Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Daugkartiniai įklotai, įklotukai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3
eling
Kviečiu jungtis ne tik mamytes, norinčias pasigaminti daugkartinių įkotų rinkinuką, bet ir turinčias praktikos bei patirties, galinčias patarti ir pamokyti.

user posted image

Kaip pasisiūti, info anglų k.

ir dar nuoroda kaip siūti, anglų k.

Apie ekologiškus įklotus mamytės diskutuoja čia
veitina
Eling, labai aciu uz tema 4u.gif doh.gif
meduolia
oo, ačiū 4u.gif registruojuosi, jei tik nepastosiu, teks ir man pasisiūt blush2.gif biggrin.gif lotuliukas.gif
eling
Tiesą pasakius anksčiau tokios temos labai ieškojau, o sukurti nedrįsau, nes truputį abejojau, ar ji bus aktuali, bet paskaitinėjus ten bei šen supratau, kad visgi ji reikalinga.

meduolia - prajuokinai lotuliukas.gif

veitina - tu jau turi praktikos, tai gal ir pradėsim nuo tavo žinių. biggrin.gif 4u.gif

Na, aš pati norėčiau tomis dienomis dėvėti kūnui mielą audinuką. Tik va, absoliučiai nieko nesuprantu nuo ko pradėti . Anglų k. nesuprantu, lietuvių k. tokių nuorodų neradau. O pirktis, kaip čia pasakius, blush2.gif - man brangoka...

Labai įdomu būtų išsiaiškinti kaip pasisiūti tikrai saugų (nepratekantį) įklotų rinkinį...

Papildyta:
Kažkaip ne taip įkėliau nuorodą apie tai , kur mamytės diskutuoja šia tema. Bandau dar kartą:

Apie daugkartinius įklotus mamytės diskutuoja ČIA
eling
QUOTE(meduolia @ 2010 11 15, 17:27)
žinoma, kad rimtai  topsecret.gif  biggrin.gif
*

Kaip smagu ir miela wub.gif
Bet anksčiau ar vėliau vis tiek prireiks, nieko tokio, jei rinkinukas stalčiuje pagulės ir savo laiko palauks mirksiukas.gif

Vat įdomu iš kokių audinukų siuvama - pas mane yra dar nuo daugkartinių sauskelnių siuvimo atlikusio froto, flanelės gabalų-gabalėlių doh.gif Reiktų "turiningai" panaudoti biggrin.gif
Dangap
sveikos ir aš noriu jungtis i jusu gretas smile.gif bet tokius iklotus gali nesioti speju kai esi namie, o jei daugiau nei puse dienos esi kitur. tikriausiai labai nehigieniska?
eling
QUOTE(DanguoleGaput @ 2010 11 15, 19:13)
sveikos ir aš noriu jungtis i jusu gretas smile.gif bet  tokius iklotus gali nesioti speju kai esi namie, o jei daugiau nei puse dienos esi kitur. tikriausiai labai nehigieniska?
*

4u.gif Žinoma junkis - kuo daugiau, tuo drąsiau!

Kiek skaičiau, yra mamyčių naudojančių tik tokius įklotus ir problemų neturi. Tiesiog keisti juos reikia taip dažnai, kaip ir bet kuriuos kitus, nesvarbu, ar tu namie, ar darbe. Panaudotiems nešiojasi specialų maišelį (jį irgi būtų galima pasisiūti g.gif ).
meduolia
aš tai per praeitas mėmes išbandžiau moon cup'a thumbup.gif man tiko ir patiko, bet vistiek apsaugai įsitiest kažką natūralaus norėčiau, tai va dėl to ir siųsiuos ax.gif

aš visokių rūšių medžiagėlių turiu, tik laukiu kolkas siuvimo mašinos blush2.gif ryt turėčiau gaut, o tada jau kaip siųsiuos, kaip Marija Lopez biggrin.gif
veitina
Sveikutes 4u.gif vakar taipir nebeparasiau blush2.gif per darbus ir mergioteles, nebeliko laiko ax.gif

Na va, pradedu pasakot apie savo bandymus smile.gif pirmiausia bandziau siuti pagal ta nuoroda, kur kiseninis iklotelis, tai zinokit net nesimatavus prisisiuvau 10 vnt tongue.gif tai dabar jie laukia eiles, kada rasiu laiko ir persiusiu juos doh.gif atrodo ir iskarpa gerai buvau pasidariusi, bet jie ziauriai platus gavosi... o be to, ta iklotuka siuvau is dvieju virsutiniubsluoksniu flaneles (abi buvo skirtingos ir naujos) tai po skalbimo skirtingai susitrauke doh.gif vienzo, pirmas bandymas visai nesekmingas buvo tongue.gif

Paskui tobulinant iskarpa (apziurejau kruvas tinklapiu, apie ju siuvima) susikuriau savo ir tikrai neblogai pavyko smile.gif tik dabar visus siuvau nebe kiseninius, o paprastus... aisku pirmiausia isskalbiau medziagyte ir tam paciam iklotukui visus sluokjsnius dariau is tokios pat flaneles... kazkur skaiciau, kad viduj isiuva net 8 sluoksnius g.gif bet man tokie atrodo gal nelabai patogus, tai as vidulinio dydzio ikloteliui dejau isvis 4 sluoksnius flaneles ir viena sluoksni bambukinio dvipusio froto (froto dat turiu truputi likusio is spaudziu.ten), bet frota kirpau truputi mazesni nei flanele, nes norejau, kad nebutu labai stori krastai, o apatini sluoksni dejau pulo, kad butu garantuota apsauga tongue.gif

Dar neteko per mmm isbandyti, nes pas mane tas reikaliukas, kol maitinu, vis pamirsta uzsukt lotuliukas.gif bet bandziau su vandeniu, tai atrodo bus tikrai neblogai smile.gif

dar svajoju nusipirkti moon cup'a smile.gif

Tikiuosi ka nors supratot, jei ne, tai nesivarzykit ir klauskit smile.gif
eling
QUOTE(veitina @ 2010 11 16, 20:14)

*

Ačiū veitina už info...

O, va, įdomu kaip ten juos siūti, kad jie neslidinėtų o tvirtai laikytųsi... Kaip tokius tvirtai besilaikančius siūti ir kasdieninius? g.gif

Gal dar įmestum daugiau kokių nuorodėlių apie jų siuvimą? Aš asmeniškai dar nieko nesisiuvusi, nes kol kas užsiėmusi suknytės mezgimu, bet kai baigsis visos šventės, turėsiu daugiau laiko ir sau. smile.gif
etan
sveikos,
registruojuosi ir as i sita tema, nors dabar neaktualu, bet kazkada visvien prireiks ir iklotuku.
pasidalinsiu patirtimi - buvau pasisiuvusi kelis iklotus pabandymui kaip man isejo is to, ka turejau. Siuvau virsu is flaneles, viduj dar tris berods sluoksnius flaneles isiuvau, o isorini sluoksni padariau is tokio tankaus lietpaltinio, panasaus kaip brezentas audinio, nes pabandziusi kitiems dalykams, pamaciau, kad jis nelaidus vandeniui. Sparnelius uzsegimus padariau su paprastom knopkutem. Tai kaip ir viskas gerai su tais iklotukais, tik del to isorinio brezentinio sluoksnio kieti jie nelabai maloniai.
Pasiziurejimui kas tai per dalykas, nusipirkau is rasakilos iklotuku. tai tiek manieji siuti, tiek pirktiniai turi nemalonia savybe - einant ima kilti i virsu,
rasakilos, beje, iklotukai yra su isoriniu poliuretano sluoksniu kaip supratau, o patys is tokios medvilnes, panasesnes i nusitrynusia flanele padaryti. Keisti juos reikia panasiai kaip ir visokius allways'us, pliusas - daug daug maloniau kunui, sugeria gerai. Minusas - iskarto nepaskalavus su vandeniu, nepatrynus muilu, lieka tamsesnes demes, todel gal reiktu tamsesni vidini sluoksni daryti, arba nesukti del to galvos smile.gif
eling
QUOTE(etan @ 2010 11 24, 17:22)
tai tiek manieji siuti, tiek pirktiniai turi nemalonia savybe - einant ima kilti i virsu,
*

O knopkytės nė kiek nepadeda, kad neliptų į viršų? g.gif
meduolia
vava, dėl to slankiojimo reikia kažką sugalvoti unsure.gif man paranoja ir taip per mmm būna "ar tik neprabėgo, ar tik neišsitepiau" o čia jeigu dar slankioja unsure.gif
gal kaip nors dar knopkutes primontuot ir prie kelnaičių biggrin.gif tada prikniediji ne tik sparnelius bet ir patį įkločiuką prie kelnyčių g.gif

laukiu aš ateinant PUL ir spaudžių ir man rodos pradėsiu konstruot ax.gif

pagirt norėjau veitinos gaminius, wau biggrin.gif thumbup.gif jei man taip gražiai neišeis pirksiuos iš jos cool.gif

etan, aš daryčiau išorinį sluoksnį kokį spalvotesnį, žaismingiau atrodo ir ne taip dėmelės matysis mirksiukas.gif
klaara
Puiki tema,labai aktuali thumbup.gif
Veitina,o nuorodoj esančius įklotus siuvat pardavimui ar ne taip supratau?
eling
QUOTE(meduolia @ 2010 11 25, 09:09)

gal kaip nors dar knopkutes primontuot ir prie kelnaičių  biggrin.gif tada prikniediji ne tik sparnelius bet ir patį įkločiuką prie kelnyčių  g.gif

*

Aš taip pat mąstau, kad geriausia išeitis tikriausiai būtų ir tomis dienomis spec kelnaitės, prie kurių galima būtų prisegti įklotą (knopkytėm), ar prilipdyti (su lipukais)... mastau.gif Per įkloto storį sėdint turėtų nesijausti jokie susegimai g.gif
veitina
Sveikutes 4u.gif

Grizau dukrele paklydele i temuke ax.gif visa gera saveite neturejau nei minuteles prisesti ir parasyti, bet dabar tai rasysiu, oj rasysiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Del slankiojimo, tai mano pirmieji irgi buvo iseje pasivaiksciot tongue.gif tai isidejau dar papildomai spaudziu, dabar taip priglunda, kad nebera jiems kaip issijudint tongue.gif

Baigsiu savo litanija veliau, nes mazoji uz skverno tampo, turbut jau uzsimane (.) ir liuliuko ax.gif
veitina
grizau tongue.gif

Meduolia, aciu uz pagyras ax.gif pabandyk keleta variantu ir tikrai pavyks 4u.gif

klaara, taip sitie pardavimui smile.gif

Beje, pradzioje ir as prisisiuvau nebalintu ir visai baltu, ir niekaip nesurapsdavau, kodel tinklapiuose apie ju siuvima beveik visi iklotai spalvoti, ryskus, o askui pastebejau, kad tikrai tos demeles mane nervina, todel dabar siuvu jau tik ryskesnius, visokius spalvotus, kad nieko nesimatytu tongue.gif Nors balti ar naturalios spalvos (nebalinti) man kazkodel tvarkingiau atrodo ax.gif

ryt bandysiu vel prisest ir paieskot nuorodu smile.gif

O jus siukit, siukit ir nuotraukeles kelkit, kad turetume ka apziurinet ir temuke pagyvetu mirksiukas.gif
xena
na va, užklupo mane netikėtai reikaliukas, teko per naktį suktis ir prisisiūti. tai ir pasidalinsiu.

siuvau pagal http://www.diapersewing.com/clothpads.htm iškarpą. na, ji yra plati, bet įklotai man išėjo normalaus pločio, tiesa sakant, kokio nori pločio tokio ir darai, nes gi tie krašteliai per visą ilgį turėtų užsilenkti, va pvz.
user posted image

čia atlekntas:
user posted image
tai kokio pločio vidinį įklotą padarai, per tiek ir užsilenkia.

dėjau viso trys sluoksnius: viršutinis toks veliurinis frotas (iš maximos paplūdimio rankšluosčių), viduje plonas įsiūtas bambukinis frotas irgi iš maximos rankšluosčių ir pulas. tai čia storasis, o plonus siuvau iš flanelinio viršaus, dviejų plonų vidinių flanelinių sluoksnių ir pulo. tiesa sakant man užtenka, bent jau iki kol norisi pasikeisti.

spaudes spaudžiau kad būtų ploniau tarp kojų, gal dėl to neslankiojo. nes pirmojo spaudes labai plačiai įspaudžiau jis ir slankiojo, o visi kiti - ne, net naktinis nepabėgo.

moterys, bet kaip patooogu thumbup.gif nepalyginsi su vienkartiniais. na, vienintelis nepatogumas skalbti, bet ir tas vertas. kaip prisimenu tuos bjaurius plastmasinius kraštelius, fui smile.gif
meduolia
QUOTE(xena @ 2010 12 08, 11:47)
na va, užklupo mane netikėtai reikaliukas, teko per naktį suktis ir prisisiūti. tai ir pasidalinsiu.
*

nugi dar tavo to posto nepaskaičius panašiai išsireiškiau sauskelnių temoj doh.gif kažkokia telepatija biggrin.gif

pagirsiu, gražu, bet aš viršų jaučiu desiu kokia flanelę ar labai švelnią medvilnę blush2.gif
o šiaip dėl spaudžių ir slankiojimo viską supratau taip ir maniau kad stipriai kelnaites tie kraščiukai turėtų suveržt ir nepabėgs thumbup.gif

kas liečia tas dienas, tai aš šį mėnesi kažkaip sugebėjau su tuo moon cupu išsiverst bet kai dienos ėjo į pabaigą mooncupa padėjau į šalį ir tokią chaltūrkę buvau pasidarius extra atveju, kad tik nesidėt vienkartinių, bet nerodysiu, šį mėnesį turėčiau pasisiūt kažką panašaus į tavo thumbup.gif tada pasigirsiu

o kas liečia jausmą su tekstile tai pritariu visom keturiom thumbup.gif būčiau žinojus apie tai anksčiau ech, bet geriau vėliau negu niekada cool.gif
juraciuxzx
O merginos, kaip su kasdieniniais iklotukais?
Man nelabai ju galima del pienliges ir seip man jie niezuli kelia, o va del nestumo iskyru daug ir man ikloteliai reikalingi. Taigi, ar bandet kas? Tai jeigu sparneliu nesiusiu tai bus nekas niekaip man jie nesilaikys...turbut?
rosebud1
aš pirmą kartą tokius matau smile.gif
ELlJA
Merginos, žaviuosi Jumis, kad sugalvojat tokių dalykėlių, bet pasakykit, man, tūndrai pliusą viso šito dalyko... Kažin ne paprasčiau nusipirkti 100 vnt. įklotų už 5 lt ir užteks jų 3 mėnesiam. Juk tuos daugkartinius daikčiukus reikia kasdien skalbti, o jei dar blogai išsiskalbs, sukels kokią alergiją ir t.t. O čia - panaudoji, išmeti, imi kitą... ax.gif Ar ne taip?
juraciuxzx
QUOTE(ELlJA @ 2010 12 15, 20:09)
Merginos, žaviuosi Jumis, kad sugalvojat tokių dalykėlių, bet pasakykit, man, tūndrai pliusą viso šito dalyko... Kažin ne paprasčiau nusipirkti 100 vnt. įklotų už 5 lt ir užteks jų 3 mėnesiam. Juk tuos daugkartinius daikčiukus reikia kasdien skalbti, o jei dar blogai išsiskalbs, sukels kokią alergiją ir t.t. O čia - panaudoji, išmeti, imi kitą... ax.gif  Ar ne taip?
*

man gydytoja juos draudzia naudoti, nes jie vieni is pienliges sukeleju...o man atsinaujina ir atsinaujina ir tikrai jeigu niezti ka kasdienai naudoti? Gydytoja liepe 5 poras kelnaiciu nesiotis ir pasikeisti...
o menesiniu metu tai apskritai grauzia nutrina ir t.t.
kaip 1,5m bernioka su sauskelnem medziaginem auginus tikrai tikiu kad ir maloniau medziaga nei sintetika.
Ir koks skirtumas i siuksliadeze mesti ar i kibira o paskui skalbyklen?
meduolia
QUOTE(ELlJA @ 2010 12 15, 19:09)
Merginos, žaviuosi Jumis, kad sugalvojat tokių dalykėlių, bet pasakykit, man, tūndrai pliusą viso šito dalyko... Kažin ne paprasčiau nusipirkti 100 vnt. įklotų už 5 lt ir užteks jų 3 mėnesiam. Juk tuos daugkartinius daikčiukus reikia kasdien skalbti, o jei dar blogai išsiskalbs, sukels kokią alergiją ir t.t. O čia - panaudoji, išmeti, imi kitą... ax.gif  Ar ne taip?
*

biggrin.gif dažniausiai tokioms moterims yra nesvetima ekologija biggrin.gif šiuos daigčiukus naudojančios moterys dažniausiai ir vaikus augina su vystyklais, daugkartinėmis sauskelnėmis ir pan.
Pliusas vienas pagrindinių yra dar ir komfortas, man asmeniškai nieko nėr malonesnio tomis dienomis kai nereikia tų sintetinių pakečiukų dėvėt, su medžiaginiais yra daug pigiau smile.gif

skalbimas ir džiovinimas man šiais laikais ne problema, aš išvis čia jokio vargo nematau, neskalbi, gi iš šulinio lediniame vandenyje rankomis biggrin.gif viskas automatizuota

dėl alergijų, man didesnes problemėles sukeldavo tie visi vienkartiniai sintetiniai pakečiukai, tamponiukai ir pan. Mano net ginė su daugkartiniais gyvena biggrin.gif buvom kažkada išsikalbėje, dėl visokių moteriškų reikaliukų blush2.gif
berta75
*

drinks_cheers.gif Ir aš nesuprantu g.gif blush2.gif
Gal kada nors iki to ir daaugsiu,bet kol kas,man,tai nesuprantamas dalykas blush2.gif doh.gif
ELlJA
Uoj, na nežinau nežinau. g.gif Be abejo, gerbiu Jūsų nuomonę ir pasiryžimą. Dėl ligos, kurią minėjo juraciuxzx, tada pilnai suprantu ir sutinku, juk norisi jaustis švariai ir keisti kelnaites 5 kart per dieną tikrai būtų nerealu. Bet nešioti vien dėl idėjinės ekologijos, tai čia jau kas kita. Man pvz nesijaučia ar esi su įklotu ar be įkloto (va čia aš ir vadinu komfortą, kad jų paprastai nesijaučia), nes šiais laikais jie pagaminami tokie švelnūs, kad manau tikrai atitinka medžiagos pojūtį. ax.gif Na, bet kokiu atveju, čia mano ir tik mano nuomonė. Sėkmės gamyboje, mielosios. 4u.gif
juraciuxzx
QUOTE(ELlJA @ 2010 12 16, 13:06)
Uoj, na nežinau nežinau.  g.gif  Be abejo, gerbiu Jūsų nuomonę ir pasiryžimą. Dėl ligos, kurią minėjo juraciuxzx, tada pilnai suprantu ir sutinku, juk norisi jaustis švariai ir keisti kelnaites 5 kart per dieną tikrai būtų nerealu. Bet nešioti vien dėl idėjinės ekologijos, tai čia jau kas kita. Man pvz nesijaučia ar esi su įklotu ar be įkloto (va čia aš ir vadinu komfortą, kad jų paprastai nesijaučia), nes šiais laikais jie pagaminami tokie švelnūs, kad manau tikrai atitinka medžiagos pojūtį.  ax.gif  Na, bet kokiu atveju, čia mano ir tik mano nuomonė. Sėkmės gamyboje, mielosios.  4u.gif
*

Na tai tik nuo poziurio ir priklauso, tai tiesiog paprastas pasirinkimas, kaip ir rinktis obuoli ar kriause, tiesiog vieni megsta viena vaisiu labiau kiti kita, taip ir cia. Net nereikalingos jokios priezastys, kazkas renkasi dzinsus kazkas velvetines ar dar kokias kitokias kelnes - bet esme ta pati - apsrengti smile.gif kazkaip daug ka stebina...bet ir su medziaginem sauskelnem tas pats - yra alternatyvu keletas ir mes pasirenkame individualiai, ka naudoti. Tik tiek. mirksiukas.gif
Ryto@Rasa
o iš kur jūs tą pulą gaunat? ir spaudes?
sudomino šis jūsų reikaliukas
xena
QUOTE(ELlJA @ 2010 12 16, 12:06)
Uoj, na nežinau nežinau.  g.gif  Be abejo, gerbiu Jūsų nuomonę ir pasiryžimą. Dėl ligos, kurią minėjo juraciuxzx, tada pilnai suprantu ir sutinku, juk norisi jaustis švariai ir keisti kelnaites 5 kart per dieną tikrai būtų nerealu. Bet nešioti vien dėl idėjinės ekologijos, tai čia jau kas kita. Man pvz nesijaučia ar esi su įklotu ar be įkloto (va čia aš ir vadinu komfortą, kad jų paprastai nesijaučia), nes šiais laikais jie pagaminami tokie švelnūs, kad manau tikrai atitinka medžiagos pojūtį.  ax.gif  Na, bet kokiu atveju, čia mano ir tik mano nuomonė. Sėkmės gamyboje, mielosios.  4u.gif
*

na va, o man ne vienas vienkartinis nepatogus, su visais niežti. ypač po pirmo gimdymo (po ilgos pertraukos) pasijautė. kai medžiaginius pabandžiau - net gyvenimas prašviesėjo, o taip jau tikėjausi iki grabo lentos kankintis kas mėnesį biggrin.gif
yra tų nepatogumų aišku - va jeigu kur išeini ir reik pakeisti - nešiotis su savim maišelį, jei kokiam biure į tuliką eini - visą rankinuką neštis. bet man atperka.

mamalora, jei vilniuje - tai avikos tekstilėj (prie kalvarijaus turgaus) yra visokių neperšlampamų medžiagyčių, bet tas iš spaudžių pulas visvien malonesnis, netaip slysta kelnaitėse.
Ryto@Rasa
aš gyvenu jonavos raj. o atsisiųsti iš kur galima būtų pulo ir spaudžių? ir kokiom kainom?
ir man per "tas dienas" pradeda nuo tų vienkart įklotų nieštėti blush2.gif
veitina
QUOTE(mamalora @ 2010 12 28, 02:32)
aš gyvenu jonavos raj. o atsisiųsti iš kur galima būtų pulo ir spaudžių? ir kokiom kainom?
ir man per "tas dienas" pradeda nuo tų vienkart įklotų nieštėti blush2.gif
*

Aš viską siunčiuosi iš spaudes.ten.lt 4u.gif parašyk jiems laiškutį ir pasakys tau kiek ir kas kainuoja mirksiukas.gif merginos minėjo, kad kažko panašaus į pul'ą yra ir mūsų parduotuvėse, bet bent jau Šiauliuose neužmačiau (nors labai ir neieškojau ax.gif )

Siuvėjėlės, o kur jūsų nuotraukos ir tt... g.gif
JulieTa
Kažin ne paprasčiau nusipirkti 100 vnt. įklotų už 5 lt ir užteks jų 3 mėnesiam.
*

is kur tokiu gaut, tokia gera kaina? blink.gif

QUOTE(meduolia @ 2010 12 15, 22:39)
Mano net ginė su daugkartiniais gyvena  biggrin.gif buvom kažkada išsikalbėje, dėl visokių moteriškų reikaliukų  blush2.gif
*

o kas tavo gine? g.gif labai idomu lotuliukas.gif

1. merginos, kiek jus tokiu iklotuku turit? g.gif
2. ir dar gal durnas klausymas, bet idomu, o jie visi pas jus vienodo dydzio? g.gif
3. ir dar klausimukas, mazdaug kuriam laikui jum to vieno iklotuko uztenka uzsidejus? g.gif
meduolia
tai vat, ech neišėjo pastot šį mėnesį, atslinko mėmės, teko per vieną naktį visą arsenalą susisiūti biggrin.gif blush2.gif
trumpai atsiliepsiu:
visi įkločiukai man išėjo iš atraižėlių likusių nuo sauskelnių siūvimo thumbup.gif sluoksniavau taip: pul'as, bambukinė medžiaga, flanelinė
dariau pagal tą pačią iškarpą kaip ir xena, gavosi tokie trumpoki pirmom dienom labai dažnai keisdavau, tas yra gerai, nes jautiesi nuolat fresh lotuliukas.gif thumbup.gif o šiaip pirmąsias gausiąsias dieneles budavau su moon cup'u plius tuo pasisiūtu įklotėliu su sparniukais, nieks niekur neprabėgo, avarijų nebuvo, tik pirmom dienom ten kažkur reikėjo išvaryt ir dar nelabai pasitikėjau tais daugkartiniais tai variau su vienkartiniu blush2.gif bet poto visas kitas dieneles draugavau su daugkartiniais, tikrai pasaka, o ne komfortas, jokių kaitimų, niežėjimų
dėl skalbimo tai prieš metant į skalbyklę truputį rankomis sutrinu,praskalauju, kad geriau išsikalbtų, pas mane baltos flanelės, jokių dėmelių neliko schmoll.gif
dėl slankiojimo tai spaudes sukaliau arti, kad tie sparnai suspaustų kelnaites kraštelius tai jokių slinkimų nepastebėjau thumbup.gif
na ką čia daugiau, gal vėliau kokį vieną pavyzdėlį įmesiu, pasicekavint, bet šiaip jokių pribumbasų nedariau, nes viskas iš antrinių žaliavų kaip sakant biggrin.gif tai grožio perdaugiausiai nėra, vėliau jei susirgsiu tokia pat manija kaip ir sauskelnių siuvimu, gal bandysim "ant mados" varyt biggrin.gif

Julieta, tau vardo ir pavardės reik? uoj viešoj ervėj tokių dalykų tikrai nesakysiu schmoll.gif biggrin.gif
JulieTa
QUOTE(meduolia @ 2011 01 06, 23:43)
vėliau jei susirgsiu tokia pat manija kaip ir sauskelnių siuvimu, gal bandysim "ant mados" varyt  biggrin.gif
*

meduolia, dekui uz ats wink.gif
o kiek vnt mazdaug turejai pasisiuvus, jei tik juos naudojai ir daznai keitei? g.gif
meduolia
nu man pirmom dienom tai labai gausu, tai aš gi su ta taurele, tai tą taurelę gal kas kokias tris-keturias valandas pasikeiti tuo pačiu ir įklotėlį, o pasisiuvau tai aš daaug, bet ne visi su sparnais, na man daug tų atražų PUL'o liko tai daug ir siuvau, bet daba tiksliai nepasakysiu, pasisiuvau gal išviso kokį 30vnt. bet naudojau mažiau, nu negaliu tiksliai pasakyt, gal po kokius 7-8 į dieną g.gif vistiek kažkur kas antrą dieną skalbdavau tai ir tuos "prijungdavau" biggrin.gif

Tomy
pasiskaičiau ir manau reik ir man meistrot smile.gif

O kas nesupranta koks skirtumas, tai tegu ir nesuprant. vo smile.gif

Aš dar nepasiuvau ale pagooglinau ir fajnu radau, tai paganom akelas mergelas wink.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

ir t.t ir t.t. jatuz kuo giliau internetan, tuo daugiau noro siūūūūūt biggrin.gif
4u.gif

saules zuikis
O skalbiat 60 laipsnių temperatūroje? Ir kokius miltelius naudojat? blush2.gif
NAJA
bigsmile.gif

user posted image
kwakse*
Sveikos. Skaitau ir žaviuosi. Na dabar bėdų dėl niežėjimo neturiu, bet kad būčiau sugalvojus siūtis įklotėlius, kai jų buvo. Kiek nervų ir sveikatos būčiau sutaupius. Tikrai turėtų būti patogu. Jau gundausi siūtis, tik kad nesu stipri siuvėja. blush2.gif
Klausimas: Kiek ir kokios medžiagos sluoksnių turi būti? Tas pulas tai čia kaip seilinukuose medžiaga neperšlampama būna? Ar ta bambukinė medžiaga būtina? Kaip spaudes reikia pritvirtint?
Ayaan
QUOTE(vaida009 @ 2011 01 23, 21:21)
Sveikos. Skaitau ir žaviuosi. Na dabar bėdų dėl niežėjimo neturiu, bet kad būčiau sugalvojus siūtis įklotėlius, kai jų buvo. Kiek nervų ir sveikatos būčiau sutaupius. Tikrai turėtų būti patogu. Jau gundausi siūtis, tik kad nesu stipri siuvėja. blush2.gif
Klausimas: Kiek ir kokios medžiagos sluoksnių turi būti? Tas pulas tai čia kaip seilinukuose medžiaga neperšlampama būna? Ar ta bambukinė medžiaga būtina? Kaip spaudes reikia pritvirtint?
*

Mano situacija irgi panaši, siuvimas nėra mano stiprioji pusė blush2.gif Pirktiniai gana brangūs, nors jau įmanoma rasti tokių, kokių reiktų ir Lietuvos interneto parduotuvėse (buvo pamenu parodytas puslapis, kuriame prekiaujama vienos mamytės siūtais įklotais, bet jie ten berods tik iš flanelės buvo, be pulo, tokie plonyčiai pasirodė, man tokių tikrai neužtektų). O neseniai pagūglinau ir radau pirkti su pulu, tinkamo ilgio, bet tikrai nepigus variantas, nes reiktų daugiau tų įklotų. tokie
Spaudės kaip supratau tvirtinamos tokiomis replėmis, tai jei nori siūtis, reiktų ir jas įsigyt turbūt, tiesa jų kainos nežinau, ir dar reik mokėt jomis naudotis biggrin.gif Nors šitie kiek matau yra be spaudžių, o su lipdukais gal.

Žodžiu išvada yra tokia, reik įgudusios siuvėjos su replėmis biggrin.gif , kuri galėtų pasiūti didesnį kiekį įklotų kiek pigiau, jei kas siuvate, atsiliepkit. Manau, kad gal ne man vienai aktualu 4u.gif
inesa stanele
Sveikos,as taip pat naudoju medziaginius iklotelius,pati pasisiuwau,galiu ir daugiau pasiuti jei atsiras perkanciu.Tai kai pasiusiu ikelsiu foto. O kur rasyti skelbima? I cia ar yra atskira iklotuku pardavinejimo tema? smile.gif
nojura
Sveikos 4u.gif Pasiskai2iau pas jus - na, apie daugkartinius įklotus ir sauskelnes jau ne pirmą dieną apsišvietinėju - ir iš kažkokio taupumo, ekologiškumo, smalsumo ar šiaip kokio "-umo" nusprendžiau, kad reikalas vertas išbandyt. Dabar esu nestuke.gif , tai mm nėra, bet jos bus vistiek paskui, tai dabar pasigaminus kokius plonesnius ir mažesnius galima būtų naudoti kaip kasdienius, o vėliau jie būtų skirti mm pabaigai, kai jau tik šiek tiek teplioja g.gif
Užsegimui galvoju naudoti lipukus arba tas paprastas prisiuvamas spaudes. Kaip tik turiu namie keletą, tai porai įklotukų užteks, o paskui jau, jei gerai pavyks, reikės dasipirkt.

QUOTE(Ayaan @ 2011 01 25, 01:37)
O neseniai pagūglinau ir radau pirkti su pulu, tinkamo ilgio, bet tikrai nepigus variantas, nes reiktų daugiau tų įklotų. tokie
*

unsure.gif blink.gif Oho, tikrai nesitikėjau, kad jų toooooooookia kaina... Na, atperka tas paskui, kad jie daugkartiniai gal, bet jei nori nusipirkt, kad išbandyt, ar tau šitaip tinka... doh.gif doh.gif
Almantaitė
sveikos, as irgi siuvausi daugkartinius kasdieninius iklotus, is pradziu pabandymui dariau is paklodes o i vidu dejau 4 sluoksniu idekla is senos maikutes, o uzsegima dariau su sagute. nei trukde, nei ka, siaip labai faini buvo, tai kitus siuvausi is flaneles. labai rekomenduoju toms, kurios dar neisbande smile.gif beje, neturiu jokiu problemu del nuslydimo, tiesiog kiekvienakart maunantis kelnaites pasitvarkau kad butu vietoje wink.gif
gitulia
Merginos, o i iklotus kalat tas pacias 20 dydzio spaudes, ar mazesnes? Netrukdo, nesijaucia?
Vis galvoju siuti ar nesiuti? biggrin.gif Ar uzteks tik sauskelniu pazaidimui g.gif
meduolia
QUOTE(gitulia @ 2011 01 30, 22:31)
Merginos, o i iklotus kalat tas pacias 20 dydzio spaudes, ar mazesnes? Netrukdo, nesijaucia?
Vis galvoju siuti ar nesiuti?  biggrin.gif Ar uzteks tik sauskelniu pazaidimui  g.gif
*

aš 20sukaliau viskas čiki, labiau jausdavosi tas čežantis plastikinis pampersas nei medžiaginis įklotėlis ir viena spaudė biggrin.gif
gitulia
QUOTE(meduolia @ 2011 01 30, 22:54)
aš 20sukaliau viskas čiki, labiau jausdavosi tas čežantis plastikinis pampersas nei medžiaginis įklotėlis ir viena spaudė  biggrin.gif
*

Aisku, turesim omenyje, kai ispresim dilema buti ar nebuti biggrin.gif
gruodinuke
sveikos 4u.gif

galų gale ir aš prisiruošiau wink.gif

va, rodausi, ko prigaminau, dabar lauksiu kito mėnesio mmm, kad išsibandyt galėčiau smile.gif

user posted image
user posted image

liko medžiagų likučių nuo daukartinių sauskelnyčių, tai viduj ir kanapės, ir froto, ir flanelės yra, kaip kokioj smile.gif apačia iš PUL'o. Nelabai man mašina su PUL'u draugauja, tai radau išeitį - apkantavau su juostele thumbup.gif
gitulia
gruodinuke, nu grazu ir spalvota thumbup.gif
O jus i sparnelius tiek pat medziagos sluoksniu siunat kaip ir i pati iklota ar maziau? Kaip sluoksniuojat papasakokit? 4u.gif Ar sparneliams uztenka pvz. PUL ir 1 sluoksnio flaneles, o i ikloto viduri dar koki bambuko sluoksni ar du isiut? ar kitaip siunas?
Almantaitė
kokie mieli gruodinukes ikloteliai wub.gif as irgi laukiu kada mm turesiu ir ko gero pasisiusiu kelis pabandymui, paziuresiu kaip nesiojasi, nes kasdieninius labai patinka nesiot ir skalbimas problemu nesudaro smile.gif
o cia video kaip pasisiuti dekliuka ikotams rankineje nesiotis http://www.youtube.com/watch?v=2jPf4j_XtKo
juraciuxzx
QUOTE(gruodinuke @ 2011 01 31, 01:57)
sveikos  4u.gif

galų gale ir aš prisiruošiau wink.gif

va, rodausi, ko prigaminau, dabar lauksiu kito mėnesio mmm, kad išsibandyt galėčiau smile.gif

user posted image
user posted image

liko medžiagų likučių nuo daukartinių sauskelnyčių, tai viduj ir kanapės, ir froto, ir flanelės yra, kaip kokioj smile.gif apačia iš PUL'o. Nelabai man mašina su PUL'u draugauja, tai radau išeitį - apkantavau su juostele  thumbup.gif
*

labai faini ikloteliai, siusiuos ir as kai jau reikes, o as manau teflono pedele tave isgelbetu:) ir susidraugautu masina su pulu. mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.