Man bus atliekama cezario pjuvis. Vyras labai nori dalyvauti, bet ar yra leidziama operacijos metu buti kartu su vyru?
Maniškiui neleido
Na nemanau kad leidzia, nes tai juk operacija. O i operacine juk nieko pasaliniu neleidzia. Teks tetukui palaukti uz duru kol pirma sauksma isgirs:)
Mano draugės vyras - dalyvavo darant jai cezarį, buvo pasodintas prie žmonos galvos ir nė krust toliau, uždeda širma nuo pusės kūno, tad nei būsima mama nei tėtė nemato kas už jos vyksta. Kai jau vaikelį ištraukė, sakė jog tėtė buvo paprašytas pasišalint su kątik gimusia atžala, kol mamai pilvuką sutvarkys. Tiek žinau iš draugės pasakojimo.
mes per antra cezari bandem prasyti, kad vyra leistu dalyvauti, daktaras is pradziu sake, kad reiketu pasiklausti anesteziologes, nes ji taria paskutini zodi
AS pirma savo dukrele gimdziau pries 13 metu,o antra-sunu pernai,tai su abiem buvo planuoti cezariai.jau is anksto buvo tam ruostasi,kauno klinikose.nei vieno karto vyras nebuvo ileistas i operacine...
Beja,dar pamirsau,o koks skirtumas vyrui kur stoveti,ar uz duru,ar uz tos sirmos,juk vistiek nieko nesimato,o ir buna greitai isprasytas...?kad pabuti su mamyte,tai jai jokios vyro pagalbos kaip ir nereikia,skausmo nera,paguodos nereikia,yra anestez.,kur stebi...jai juk nieko nenutiks...o leliuka,tai juk po to gali ziuret kiek nori....
QUOTE(Lalantukass @ 2006 02 02, 14:03) o man butu.. Papildyta: QUOTE(Lalantukass @ 2006 02 02, 14:10) Beja,dar pamirsau,o koks skirtumas vyrui kur stoveti,ar uz duru,ar uz tos sirmos,juk vistiek nieko nesimato,o ir buna greitai isprasytas...?kad pabuti su mamyte,tai jai jokios vyro pagalbos kaip ir nereikia,skausmo nera,paguodos nereikia,yra anestez.,kur stebi...jai juk nieko nenutiks...o leliuka,tai juk po to gali ziuret kiek nori.... bet pabuti toki momenta KARTU, tikrai nuostabu
Sutinku,to jaudulio uztenk abiems,na,bet jei jau tokios ,,taisykles",tai mes jau ju nepakeisim,maniskis irgi labai jau verzesi...nu neleido ir viskas,o as kaip epusele drebejau is vidaus....As dar galvoju,kad cia gydytojai save apsidraudzia,nes jei kas nutiktu ar paciai,ar vaikui,tai jau jiems patiems strioko butu,tai va jau tada tai tikrai jiems butu geriau,nes nera liudininku...
Visoms linkiu geru nuotaiku,drasos...
Tai jusu vyrams nors uz duru leido stovet,o maniski nusiunte velniai zino kur
QUOTE(Meida @ 2006 02 02, 18:45) Tai jusu vyrams nors uz duru leido stovet,o maniski nusiunte velniai zino kur Maniškis už durų stovėjo, bet girdėjo pirmajį veeeee Šiaip gyd. klausiau, ar galės vyras būt šalia, tai sakė kad nea
maniskiui ir neleido operacijos metu but salia,ale anas visa operacija mate per stikla ,is kitos puses. bet leido jam but salia, kai mazyte tikrino daktarai: klause jos sirdutes, prause ir renge. jis netgi nufotografavo keleta epizodu
QUOTE(Jacobs @ 2006 02 03, 17:28) maniskiui ir neleido operacijos metu but salia,ale anas visa operacija mate per stikla ,is kitos puses. bet leido jam but salia, kai mazyte tikrino daktarai: klause jos sirdutes, prause ir renge. jis netgi nufotografavo keleta epizodu Tai cia turbut ne Kauno klinikose? QUOTE(Jacobs @ 2006 02 03, 16:28) maniskiui ir neleido operacijos metu but salia,ale anas visa operacija mate per stikla ,is kitos puses. bet leido jam but salia, kai mazyte tikrino daktarai: klause jos sirdutes, prause ir renge. jis netgi nufotografavo keleta epizodu na, maniskiui irgi leido ziureti kaip tvarke mazyle, o jis viska nufilmavo ir paskui man vis rode, kol gulejau pooperacinej
as taippat uz keliu dienu turesiu cezari, bet gasdina vienas dalykas ar teisybe kad pora menesiu negalima nieko kelti net savo LELIAUS
gal ko sunkaus ir negalesi kelti, bet savo lialiu tai tikrai kelsi:)....nieko baisaus ta operacija, apie menesi gal kiek sunkiau, bet siaip viskas gerai
ir man daryta ta operacija
ir žinote, dabar turbur tikrai jau nesirinkciau paprasto gimdymo Užmigdė, prabudau-lelius jau yra, jokių skausmų o dėl kėlimo jausi gi ir pati, ką gali kelt ko ne.. asmeniskai aš jau tą dieną vakare pati ėjau į tualetą
jau ramiau
QUOTE(agnee @ 2006 02 08, 14:05) maniskiui tai neleido nei per operacija nei po (kauno klinikose) ... o leliuką buvo pasiėmę, leido pailsėt.. QUOTE(agnee @ 2006 02 08, 13:05) na, cia manau priklauso nuo ligonines o del kilnojimo, leliuka tikrai galesi kilnoti, kaip gi kitaip
Man cezari dare neplanuotai,bet vyras viska mate per stikla (gimdziau mazylyje) ir viska nufilmavo, beveik visa operacija. Nuostabus tas vaizdas kai istrauke musu mazyte
Sakau,kad tikriausiai tai ne KMUK,nes nesu girdejusi,kad ten lesitu operacija filmuoti.Antraip,tada ir as tureciau ta filma.
QUOTE(Lalantukass @ 2006 02 08, 14:39) o pati tuo tarpu keliauji i pooperacine.Tai joje vyras gali tik aplankyti,o ne pasilikti o mano vyrui leido pasilikti ir buvo ten kiek norejo
Ir man cezarį darė.Prabudau po operacijos o verkiu (kažkodėl pagalvojau,kad vaikas negyvas
QUOTE(Majute @ 2006 02 08, 23:32) Ir man cezarį darė.Prabudau po operacijos o verkiu (kažkodėl pagalvojau,kad vaikas negyvas Man cezari darė ir pirmą ir antrą kartą centro ligoninėj,žigimanru gatvėj ir vyrui nėleido eiti su manim į opėracinę o tik pooperacinei galejo ateiti aplankit ir pirmas pamate mūsū dukrelės kaip renge kaip plauna,o jau 2 diėną kai pervėdė į atskirą palatą tai galėjo ir gyventi tik rėikėjo sumoket 31 lt. už lovą parai ir savas maistas,jis man padėdavo pirmas tris diėnas nes aš nelabai galėjau atsikelt be pagalbos ,o vaikas visą laiką beveik buvo su manim,šiaip tai man jeigu rėikėtu tai vėl rinkčiausi Cezario opėraciją
VNG vakar man irgi neleido su žmona būt, bet tai as dėl to labai ir neprieštaravau.
Cezario pjūvis visgi ne šiaip gimdymas, o operacija. To nereiketu pamiršt. Maža kokių bacilų aš ten galiu pričiaudėt. O ir padėt niekam niekuo negalėčiau. Apskritai, taisyklės yra taisyklės ir jei gydymo istaigoje jų nesilaikoma, tai nelabai ir norėčiau, kad mano žmona ar kūdikis tokioj vietoj atsidurtų.
Mano vyras stebėjo operaciją už stiklo. Ir po to jis galėjo pasidžiaugti mažyle kūdikių skyriuje kol aš po narkozės prasibudinau. Per naktį ligoninėj jis neliko, nors būtų įmanoma. Bet kaip viena akušerė sakė, duokit mamos vyrams pailsėti, kad labiau išsiilgę ateitų ryte
QUOTE(Bungalo @ 2006 02 09, 06:10) VNG vakar man irgi neleido su žmona būt, bet tai as dėl to labai ir neprieštaravau. Cezario pjūvis visgi ne šiaip gimdymas, o operacija. To nereiketu pamiršt. Maža kokių bacilų aš ten galiu pričiaudėt. O ir padėt niekam niekuo negalėčiau. Apskritai, taisyklės yra taisyklės ir jei gydymo istaigoje jų nesilaikoma, tai nelabai ir norėčiau, kad mano žmona ar kūdikis tokioj vietoj atsidurtų. Jei planinis, kodėl gi ir ne ? JAV leidžia. Aprengia vyrą specialiais rūbais ir leidžia būti prie žmonos galvos, už širmos QUOTE(TauRe @ 2006 02 10, 07:11) Jei planinis, kodėl gi ir ne ? JAV leidžia. Aprengia vyrą specialiais rūbais ir leidžia būti prie žmonos galvos, už širmos As kazkaip iki siol irgi buvau isitikinusi, kad jei planinis cezaris, daro daline nejautra ir vyras gales salia mano galvos but. O tai tau, reiks paklaust savo gydytojos, nes uz poros sav nusimato cezaris Gal kam teke Antakalnyje turet planini ceazari ir su jumis leido buti ir vyrui?
Man darė Antakalnyje planinį cezarį,bet vyrui dalyvauti neleido.Dar matyt priklauso ir nuo gydytojų,kokie pasitaiko.O kai pirmą vaiką gimdžiau taip pat darė cezarį bet neplanuotą,tai vyras per stiklą galėjo stebėti.
[quote=Majute,2006 02 08, 22:32]
Prabudau po operacijos o verkiu (kažkodėl pagalvojau,kad vaikas negyvas Kaip man tai pažystama...Aš lygiai taip pat prabudus bijojau net kieno nors paklaust,galvojau,kad vaikelio nebeturiu,dar ir dabar sapnuoju tą kraupų jausmą QUOTE(bizyte @ 2006 02 11, 13:29) man dare Antakalny, planini Tai žiūrėsim, gal mūsų gydytoja ir leis Papildyta: QUOTE(VILGRA @ 2006 02 12, 18:06) mano vyrui irgi neleido dalyvauti operacijoj,gal ir gerai,nes nemanau kad nervai islaikytu matant kaip esi pjaunama. Bet taigi vyras nematytų kaip ten pjauna
Mano vyrui tai neleido būti opercinėje. Tik už durų. Ir kai išnešė mažają tai ti kdvi sekundes leido pažiūrėti. Ir tik paskui naujagimių skyriuje ją išviniojo ir parodė.
Gal per ziauriai pasakysiu. O ka tas vyras gali padeti per Cezari? Pati operacija iki isimant leliu trunka apie 20-30 min. Tuomet esi samoninga ir viska suprandti (su spinaline nejautra). Taciau tave tai prie to prijungia, tai ta patikrina, tai viena prieina, tai kita moteriske. O ka ten vyras veiktu? Tik trukdytu. Butu: atsiprasau, leiskit priet, pasitraukit. O jau kai isima vaikeli ir pradeda tave tvarkyti, smarkiau paleidzia nuskausminanciu, tu pradedi snausti, greit susiuva (jei viskas tvarkoj) ir isveza. Tai ka ten tas vyras turetu veikti?
Pritariu tai nuomonei, kad tai vis delto opreacija.
Man buvo planinis cezaris. Snekejome su anesteziologu del vyro dalyvavimo, tai jis nepasake griezto ne, graziai pasiule palaukti uz duru ir kai tik vaikelis ateis-pakvies. Taip ir buvo, vyras isgirdo kaip uzverke mazylis ir iskart buvo pakviestas
Man darė cezarį Kauno "Mažylyje". Tai vyrui dalyvauti leido, dar pirko spec. rūbus. tik visa bėda, kad jo truputį nervai tam per silpni ir vos nenukrito jau tada, kai man dar tik vaistus į stuburą leido, todėl paskui tik per langiuką galėjo pasižiūrėti
QUOTE(SuperBaba @ 2006 03 03, 13:53) Man buvo planinis cezaris. Snekejome su anesteziologu del vyro dalyvavimo, tai jis nepasake griezto ne, graziai pasiule palaukti uz duru ir kai tik vaikelis ateis-pakvies. Taip ir buvo, vyras isgirdo kaip uzverke mazylis ir iskart buvo pakviestas Tai tau smagu Bet kai jį valė, svėrė ir matavo tai buvo kartu, po to dar jam davė palaikyti mažiuką
Labas vakaras. Mano vyruj neleido dalyvauti
man buvo neplanuotas cezaris. as rasiau pareiskima, kad leidziu i operacine ne tik vyra, bet ir fotografa. jie viska mate is toliau, nebuvo salia. o kai istrauke vaikuti, tai ir fotografas pribeges is arti fotkino. ant popieriaus as parasiau, kad leidziu jiems dalyvauti. nors man vis tiek buvo baisu, norejosi salia galvos vyro. kita karta salia sakysiu, kad butu
ui,kaip negera!
Kadangi man cezarį darė su pilna narkoze, tai vyrui kaip ir nelabai būtų buvę ką veikti operacinėj, o jis ir labai nesiveržė. Tik buvo prie langelio pažiūrėti, kaip ten viskas vyksta, tai sakė, kad kraujuotus tamponus tik matė - klaikus vaizdas. Ten ir išgirdo pirmą mažiukės klyksmą.O gimusią dukrytę pamatė, kai ją nunešė į reanimaciją .
Nėra reiklo žiūrėti
Manau kad betkokioi operacijoi neleidžia
Jei maniškis būtų sugalvojęs dalyvauti operacijoje,tai tikrai neleisčiau.Juk tai tikrų tikriausia operacija,dirba visa medikų brigada,ką ten vyrui veikti?Dar nualps...Geriau tegu būna šalia kai perkele į intensyvaus slaugimo palatą,tada tai vyras tikrai naudingas.
100 proc zinau, kad leidzia. Manajam Klinikose butu leide, jei butu spejes atvaziuot. nieko ten baisaus nevyksta. Draugai net nusifilmavo savo atzalos atejima. nuo iki.
Kas kaip kodel, nezinau. Klausimas buvo - ar imanoma? Leidziama |