Kaip pasisiūti, info anglų k.
ir dar nuoroda kaip siūti, anglų k.
Apie ekologiškus įklotus mamytės diskutuoja čia
Kviečiu jungtis ne tik mamytes, norinčias pasigaminti daugkartinių įkotų rinkinuką, bet ir turinčias praktikos bei patirties, galinčias patarti ir pamokyti.
![]() Kaip pasisiūti, info anglų k. ir dar nuoroda kaip siūti, anglų k. Apie ekologiškus įklotus mamytės diskutuoja čia
Eling, labai aciu uz tema
oo, ačiū
Tiesą pasakius anksčiau tokios temos labai ieškojau, o sukurti nedrįsau, nes truputį abejojau, ar ji bus aktuali, bet paskaitinėjus ten bei šen supratau, kad visgi ji reikalinga.
meduolia - prajuokinai veitina - tu jau turi praktikos, tai gal ir pradėsim nuo tavo žinių. Na, aš pati norėčiau tomis dienomis dėvėti kūnui mielą audinuką. Tik va, absoliučiai nieko nesuprantu nuo ko pradėti . Anglų k. nesuprantu, lietuvių k. tokių nuorodų neradau. O pirktis, kaip čia pasakius, Labai įdomu būtų išsiaiškinti kaip pasisiūti tikrai saugų (nepratekantį) įklotų rinkinį... Papildyta: Kažkaip ne taip įkėliau nuorodą apie tai , kur mamytės diskutuoja šia tema. Bandau dar kartą: Apie daugkartinius įklotus mamytės diskutuoja ČIA QUOTE(meduolia @ 2010 11 15, 17:27) Kaip smagu ir miela Bet anksčiau ar vėliau vis tiek prireiks, nieko tokio, jei rinkinukas stalčiuje pagulės ir savo laiko palauks Vat įdomu iš kokių audinukų siuvama - pas mane yra dar nuo daugkartinių sauskelnių siuvimo atlikusio froto, flanelės gabalų-gabalėlių
sveikos ir aš noriu jungtis i jusu gretas
QUOTE(DanguoleGaput @ 2010 11 15, 19:13) sveikos ir aš noriu jungtis i jusu gretas Kiek skaičiau, yra mamyčių naudojančių tik tokius įklotus ir problemų neturi. Tiesiog keisti juos reikia taip dažnai, kaip ir bet kuriuos kitus, nesvarbu, ar tu namie, ar darbe. Panaudotiems nešiojasi specialų maišelį (jį irgi būtų galima pasisiūti
aš tai per praeitas mėmes išbandžiau moon cup'a
aš visokių rūšių medžiagėlių turiu, tik laukiu kolkas siuvimo mašinos
Sveikutes
Na va, pradedu pasakot apie savo bandymus Paskui tobulinant iskarpa (apziurejau kruvas tinklapiu, apie ju siuvima) susikuriau savo ir tikrai neblogai pavyko Dar neteko per mmm isbandyti, nes pas mane tas reikaliukas, kol maitinu, vis pamirsta uzsukt dar svajoju nusipirkti moon cup'a Tikiuosi ka nors supratot, jei ne, tai nesivarzykit ir klauskit QUOTE(veitina @ 2010 11 16, 20:14) Ačiū veitina už info... O, va, įdomu kaip ten juos siūti, kad jie neslidinėtų o tvirtai laikytųsi... Kaip tokius tvirtai besilaikančius siūti ir kasdieninius? Gal dar įmestum daugiau kokių nuorodėlių apie jų siuvimą? Aš asmeniškai dar nieko nesisiuvusi, nes kol kas užsiėmusi suknytės mezgimu, bet kai baigsis visos šventės, turėsiu daugiau laiko ir sau.
sveikos,
registruojuosi ir as i sita tema, nors dabar neaktualu, bet kazkada visvien prireiks ir iklotuku. pasidalinsiu patirtimi - buvau pasisiuvusi kelis iklotus pabandymui kaip man isejo is to, ka turejau. Siuvau virsu is flaneles, viduj dar tris berods sluoksnius flaneles isiuvau, o isorini sluoksni padariau is tokio tankaus lietpaltinio, panasaus kaip brezentas audinio, nes pabandziusi kitiems dalykams, pamaciau, kad jis nelaidus vandeniui. Sparnelius uzsegimus padariau su paprastom knopkutem. Tai kaip ir viskas gerai su tais iklotukais, tik del to isorinio brezentinio sluoksnio kieti jie nelabai maloniai. Pasiziurejimui kas tai per dalykas, nusipirkau is rasakilos iklotuku. tai tiek manieji siuti, tiek pirktiniai turi nemalonia savybe - einant ima kilti i virsu, rasakilos, beje, iklotukai yra su isoriniu poliuretano sluoksniu kaip supratau, o patys is tokios medvilnes, panasesnes i nusitrynusia flanele padaryti. Keisti juos reikia panasiai kaip ir visokius allways'us, pliusas - daug daug maloniau kunui, sugeria gerai. Minusas - iskarto nepaskalavus su vandeniu, nepatrynus muilu, lieka tamsesnes demes, todel gal reiktu tamsesni vidini sluoksni daryti, arba nesukti del to galvos
vava, dėl to slankiojimo reikia kažką sugalvoti
gal kaip nors dar knopkutes primontuot ir prie kelnaičių laukiu aš ateinant PUL ir spaudžių ir man rodos pradėsiu konstruot pagirt norėjau veitinos gaminius, wau etan, aš daryčiau išorinį sluoksnį kokį spalvotesnį, žaismingiau atrodo ir ne taip dėmelės matysis
Puiki tema,labai aktuali
Veitina,o nuorodoj esančius įklotus siuvat pardavimui ar ne taip supratau? QUOTE(meduolia @ 2010 11 25, 09:09) gal kaip nors dar knopkutes primontuot ir prie kelnaičių Aš taip pat mąstau, kad geriausia išeitis tikriausiai būtų ir tomis dienomis spec kelnaitės, prie kurių galima būtų prisegti įklotą (knopkytėm), ar prilipdyti (su lipukais)...
Sveikutes
Grizau dukrele paklydele i temuke Del slankiojimo, tai mano pirmieji irgi buvo iseje pasivaiksciot Baigsiu savo litanija veliau, nes mazoji uz skverno tampo, turbut jau uzsimane (.) ir liuliuko
grizau
Meduolia, aciu uz pagyras klaara, taip sitie pardavimui Beje, pradzioje ir as prisisiuvau nebalintu ir visai baltu, ir niekaip nesurapsdavau, kodel tinklapiuose apie ju siuvima beveik visi iklotai spalvoti, ryskus, o askui pastebejau, kad tikrai tos demeles mane nervina, todel dabar siuvu jau tik ryskesnius, visokius spalvotus, kad nieko nesimatytu ryt bandysiu vel prisest ir paieskot nuorodu O jus siukit, siukit ir nuotraukeles kelkit, kad turetume ka apziurinet ir temuke pagyvetu
na va, užklupo mane netikėtai reikaliukas, teko per naktį suktis ir prisisiūti. tai ir pasidalinsiu.
siuvau pagal http://www.diapersewing.com/clothpads.htm iškarpą. na, ji yra plati, bet įklotai man išėjo normalaus pločio, tiesa sakant, kokio nori pločio tokio ir darai, nes gi tie krašteliai per visą ilgį turėtų užsilenkti, va pvz. čia atlekntas: tai kokio pločio vidinį įklotą padarai, per tiek ir užsilenkia. dėjau viso trys sluoksnius: viršutinis toks veliurinis frotas (iš maximos paplūdimio rankšluosčių), viduje plonas įsiūtas bambukinis frotas irgi iš maximos rankšluosčių ir pulas. tai čia storasis, o plonus siuvau iš flanelinio viršaus, dviejų plonų vidinių flanelinių sluoksnių ir pulo. tiesa sakant man užtenka, bent jau iki kol norisi pasikeisti. spaudes spaudžiau kad būtų ploniau tarp kojų, gal dėl to neslankiojo. nes pirmojo spaudes labai plačiai įspaudžiau jis ir slankiojo, o visi kiti - ne, net naktinis nepabėgo. moterys, bet kaip patooogu QUOTE(xena @ 2010 12 08, 11:47) na va, užklupo mane netikėtai reikaliukas, teko per naktį suktis ir prisisiūti. tai ir pasidalinsiu. nugi dar tavo to posto nepaskaičius panašiai išsireiškiau sauskelnių temoj pagirsiu, gražu, bet aš viršų jaučiu desiu kokia flanelę ar labai švelnią medvilnę o šiaip dėl spaudžių ir slankiojimo viską supratau taip ir maniau kad stipriai kelnaites tie kraščiukai turėtų suveržt ir nepabėgs kas liečia tas dienas, tai aš šį mėnesi kažkaip sugebėjau su tuo moon cupu išsiverst bet kai dienos ėjo į pabaigą mooncupa padėjau į šalį ir tokią chaltūrkę buvau pasidarius extra atveju, kad tik nesidėt vienkartinių, bet nerodysiu, šį mėnesį turėčiau pasisiūt kažką panašaus į tavo o kas liečia jausmą su tekstile tai pritariu visom keturiom
O merginos, kaip su kasdieniniais iklotukais?
Man nelabai ju galima del pienliges ir seip man jie niezuli kelia, o va del nestumo iskyru daug ir man ikloteliai reikalingi. Taigi, ar bandet kas? Tai jeigu sparneliu nesiusiu tai bus nekas niekaip man jie nesilaikys...turbut?
aš pirmą kartą tokius matau
Merginos, žaviuosi Jumis, kad sugalvojat tokių dalykėlių, bet pasakykit, man, tūndrai pliusą viso šito dalyko... Kažin ne paprasčiau nusipirkti 100 vnt. įklotų už 5 lt ir užteks jų 3 mėnesiam. Juk tuos daugkartinius daikčiukus reikia kasdien skalbti, o jei dar blogai išsiskalbs, sukels kokią alergiją ir t.t. O čia - panaudoji, išmeti, imi kitą...
QUOTE(ELlJA @ 2010 12 15, 20:09) Merginos, žaviuosi Jumis, kad sugalvojat tokių dalykėlių, bet pasakykit, man, tūndrai pliusą viso šito dalyko... Kažin ne paprasčiau nusipirkti 100 vnt. įklotų už 5 lt ir užteks jų 3 mėnesiam. Juk tuos daugkartinius daikčiukus reikia kasdien skalbti, o jei dar blogai išsiskalbs, sukels kokią alergiją ir t.t. O čia - panaudoji, išmeti, imi kitą... man gydytoja juos draudzia naudoti, nes jie vieni is pienliges sukeleju...o man atsinaujina ir atsinaujina ir tikrai jeigu niezti ka kasdienai naudoti? Gydytoja liepe 5 poras kelnaiciu nesiotis ir pasikeisti... o menesiniu metu tai apskritai grauzia nutrina ir t.t. kaip 1,5m bernioka su sauskelnem medziaginem auginus tikrai tikiu kad ir maloniau medziaga nei sintetika. Ir koks skirtumas i siuksliadeze mesti ar i kibira o paskui skalbyklen? QUOTE(ELlJA @ 2010 12 15, 19:09) Merginos, žaviuosi Jumis, kad sugalvojat tokių dalykėlių, bet pasakykit, man, tūndrai pliusą viso šito dalyko... Kažin ne paprasčiau nusipirkti 100 vnt. įklotų už 5 lt ir užteks jų 3 mėnesiam. Juk tuos daugkartinius daikčiukus reikia kasdien skalbti, o jei dar blogai išsiskalbs, sukels kokią alergiją ir t.t. O čia - panaudoji, išmeti, imi kitą... Pliusas vienas pagrindinių yra dar ir komfortas, man asmeniškai nieko nėr malonesnio tomis dienomis kai nereikia tų sintetinių pakečiukų dėvėt, su medžiaginiais yra daug pigiau skalbimas ir džiovinimas man šiais laikais ne problema, aš išvis čia jokio vargo nematau, neskalbi, gi iš šulinio lediniame vandenyje rankomis dėl alergijų, man didesnes problemėles sukeldavo tie visi vienkartiniai sintetiniai pakečiukai, tamponiukai ir pan. Mano net ginė su daugkartiniais gyvena QUOTE(ELlJA @ 2010 12 15, 20:09) Merginos, žaviuosi Jumis, kad sugalvojat tokių dalykėlių, bet pasakykit, man, tūndrai pliusą viso šito dalyko... Kažin ne paprasčiau nusipirkti 100 vnt. įklotų už 5 lt ir užteks jų 3 mėnesiam. Juk tuos daugkartinius daikčiukus reikia kasdien skalbti, o jei dar blogai išsiskalbs, sukels kokią alergiją ir t.t. O čia - panaudoji, išmeti, imi kitą... Gal kada nors iki to ir daaugsiu,bet kol kas,man,tai nesuprantamas dalykas
Uoj, na nežinau nežinau.
QUOTE(ELlJA @ 2010 12 16, 13:06) Uoj, na nežinau nežinau. Na tai tik nuo poziurio ir priklauso, tai tiesiog paprastas pasirinkimas, kaip ir rinktis obuoli ar kriause, tiesiog vieni megsta viena vaisiu labiau kiti kita, taip ir cia. Net nereikalingos jokios priezastys, kazkas renkasi dzinsus kazkas velvetines ar dar kokias kitokias kelnes - bet esme ta pati - apsrengti
o iš kur jūs tą pulą gaunat? ir spaudes?
sudomino šis jūsų reikaliukas QUOTE(ELlJA @ 2010 12 16, 12:06) Uoj, na nežinau nežinau. na va, o man ne vienas vienkartinis nepatogus, su visais niežti. ypač po pirmo gimdymo (po ilgos pertraukos) pasijautė. kai medžiaginius pabandžiau - net gyvenimas prašviesėjo, o taip jau tikėjausi iki grabo lentos kankintis kas mėnesį yra tų nepatogumų aišku - va jeigu kur išeini ir reik pakeisti - nešiotis su savim maišelį, jei kokiam biure į tuliką eini - visą rankinuką neštis. bet man atperka. mamalora, jei vilniuje - tai avikos tekstilėj (prie kalvarijaus turgaus) yra visokių neperšlampamų medžiagyčių, bet tas iš spaudžių pulas visvien malonesnis, netaip slysta kelnaitėse.
aš gyvenu jonavos raj. o atsisiųsti iš kur galima būtų pulo ir spaudžių? ir kokiom kainom?
ir man per "tas dienas" pradeda nuo tų vienkart įklotų nieštėti QUOTE(mamalora @ 2010 12 28, 02:32) aš gyvenu jonavos raj. o atsisiųsti iš kur galima būtų pulo ir spaudžių? ir kokiom kainom? ir man per "tas dienas" pradeda nuo tų vienkart įklotų nieštėti Aš viską siunčiuosi iš spaudes.ten.lt Siuvėjėlės, o kur jūsų nuotraukos ir tt... QUOTE(ELlJA @ 2010 12 15, 20:09) is kur tokiu gaut, tokia gera kaina? QUOTE(meduolia @ 2010 12 15, 22:39) o kas tavo gine? 1. merginos, kiek jus tokiu iklotuku turit? 2. ir dar gal durnas klausymas, bet idomu, o jie visi pas jus vienodo dydzio? 3. ir dar klausimukas, mazdaug kuriam laikui jum to vieno iklotuko uztenka uzsidejus?
tai vat, ech neišėjo pastot šį mėnesį, atslinko mėmės, teko per vieną naktį visą arsenalą susisiūti
trumpai atsiliepsiu: visi įkločiukai man išėjo iš atraižėlių likusių nuo sauskelnių siūvimo dariau pagal tą pačią iškarpą kaip ir xena, gavosi tokie trumpoki pirmom dienom labai dažnai keisdavau, tas yra gerai, nes jautiesi nuolat fresh dėl skalbimo tai prieš metant į skalbyklę truputį rankomis sutrinu,praskalauju, kad geriau išsikalbtų, pas mane baltos flanelės, jokių dėmelių neliko dėl slankiojimo tai spaudes sukaliau arti, kad tie sparnai suspaustų kelnaites kraštelius tai jokių slinkimų nepastebėjau na ką čia daugiau, gal vėliau kokį vieną pavyzdėlį įmesiu, pasicekavint, bet šiaip jokių pribumbasų nedariau, nes viskas iš antrinių žaliavų kaip sakant Julieta, tau vardo ir pavardės reik? uoj viešoj ervėj tokių dalykų tikrai nesakysiu
nu man pirmom dienom tai labai gausu, tai aš gi su ta taurele, tai tą taurelę gal kas kokias tris-keturias valandas pasikeiti tuo pačiu ir įklotėlį, o pasisiuvau tai aš daaug, bet ne visi su sparnais, na man daug tų atražų PUL'o liko tai daug ir siuvau, bet daba tiksliai nepasakysiu, pasisiuvau gal išviso kokį 30vnt. bet naudojau mažiau, nu negaliu tiksliai pasakyt, gal po kokius 7-8 į dieną
pasiskaičiau ir manau reik ir man meistrot
O kas nesupranta koks skirtumas, tai tegu ir nesuprant. vo Aš dar nepasiuvau ale pagooglinau ir fajnu radau, tai paganom akelas mergelas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ir t.t ir t.t. jatuz kuo giliau internetan, tuo daugiau noro siūūūūūt
O skalbiat 60 laipsnių temperatūroje? Ir kokius miltelius naudojat?
Sveikos. Skaitau ir žaviuosi. Na dabar bėdų dėl niežėjimo neturiu, bet kad būčiau sugalvojus siūtis įklotėlius, kai jų buvo. Kiek nervų ir sveikatos būčiau sutaupius. Tikrai turėtų būti patogu. Jau gundausi siūtis, tik kad nesu stipri siuvėja.
Klausimas: Kiek ir kokios medžiagos sluoksnių turi būti? Tas pulas tai čia kaip seilinukuose medžiaga neperšlampama būna? Ar ta bambukinė medžiaga būtina? Kaip spaudes reikia pritvirtint? QUOTE(vaida009 @ 2011 01 23, 21:21) Sveikos. Skaitau ir žaviuosi. Na dabar bėdų dėl niežėjimo neturiu, bet kad būčiau sugalvojus siūtis įklotėlius, kai jų buvo. Kiek nervų ir sveikatos būčiau sutaupius. Tikrai turėtų būti patogu. Jau gundausi siūtis, tik kad nesu stipri siuvėja. Klausimas: Kiek ir kokios medžiagos sluoksnių turi būti? Tas pulas tai čia kaip seilinukuose medžiaga neperšlampama būna? Ar ta bambukinė medžiaga būtina? Kaip spaudes reikia pritvirtint? Mano situacija irgi panaši, siuvimas nėra mano stiprioji pusė Spaudės kaip supratau tvirtinamos tokiomis replėmis, tai jei nori siūtis, reiktų ir jas įsigyt turbūt, tiesa jų kainos nežinau, ir dar reik mokėt jomis naudotis Žodžiu išvada yra tokia, reik įgudusios siuvėjos su replėmis
Sveikos,as taip pat naudoju medziaginius iklotelius,pati pasisiuwau,galiu ir daugiau pasiuti jei atsiras perkanciu.Tai kai pasiusiu ikelsiu foto. O kur rasyti skelbima? I cia ar yra atskira iklotuku pardavinejimo tema?
Sveikos
Užsegimui galvoju naudoti lipukus arba tas paprastas prisiuvamas spaudes. Kaip tik turiu namie keletą, tai porai įklotukų užteks, o paskui jau, jei gerai pavyks, reikės dasipirkt. QUOTE(Ayaan @ 2011 01 25, 01:37) O neseniai pagūglinau ir radau pirkti su pulu, tinkamo ilgio, bet tikrai nepigus variantas, nes reiktų daugiau tų įklotų. tokie
sveikos, as irgi siuvausi daugkartinius kasdieninius iklotus, is pradziu pabandymui dariau is paklodes o i vidu dejau 4 sluoksniu idekla is senos maikutes, o uzsegima dariau su sagute. nei trukde, nei ka, siaip labai faini buvo, tai kitus siuvausi is flaneles. labai rekomenduoju toms, kurios dar neisbande
Merginos, o i iklotus kalat tas pacias 20 dydzio spaudes, ar mazesnes? Netrukdo, nesijaucia?
Vis galvoju siuti ar nesiuti? QUOTE(gitulia @ 2011 01 30, 22:31) Merginos, o i iklotus kalat tas pacias 20 dydzio spaudes, ar mazesnes? Netrukdo, nesijaucia? Vis galvoju siuti ar nesiuti? aš 20sukaliau viskas čiki, labiau jausdavosi tas čežantis plastikinis pampersas nei medžiaginis įklotėlis ir viena spaudė
sveikos
galų gale ir aš prisiruošiau va, rodausi, ko prigaminau, dabar lauksiu kito mėnesio mmm, kad išsibandyt galėčiau ![]() ![]() liko medžiagų likučių nuo daukartinių sauskelnyčių, tai viduj ir kanapės, ir froto, ir flanelės yra, kaip kokioj
gruodinuke, nu grazu ir spalvota
O jus i sparnelius tiek pat medziagos sluoksniu siunat kaip ir i pati iklota ar maziau? Kaip sluoksniuojat papasakokit?
kokie mieli gruodinukes ikloteliai
o cia video kaip pasisiuti dekliuka ikotams rankineje nesiotis http://www.youtube.com/watch?v=2jPf4j_XtKo QUOTE(gruodinuke @ 2011 01 31, 01:57) sveikos galų gale ir aš prisiruošiau va, rodausi, ko prigaminau, dabar lauksiu kito mėnesio mmm, kad išsibandyt galėčiau ![]() ![]() liko medžiagų likučių nuo daukartinių sauskelnyčių, tai viduj ir kanapės, ir froto, ir flanelės yra, kaip kokioj labai faini ikloteliai, siusiuos ir as kai jau reikes, o as manau teflono pedele tave isgelbetu:) ir susidraugautu masina su pulu. |