Mano anksciau valgydavo 20-30min, o dabar uztenka 10min
Žinot kažkaip keista trečia vaiką auginu, o klausimų tarsi butų pirmas. Nors iš kitos pusės, jaučiuosi kaip pirmą auginčiau, nes tik sūnų(trečiuką) pati maitinu pilnai.
Paklausiau apie maitinimo laiką, nes mes anksčiau irgi valgėm ~1val., O dabar po 15 min supyksta, užmiega arba pradeda mane kalbinti, šypsotis. Kaip gerai,kad be vyro dar yra palaikančių. Ačiū už patarimus, atsakymus. Jau ne vieną kartą norėjau spjauti ir duoti mišinuko. Bet pagalvoju, kad taip norėjau pati maitinti, nors viena vaiką ir vėl nusiraminu. Ištikrūjų čia svarbiausia mamytės ramybė, nes vaikai viską jaučia ir žiūrėti į vaiko savijautą. QUOTE(mama*3 @ 2007 01 26, 19:51) Žinot kažkaip keista trečia vaiką auginu, o klausimų tarsi butų pirmas. Nors iš kitos pusės, jaučiuosi kaip pirmą auginčiau, nes tik sūnų(trečiuką) pati maitinu pilnai. Paklausiau apie maitinimo laiką, nes mes anksčiau irgi valgėm ~1val., O dabar po 15 min supyksta, užmiega arba pradeda mane kalbinti, šypsotis. Kaip gerai,kad be vyro dar yra palaikančių. Ačiū už patarimus, atsakymus. Jau ne vieną kartą norėjau spjauti ir duoti mišinuko. Bet pagalvoju, kad taip norėjau pati maitinti, nors viena vaiką ir vėl nusiraminu. Ištikrūjų čia svarbiausia mamytės ramybė, nes vaikai viską jaučia ir žiūrėti į vaiko savijautą. As ir taip pat jauciuosi, auginu antra vaika, bet klausimu pilna lyg tai pirmakart
kaip suprantu visas mamas, kurios del savo Zuikiu svorio pergyvena. mano mazutis irgi pirma menesi normaliai priaugo - apie kilograma, o va antraji ir dabar visai mazai po 300g. pagal visas kreives svoris krenta vis ant zemesnes ir zemesnes kreives. bet kiek teko skaityti, kiek vaiku gydytoja sake, kad kreives sudarytos pagal vaikuciu, maitinamu misinukais, svorio priaugima. kai vaikutis valgo tik MP jis siaip ar taip maziau priauga. bet jei jis gerai jauciasi, vadinasi visakas gerai.
del maitinimo, tai mums visaip buna - kartasi ilgiau, kartais trumpiau, kartais ramiai, o kartais su pasibarimais, papykimais, pertraukelem... galvojau ir as, kad gal jam pienelio truksta, bet lyg yra jo ir nemazai. bandziau, kai uzmiega bevalgydamas, zadinti, bet gydytoja sako, kad taip nebutina, jei jis uzmigo, vadinasi jau pasisotino. tik sake stengtis dazniau maitinti, nesijaudinti, paciai ilsetis ir gerai valgyti ir viskas bus gerai. taip ir darau QUOTE(wyshnia @ 2007 01 26, 22:01) kaip suprantu visas mamas, kurios del savo Zuikiu svorio pergyvena. mano mazutis irgi pirma menesi normaliai priaugo - apie kilograma, o va antraji ir dabar visai mazai po 300g. pagal visas kreives svoris krenta vis ant zemesnes ir zemesnes kreives. bet kiek teko skaityti, kiek vaiku gydytoja sake, kad kreives sudarytos pagal vaikuciu, maitinamu misinukais, svorio priaugima. kai vaikutis valgo tik MP jis siaip ar taip maziau priauga. bet jei jis gerai jauciasi, vadinasi visakas gerai. del maitinimo, tai mums visaip buna - kartasi ilgiau, kartais trumpiau, kartais ramiai, o kartais su pasibarimais, papykimais, pertraukelem... galvojau ir as, kad gal jam pienelio truksta, bet lyg yra jo ir nemazai. bandziau, kai uzmiega bevalgydamas, zadinti, bet gydytoja sako, kad taip nebutina, jei jis uzmigo, vadinasi jau pasisotino. tik sake stengtis dazniau maitinti, nesijaudinti, paciai ilsetis ir gerai valgyti ir viskas bus gerai. taip ir darau Parašei lygiai taip, kaip buvo mums - daryk, kaip liepė gydytoja ir viskas bus gerai. Mano mažiukei jau 8 mėn. vis dar maitinu MP, beje, kai septintąjį mėnesį jau pilna burna valgėm košes, mažė vis tiek priaugo 300 g.Kadangi ji gerai jaučiasi, gerai miega, yra laaabai aktyvi, tai gyd, sakė, kad viskas tvarkoj.
Sveika, svarbiausia nepergyvenk ir nepulk primaitinti. Tik maitink kuo dažniau. ir būtinai naktį. Tarp maitinimų neturi būti laiko tarpas didesnis nei trys valandos. Mano vaikiukui irgi trūko svorio. Pediatrė iškarto sukėlė tokį vėją, liepė duoti Similaką it t.t. Galvoju - greičiau mirsiu, nei primaitinsiu. Ir pradėjau krūtį kišti, vos tik leliukas suverkia. Jokių soskių . o krūtį Tegu valgo kiek nori - nesvarbu 10 min. ar pusvalandį, bet kuo dažniau. Ir naktį svarbu maitinti. Aišku norisi pamiegoti, bet pakentėk truputį. Vietoj soskės irgi duok krūtį. Tai mums jau kitą mėn. svoris priaugo 700g, dar kitą 800g. O pediatrė tik tyli, ir vis stebėjosi, kad neprimaitinu.
Šiaip dieną mes valgom kas 2 val., na kai išeiname į lauką pramiega 3 valandas. Naktį jis išmiega ir 4-5, o būna kad ir 6 valandas. Taip kad išsimiegu. Maitinimo dažnumas, naktinis maitinimas manęs nebaugina, tačiau aš visai išsimušdavau iš vėžių kai jis valgydavo pykdamas ir pienas nebėgdavo taip kaip jam norėdavosi
Dabar jau duodu truputį sulčių, banano, obuolio... Taip patarė gydytoja ir toliau maitinu pati. Tikiuosi maitinti bent iki 6 mėn. Labai tikiuosi Sėkmės ir stiprybės visoms
Sveikos mamos
paskaiciau ir nurimau, kad ne viena as tokia mama auginanti coliuke.. mes per pirma menesi priaugom vos 300 g susgrazinom gimimo svori, 2 menesi 450 trecia irgi 450 bet man vis dar uzplaukia liudnu minciu ypac kai paskaitai, kad kiti jau sveriau 7 kg ir daugiau, o manoji persiritusi i 4 menesio 2 puse turbut 5 kg tesiekia.. na lauksim vasario 7 d. pasisversim paziuresim kiek gi priaugom neistverus visu moralu, po maitinimo pavakariais duodu misinuko dar , tai kartais nenori, kartais istriubija ir dar papraso papo bet niekada pavalgius tik MP neverkia, sypsosi sau guguoja, kartais megsta pavalgyt ilgiau ir uzmigti.. sakyciau gal ne kartais, o daznai valgo ir miega , o as kartais maitinu maitinu valanda pusantros, pabandyk patraukti ji atsibunda ir vel kad "dirba".. QUOTE(mama*3 @ 2007 01 27, 20:48) Dabar jau duodu truputį sulčių, banano, obuolio... Taip patarė gydytoja ir toliau maitinu pati. Tikiuosi maitinti bent iki 6 mėn. Labai tikiuosi Sėkmės ir stiprybės visoms Na turiu nudziugint ir paskatinti , kad nepultumet prie misinio.Kaip ir uzvedziau temele is nevilties, kad mazai priaugom svorio, tai per 4 menesi priaugom visa kila MAMA*3, kokiu sulciu duodi ir kiek? Mes ir bandem ragaut obuoliuko ir banano. Gydytoja primaitinti kosemis kolkas nepatare Papildyta: QUOTE(Shuke @ 2007 01 27, 21:47) Sveikos mamos paskaiciau ir nurimau, kad ne viena as tokia mama auginanti coliuke.. mes per pirma menesi priaugom vos 300 g susgrazinom gimimo svori, 2 menesi 450 trecia irgi 450 SHUKE, tos kreives sudarytos vaikams maitinamiems misiniais, taip kad nenusimink ir maitink toliau. QUOTE(ciotki @ 2007 01 28, 17:17) Na turiu nudziugint ir paskatinti , kad nepultumet prie misinio.Kaip ir uzvedziau temele is nevilties, kad mazai priaugom svorio, tai per 4 menesi priaugom visa kila Džiugu, kad mano palinkėjimas išsipildė
Kaip smagu girdeti, kad priaugat svorio
QUOTE(ciotki @ 2007 01 28, 17:17) Na turiu nudziugint ir paskatinti , kad nepultumet prie misinio.Kaip ir uzvedziau temele is nevilties, kad mazai priaugom svorio, tai per 4 menesi priaugom visa kila MAMA*3, kokiu sulciu duodi ir kiek? Mes ir bandem ragaut obuoliuko ir banano. Gydytoja primaitinti kosemis kolkas nepatare Papildyta: SHUKE, tos kreives sudarytos vaikams maitinamiems misiniais, taip kad nenusimink ir maitink toliau. Sveikinu, Mes po savaites irgi eisime svertis, pažiuresim As duodu obuoliu ir morku sultis, bet sultis spaudziu pati is naminiu darzoviu. Dar truputi prie morku kartais ipilu burokeliu sulciu. Taip patare sesele. Mes beje ir darzoviu kosyte jau bandom. Pasispjaudom, bet si ta suvalgom QUOTE(wyshnia @ 2007 01 28, 21:20) Kaip smagu girdeti, kad priaugat svorio Nepasiduokit ir butinai praneskit kiek priaugot. QUOTE(mama*3 @ 2007 01 29, 15:26) Sveikinu, Mes po savaites irgi eisime svertis, pažiuresim As duodu obuoliu ir morku sultis, bet sultis spaudziu pati is naminiu darzoviu. Dar truputi prie morku kartais ipilu burokeliu sulciu. Taip patare sesele. Mes beje ir darzoviu kosyte jau bandom. Pasispjaudom, bet si ta suvalgom Aciukas Tiesa, kiek suvalgot banano ir obuoliuko ? O obuoli tarkuoji ? per kokia tarka? plastmasine ar nesvarbu? O sultims obuoli ir morkas lygiom dalim? kaip spaudi? Musu sesute labai jau uzsiemus buvo QUOTE(ciotki @ 2007 01 29, 19:28) Nepasiduokit ir butinai praneskit kiek priaugot. Aciukas Tiesa, kiek suvalgot banano ir obuoliuko ? O obuoli tarkuoji ? per kokia tarka? plastmasine ar nesvarbu? O sultims obuoli ir morkas lygiom dalim? kaip spaudi? Musu sesute labai jau uzsiemus buvo Obuoli tarkuoju plastmasine tarka(dar kai auginau pirma vaika sake, kad geriau plastmasine, maziau vitaminu zuna). Banano suvalgom trečdali, obuolio puse, o siaip tai jis pats parodo kada jam gana. Obuoliu sultis spaudziu sutarkavus per marle, o morku tai sus sulciaspaude, nes morku daug turiu o mano seimyna visi megsta jas. I morku sultis ilasinu lasa arba du lasus aliejaus(geriau pasisavina vitaminas D). O maisau sultis ivairiai, kartais visai nemaisau ir duodu tik morku ar tik obuoliu. Tik jei pilsi burokeliu pvz i morkas nepadaugink, nes jos labai saldzios(slyksciai), nors aisku tai skonio reikalas Taip kad ragaukit ir jus. Manau geriau kokia darzove papildomai nei primaitinti misinuku- Na jum to jau nebereikia
Taip taip vitamina A.
Vakar nusipirkau nauja numeri MAŽYLIO žurnalą. Ten kaip tik buvo straipsnis tema apie kūdykių svorį. Bet perskaičius jokio paaiškinimo aiškaus neradau. Kažkaip atrodo atsargiai paliesta tema ir nieko. Lyg ir nori pasakyti, kad kūdykio svoris yra ne rodiklis, sprendžiant apie jo vystymasį. Taip pat rašoma apie motinos pieno riebumą. Nes ir nuo to priklauso kūdykio svoris.
Va draugės mergytė kas mėnesį priauga iki 400 g. per mėnesį. Tai gydytojai padarė išvada, kad mama yra smulki, liesa, tai ir vaikas paveldėjo jos genus.
Manau,kad jie ir patys nezino nuo ko tai priklauso. As pati tikrai nesu liekna. O vaikai priauga nedaug. Specialiai pasiziurejau, kad ir mano vidurinioji, kuri mano pieno gavo mazai, priaugdavo nedaug. Ir dabar yra smulkute. Beje kai buvau maza irgi buvau smulkute. Tik dabar ne
QUOTE(zibutes @ 2007 01 30, 22:42) Vakar nusipirkau nauja numeri MAŽYLIO žurnalą. Vasario men?
Maniskis jau turbut nuo 4-to men. priauga vos po 200-300gr.bet gydytoja sako svarbu sveikas ,guvus,judrus ir vsio
Mano dukrytė irgi trečią mėnesį buvo sustreikavusi - priaugo gal tik kokius 400 gr, ketvirtą mėnesį irgi ne ką daugiau - gal kokius 500-600. Buvau susirūpinusi, kad pieno mažai. Bet buvo toks reikalas - tris mėnesius vieno maitinimo metu maitindavau tik iš vienos krūties, nes pieno buvo daug, ir dukra lyg ir pasisotindavo, ir labai greitai - žįsdavo gal tik 10 minučių. Tai kai pamačiau, kad mažai svorio priauga, ėmiausi tokios gudrybės - kai jau vieną krūtį paleidžia, lyg tai jau soti, nes spenio nebeįkiši, nors pieno atrodo dar yra (paspaudus spenelį dar čiurkšlėm eina), duodavau iškart kitą krūtį, tai puldavo kaip nevalgius ir dar antra tiek žįsdavo. Gal jai pustuštę krūtį nepatinka žįsti, o kai dar antrą pilną pasiūlai, tai kodėl gi ne?
QUOTE(ciotki @ 2007 01 02, 14:25) Is nevilties bandziau misinuko duoti, tai nenori to buteliuko nors tu ka O ka darot, kad pienuko atsirastu daugiau? Ir jei susinervuoji, tai kaip maitinti??????? Kam tu duodi to mišinuko? Ir gydytoja tolkovna pasitaikė, net neliepė iš karto pulti primaitinti, o tu supanikavai. Juk maitinant mamos pienu gali būti nevienodi ūgio šuoliai. Jokių panikų. Stebėk, kad per parą prisiusiotų ne mažiau 6 vystyklų (taip stebima, ar netrūksta skysčių). Bet, manau, kad viskas OK. Sėkmės. QUOTE(ciotki @ 2007 01 01, 22:37) PADEKIT Pas mus tas pats buvo. Per pirma priaugom 800g, per antra tiek pat, o per trecia tik 400g. Bet gydytoja man neliepe primaitinet, irgi liepe po 2sav ateiti. Tai taip ir vaiksciodavom kas dvi savaites svertis. Viena kart daugiau, kartais visai nepriaugdavo. Nuo 4men. pradejau tyreliu vaisiniu duoti, bet tas svoris vis tiek labai po mazai augdavo. Bet mergaite buvo sveika, tai per daug ir nesijaudindavau. sekmes maitinant
Žiūriu, daug kam taip - trečią mėnesį arba ketvirtą mažai priauga. Mano dukrai irgi taip buvo. Teisingai daugelis mamų sako - jei vaikiukas sveikas ir neklykia alkanas, tai viskas OK. Tos lentelės - tai tik vidurkiai, statistika, o juk kiekvienas žmogutis kitoks. Nėra ko pergyvent, žinau iš patyrimo - svoris tai auga smarkiai, tai vos vos, o rezultate viskas gerai, užauginau sveikus vaikus (beje, kūdikystėj abu buvo storuliai, ypač sūnus, o dabar idealaus svorio ir proporcijų, nors įrėmink abu kaip pavyzdinius... tad storumas kūdikystėj nereiškia būsimo antsvorio).
Mane šiek tiek paguodė, kad būna jog vaikas net kelis mėnesius priauga tik po 300-400g, o mamos neima labai į galvą. Maniškis 1ir2mėnesius priaugo po kilogramą su keliais gramais, 3mėnesį-800g, o dabar ketvirtą tik 550g. Aš jau panikuoju. Gerai toms kurios gali pasiguosti, kad vaikas smulkutis, ar kad naktį išmiega net apie 6val. O mes valgom kas valandą ir dieną ir naktį, kartais pienui pasibaigus pyksta (nors panešiojus nurimsta). Aišku pieno jam trūksta, o kaip dar dažniau maitinti neįsivaizduoju...
Bandau primaitinti mišinuku iš šaukštelio, labai bijau, kad neatsisakytų krūties(čiulptuko irgi nedaviau, nes bijojau, kad tik geriau žįstų). Duodu mišinio ir nervinuosi... Bandau sau liepti nusiraminti, bet pasakyti lengviau nei padaryti... QUOTE(ciotki @ 2007 01 01, 23:37) nepanikuok, musiske gime 2,8kg, pirmus 3men priaugo po 600g, o 4 men irgi tik 300g, veliau pavare beveik po 1kg,pora men...tarpkitko nepuoliau primaitineti, nes ji buvo rami, uztekdavo mano pienuko... turbut taip reik augti, svarbu stebet leliuka, jo nuotaikeles. gi visi tokie skirtingi esam. o jei matai kad vaikui truksta mamytes pienuko, tikrai nieko baisaus pradet duot obuoliuko paragaut, kosyciu, juk nuo 4men jau galima duoti, ir zinoma mamytes pienukas... Papildyta: QUOTE(Luknė @ 2007 02 06, 11:45) Mane šiek tiek paguodė, kad būna jog vaikas net kelis mėnesius priauga tik po 300-400g, o mamos neima labai į galvą. Maniškis 1ir2mėnesius priaugo po kilogramą su keliais gramais, 3mėnesį-800g, o dabar ketvirtą tik 550g. Aš jau panikuoju. Gerai toms kurios gali pasiguosti, kad vaikas smulkutis, ar kad naktį išmiega net apie 6val. O mes valgom kas valandą ir dieną ir naktį, kartais pienui pasibaigus pyksta (nors panešiojus nurimsta). Aišku pieno jam trūksta, o kaip dar dažniau maitinti neįsivaizduoju... Bandau primaitinti mišinuku iš šaukštelio, labai bijau, kad neatsisakytų krūties(čiulptuko irgi nedaviau, nes bijojau, kad tik geriau žįstų). Duodu mišinio ir nervinuosi... Bandau sau liepti nusiraminti, bet pasakyti lengviau nei padaryti... nematau as ko cia tau panikuot... pabandyk giliai , giliai pakvepuot, kada prasideda panikos priepuolis... man padedavo o jei matai ,kad pienuko trukumas pasiskambink savo daktarytei ir pasikonsultuok del primaitinimo. taip ir save greiciau nuraminsi ir vaiko nekankinsi, jei jis jaucias alkanas QUOTE(biologė @ 2007 02 04, 12:18) Žiūriu, daug kam taip - trečią mėnesį arba ketvirtą mažai priauga. Mano dukrai irgi taip buvo. Teisingai daugelis mamų sako - jei vaikiukas sveikas ir neklykia alkanas, tai viskas OK. Tos lentelės - tai tik vidurkiai, statistika, o juk kiekvienas žmogutis kitoks. Nėra ko pergyvent, žinau iš patyrimo - svoris tai auga smarkiai, tai vos vos, o rezultate viskas gerai, užauginau sveikus vaikus (beje, kūdikystėj abu buvo storuliai, ypač sūnus, o dabar idealaus svorio ir proporcijų, nors įrėmink abu kaip pavyzdinius... tad storumas kūdikystėj nereiškia būsimo antsvorio). joo , bet kai nueini pas neurologe , nes siunte pediatre po men, antra karta.. tai ji man priparino, kad jei nepriaugsim svorio daugiau tai mano vaiko vystymasis atsiliks o si menesi (ketvirta) pasiekem rekorda 750 priaugom tai vakar vel uzsiparinau ir norejau misinukais maitint imti, nors ir taip vakare 1 karta duodu, nes kitu dienos metu nevalgo, tik mano pienuko jai reikia o vakar is to galvojimo vel vakare pienukas dingo QUOTE(Shuke @ 2007 02 12, 07:46) tai vakar vel uzsiparinau ir norejau misinukais maitint imti, nors ir taip vakare 1 karta duodu, nes kitu dienos metu nevalgo, tik mano pienuko jai reikia o vakar is to galvojimo vel vakare pienukas dingo Reiskia siltas dusas ar vonia padeda QUOTE(biologė @ 2007 02 04, 12:18) Žiūriu, daug kam taip - trečią mėnesį arba ketvirtą mažai priauga. Mano dukrai irgi taip buvo. Teisingai daugelis mamų sako - jei vaikiukas sveikas ir neklykia alkanas, tai viskas OK. Tos lentelės - tai tik vidurkiai, statistika, o juk kiekvienas žmogutis kitoks. Mano abu kleckiukai irgi apie 3-4 mėnėsį mažai priaugo - po 300 g. Maitinau tik MP. Sūnus pradėjo valgyt košes, ir per vieną mėnesį priaugo 900 g, per kitą - nieko
Žinot, matau, kad ne vien as panikuoju. Bet gal jau kokias 2 savaites esu rami. Auginu trecia ir labai norejau maitinti, nors visi aplink "būrė", nemaitinau pirmų vaikų, namaitinsiu ir šito. O aš užsispyriau... Ir dar maitinu, o mums jau 4,5 men. Maniskis irgi nedaug priauga, nors 4 mėn jau priaugo normaliai -700gr. Kodėl rami? Supratau viena dalyką- maitinsiu tiek kiek bus pieno, nebebus gersim mišinėlius. Turiu dvi sveikas mergaites, kurios užaugo su mišinukais. Taip, kad nebaisi tragedija. O beje mano panelės ir su mišinėliais neužaugdavo daugiau, kaip po 600gr kas mėnesį. Matyt tokie genai. Beje manau vaikui svarbus ne tik mamos pienas, bet ir rami, sveika mama. Nepanikuokit, prisiminkit mūsų mamas, kurios vaikus užaugindavo ant ryžių klijukų
QUOTE(Shuke @ 2007 02 12, 07:46) joo , bet kai nueini pas neurologe , nes siunte pediatre po men, antra karta.. tai ji man priparino, kad jei nepriaugsim svorio daugiau tai mano vaiko vystymasis atsiliks o si menesi (ketvirta) pasiekem rekorda 750 priaugom tai vakar vel uzsiparinau ir norejau misinukais maitint imti, nors ir taip vakare 1 karta duodu, nes kitu dienos metu nevalgo, tik mano pienuko jai reikia o vakar is to galvojimo vel vakare pienukas dingo na ne visai as i sita tema, nes pati nematinu, o ziurau cia visos mamytes pergyvenadel savo pienelio... tai jus dziaukites kad nematot kiek ten jusu leliuzai isciulpia pieniuko, nes mes misinukais nuo 3 sav. mintam, tai max suvalgytas kiekis 670 ml, o siaip po 500 ml misinio, kai visi pediatrai rekia kad reikia 1 litro beveik. o ji nenori ir viskas. ir kaip tam vaikui per prievarta to svorio priauginti kad neatsiliktu raida pradejom dabar jau kruopu koses, bet panasu kad per si menesi tepriaugsim 500 g gal. nu geriau nei praejusi 300... ir sveriam siandien 6,5 (gimem 3,9 kg). tai va auginam nevalgiuke ir tiek. pradzioj verkdavau, pykdavau, per prievarta maitinau ir saukstuku ir is puodelio, tai budavo isterijos ir man ir vaikui. o paskui kai susitaikiau, tai kai nori valgo noriai, o kai ne tai neikas nepadeda as galvoju kad nei vienas vaikas prie pilno buteliuko is bado nenumire tik aisku biesina replikos, oj kokia isbalus, kokia maza (gal neisnesiota gime QUOTE(Shuke @ 2007 02 12, 07:46) joo , bet kai nueini pas neurologe , nes siunte pediatre po men, antra karta.. tai ji man priparino, kad jei nepriaugsim svorio daugiau tai mano vaiko vystymasis atsiliks o si menesi (ketvirta) pasiekem rekorda 750 priaugom tai vakar vel uzsiparinau ir norejau misinukais maitint imti, nors ir taip vakare 1 karta duodu, nes kitu dienos metu nevalgo, tik mano pienuko jai reikia o vakar is to galvojimo vel vakare pienukas dingo Nu bet kodėl didžioji dalis daktarų pričiuožę ant tų gąsdinimų. Nu ir kuo jau gali būti ypatingai geresnė kūdikio, kuris 5 mėn. sveria 10 kg, raida? Tuo, kad dažniausiai nepasiekia kojos nykščio, kad nenori ir tingi vartytis, kad nepatogu jam gulėti ant pilvuko ir sunku laikyti galvelę? Kažkaip dažniausiai rašoma, kad "smulkieji" yra judresni ir dažnai greičiau mokosi naujų pozų ir judesių (aišku, čia nėra 100 proc. taisyklė, bet...). Manoji 6 mėn. svėrė 6600 g (ilgis 67 cm), o 7 mėn., tikiuosi, sutiksim jau bent 7 kg. Valgo 5 k. mp, 2 k. košę ir 1 k. daržovienę. Jokių raidos sutrikimų požymių QUOTE(laukinukė @ 2007 02 21, 16:17) Nu bet kodėl didžioji dalis daktarų pričiuožę ant tų gąsdinimų. Nu ir kuo jau gali būti ypatingai geresnė kūdikio, kuris 5 mėn. sveria 10 kg, raida? Tuo, kad dažniausiai nepasiekia kojos nykščio, kad nenori ir tingi vartytis, kad nepatogu jam gulėti ant pilvuko ir sunku laikyti galvelę? Kažkaip dažniausiai rašoma, kad "smulkieji" yra judresni ir dažnai greičiau mokosi naujų pozų ir judesių (aišku, čia nėra 100 proc. taisyklė, bet...). Manoji 6 mėn. svėrė 6600 g (ilgis 67 cm), o 7 mėn., tikiuosi, sutiksim jau bent 7 kg. Valgo 5 k. mp, 2 k. košę ir 1 k. daržovienę. Jokių raidos sutrikimų požymių mes aisku 5 norim sverti 6,5 pagal butinines svarstykles panaisiai tiek ir yra. o kadangi polikl labai mesgta is akies numest 300 g uz pamperus ar drabuzelius, tai nesiuos sakiau pakeli sviesto 200 g ir duosiu pasisiota pampera palaikyti palyginimui ir bodika, kurie jauciu kartu max 100 g sveria o mokomes mes visko daug, nes kadangi nevalgom daznai tai lieko daug laiko saviauklai, svietimui, mokymuisi ir t.t.t
sveikos mamytes
as tai zinokit pasidaviau ir emiau misinuko duoti, po savo maitinimu mp duodu kiek nori ir tikrai maze eme storeti brac matyt visgi tos baisiosios daktares teisios ar ta sintetika i kuna taip gerai eina be to jauciuos niekam tikusi mamka, nesugebejau ismaitinti savo pieneliu mazuteles QUOTE(Shuke @ 2007 02 22, 13:01) Zinai, pazystamas jausmas. Ir mane tokios mintys yra aplanke. Tik ne del maitinimo, o del gimdymo- visi trys mano vaikai cezariukai Truputi palauk, praeis siek tiek laiko ir tos mintys isgaruos, kai tavo zuikis prades vaikscioti, zaisti, kalbeti, sakyti, kaip tave myli... Patikek tai nera pats svarbiausias dalykas... Svarbu, kad sveikutis butu. O be to tu juk maitinai ir dar tebemaitini. Ir tikrai ne visoms mamoms lemta buti "geroms karvutems". Kazkur skaiciau, kad 3% mamu is viso negali maitinti, t.y. neturi pieno. Aisku lengva kalbeti, sunku save priversti negalvoti, taciau tu esi saunuole vien uz tai, kad stengeisi, daug dejai pastangu. Viskas gerai QUOTE(laukinukė @ 2007 02 21, 16:17) Nu bet kodėl didžioji dalis daktarų pričiuožę ant tų gąsdinimų. Nu ir kuo jau gali būti ypatingai geresnė kūdikio, kuris 5 mėn. sveria 10 kg, raida? Tuo, kad dažniausiai nepasiekia kojos nykščio, kad nenori ir tingi vartytis, kad nepatogu jam gulėti ant pilvuko ir sunku laikyti galvelę? Kažkaip dažniausiai rašoma, kad "smulkieji" yra judresni ir dažnai greičiau mokosi naujų pozų ir judesių (aišku, čia nėra 100 proc. taisyklė, bet...). Manoji 6 mėn. svėrė 6600 g (ilgis 67 cm), o 7 mėn., tikiuosi, sutiksim jau bent 7 kg. Valgo 5 k. mp, 2 k. košę ir 1 k. daržovienę. Jokių raidos sutrikimų požymių Tikrai? O mes 4men sverem 6,5kg ir buvom 65 cm ir dar panikuojam Tikrai,reikia ziuret, kad lelius smagus auga QUOTE(2SIA @ 2007 02 22, 11:03) mes aisku 5 norim sverti 6,5 pagal butinines svarstykles panaisiai tiek ir yra. o kadangi polikl labai mesgta is akies numest 300 g uz pamperus ar drabuzelius, tai nesiuos sakiau pakeli sviesto 200 g ir duosiu pasisiota pampera palaikyti palyginimui ir bodika, kurie jauciu kartu max 100 g sveria Papildyta: QUOTE(mama*3 @ 2007 02 22, 15:05) Ir tikrai ne visoms mamoms lemta buti "geroms karvutems". Kazkur skaiciau, kad 3% mamu is viso negali maitinti, t.y. neturi pieno. Tie 3% mamu negali maitinti tik del fiziologiniu priezasciu.Ir jos neturi pieno is pat pradziu. Papildyta: QUOTE(Shuke @ 2007 02 22, 12:01) sveikos mamytes as tai zinokit pasidaviau ir emiau misinuko duoti, po savo maitinimu mp duodu kiek nori ir tikrai maze eme storeti brac matyt visgi tos baisiosios daktares teisios ar ta sintetika i kuna taip gerai eina be to jauciuos niekam tikusi mamka, nesugebejau ismaitinti savo pieneliu mazuteles SHUKE,nepasiduok,misinukas aisku daro savo,bet juk tavo pienukas pats geriausias. O kaip maze iskart eme buteliuka? QUOTE(mama*3 @ 2007 02 22, 15:05) Zinai, pazystamas jausmas. Ir mane tokios mintys yra aplanke. Tik ne del maitinimo, o del gimdymo- visi trys mano vaikai cezariukai Truputi palauk, praeis siek tiek laiko ir tos mintys isgaruos, kai tavo zuikis prades vaikscioti, zaisti, kalbeti, sakyti, kaip tave myli... Patikek tai nera pats svarbiausias dalykas... Svarbu, kad sveikutis butu. O be to tu juk maitinai ir dar tebemaitini. Ir tikrai ne visoms mamoms lemta buti "geroms karvutems". Kazkur skaiciau, kad 3% mamu is viso negali maitinti, t.y. neturi pieno. Aisku lengva kalbeti, sunku save priversti negalvoti, taciau tu esi saunuole vien uz tai, kad stengeisi, daug dejai pastangu. Viskas gerai QUOTE(ciotki @ 2007 02 22, 15:10) Tikrai? O mes 4men sverem 6,5kg ir buvom 65 cm ir dar panikuojam Tikrai,reikia ziuret, kad lelius smagus auga Papildyta: Tie 3% mamu negali maitinti tik del fiziologiniu priezasciu.Ir jos neturi pieno is pat pradziu. Papildyta: SHUKE,nepasiduok,misinukas aisku daro savo,bet juk tavo pienukas pats geriausias. O kaip maze iskart eme buteliuka? aciu Jums uz palaikyma ciotki ne is karto, bet gana greitai, nes maitinu su tais prakeiktais antspeniais
kiek vidutiniskai per viena valgyma turi isgerti PM pienuko naujagimis? ir kiek priaugti svorio?
QUOTE(Shuke @ 2007 02 22, 16:36) aciu Jums uz palaikyma ciotki ne is karto, bet gana greitai, nes maitinu su tais prakeiktais antspeniais O kodel su antspeniais? Maniskis irgi valgydamas daznai pameta ir pyksta, taciau as ismokau su ciulptuku ji apgaudineti. Va taip ir zaidziam. Papildyta: QUOTE(Cili @ 2007 02 22, 20:21) Sveikinu sulaukus dziaugsmelio! Vaje kokie jus dar mazi QUOTE(mama*3 @ 2007 02 22, 22:14) O kodel su antspeniais? Maniskis irgi valgydamas daznai pameta ir pyksta, taciau as ismokau su ciulptuku ji apgaudineti. Va taip ir zaidziam. Papildyta: Sveikinu sulaukus dziaugsmelio! Vaje kokie jus dar mazi tai , kad buvo labai nuvalgius man ligonineje Papildyta: QUOTE(Cili @ 2007 02 22, 19:21) Tikrai sveikinam mamyte bet dabar uztat kiekviena diena vis kazkas naujo
aciu uz sveikinimus
As irgi esu isbandziusi antspenius, taciau man labai nesiseke, nes krutine minksta... taip kad man gavosi tik blogiau. Meciau juos per tvora
Sakai kad nepatyrusi Papildyta: Cili, Saunu jei zandai dideja... QUOTE(Shuke @ 2007 02 22, 12:01) sveikos mamytes as tai zinokit pasidaviau ir emiau misinuko duoti, po savo maitinimu mp duodu kiek nori ir tikrai maze eme storeti brac matyt visgi tos baisiosios daktares teisios ar ta sintetika i kuna taip gerai eina be to jauciuos niekam tikusi mamka, nesugebejau ismaitinti savo pieneliu mazuteles zinai nesinervuok ir neklausyk 100 proc. naturalisciu. daryk kaip tau atrodo tinkamiau ir geriau, nes vaikui svarbiausia gerai nusiteikus mama man pasiseke ismaitinti 3 savaites ir tai su primaitinimais, nes to pieniuko keli lasai buvo, nors zindydavau po valanda , pusantros, tiek kiek maze galedavo zisti... ir per ta mamos pieno kulta taip pergyvenau kad vis apirma menesi prazliumbiau kad neiseina, kad nera to pieno, nevalgiau nieko, tai svoris nukrito, o pienas kartu su juo dingo... po to kai nutraukiau visai maitinima toliau zliumbiau nes nesu gera motina ir t.t. pykau ir ant saves ir ant vaiko, kad nezinda ir t.t. tokia totali depresija. bet.... guodziausi, kad nors 3 savaites gavo mano pienelio mes su misiniais svorio neauginam visai QUOTE(Cili @ 2007 02 22, 19:21) sveikinam su leliuzu. taij jei pati maitini juk nematai musiske po 30 min. zindymo dar ant virsaus iserdavo misinio 50-80 ml siaip tai maziau suk galva, jei matai kad pamperas pilnas visada tiek to reikalo, tiek kito, tai vadinas viskas gerai
Nu va, man vel paniikaaaa
QUOTE(ciotki @ 2007 02 27, 14:56) Nu va, man vel paniikaaaa Labukas, nu va vel nervukai del tu nenormaliu gydytoju, galetu juk mamai ir paaiskinti, o ne is karto grusti primaitinti tu nesinervink, primaitink kosyte ir viskas bus gerai, svarbu , kad vaikas sveikas ir linksmas duuodu dar obuoliuko ir banano ragaut, po ne daug bet suvalgo QUOTE(ciotki @ 2007 02 27, 15:56) Nu va, man vel paniikaaaa Tikrai stenkis nepanikuoti. Pradėsi duoti košes ir bus ok. Jei nevalgo mišinuko, per daug negrūsk ir nesinervink. Jei būtų tikrai alkanas, valgytų. Mano pupytė nuo antro mėn. priauga apytikriai po 400g, o kiek aš nervų sugadinau ir sau ir jai bandydama pimaitinti tuo mišiniu
sveikutes
na as rasiau anksciau - per antra menesi priaugom tik 350g, trecia men isvis svertis nejau, jauciau pagal drabuzelius, kad truputi priaugam, tai nenorejau nervu gadintis. siandien sveremes vel - mums po savaites bus 4men, tai zinokit per tuos 2men priaugom 1,52kg, manau normaliai gydytoja sake, kad jei labai pergyvensiu, tai palaukt iki 5men ir duoti koses, bet siek tiek nusiraminau. kantrybes visoms mamytems, ramybes ir daug pieniuko QUOTE(ciotki @ 2007 02 27, 14:56) Nu va, man vel paniikaaaa Kaip jau čia ir kitos minėjo, nuo 5 mėn. primaitink grūdų košėmis (ryžių, avižų pradžiai, vėliau kitomis) ir toliau maitink pati. Mūsų ta pati situacija ir gydytoja būtent taip patarė, o nesiūlė mišinio. Taip per 6 mėn. priaugom 600 g. Įtariu, be košių nebūtume išvis priaugę, nes judrumas žmogelio nenusakomas - dabar išvis, kai sėdi ir mokinasi ropoti, tai tiesiog ant kaklo kariasi, verčiasi, sėdasi, griūva ir vėl iš naujo. O jūs ne tokie jau ir kūdenos. Mums 7 mėn. ir pagal mano bandymus sverti ant paprastų svarstyklių, svers ji kažkur 7 kg, tai r priaugusi bus vėl 400 g. Nu nepriauginsiu aš jai to svorio per prievartą. Ne svoriu yra matuojamas žmogelio išsivystymas, o jo gera nuotaika, judrumu, domėjimusi aplinka ir visapusišku tobulėjimu. Tikrai nelauk tų 6 mėn. ir duok košytės savo judruoliui |