Vilnoja
2006 02 02, 16:06
Reikalinga skubi pagalba... Situacija: Mano vyras, gavo tėvo palikimą- 1h Šalčininkų rajone. Susitvarkė dokumentus, taigi žemė jau jo vardu. Tik yra viena bėda, vyro seneliai paliko jo tevui zeme, o tevo broliui-nama...Mirus tevui, brolis pardavė namą (be žemes, kadangi ji tapo vyro, pagal palikimą) ir išvažiavo...dabar vyras nori parduoti tą žemę..bet ten stovi tas namas - o savininkas kitas... (pagal įstatimą jis turi teisę pirmas pirkti žemę iš mano vyro) bet jis sako "man tos žemės nereikia" už ją reikia mokėti..Kaip dabar parduoti tai?
*Julyte*
2006 02 02, 21:39
Nu čia tai geras  Kaip galima nusipirkti namą be žemės? Pasidomėkit tų žmonių (pagal kadastro lapą) ką jie nusipirko ? gal jie norės tos žemės? Arba gal teks atskirti sklypą nuo namo  Siulyčiau eiti į savivaldybę ir tiksliau išsiaiškinsit
Vilnoja
2006 02 02, 21:46
butent..jie nusipirko tik nama...o zemes jie pirkti net nenori...sako nereikia.
Pasiulote nusikelti nama nuo jusu zemes jei jiems jos nereik , siaip cia nelabai imanomas dalykas .
manager
2006 02 11, 12:49
QUOTE(renax @ 2006 02 04, 11:31) Pasiulote nusikelti nama nuo jusu zemes jei jiems jos nereik , siaip cia nelabai imanomas dalykas . To Vilnoja, Tavo atvejis nera nei keistas, nei neiprastas. Namas yra vienas NK turtas, zemes sklypas kitas. Jie nebutinai turi priklausyti vienam asmeniui. O zmogelis kuris nenori pirkti viso sklypo gudrus, nes jis ir taip turi teise prieiti prie savo statiniu(Statinių servitutas). O kas liecia pardavima, tai jeigu tas žmogus sklypo neperka, gali ji parduoti kam nors kitam.
Vilnoja
2006 02 11, 15:59
o kas nores pirkti sklypa ir dar su kazkieno namu? manau, niekas. Mes galvojame, gal atidalinti zeme po namu ir laisva plota, o kur namas zeme parduoti valstybei. Sako galima, ar taip?
manager
2006 02 11, 16:40
Bet tam zmogus, kuris turi nama gali tik prieiti prie savo pastatu, jis negali laisvai bastytis po visa plota. Nezinau kokia ten situacija tikra situacija. Kiek statiniu stovi sklype? Gali ji truputi "paspausti" del zemes pirkimo po savo pastatais, butu ir jam ramu del ateities, ir tau gerai. O jei kategoriskai nesutinka tu gali SAVO sklype (taciau pas ji kieme, jam po langais) daryti bet ka, kad ir kaimynu malkas ziemai sandeliuot. Zodziu kiemas tavo, tik ir jis turi teise po ji vaiksciot (jokios statybos ar pan. be tavo leidimo).
Vilnoja
2006 02 11, 19:55
na..faktas: jis nenori pirkti, siuleme. Jis prisistates ten velniai zino ko..ir kiek..be leidimu. (mes zeme atgavome palikimu spalio menesi). Ir jis kategoriskai pasakes-man ir taip gerai, o uz zeme reik moketi...(beja, jis senstelejes gerokai). Su juo jokiu derybu negali buti, negraziai pasakysiu, bet jis "trenktas". Sako,jog namas svarbiau uz zeme...ir mes jo neisvarysim.
Vilnoja
2006 02 11, 20:12
na..faktas: jis nenori pirkti, siuleme. Jis prisistates ten velniai zino ko..ir kiek..be leidimu. (mes zeme atgavome palikimu spalio menesi). Ir jis kategoriskai pasakes-man ir taip gerai, o uz zeme reik moketi...(beja, jis senstelejes gerokai). Su juo jokiu derybu negali buti, negraziai pasakysiu, bet jis "trenktas". Sako,jog namas svarbiau uz zeme...ir mes jo neisvarysim.
pukuota
2006 02 12, 19:45
Kaip supratau, namą pardavė ne tas asmuo, kuris buvo žemės savininkas, tai yra, tavo vyro tėvo brolis, ar ne? Šiaip jau tai nelabai galima: notaras, kuris tvirtino pardavimo sutartį turėjo išsiaškinti, kokiu pagrindu žemės sklypu, kuriame yra namas, naudojasi pardavėjas ir įtraukti į sutartį nuostatą apie tai, kokiu pagrindu žeme naudosis pirkėjas. Tarkim, mano supratimu, pardavimas be tavo vyro tėvo, kaip žemės savininko sutikimo (jeigu jo nebuvo)  Turėjo būti kažkoks patvirtinimas iš žemės savininko pusės, kad jis suteiks nuomos ar panaudos teisę į žemę pastato savininkui ar panašiai.. Žinoma, viską galima apskųsti, bet nežinau, ar apsimoka. Galima reikalaui teismo keliu nugriauti neteisėtus Jūsų žemėje esančius pastatus. Tik nežinau, ar apsimoka Ko gero, Jūsų sprendimas su atidalijimu pakankamai normalus. Papildyta:Turėjau galvoje, kad pakankamai realu teismo keliu reikalauti, kad būtų nugriauti tie statiniai, kurie pastatyti be sklypo savininko sutikimo, be leidimų ir pan. bet tų, kuriuos jis nusipirko - nelabai.
Vilnoja
2006 02 14, 08:59
na..tas namas statytas labai seniai...kai dar buvo teiseta, taigi dabar nieko griaut neleis...  Vakar namo savininkas paskambijo, pasiule pinigu uz sklypa (aisku, juokinga suma  uz 1h 8000LT) ten sodas labai didelis, gera zeme, paciame miestelyje. As pasiuliau vyrui, kai pavasari matininkai matuos zeme, tegu atmatuoja jam zemes uz 8000Lt, ir atskirtio jo sklypa nuo savojo..tegu ten daro tada ko nori..iseis jam kokie 10a ir uzteks...
Carpe diem
2008 02 29, 12:21
O jeigu situacija tokia, kad žemės savininkas nenori leisti naudotis jo žeme, kad patektum į savo namą? Kaip ten yra su tuo servitutu? galvoju kreiptis į teismą, kad nustatytų kelio servitutą, bet kiek domėjausi, pirma reiktų gal bandyti susitarti gražiuoju ir pas notarą pasirašyti servituto nustatymo sutartį. Gal kas susidūrėt? Gal kas praktikos turit?
jokubas
2009 04 20, 15:24
pas mus kazkas panasaus, gyveno mano mociute kaime ir viena diena prisistate kazkokia alkoholike, tipo inai nusipirkus puse namo. dabar situacija tokia, yra 9 ariu zemes sklypas kurio priekyje stovi namas, zeme pilnai priklauso mano mamai, ir mes lyg noretume ten tvarkytis, griauti ta sena nama kuris vos stovi, gal kazka statyti sklypo gilumoje, ar parduoti,ar panasiai, bet ten gyvena ta moteris alkoholike, kuri viska ten apleidusi, padariusi is to namo dalies tikraja zodzio prasme viesnami kazkoki, ir t.t, visur siuksles ir pan. norejau paklausti, gal zinote nuo ko pradeti viska tvarkyti, kaip daryti ir su kuo tartis ir sneketi.
jokubas
2009 05 13, 11:32
na su savimi pasnekesiu, reikalai pasistumejo, jau aiskiau viskas, jei kas susidurs su sitokia problema tai jau gal galeciau truputi padeti
|
|