Kokias naudojat sau ir vaikams priemones nuo uodu? Buvo kazkurioj temoj uzsiminta, bet nerandu. O jau prasidejo sezonas...
Galejai truputi anksciau uzvesti sia tema
Vakar kaip tik buvom sode svest gimtadienio, tai taip sukandziojo Rasykit rasykit visos! Ir parasykit, kokie geriausi
Mažiem vaikučiam gydytoja rekomendavo 10 "FENISTIL" lašiukų nakčiai sugirdyt,kad vaikiukas nesikasytų.Čia jau kai uodai sukanda.
O kad nesukastų,bent jau pernai būdavo prekybos centruose,tokios didelės specialios žvakės nuo uodų,ar kažkas pan.,visai neblogai.Dar yra vaistinėse visokių purškalų,bet efektas labai trumpalaikis.Reikia daug ir dažnai jais purkštis,o paskui nuprausti tą "brudą"...
Na, kaip lauke apsisaugoti, tai nežinau. Bet namuose - pirkom tokį prietaisiuką, kuris įjungiamas į rozetę. O ant jo pasideda tokia tabletikė. Mums tai buvo šimtaprocentinė apsauga, nes kol gyvenom Kaune, tai negalėdavom langų atsidaryti, kiek tų uodų prilįsdavo. Gerai dar kad vaikinas mūsų nealergiškas, vieną kartą iš po nakties ant galvos (ypač veido) suskaičiavom apie 30 įkandimų. Po to nusipirkom iš karto tą priemonę ir uodai baigėsi.
Mes irgi pernai naudojom prietaisiuka VAPE, kisama i rozete su keiciamomis tabletemis. Labai padejo, veikdavo visa nakti, instrukcijoje rase, kad nekenkia vaikams ir gyvuneliams. ;)
Na, o is po sianakt, kai pamaciau savo zvirbliuko sukandziota veideli, vakare jau pradesim vel naudotis apsauga nuo uodu. Tik pirksim kisama i rozete, bet ne su keiciamomis tabletemis, o su skisciu. :) Bus riesta tiems bjauriems uodams >:( Zinos, kaip kandzioti mano aukseli. ;)
Erkės baisiai mėgsta geltoną spalvą, taigi einant į mišką nerenkit vaikų geltonai. Purškalai gana didelis blefas, nors ką gali žinoti, gal kiek ir suveikia...Bet man atrodo, jei erkė labai "alkana", tai jau ras vietą, kur jų nėra. "Linksmasis" atvejis: pas mus kaime gyvena baisiai neturtinga daugiavaikė šeima. Kaip ir kiekvienam kaime, tai ne tik neturtas, bet ir visuotinis alkoholizmas yra Dievo rykštė. Ilgai čia netempsiu..taip atsitiko, kad tai šeimai mes įtaisėm benamį šunį, o už to šuns priežiūrą nupirkom ožką ir kiekvieną savaitę veždavom produktų tam šuniui šerti. Aišku visi produktai būdavo suvalgomi pačių šeimininkų. Viršūnių viršūnė buvo, kai pas tą šunį atsirado blusų, tuo pačiu rasdavom ir nemažai erkių. Na man pasidarė gaila šunėko ir aš turguje nupirkau jam antkaklį nuo parazitų. Nuvežėm. Atvažiuojam po savaitės, o moterėlė taip dėkavoja, taip dėkavoja už tą antkaklį..sako šuneliui padėjo ir vaikams padėjo..sakau, kaip tai vaikams padėjo
o dabar jau apie klausimą: aš naudoju "Autan" repelentus nuo uodų, mašalų ir pan. Padeda. Yra "pieštukiniai", rutuliniai (panašūs į dezodorantus) , yra purškiami šios firmos repelentai. Tiesa nežinau ar jie veikia prieš erkes. Neįsiskaičius į "instrukciją".
Del geltonos spalvos, tai gryna teisybe. Turiu geltona bliuzona. Rudeni per sirsiu sezona sunku apsiginti. T.p. siemet sededama parke pastebejo, kad vabalai labai jau megsta ant jo nutupti
jau ikandus, sako, ir daktaro Taiso tepalas tinka (ir vaikams). bet cia turbut ne specialiai pirksi - tik jei jau turi...
Na mudu su vaiku laabai alergiški uodų įkandimams
Gelbėja paprastutė priemonė - prieskoninių gvazdikėlių nuoviras (1/2 stiklinės vandens ir kokia 10-12 gvazdikėlių pavirinu gal 4 min ir dar leidžių atvėsti uždengusi). Ištepu tuo nuoviru visur kur tik gali uodai kąsti ir vaikštom abu kaip meduoliai kvepėdami. Uodai nesiartina ;D ;D ;D Įkandus niežulį padeda tepant panaikinti visi spiritiniai odekolonai, salic. spiritas, degtinėlė
Keikklausinejau vaistinese jokiu purskalu vaikams (maziems) nera. Visi tik nuo triju metu. O kaip jus apsaugot vaikucius? MAn baisiausia kad mazajai isikibs kur nors erke :-X. As tai as, nera taip baisu,juolab kad sau tai turiu purskikli; bet va mazajai :-/ JAu nusipirkau ta kur vaikams nuo triju metu "Off", net nezinau ka daryt, o juolab kad vaziuosim i Moletus o ten visad daug uodu ir masalu visokiu budavo. ???
AUGES
yra tikrai maziukams, mano drauge va si savaitgali man rode, tik pavadinimo neprisimenu (kazkoks sudetingas, su skaiciais), tinka nuo erkiu ir nuo uodu, saugo atrodo 6 val. Tik zinau, kad brangokas, apie 30 lt ne toks jau didelis butelaitis. Jei tikrai neatkasit, pasiteirausiu.
Oi Vija pasiteirauk prasau, busim tau labai dekingos.
O dar norejau pasakyt kad labai gerai patalpoj nuo uodu saugo tie prietaisai i rozete kisami. mes palangoj viena kart isbandem ijunge sviesa uzmirsom langa uzdaryt, tai po valandos lubos net judejo nuo uodu. Tai ijungem ta prietaiseli, ... tik spek ziuret kaip vienas po kito uodai krenta kaip numusti lektuvai. Po kurio laiko reikejo tik sluota pasiimt. ;D Super daikciukas.
AUGES
vadinasi ExoPic 8. Buna ir purskalas, ir tepalas. Kaina, atrodo, 28-30 lt.
patarkit kuo tept, ar kaip kitaip apsaugot mažuosius nuo uodų
Tokiems maziams nelabai kokius tepaliukus pries ikandimus ir galima naudoti, dauguma tepaliuku jau po ikandimu.
AS LABAI DAUG VISOKIU PERBANDZIAU, JAU KETURI METAI KAIP EKSPERIMENTUS VAROM, NES MANO DYDYSIS TRAGISKAI ALERGISKAS UODU IKANDIMAMS... GERIAUSIAS MAN AUTANAS TAS TAI TIKRAI APSAUGO, BET TAS ISSUKAMAS SAUSAS NU KAIP DEZODORANTAS, TAI VISUR APTEPU IR LIUKS... O MAZIUI SI SAVAITGALI TEPIAU ANT DRABUZIU IR NE VIENO IKANDIMO...
As ta Spirig firmos praeita vasara naudojau, nes visai maziukas dar buvo - lyg ir nieko... Nes Autan'as, sake, vyresniems
o mes namuose naudojome toki aparaciuka - jis pasijungia i rozete, i ji isideda mazyte plokstele, ji syla ir skleidzia silpna kvapa - namie ne vieno uodo! Ten net instrukcijoj parasyta, kad su siuo aparaciuku galima net vakare prasiverti langus ir nebus ne vieno uodo, net jei ijungsite sviesa. Seniau gyvenome pirmame aukste, po berzais, vakarineje uodu medziokleje po 20 nudobdavau ir tai likdavo, o kai emem si daikta naudoti, ne vienas uodas pas mus nebelindo
Spirig firmos, o pavadinimas Exopic.
seniai pirkome, jau nepamenu kiek kainavo gal 10-15 Lt, bet vakar pirkom ploksteles, nes baigesi, mokejom 3 Lt. su biskiu. Tiesa, pacio aparaciuko tai nebuvo pardavime, bet paieskojus manau galima rasti..
Ryt važiuojam "maitinti" uodų, tai nusipirkau Hansaplast pleistrą nuo uodų. Bandysiu ir mažylei kur ant rūbų priklijuoti - sako, labai efektingas. Pažiūrėsim
as irgi sy vakara panaudojau ziba purskiama ,nuo uodu, tai pasiteisino. Savo mergaites apipurskiau rubus, ir is nugaros i plaukus,( nes tie gyvates kanda ir i galva) man tai pasiteisino
Mes vaistineje pirkom Autan family purskiama pieneli nuo uodu. Ten raso tinka vaikams nuo 2 metu, bet vaistinej pasake, kad rasydami gamintojai visada apsidraudzia ir raso didesni vaiko amziu. Taigi patepem ir nieko blogo neatsitiko, nes ten dar ir jautriai odai tinka. Ir uodai tikrai nepuole.
Mes irgi kovojam su uodais, nes gyvenam miskingoj vietoj, tai aplinkui tiesiog ju tukstanciai, vakare i lauka net negali iseit, o namie lango prasidaryti
Aparačiuką ir aš galiu pagirti
Man rekomendavo tokį purškalą Epikol, bet jis brangokas - apie 30 Lt, bet kiek žianu, verta įsigyti. Tik dėl mažų vaikučių reikėtų pasiklausti vaistinėj.
Pati nebandziau, bet vasara, kai vaziuosim su palapinemis i miska, pabandysiu tokius aparaciukus, kuriuos uzkabini ant kaklo, ar isegi i rubus-jiems reikia bateriju. Jie skleidzia laumzirgiu garsa(esa zmones jo beveik negirdi) ir uodai ju labai bijo. Yra ir tokiu, kur ijungi i rozete-namu naudojimui. As maciau cia Los Angeles, bet, man atrodo, ju visur yra.
Sveikos, merginos.
Jei dar nepirkai, tai ir nepirk tu pleistru - nieko gero. Mes aki buvom "uodu maitinti", tai mums su mazyle nieko, net neklijavom ju, o vyra tai apie pleistra juodai sukandziojo
Mes gyvenam prie pat ežero tad labai daug uodų, užejom vaistinei nusipirkti purškalo nuo uodų kainuoja apie 17 vaikiskas, bet ar nepakenks
Įsidėkit į langus tinkliukus,taip pat galima užmesti ant vežimuko einant į lauką.O namuose aš nusipirkau aparatuką nuo uodų,kuris į rozetę kišasi (pirkai IKI,kiek pamenu apie 20lt.)-tai lygtai padeda.O purškalą nupirkau vaikišką už 9,5Lt.bet nelabai aš tikiu jų poveikiu.Jei didesni vaikai galima patepti "žvaigždute",tokias vaistinėj pardavinėja po kelis litukus.
Prasidėjo uodų atakos, o aš ką tik perku viskas nepadeda
kad šiemet turbūt nieks nuo uodų nebepadės, jeigu jau net laikant ranką virš laužo-į ją kanda, tai apsauga jiems tik kaip prieskoniai kokie bus
gal kas žinot kaip jų įkandimus gydyt, o tai atrodom kaip vėjaraupiais sergantys....
noriu paklausti mamyčių, kurių mažyliai alergiški uodų įkandimams: kokių priemonių imatės, jei vaiką sukanda? Aš tepiau Fenistil, po to Hansaplast geliu, bet efektas labai trumplaikis. Mes dar, bepročiai, išmaudėm vaiką po sukandimo
QUOTE(Kriss @ 2005 05 30, 08:05) noriu paklausti mamyčių, kurių mažyliai alergiški uodų įkandimams: kokių priemonių imatės, jei vaiką sukanda? Aš tepiau Fenistil, po to Hansaplast geliu, bet efektas labai trumplaikis. Mes dar, bepročiai, išmaudėm vaiką po sukandimo oi nežinau , ką ir patarti čia didžiausia problema su didžiuoju vaiku- aš tepdavau fenistil ir psilo balsamu ir menovasinu ir gerdavo Zyrtec tab-nes sirupams alergiškas-ten visokių dažiklių, saldiklių, aromatų ir tt., bet tik didesniam vaikui, kūdikį geriau apsaugoti ,nei vėliau gydyti, net neįsivaizduoju - kaip mažę apsaugoti,juk važiuosim į kaimą visą vasarą, o ten uodų čiulkiniai- reiks moskitinio tinklelio o jei rimtai tai kūdikiams apsaugos praktiškai nėra, tik kažkoks Spiring firmos purškalas, apipurkšti vežimėli galima.
gal tau tie tepaliukai kur po įkandimo ir padės, bet man jie nepadeda. Juos pardavinėja visur, įvairių firmų yra, gal reikia pataikyt gerą nusipirkt... Bet kai man įkanda, tai iš karto parausta ta vieta ir baltas spuogas atsiranda, niežti be proto, bet tie tepalai man nė kiek niežulio nenuramina
Mūsų jau išbandytas AUTAN FAMILI
taip pat gamtoje išbandę tokią smilkalinę spiralę labai ir padeda, ji sau smilksta ir tada nelabai uodų yra aplink.
gal kas zinot TIKRAI veiksminga, isbandyta purskala ar tepala nuo uodu?? na jau siemet ju kad priviso
QUOTE(Kriss @ 2005 05 30, 10:05) noriu paklausti mamyčių, kurių mažyliai alergiški uodų įkandimams: kokių priemonių imatės, jei vaiką sukanda? Aš tepiau Fenistil, po to Hansaplast geliu, bet efektas labai trumplaikis. Mes dar, bepročiai, išmaudėm vaiką po sukandimo mano maziu irgi stipriai sukando Azuolyne Kaune rankyte , tai sutino visa plastaka. vaistinej uzejau ko nors po ikandimo, tai vaistininke pasiule Fenistil, paskui dar kazkokio s....... o vaistinej buve zmones kaip susitare eme rekti kad reikia patepti actu ir viskas bus ok. is tikruju nusipirkau acto, tik reikia truputi su vandenuku praskiesti, ir patepiau, ir kita diena jau buvo atleide rankyte. gal is tiesu veiksminga? pabandyk. o kitos gal zino daugiau priemoniu po ikandimo? man tie visokie tepalai nekelia jokio pasitikejimo, o ir kainuoja visi 11, 14 ir t.t. nebesinori metyti pinigu ir eksperimentuoti ant vaiko, gal liaudiskos priemones visgi geriausia?
Oi kaip gerai tauskalyte- laiku parašei- mus irgi suėdė labai. O maniškė irgi alergiška... vakar dar nieko atrodė- o šiandien jau gūzais nusėta
vaistinej prasiau ko nors po ikandimo, nes mano maziui kai sukando i plastaka, tai sutino visa baisiausiai. aisku, vaistininke pasiule visokiausiu tepaliuku, viskiausiu s....... o zmones, kurie lauke eilej, mato, kad as neapsisprendziu ka pirkti, tai pradejo sakyti, kad geriausia patepti actu ir viskas bus ok. tepaliuku taip ir nebepirkau
QUOTE(winter @ 2005 05 30, 13:42) gal kas zinot TIKRAI veiksminga, isbandyta purskala ar tepala nuo uodu?? na jau siemet ju kad priviso jei gintis nuo jų namie - tai
Aš šiemet pirkau Autan purškiamą kremą, kol kas tepiau tik mažę, tai ją sukando mažiau nei mane(aš nesitepiau) . kaip supratau mažąją sukando naktį , miegant, kažkaip nepagalvojau , kad patept reikia. O po įkandimo tepu psilo balsam, padeda jei įkanda uodas, jei "moškė" tada nea.
Ir man ir vyrui ir vaikui po uodo įkandimo labai padeda Psilo-balsam.
Apie 10-11 lt. Kažkaip sutraukia tą įkandimą, lieka maža žymė ir nebeniešti QUOTE(ewa @ 2005 05 30, 14:58) Ir man ir vyrui ir vaikui po uodo įkandimo labai padeda Psilo-balsam. Apie 10-11 lt. Kažkaip sutraukia tą įkandimą, lieka maža žymė ir nebeniešti Ir man Psilo balzamas pats geriausias,greit nuima niezuli net ikandus bitei.Esu bandzius ir Fenistil,bet tas man QUOTE(liepsnelė @ 2005 05 30, 14:07) jei gintis nuo jų namie - tai labai dėkui už patarimą o tai nuo tų uodų jau kelinta diena pabundu sukandžiota QUOTE(AIRRA @ 2005 05 29, 19:52) Įsidėkit į langus tinkliukus,taip pat galima užmesti ant vežimuko einant į lauką.O namuose aš nusipirkau aparatuką nuo uodų,kuris į rozetę kišasi (pirkai IKI,kiek pamenu apie 20lt.)-tai lygtai padeda.O purškalą nupirkau vaikišką už 9,5Lt.bet nelabai aš tikiu jų poveikiu.Jei didesni vaikai galima patepti "žvaigždute",tokias vaistinėj pardavinėja po kelis litukus. aga, ir aš kažkaip pradėjau galvot apie tinklus į langus - o būna specialūs ar tiesiog reik marlės nusipirkt ir "užkalt" langus?
iki mano auksto uodai nedaskrenda
Mes irgi naudojam Psilo-balzam.Man jis
O kas ten per lempa nuo uodų
Tiesa, nuo uodų nusipirkau Hansaplast firmos atrodo.Kainavo apie 12 lt. tai jau toks s...., kaip reta.Turbūt ne atbaido , o pritraukia uodus
|