aushrikita
2006 02 02, 11:20
iš knygos "Sėkmingas žindymas" (Leidybos ir informacijos centras "Už gyvybę", 2000)
Šiuo metu diskutuojama, ar galima taikyti prieš daugelį metų daugiausia mišinėliais maitinamiems kūdikiams sukurtą augimo standartą tiems vaikams, kurie maitinami tik motinos pienu. Pradžioje krūtimi maitinamas kūdikis auga greitai, priaugdamas svorio greičiau nei maitinamas iš buteliuko. Tai trunka 2-3 mėn. Augimo greitis sulėtėja apie 4 mėn., 6-12 mėn. jis krinta žemiau dirbtinai maitinamų kūdikių vidurkio. Šitai anksčiau traktuota kaip "svorio stabtelėjimas" dėl to, kad motinos pienas neatitinka kūdikio poreikių. Dabar ši kreivė pradedama priimti kaip norma krūtimi maitinamiems vaikams.
Pacitavau šią pastraipą, nes tik kūdikiui sulaukus 10-ies mėnesių atradau šią informaciją. Iki tol net gydytoja negalėjo paaiškinti, kodėl taip sparčiai pirmaisiais mėnesiais augęs mažylis, antrą pusmetį atsidūrė žemiau kūdikių svorio vidurkį žyminčios kreivės.
tikrai labai įdomu, bet negi gydytojai to nežino? Nenustebsiu, kad ir mano mažius pradės ne taip sparčiai augti ir priauginėti, o tai dabar tik 3 mėn. suėjo o jau sveria 7200g ir yra 65 cm ūgio.
Hmmm...
2006 02 02, 12:50
Geras O aš ir galvoju, kodėl maniškis pirmus tris mėnesius priaugęs po 1kg ir daugiau, ketvirtą mėnesį tik 500 gr priaugo, jau galvojau, kad gal pieno mažai... Chmmm... reiks pasieškoti daugiau info šiuo klausimu. Ačiū, aushrikita už citatą
Tikrai idomi informacija, bet, manau, cia viskas teisingai pasakyta. Ir mano gydytja sake, kad pradzioje augsim sparciau, o po to leciau. o juk veliau dar vaikai pradeda labiau judeti, tai irgi kalorijos dingsta, kurias gauna is musu, tad naturaliai maziau priauga.
Tikra tiesa. Iš praktikos galiu tai pasakyti. Galima tik pasidžiaugt, kad vaikučiai neturi nutukimo problemų
O gal zinote, kokie turetu buti vaikuciu svorio priaugimo standartai? Pvz. per menesi... As maniau kad mano maziuke kai buvo 1 men. bus daug priaugus (man atrode, kad laabai pasunkejo), o pasirodo 700 gr. Tai gydytoja sake, nei daug nei mazai, bet galetu but daugiau... Noreciau pati orientuotis, o paklaust gydytojos apie tai pamirsau...
Gryna tiesa.Vaikiukas pirmais mėnesiais augo labai sparčiai.Ir buvo labai didelis dručkis.Visas apaugęs lašinukais.O kai atsistojo ant kojyčių greitai sulieknėjo. Antąjį pusmetį tikrai labai sulėtėjo svorio augimo tempai.Visada pergyvendavau-man po pirmų mėnesių atrodė,kad mažai.Bet gydytoja vis sakydavo-tvarkoj norma.
saulala
2006 02 09, 14:55
Maniškis gimė 3,350 kg, o būdanas pusės metų svėrė 10 kg Tačiau per antrą pusmetį tepriaaugo 2 kg.
Aš saviškį maitinau tik pienuku iki 6mėnesių, tai mes 6mėn. svėrėm 12000gr, ūgis 71cm. Vat, ką mamos pienas daro  . Paskutinį kartą svėrėmės 1.3m., tai sveriam tik 13000gr, ūgis 80cm.
QUOTE(Nordex @ 2006 02 05, 01:39) O gal zinote, kokie turetu buti vaikuciu svorio priaugimo standartai? Pvz. per menesi... As maniau kad mano maziuke kai buvo 1 men. bus daug priaugus (man atrode, kad laabai pasunkejo), o pasirodo 700 gr. Tai gydytoja sake, nei daug nei mazai, bet galetu but daugiau... Noreciau pati orientuotis, o paklaust gydytojos apie tai pamirsau...  Standartas yra toks: vidurkis 800gr priaugimas pirmus 6 men. 400gr yra zemutine riba. Bet nereikia ziureti tu standartu, juk vaikai musu nestandartiski, visi unikalus, nepakartojami, nuostabus.
Mes priaugam po 750g, kas mėnesį
Reiks pasakyt gydytojai, nes ji labai stebisi, kad vaikiukas daug svorio priauga (dabar 3 mėn., sveria 6900 g)
Maniškis 3 mėn irgi nemažai sveria, bet kaip kažkas minėjo, tai labai individualu. O juk ne veltui nuo 4-6 mėn rekomenduojama pradėti papildomą maistelį, tada vien tik MP nebeatitinka kūdikio poreikių
mindira
2006 02 13, 13:43
QUOTE(ereda @ 2006 02 13, 10:02) Maniškis 3 mėn irgi nemažai sveria, bet kaip kažkas minėjo, tai labai individualu. O juk ne veltui nuo 4-6 mėn rekomenduojama pradėti papildomą maistelį, tada vien tik MP nebeatitinka kūdikio poreikių  Tai, o kaip tada yra toms kurios iki metu maitina vien MP ir sako, akd vaikai kito maisto nevalgo? Reiskias atitinka visus poreikius
kristulia
2006 02 14, 20:44
QUOTE(monce.k @ 2006 02 11, 20:42) Standartas yra toks: vidurkis 800gr priaugimas pirmus 6 men. 400gr yra zemutine riba. Bet nereikia ziureti tu standartu, juk vaikai musu nestandartiski, visi unikalus, nepakartojami, nuostabus.  Na va, maniškė pirmą mėnėsį priaugo 900gr. tai sesutė sakė, kad daug. blemba 100 gramų daugiau nei pagal standartą tai čia daug? Nusišnekėjo ji ten ryškiai
saintlina
2006 02 15, 11:49
QUOTE(kristulia @ 2006 02 14, 20:44) Na va, maniškė pirmą mėnėsį priaugo 900gr. tai sesutė sakė, kad daug. blemba 100 gramų daugiau nei pagal standartą tai čia daug? Nusišnekėjo ji ten ryškiai  Maniškis priaugdavo po 1,5 kg per mėnesį, ir nieks nesakė, kad per daug
QUOTE(mindira @ 2006 02 13, 14:43) Tai, o kaip tada yra toms kurios iki metu maitina vien MP ir sako, akd vaikai kito maisto nevalgo? Reiskias atitinka visus poreikius  Sunku pasakyt, ką reiškia nevalgo..Nebent taip kaip pas mane-neima čiulptuko i nevalgo iš buteliuko, mėnesį laiko bandau pripratint, nes tuoj į darbą, bet nei pro kur.O jei pabandžius pora kartų nepavyksta ir daugiau nebebandoma, o pasirenkamas lengvesnis variantas, tai ir gaunasi, kad nevalgo
Smiling
2006 02 17, 14:36
QUOTE(mindira @ 2006 02 13, 12:43) Tai, o kaip tada yra toms kurios iki metu maitina vien MP ir sako, akd vaikai kito maisto nevalgo? Reiskias atitinka visus poreikius   poreikiu atitikimas ir vaiko pripratimas yra du skirtingi dalykai. Ne visi jie lengvai naujoves priima, iprate prie MP skonio ir atsisako kitko, bet tai tikrai nereiskia, kad tik MP pakanka iki metuku
Man savaji tikriausiai ant dientos reiktu sodint  iki 10 men po 1 kg. gime dickis 4750 ir dabar sveria netoli 15kg.Maitinau Mp iki dabar. Manu prades lakstyt ir susitvarkys,dabar aisku sunku ji ant ranku nesiot, o kur dar vezimas.Mum pasivaiksciot iseit tai ne viena prakaita nuliet mamai.
medasta
2006 02 19, 20:12
Pirmus tris mėn po kilogramą , likusius po keturis šimtus gramų priaugam. Manau pakankamai.
Maitinu pati,bet nuo 3 mėn.mergytei labai blgai svoris auga.Matyt nelabai maistingas jis,tai nuo 4,5 mėn.primaitinu jau.
editast
2006 05 30, 16:42
 turiu viena pažystama kuriai leliukas prauga po 200gr.ji maitina MP
Grytute
2006 05 30, 20:41
O maniskis iki 7 menesio priauginejo svorio ir labai daug. Bet dabar sekmingai meta. Tiesa sake kitos mamytes - nebijok, nuo mamos pieno nenutuks.
QUOTE(editast @ 2006 05 30, 17:42)  turiu viena pažystama kuriai leliukas prauga po 200gr.ji maitina MP  Tai jau jam tikrai nepakanka MP. Mano dukrytė valgydavo kas valandą, tai tikrai galvojau, kad neprivalgo, kad pienas nesotus. Bet kai pasisvėrėm pas gydytoją tai ją tik juokas paėmė  priaugom ir net per daug pagal vidurkius.
juratux2004
2006 10 13, 12:55
O mes gražiai priaugdinėjam po 800g-900g ir vis einam pačiu augimo kreivės viduriuku
Manoji pirma menesi priaugo 1,1 kg. Veliau priaugamas svoris pradejo mazeti kiekviena menesi pora simtu gramu maziau, kol 7 menesi nepriaugom nei gramo, nei centimetro......... Galvojau pulsiu i nevilti. bet drauge pasake, kad nesinervuociau - Danijoj ugiu isvis nematuoja, o del svorio, tai mano maze tokia judri, kad kur ten tam svoriui uzsilaikyt O akusere, kuri dalyvavo gimdyme (buvau sutikusi ja veliau), sake, kad priaugo vaikas 500 ir gerai. O kad manoji tokia kudute... gal genai kalti - nugi visa i mama
aistiushka_
2006 10 14, 19:55
Idomu butu jei augimo kreives pakoreguotu  Mes iki 7-o menesio priauginedavom daugiau nei norma, o paskui emem zymiai maziau priaugti. Nors dabar gyvenu GB ir cia gydytojai sako, kad antra pusmeti po 200 g kas menesi yra labai gerai
linuciuke
2006 10 16, 19:31
maniskis 1men svėrė 4,5kg o gimė 3,160 tai va  , o 1,5mėn svėrė 5,5 kg valgo tik mano pienuką. Bet nepanikuoju kad per daug, manau viskas o.k. o gimė tai 36savaičių
mano mazoji gime 3900 . kiekviena menesi po 1100, bet as manau, kad jei vaikas yra linksmas judrus ir gerai valgo, o ne apatiskai guli ir i nieka nereguoja tai kad ir maziau priauga tai cia nieko tokio , kiekvienas organizmas yra individualus , didesnis vaikas kuo daugiau juda tuo daugiau maisto sunaudoja energijai ir svoris del to maziau auga, pavyzdzdziui mano didysis metu laiko svere 13,5 kg, o penkiu metu jo ugis yra 1,32 m., svoris 37 kg, taciau jis nera nutukes o yra kaip prikimstas svino as jau jo nepakeliu juda sulaikyti neina, valgo pagrinde angliavandenius-energijos saltini, ir mesa su darzovem.
Nu mamos, duodat  Man atrodo, tikrai neverta pergyvent, kad vaikas per antrąjį savo gyvenimo pusmetį mažiau priauga nei pirmąjį. Taip ir turi būti. Tai koks to žmogučio svoris būtų apie 6 metus, jeigu jis kas mėnesį bent po 500 gr priauginėtų?? 30 - 40 kg? Vos ne paauglio svoris Manasis gimė 3800gr, 1 mėn - 5400, 2 mėn - 6500, 3 mėn - 7600, 4 mėn - 8400gr. Tik MP, kada nori ... Runculis gražuolis, taip sakant  Betgi neilgai taip bus... tuoj sėdėt pradės, savo reikalus "tvarkytis", ropinėti. Sportas degins kilokalorijas ir džiaugsiuos kad bent 200 gr priaugs. O nuo pusmečio primaitint daktarai rekomenduoja todėl, kad nepaisant viso mamos pieno gėrio, vaikutis "išbaigia" savo turimas geležies atsargas.
Do_do_do
2006 10 25, 13:53
Mano pustazantis per pirmuosius du su puse menesius 1,5 kg priaugo. Per trecia - siek tiek maziau 500 g. Susirupinau, gal sakau pieno truksta... tai gydytoja sako, tu ka paziurek i jo zandus  . O kai ka sutinku, tai nelabai tiki, kad mamos pienu maitinamas vaikas gali tokius zandus uzsiaugint. Bet vat auga  .
QUOTE(monce* @ 2006 02 11, 21:42) Standartas yra toks: vidurkis 800gr priaugimas pirmus 6 men. 400gr yra zemutine riba. Bet nereikia ziureti tu standartu, juk vaikai musu nestandartiski, visi unikalus, nepakartojami, nuostabus.  aciu paguodei  sunus pirma menesi maitinamas tik krutimi priaugo 120 gr. Gydytoja bande irodineti, kad jam pieno netruksta ir kad pasakyti, jog pieno truksta galima tik tada, kai kudikis per pirma menesi priauga maziau nei 90 gr - o mes ta riba virsijome net 30 gr.
simplemind
2006 10 31, 15:35
o as kaip pergyvenau, kad mano 9men lelius jau 2-as men tik po 200g priauga as net misinuka pradejau damaitineti.Bet va kai einame nakties miegelio vaikelis geria geria mano piena, bet po to dar misinio 80ml isgeria, tai vadinasi rimtai jau pieno mano mazokai.Nors ir valgo tikrai normaliai ir viska.
laukinukė
2007 01 02, 10:21
Žinok, kažkas čia yra su tuo trečiu mėnesiu. Manoji irgi per pirmus du priaugo 1 kg ir 800 g, o per trečią tik 300 g. Blaškiausi ir aš čia forume nusiminus. Daktarė labai smarkiai to nesureikšmino, tik liepė pačiai daugiau skysčių gerti. Ketvirto mėn rezultatas buvo 600 g. O ir mano bendradarbei lygiai tokia pati situacija buvo. Ką čia besiblaškydama išsiaiškinau, tai kad per pirmą pusmetį vaikiuko svoris turi padvigubėti, o per metus patrigubėti nuo gimimo. O dar rašo, kad jei per pirmus du mėnesius priauga daug (maždaug po 1 kg), tai kitą mėnesį gali ir sulėtėti augimas. Dabar svarbiausia ramybė ir viskas bus gerai.
Brunhilda
2007 01 02, 12:38
Mano dukrytė irgi per pirmus tris mėnesius mažai priaugo: gimė 3500g, 1mėn - 3800g, 2mėn - 4500g, 3mėn - 5300g... Tik sulaukusios keturių lengviau atsipūtėme - pasisvėrus pamatėme, kad priaugome 1kg ir sveriame 6300g  . Aš irgi maitinu tik MP. Tikiuosi, kad ir jums greitai viskas susitvarkys ir jau ketvirto mėnesio rezultatai bus žymiai geresni
Is nevilties bandziau misinuko duoti, tai nenori to buteliuko nors tu ka  , akys pilnos asaru ir vaikui ir man O ka darot, kad pienuko atsirastu daugiau? Ir jei susinervuoji, tai kaip maitinti???????
kristulka
2007 01 02, 14:15
nesijaudink, mums buvo kad per viena men. 100 gr tik priaugom.. jei daktare nieko nesake, vadinasi jusu svoris atitinka normas.
QUOTE(kristulka @ 2007 01 02, 15:15) nesijaudink, mums buvo kad per viena men. 100 gr tik priaugom.. jei daktare nieko nesake, vadinasi jusu svoris atitinka normas. Tikrai? tik 100gr?
ciotki - jei gydytoja nieko neskao, tai atsipalaiduok. tavo ramybe bus geriausias ir naudingiausias "darbas". mano berniukas tik pirma menesi gerai priaugo, o po to mazai. antra menesi pasiule viena maitinima pakeisti misinuku. negaliu sau uz tai atleisti - kadangi vaikas buteliuko neeme tai tikra to zodzio prasme kankinom vaika - kas vakareli rikdydavom bandydami suduoti misinuka svirkstuku i burnute, sauksteliu, siulydami ivairiausiu formu buteliukus -juk GYDYTOJA sake. rezulatete nieko nepesem, tik nervus vieni kitiem isgadinom. dabar to nedaryciau. maniskis nieko neeme iki 9 menesio - kalbu apie gerimus. svarbaisia ziurek, kaip tavo maziukas jaucias. maniskis pagal svori prie coliuku - bet visada sveikas, guvus berniukas, ruzavais skruostukais judrus. nors gydytoja savo labai dziaugiames, bet labai stebina, kai kaskarta nuejus ji vis ziuri ar mes jau viduriuka pasiekem, ar dar truksta - ne visi vaikai pagal lenteles auga
ciotki nesijaudink. Tas vaiku svoris labai individualu. O ir pagal visu mediku straipsnius daugiausiai priauga per pirmus du. tai netragedija tikrai. Stebekit svori po men. O del misunuku neskubek, nesinervink, maitinkit tolaiu pati. sresas pieno tik pamazins. Stiprybes ir kantrybes!
Dekui, mamyciukai  ,kazkiek apsiraminau, bet visdar tikiuosi rasti koki nors stebuklinga buda kaip pagausinti pienuko
Džiordžita
2007 01 06, 16:58
Jei gydytojas nieko nesako tai ir nieko.manoji irgi vos pasiekė apatinę linija  .jei į tuos matmenų rėmus telpa tai ir OK.mum buvo krizė 3mėn,bet po mėn laiko normalizavosi.svarbu nusiteikti,kad turi matinti pati pati ir dar kartą pati
*zivile*
2007 01 07, 22:40
Sveikos, mazuju augintojos, Mes irgi prie tokiu esam. 3 menesiu sverem tik 5200g. Mums gydytoja sake, kad nuo 4 menesio galima bus po truputi pradet primaitinti kosytemis. Pradesim nuo darzovienes. Ciotki, del pienuko gausinimo -stai receptas: 1) pasistenk atsipalaiduoti ir nesinervinti - tam puikiai tiks karsta aromatinga vonia (isbandyta  ); 2) daug daug valgyk - sriubyte, mesyte; 3) gerk daug skysciu; 4) glausk savo angeliuka prie kruties dazniau (as pati kartais ir kas pusvalandi ar valanda pamaitinu, duodu is abieju krutu, by tik valgo  ). Sekmes! Viskas bus gerai, svarbiausia, kad pupuliai nesirgtu, butu guvus ir sypsotusi
ungrida
2007 01 17, 17:47
KUO DAZNIAU MAITINSI TUO DAUGIAU PIENELIO GAMINSIS,BE TOTEKO GIRDET KAD PO 1,PO3 PO 6 PO9 IR T T BUNA KELIOS DIENELES KAD SUMAZEJA PIENO,NES ORGANIZMAS PASITIKRINA AR JO DAR REIK JEI MAITINI TOLIAU TAI VEL GAMINASI PIENELIS,BE TO PATARIAMA KAI NEBENORIT JAU MAITINT VADOVAUTIS KADA NUTRAUKT MAITINIMA BUTENT TUO LAIKOTARPIU
na man buvo pradeje mazeti pienuko, tai akusere patare isgerti taure sampano(tik nepadaugink  ), skatina pienuko gamyba, o vaikiukui su tokiu kiekiu alkoholio tikrai nepakenksi. pati taip dariau, o ir vaikiukas geresnis buvo.
QUOTE(aurak @ 2007 01 25, 12:56) na man buvo pradeje mazeti pienuko, tai akusere patare isgerti taure sampano(tik nepadaugink  ), skatina pienuko gamyba, o vaikiukui su tokiu kiekiu alkoholio tikrai nepakenksi. pati taip dariau, o ir vaikiukas geresnis buvo. AURAK tikrai kaldavai sampano ir pieno padaugedavo? kokia akusere rekomendavo? pirma kart girdziu  Ar dar maitini?
QUOTE(ciotki @ 2007 01 25, 18:30) AURAK tikrai kaldavai sampano ir pieno padaugedavo? kokia akusere rekomendavo? pirma kart girdziu  Ar dar maitini? dabar pati nebemaitinu, nes teko gerti ilga laika stiprius antibiotikus,tai ir nutraukiau kad nekankinti mazucio.
Sveikos mamytės, Aš jau trečią vaikutį auginu, bet tik su trečiu zuikeliu iškilo tokių bėdų, kaip ir jums. Nežinau ar tai bėda, bet ir mano sūnelis nedaug svorio priauga. Pirmąją dukrą nemaitinau savo pienu, tai priaugdavo normaliai, antrąją šiek tiek maitinau, bet primaitindavau mišinukais, o sūnelį maitinu pati. Dėl to labiausiai ir nerimauju, nes nematau kiek suvalgo (ne tai kai buteliuke), o svoris auga nedaug : 1 mėn.-300g, 2 mėn- 500g, o 3 mėn-600g, tuoj reikes važiuoti pas daktarą, vėl ima nervas, kiek priaugo. Nors gydytojas ramina, kad viskas normos ribose, svarbu, kad pati maitinu. O man vis neramu ar jam užtenka pieno, ar jis sotus. Tik suniurzgia ir galvoju, gal jau alkanas. be to valgo labai įdomiai: pasispardydamas, kai pienas nebebėga stipriai pyksta, poto išvis nebeima krūties. Kažkaip išsivaizdavau, kad turi valgyti ramiai... Šiaip jis ramus vaikas, linksmas, leidžia naktį išsimiegoti... Kiek minučių jūsų vaikai valgo?
Mielosios mamos, tik jus nepanikuokit ir nesinervinkit.  Jei vaikiukas gerai jauciasi, zvalus, linksmas ir pn., taigi viskas su juo tvarkoj. Mano abi dukros vilkosi lenteles gale, o antroji tai isvis jau net ir nepapuole pora kartu  Jos norma per menesi 250g, daugiausia buvo priaugusi per menesi 500g. Dabar jau 10 menesiu su gera uodegyte, o sveria 7 kg. Dauguma vaiku iki puses metu toki svori pasiekia. O as visai nepergyvenu. Maitinu pati savo pienu, gydytoja siule nuo 4 men. jau primaitineti, bet as neklausiau  Pradejau nuo 6 men. Ir koses visai nepadejo, to svorio daugiau neatsirado  Va pvz 10men. kai sveresi, tai buvo priaugusi 200g. Gydytoja tai stebisi, kad man giliai dzin, kad dukra mazai sveria. Ir man tikrai dzin  Svarbu, kad ji sveika, gerai valgo, gerai miega ir siaip ramiake kaip ir mama Mama3, na maniske tai piena valgydavo ir valgo na minimum pusvalandi, o siaip kokias 45 min.
|
|