Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rygos reprodukcijos centras 3 tema
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nesulaukiančioms gandro
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
žieminukė
Na, jeigu LT gydytojai nerašo el. p., jie ir nesako, kad parašys mirksiukas.gif
Nors man ne kartą yra rašiusi mano gyd.
žieminukė
Gavau atsakymus, tik dar daugiau sumaišties g.gif
Ps mane nieko blogo nerasta. Taip pati parašė, tik kažkodėl pažymėta matau : Stabinkodolainie 1 proc.(kas tai yra?) Helicobacter Pylori IgG (skrandžio bakterija?).
Pas vyrą rado: Koeficients De Ritis (?), ta pati Pylori, tik dar ir IgA. Nurodė pasidaryti dar jam tyrimus(HCV, anti - HAV IgG, IgM; HBsAg - ar čia tie visokiausi hepatitai, ŽIV ir t.t.? neturiu po ranka mano daryų...)
Tikėjausi, kad prikibs prie ko, bet...
estik
QUOTE(žieminukė @ 2010 11 12, 14:44)
Ps mane  nieko blogo nerasta. Taip pati parašė, tik kažkodėl pažymėta matau : Stabinkodolainie 1 proc.(kas tai yra?) Helicobacter Pylori IgG (skrandžio bakterija?).
Pas vyrą  rado: Koeficients De Ritis (?), ta pati Pylori, tik dar ir IgA. Nurodė pasidaryti dar jam tyrimus(HCV, anti - HAV IgG, IgM; HBsAg - ar čia tie visokiausi hepatitai, ŽIV ir t.t.? neturiu po ranka mano daryų...)
*

Tai kas toliau? Ar parašė, kad atvažiuotumėt?
Aš iki šiol nieko negavau, turbūt dėl to, kad nerašiau jai doh.gif Parašykit, kokiu email jūs rašot, ačiū 4u.gif
žieminukė
QUOTE(estik @ 2010 11 13, 21:38)
Tai kas toliau? Ar parašė, kad atvažiuotumėt?
Aš iki šiol nieko negavau, turbūt dėl to, kad nerašiau jai doh.gif Parašykit, kokiu email jūs rašot, ačiū 4u.gif
*

Na, gal jau gavai?
Aš jai, kaip ir minėjau anskčiau, negavus atsakymų, pakartojau visais trimis el.p. (registratura@rrc.lv, bikova@rrc, lv, rrc@rrc.lv).
O toliau, ji prašė parašyti kada tiksliai planuojame IVF, pas ką. Minėjo, kad ši informacija jai reikalinga tam, kad planuot mūsų kitus vizitus. Parašiau, kažin kada dabar atrašys g.gif Man neliepė nieko daryti, vyrui liepė pasidaryti ankstesnėje žinutėje minimus tyrimus (jau pažiūrėjau - tai visokie hepatitai ir t.t.), plius pasidaryti kepenų echoskopiją (kažin kam???), pasikonsultuoti su gastroenterologu (atrodo taip vadinasi. rasta pas jį pyloris).
Kaip suprantu, dabar turėsime vykti pas ją LIT, jeigu nieko baisaus nerado ir nenurodė nieko naudoti. Paaiškės kai atrašys. Laukiame toliau smile.gif
estik
QUOTE(žieminukė @ 2010 11 14, 00:39)
Na, gal jau gavai?
Aš jai, kaip ir minėjau anskčiau, negavus atsakymų, pakartojau visais trimis el.p. (registratura@rrc.lv, bikova@rrc, lv, rrc@rrc.lv).
O toliau, ji prašė parašyti kada tiksliai planuojame IVF, pas ką. Minėjo, kad ši informacija jai reikalinga tam, kad planuot mūsų kitus vizitus. Parašiau, kažin kada dabar atrašys g.gif Man neliepė nieko daryti, vyrui liepė pasidaryti ankstesnėje žinutėje minimus tyrimus (jau pažiūrėjau - tai visokie hepatitai ir t.t.), plius pasidaryti kepenų echoskopiją (kažin kam???), pasikonsultuoti su gastroenterologu (atrodo taip  vadinasi. rasta pas jį pyloris).
Kaip suprantu, dabar turėsime vykti pas ją LIT, jeigu nieko baisaus nerado ir nenurodė nieko naudoti. Paaiškės kai atrašys. Laukiame toliau smile.gif
*

Parašiau jai, gal pirmadienį gausiu rolleyes.gif
Tai kaip suprantu kažką rado pas TB kepenyse. Įdomu, ar pasitvirtins, kai apsilankysit pas specus g.gif
O ką mąstot apie LIT?
Leidaa
QUOTE(žieminukė @ 2010 11 12, 14:44)
Ps mane  nieko blogo nerasta. Taip pati parašė, tik kažkodėl pažymėta matau : Stabinkodolainie 1 proc.(kas tai yra?) Helicobacter Pylori IgG (skrandžio bakterija?).
Pas vyrą  rado: Koeficients De Ritis (?), ta pati Pylori, tik dar ir IgA. Nurodė pasidaryti dar jam tyrimus(HCV, anti - HAV IgG, IgM; HBsAg - ar čia tie visokiausi hepatitai, ŽIV ir t.t.? neturiu po ranka mano daryų...)

Sveika, dėl Helicobacter pylori labai nesigąsdink tai skrandžio bakterija, MB-ui Bykova ją nustatė, liepė valgyri tokį latvišką džemą ANTIHELIKOR, LV vaistinėse yra po 5LV bonkutė. Ten natūraliu pagrindu padarytas mišinys, skaityk ir nekenkia aplamai skrandžio gerom bakterijom. Nusipirkit, abu pavalgykit 4u.gif
žieminukė
QUOTE(estik @ 2010 11 14, 11:55)
Parašiau jai, gal pirmadienį gausiu  rolleyes.gif
Tai kaip suprantu kažką rado pas TB kepenyse. Įdomu, ar pasitvirtins, kai apsilankysit pas specus g.gif
O ką mąstot apie LIT?
*

Matyt gal kažką rado g.gif Matysim ką sakys mūsiškiai gydytojai. Bet manau tuos hepatito ir t.t. tyrimus jam reikia pasidaryti dėl LIT. g.gif
O dėl LIT, manau, kad greičiausiai darysime, nes būtent dėl to ir kreipiausi į ją. Matysiu, ką ji man atrašys.
Ačiū, Leidaa, kai važiuosime į LV reiks nusipirkti.
Tik labai keista, jeigu mano parametrai geri, tai gal man tos ir LIT nereikia...
estik
Na va, pagaliau ir aš gavau rezultatus thumbup.gif

Man kaip ir nieko nerado, tik kažkas ant ribos, tai liepė gerti vitaminus su mineralais. O MB - tai vienas rodiklis žiauriai viršija normas, jei norma nuo 0 iki 87, tai pas jį 784 unsure.gif Tad jam prirašyti papildomi tyrimai ALAT, ASAT, Holesterin< Bilirubins, reiks šifruotis ką tai reiškia doh.gif Rezultatus siųsti jai.
Klausimas gale tas pats, kada planuojam IVF arba kitką, spėju dėl LIT g.gif
žieminukė
QUOTE(estik @ 2010 11 15, 19:12)
Na va, pagaliau ir aš gavau rezultatus  thumbup.gif

Man kaip ir nieko nerado, tik kažkas ant ribos, tai liepė gerti vitaminus su mineralais. O MB - tai vienas rodiklis žiauriai viršija normas, jei norma nuo 0 iki 87, tai pas jį 784  unsure.gif  Tad jam prirašyti papildomi tyrimai ALAT, ASAT, Holesterin< Bilirubins, reiks šifruotis ką tai reiškia doh.gif Rezultatus siųsti jai.
Klausimas gale tas pats, kada planuojam IVF arba kitką, spėju dėl LIT g.gif
*

Įvesk raides (ALAT ir ASAT) i google, rasi informaciją. Pati bandžiau, aprašyta kas tai yra. Taip radau ir ką reiškia koeficents De Ritis. Tai ALAT ir ASAT santykis - kai jis padidėja rodo širdies ligą, kai sumažėja - kepenų. Labai tikiuosi, kad pas vyrą nieko blogo nėra unsure.gif
O kuris rodiklis viršija? Nieko neparašė į ką kreiptis? Gal nuspręs po papildomų tyrimų?..
Taip pat išsiaiškinau, kad mano leukocitų formulėje (atrodo taip) vieno parametro žemiausia riba, o vyro dviejų parametrų g.gif Ką tai gali reikšti, nežinia. Bet ji to nesureikšmino.
Keista, man nenurodė nieko naudoti g.gif
O jūs darysit LIT?
Kažin kaip Rozelei78 sekėsi šiandien. Lyg žadėjo vykti.
estik
QUOTE(žieminukė @ 2010 11 15, 19:44)
Įvesk raides (ALAT ir ASAT) i google, rasi informaciją. Pati bandžiau, aprašyta kas tai yra. Taip radau ir ką reiškia koeficents De Ritis. Tai ALAT ir ASAT santykis - kai jis padidėja rodo širdies ligą, kai sumažėja - kepenų. Labai tikiuosi, kad pas vyrą nieko blogo nėra unsure.gif
O kuris rodiklis viršija? Nieko neparašė į ką kreiptis? Gal nuspręs po papildomų tyrimų?..
Taip pat išsiaiškinau, kad mano leukocitų formulėje (atrodo taip) vieno parametro žemiausia riba, o vyro dviejų parametrų g.gif  Ką tai gali reikšti, nežinia. Bet ji to nesureikšmino.
Keista, man nenurodė nieko naudoti g.gif
O jūs darysit LIT?
Kažin kaip Rozelei78 sekėsi šiandien. Lyg žadėjo vykti.
*

Pas jį stipriai viršija bendras IgE, šis rodiklos rodo alergiją (pas jį astma) verysad.gif O ALAT ir ASAT tik liepė išsitirti. Ji parašė, kad išsitirti ir siųsti jai. O cholesterolis pas MB problema, jau šitą žinojom. Bet pataikė ji, MB jai tai nieko nesakė apie jį, pamiršo.
Dėl LIT nežinau, kitą savaitę turėtume važiuoti pas ją daryti sueities testo, tai irgi nežinau, ką daryt g.gif
žieminukė
QUOTE(estik @ 2010 11 15, 22:10)
Pas jį stipriai viršija bendras IgE, šis rodiklos rodo alergiją (pas jį astma)  verysad.gif O ALAT ir ASAT tik liepė išsitirti. Ji parašė, kad išsitirti ir siųsti jai. O cholesterolis pas MB problema, jau šitą žinojom. Bet pataikė ji, MB jai tai nieko nesakė apie jį, pamiršo.
Dėl LIT nežinau, kitą savaitę turėtume važiuoti pas ją daryti sueities testo, tai irgi nežinau, ką daryt  g.gif
*

Mums irgi siūlė tą sueities testą, bet šį mėnesį vien dėl jo nevažiuosim. Gal sugalvosim tik tada kai turėsim vyro tyrimus (pas gyd. tik gruodžio 10 doh.gif ). Na, dar priklausys nuo to, ką ji man atrašys.
Kažkaip nepaklausiau, jeigu nustatytų nesutampamumą, kas tada? ką darytų? ar yra koks gydymas? Jeigu nuspręsit vykti, paklausk, pasidalinsi žiniomis mirksiukas.gif
Dėl to užmiršimo, tai taip. Atrodo visas ligas prisimenu (gailiuosi, kad neužsirašiau), o vat, kad turiu truputį problemų su sanariais, užmiršau pasakyt... labai jau išmušė iš vėžių kai kvietė atskirai.
Sėkmės Jums 4u.gif
estik
QUOTE(žieminukė @ 2010 11 15, 21:48)
Mums irgi siūlė tą sueities testą, bet šį mėnesį vien dėl jo nevažiuosim. Gal sugalvosim tik tada kai turėsim vyro tyrimus (pas gyd. tik gruodžio 10 doh.gif ). Na, dar priklausys nuo to, ką ji man atrašys.
Kažkaip nepaklausiau, jeigu nustatytų nesutampamumą, kas tada? ką darytų? ar yra koks gydymas? Jeigu nuspręsit vykti, paklausk, pasidalinsi žiniomis mirksiukas.gif
Dėl to užmiršimo, tai taip. Atrodo visas ligas prisimenu (gailiuosi, kad neužsirašiau), o vat, kad turiu truputį problemų su sanariais, užmiršau pasakyt... labai jau išmušė iš vėžių kai kvietė atskirai.
Sėkmės Jums 4u.gif
*

Jei nuspręsim važiuoti ir pavyks ištrūkti iš darbo (nes reikia nakvoti Rygoj, kad ryte padaryti tą testą), tai būtinai paklausiu. O kodėl jums siūlė šį testą? Kokia jūsų nevaisingumo priežastis?
MB darė ir spermos tyrimą, bet resų tai neatsiuntė g.gif
Įdomu, kaip sekasi mūsų trijulės trečiajai narei biggrin.gif
žieminukė
QUOTE(estik @ 2010 11 16, 09:15)
Jei nuspręsim važiuoti ir pavyks ištrūkti iš darbo (nes reikia nakvoti Rygoj, kad ryte padaryti tą testą), tai būtinai paklausiu. O kodėl jums siūlė šį testą? Kokia jūsų nevaisingumo priežastis?
MB darė ir spermos tyrimą, bet resų tai neatsiuntė  g.gif
Įdomu, kaip sekasi mūsų trijulės trečiajai narei  biggrin.gif
*

Pas mane kiaušintakiai užakę. Aišku, jeigu nepasisekę 4 IVF, yra dar kažkas g.gif O testą pasiūlė nežinau kodėl, aš jai sakiau, kad mes darom IVF, todėl gal nesutampamumo tyrimas bereikšmis... bet ji pasakė, kad reikia, jie kažkaip kitaip tiria... Taip ir likau nesupratus.
O jūsų kokia priežastis?
Prapuolė mūsų narė biggrin.gif
estik
QUOTE(žieminukė @ 2010 11 16, 10:50)
Pas mane kiaušintakiai užakę. Aišku, jeigu nepasisekę 4 IVF, yra dar kažkas g.gif  O testą pasiūlė nežinau kodėl, aš jai sakiau, kad mes darom IVF, todėl gal nesutampamumo tyrimas bereikšmis... bet ji pasakė, kad reikia, jie kažkaip kitaip tiria... Taip ir likau nesupratus. 
O jūsų kokia priežastis?
Prapuolė mūsų narė biggrin.gif
*

Pas mus neaiškios kilmės nevaisingumas, priežasties neranda niekas verysad.gif Tai mums tas sueities testas į temą, nu bet jums kam unsure.gif Nelabai suprantu...
žieminuke, man dar klausimas iškilo, kada dareisi laporaskopiją, ar rado skysčių? Gal tai tau koją kiša?
žieminukė
QUOTE(estik @ 2010 11 16, 22:07)
Pas mus neaiškios kilmės nevaisingumas, priežasties neranda niekas  verysad.gif Tai mums tas sueities testas į temą, nu bet jums kam  unsure.gif Nelabai suprantu...
*

Tai vat, ir man nelabai aišku kam daryti tą testą, nors... ji kažką minėjo, jog būna įvairus nesutampamumas...žodžiu, čia man miškas g.gif
Jums tai taip, gal ir verta pasidaryti, o gal tame ras problemą.
Jaučiu, kad pas mus irgi plius (be kiaušintakių) kažkas panašaus yra, jei IVF nesėkmingi... Jaučiuosi tarsi pastoviai sukčiausi ratu doh.gif Taip tikėjausi, kad nors mažą kabliuką ras Bykova, o čia...kaip ir nieko. Pradėjau sukti galvą dėl LIT, jeigu pas mane viskas gerai iš jos pusės, tai ar tikslinga tai atlikinėti g.gif Susisuko smegenėlės blink.gif
rozele78
Sveikos merginos,
esu visai pasimetus g.gif Buvau pas Bykova palikau 96 latus doh.gif neaisku uz ka kruva vel kazkokiu tyrimu sugalvojo paimt. Jau nebesuprantu kam tiek ju reikia, jei ji vistiek siulo ta LIT g.gif daremes pas ja ta sueities testa, nors manau, kad jis mums nereikalingas nes vistiek reikia IVFo. Dabar sako vel butu gerai, kad kai bus ovuliacija tuo metu reikia su vyru pasantykiauti ir vel nori paziureti ar mano organizmas nesunaikina spermotozoidu. Niu nezuprantu, as jai sakau juk pas vyra labai bloga sperma tai ka ten ziureti doh.gif ji sako niu vistiek juk keli yra tie spermiukai tai reikia paziureti ar jie ten islieka. zodziu man atrodo, kad cia jau pinigu metymas nerelaus doh.gif Esu ziauriai nusivylusi verysad.gif Sutinku kad gal LIT reiktu pabandyti, bet kam visos kitos nesamones, suprantu jei pinigai butu nedideli lai daro, o dabar doh.gif Galvoju pas ja tikrai nebevaziuosiu tik tada kada jau sugalvosiu IVFa daryti ir varysiu pas ja tuos LIT darytis.
žieminukė
QUOTE(rozele78 @ 2010 11 17, 13:33)
Sveikos merginos,
esu visai pasimetus  g.gif Buvau pas Bykova palikau 96 latus  doh.gif  neaisku uz ka kruva vel kazkokiu tyrimu sugalvojo paimt. Jau nebesuprantu kam tiek ju reikia, jei ji vistiek siulo ta LIT g.gif  daremes pas ja ta sueities testa, nors manau, kad jis mums nereikalingas nes vistiek reikia IVFo. Dabar sako vel butu gerai, kad kai bus ovuliacija tuo metu reikia su vyru pasantykiauti ir vel nori paziureti ar mano organizmas nesunaikina spermotozoidu. Niu nezuprantu, as jai sakau juk pas vyra labai bloga sperma tai ka ten ziureti  doh.gif  ji sako niu vistiek  juk keli yra tie spermiukai tai reikia paziureti ar jie ten islieka. zodziu man atrodo, kad cia jau pinigu metymas nerelaus doh.gif  Esu ziauriai nusivylusi verysad.gif Sutinku kad gal LIT reiktu pabandyti, bet kam visos kitos nesamones, suprantu jei pinigai butu nedideli lai daro, o dabar  doh.gif Galvoju pas ja tikrai nebevaziuosiu tik tada kada jau sugalvosiu IVFa daryti ir varysiu pas ja tuos LIT darytis.
*

O šiaip anksčiau atlikti tyrimai visi geri? Gal kažkas buvo negerai, tai žiūri toliau g.gif Puikiai suprantu tave, man pačiai neaišku kodėl mums siūlomas tas testas, juk vis vien darome IVF (juolab, kad kiaušintakiai tai užakę)...Suprasčiau, kad sutampamumą tirtų iš kraujo, gal tada dalima būtų galvoti, kad tai susiję daugiau...
Na, kaip suprantu, čia taip pat turime kai ką pačios nuspręsti, ar įsisukti į jų tyrimų ratą ir pinigų "mėtymą", ar sustoti... Asmeniškai aš, priklausomai ką atrašys Bykova, ruošiuosi važiuoti tik LIT, o dėl testo - dar svarstau, bet greičiausiai nedarysime jo.
rozele78
QUOTE(žieminukė @ 2010 11 17, 15:29)
O šiaip anksčiau atlikti tyrimai visi geri? Gal kažkas buvo negerai, tai žiūri toliau g.gif  Puikiai suprantu tave, man pačiai neaišku kodėl mums siūlomas tas testas, juk vis vien darome IVF (juolab, kad kiaušintakiai tai užakę)...Suprasčiau, kad sutampamumą tirtų iš kraujo, gal tada dalima būtų galvoti, kad tai susiję daugiau...
Na, kaip suprantu, čia taip pat turime kai ką pačios nuspręsti, ar įsisukti į jų tyrimų ratą ir pinigų "mėtymą", ar sustoti... Asmeniškai aš, priklausomai ką atrašys Bykova, ruošiuosi važiuoti tik LIT, o dėl testo - dar svarstau, bet greičiausiai nedarysime jo.
*

tikrai nera prasmes to testo daryti, mes pasidareme ir ji patvirtino, kad mano organizmas isvis sunaikina spermiukus, niu ir kas is to tyrimo, juk dabar gydymo jokio nera tai va todel tipo reiktu LIT daryti, bet as kazkaip galvoju jei butu viskas gerai po to sueities testo ji vistiek siulytu ta LIT g.gif ir siuo metu ji man siulo panasu testa kazkoki kuris vadinasi PKT. reikes dabar paieskoti issamiau kas tas PKT g.gif ji aiskino ziures irgi ar spermiuku nenaikina ir kaip su mano folikulais, niu, bet tikrai ka jis jei IVFA darai tikrai neturi jokios reiksmes tas tyrimas doh.gif
tai taip pat nusprendziau vaziuoti tik LIT. Bet idomu merginos kurios jau darotes LIT pas Bykova kiek jus mokate uz ta LIT ir kai nuvaziuojate ar nedaro vel kruva tyrimu? ir dar idomu kokia kaina LIt jei donoro kraujas?
žieminukė
QUOTE(rozele78 @ 2010 11 17, 17:39)
tikrai nera prasmes to testo daryti, mes pasidareme ir ji patvirtino, kad mano organizmas isvis sunaikina spermiukus, niu ir kas is to tyrimo, juk dabar gydymo jokio nera tai va todel tipo reiktu LIT daryti, bet as kazkaip galvoju jei butu viskas gerai po to sueities testo ji vistiek siulytu ta LIT g.gif  ir siuo metu ji man siulo panasu testa kazkoki kuris vadinasi PKT. reikes dabar paieskoti issamiau kas tas PKT g.gif ji aiskino ziures irgi ar spermiuku nenaikina ir kaip su mano folikulais, niu, bet tikrai ka jis jei IVFA darai tikrai neturi jokios reiksmes tas tyrimas doh.gif
tai taip pat nusprendziau vaziuoti tik LIT. Bet idomu merginos kurios jau darotes LIT pas Bykova kiek jus mokate uz ta LIT ir kai nuvaziuojate ar nedaro vel kruva tyrimu? ir dar idomu kokia kaina LIt jei donoro kraujas?
*

Ji man taip pat minėjo PKT (gal tai postakoitinis testas?), sakė, kad ir LT jį daro, tačiau ne taip, kaip pas juos. Tipo jie ima iš 5 vietų g.gif
Dėl LIT kainos - skaičiau, kad merginos moka maždaug po 85 LVL (nesvarbu ar donoro, ar ne kraujas).
rozele78
QUOTE(žieminukė @ 2010 11 17, 18:35)
Ji man taip pat minėjo PKT (gal tai postakoitinis testas?), sakė, kad ir LT jį daro, tačiau ne taip, kaip pas juos. Tipo jie ima iš 5 vietų g.gif 
Dėl LIT kainos - skaičiau, kad merginos moka maždaug po 85 LVL (nesvarbu ar donoro, ar ne kraujas).
*

nezinau, jis sake suzinoti pas savo gine ar pas mus daro ta PKT, jei ne pas ja atvaziuoti. Aisku as jau jo tikrai nedarysiu, nes nemanau, kad tai svarbus tyrimas. Idomu del LIT kainos, nejaugi tikrai ta pati kaina ar vyro ar donoro g.gif jei ta pati tai gerai, o tai as jau galvojau drauge kartu vestis, kad donore butu lotuliukas.gif
nora24
Sveikutes 4u.gif kaina ta pati vyro ir donoro 85 latai jokiu tyrimu nebedaro ,mes tai pat daremes tyrima po sueities tik nezinau kam jis buvo reikalingas ,klausiau gyditojos ,sako as ziuriu is kitos puses o is kokios tai nelabai ir supratau doh.gif tai pat parode kad dauguma spermiuku sunaikina ,tai kiek supratom kad ir reikalinga LIT,kad pratinti organizma o gal ne taip kazka supratom schmoll.gif
kerzaka
Aš darau LIT su donoro krauju, moku 85 LV.
Su donoro krauju daug patogiau -atvažiavai kada gali, išėmė iš šaldytuvo dozę, suleido tau ir paleido. Jei darai su vyro ar savo atsivežto donoro krauju -reikia atvažiuoti anksti iš ryto, paima kraują, tada jį apdoroja ir gali suleisti tau tik po pietų. Tad užtrunki visą diena.
Tačiau, skaičiau internete, kad pagal tikrąjį Beer metodą, dozė turi būti nešaldyta, taip didesnė tikimybė, kad padės. Taip pat rašo, kad kai kuriais atvejais vyro baltųjų kraujo kūnelių dozė efektyvesnė. Kitur -atvirkščiai, kad donoro.
Jei skaitote angliškai, čia yra plačiau aprašyta LIT:
http://www.fertilityfriends.co.uk/forum/in...topic=242395.12
O pas Bykovą sueities testo irgi nedarėme. Nors ji primygtinai siūlė, pasakiau, kad niekaip negalim nakvoti Rygoje ir vsio. Bent jau mums, kai pradėjome LIT darytis, nebesiūlė daugiau jokių tyrimų nei sueities testų. Nuvažiuojam, suleidžia dozę ir namo.
žieminukė
QUOTE(kerzaka @ 2010 11 17, 22:43)
Tačiau, skaičiau internete, kad pagal tikrąjį Beer metodą, dozė turi būti nešaldyta, taip didesnė tikimybė, kad padės. Taip pat rašo, kad kai kuriais atvejais vyro baltųjų kraujo kūnelių dozė efektyvesnė. Kitur -atvirkščiai, kad donoro.
*

Neužfiksavau, tačiau ji sakė, kad leis ir vyro, ir vieną kartą donoro.
O jums taip pat reiks du kartus prieš planuojamą pastojimą, po to ovuliacijos (mūsų atveju punkcijos) dieną, ir dar po kelių dienų (praėjus keletui dienų po embrionų įsodinimo) vieną kartą g.gif
rozele78
QUOTE(kerzaka @ 2010 11 17, 22:43)
Su donoro krauju daug patogiau -atvažiavai kada gali, išėmė iš šaldytuvo dozę, suleido tau ir paleido. Jei darai su vyro ar savo atsivežto donoro krauju -reikia atvažiuoti anksti iš ryto, paima kraują, tada jį apdoroja ir gali suleisti tau tik po pietų. Tad užtrunki visą diena.
O pas Bykovą sueities testo irgi nedarėme. Nors ji primygtinai siūlė, pasakiau, kad niekaip negalim nakvoti Rygoje ir vsio. Bent jau mums, kai pradėjome LIT darytis, nebesiūlė daugiau jokių tyrimų nei sueities testų. Nuvažiuojam, suleidžia dozę ir namo.
*

na tada tikrai labai patogu donoro kraujas . aciu uz konsultacija smile.gif
o mums pasiule aisku tas buvo vasara, kad kur nors sustotume ir masinoj ant galines sedines tai atliktume lotuliukas.gif Aisku mes ta ir padareme blush2.gif lotuliukas.gif bet to PKT jau viskas tikrai nedarysim kaip nors issisuksime:)
Kerzaka, o kiek kartu i menesi reikia tu LIT ir isvis kiek ju reikia? ir kai atvaziuoji Lit darytis ar ji daugiau tau tyrimu nedaro jokiu?
estik
Perskaičiau jūsų diskusijas ir iškilo man toks klausimas, o įdomu, ar iš tikrųjų LIT nepavojingas, ypač su donoro krauju? unsure.gif
žieminukė
QUOTE(estik @ 2010 11 17, 23:28)
Perskaičiau jūsų diskusijas ir iškilo man toks klausimas, o įdomu, ar iš tikrųjų LIT nepavojingas, ypač su donoro krauju?  unsure.gif
*

Šiaip tai donorų kraują turėtų tirti g.gif gal gi tai ir daro smile.gif
euromergele
o zinot kas tie donorai? biggrin.gif

kerzaka
QUOTE(žieminukė @ 2010 11 17, 20:50)
Neužfiksavau, tačiau ji sakė, kad leis ir vyro, ir vieną kartą donoro.
O jums taip pat reiks du kartus prieš planuojamą pastojimą, po to ovuliacijos (mūsų atveju punkcijos) dieną, ir dar po kelių dienų (praėjus keletui dienų po embrionų įsodinimo) vieną kartą g.gif
*

Man sakė, kad min 2 LIT prieš pastojant reikia (geriausia maždaug ovuliacijos metu). O tada, mano atveju, kelios dienos prieš IUI, bei kelios dienos po IUI.
Mes, kai padarėm 2 LIT, sekantį mėnesį ruošėmės IUI ir darėm trečiąjį LIT, bet neužaugo folikulai, tad ciklas nuplaukė. Sekantį mėnesį vėl LIT (ketvirtas), ir jau IUI (bet be rezultato). Tada dariau mėnesio pertrauką (nei LIT, nei IUI). O šį mėnesį vėl žadu ir tą, ir tą daryti (jei tik folikulai užaugs). Tai jau bus 5 LIT doh.gif
Papildyta:
QUOTE(rozele78 @ 2010 11 17, 21:08)
Kerzaka, o kiek kartu i menesi reikia tu LIT ir isvis kiek ju reikia? ir kai atvaziuoji Lit darytis ar ji daugiau tau tyrimu nedaro jokiu?
*

bent jau man, nei per vieną LIT daugiau tyrimų nedarė g.gif Nors prie pirmųjų tyrimų rezultatų tai labai prisikabinėjo. Ir tas buvo blogai, ir anas blush2.gif
Su LIT baigėsi visi tyrimai.
Papildyta:
QUOTE(estik @ 2010 11 17, 21:28)
Perskaičiau jūsų diskusijas ir iškilo man toks klausimas, o įdomu, ar iš tikrųjų LIT nepavojingas, ypač su donoro krauju?  unsure.gif
*

nežinau blush2.gif Kažkada su viena imunologe teko kalbėti LT, tai ji sakė, gali kada nors gyvenime LIT pasekmės ir atsiliepti -ypač jei reiks donoro organą persodinti. Tada organizmas gali kažkaip sureaguoti netinkamai, nes LIT irgi svetimkūnio įvedimas į tavo organizmą.
Papildyta:
QUOTE(euromergele @ 2010 11 17, 21:43)
o zinot kas tie donorai?  biggrin.gif
*

lyg minėjo, kad darbuotojų šeimos nariai g.gif Bet gal ir apsirinku? O gal kai žmonės be donoro daro LIT, nuo jų nusuka kraujo ir padaro papildomą dozę, donorinę man? g.gif
Nu bet gal aš čia ir į pievas tongue.gif Juk tik spelioju tongue.gif
RositaK
kuo daugiau skaitau apie Bykova ir jos LIT, tuo labiau kyla abejoniu jos praktika bei efektyvumu unsure.gif ypac kai kazkuri paraset, kad kaip Treijsas sake, kad LIT gali padeti nepersileiti, taciau ar padeda anksciau, embrionu isitvirtinimui? unsure.gif turejome keturis isodinimus, ir nieks nesikabino, tai ir mastau apsilankyt abiems pas ja, bet...ech, kad taip aiskus atsakymas nukristu is dangaus doh.gif
žieminukė
QUOTE(RositaK @ 2010 11 18, 11:48)
, bet...ech, kad taip aiskus atsakymas nukristu is dangaus  doh.gif
*

Tai vat, kad tas atsakymas matyt nenukris, reiks apsispręsti smile.gif
Kaip ir anksčiau rašiau, skeptiškai žiūriu į jos gydymą, bet... o ką daugiau daryt, reikia išbandyt g.gif
Sėkmės apisiprendžiant 4u.gif
Amade
Labas rytas :soka:

taigis mes vakar apturejom pirma LIT cool.gif

kas man jau kelinta karta uzsifiksuoja, kad ji pamini, jog apart imuniniu problemu, man reikes iskart uzsiut kakleli, nes tipo dar ir mechaniskai pas mane tas kaklelis atsidarineja g.gif tai vat ir lieka klaustukas - jei tas "mechaniskai" su imuninem problemom neturi nieko bendro, tai lieka nemazi sansai, kad tas LIT bus neveiksmingas doh.gif Nes as tai maniau, kad imunines priezastys issaukia ta atsidaryma nestumo metu blink.gif

na, bet eisim iki galo su tais LIT pioneer.gif

QUOTE(kerzaka @ 2010 11 17, 20:43)
Jei skaitote angliškai, čia yra plačiau aprašyta LIT:
http://www.fertilityfriends.co.uk/forum/in...topic=242395.12
*

as irgi kaip tik apie saldytus limfocitus skaiciau, kad saldytuose zusta berods T lasteles kazkokios, kurios yra labai svarbios unsure.gif
egk
Labukas,
visada skaitau šią temutę ir nepykit už blondinišką klausimą, bet pagalvojau - ar įmanoma būtų jos paprašyti tik to LIT? Ar būtinai reikia praeiti ten visoki jos tyrimai? Ne viena mergaitė rašė jau, kad faro įv tyrimus, o gydymas vistiek vienas visiem. Pasakyčiau, kad jau IVF ant nosies, ar ji pasakytų, kad aš taip nedarau?
Iš anksto ačiū už jūsų nuomones aciuks.gif
Corsica
QUOTE(egk @ 2010 11 18, 15:47)
Labukas,
visada skaitau šią temutę ir nepykit už blondinišką klausimą, bet pagalvojau - ar įmanoma būtų jos paprašyti tik to LIT? Ar būtinai reikia praeiti ten visoki jos tyrimai? Ne viena mergaitė rašė jau, kad faro įv tyrimus, o gydymas vistiek vienas visiem. Pasakyčiau, kad jau IVF ant nosies, ar ji pasakytų, kad aš taip nedarau?
*

egk, manau ji tikrai turetu bent jau butinuosius tyrimus padaryti. Ji visu pirma isitikina, ar galima daryti LIT, nors turbut dar negirdejau atvejo, kad nedarytu, bet vistiek ji tyrimus pasidaro., O jeigu tu turi is LT tyrimus, tai gali nusivezti ir pabandyti su ja pakalbeti. Arba parasyk jai e-maila, ji tau atsakys.

Merginos, kalbejote apie suderinamumo testa. Mums ji taip pat siule atlikti. Bet mes kazkaip issisukom, nes man jis atrodo labai neveiksmingas, ypac todel, kad vienu momentu gali parodyti nesuderinamuma, o kitu - suderinamuma. As esu savo gines klaususi apie tai, tai ji man paaiskino, kad visa tai ti ksena atgyvena, nera jokio informatyvumo.
Amade
QUOTE(egk @ 2010 11 18, 14:47)
Labukas,
*

g.gif gali pabandyt prasyt tik LIT, bet as itariu, kad ji nesutiks g.gif bent jau man susidare ispudis, kad bent pirmojo vizito tyrimu jai reikia. biggrin.gif

Dar vakar su MB speliojom vaziuodami - kazi kiek per diena pacientu ten jie turi... nes mes ryte buvom, tai vieni, po to atejom 16.00 val, tai irgi nieko nesutikom biggrin.gif

dar vakar kad man upa pakeltu Bykova pasidziauge, kad tuo paciu metu, kai jos vienos pacientes jau pagimdo lelius, iskart ju vietas uzima naujos. Ta proga pasake, kad sia savaite gimdyt turi viena jos paciente, tai jos vieta simboliskai atiteko man cool.gif

ir dar - uzsirasiau antradieniui i VK pas Stankeviciu. biski noriu pakeist ginekologa... tiesiog stimuliacijoms, sakau, gal VK efektyviau dirbs. tai eisiu pradziai pokalbiui isdestyt savo planus ir viska, ka man reiks daryt. Iskaitant, kad nestumo metu, man vyras parves limfocitus i Lietuva, kuriuos kazkas tures suleist ax.gif jei vdrug man jis pasakys, kad neapsiims su manim ir mano LIT, tada reiks grizt pas savo gine, kuriai RRC visai idomiai skamba cool.gif nes jau kita cikla stimuliuotis reikia sokiai.gif
kerzaka
QUOTE(egk @ 2010 11 18, 14:47)
Labukas,
*

O as manau, kad apsiimtu LIT taikyti. Sakytum, kad per velai apie ja suzinojai, o jau pasiruosus isodinimui. Nemanau, kad atsisakytu taikyti LIT. Aisku, butinuosius tyrimus vis viena atliktu. Tad bandyti tikrai gali.
kerzaka
Amade, linkiu, kad LIT tau pagelbetu thumbup.gif
Ar skaudejo? Ar labai baisu buvo ?
Amade
QUOTE(kerzaka @ 2010 11 18, 21:21)
Amade, linkiu, kad LIT tau pagelbetu  thumbup.gif
Ar skaudejo? Ar labai baisu buvo ?
*

irnesakyk.gif neskaudejo nei man, nei MB biggrin.gif o bijojau tai laaabai. tongue.gif tik as ne skausmo bijojau, o kokios nors reakcijos i tuos limfocitus. blush2.gif ale nieko doh.gif biski dar persti-niesti, ir tokia siltesne ta vieta ir tiek. rolleyes.gif

o jus kokioj stadijoj dabar? jau davelnia tu LIT pridare, ane? unsure.gif
Prince
na Kerzaka ir kiek pinigu isleidai tiems LIT doh.gif ,mano vyras negali man buti dodnoras,tai ar noreciau donoro kraujo,tuo labaiu neaisku koks ten tas donoras doh.gif
O pakalbejus su Tresi gydytoju tai jis pasake ,kad cia musu asmeninis reikalas del LIT.na tai visai mane sumaise.na nepigu ji daryti jei dar ir IVF pinigu nera,baisu esu sumaistyje.
Amade
g.gif o jums po LIT toj vietoj kur suleista buvo sukietejimas? g.gif nes man yra taip pakile ir kietesne ta vieta. Nu ir niezti doh.gif
Console
QUOTE(Amade @ 2010 11 19, 17:53)
g.gif  o jums po LIT toj vietoj kur suleista buvo sukietejimas?  g.gif  nes man yra taip pakile ir kietesne ta vieta. Nu ir niezti  doh.gif
*

Man po LIT buvo toks lyg guziukas ir nieztejo mirksiukas.gif Dar galvojau. kad antrai reiks duoti kita ranka smile.gif Bet panasiai po 3 savaiciu pranyko. Tik man nezinau ar sutapimas toks gavosi, kad po abieju LIT truputi pakildavo tempa ir jausdavausi kaip persalusi. Bet nurasiau tai sutapimui biggrin.gif mirksiukas.gif
Sekmes tau Amade 4u.gif
rozele78
QUOTE(Console @ 2010 11 19, 19:14)
Man po LIT buvo toks lyg guziukas ir nieztejo  mirksiukas.gif  Dar galvojau. kad antrai reiks duoti kita ranka  smile.gif  Bet panasiai po 3 savaiciu pranyko. Tik man nezinau ar sutapimas toks gavosi, kad po abieju LIT truputi pakildavo tempa ir jausdavausi kaip persalusi. Bet nurasiau tai sutapimui  biggrin.gif  mirksiukas.gif 
Sekmes tau Amade  4u.gif
*

o gal nesutapimas, gal cia organizmas kovoja su antikuniais g.gif Nesakei apie tai Bykovai?
Console
QUOTE(rozele78 @ 2010 11 20, 14:26)
o gal nesutapimas, gal cia organizmas kovoja su antikuniais g.gif  Nesakei apie tai Bykovai?
*

4u.gif Po pirmo LIT galvojau, kad gal persalau. O kai po antro tai pasikartojo, daugiau nebebuvau pas Bykova blush2.gif Nes turejau vaziuoti po isodinimo, bet kai isodinimas neivyko, tai ir nebevaziavau. Ir vis parasyti neprisiruosiu blush2.gif Bet jau viskas gryzta i savo vezias, galvele ir gyvenimas svieseja ax.gif tai reikes aplankyti ir Treijsa ir Bykova smile.gif

rozele78
QUOTE(Console @ 2010 11 20, 15:40)
4u.gif  Po pirmo LIT galvojau, kad gal persalau. O kai po antro tai pasikartojo, daugiau nebebuvau pas Bykova  blush2.gif  Nes turejau vaziuoti po isodinimo, bet kai isodinimas neivyko, tai ir nebevaziavau. Ir vis parasyti neprisiruosiu  blush2.gif  Bet jau viskas gryzta i savo vezias, galvele ir gyvenimas svieseja  ax.gif  tai reikes aplankyti ir Treijsa ir Bykova  smile.gif
*

Manau butinai reikia su Bykova aptarti apie tuos turbut salutinius poveikius, abejoju, kad tai persalimas g.gif idomu ka pasakys Bykova, kai apsilankysi parasyk wink.gif O tau nebuvo, todel, kad temperatura sukilo ?
late
Sveikutes,man po LIT irgi silpniausia vieta sujudindavo (CISTITA),po kiekvieno suleidimo,bet Bykovos atsakymo ,taip i nesulaukdavau,myke myke ir nusuka i sona,taip ir likdavau nieko nesupratus sad.gif o jus butinai bandykit isklaust jos,kodel jum gerkle skauda,cia tikrai nesutapimas.
Prince
merginos o kuri nors darete LIT ne su vyro krauju,o drauges?

kaip viskas vyksta su tuo LIT,kiek supratau kaip sake Bikova tai pries du men pradedi leistis LIT ir tada IVF?Taireikia ir su gydytoju tartis.O LIt kada leidzia per O,ar nera skirtumo?kaip viska suderinti g.gif
T.P.Keberiokst
mano nuomone tie persalimai tai tik organizmo reakcija i svetimkuni.ir nemanau,kad tai blogai,juk pastojus visa imunine butu nukreipta i per lit suleistus kraujo kunelius,o ne besimezganti leliuka.Kiek daug merginu,ypac po ivf,jaucia tuos pacius persalimo pojucius.Irgi lygiai taip organizmas reaguoja i tai ko ankciau nebuvo,kaip i svetimkuni.Gerai jei su imunine gerai,o jei ji per stipri tai gali ir sutrukdyti kibimui.
Amade
Sveikos 4u.gif buvau VK pasikalbet del stimuliaciju ir t.t. I pasisakyma apie RRC ir pradetas LIT numojo ranka biggrin.gif aisku, labai nesistebejau is kitu merginu pasipasakojimus, kad musu giniai itartinai vertina LIT. ax.gif Na, bet kaip, sako "cia jau jusu reikalas, bet vien LIT tikrai nepades jusu atveju". Eilini karta mane itikino, kad mano problema - aisku aiskiausia kaklelio nepakankamumo problema. Dar sake, kad reiketu progesterona iki nestumo galo vartot, nes ir jis gali buti kita priezastis. O LIT... sako LIT labiau susijus su persileidimais pirmam trimestre...
Na, bet jau LIT pradejom, tai nemesim.
Del stimuliacijos sutarem thumbup.gif startuojam kita menesi sokiai.gif
Dar pasake, kad gulimas rezimas tikrai nera butinas, nes jo efektyvumas visiskai neirodytas unsure.gif na, situ ir as ir isitikinau, kad ir gulint ivyko nelaime unsure.gif
Tai va... kazkokiu ispudziu-jausmu audra manyje doh.gif is principo labiausiai pritariu giniaus nuomonei, ale ir LIT kazkokios logikos turi doh.gif doh.gif
sanzile
Sveikutes visos,
as pirma karta cia, nes parupo suzinoti kas yra tas Rygos reprodukcijos centras.. Bandziau skaityti viska is eiles, nes nera konkrecios informacijos, bet aiskiau nepasidare biggrin.gif
Jeigu nesutrukdysiu jusu brangaus laiko rolleyes.gif , apibudinkite jei galite man keliais sakinukais, kas ten atliekama, gydoma ar pan.
Labai aciu ax.gif 4u.gif
žieminukė
QUOTE(sanzile @ 2010 11 24, 12:55)
Sveikutes visos,
as pirma karta cia, nes parupo suzinoti kas yra tas Rygos reprodukcijos centras.. Bandziau skaityti viska is eiles, nes nera konkrecios informacijos, bet aiskiau nepasidare biggrin.gif
Jeigu nesutrukdysiu jusu brangaus laiko rolleyes.gif , apibudinkite jei galite man keliais sakinukais, kas ten atliekama, gydoma ar pan.
Labai aciu ax.gif  4u.gif
*

Sveika,
Į šį centrą (RRC) moterys kreipiasi dėl pasikartojančių persileidimų, o taip pat ir po kelių nepavykusių IVF. Šiame centre dirba imunologė, kuri tiria organizmo būklę, jeigu reikia, skiria gydymą. Taip pat ji taiko limfocitų (LIT) injekcijas (atrenka vyro ar donoro limfocitus ir suleidžia moteriai) - paprastai tariant, moters ląstelės (žudikės) tada atakuoja vyro limfocitus, o ne embrioniuką.
Dauguma gydytojų skeptiškai žiūri į jos gydymą bei taikomą metodą, tačiau nežiūrint į tai, mes kreipiamės ir bandome - o gal gi padės.
Tai vat, atrodo ūkiškai, bet paaiškinau. Tikiuosi paaiškėjo smile.gif

Amade, pilnai sutinku su tavimi dėl gydytojų nuomonės apie RRC. Kažkada man gyd. yra pasakiusi - jeigu nori, mes tau irgi galime litrą vyro kraujo suleisti biggrin.gif
Matyt tokios mes jau esame, kol pačios neišbandome savo kailiu, tol galutinės nuomonės ir nesusidarome smile.gif
Amade
QUOTE(žieminukė @ 2010 11 25, 14:15)
Sveika,
Į šį centrą (RRC) moterys kreipiasi dėl pasikartojančių persileidimų, o taip pat ir po kelių nepavykusių IVF. Šiame centre dirba imunologė, kuri tiria organizmo būklę, * jeigu reikia, skiria gydymą. Taip pat ji taiko limfocitų (LIT) injekcijas (atrenka vyro ar donoro limfocitus ir suleidžia moteriai) - paprastai tariant, moters ląstelės (žudikės) tada atakuoja vyro limfocitus, o ne embrioniuką.
** Dauguma gydytojų skeptiškai žiūri į jos gydymą bei taikomą metodą, tačiau nežiūrint į tai, mes kreipiamės ir bandome - o gal gi padės.
Tai vat, atrodo ūkiškai, bet paaiškinau. Tikiuosi paaiškėjo  smile.gif

*** Amade, pilnai sutinku su tavimi dėl gydytojų nuomonės apie RRC. Kažkada man gyd. yra pasakiusi - jeigu nori, mes tau irgi galime litrą vyro kraujo suleisti  biggrin.gif
Matyt tokios mes jau esame, kol pačios neišbandome savo kailiu, tol galutinės nuomonės ir nesusidarome  smile.gif
*

* gerai skamba tas "jeigu reikia", nes siaip berods visoms tas "reikia" buna, pas visas kazka randa biggrin.gif

** kreipiames net ir mes, skeptiskai ziuredamos, nes dauguma jau buna prieje sioki toki liepto gala, kai nebezinai, ka dar daryt, o kazka daryt norisi cool.gif doh.gif

*** kad mano nuomone is principo sutampa su tu musiskiu gydytoju nuomone. Ale sakau, kazka daryt reikia cool.gif

ir dar apie RRC - kad ir koki keista ispudi palieka vizitai ten, bet kartu ta Bykova sugeba ikvept pasitikejimo ir tikejimo doh.gif doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.