Aš irgi Autan naudoju jau kokie 3 metai.Iš visų išbandytų man jis geriausias.Uodai,tiesa,aplink skraido,bet nekanda.
QUOTE(molli @ 2005 05 30, 22:14) O kas ten per lempa nuo uodų Tai tokia ganėtinai nemaža pastatoma plastmasinė lempa, kurios viduje yra kažkoks mėlynas neonas ar kažkas panašaus. Jis ir atbaido uodus, tiesa, veiksminga lempa tik naktį man atrodo
O kiek toks aparaciukas kainuoja?
Ta lempa yra ultragarsine. Ilgiau ja panaudojus paprastai pradeda skaudeti galva, kitu simptomu suauges sveikas zmogus nejaucia, bet mazu vaiku kambaryje jos laikyti nepatartina. Suauges zmogus negirdi ultragarso skleidziamo garso, o kaip yra su vaikais - neaisku. Bet ta garsa tikrai girdi gyvunai ir juos ten kazkaip tipo suparalyzuoja. Yra netgi specialus ultragarsinis aparatelis sunims, tik su didesniais dazniais, vaikia mazdaug is dvieju metru atstumo nuo suns.
nu žinok, tiksliai nepamenu, praeitamet kai pirm senukuose, tai gal apie 12 Lt + tabletės gal apie 5 Lt. Kadangi aparatas naudojamas ilgai, tai gera investicija. Dar dėl tablečių taupymo
Nu va, paieškojau Senukų kataloge ir dabar tiksliai galiu parašyt, kaip vadinas
UODŲ NAIKINTOJAS "MORTEIN" (net prisiminiau, kad praeitamet jį labai reklamavo, bet mes jį jau buvom atradę prieš reklama
šitas aparačiuka stirkai geras - treti metai naudojam, nors efektyvumas labiau priklauso nuo tabletikių (būna įvairių rūšių).
Bet gal galit kas nors parekomenduoti purškalą/tepalą lauke , gerai būtų ir vaikui tinakmą, nes siaubas tie uodai QUOTE(vobla @ 2005 05 30, 12:53) Oi kaip gerai tauskalyte- laiku parašei- mus irgi suėdė labai. O maniškė irgi alergiška... vakar dar nieko atrodė- o šiandien jau gūzais nusėta nu kaip siandien? ar tepei actu, ar pagerejo? maniskiui siandien jau visai atleista rankyte, tik du kieti guziukai like, ten, kur ikando
yra specialus tinkleliai "Tesa" firmos, buna Senukuose "Tesos" stende, prie ipniu juostu. Brangokas, bet patogus.
Aš turiu tą į rozetę daiktą nuo uodų, tai padeda tikrai - dingsta jie staigiai
O ar būna tinklelis ant vežimo nuo uodų pirkti?
Sveiki,
Lyg ir neradau tokios temos. Čia kalbėjo apie uodus. Tai apsauga kaip ir aiški. Bet gal žinot kaip apsaugoti 10 mėn. ropliuką nuo erkių? Paprastas pavyzdys: vežiau vaiką į parką. Lyg ir takeliais, lyg ir ne per pievas. Daviau pavaikščioti tame parke. Nu ir ne žolėse. Žiūriu, jau ropoja parazitas vaiko koja. Viso gi neapmuturiuosi, vis tiek ras kur įsisiurbti. QUOTE(Arnika @ 2005 05 31, 15:00) Aš turiu tą į rozetę daiktą nuo uodų, tai padeda tikrai - dingsta jie staigiai O ar būna tinklelis ant vežimo nuo uodų pirkti? jo, tinklelių vežimams yra - mes pirkom (Kaune) - Riki - ar kaip ten tą parduotuvė vadinas Arnika - labai prikolna mergaičiukė tavo avatare
Is liaudisku priemoniu, tai mano mama vaistineje nuperka kazkokio gvazdikeliu tirpalo
jau mačiau dauguma vežimuką su tinkleliu nuo uodų veža, tik mano tokiam vežimukui jau per didele
Yra skiepai nuo erkinio encefalito, galima skiepyti nuo pusės metų. Tiesa, nuo Laimo ligos skiepų nėra, bet i išgydoma, jei ką. O dar yra purškalai nuo vabzdžių, atseit padeda ir nuo erkių, bet koks jų realus poveikis, neaišku.
Man vaistinej sake, kad visi tie purskalai tinka vaikams nuo 2 metu
Gal yra tokiu, kurie tinka ir metinukams ? Is liaudisku priemoniu po ikandimo niezuli nuima geriamosios sodos tirpalas, arba atskietas obuoliu actas. Nuo uodu atbaido svoguno laisko sultys, tik pati nebandziau, nezinau kaip su kvapu:) QUOTE(Pupsas @ 2005 06 01, 10:17) Man vaistinej sake, kad visi tie purskalai tinka vaikams nuo 2 metu Gal yra tokiu, kurie tinka ir metinukams ? Is liaudisku priemoniu po ikandimo niezuli nuima geriamosios sodos tirpalas, arba atskietas obuoliu actas. Nuo uodu atbaido svoguno laisko sultys, tik pati nebandziau, nezinau kaip su kvapu:) euro vaistinės bazej, pašilaičių maximoj, buvo kažkos nuo metų, tik pavadinimo nepamenu
Na mes irgi patinkam uodamas, kaip desertas
Nesuprantu, kam Dievas sukūrė uodus QUOTE(tauskalyte @ 2005 05 31, 09:47) nu kaip siandien? ar tepei actu, ar pagerejo? maniskiui siandien jau visai atleista rankyte, tik du kieti guziukai like, ten, kur ikando Nežinau- gal kiek ir mažesni, bet nuo niežulio nepadėjo QUOTE(molli @ 2005 05 30, 22:15) Tiesa, nuo uodų nusipirkau Hansaplast firmos atrodo.Kainavo apie 12 lt. tai jau toks s...., kaip reta.Turbūt ne atbaido , o pritraukia uodus Savaitgalį pirkau Hansaplast purškalą , tai
O gal kas žino kokį tikrai gerą tepaliuką ar ką jau po įkandimų.Nes nei fenistil nei psilobalzamas nei velnio nepadeda
toks jausmas kad nuo tu bjaurybiu nieks nepadeda
QUOTE(molli @ 2005 05 30, 22:15) Tiesa, nuo uodų nusipirkau Hansaplast firmos atrodo.Kainavo apie 12 lt. tai jau toks s...., kaip reta.Turbūt ne atbaido , o pritraukia uodus juokas juokais, bet reikėjo pažiūrėti - gal tai tikrai toks tepalas, kuriuo reikia aptepti arčiausiai esančius medžius, nes tada uodai puola tuos medžius.. ir pamiršta žmones QUOTE(Ingulė @ 2005 06 01, 10:18) Tikriausiai Anti Mücke . Radau žurnale reklamą - efektyvios priemonės nuo įkyrių vabzdžių. Vienintelės, kurios tinka vaikams nuo 1-erių metukų.
Žinot kažkada kaip pati lakščiau kieme turėjau drauge ,jai visada močiutė patepdavo kojas rankas kažkokiu skysčiu savo padarytu.Gal kas girdėjote,lygtais degtinė užpilta ant gvazdikėliu ar kažkas panašaus.Bet gvazdikėliai tikrai tame visame buvo,nes labai jau kvapas būdavo
Gal aš nevisai į tą temą parašiau,bet man labai aktualu,nes daug laiko leidžiam sode,tai turiu rūpintis ne tik kudikėliu,bet ir vyresnėliu.Kažkaip nelabai veiksmingi man tie pirktinei,o kainos tai irgi nemažos,o ypač vaikams.Gal kas žinote,kažką panašaus,ar tai kažkokių naminių būdų? Ir kokių firmų perkate tuos į rozetes,pas mane,tai MORTEIN,bet poveikis tai labai jau mažas.
o ta lempa kokiu atstumu mazdaug yra veiksminga?
QUOTE(mutantė @ 2005 05 29, 16:20) Mes gyvenam prie pat ežero tad labai daug uodų, užejom vaistinei nusipirkti purškalo nuo uodų kainuoja apie 17 vaikiskas, bet ar nepakenks Pas mus prudas ir aplinkui miskai, tai uodu milijonas Bet vat ir erkiu pilna visur, gaila nuo ju nepasislepsi po tinkleliu
O mes Autan naudojom ir metu nesulauke, tik gydytoja patare aprengti rubeliais ilgom rankovem ir purksti ant rubo, ne ant odos - as ispurksdavau vezimo isore ir krastsus jeigu lauke migdydavau, nei vienas zyzius ne artyn neskridavo
O dabar irgi autan naudojam.Bet va nuo psilo balzamo tai rankyte labai istino, kai patepiau ikasta vieta - tik recaro tepalas padejo.
Ir mūs bjaurybės puola,
Kadangi aš pati uodų įkandimams esu alergiška tai esu išbandžiusi galybę priemonių. Taigi iš praktikos galiu pasakyti, kad geriausiai nuo tų guzų padeda oboulių actas (kuris jau paminėtas kelis sykius) ir arbatmedžio aliejus, tik jis pakankamai brangus, toks mažiukas buteliukas (kokių 10ml) kainuoja apie 18 Lt.
O nuo uodų mes visa šeima naudojam "Autan Family" pienelį. Ir nesmirda, ir uodai nepuola. QUOTE(*Saulyte @ 2005 06 01, 17:29) Na mes irgi patinkam uodamas, kaip desertas Nesuprantu, kam Dievas sukūrė uodus Sveiki, as naujoke. Labai susidomejau sia tema, tai ir uzsiregistravau. Ziuriu cia pas jus visai idomu. Mes irgi labai kenciam nuo uodu. Tarkim siandien nuo 4 ryto budejau prie mergaites - gaudziau uodus. Ne is pirmo zmogaus girdziu, kad tie "Mortein" aparaciukai labai veiksmingi. Bet sestadieni ismaisiau visas parduotuves ir jo neradau. Gal kas nors matet, kur Kaune galima toki dalyka nusipirkti??? QUOTE(dėja @ 2005 06 02, 20:45) Žinot kažkada kaip pati lakščiau kieme turėjau drauge ,jai visada močiutė patepdavo kojas rankas kažkokiu skysčiu savo padarytu.Gal kas girdėjote,lygtais degtinė užpilta ant gvazdikėliu ar kažkas panašaus.Bet gvazdikėliai tikrai tame visame buvo,nes labai jau kvapas būdavo Kazkur ir as apie gvazdikelius girdejau toki recepta: tiesiog susmaigstyti gvazdikelius i apelsina ir padeti kambary. sako, uodai to gvazdikeliu-apelsinu kvapo nemegsta
Ieskojom ir mes priemones nuo uodu ir kt.masalu savo metinukui ir radom, neseniai pasirode
Purskalas vadinasi: ANTI MUCKE, pirkom Eurovaistinej, kaina=11,59Lt (dar g.b.: losjonas arba pienelis). Instrukcijoje nurodyta: apsaugo nuo uodu ir masalu 100% 4val.laikotarpyje. Galima naudoti alergiskiems zmonems ir vaikuciams nuo 1metu. Ir t.t. Tokiems mazuliams, kad apsaugoti reiktu papurksti sau tarp delnu ir po to patepti atidengtas vietas. Kas del liaudisku priemoniu, tai: gvazdikeliai uzpilti degtine. Tik reikia nepersistengti, netepti dideliu plotu ir daznai,- nes vaikas gali pasigerti QUOTE(aite @ 2005 05 30, 20:46) aga, ir aš kažkaip pradėjau galvot apie tinklus į langus - o būna specialūs ar tiesiog reik marlės nusipirkt ir "užkalt" langus? Mes kažkokį turėjom elektrinį, tai baisiai sirgom nuo jo kosuliais ir slogom
Purskikli, kuris nuo triju metu, mes papurskiam ant vezymelio ir rubeliu, tai nebelimpa uodai. Nepastebejau, kad tai kaip nors paveiktu maze
O , kai buvom visai mazytes, tai tik uzuolaidele ar merliuku saugojomes ir visai neblogai sekesi Volunge, aciu ,kad pasakei koks yra tepaliukas nuo metuku
Ir mane uodai uzkankino... Uzdarius langa ir uzsiklojus galva issitroskinti lovoje galima, atsidarius langus - nakti pabundu nuo nezmonisko niezejimo - ikasta tai ranka, tai koja...
Tada mano gudruolis prisimine is mokyklos laiku biologijos pamoka ir pagamino uodu gaudykle - ijunge prozektoriuka, pastate ji stacia, ant virsau uzdejo stikline su vandeniu, ir viska apsuko baltu popierium. Uodai, bjaurybes, mato sviesa, arteja prie jos saltinio - ir smaukst tiesiai i vandeni! Ryta pora tokiu priburbuliavusiu radom, o nakti ramiai miegojom...
O ar būna kokių nors priemonių, kurios tinka vaikams iki 1 metų?
O mes jau daug metų nakčiai naudojam tokį elektinį aparačiuką,į kurį dedasi kvapnios spec.plokštelės.
Net neįsivaizduoju,kaip be jo galėtume būti sode ar kur kitur gamtoje.... Girgėjau visokių nuomonių,bet iš ilgametės patirties galiu pasakyti-tikrai veiksminga QUOTE(AŠA @ 2005 05 31, 06:59) Tai tokia ganėtinai nemaža pastatoma plastmasinė lempa, kurios viduje yra kažkoks mėlynas neonas ar kažkas panašaus. Jis ir atbaido uodus, tiesa, veiksminga lempa tik naktį man atrodo Mes tai uzpernai jau nusipirke tokia lempa, irgi Senukuose.... Tik tiek, kad sviesoje ji efekto neduoda... bent jau pas mus... Nieko ten nekenksminga ta lempa zmonems. Tik mes pradzioj buvom pasistate tam kambary kur miegam (mane nervino, miegot trukde gana intensyvi melyna sviesa), o dabar i koridoriu istrenkem ir gerai... Kaip minejot - biski romantikos.... Veikimo principas paprastas - melyna spalva - privylioti vabzdziams, jie skrenda link tos sviesos ir atsitrenkia i "aukstos itampos" (nezinau, kaip ten tiksliai vadinas... gal ir nusisnekejau diduma) spirale, kuria ta melyna lempa apsukta ir juos paprsciausia "nurenkia". Pas mus tai ji "sugaudo" ne tik uodus, bet ir moskes visokias ir naktinius drugius... Isgaudo is viso namo, visus tuos, kurie atskrenda. Buvom kazkada cia palike terasoj nakciai (per ziopluma pamirsom), tai paskui radom "lavonu" kruva lempoj ir dar daug "prikepusiu" ant tos spirales... tai kol nukrapsciau... O kai lauke sedim vakare, tai uzdegam tokias zalias spirales... buna pirkt dezutese keletas tu spiraliu supakuota ir toks kaip laikiklis uzmaut deginant, jos dega kaip smilkalai kokie... ruksta... tai pasidedi po stalu, jei vejo ner viskas labai neblogai... Nezinau kaip vadinas, ne dezute ismeciau...
aha, tokia pati lempa
Iš purškiamų naudojam Jonson firmos vaikams. Kadangi parašyta, kad nuo 3 metų, tai purškiam ant rūbų.
Ant langų priklijavome apsauginę medžiaga (parduodama Jysk parduotuvese po 4-5 litus), o kai jos neturejome, tai pirkom aparateli, kuris jungimas i rozete. Geras dalykas, uodai net neskrwenda, bet brangokas. |