingushka @ 2006 09 30, 12:32) Leidžia ir Lietuvoj dalyvauti. Bent jau Kauno Mažylio GN. Man buvo neplaninis cezaris, tai įsileido ir vyrą, tik aš sugalvojau nulūžt, nes buvau įsijautrinusi ir man suleido didesnę dozę ( darė su epidūrine nejautra).Tai va, kai aš nusprendžiau pamiegot o ar esi tikra, kad... miegojai? Nes daugelis, ypac ekstriniu cezariu metu, kai suleidzia didele vaistu doze, nuo nervu ir persitempimo alpsta/netenka samones - bent man gydytojai taip sake
Mano vyrui neleido KKGN, o drauges vyras per stiklo sieną galėjo žiurėt klinikose
Aš dar pagalvojau, jog iš tiesų gerai, kad medikai leidžia mamai po operacijos pailsėti ir vaikučio nepalieka. Neneigiu, kad yra gana didelė moralinė trauma, kai kūdikio nepadeda ant krūtinės, po to kiaurą naktį košmaruose kamuojiesi, ar iš tiesų pagimdei, bet aš po operacijos nei fiziškai, nei morališkai nebūčiau sugebėjusi pasirūpinti kūdikiu
Ir dar. Prieš kelias dienas mačiau tikras, autentiškas Cezario operacijos nuotraukas. Vaizdas man asmeniškai buvo baisus ir sukrečiantis. Kelias dienas, žiūrėdama į nediduką randelį, negalėjau patikėti, jog pati buvau tikrąją to žodžio prasme išmėsinėta. Na, tokia ta realybė. Todėl esu laiminga, kad mano vyras operacinėje nebuvo, o laukė už durų. Kuom jis man būtų padėjęs? Niekuo tikrai
Man pries menesi taip pat dare cezario operacija KMUK ir vyrui leido dalyvauti, aisku buvo aprengtas kaip gydytojas zaliais rubeliais ir su kauke
Tikrai vyrams leidzia per cezari but salia, prie galvos, ypac jei daro daline nejautra. Juk jis gali bendraut su zmona
Antakalnio klinikose per cezario operacija apie vyro dalyvavima nera ne kalbos. mano gydytoja paaiskino, kad tai yra rimta operacija, todel dalyvauja tik mediku personalas. net jei atliekama spinaline nejautra. vyras lauke uz duru ir pirmas gavo palaikyti dukryte
Man dare ekstra cezari, tai vyras is gimdyklos ejo tik iki operacines, ir lauke uz duru (cia irgi Antakalnyje). Man vaika parode irgi is karto, apie buciavima man mintis neatejo, gal del to, kad jau 10 valandu mane visai "praperinejo", tai tik uzmeciau aki, koks tas musu mazgis gavosi, o vyrui akusere is karto i glebi iverte ir liepe palaikyti sunu
o zinot va ir man buvo atlikta visai neseniai neplanine cezario operacija... ir zinot, visai nenoreciau kad ten dalyvautu vyras... net man paciai buvo ten kraupu klausytis tu garsu kai pjauna ar ka ten daro...
man taip pat buvo atlikta cezario operacija.nieko negirdejau nieko nemaciau
Man buvo daromas neplaninis cezaris, 2 ligoninėje ir gydytoja paklausė ar norėčiau, kad tėvelis dalyvautų, pasakiau, kad man jau tas pats, kad tik greičiau baigtųsi, tai gydytoja sakė paklaus pas anesteziologą, ar jis neprieštarautų, o šis buvo labai fainas žmogelis ir sakė, tai, aišku, tegul dalyvauja ir žiūri kaip ten viskas vyksta.
man tai atorodo nesamone, kai vyra palieka uz stiklo ziuret, gi operacija, siaubas!
Kiek teko matyt is uzsienio gimdymo medziagos, tai vyrai stovi salia, zmonai uz rankos laiko ir nemato tokiu ziauriu vaizdu. Tada manau geriau jau uz duru tegul laukia. Cia mano nuomone
Na, bent jau mūsų tėvelis, tai PO TO sakė, kad vis tiek ramiau buvo, kad leido būti kartu
mes klausem daktares ar leistu vyrui dalyvaut darant cezari,tai ji atsake,kad uz jokius pinigus jos nepriverstu pjaut zmonos vyro akivaizdoj
Geriau nekankint vyrų. Prieš gimdymą mačiau videojuostą su cezario operaciją, tai vos pati neapsivėmiau
O dėl verkimo po operacijos tai visai natūrali reakcija į stresą, nes šiaip tai operacijos dažniausiai atliekamos, kai pacientas be sąmonės, o per spinalinę nejautrą žmogus gi viską supranti, net ir tai, kad dabar tave pjauna!
Man irgi buvo atliekamas cezaris,deja vyras sedėjo už durų ir laukė.Kai tik užgimė mažiukas leido pasižiūrėti ir nufotografuoti
[ramzis69,2006 10 25, 20:34]
Man irgi buvo atliekamas cezaris,deja vyras sedėjo už durų ir laukė.Kai tik užgimė mažiukas leido pasižiūrėti ir nufotografuoti Pasirodo, ne aš viena taip manau.
Na aišku,galėtų ir vyras pareikšti savo nuomonę,bet juk niekas jam ir neliepia žiūrėti į pjaustomą pilvą,tegu nors už rankos palaiko,pakalbina
Be to būtų smagu pamatyti vyro išraišką kai užgimsta jo vaikelis,o dabar pamatai jį po beveik valandos,patenkintą ir jau visiems žinią apskelbusį
Yra vyrų, kurie išvis gimdyme atsisako dalyvauti, taip ir čia, galima paklaust ar tėvelis norėtų dalyvaut, nors mūsiškio, tai niekas neklausė
Bet užtai mes buvom visą laiką kartu ir nors brangiausias ir niekuo negalėjo man padėt, bet vien jo buvimas šalia, laikymas už rankos, mane ramino Ir gražu buvo žiūrėt kaip tėvelis pamatęs sūnų apsiverkė
Bet žinokit,net nežinau kaip būtų sureagavęs brangusis,jei būtų pasiūlę pasilikti per operaciją.Nes jau grižęs namo prisipažino,kad gerai,kad neteko pačiai gimdyt(buvo prisižadėjęs dalyvauti gimdyme),nes ir dabar važiuojant į gimdymo namus,visas drebėjo ir pilvą suko(nors operacija buvo planinė,ir ruošėmės jai iš anksto)
Kadangi mes praleidom daugiau negu 12 valandų gimdykloje, ir paskui pradėjo vaikučio širdutė plakti vis rečiau, mūsų tėvelis norėjo, kad tik viskas gerai ir greitai baigtųsi
Pas mumis lygiai tas pats buvo tik kad as pora valandu ilgiau kankinausi gimdykloj.Ir dar per operacija per skubejima pamirso duris uzdaryt tai jis viska mate is priekio
Aš tai tūrbūt labai baisiai atrodžiau
man taip pat dare cezari ir gyditojai siule vyrui dalyvauti, bet jis ir taip isbales buvo, tai tik uz stiklo pastovejo, bet viska mate
O mums kaip buvo...Kadangi darė epidūrą,tai aišku nejaučiau apatinės dalies.Mane operavo moteris,jai irgi asistavo moterys,tai baigus tvarkyt pilvą negalėjo manęs perkelti nuo operacinio stalo ant lovos,tai kvietėsi vyrą į pagalbą,tai kai pamačiau jį operacinėj,galvojau,kad tuoj pats atsiguls į tą lovą
Na, maniškiui neteko manęs kilnot, nors prie manęs irgi "darbavosi" moterys išskyrus anesteziologą. Bet man jau labai mažai vaistukų davė
QUOTE(ramzis69 @ 2006 10 31, 12:37) O mums kaip buvo...Kadangi darė epidūrą,tai aišku nejaučiau apatinės dalies.Mane operavo moteris,jai irgi asistavo moterys,tai baigus tvarkyt pilvą negalėjo manęs perkelti nuo operacinio stalo ant lovos,tai kvietėsi vyrą į pagalbą,tai kai pamačiau jį operacinėj,galvojau,kad tuoj pats atsiguls į tą lovą Maniškis irgi mane nuo stalo nukėlinėjo, bet visai drąsiai laikėsi QUOTE(Linuze @ 2006 10 31, 13:56) Na visus adatos dūrius jaučiau, kai siuvo. Tai brangiausiajam liepiau, kad perduotų gydytojom "linkėjimus", kad viską jaučiu, bet jos sakė : -Nieko baisaus pakentės, tuoj baigsim. Siaubas O vyrui KMUK liepe laukti uz duru, operacija neplanine. Neleido i vidu, nors ir prasiau. Kazi kodel cia taip skirtingai.
Pas mus buvo planine operacija,kuri labai sauniai praejo.As buvau operacineje,o vyras pro duris is toliau viska ziurejo ir filmavo,nors ir neleido
Tai jau tikrai viskas nuo gydytojų priklauso. Ir dabar, kai pagalvoju, tai viskas dzin, kad viską jaučiau ir buvo diskomfortas (nors tada buvo labai gaila savęs
Na pas mus irgi planinė operacija, bet niekas net kalbos nevedė apie vyro dalyvavimą, mes ėjom kartu iki operacinės, bet toliau durų jam paprasčiausiai neleido nosies kišti, tai teko atsilabinti prie durų
Jausti tai tikrai nieko nejaučiau Bet šiaip ir gydytojos ir anesteziologė buvo labai malonios, tai visa operacija praėjo gerai, ta prasme man be jokio jaudulio, nors įeinant į operacinę tai labai jaudinausi, nes apkritai per gimdymą pirmą kartą ligoninėj per savo gyvenimėlį gulėjau, tai viskas taip labai jau nemaloniai nauja buvo
Na kai cezarį man darė prieš 8 metus, vyro neleido, bet dabar irgi cezaris nusimato, maniškis labai veržiasi į operacinę. Pasikalbėjom apie tai su gyd. ir jis pažadėjo kur nors kamputį maniškiui išskirt ir leist dalyvaut, na ką ten dalyvaut, stebėt iš šono
QUOTE(lawanda @ 2006 11 22, 10:55) Na kai cezarį man darė prieš 8 metus, vyro neleido, bet dabar irgi cezaris nusimato, maniškis labai veržiasi į operacinę. Pasikalbėjom apie tai su gyd. ir jis pažadėjo kur nors kamputį maniškiui išskirt ir leist dalyvaut, na ką ten dalyvaut, stebėt iš šono Sveikinu Manau, kad tai taip pat svarbu, kaip ir dalyvaut natūraliam gimdyme.
man buvo atlikta neplanine cezario operacija ir vyrui buvo liesta dalyvauti(Londone).jis buvo pasodintas prie mano galvos,gloste man plaukus,kalbino o gimus vaikeliui kartu apsiverkem is laimes
paskui buvo liesta jam pasirinkti ar likti prie manes kol susius ar su vaiku kitoje palatoje pabuti.
Merginos, gal kurios turit patirties tarp naturalaus gimdymo ir cezario pagalba??? Ta prasme gal ir tai ir tai isbandyta.....
|