Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Cezario operacija
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4
Puch
Man bus atliekama cezario pjuvis. Vyras labai nori dalyvauti, bet ar yra leidziama operacijos metu buti kartu su vyru? g.gif
Taide
Maniškiui neleido cry.gif Bet man cezaris ne planinis buvo, tai gal ir tai dar turėjo reikšmės. Šiaip reikėtų gydytojo paklausti, nes visose ligoninėse savos taisyklės. Sėkmės.
audroneta
Na nemanau kad leidzia, nes tai juk operacija. O i operacine juk nieko pasaliniu neleidzia. Teks tetukui palaukti uz duru kol pirma sauksma isgirs:)
Upsiukas
Mano draugės vyras - dalyvavo darant jai cezarį, buvo pasodintas prie žmonos galvos ir nė krust toliau, uždeda širma nuo pusės kūno, tad nei būsima mama nei tėtė nemato kas už jos vyksta. Kai jau vaikelį ištraukė, sakė jog tėtė buvo paprašytas pasišalint su kątik gimusia atžala, kol mamai pilvuką sutvarkys. Tiek žinau iš draugės pasakojimo.
bizyte
mes per antra cezari bandem prasyti, kad vyra leistu dalyvauti, daktaras is pradziu sake, kad reiketu pasiklausti anesteziologes, nes ji taria paskutini zodi g.gif o ji pradejo destyti, kad vyrai daug sneka paskui, trukdo susikaupti ir t.t., tai mes ir nusileidom, vyras lauke uz duru verysad.gif bet kita karta nenusileisciau, prisizadetume vykdyti ju nurodymus biggrin.gif tikrai nieko nebutu baisaus nutike, jei jis butu dalyvaves. Taip, kad tikrai galima susitarti, ar bent jau paklausti biggrin.gif
Lalantukass
AS pirma savo dukrele gimdziau pries 13 metu,o antra-sunu pernai,tai su abiem buvo planuoti cezariai.jau is anksto buvo tam ruostasi,kauno klinikose.nei vieno karto vyras nebuvo ileistas i operacine... schmoll.gif kantrisi lauke anapus duru... bis.gif mes per labai ir nesiverzem...pirma karta operacija buvo su pilna narkoze,o anta-nuo puses,apidurine...viskas baigesi gerai,ir esame l.patenkinti... clap.gif na,jei ir butu vyrui leide akies krasteliu paziureti,nemanau,kad kas butu kitaip... biggrin.gif
Lalantukass
Beja,dar pamirsau,o koks skirtumas vyrui kur stoveti,ar uz duru,ar uz tos sirmos,juk vistiek nieko nesimato,o ir buna greitai isprasytas...?kad pabuti su mamyte,tai jai jokios vyro pagalbos kaip ir nereikia,skausmo nera,paguodos nereikia,yra anestez.,kur stebi...jai juk nieko nenutiks...o leliuka,tai juk po to gali ziuret kiek nori.... yahoo.gif
bizyte
QUOTE(Lalantukass @ 2006 02 02, 14:03)
na,jei ir butu vyrui leide akies krasteliu paziureti,nemanau,kad kas butu kitaip... biggrin.gif
*

o man butu.. ax.gif pirma, butu buve daug ramiau per operacija, jei jis butu palaikes uz rankos, nes nerimo buvo vistiek, o antra - butu pamates kaip dukryte ateina i pasauli biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Lalantukass @ 2006 02 02, 14:10)
Beja,dar pamirsau,o koks skirtumas vyrui kur stoveti,ar uz duru,ar uz tos sirmos,juk vistiek nieko nesimato,o ir buna greitai isprasytas...?kad pabuti su mamyte,tai jai jokios vyro pagalbos kaip ir nereikia,skausmo nera,paguodos nereikia,yra anestez.,kur stebi...jai juk nieko nenutiks...o leliuka,tai juk po to gali ziuret kiek nori.... yahoo.gif
*

bet pabuti toki momenta KARTU, tikrai nuostabu biggrin.gif ir nesvarbu, kad nieko nesimato, svarbu ka isgyveni mirksiukas.gif
Lalantukass
Sutinku,to jaudulio uztenk abiems,na,bet jei jau tokios ,,taisykles",tai mes jau ju nepakeisim,maniskis irgi labai jau verzesi...nu neleido ir viskas,o as kaip epusele drebejau is vidaus....As dar galvoju,kad cia gydytojai save apsidraudzia,nes jei kas nutiktu ar paciai,ar vaikui,tai jau jiems patiems strioko butu,tai va jau tada tai tikrai jiems butu geriau,nes nera liudininku...
Visoms linkiu geru nuotaiku,drasos...
Meida
Tai jusu vyrams nors uz duru leido stovet,o maniski nusiunte velniai zino kur unsure.gif Paskui kazkokia kvaisa sesele is operacines nese vaika i naujagimiu palata (as buvau su pilna narkoze) ir pakeliui sutiko mano vyra. Tai ta durne ir klausia mano vyro- "ar cia tavo vaikas?". Vyras sako paziurejau,- lyg ir panasus ( doh.gif biggrin.gif ),nu bet gi ne uz operacines duru stovejo,tai sako "nezinau...o kokia gimdyves pavarde?" Tai ta kvaisa sako "as nezinau" blink.gif blink.gif blink.gif Ir nunese vaika prie visu kitu. Paskui leke vyras per ligonine vaiko ieskot lotuliukas.gif
Taigi
QUOTE(Meida @ 2006 02 02, 18:45)
Tai jusu vyrams nors uz duru leido stovet,o maniski nusiunte velniai zino kur unsure.gif  Paskui kazkokia kvaisa sesele is operacines nese vaika i naujagimiu palata (as buvau su pilna narkoze) ir pakeliui sutiko mano vyra. Tai ta durne ir klausia mano vyro- "ar cia tavo vaikas?". Vyras sako paziurejau,- lyg ir panasus ( doh.gif  biggrin.gif ),nu bet gi ne uz operacines duru stovejo,tai sako "nezinau...o kokia gimdyves pavarde?" Tai ta kvaisa sako "as nezinau" blink.gif  blink.gif  blink.gif  Ir nunese vaika prie visu kitu. Paskui leke vyras per ligonine vaiko ieskot lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Maniškis už durų stovėjo, bet girdėjo pirmajį veeeee wub.gif Paskui ir šiaip žiūrėt biškį leido kai tvarkė, ir paskui dar akušerė nuvedė į tą bendrą leliukų palatą, pasižiūrėti į dukrą rolleyes.gif
Šiaip gyd. klausiau, ar galės vyras būt šalia, tai sakė kad nea schmoll.gif sad.gif
Jacobs
maniskiui ir neleido operacijos metu but salia,ale anas visa operacija mate per stikla ,is kitos puses. bet leido jam but salia, kai mazyte tikrino daktarai: klause jos sirdutes, prause ir renge. jis netgi nufotografavo keleta epizodu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif .
Lalantukass
QUOTE(Jacobs @ 2006 02 03, 17:28)
maniskiui ir neleido operacijos metu but salia,ale anas visa operacija mate per stikla ,is kitos puses. bet leido jam but salia, kai mazyte tikrino daktarai: klause jos sirdutes, prause ir renge. jis netgi nufotografavo keleta epizodu thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif .
*

Tai cia turbut ne Kauno klinikose? smile.gif
bizyte
QUOTE(Jacobs @ 2006 02 03, 16:28)
maniskiui ir neleido operacijos metu but salia,ale anas visa operacija mate per stikla ,is kitos puses. bet leido jam but salia, kai mazyte tikrino daktarai: klause jos sirdutes, prause ir renge. jis netgi nufotografavo keleta epizodu thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif .
*

na, maniskiui irgi leido ziureti kaip tvarke mazyle, o jis viska nufilmavo ir paskui man vis rode, kol gulejau pooperacinej ax.gif
agnee
as taippat uz keliu dienu turesiu cezari, bet gasdina vienas dalykas ar teisybe kad pora menesiu negalima nieko kelti net savo LELIAUS blink.gif ??
Puch
gal ko sunkaus ir negalesi kelti, bet savo lialiu tai tikrai kelsi:)....nieko baisaus ta operacija, apie menesi gal kiek sunkiau, bet siaip viskas gerai smile.gif
*Violeta*
ir man daryta ta operacija mirksiukas.gif

ir žinote, dabar turbur tikrai jau nesirinkciau paprasto gimdymo blush2.gif
Užmigdė, prabudau-lelius jau yra, jokių skausmų bigsmile.gif
o dėl kėlimo jausi gi ir pati, ką gali kelt ko ne.. asmeniskai aš jau tą dieną vakare pati ėjau į tualetą mirksiukas.gif tikrai nieko baisaus
agnee
jau ramiau smile.gif o po operacijos pirma para leidzia vyrui pasilikti ar ne?
*Violeta*
QUOTE(agnee @ 2006 02 08, 14:05)
jau ramiau  smile.gif  o po operacijos pirma para leidzia vyrui pasilikti ar ne?
*

maniskiui tai neleido nei per operacija nei po (kauno klinikose) ... schmoll.gif atseit reanimacija... bet siaip as po narkozes prasnuduriavau dar ilgai, nors aišku, butu smagiau jei butu jis šalia buvęs, vargšas mašinoj laukė tongue.gif
o leliuką buvo pasiėmę, leido pailsėt..
bizyte
QUOTE(agnee @ 2006 02 08, 13:05)
jau ramiau  smile.gif  o po operacijos pirma para leidzia vyrui pasilikti ar ne?
*

na, cia manau priklauso nuo ligonines mirksiukas.gif po operacijos vyrui leido buti salia manes, kol kojos atitirpo, o paskui keliavom i palata kartu biggrin.gif kadangi mano cezariai buvo skirtingose ligoninese, tai po pirmo, vyras gyveno su manim kartu kiek norejo, o po antro - schmoll.gif ateidavo tik aplankyti smile.gif

o del kilnojimo, leliuka tikrai galesi kilnoti, kaip gi kitaip bigsmile.gif o sunkesniu daiktu aisku, pradzioje reiketu pasisaugoti smile.gif
agnixa
Man cezari dare neplanuotai,bet vyras viska mate per stikla (gimdziau mazylyje) ir viska nufilmavo, beveik visa operacija. Nuostabus tas vaizdas kai istrauke musu mazyte smile.gif , bet pacia operacija silpnesniu nervu nezinau ar galetu ziuret,as pati isdrysau paziuret tik kai sugijau. Siaip idomu ir prisiminima dukryte tures,bet tas vaizdas kai i prapjauta pilva rankas beveik iki alkuniu sukisa ir iesko vaikiuko uz kur istraukt tai tikrai ne is maloniuju wacko.gif
Lalantukass
Sakau,kad tikriausiai tai ne KMUK,nes nesu girdejusi,kad ten lesitu operacija filmuoti.Antraip,tada ir as tureciau ta filma.
biggrin.gifO leliuka kelti tikrai galima.Tiesa,dar ji pradzioj isnesa pas kitus lelius-i naujagimiu sk.,o pati tuo tarpu keliauji i pooperacine.Tai joje vyras gali tik aplankyti,o ne pasilikti,vat kitaip-tai kai jau buni savo palatoj.Tada gali ir pasilikti ir lankyti,kas tik nori... wub.gif
bizyte
QUOTE(Lalantukass @ 2006 02 08, 14:39)
o pati tuo tarpu keliauji i pooperacine.Tai joje vyras gali tik aplankyti,o ne pasilikti

o mano vyrui leido pasilikti ir buvo ten kiek norejo thumbup.gif bet cia matyt irgi nuo ligonines priklauso g.gif
Majute
Ir man cezarį darė.Prabudau po operacijos o verkiu (kažkodėl pagalvojau,kad vaikas negyvas g.gif ) nes vaiko šalia nebuvo(jam buvo .komplikacijų po gimdymo tai 2d laikė atskirai).Naktį po operacijos palatoj budėjo sesutė.O šiaip viskas gerai,ir antrą kart gimdant jei btų galima rinktis rinkčiaus Cezario operacija. smile.gif Beje,gimdžiau Mažylyje Kaune esu patenkinta jais. smile.gif
LARISA 74
QUOTE(Majute @ 2006 02 08, 23:32)
Ir man cezarį darė.Prabudau po operacijos o verkiu (kažkodėl pagalvojau,kad vaikas negyvas g.gif ) nes vaiko šalia nebuvo(jam buvo .komplikacijų po gimdymo tai 2d laikė atskirai).Naktį po operacijos palatoj budėjo sesutė.O šiaip viskas gerai,ir antrą kart gimdant jei btų galima rinktis rinkčiaus Cezario operacija. smile.gif Beje,gimdžiau Mažylyje Kaune esu patenkinta jais. smile.gif
*

Man cezari darė ir pirmą ir antrą kartą centro ligoninėj,žigimanru gatvėj ir vyrui nėleido eiti su manim į opėracinę o tik pooperacinei galejo ateiti aplankit ir pirmas pamate mūsū dukrelės kaip renge kaip plauna,o jau 2 diėną kai pervėdė į atskirą palatą tai galėjo ir gyventi tik rėikėjo sumoket 31 lt. už lovą parai ir savas maistas,jis man padėdavo pirmas tris diėnas nes aš nelabai galėjau atsikelt be pagalbos ,o vaikas visą laiką beveik buvo su manim,šiaip tai man jeigu rėikėtu tai vėl rinkčiausi Cezario opėraciją mirksiukas.gif
agnee
QUOTE(bizyte @ 2006 02 08, 22:46)
o mano vyrui leido pasilikti ir buvo ten kiek norejo thumbup.gif bet cia matyt irgi nuo ligonines priklauso g.gif
*

kokioj ligoninej gulejei?
bizyte
QUOTE(agnee @ 2006 02 09, 09:49)
kokioj ligoninej gulejei?
*

gulejau rajoninej ligoninej, ten gimdyviu maziau, dave vienute, prieziura thumbup.gif nepalyginsi su Antakalniu, kur gime antroji schmoll.gif
Bungalo
VNG vakar man irgi neleido su žmona būt, bet tai as dėl to labai ir neprieštaravau.
Cezario pjūvis visgi ne šiaip gimdymas, o operacija.
To nereiketu pamiršt. Maža kokių bacilų aš ten galiu pričiaudėt. O ir padėt niekam niekuo negalėčiau. Apskritai, taisyklės yra taisyklės ir jei gydymo istaigoje jų nesilaikoma, tai nelabai ir norėčiau, kad mano žmona ar kūdikis tokioj vietoj atsidurtų.

Gudauskiene
Mano vyras stebėjo operaciją už stiklo. Ir po to jis galėjo pasidžiaugti mažyle kūdikių skyriuje kol aš po narkozės prasibudinau. Per naktį ligoninėj jis neliko, nors būtų įmanoma. Bet kaip viena akušerė sakė, duokit mamos vyrams pailsėti, kad labiau išsiilgę ateitų ryte biggrin.gif
Taurė
QUOTE(Bungalo @ 2006 02 09, 06:10)
VNG vakar man irgi neleido su žmona būt, bet tai as dėl to labai ir neprieštaravau.
Cezario pjūvis visgi ne šiaip gimdymas, o operacija.
To nereiketu pamiršt. Maža kokių bacilų aš ten galiu pričiaudėt. O ir padėt niekam niekuo negalėčiau. Apskritai, taisyklės yra taisyklės ir jei gydymo istaigoje jų nesilaikoma, tai nelabai ir norėčiau, kad mano žmona ar kūdikis tokioj vietoj atsidurtų.
*

Jei planinis, kodėl gi ir ne ? JAV leidžia. Aprengia vyrą specialiais rūbais ir leidžia būti prie žmonos galvos, už širmos smile.gif
DaliaG
QUOTE(TauRe @ 2006 02 10, 07:11)
Jei planinis, kodėl gi ir ne ? JAV leidžia. Aprengia vyrą specialiais rūbais ir leidžia būti prie žmonos galvos, už širmos  smile.gif
*

As kazkaip iki siol irgi buvau isitikinusi, kad jei planinis cezaris, daro daline nejautra ir vyras gales salia mano galvos but. O tai tau, reiks paklaust savo gydytojos, nes uz poros sav nusimato cezaris g.gif
Gal kam teke Antakalnyje turet planini ceazari ir su jumis leido buti ir vyrui? bigsmile.gif
Špokas
Man darė Antakalnyje planinį cezarį,bet vyrui dalyvauti neleido.Dar matyt priklauso ir nuo gydytojų,kokie pasitaiko.O kai pirmą vaiką gimdžiau taip pat darė cezarį bet neplanuotą,tai vyras per stiklą galėjo stebėti.
bizyte
QUOTE(daliagpr @ 2006 02 11, 12:47)

Gal kam teke Antakalnyje turet planini ceazari ir su jumis leido buti ir vyrui? bigsmile.gif
*

man dare Antakalny, planini smile.gif bet....kaip jau anksciau rasiau, neleido schmoll.gif griezto "ne" nebuvo, bet mes tiesiog paklusom, o galejom nenusileisti ir manau, kad butu leide mirksiukas.gif
lietinga
[quote=Majute,2006 02 08, 22:32]
Prabudau po operacijos o verkiu (kažkodėl pagalvojau,kad vaikas negyvas g.gif )
Kaip man tai pažystama...Aš lygiai taip pat prabudus bijojau net kieno nors paklaust,galvojau,kad vaikelio nebeturiu,dar ir dabar sapnuoju tą kraupų jausmą
Vilsen
QUOTE(Puch @ 2006 02 01, 15:55)
Man bus atliekama cezario pjuvis. Vyras labai nori dalyvauti, bet ar yra leidziama operacijos metu buti kartu su vyru? g.gif
*

mano vyrui irgi neleido dalyvauti operacijoj,gal ir gerai,nes nemanau kad nervai islaikytu matant kaip esi pjaunama.
DaliaG
QUOTE(bizyte @ 2006 02 11, 13:29)
man dare Antakalny, planini smile.gif bet....kaip jau anksciau rasiau, neleido schmoll.gif griezto "ne" nebuvo, bet mes tiesiog paklusom, o galejom nenusileisti ir manau, kad butu leide mirksiukas.gif
*

Tai žiūrėsim, gal mūsų gydytoja ir leis ax.gif
Papildyta:
QUOTE(VILGRA @ 2006 02 12, 18:06)
mano vyrui irgi neleido dalyvauti operacijoj,gal ir gerai,nes nemanau kad nervai islaikytu matant kaip esi pjaunama.
*

Bet taigi vyras nematytų kaip ten pjauna doh.gif , būna gi uždengta nuo pečių su širma ir vyras sėdėtų šalia tavo galvos, bent jau taip pavaizduota knygose ir kažkas čia forume rašė. Vistiek smagiau, kai paduoda burbuliuką būti kartu su vyru lotuliukas.gif
juliana
Mano vyrui tai neleido būti opercinėje. Tik už durų. Ir kai išnešė mažają tai ti kdvi sekundes leido pažiūrėti. Ir tik paskui naujagimių skyriuje ją išviniojo ir parodė.
rainiukas
Gal per ziauriai pasakysiu. O ka tas vyras gali padeti per Cezari? Pati operacija iki isimant leliu trunka apie 20-30 min. Tuomet esi samoninga ir viska suprandti (su spinaline nejautra). Taciau tave tai prie to prijungia, tai ta patikrina, tai viena prieina, tai kita moteriske. O ka ten vyras veiktu? Tik trukdytu. Butu: atsiprasau, leiskit priet, pasitraukit. O jau kai isima vaikeli ir pradeda tave tvarkyti, smarkiau paleidzia nuskausminanciu, tu pradedi snausti, greit susiuva (jei viskas tvarkoj) ir isveza. Tai ka ten tas vyras turetu veikti?

Pritariu tai nuomonei, kad tai vis delto opreacija. bye1.gif
SuperBaba
Man buvo planinis cezaris. Snekejome su anesteziologu del vyro dalyvavimo, tai jis nepasake griezto ne, graziai pasiule palaukti uz duru ir kai tik vaikelis ateis-pakvies. Taip ir buvo, vyras isgirdo kaip uzverke mazylis ir iskart buvo pakviestas smile.gif Taip pat padejo mane perkelti nuo operacinio stalo smile.gif
Topotuna
Man darė cezarį Kauno "Mažylyje". Tai vyrui dalyvauti leido, dar pirko spec. rūbus. tik visa bėda, kad jo truputį nervai tam per silpni ir vos nenukrito jau tada, kai man dar tik vaistus į stuburą leido, todėl paskui tik per langiuką galėjo pasižiūrėti sad.gif. tai visa laimė, kad mano anestiozologė buvo labai faina thumbup.gif ir palaikė mane visą operaciją, glostė galvą, ramino ir pasakojo kas vyksta. Tik gaila, kad jos pavardės nepamenu. jei ne ji, be vyro palaikymo tikrai būtų buvę sunku. O mano draugei cezarį darė KMUK, tai jos vyras per langą matė visą operaciją, be jokių uždengimų.
DaliaG
QUOTE(SuperBaba @ 2006 03 03, 13:53)
Man buvo planinis cezaris. Snekejome su anesteziologu del vyro dalyvavimo, tai jis nepasake griezto ne, graziai pasiule palaukti uz duru ir kai tik vaikelis ateis-pakvies. Taip ir buvo, vyras isgirdo kaip uzverke mazylis ir iskart buvo pakviestas smile.gif  Taip pat padejo mane perkelti nuo operacinio stalo smile.gif
*

Tai tau smagu tongue.gif Mano vyras tai stovėjo už durų iš ten išgirdo burbulo verksmą lotuliukas.gif
Bet kai jį valė, svėrė ir matavo tai buvo kartu, po to dar jam davė palaikyti mažiuką thumbup.gif
MICKEYO
Labas vakaras. Mano vyruj neleido dalyvauti verysad.gif , o aš taip svajojau ( veiksmas buvo VGN ) Man buvo be galo baisu , ir tuo momentu aš tikrai galvojau , kad butu visai smagu , kad vyras butu šalia ........ Nes nelabai supranti kas vyksta , ir laikas labai prailgsta , niekas neaiškina kas vyksta blink.gif verysad.gif , kita karta tikiuosi kad vyrui leis dalyvauti wub.gif ( nors pažiūrėti kaip vaikiuką tvarko , be to tikiuosi kad antrą kartą leis pačiai naturaliai pagimdyti wub.gif
MyWay
man buvo neplanuotas cezaris. as rasiau pareiskima, kad leidziu i operacine ne tik vyra, bet ir fotografa. jie viska mate is toliau, nebuvo salia. o kai istrauke vaikuti, tai ir fotografas pribeges is arti fotkino. ant popieriaus as parasiau, kad leidziu jiems dalyvauti. nors man vis tiek buvo baisu, norejosi salia galvos vyro. kita karta salia sakysiu, kad butu wub.gif kai klausiau dar vyro, ka mate, - tai sake mate mano zarnas, kaip kiaule gulejau su atvertais pilvo organais doh.gif
sausis
ui,kaip negera!
v*i*j*a
QUOTE(juliana @ 2006 02 21, 20:58)
Mano vyrui tai neleido būti opercinėje. Tik už durų. Ir kai išnešė mažają tai ti kdvi sekundes leido pažiūrėti. Ir tik paskui naujagimių skyriuje ją išviniojo ir parodė.
*

drinks_cheers.gif ir mums taip pat
linytes
Kadangi man cezarį darė su pilna narkoze, tai vyrui kaip ir nelabai būtų buvę ką veikti operacinėj, o jis ir labai nesiveržė. Tik buvo prie langelio pažiūrėti, kaip ten viskas vyksta, tai sakė, kad kraujuotus tamponus tik matė - klaikus vaizdas. Ten ir išgirdo pirmą mažiukės klyksmą.O gimusią dukrytę pamatė, kai ją nunešė į reanimaciją .
Thierry

Nėra reiklo žiūrėti cool.gif
Austre 123
Manau kad betkokioi operacijoi neleidžia
Atėnė V
Jei maniškis būtų sugalvojęs dalyvauti operacijoje,tai tikrai neleisčiau.Juk tai tikrų tikriausia operacija,dirba visa medikų brigada,ką ten vyrui veikti?Dar nualps...Geriau tegu būna šalia kai perkele į intensyvaus slaugimo palatą,tada tai vyras tikrai naudingas.
naitas
100 proc zinau, kad leidzia. Manajam Klinikose butu leide, jei butu spejes atvaziuot. nieko ten baisaus nevyksta. Draugai net nusifilmavo savo atzalos atejima. nuo iki.
Kas kaip kodel, nezinau. Klausimas buvo - ar imanoma? Leidziama
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.