Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Apsauga nuo uodų, mašalų, kandžių ir kt.gyvių
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
vira
Aš irgi Autan naudoju jau kokie 3 metai.Iš visų išbandytų man jis geriausias.Uodai,tiesa,aplink skraido,bet nekanda.
AŠA
QUOTE(molli @ 2005 05 30, 22:14)
O kas ten per lempa nuo uodų g.gif Žinau kad būna kažkokie dalykėliai kur į rozetę įkišti nuo uodų, bet ar jie nekenkia vaikui jei visą naktį bus įjungtą g.gif Ir kokių firmų jų būna g.gif
*

Tai tokia ganėtinai nemaža pastatoma plastmasinė lempa, kurios viduje yra kažkoks mėlynas neonas ar kažkas panašaus. Jis ir atbaido uodus, tiesa, veiksminga lempa tik naktį man atrodo sad.gif pirkom mes ją Senukuose pernai per kažkokią akciją, bet irgi nepigiai kainavo... jei vyras dėžutės neišmetė, tai vakare pažiūrėsiu kokios firmos, o dėl kenksmingumo vaikams, tai irgi nežinau... nežinau net ar suaugusiems nekenksminga biggrin.gif mums svarbu, kad efektyvu, udai prie mūsų neskrenda, o dar ir šiokia tokia romantika wub.gif
Romeo
O kiek toks aparaciukas kainuoja?
Vestina
QUOTE(vira @ 2005 05 31, 06:52)
Aš irgi Autan naudoju jau kokie 3 metai.Iš visų išbandytų man jis geriausias.Uodai,tiesa,aplink skraido,bet nekanda.
*

o mus tai dar ir kaip sukando g.gif
ainax
Ta lempa yra ultragarsine. Ilgiau ja panaudojus paprastai pradeda skaudeti galva, kitu simptomu suauges sveikas zmogus nejaucia, bet mazu vaiku kambaryje jos laikyti nepatartina. Suauges zmogus negirdi ultragarso skleidziamo garso, o kaip yra su vaikais - neaisku. Bet ta garsa tikrai girdi gyvunai ir juos ten kazkaip tipo suparalyzuoja. Yra netgi specialus ultragarsinis aparatelis sunims, tik su didesniais dazniais, vaikia mazdaug is dvieju metru atstumo nuo suns.
liepsnele
nu žinok, tiksliai nepamenu, praeitamet kai pirm senukuose, tai gal apie 12 Lt + tabletės gal apie 5 Lt. Kadangi aparatas naudojamas ilgai, tai gera investicija. Dar dėl tablečių taupymo ax.gif , tai tipo ten rašo, kad vienos tabletės pakanka vienam kartui arba kažkie tai valandų - gal 12, bet mes apversdavom paskui tabletę ir kitą naktį dėdavom kita puse ir puikiai veikdavo smile.gif .
liepsnele
Nu va, paieškojau Senukų kataloge ir dabar tiksliai galiu parašyt, kaip vadinas smile.gif
UODŲ NAIKINTOJAS "MORTEIN" (net prisiminiau, kad praeitamet jį labai reklamavo, bet mes jį jau buvom atradę prieš reklama ax.gif ) - pats elektrinis aparatėlis, kišamas tiesiai į rozetę ir arba skystis tam įtaisui arba plokštelės (na mes jas tabletėm vadinam). Efektyvu vienodai ir skystis ir tabletės, tik tabletę keist kaskart, o skysčio ilgiau pakanka smile.gif
Tynka
šitas aparačiuka stirkai geras - treti metai naudojam, nors efektyvumas labiau priklauso nuo tabletikių (būna įvairių rūšių).

Bet gal galit kas nors parekomenduoti purškalą/tepalą lauke , gerai būtų ir vaikui tinakmą, nes siaubas tie uodai
tauskalyte
QUOTE(vobla @ 2005 05 30, 12:53)
Oi kaip gerai tauskalyte- laiku parašei- mus irgi suėdė labai. O maniškė irgi alergiška... vakar dar nieko atrodė- o šiandien jau gūzais nusėta cry.gif
*

nu kaip siandien? ar tepei actu, ar pagerejo?
maniskiui siandien jau visai atleista rankyte, tik du kieti guziukai like, ten, kur ikando
Mauzinas
yra specialus tinkleliai "Tesa" firmos, buna Senukuose "Tesos" stende, prie ipniu juostu. Brangokas, bet patogus.
Arnika
Aš turiu tą į rozetę daiktą nuo uodų, tai padeda tikrai - dingsta jie staigiai biggrin.gif , nesmirda visai.... Bet va, ką jis ten skleidžia, ar nekenkia - neaišku g.gif . Jei retkarčiais tai gal nieko smile.gif .

O ar būna tinklelis ant vežimo nuo uodų pirkti?
vilvyt
Sveiki,

Lyg ir neradau tokios temos. Čia kalbėjo apie uodus. Tai apsauga kaip ir aiški. Bet gal žinot kaip apsaugoti 10 mėn. ropliuką nuo erkių? Paprastas pavyzdys: vežiau vaiką į parką. Lyg ir takeliais, lyg ir ne per pievas. Daviau pavaikščioti tame parke. Nu ir ne žolėse. Žiūriu, jau ropoja parazitas vaiko koja. Viso gi neapmuturiuosi, vis tiek ras kur įsisiurbti.
aitė
QUOTE(Arnika @ 2005 05 31, 15:00)
Aš turiu tą į rozetę daiktą nuo uodų, tai padeda tikrai - dingsta jie staigiai  biggrin.gif , nesmirda visai.... Bet va, ką jis ten skleidžia, ar nekenkia - neaišku g.gif . Jei retkarčiais tai gal nieko  smile.gif .

O ar būna tinklelis ant vežimo nuo uodų pirkti?
*

jo, tinklelių vežimams yra - mes pirkom (Kaune) - Riki - ar kaip ten tą parduotuvė vadinas ax.gif - kainavo apie 20 lt mirksiukas.gif Manau, turėtų būt ir kitose vaikiškų prekių parduotuvėse.

Arnika - labai prikolna mergaičiukė tavo avatare wub.gif
Saulytes mamyte
Is liaudisku priemoniu, tai mano mama vaistineje nuperka kazkokio gvazdikeliu tirpalo ax.gif Man paciai jis taip kvepia, o uodams, matote, nepatinka...
mutantė
jau mačiau dauguma vežimuką su tinkleliu nuo uodų veža, tik mano tokiam vežimukui jau per didele
liepsnele
QUOTE(Saulytes mamyte @ 2005 05 31, 22:38)
Is liaudisku priemoniu, tai mano mama vaistineje nuperka kazkokio gvazdikeliu tirpalo ax.gif  Man paciai jis taip kvepia, o uodams, matote, nepatinka...
*

mano vyras turbūt irgi prie uodų tongue.gif , nes jam tokie kvapai irgi nea smile.gif .
leuleu
Yra skiepai nuo erkinio encefalito, galima skiepyti nuo pusės metų. Tiesa, nuo Laimo ligos skiepų nėra, bet i išgydoma, jei ką. O dar yra purškalai nuo vabzdžių, atseit padeda ir nuo erkių, bet koks jų realus poveikis, neaišku.
Pupsas
Man vaistinej sake, kad visi tie purskalai tinka vaikams nuo 2 metu sad.gif
Gal yra tokiu, kurie tinka ir metinukams ?

Is liaudisku priemoniu po ikandimo niezuli nuima geriamosios sodos tirpalas, arba atskietas obuoliu actas. Nuo uodu atbaido svoguno laisko sultys, tik pati nebandziau, nezinau kaip su kvapu:)
Ingulė
QUOTE(Pupsas @ 2005 06 01, 10:17)
Man vaistinej sake, kad visi tie purskalai tinka vaikams nuo 2 metu  sad.gif
Gal yra tokiu, kurie tinka ir metinukams ?

Is liaudisku priemoniu po ikandimo niezuli nuima geriamosios sodos tirpalas, arba atskietas obuoliu actas. Nuo uodu atbaido svoguno laisko sultys, tik pati nebandziau, nezinau kaip su kvapu:)
*

euro vaistinės bazej, pašilaičių maximoj, buvo kažkos nuo metų, tik pavadinimo nepamenu mirksiukas.gif
Vestina
QUOTE(Ingulė @ 2005 06 01, 10:18)
euro vaistinės bazej, pašilaičių maximoj, buvo kažkos nuo metų, tik pavadinimo nepamenu  mirksiukas.gif
*

gal zibas?
vira
QUOTE(Fretka @ 2005 05 31, 08:18)
o mus tai dar ir kaip sukando g.gif
*

As naudoju ta baltą purškiama, tai man tinka.
*Saulyte
Na mes irgi patinkam uodamas, kaip desertas ax.gif . Tai va, jau dvi vasaras iš eiles naktį ir dieną kaime kambaryje įjungiame į rozetę aparačiuką firmos "Mortein" . Ten arba buteliukas būna su skysčiu arba juostelės keičiamos, ką tuo metu turi tą ir naudoji. Labai efektyviai apsisaugojom. Na, o įkandus tai jau be abejo tepliojamės. Naudojam "Fenistil" gel, Psilo balzamą, bet mažėliui labai iškyla dideli guzai sad.gif . Todėl dar papildomai duodu tabletukę nuo alergijos ( CLARITIN), tai truputį nuima niežulį, bet čia tik su gydytojo patarimu mes naudojam. Bet šiais metais nei "Fenistil" , nei Psilo balzamas nepadeda nuo guzų, tai patepiau tepaliuku "Cutivate" . Ryte guzai jau buvo atslūgę, nebuvo taip paraudę ir neniežtėjo.

Nesuprantu, kam Dievas sukūrė uodus g.gif , o gal čia ne jis sukūrė...... schmoll.gif
asfaltuota
QUOTE(tauskalyte @ 2005 05 31, 09:47)
nu kaip siandien? ar tepei actu, ar pagerejo?
maniskiui siandien jau visai atleista rankyte, tik du kieti guziukai like, ten, kur ikando
*

Nežinau- gal kiek ir mažesni, bet nuo niežulio nepadėjo cry.gif Ale užtat čia forume radau patarimą įkąstas vietas patepti ūkišku muilu- vat šitas tai labai thumbup.gif Jei ne tas ūkiškas muilas, tai dabar bučiau jau iki kraujų nusikasius. Ir merginą savo drėgnu muilu išterliojau- bet ji, nabagė, nors ir visa suėsta nesikaso. Matyt dar nepabandė kasytis, tai vat ir ištepiau, kol nepabandė...
JOVITA A.
QUOTE(molli @ 2005 05 30, 22:15)
Tiesa, nuo uodų nusipirkau Hansaplast firmos atrodo.Kainavo apie 12 lt. tai jau toks s...., kaip reta.Turbūt ne atbaido , o pritraukia uodus blink.gif Nesamonė kažkokia.O vaistinėj taip siūlė, tipo geras labai schmoll.gif
*

Savaitgalį pirkau Hansaplast purškalą , tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Tinka nuo 2 metukų, nors mažasis buvo su trumpom rankovytėm ir šortukais , o uodų galybė , bet nei vieno įkandimo. Reikia purkšti ant odos.
ultraviolet
O gal kas žino kokį tikrai gerą tepaliuką ar ką jau po įkandimų.Nes nei fenistil nei psilobalzamas nei velnio nepadeda cry.gif
Romeo
toks jausmas kad nuo tu bjaurybiu nieks nepadeda cry.gif cry.gif cry.gif
Ingulė
QUOTE(Fretka @ 2005 06 01, 15:20)
gal zibas?
*

buvo ir šitas, bet man siūlė kitą, ten kažkokia balta su žaliu pakuotė blush2.gif
sirse
QUOTE(molli @ 2005 05 30, 22:15)
Tiesa, nuo uodų nusipirkau Hansaplast firmos atrodo.Kainavo apie 12 lt. tai jau toks s...., kaip reta.Turbūt ne atbaido , o pritraukia uodus blink.gif Nesamonė kažkokia.O vaistinėj taip siūlė, tipo geras labai schmoll.gif
*

juokas juokais, bet reikėjo pažiūrėti - gal tai tikrai toks tepalas, kuriuo reikia aptepti arčiausiai esančius medžius, nes tada uodai puola tuos medžius.. ir pamiršta žmones wink.gif

QUOTE(Ingulė @ 2005 06 01, 10:18)
euro vaistinės bazej, pašilaičių maximoj, buvo kažkos nuo metų, tik pavadinimo nepamenu  mirksiukas.gif
*

Tikriausiai Anti Mücke . Radau žurnale reklamą - efektyvios priemonės nuo įkyrių vabzdžių. Vienintelės, kurios tinka vaikams nuo 1-erių metukų. 4u.gif
dėja
Žinot kažkada kaip pati lakščiau kieme turėjau drauge ,jai visada močiutė patepdavo kojas rankas kažkokiu skysčiu savo padarytu.Gal kas girdėjote,lygtais degtinė užpilta ant gvazdikėliu ar kažkas panašaus.Bet gvazdikėliai tikrai tame visame buvo,nes labai jau kvapas būdavo blink.gif .Bet thumbup.gif veiksminga.

Gal aš nevisai į tą temą parašiau,bet man labai aktualu,nes daug laiko leidžiam sode,tai turiu rūpintis ne tik kudikėliu,bet ir vyresnėliu.Kažkaip nelabai veiksmingi man tie pirktinei,o kainos tai irgi nemažos,o ypač vaikams.Gal kas žinote,kažką panašaus,ar tai kažkokių naminių būdų?

Ir kokių firmų perkate tuos į rozetes,pas mane,tai MORTEIN,bet poveikis tai labai jau mažas.
Almike
sad.gif Nu gryyna teisybė....tie uodai mutantai,,suės netik vaikus....kažkaip mano mažylis bais jiem alergiškas..taip sunkai perneša tuos įkandimus....o jau sitinsta, nerealiai...gaila, kad nieks nieko nežino....Vaistinėj tik tuos du ir tesiūlo vaistus...vis dar laukiu, neperku... verysad.gif
meskutis
o ta lempa kokiu atstumu mazdaug yra veiksminga?
Milana
QUOTE(mutantė @ 2005 05 29, 16:20)
Mes gyvenam prie pat ežero tad labai daug uodų, užejom vaistinei nusipirkti purškalo nuo  uodų kainuoja apie 17 vaikiskas, bet ar nepakenks ax.gif , pravedinom kambarį tad uodų priskrido doh.gif , daugiau vasrą lango neatidarinesim cry.gif , geriau karstis nei uodai
*

Pas mus prudas ir aplinkui miskai, tai uodu milijonas doh.gif doh.gif doh.gif O siemet ju kaip reta - nesuskaiciuojami pulkai blink.gif Mes pernai parduotuvej JYSK pirkom tinklelius langam (iki 10lt.) Jie labai faini, kai vedini uodu nepriskrenda schmoll.gif
Bet vat ir erkiu pilna visur, gaila nuo ju nepasislepsi po tinkleliu verysad.gif Mums daktare patare butinai pasiskiepyti.
Martini
QUOTE(Ingulė @ 2005 06 02, 14:32)
buvo ir šitas, bet man siūlė kitą, ten kažkokia balta su žaliu pakuotė  blush2.gif
*

ExoPic8 (farmacinės kompanijos Spirig produktas)
meduliukas
O mes Autan naudojom ir metu nesulauke, tik gydytoja patare aprengti rubeliais ilgom rankovem ir purksti ant rubo, ne ant odos - as ispurksdavau vezimo isore ir krastsus jeigu lauke migdydavau, nei vienas zyzius ne artyn neskridavo biggrin.gif
O dabar irgi autan naudojam.Bet va nuo psilo balzamo tai rankyte labai istino, kai patepiau ikasta vieta - tik recaro tepalas padejo.
Ingulė
QUOTE(sirse @ 2005 06 02, 14:54)
Tikriausiai Anti Mücke . Radau žurnale reklamą  - efektyvios priemonės nuo įkyrių vabzdžių. Vienintelės, kurios tinka vaikams nuo 1-erių metukų.  4u.gif
*

Aha šitas, dar šiandien pažiūrėjau biggrin.gif
iCute
Ir mūs bjaurybės puola, bash.gif nudėčiau visus vietoj, man tai nauja, dar ne karto nemačiau, kad tokiais guzais nueitų visas kūnas, ir neramus turbūt dėl to, rytoj eisim pas daktarą................
Neringucia
Kadangi aš pati uodų įkandimams esu alergiška tai esu išbandžiusi galybę priemonių. Taigi iš praktikos galiu pasakyti, kad geriausiai nuo tų guzų padeda oboulių actas (kuris jau paminėtas kelis sykius) ir arbatmedžio aliejus, tik jis pakankamai brangus, toks mažiukas buteliukas (kokių 10ml) kainuoja apie 18 Lt. thumbup.gif

O nuo uodų mes visa šeima naudojam "Autan Family" pienelį. Ir nesmirda, ir uodai nepuola. mirksiukas.gif
neringa17
QUOTE(*Saulyte @ 2005 06 01, 17:29)
Na mes irgi patinkam uodamas, kaip desertas  ax.gif . Tai va, jau dvi vasaras iš eiles naktį ir dieną kaime kambaryje įjungiame į rozetę aparačiuką firmos "Mortein" . Ten arba buteliukas būna su skysčiu arba juostelės keičiamos, ką tuo metu turi tą ir naudoji. Labai efektyviai apsisaugojom. Na, o įkandus tai jau be abejo tepliojamės. Naudojam "Fenistil" gel, Psilo balzamą, bet mažėliui labai iškyla dideli guzai sad.gif . Todėl dar papildomai duodu tabletukę nuo alergijos ( CLARITIN), tai truputį nuima niežulį, bet čia tik su gydytojo patarimu mes naudojam. Bet šiais metais nei "Fenistil" , nei Psilo balzamas nepadeda nuo guzų, tai patepiau tepaliuku "Cutivate" . Ryte guzai jau buvo atslūgę, nebuvo taip paraudę ir neniežtėjo. 

Nesuprantu, kam Dievas sukūrė uodus  g.gif , o gal čia ne jis sukūrė...... schmoll.gif
*

Sveiki, as naujoke. Labai susidomejau sia tema, tai ir uzsiregistravau. Ziuriu cia pas jus visai idomu. Mes irgi labai kenciam nuo uodu. Tarkim siandien nuo 4 ryto budejau prie mergaites - gaudziau uodus. Ne is pirmo zmogaus girdziu, kad tie "Mortein" aparaciukai labai veiksmingi. Bet sestadieni ismaisiau visas parduotuves ir jo neradau. Gal kas nors matet, kur Kaune galima toki dalyka nusipirkti???
Vijula
QUOTE(neringa17 @ 2005 06 06, 16:44)
Gal kas nors matet, kur Kaune galima toki dalyka nusipirkti???
*

pabandyk ieškoti degalinėse g.gif ten tikrai buvo tik mačiau gal prieš kokį mėn.,nepamenu kur .....gal prie devinto forto g.gif autostradoje
Skirma
QUOTE(dėja @ 2005 06 02, 20:45)
Žinot kažkada kaip pati lakščiau kieme turėjau drauge ,jai visada močiutė patepdavo kojas rankas kažkokiu skysčiu savo padarytu.Gal kas girdėjote,lygtais degtinė užpilta ant gvazdikėliu ar kažkas panašaus.Bet gvazdikėliai tikrai tame visame buvo,nes labai jau kvapas būdavo blink.gif .Bet  thumbup.gif  veiksminga.
*

Kazkur ir as apie gvazdikelius girdejau toki recepta: tiesiog susmaigstyti gvazdikelius i apelsina ir padeti kambary. sako, uodai to gvazdikeliu-apelsinu kvapo nemegsta biggrin.gif
Volunge
Ieskojom ir mes priemones nuo uodu ir kt.masalu savo metinukui ir radom, neseniai pasirode thumbup.gif .
Purskalas vadinasi: ANTI MUCKE, pirkom Eurovaistinej, kaina=11,59Lt (dar g.b.: losjonas arba pienelis).
Instrukcijoje nurodyta: apsaugo nuo uodu ir masalu 100% 4val.laikotarpyje. Galima naudoti alergiskiems zmonems ir vaikuciams nuo 1metu. Ir t.t.
Tokiems mazuliams, kad apsaugoti reiktu papurksti sau tarp delnu ir po to patepti atidengtas vietas.

Kas del liaudisku priemoniu, tai: gvazdikeliai uzpilti degtine. Tik reikia nepersistengti, netepti dideliu plotu ir daznai,- nes vaikas gali pasigerti wacko.gif
dėja
QUOTE(kristaliukas @ 2005 06 07, 16:48)
va skaitau apie gvazdikėlius ir galvoju apie kuriuos rašo ar tuos prieskoninius ar gyvas gėlytes, mat gyvenam prie upės, uodų kalnas,o maziukui tik 2,5mėn. o tepalai vyresniems.
*

\

ČIA APIE PRIESKONINIUS GVAZDIKĖLIUS 4u.gif
Stiuardese
QUOTE(aite @ 2005 05 30, 20:46)
aga, ir aš kažkaip pradėjau galvot apie tinklus į langus - o būna specialūs ar tiesiog reik marlės nusipirkt ir "užkalt" langus?  ax.gif O tas reikalas, kur į rozetę kišasi (mes ir tokį turim), kaži, tokiam mažam nepakenks - ką jis ten skleidžia, aš jau pamiršau  doh.gif, kokį tai kvapą nepriimtiną ar ką?  blush2.gif
*

Mes kažkokį turėjom elektrinį, tai baisiai sirgom nuo jo kosuliais ir slogom sad.gif Visos ligos baigėsi kai aš jį lauk išmečiau
Milana
Purskikli, kuris nuo triju metu, mes papurskiam ant vezymelio ir rubeliu, tai nebelimpa uodai. Nepastebejau, kad tai kaip nors paveiktu maze schmoll.gif
O , kai buvom visai mazytes, tai tik uzuolaidele ar merliuku saugojomes ir visai neblogai sekesi ax.gif
Volunge, aciu ,kad pasakei koks yra tepaliukas nuo metuku mirksiukas.gif , begsiu pirkti 4u.gif
Virdzinija
Ir mane uodai uzkankino... Uzdarius langa ir uzsiklojus galva issitroskinti lovoje galima, atsidarius langus - nakti pabundu nuo nezmonisko niezejimo - ikasta tai ranka, tai koja... blink.gif Nusipirkom kazkokio losjono su vyru, issitepliojom nuo galvos iki koju... Ryta konstatavau, kad dar niekad gyvenime manes uodai taip nepuole, kaip tanakt doh.gif Trys didziausi ikandimai.. O vyrui - nieko..
Tada mano gudruolis prisimine is mokyklos laiku biologijos pamoka ir pagamino uodu gaudykle - ijunge prozektoriuka, pastate ji stacia, ant virsau uzdejo stikline su vandeniu, ir viska apsuko baltu popierium. Uodai, bjaurybes, mato sviesa, arteja prie jos saltinio - ir smaukst tiesiai i vandeni! Ryta pora tokiu priburbuliavusiu radom, o nakti ramiai miegojom... 4u.gif
Skirma
O ar būna kokių nors priemonių, kurios tinka vaikams iki 1 metų?
Zuzanėlė
O mes jau daug metų nakčiai naudojam tokį elektinį aparačiuką,į kurį dedasi kvapnios spec.plokštelės. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Net neįsivaizduoju,kaip be jo galėtume būti sode ar kur kitur gamtoje....
Girgėjau visokių nuomonių,bet iš ilgametės patirties galiu pasakyti-tikrai veiksminga thumbup.gif
Adile
QUOTE(AŠA @ 2005 05 31, 06:59)
Tai tokia ganėtinai nemaža pastatoma plastmasinė lempa, kurios viduje yra kažkoks mėlynas neonas ar kažkas panašaus. Jis ir atbaido uodus, tiesa, veiksminga lempa tik naktį man atrodo sad.gif pirkom mes ją Senukuose pernai per kažkokią akciją, bet irgi nepigiai kainavo... jei vyras dėžutės neišmetė, tai vakare pažiūrėsiu kokios firmos, o dėl kenksmingumo vaikams, tai irgi nežinau... nežinau net ar suaugusiems nekenksminga  biggrin.gif mums svarbu, kad efektyvu, udai prie mūsų neskrenda, o dar ir šiokia tokia romantika wub.gif
*

Mes tai uzpernai jau nusipirke tokia lempa, irgi Senukuose.... Tik tiek, kad sviesoje ji efekto neduoda... bent jau pas mus...
Nieko ten nekenksminga ta lempa zmonems. Tik mes pradzioj buvom pasistate tam kambary kur miegam (mane nervino, miegot trukde gana intensyvi melyna sviesa), o dabar i koridoriu istrenkem ir gerai... Kaip minejot - biski romantikos.... Veikimo principas paprastas - melyna spalva - privylioti vabzdziams, jie skrenda link tos sviesos ir atsitrenkia i "aukstos itampos" (nezinau, kaip ten tiksliai vadinas... gal ir nusisnekejau diduma) spirale, kuria ta melyna lempa apsukta ir juos paprsciausia "nurenkia". Pas mus tai ji "sugaudo" ne tik uodus, bet ir moskes visokias ir naktinius drugius... Isgaudo is viso namo, visus tuos, kurie atskrenda. Buvom kazkada cia palike terasoj nakciai (per ziopluma pamirsom), tai paskui radom "lavonu" kruva lempoj ir dar daug "prikepusiu" ant tos spirales... tai kol nukrapsciau... doh.gif daugiau taip nebedarau, vistiek visu tu parazitu neisgaudysi biggrin.gif biggrin.gif
O kai lauke sedim vakare, tai uzdegam tokias zalias spirales... buna pirkt dezutese keletas tu spiraliu supakuota ir toks kaip laikiklis uzmaut deginant, jos dega kaip smilkalai kokie... ruksta... tai pasidedi po stalu, jei vejo ner viskas labai neblogai... Nezinau kaip vadinas, ne dezute ismeciau... blink.gif
AŠA
aha, tokia pati lempa smile.gif mes irgi pastebėjom, kad dieną ji neveiksminga sad.gif bet naktį tai thumbup.gif
lilijal
Iš purškiamų naudojam Jonson firmos vaikams. Kadangi parašyta, kad nuo 3 metų, tai purškiam ant rūbų. smile.gif Padeda.
Ant langų priklijavome apsauginę medžiaga (parduodama Jysk parduotuvese po 4-5 litus), o kai jos neturejome, tai pirkom aparateli, kuris jungimas i rozete. Geras dalykas, uodai net neskrwenda, bet brangokas.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.