Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: alkoholis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2, 3
Shiraz
sveiki,
neradau tokios temos, bet pastaruoju metu daznai su pazystamais padiskutuojam kiek tam isleidziame pinigu ir pasirodo kad dauuuuug blink.gif
nekaltai atrodo taure sauso vyno ar butelis alaus vakarais, bet kai viskas susideda, pamatai, kad per menesi isleidi tam labai daug pinigu...

kokia jusu patirtis?

kiek jus isleidziat alkoholiui per menesi?
dontstop
QUOTE(Shiraz @ 2010 11 10, 11:38)
sveiki,
neradau tokios temos, bet pastaruoju metu daznai su pazystamais padiskutuojam kiek tam isleidziame pinigu ir pasirodo kad dauuuuug blink.gif 
nekaltai atrodo taure sauso vyno ar butelis alaus vakarais, bet kai viskas susideda, pamatai, kad per menesi isleidi tam labai daug pinigu...

kokia jusu patirtis?

kiek jus isleidziat alkoholiui per menesi?
*

Pastarųjų 6 mėn vidurkis - 86 lt, mažsiausiai buvo 40 lt, daugiausia - 195. Geriam tik lengvus gėrimus: alų, sirdą, pūtojantį vyną per šventes. Ir po nedaug. Iš kur tokios sumos, nežinau huh.gif Kiekvieną mėn pasižadam, kad kitą mėn išvis negersim, bet ..
Meger
Mėnesiui apie 60Lt ax.gif
Vitulka
dar viena tema, kiek išleidžiam.
Vėtrūnė
0 lt. ax.gif
esu-mama
nuo 20-40 lt. dazniausiai apie 25
*Madmozela*
Menesiui +- 80lt
acuktuvaz
Apskritas nulis. Aisku, cia nevieta pamokslauti, bet alkoholis kenkia jusu sveikatai.
__snowflake
Per mėnesį? 0 litų. lotuliukas.gif Nevartojam. Per Kalėdas ir Naujus metus išleidžiam vynui, šampanui ar kažkam stipresniam gal 100 lt.
esu-mama
kenkia tai kenkia tema apie tai atskira smile.gif
bet as manau kad ji naudodama taip kaip radau aprasant internete pakenkiu sau ne daugiau nei su macdonaldo pietumis biggrin.gif ir jei tai vyksta 1-2k/men tai ...

va mazdaug radau tokius aprasymus is ilgu staripsniu kada alkoholis nepridaro daug zalos biggrin.gif
galima išgerti nedaug karšto vyno. Jis stimuliuoja organizmo imuninę sistemą.
pavargus Išgerti reiktų visiškai nedaug: 20–30 ml degtinės ar konjako arba 40 ml vyno ar vermuto. Tokios nedidelės dozės pašalina vidinę įtampą ir padeda atsipalaiduoti
kutikutule
QUOTE(acuktuvaz @ 2010 11 10, 14:32)
Apskritas nulis. Aisku, cia nevieta pamokslauti, bet alkoholis kenkia jusu sveikatai.
*

jau čia net bet kurios močiutės paklausk, ji tau atsakys, kad viskas kas su saiku ne nuodinga, o naudinga. Aš geriau išgeriu kokio vyno taurę, bet nemėgstu tų dažikliais pripumpuotų sidrų ir mixų. Per mėnesį išleidžiam +-50lt.
Brigitte
Pastaruosius 3 metus alkoholiui isleidziam po 0.0Lt/men. biggrin.gif
marina21
labai yvairiai per menesi nuo 20-100lt
*Madmozela*
QUOTE(acuktuvaz @ 2010 11 10, 13:32)
*

Kenkia tam kas turi su tuo problemu smile.gif bet tam yra atskira tema 4u.gif
aaistulis
Musu draugu ir pazistamu tarpe yra toks kvailas iprotis - kai tik eini i svecius, butinai kazka nesiesi saldaus ir prie saldaus... jei gimtadienis - rimtesni buteli, jei siaip pasisedejimas - sampano ar sidro, ar alaus ir t.t. Tai va tokie apsilankymai pas draugus dauuuuug kainuoja. Sios islaidos perpus sumazejo per pastaruosius pora metu, nes laukiausi, o dabar iki siol maitinu, tad nei laso alkoholio. Bet vistiek apie maximum £30/men. iseina. Vien is vyro puses.
mutantė
Skaičiavom 100 litu per menesi
veiducka
0 lt 4u.gif
mamuke68
visada perku, kai tik pasibaigia - įvairaus alkoholio, kad jei ką - būtų.
Shiraz
o mano paskaiciavimais tai 200-400 blush2.gif
__snowflake
QUOTE(Shiraz @ 2010 11 24, 23:25)
*

blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif ?????
padaužiukė
QUOTE(Shiraz @ 2010 11 25, 01:25)
*

blink.gif

Shiraz
stebites g.gif paskaiciuokit kiek kainuoja beveik kiekviena vakara pasiurbciojimas alaus ir vyno, o savaitgaliais sveciai ir didesni kiekiai, kadangi gerimu pigiu neperkam, taip ir gaunasi. taigi pradejus skaiciuoti, pamaciau, kad tikrai daug pinigu blink.gif siaip ar taip, cia forumas, kiek zmoniu tiek nuomoniu, o sita tema ne diskutavimui, ar tai gerai, ar blogai, o pasiskaiciavimui ax.gif
kiaukutė
QUOTE(*Madmozela* @ 2010 11 10, 19:49)
Kenkia tam kas turi su tuo problemu  smile.gif bet tam yra atskira tema  4u.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Rytinė pašvaistė
QUOTE(Shiraz @ 2010 11 26, 16:00)
stebites g.gif paskaiciuokit kiek kainuoja beveik kiekviena vakara pasiurbciojimas alaus ir vyno, o savaitgaliais sveciai ir didesni kiekiai, kadangi gerimu pigiu neperkam, taip ir gaunasi. taigi pradejus skaiciuoti, pamaciau, kad tikrai daug pinigu blink.gif siaip ar taip, cia forumas, kiek zmoniu tiek nuomoniu, o sita tema ne diskutavimui, ar tai gerai, ar blogai, o pasiskaiciavimui ax.gif
*

Vajetau doh.gif Čia jau virš saikingo vartojimo. Kai yra sakoma, kas su saiku, tas sveika, bet čia... Beveik kas vakarą alkoholis... Savaitgaliais irgi... Ką jūsų vaikai mato doh.gif Ar jau žmonės kitaip atsipalaiduot nebemoka.
Atsakant į temos klausimą, per mėnesį išleidžiam nuo 0 iki kokių 10Lt (alaus jei vyras nusiperka retkarčiais).
Akvija
Apie 300 Lt. 4u.gif Čia dabar ant greičio primečiau biggrin.gif Rimtai paskaičiavus gal ir daugiau lotuliukas.gif
Shiraz

QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 11 26, 16:10)
Vajetau  doh.gif  Čia jau virš saikingo vartojimo. Kai yra sakoma, kas su saiku, tas sveika, bet čia...  Beveik kas vakarą alkoholis... Savaitgaliais irgi... Ką jūsų vaikai mato  doh.gif  Ar jau žmonės kitaip atsipalaiduot nebemoka.
Atsakant į temos klausimą, per mėnesį išleidžiam nuo 0 iki kokių 10Lt (alaus jei vyras nusiperka retkarčiais).
*

QUOTE(Shiraz @ 2010 11 26, 16:00)
siaip ar taip, cia forumas, kiek zmoniu tiek nuomoniu, o sita tema ne diskutavimui, ar tai gerai, ar blogai, o pasiskaiciavimui ax.gif
*

kiaukutė
QUOTE(mamuke68 @ 2010 11 14, 19:19)
visada perku, kai tik pasibaigia - įvairaus alkoholio, kad jei ką - būtų.
*

Mes darom taip pat mirksiukas.gif
Papildyta:
Per mėnesį dviese prageriam apie 300 lt mirksiukas.gif Jeigu nebūna didelių balių...
atigisa
Na gal kokie 30-50Lt. Žinau tiksliai kiekvieną mėnesį, nes vedu šeimos išlaidų ir pajamų apskaitą. Apie 16Lt. išeina vyrui savaitgaliniam alus buteliukui prie sočių pietų. ( 4 savaitgaliai po 2 buteliukus x 2,00Lt.) Koks vienas vyno butelis, jei kartais sugalvojame išgerti abu. 50 litų tada, jei būna retesnis svečius. Su artimais draugais, broliais ir seserimis beveik niekada. Aišku, jei Kalėdos, Nauji metai, Velykos tada išeina tikrai daugiau, bet manau, kad cia kalba ne apie šventes.

Papildyta:
Per mėnesį dviese prageriam apie 300 lt mirksiukas.gif Jeigu nebūna didelių balių...
*

[/quote]

Na, čia ne mano reikalas, bet man čia jau kvepia priklausomybe. Ko gero sustot dabar ir to nedaryt būtu jau sunku. g.gif
ooo
na vien suma nerodo, kad zmones geria daug ax.gif
pvz 120 lt gali buti tik du buteliai kuklus (vienas degtine, kitas brendis), o jei konjakas, tai jau tik vienas smile.gif jei dar tiek uzteks geram konjakui ax.gif
Bekasė
QUOTE(padaužiukė @ 2010 11 26, 14:15)
blink.gif
*

ir kas cia tokio keisto, jeigu pirkti brangesnius gerimus?

QUOTE(atigisa @ 2010 11 26, 16:29)
Na, čia ne mano reikalas, bet man čia jau kvepia priklausomybe. Ko gero sustot dabar ir to nedaryt būtu jau sunku. g.gif
*

Uz tokia suma iseitu pvz 2-4 buteliai sampano. Tavo vyras tada didesne priklausomybe turi, nes kiekybiskai alkoholio per menesi jisai suvartoja daugiau
Shiraz
QUOTE(atigisa @ 2010 11 26, 16:29)
*

as tai taip nepasakyciau, juk isgerti, tai nereiskia prisigerti g.gif o pietu krastuose, juk jie prie kiekvieno valgio vyna geria, bet ju alkoholikais niekas nevadina schmoll.gif juk nekalbam apie kazkoki degradizma, ne prie kiosko gi zmones stovi, o kad vakare isgeria taure ar 2 vyno, tai nematau cia jokios priklausomybes g.gif schmoll.gif tuolabiau, kad ir tas vynas gi ne koks spiritizuotas blink.gif
Papildyta:
QUOTE(ooo @ 2010 11 26, 16:34)
na vien suma nerodo, kad zmones geria daug  ax.gif
pvz 120 lt gali buti tik du buteliai kuklus (vienas degtine, kitas brendis), o jei konjakas, tai jau tik vienas smile.gif jei dar tiek uzteks geram konjakui  ax.gif
*

QUOTE(Bekasė @ 2010 11 26, 16:37)
ir kas cia tokio keisto, jeigu pirkti brangesnius gerimus?
*

drinks_cheers.gif
dontstop
QUOTE(ooo @ 2010 11 26, 16:34)
na vien suma nerodo, kad zmones geria daug  ax.gif
pvz 120 lt gali buti tik du buteliai kuklus (vienas degtine, kitas brendis), o jei konjakas, tai jau tik vienas smile.gif jei dar tiek uzteks geram konjakui  ax.gif
*

aha, tik kad minėjo, kad geria "beveik kasdien" ir dar "savaitgaliais" ax.gif
MisteryGirl
pas mus kas men vis skirtinga suma, labai priklauso nuo oro(per karscius geriau lenda d'light'as, o ziema martinio taure), nuo itampos darbe(vieni geria raminamuosius, o mes megstam balto sauso vyno taure blush2.gif ), nuo svenciu, gal tam tikru ivykiu ir t.t.
kadangi skaiciuojuos kur dingsta pinigeliai musu seimoj, tai alkoholiui iseina nuo 40-210LT apytiksliai.
ir kaip Shiraz minejo pietieciams vynas yra kaip sultys ir jie visada pusryciaudami jo isgeria mirksiukas.gif ir kiek teko sveciuotis pietu salyse neteko sutikti ne karto girto vietinio schmoll.gif
atigisa
QUOTE(dontstop @ 2010 11 26, 16:43)
aha, tik kad minėjo, kad geria "beveik kasdien" ir dar "savaitgaliais"  ax.gif
*

Apie tai ir kalba drinks_cheers.gif
viti
o čia man visai įdomus klausimas, bet kartu ir sunkus g.gif Nes per kokią aciją užsiperki ir stovi kiek laiko... Kažkada MB išgerdavo karts nuo karto brendžio, dabar kai nebemėgsta turim pirkto prieš gal porą ar dar daugiau metų. Pakonservuoto tokio lotuliukas.gif
bet vis tiek turbūt 200-250 lt vidurkį reikėtų vesti... ax.gif
xzx
o as nematau nieko blogo vakare po darbo dienos isgerti taure vyno ar alaus buteli, pati labai megstu alu, stipriu gerimu negeriu, bet alaus daznai vakarais su MB po buteli ar bokala (bare) isgeriam, vaiku neturiu, tad jokio pavyzdzio, gero ar blogo, niekam nerodau, alkoholike nesijauciu taip pat biggrin.gif
Akvija
QUOTE(atigisa @ 2010 11 26, 15:29)
*

Nejuokinkit doh.gif Priklausomybė doh.gif

QUOTE(xzx @ 2010 11 26, 16:13)
o as nematau nieko blogo vakare po darbo dienos isgerti taure vyno ar alaus buteli, pati labai megstu alu, stipriu gerimu negeriu, bet alaus daznai vakarais su MB po buteli ar bokala (bare) isgeriam, vaiku neturiu, tad jokio pavyzdzio, gero ar blogo, niekam nerodau, alkoholike nesijauciu taip pat biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
bembyze
as manau nuo 300 iki 400 lt ax.gif
dontstop
QUOTE(xzx @ 2010 11 26, 17:13)
*

Aš jus labai gerai suprantu mirksiukas.gif Kol neturėjom vaikų, ir mes su vyru bene kas vakarą leisdavom bare/klube/svečiuose, o jei ir niekur neidavom, tada namuose alų maukdavom lotuliukas.gif Tiesą, sumos tokios vis tiek nesigaudavo, bet ne tame esmė irnesakyk.gif
mamuke68
Prieš mano operaciją beveik kas vakarą su savo brangiausiu išgerdavom po butelį (ar pusę) vyno. Taip mielai leisdavom laiką, ypač žiemos vakarais, užsikūrę ugnį...nesakykit-romantiška...Dabar jau tai nepraktikuojam...Mano skrandelis negali...
Dykuma5
QUOTE(mamuke68 @ 2010 11 26, 18:49)
Prieš mano operaciją beveik kas vakarą su savo brangiausiu išgerdavom po butelį (ar pusę) vyno. Taip mielai leisdavom laiką, ypač žiemos vakarais, užsikūrę ugnį...nesakykit-romantiška...Dabar jau tai nepraktikuojam...Mano skrandelis negali...
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Mes taip pat mėgstame vakarais vyno išgerti......... aptari dienos darbus, atsipalaiduoji.....
__snowflake
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 11 26, 15:10)
Vajetau  doh.gif  Čia jau virš saikingo vartojimo. Kai yra sakoma, kas su saiku, tas sveika, bet čia...  Beveik kas vakarą alkoholis... Savaitgaliais irgi... Ką jūsų vaikai mato  doh.gif  Ar jau žmonės kitaip atsipalaiduot nebemoka.
*

Alkoholizmas-va kaip tai vadinasi.
d-krall
10-100 Lt. Priklausomai nuo to, būna rimtesnių balių, einama į barą ar būna ramus mėnuo kai tik kokį buteliuką alaus išgeri savaitgalį. Kuo toliau, tuo mažiau išleidžiame. Vyras alkoholio praktiškai nevartoja metus(nebent kažkokia labai diiiidelė proga, tai porą taurėlių ir viskas), aš kažkaip irgi nuo jo atsilikti nenoriu, bo nusigerti galima labai greitai.
Failas
QUOTE(kiaukutė @ 2010 11 26, 16:26)
Per mėnesį dviese prageriam apie 300 lt  mirksiukas.gif Jeigu nebūna didelių balių...
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Nox
Neišleidžiu tam nei vieno cento ir net nesiruošiu schmoll.gif .
lunatikas
apie 200lt o jei kazkam atrodo kad vyno taure vakare tai priklausomybe as atsakau...Jums paranoja. taip pat nekliedekit apie pavyzdi vaikams. italijoje, prancuzijoje, ispanijoje zmones ir per pietus ir vakare geria vyna tai jau ju vaikai blogai aukleti???
__snowflake
Baikit žiūrėti į tuos vakarus, pasiimkit iš ten, kas yra gero, o ne tik kas bloga.
rainiukas
QUOTE(__snowflake @ 2010 11 30, 14:40)
Baikit žiūrėti į tuos vakarus, pasiimkit iš ten, kas yra gero, o ne tik kas bloga.
*

Teisingai, reik ziuret i rytus, ten su alkoholio vartjimu viskas tvarkoj biggrin.gif Mes cia sus savo taure vyno kas trecia vakara - visiskos abstinentes cool.gif
Shiraz
QUOTE(lunatikas @ 2010 11 30, 01:01)
apie 200lt o jei kazkam atrodo kad vyno taure vakare tai priklausomybe as atsakau...Jums paranoja. taip pat nekliedekit apie pavyzdi vaikams. italijoje, prancuzijoje, ispanijoje  zmones ir per pietus ir vakare geria vyna tai jau ju vaikai blogai aukleti???
*

drinks_cheers.gif
man tai idomiai zmones tapatina isgerima su prisigerimu, ka vaikai mato, juk ne mama ar teti gulinti veidu i misraine blink.gif doh.gif
Kad vakare isgeriama tvarkingai vyno taure, tai nereikskia, kad vaikai nepriziureti, nepasirupinti ir nemylimi, nesvarus ar nepavalgdinti doh.gif Seimose, kuriose vyrauja visiska blaivybe, tai nereiskia, kad vaikai laimingesni, ar kitokiu bedu neturi...
EURIKA
ot fainai pasakyta... drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.