Dukrytei 1 ir 8 mėnesiai . Pradėjome vesti į lopšelį . Gal aš labiau bijau už ją pačią? Bet kažkaip neramu ir tiek...
Mes saviski leidom nuo 1m, 7men. ir nepasakyciau, kad kokiu problemu buvo. Na gal pirma savaite. Vistik priprasti prie naujos aplinkos ir zmoniu reikejo. Tai ir asaros riededavo truputi. Tada susirgo mazius savaitei ir jau po to grizo i lopseli kaip i sava. Nezinau, gal ta savaite sirgimo informacijai "suvirskinti" reikalinga buvo
Tad galiu drasiai teigti, kad mano berniukeliui tai tikrai nebuvo per anksti. Nors siaip labai ir nuo paties vaiko priklauso. Paklausk aukletojos kaip ji elgiasi kai lieka be jusu.
Mūsų istorija išėjo panaši : 1 savaitę iki pietų miego pasilikdavo be problemų , o po to ... susirgo : matyt stresas + naujos bacilos ...
Mes tai pradejom vesti, kai suejo 2 metukai, bet kai dar su juo pasilikdavau lopselyje maciau, kad ten yra vaikiukas, kuriam 1m. 6men. ir jis puikiai jautesi
Pastebėjau vieną dalyką: po pertraukos vaikas labiau nori eiti į lopšelį. Mums buvo užėjus tokia krizė: pamato darželio sienas ir paleidžia dūdas. Taip tęsėsi gal mėnesį. Gegužės vidury viešėjo pas senelius ir jie nusprendė pasilikti pas save. Tai grįžo sirgdamas (pagal požymius ir pasveikimo būdą - tai buvo mamos ilgesio liga). Nuo tada pas vaikus lekia net negalvodamas. Šeštadieniais vakare vis primena, kad rytoj pas vaikučius reiks eiti.
O spręsti anksti ar vėlai eina, labai sunku. Viską lemia vaiko charakteris. Maniškis visada mėgsta bti tarp vaikų, tai jokių problemų nebuvo. O vienas jų grupėj išbuvo tik 3 savaites ir nepritapo. Nors jam 3 metai.
Idomu kaip su mažaisais kai i lopseli vesti reikia... Mnao dukrai 1 metai ir 4men. Staiga pasiule darba ir turiu pradet dirbt po dvieju savaiciu, savaite veziojau iki pietu kad pabutu, tai pirmas tris dienas labai dziaugesi, po to jau su asarom palikdavau. Dabar sia savaite jau turiu is ryto nuvest ir po pietu tik pasiimt galiu, tai sake verkia daug ir nesioja vos ne istisai aukletojos, o valgyt nieko net i burna neima...
Idomu cia normalu taip ? pripras ar jau viskas, jau ruostis pasiimt? Neisivaizduoju kiek cia normalu kad taip nevalgys... dabar kol dar nedirbu tai bent antra dienos pasiimt galiu tai pamaitinu namie, o kai dirbsiu tai tik vakare pasiimt galesiu... tai kaip tada, negi visa diena ir badaus?... Gal buvo kam nors taip? Kaip sekesi?
pradejome nuo 1,9 m Pirma sav. Pirmus 3 men iki pietu, o nuo 2m kaip priklauso, sirgom 1 karta, pasisnargliuojam daznai, bet visi vaikiukai tokie
pradejome nuo 1,8 m Pradžioje kas 2 sav.sirgo
Išleidau , 1 ir 10 mėn , jau 4 diena šiandien pirmos dvi buvo šventė , dabar jau dvi verkia , bet valgo žaidžia kai mamos nėra , kartais prisiminus verkia
Sveiki, temuke apmirus, bet gal yra mamyciu isleidusiu nuo rugsejo vaikucius i lopseli, norinciu pasidalinti mintimis apie adaptacija? Mano suneliui 1.6 m. Pradejo eiti noriai, bet dabar pastoviai asarom uzsipyles. Tai man kaip ir kiekvienai mamytei sirdis plysta. Vis suku galva kaip galeciau padeti jam "isivaziuoti i sistema" ieskau info, bet kiek randu straipsniu tai vis apie vaikus nuo 3 m. O kaip su lopselinukais, jiems gi dar nelabai ka logiskai paaiskinsi.
musu mergina irgi rugseji pradejo lankyti. su visom ligom bendroj sumoj gal pora savaiciu buvimo darzelyje ir gavosi. tik atsibudus ryte jau verkia, kad neeisiu i darzeli, priesinasi rengiama, zyzia vezama, uzdarius gruopes duris lig ir nebeverkia daugiau, o vakare paemus vel is karto tikina, kad daugiau ji i darzeli nebeeis...
nezinau... gaila vaiko. galimybe jai buti namie yra, bet nesinori auginti ir siltnamio salygomis, norisi, kad mokytusi bendrauti su kitais, savarankiskai spresti problemas... bet ir baisu, kad jai toks didelis stresas - akytem mirkciot pradejo, maziau sypsosi, pradejo bijoti likti viena (net ir kambaryje) ...
Sveikos mamytes, esu naujoke. Savo dukryte pradejom vesti i lopseli pries 3 savaites, ir susidurem su tokia problemele... pirma diena nuejom porai valandu ir buvo viskas gerai, paskui prasidejo isterijos, verkimas, po savaites, susitarem su vyru, kad jisai ja ves isterijos baigesi. bet yra problemele buvom palike ja pietu miegucio ispradziu verke, paskui uzmigo, prabudo ir prasidejo isterika...aukletoja pasake, kad vaikas dar per mazas kolektiviniam bendravimui, ir siulo vesti tik puse dienos, bet as suprantu kad kiekvienas vaikas yra indevidualus...patarkyte kaip jai teisingai paaiskinti, kad jinai turi likti darzeli pietu miegucio?ir dar po darzeleio labai pasikeite daug verkia, isterijos, nenori paleisti nei manes nei tevo
QUOTE(aniretak @ 2011 10 09, 13:59) Sveikos mamytes, esu naujoke. Savo dukryte pradejom vesti i lopseli pries 3 savaites, ir susidurem su tokia problemele... pirma diena nuejom porai valandu ir buvo viskas gerai, paskui prasidejo isterijos, verkimas, po savaites, susitarem su vyru, kad jisai ja ves isterijos baigesi. bet yra problemele buvom palike ja pietu miegucio ispradziu verke, paskui uzmigo, prabudo ir prasidejo isterika...aukletoja pasake, kad vaikas dar per mazas kolektiviniam bendravimui, ir siulo vesti tik puse dienos, bet as suprantu kad kiekvienas vaikas yra indevidualus...patarkyte kaip jai teisingai paaiskinti, kad jinai turi likti darzeli pietu miegucio?ir dar po darzeleio labai pasikeite daug verkia, isterijos, nenori paleisti nei manes nei tevo O kokio amziaus jusu dukryte? Keistas aukletojos poziuris. Pas mus grupej visi maziukai ir reaguoja i drzeli skirtingai. Vieni labai verkia mamas isikibe, kiti atrodo ramesni, bet paskui namie atsiliepia. Tai blogai miega, tai vel kas. Bet aukletojos kiek imanoma stengiasi padeti vaikams adaptuotis. Kuri laika mamos sededavo kartu su vaikuciais. Dabar vieni lieka pietu miego, kiti dar ne. Gal jums tikrai reiketu kol kas tik iki pietu palikti, jei turite galimybe. As saviski buvau palikus miegoti gal po savaites, tai taip pat baisios isterijos prasidejo. Tada pradejau palikinet tik iki pietu. Bet po kurio laiko visgi ivyko sioks toks luzis ir darzelis pasidare nebe toks baisus. Praeitos savaites pabaigoj jau miegojo pietu ir man atejus pasiimti linksmas zaide. Nezinau kaip bus po savaitgalio, bet labai tikiuosi kad apsipras. Kad didelis stresas vaikams tai faktas. Ir negaliu pasakyt ar gerai darom tokius mazus isleisdamos. Bet kiek pasisneku su mamom auginancioms ne pirma vaikeli, tai visos siulo nusiraminti ir leisti vaikus i darzeli. Kuo maziau stresuoja mama, tuo greiciau vaikutis apsipranta.
Na, i sia tema nelabai kas raso, nes turbut tai ne diskusiju tema. Rasiau cia, nes labai buvau sunerimus del to ar gerai darau pusantru metuku pypliuka leisdama i darzeli. Bet dabar noriu pasidziaugti, kad lankom darzeli ir viskas gerai. Visko buvo kol apsipratom, todel dziaugiuosi, kad turejau laiko adaptacijai, nereikejo is kart i darba grizt. Tai stiprybes ir kantrybes mamytes. Mums darzelis tiko, linkim ir jums sekmes
Savo pirmąjį pradėjau leisti 1 m. 2 mėn., antrąjį 1 m. 4 mėn. Ir viskas gerai. Nors kaip sakoma pirmąsias savaites rytais ir paverkti mažiuliams teko. Tačiau labai daug priklauso ir nuo auklėtojų. Jeigu jos myli vaikus, stengiasi padėti geriau adaptuotis. Dabar mano mažyliui 1 m. 6 mėn. o jis kol neatsibučiuoja su auklėtoja ir šeiminkute namo iš darželio niekaip nenori eit..
|