Labas!
Labai idomu butu suzinoti kokius dziovintus vaisius jus megstate? As megstu labai ivairiai, pavyzdziu prie arbatos man labai patinka dziovinti persikai, o i ryziu kose arba varske labai skanu razinos, nors vienu ju nevalgau! Pyragai gaunasi skanus su datulemis! Tai vat norejau paklaust ka jus skanaus gaminat is dziovintu vaisiu???
As labai pamegau datules. Tik ne tas, kurios yra sveriamos - jose dazniau purvo pasitaiko, isvaizda buna nekokia, o tas, kurios parduodamos sufasuotos. Nors ir brangiau, nu bet jau skanumas Be to, irgi pamegau sitam forume isgirtus kinkanus. Nu itkrai skanus dalykas Ypac su arbata. I miusli prisidedu dar ananasu.
Apskritai dziovinti vaisiai gera iseitis smalizems (kaip as) - ir skanu ir ne taip ant sazines gula
Apskritai dziovinti vaisiai gera iseitis smalizems (kaip as) - ir skanu ir ne taip ant sazines gula
Va dar prisiminiau kad kazkur turejau recepta kaip pasigaminti namie Rytietiskai dziovintu kriausiu! Kai bus sezonas reiks isbandyt, nes recepta gavau ziema! Jei kas nores galesiu parasyt! Ir dar as sausus pusrycius pati gaminuos- paimu kukuruzu dribsniu, greitai paruosiamu avizu, papaju gabaliuku, razinu, riesutu, dziovintu bananu ar ko kito ir uzpylus pienu valgau! pirktiniai misiniai man nelabai, nes ten vaisiu mazai!
Stai cia yra pyragas su dziovintais vaisiais, gal ka sudomins
http://www.supermama...pic=3923&st=240
http://www.supermama...pic=3923&st=240
Smike parasyk receptuka su kriausem!!!Is anksto dekinga!!!!!!!
O as megstu dziovintas slyvas, tik receptu nieko nezinau
O as megstu dziovintas slyvas, tik receptu nieko nezinau
Man su dziovintomis slyvomis patinka viens toks patiekaliuks, na jis gal labiau ne smalizems tinkamas, bet megstancioms pikantishkus dalykus:
Reikia sutarkuoti fermentini suri, smulkiai sukapoti cesnaka ir visa tai sumaishyti su majonezu. Paskui ta mase deti ant dziovintos slyvos. Ir.... viskas. Jei ruoshiu tas slyvas pvz kur nors neshtis tai kartais paemusi slyva ja ipjaunu, tada idedu tos mases ir persmeigiu pagaliuku. Tada suris gaunasi kaip ir slyvos viduje, o pagaliukas tam kad butu patogu paimti. Tinka prie vyno
Reikia sutarkuoti fermentini suri, smulkiai sukapoti cesnaka ir visa tai sumaishyti su majonezu. Paskui ta mase deti ant dziovintos slyvos. Ir.... viskas. Jei ruoshiu tas slyvas pvz kur nors neshtis tai kartais paemusi slyva ja ipjaunu, tada idedu tos mases ir persmeigiu pagaliuku. Tada suris gaunasi kaip ir slyvos viduje, o pagaliukas tam kad butu patogu paimti. Tinka prie vyno
QUOTE (Asta @ 2004 07 08, 20:03) |
Man su dziovintomis slyvomis patinka viens toks patiekaliuks, na jis gal labiau ne smalizems tinkamas, bet megstancioms pikantishkus dalykus: Reikia sutarkuoti fermentini suri, smulkiai sukapoti cesnaka ir visa tai sumaishyti su majonezu. Paskui ta mase deti ant dziovintos slyvos. Ir.... viskas. Jei ruoshiu tas slyvas pvz kur nors neshtis tai kartais paemusi slyva ja ipjaunu, tada idedu tos mases ir persmeigiu pagaliuku. Tada suris gaunasi kaip ir slyvos viduje, o pagaliukas tam kad butu patogu paimti. Tinka prie vyno |
valgiau kazkokiam bare sita man patiko. buvo ten ir ant dziovintu persiku toks surio misinys uzdetas.
QUOTE (Sfinxute @ 2004 07 13, 09:45) | ||
valgiau kazkokiam bare sita man patiko. buvo ten ir ant dziovintu persiku toks surio misinys uzdetas. |
Jooooo, toki skanumyna su slyvom as pirma karta irgi bare ragavau , tai jau keli metai vis kokia proga padarau ir namie Terliones daug, o suryja visi vos tik puota prasideda Dar brolis sake, kad nueis ir amerikej i bara sita recepta barduot
o man su dziovintom slyvom skanu mesytes troskinys (versienos geriausiai).
Dar morkyciu, svoguneliu ideti ir viskas. Su bulviu kose niam.
Kas netingi daryti, vyniotiniai skanu pvz, vistienos su slyvom, abrikosais
Dar morkyciu, svoguneliu ideti ir viskas. Su bulviu kose niam.
Kas netingi daryti, vyniotiniai skanu pvz, vistienos su slyvom, abrikosais
Dazniausiai is dziovintu vaisiu darau saldzia sriuba: Uzverdu vandeni, idedu kokios nors uogienes (pvz. braskiu), jei truksta saldumo, iberiu cukraus, krakmolo sumaisyto vandenyje (butinai) ir suberiu visokiausius dziovintus vaisius - kriauses, abrikosus, persikus, slyvas, razinas, obuolius ir t.t. Paverdu kokias 10-15 min. ir jau gatava
Aš vienąkart gaminau "Indišką pyragą" pagal draugės receptą. Labai skanu, tik super saldu, labai kaloringa Tai didelis minusas tokioms, kaip aš. Beje, dar nelabai prestižiškai atrodo. Toks paprastas pyragas ir tiek. Bet gal kas sugalvos, kaip papuošti, jei tieks ant iškilmingo stalo
Taigi. Skardinė kondensuoto pieno (sutirštinto, su cukrumi),pusės stiklinės cukraus, pakelis sviesto, miltų tiek, kad būtų kieta tešla, daug smulkintų džiovintų vaisių ir riešutų (kuo daugiau ir įvairesnių, tuo skaniau).
Iš sviesto (palaikykit prieš tai šilumoje, kad suminkštėtų),cukraus ir miltų suminkome kietą tešlą, išplojame ją skardoje ir kepame maždaug 20 min. vidutinio karštumo orkaitėje, kol bus rusvas paplotis. Tuo metu smulkiname nuplautus vaisius ir riešutus. Kai paplotis iškepa, stengiamės jį sutrupinti kuo karštesnį. Tada sumaišome su smulkintais riešutais, vaisiais ir kondensuotu pienu, viską suslegiame ir pastatome kokiai valandai ar dviem šaltai. Skanaus
Taigi. Skardinė kondensuoto pieno (sutirštinto, su cukrumi),pusės stiklinės cukraus, pakelis sviesto, miltų tiek, kad būtų kieta tešla, daug smulkintų džiovintų vaisių ir riešutų (kuo daugiau ir įvairesnių, tuo skaniau).
Iš sviesto (palaikykit prieš tai šilumoje, kad suminkštėtų),cukraus ir miltų suminkome kietą tešlą, išplojame ją skardoje ir kepame maždaug 20 min. vidutinio karštumo orkaitėje, kol bus rusvas paplotis. Tuo metu smulkiname nuplautus vaisius ir riešutus. Kai paplotis iškepa, stengiamės jį sutrupinti kuo karštesnį. Tada sumaišome su smulkintais riešutais, vaisiais ir kondensuotu pienu, viską suslegiame ir pastatome kokiai valandai ar dviem šaltai. Skanaus
As darau "Nuga" , tai ten dedama irgi ivairiu dziovintu vaisiu - pagal fantazija.
Reikia :
250 g sviesto
100g cukatu (ananasu ar kt.) ar dziovintu vaisiu
saujele razinu
saujele kapotu riesutu(kokie patinka) apie 100g
200g pieno
150g cukraus
5 saukstai kakavos
vafliu lakstu
Piena uzvirinti , truputi atvesinti , supilti cukru , ideti sviesta.Ismaisyti.Suberti kakava.Kai bus vientisa skysta mase , suberti riesutus , razinas , cukatus ar pjaustytus dziovintus vaisius - zodziu , ka megstat .Legvai maisyti.Sutrupinti kelis vafliu lakstus .Po truputi det vafliu trupinius , kol gausis minksta mase ir ja sudet ant vaflio laksto - paskirstyti ir kitu uzspausti.Galima lengvai "pavazinet" kocelu .Idet i saldytuva , lengvai paslegt.Laikyti pora valandu .Mums labai skanu
Reikia :
250 g sviesto
100g cukatu (ananasu ar kt.) ar dziovintu vaisiu
saujele razinu
saujele kapotu riesutu(kokie patinka) apie 100g
200g pieno
150g cukraus
5 saukstai kakavos
vafliu lakstu
Piena uzvirinti , truputi atvesinti , supilti cukru , ideti sviesta.Ismaisyti.Suberti kakava.Kai bus vientisa skysta mase , suberti riesutus , razinas , cukatus ar pjaustytus dziovintus vaisius - zodziu , ka megstat .Legvai maisyti.Sutrupinti kelis vafliu lakstus .Po truputi det vafliu trupinius , kol gausis minksta mase ir ja sudet ant vaflio laksto - paskirstyti ir kitu uzspausti.Galima lengvai "pavazinet" kocelu .Idet i saldytuva , lengvai paslegt.Laikyti pora valandu .Mums labai skanu