Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kontraceptinės tabletės "Yasminelle"
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Kontraceptinės priemonės
Pages: 1, 2, 3, 4
doviliuke21
Tęsiam temelę... 4u.gif

Ppaildyta:

Sena tema.
Mimuke
QUOTE(doviliuke21 @ 2010 11 16, 18:33)
Merginos, o jeigu pirma menesiniu diena neisgersiu tabletytes o tik rytoj isgersiu ar nieko blogo nebus?? nes recepta darbe palikau ir negaliu nusipirkti...  g.gif Nes ir ta pirma men diena toks tepimas daugiau negu normalios menesines...  rolleyes.gif
*

na speju nelabai gerai... bet jei kitos iseities bet kokiu atveju nera, tai as dar po to papildomai vel saugociau kokias 7 dienas... smile.gif
kosminute
Ups, norėjau paskaityti seną temą, tačiau atidarė apie šuniukus smile.gif Turbūt klaidelė įsivėlė.
Mimuke
QUOTE(kosminute @ 2010 11 17, 21:29)
Ups, norėjau paskaityti seną temą, tačiau atidarė apie šuniukus  smile.gif  Turbūt klaidelė įsivėlė.
*

panasu, kad ne ta nuoroda idejo..
siaip paversk keleta psl atgal, turetum atrast senaja tema mirksiukas.gif
Monita20
Sveikos,
Ilgai laika naudojau yasminelle, taciau dabar pasitarusi su ginekologe, pereisiu prie ziedo.
Taigi liko nepanaudota nauja viena pakuote, pirkta spalio men. Galeciau parduoti. - 40lt
Turiu ir dar viena pakuote, taciau ten isgerta viena tablete (treciadienio smile.gif),. - 35Lt kazkaip pradejau, bet pasitarusi su ginekologe, nutraukiau ir nuo kito men bandysiu zieda.
paperdoll
gal kas skubiai galetu patarti.. siandien isgeriau paskutine dezutes tablete ( po pertraukos vel pradejau gerti sitas tabletes) , paskutine savaite truputeli tepa, bet visiskai visiskai mazai, anksciau kai geriau sitas tabltetes visiskai netepdavo, na bet ne esme. anskciau menesines po paskutines tabletes prasidedavo 4-5 diena, nei diena anskciau, o si sestadieni bus man svarbi diena, todel nusprendziau nutolinti menesines ir pradeti gerti kita pakuote. Ir instrukcijoj ir gydytoja pasake, kad pilna pakuote gerti nebutina todel nusprendziau isgerti apie 5 tabletes... vat dabar galvoju nieko tokio, jei as pradesiu gerti be pertraukos nauja pakuote jeigu man vos vos tepa?
Mimuke
QUOTE(paperdoll @ 2010 11 22, 13:47)
gal kas skubiai galetu patarti.. siandien isgeriau paskutine dezutes tablete ( po pertraukos vel pradejau gerti sitas tabletes) , paskutine savaite truputeli tepa, bet visiskai visiskai mazai, anksciau kai geriau sitas tabltetes visiskai netepdavo, na bet ne esme. anskciau menesines po paskutines tabletes prasidedavo 4-5 diena, nei diena anskciau, o si sestadieni bus man svarbi diena, todel nusprendziau nutolinti menesines ir pradeti gerti kita pakuote. Ir instrukcijoj ir gydytoja pasake, kad pilna pakuote gerti  nebutina todel nusprendziau isgerti apie 5 tabletes... vat dabar galvoju nieko tokio, jei as pradesiu gerti be pertraukos nauja pakuote jeigu man vos vos tepa?
*

pradek gerti ryt kita pakuote ir tiek...
tik idomu kodel planuoji tik 5tabletes isgert? juk menesio pakuote kaip ir sugadinta tada butu g.gif nes kiek suprantu po tu 5 daryt pertrauka planuoji?
as visad geriu po pilna pakuote, niekad neskirstau, tai uztai keista pasirode...
paperdoll
Mimuke o kam man gerti visa pakuote jeigu galima isgerti (atitolinti) tik savaitei? turiu likusiuju nepanaudotu tableciu, ir siaip, negaila man butu nauja pakuote del kelet. tableciu ardyti, nes kazkaip jeigu imanoma maziau atitolinti jas tai kodel gi ne..
Mimuke
QUOTE(paperdoll @ 2010 11 22, 16:23)
Mimuke o kam man gerti visa pakuote jeigu galima isgerti (atitolinti) tik savaitei? turiu likusiuju nepanaudotu tableciu, ir siaip, negaila man butu nauja pakuote del kelet. tableciu ardyti, nes kazkaip jeigu imanoma maziau atitolinti jas tai kodel gi ne..
*

as tai tokiais atvejais, isvis menesi pabunu be mmm, nes tada antra pakuote imu visa gert ax.gif ax.gif
bet retai kada taip darau, vis neuztaiko jos ant reiksmingu man ivykiu hihihi.gif
o siaip, pirma karta is taves isgirdau kad galima ir sitaip daryt, nepastebejau ir toj mini knygutej kad butu minima, jog atitolinti nebutina visa pakuote gert, uztai ir keista pasirode ax.gif
paperdoll
o tu paziurek ant pacios dezutes parasyta wink.gif
Milledi*
as tai pirma karta girdziu,kad taip galima gerti tabletes g.gif nes kai kalbejau su gine, tai sake jog noriu atitolinti ar nenoriu td mm, tai reikia gerti be pertraukos. taciau,kad galima gerti kelias tai man keistai skamba schmoll.gif
Sonija145
sveikos o as pabaigiau gerti kontrp,bet man jokios menesines neprasidejo po pakuotes...ir dbr nebegeriu laukiu kada mano jos atsiras..... o laukiu jau visa menesi....ar normalu?
Mimuke
QUOTE(Sonija145 @ 2010 11 22, 22:08)
sveikos o as pabaigiau gerti  kontrp,bet man jokios menesines neprasidejo  po pakuotes...ir  dbr  nebegeriu laukiu kada mano jos atsiras..... o laukiu jau visa menesi....ar normalu?
*

nenormalu mirksiukas.gif pirma, tai jei pradejai gerti, tai ir reikejo gert, o ne sugalvot nutraukti 4u.gif
pavyzdziui, mano mmm pries pradedant gert KT buvo tikras bardakas, kada noredavo tada ateidavo doh.gif dabar metus speju butu kazkas panasaus ir laukciau jei ne menesi, tai du ax.gif doh.gif
ir kas del neatejimo, tai man geriant pacia pirma pakuote ir darant ta pertrauka buvo taip kad ir vos vos kazkas ten gavos ir taip nesupratau ar jos ten buvo ar ne doh.gif dabar ir kartais ateina su patepliojimai, kartais buna vos vos diena ar dvi.. bet ir tokios mazutes smile.gif nors niekad gausiu as ir neturedavau schmoll.gif

o tavo situacijoj tai nzn... del ramybes gali pasidaryt testa, jei noris... bet nemanau kad cia nestuke.gif ax.gif
ir jei sugalvosi vel pradet gert, tai nenutraukinet mirksiukas.gif nera gerai taip, kada sugalvoji 4u.gif
paperdoll
QUOTE(Milledi* @ 2010 11 23, 00:03)
as tai pirma karta girdziu,kad taip galima gerti tabletes g.gif  nes kai kalbejau su gine, tai sake jog noriu atitolinti ar nenoriu td mm, tai reikia gerti be pertraukos. taciau,kad galima gerti kelias tai man keistai skamba schmoll.gif
*

blin. mergaites... doh.gif atidarykit pakuote, virsuje parasyta , jeigu norite atitolinti..bla bla... laika be kraujavimo galite ilginti kiek norite, bet ne ilgiau negu iki kitos pakuotes pabaigos"... na ka, jums gal nufotografuoti ir atskanuoti? smile.gif

mano gine man is karto tai pasake, kad ilginti galima tiek, kiek nori, o ne butinai dvi pakuotes is karto. dar karta sakau, paziurekite tableciu pakuote, ten kur parasyta apie praleistas tabletes, virsuje, nezinau kaip daugiau papasakoti.
Milledi*
QUOTE(Sonija145 @ 2010 11 23, 00:08)
sveikos o as pabaigiau gerti  kontrp,bet man jokios menesines neprasidejo  po pakuotes...ir  dbr  nebegeriu laukiu kada mano jos atsiras..... o laukiu jau visa menesi....ar normalu?
*

o seniai jau vartojate KT?

QUOTE(paperdoll @ 2010 11 23, 09:46)
blin. mergaites... doh.gif  atidarykit pakuote, virsuje parasyta , jeigu norite atitolinti..bla bla... laika be kraujavimo galite ilginti kiek norite, bet ne ilgiau negu iki kitos pakuotes pabaigos"... na ka, jums gal nufotografuoti ir atskanuoti? smile.gif

*

Isties tik dbr pastebejau blush2.gif man nepasitaike joku progu, tai ir neteko atitolinti mm.. tdl ir likau "zalia" doh.gif
Sonija145
QUOTE(Milledi* @ 2010 11 23, 13:17)
o seniai jau vartojate KT?

nee tik viena pakuote isgeriau...
Milledi*
QUOTE(Sonija145 @ 2010 11 24, 19:57)
nee tik viena pakuote isgeriau...
*

O papildomai saugojotes? nes pirma menesi geriant reikia papildomu apsisaugojimo priemoniu smile.gif
Mimuke
QUOTE(Milledi* @ 2010 11 25, 20:27)
O papildomai saugojotes? nes pirma menesi geriant reikia papildomu apsisaugojimo priemoniu smile.gif
*

ne pirma menesi, bet pirma savaite ax.gif
Milledi*
QUOTE(Mimuke @ 2010 11 26, 02:41)
ne pirma menesi, bet pirma savaite  ax.gif
*

Man gine tai patare menesi ax.gif
Mimuke
QUOTE(Milledi* @ 2010 11 26, 12:06)
Man gine tai patare menesi  ax.gif
*

oho, idomu kodel mastau.gif nes tikrai tiek daug nereikia, juk ir informacijos lapelyje yra parasyta, kad tik pirmaja savaite ax.gif ax.gif
Milledi*
QUOTE(Mimuke @ 2010 11 26, 19:45)
oho, idomu kodel mastau.gif nes tikrai tiek daug nereikia, juk ir informacijos lapelyje yra parasyta, kad tik pirmaja savaite  ax.gif  ax.gif
*

perskaiciau infomacini lapeli, taciau labiau pasitikejau gydytojos patarimu, nes tikrai dar nenorejau vaikucio biggrin.gif
Sonija145
na nesu nescia as dariausi testukus...
bet idomu ,man mmm dar neatsirado,o jauciuosi kuo puikiausiai
Mimuke
QUOTE(Sonija145 @ 2010 11 26, 20:33)
na nesu nescia as dariausi testukus...
bet idomu ,man mmm dar neatsirado,o jauciuosi kuo puikiausiai
*

gali pabandyt pagert E vitamina, man padedavo issaukti mmm mirksiukas.gif
siaip nemanau kad mmm nebuvimas itakoja savitauta ax.gif
Sonija145
QUOTE(Mimuke @ 2010 11 28, 05:28)
gali pabandyt pagert E vitamina, man padedavo issaukti mmm  mirksiukas.gif
siaip nemanau kad mmm nebuvimas itakoja savitauta  ax.gif
*

na bandysiu aciu uz patarimus smile.gif
marsule
sveikos smile.gif

vartoju yasminelle, dar tik pirma pakuote, isgeriau jau 12 tabletyciu, teplioja vis dar.. bet tikiuosi isgerus sia pakuote praeis. Noreciau paklausti ar isgerus 12 tableciu esu jau pilnai apsaugota nuo nestumo? Ar dar reikia saugotis? blush2.gif
Milledi*
QUOTE(marsule @ 2010 12 02, 10:40)
sveikos smile.gif

vartoju yasminelle, dar tik pirma pakuote, isgeriau jau 12 tabletyciu, teplioja vis dar.. bet tikiuosi isgerus sia pakuote praeis. Noreciau paklausti ar isgerus 12 tableciu esu jau pilnai apsaugota nuo nestumo? Ar dar reikia saugotis? blush2.gif
*

turetu praeiti mirksiukas.gif taip,esi. man gine patare saugotis visa menesi, nors papildomai saugotis reikia tik pirmaja savaite 4u.gif
paperdoll
o man po pirmos pakuotes menesines neatsirado, maude pilva, truputeli patepe ir vsio... sestadieni jau pradesiu gerti antra pakuote, tikiuosi tai normalu :/
Mimuke
QUOTE(paperdoll @ 2010 12 02, 10:20)
o man po pirmos pakuotes menesines neatsirado, maude pilva, truputeli patepe ir vsio... sestadieni jau pradesiu gerti antra pakuote, tikiuosi tai normalu :/
*

vartojant KT normalu mirksiukas.gif
*Pastilė*
saugotis jas geriant reikia visada, as su jomis pastojau. gine sake kad jose labai mazas hormonu kiekis tad didele pastojimo tikimybe smile.gif
marsule
QUOTE(Mimuke @ 2010 12 02, 16:24)
vartojant KT normalu  mirksiukas.gif
*

Papildyta:
QUOTE(*Pastilė* @ 2010 12 03, 19:16)
saugotis jas geriant reikia visada, as su jomis  pastojau. gine sake kad jose labai mazas hormonu kiekis tad didele pastojimo tikimybe  smile.gif
*

tai koks tikslas jas gerti, jei saugotis papildomai reikia? lotuliukas.gif
Milledi*
QUOTE(marsule @ 2010 12 03, 23:01)
tai koks tikslas jas gerti, jei saugotis papildomai reikia?  lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
camelia1525
HM g.gif Norejau pasiskaityti senesne tema ,paspaudziau ant nuorodos kuri yra ideta pradzioj temos ir man kazkodel ismeta apie sunu edala o ne apie KT lotuliukas.gif
Milledi*
QUOTE(camelia1525 @ 2010 12 05, 12:45)
HM g.gif  Norejau pasiskaityti senesne tema ,paspaudziau ant nuorodos kuri yra ideta pradzioj temos ir man kazkodel ismeta apie sunu edala o ne apie KT lotuliukas.gif
*

Matyt panele suklydo imesdama linka tongue.gif
Senoji tema cia:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=399957
camelia1525
QUOTE(Milledi* @ 2010 12 05, 20:00)

Aciu smile.gif prie to pacio noriu paklausti ar kam buvo taip kad geriant sitas KT labai jautri krutine butu?
Milledi*
QUOTE(camelia1525 @ 2010 12 06, 12:17)
Aciu  smile.gif  prie to pacio noriu paklausti ar kam buvo taip kad geriant sitas KT labai jautri krutine butu?
*

prasau mirksiukas.gif
nezinau kaip kitoms, taciau man is pat pradziu budavo jautri krutine, bet po kurio laiko viskas susitvarke 4u.gif
Sonija145
QUOTE(camelia1525 @ 2010 12 06, 11:17)
Aciu  smile.gif  prie to pacio noriu paklausti ar kam buvo taip kad geriant sitas KT labai jautri krutine butu?
*

man buvo taip visada kai geriau
Mimuke
QUOTE(camelia1525 @ 2010 12 06, 09:17)
*

buvo ax.gif
camelia1525
QUOTE(Mimuke @ 2010 12 06, 20:53)
buvo  ax.gif
*

Tai tada turbut normalu kad jautri,nes jau galvojau nestuke.gif dar tik ipusejau gerti sitas KT staigmenu po kolkas nesinori mirksiukas.gif
Mimuke
QUOTE(camelia1525 @ 2010 12 07, 09:40)
Tai tada turbut normalu kad jautri,nes jau galvojau  nestuke.gif dar tik ipusejau gerti sitas KT staigmenu po kolkas nesinori mirksiukas.gif
*

tikrai nemanau, kad nestuke.gif jei jas taisyklingai geri ax.gif ax.gif
man buvo jautri gal pacioj pradzioj menesi ar siek tiek daugiau ax.gif
ir karts nuo karto jautroka buna pries mmm ax.gif
marsule
man kazkaip, nera jautri krutine, baigineju pirma pakuote schmoll.gif , turbut kiekvienam skirtingai
camelia1525
QUOTE(Mimuke @ 2010 12 07, 14:58)
tikrai nemanau, kad  nestuke.gif jei jas taisyklingai geri  ax.gif  ax.gif
man buvo jautri gal pacioj pradzioj menesi ar siek tiek daugiau  ax.gif
ir karts nuo karto jautroka buna pries mmm  ax.gif
*

Na taisiklyngai geriu 4u.gif Tikiuosi po kazkiek laiko praeis nes ir dabar skaiciausi informacini lapeli raso kad gali buti jautri krutine rolleyes.gif
Spurga577
Merginos, patarkite nežiniukei:
- nusipirkau Jasminelle, nes noriu pagreitinti mm (tiesiog už savaitės lekiu atostogų, o kaip tik tuo metu man mm). Galvoju, kad jei pragėsiu gerti KT, tai prasidėl mm anksčiau. Ar tai tiesa?

- Jei tiesa, tai kaip gerti? suprantu, kad pagal savaitės dienas, bet iš kurios pusės? nes lapelis vartosi? ir savaitės dienos gaunasi kaip ir tos pačios, bet kaip ir kitoje eilutėje? žiūrėti į lapėlį su išgaubta puse, ar ten kur folija?

Iš anksto dėkui už atsakymą
Mimuke
QUOTE(Spurga577 @ 2010 12 31, 14:16)
Merginos, patarkite nežiniukei:
- nusipirkau Jasminelle, nes noriu pagreitinti mm (tiesiog už savaitės lekiu atostogų, o kaip tik tuo metu man mm). Galvoju, kad jei pragėsiu gerti KT, tai prasidėl mm anksčiau. Ar tai tiesa?

- Jei tiesa, tai kaip gerti? suprantu, kad pagal savaitės dienas, bet iš kurios pusės? nes lapelis vartosi? ir savaitės dienos gaunasi kaip ir tos pačios, bet kaip ir kitoje eilutėje? žiūrėti į lapėlį su išgaubta puse, ar ten kur folija?

Iš anksto dėkui už atsakymą
*

idomu kodel nepasitariai su gine ax.gif

siaip jos greiciau neateis mirksiukas.gif beeeet, tu mmm gali praleisti mirksiukas.gif isgersi sita pakuote, nedaryk jokios pertraukos ir pradek kita pakuote ax.gif

o gerti jas labai paprasta, prie kiekvienos tabletes yra parasyta savaites diena: Pr/P./E arba A/O./T arba T/T./K ir t.t.t bigsmile.gif pirmadienis antradienis treciadienis ir t.t.
siandien kokia diena? penktadienis, tai imi ir isgeri pirmoj eilutej tablete ties raidem kur penktadienis P/PK./R ax.gif ryt gersi sekancia tablete ax.gif
taip bus tau paprasciau, jei kartais sudvejosi - geriau siandien tablete ar ne hihihi.gif man taip karstais buna, kad sudvejoju, tai ir matau, ties ta diena isgerta ar dar ne mirksiukas.gif

kiek suprantu nusipirkai tik del atostogu, siaip su kontracepsija taip zaist negalima, menesiuka pagersiu, nutrauksiu, jei vel sumastysiu vel pagersiu 4u.gif

tikiuos issamiai ir aiskiai atsakiau i tavo klausimas ax.gif
Cinside
Po antibiotikų vartojimo kada galima papildomai nebesisaugoti? Kiek laiko turi praeiti? Savaitė? Dvi? g.gif
Mimuke
QUOTE(Cinside @ 2011 01 15, 09:16)
Po antibiotikų vartojimo kada galima papildomai nebesisaugoti? Kiek laiko turi praeiti? Savaitė? Dvi?  g.gif
*

nezinau, kiek is tikruju, bet as viena savaite papildomai saugojaus mirksiukas.gif
malvena
Merginos, manau paklausiu jusu nes siuo metu neturiu galimybes apsilankyti pas gydytoja.. ax.gif Zodziu problema tokia: pradejau gerti yarina pries tris menesius.. pries sventes apsilankiau pas gydytoja kuri pasake pabandyt pakeist i yasminelle nes maziau hormonu ir pan.. bet nieko nepaaiskino ir man pasirode gana nepatikimas jos pasakymas. Ar pakeitus reikia papildomos apsaugos? gal kas is jusu irgi nuo yarinos perejo prie yasminelle? unsure.gif
jurguulle26
Sveikos mergaitės na ir aš pasisakysiu išgeriau pirmą pakuotę. Na man viskas gerai jokio šalutinio nėra, jokiu skausmų galvos ar krūtinės, svorio kitimo ar pan. na bet sirgimas žinokit tai ką aš žinau gal čia pirmą kart..... ne jokių skausmų nėra bet gausa tai tyliu jau trečia naktis kaip pabundu švelniai tariant baloje.....niu matysiu kas bus toliau smile.gif
noriu pasakyti kad pirmą kartą naudoju KT anksčiau sirgimai buvo kur kas normalesni
marsule
QUOTE(jurguulle26 @ 2011 03 25, 21:55)
Sveikos mergaitės na ir aš pasisakysiu išgeriau pirmą pakuotę. Na man viskas gerai jokio šalutinio nėra, jokiu skausmų galvos ar krūtinės, svorio kitimo ar pan. na bet sirgimas žinokit tai ką aš žinau gal čia pirmą kart..... ne jokių skausmų nėra bet gausa tai tyliu jau trečia naktis kaip pabundu švelniai tariant baloje.....niu matysiu kas bus toliau  smile.gif
noriu pasakyti kad pirmą kartą naudoju KT anksčiau sirgimai buvo kur kas normalesni
*

sveika, man kaip tik vartojant sias KT mmm buvo negausios, tokios normalios ir siaip trukdavo max 5 dienos thumbup.gif bet matyt kiekvienai skirtingai
Mimuke
oho g.gif kaip idomiai ! Pas mane visad mmm ateidavo penktadieniais vos vos ir jau sestadieni pavakariais iseidavo... g.gif
jurguulle26
na va mano pažįstamos irgi sako kad KT labai palengvina mėnesinės, deja man įvyko priešingai blink.gif na matysiu kaip bus toliau, šiaip kol kas šiomis Kt patenkinta jaučiuosi gerai smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.