Borderline
2005 05 06, 13:50
sveikos merginos. visu pirma noriu pasakyti, kad labai laukiu savo vaiko ir ne uz ka nekeisciau esamos situacijos. tik pora problemyciu atsirado. trumpai: esu tik 5am menesy, o priaugau jau 12 kg. mano ginekologas mane ispejo, kad jei ir toliau taip augs svoris, bus sunku ji numesti, atsiras striju, iskils diabeto pavojus ir tt, ir tt...man buvo geda ir nemalonu, be to, salia sedejo mano vyras, ir mes abu emem tesintis, kad va, eisim plaukioti, mesti svori... pati sau atrodau kaip dramblys. mano veidas nusetas spuogais ir dar egzema ant virsaus, raudonos serpetojancios demes. krutine ir nugara spuoguota. visas priaugtas svoris suejo i kojas, virsutine kuno dalis liko beveik kaip buvusi! jauciuosi, lyg mane temptu zemyn mano "pirmas aukstas", t.y., storos kojos ir uzpakalis. pilvas kaip septintam menesy. plaukai ataugo, pilki, prisiploje, beformiai. is tkruju valgau as gerai, nepersibadauju. bet as turiu tam savo priezasciu - as 6 metus sirgau ivairiais valgymo sutrikimais, gydziausi ligonineje, pas psichologus, ilgai geriau antidepresantus, skrupulingai laikiau 55 kg svori. be to, 9 metus rukiau. ir isgerdavau, kai nesisekdavo, net, sakyciau, isgerinedavau. del savo pirmo stebuklo atsisakiau vaistu, alkoholio ir cigareciu, persivalgymo ir vemimo, badavimo. dabar sveriu 68... kosmetikos vartoti NEGALIU ir NENORIU, nes mane iki siol tebepykina, ir stipriai (ne kasdien). ir kas galetu pagalvoti, kad anksciau buvau kosmetikos maniake!kas mane pamato, nuziuri, sako, hmmm, pasikeitei... mano vyras sako, kad as jam graziausia, vercia eiti pasivaikscioti, plaukioti, stengiasi mane paguosti, palaikyti, nuraminti...labai padeda. bet uztenka paziureti i veidrodi ir ten pamatyti stora spuoguota drambli, ir norisi tik verkti... o kaip myletis, negalvojant apie savo trukumus? dabar maziau dirbu ir bunu daugiau namie-versu, skalbiu, lyginu, svajoju apie vaika. man kartais patinka kuistis namie. bet kazkoks pasalinis balsas man vis kuzda: na va, tapai stora zmona, namu seimininke. dar palauk, ir pasensi. gyvenimas bega pro sali! KA MAN DARYT??? ar kas nors is jusu irgi taip jauciasi?
mindira
2005 05 06, 14:04
Uzjauciu tave, tau tikra depresija del tavo isvaizdos. As irgi bijau pagalvoti, kad galeciau daugiau priaugti, nes tikrai atrodyciau baisiai, sveriu taip pat 55 kg, kosmetikos taip ir nenaudoju, O kodel negali plauku susitvarkyti? Ir jei tikrai reikalinga kosmetika, ja naudoti, paslepti atsiradusius trukumus, O dabar apie tai galvodama tik dar labiau i nevilti varai save. Pasistenk ka nors padaryti sau, atsipalaiduoti labiau, juk jei sedi namie, tai gali ka nors daryti ne vien namams. Nueik i kirpykla, nusidazyk plaukus su dazomuoju sampunu (jei del dazu bijai), apsikirpk, pasidazyk, paslepk tuos spuogus ir maziau galvok kad esi negrazi, taip tik save kankini, dziaukis, kad vyras tave vertina, tai pasigrazinusi pasidaryk svente ne tik sau, bet ir vyrui. AUKSCIAU GALVA
svetima
2005 05 06, 14:07
Na, nežinau-pirmą nėštumą aplamai tokių minčių nekildavo, jaučiausi ir graži, ir geros nuotaikos...Tiesa, visi negerumai prasidėjo po gimdymo-liko nemažai svorio, neliko laiko sau, vat tada tai jau tikrai nieko gero.. Dabar labai sunkūs buvo pirmi mėnesiai-veido oda pusiau spuoguota, pusiau sausa, plaukai prarado blizgesį, o ir šiaip jaučiausi blogai..Bet nuo ketvirto mėnesio staigiai viskas apsivertė-dabar aplamai oda tokia lygi, kokia gyvenime nebuvo, o ir svorio per aštuonis mėnesius dar priaugau tik 11 kg., pilvas palyginus nedidelis, tai jaučiuosi visai padoriai
hm.. as dar tik 4-ta men baigiu, bet jau depresija pradeda ir mane apimt gili gili.. Del isvaizdos - ir apsirengt ner ka, ir storeju l greit kazkodel,ne i pilva, o i ploti.. tai vaikstau kaip kvadratine boba.. ir apskritai.. Tu dziaukis, kad vyras tave palaiko, kad kartu eisit plaukiot ar kur, kad tu jam grazi etc.. As - neplanuotas nestumas. Tai stogas vaziuoja nuo kuno pokyciu.. dar kazkaip save meginau guost, kad nu gal as visai dar nieko, dar ne tokia ir baisi.. Ir staiga mano vaiko tevas vienakart pareiske - koookia tu stora.. ..Plaukus gali sutvarkyt kirpeja, veiduka - gal galima kiek pagydyti, gal kosmetika sutvarkyti.. Svoris - gi ne maza, supranti, kad tuoj tuoj, pagimdysi - ir sumazes.. Viskas susitvarkys, tik neuzsisedek namie i veidrodi ziuredama, nes tikrai bus ne kas.. O vat su savim susitvakryt ir vaizduot, kad kokia as faina, kad stora, bo as vaiko laukiuosi.. Va cia tai man dabar atrodo neiveikiamas dalykas..
labai tave suprantu. cia tiesiog nestumas - hormonai, plius busena - kuo labiau nieko nedarai, tuo labiau save grauzi ir dar labiau nieko nedarai... esu tai patyrusi. laikykis ir nors po truputi bandyk prisiversti ka nors del saves padaryti gero. is pradziu reikes pastangu, o paskui bus lengviau. aisku bus momentas, kai padarius vel nusvirs rankos ir bus sunkiau nei anksciau, bet is tiesu tai laikina  pagimdysi ir po truputi viskas turetu grizti i vezias  o del svorio - numesi, pagimdysi ir numesi. pasiskaityk skyreli apie lieknejimo istorijas, gal nusiranisi, nes ten tai prieaugiai - po 35 kg ir daugiau. o tavo - lasas juroj sekmes. labai tave suprantu
LT saulele
2005 05 06, 15:01
dėl to jau priaugto svorio nesijaudink: aš kai nuėjau į polikliniką prisiregistruot, kad nėščia, tai gydytoja išvertė akis, kodėl tik dabar atėjau? Pasimečiau, sakau, nesuprantu, juk sakė, kad iki 12 savaitės reik ateit...O ji sako: atrodai, kaip mažų mažiausiai 22 savaitės  Tiesiog tie pilvukai nevienodai auga. Mano didelis buvo, ir gimdyt ėjau 80-81 kg., o prieš nėštumą apie 55-58 svėriau... pasidomėjau, kaip mama "priaugdavo", tai daug mažiau su visais keturiais vaikais, bet jos sesuo su trim visada bent po 25 priaugdavo, taip kad visi skirtingi. O strijos atsiranda ir visai "kūdoms", nuo odos priklausys, mano grupiokė dvynukus nešiojo, pilvas baisus, svoris irgi, nieko tos odos netepliojo ir nei strijos... O kitoms stengies stengies ir vis tiek išvagotas kūnas...
Na aisku, ne pats graziausias laikotarpis moters gyvenime kosmetine prasme, bet stenkis nesusikoncentruoti i tai, kaip dabar atrodai, o koncentruokis i tai, kad taip neatrodytum. Nezinau Tavo finansines padeties, bet as ejau i baseina ir garine pirti, nesciuju aerobika labai figurai padeda, del odos nueik butinai pas rimta dermatologa, as 12savaite budama visa nuberta ejau, pas mane ir siaip problemine oda, bet su gera kosmetika visa laika norma atrodo bent jau  o per nestuma biski labiau paberta vis tiek, nueik plaukus susitvarkyti, butinai gerk gerus vitaminus ir stenkis kuo aktyviau gyventi - eiti pasivaikscioti, po parduotuves, kavos su draugem, siaip i gamta, dabar oras grazeja, zodziu pamatysi visai kitaip pradesi jaustis! bent jau cia savo recepta surasiau  as nesu is prigimties smilga, daug sportavus labai, daug raumenuku turiu, ir normaliai 58-59 sveriu, dabar, prasidejus 30sav., +8 kg mazdaug, 67 sveriu. siaip is principo per nestuma pastebiu kad visur as minkstesne, net kur nebuve niekad lasiaku, minksciau patapo  , bet dabar beviltiska apie tai svarstyti, nes kitaip nebus, o po gimdymo pati pamatysi, dar plonesne busi.
...Dream...
2005 05 06, 18:15
nestumo pradzioje ir man svoris augo tiegiog akimirksniu. per 5 menesius priaugau 12 kilogramu  galvojau iki nestumo galo tikrai bus 30 kg  bet stai jau prasidejo 8 menuo, o mes sveriam 14 kg  per du menesius tik 2 kg  gal ir jums taip bus. ir tik nereikia pergyventi, o valgyti privalai, nes juk alkani musu maziukai.
Borderline, Neliūdėk, kartais mes per daug blogai viską matome... Juk žmogus kritiškiausias pats sau ir savyje lengviausia pastebėti priaugtus riebaliukus, tuos spuogus, kurios kiti tikrai ne taip mato, kol patys nepasakome, kad jie toookie dideli ir matomi. Jeigu yra galimybė, nusipirk kokį sau patinkantį drabužėlį. Juokinga, bet man dar tik 10 sav. o jau pradėjau neįlįsti i kelias savo kelnytes, nes visi drabužėliai buvo gerokai aptempti iki nėštumo, taigi vos pamačiusi, gog pastorėjau daugiau negu reikia - puoliau į ašaras, vyras žiūrėjo į mane absoliučiai nesupratęs, jam aš graži ir mano apvalumai patinka, bet vis gi primena, kad apvalumai gražu nėščiajai, o vėliau reikia savimi rūpintis. Nulėkiau i sportinių drabužių parduotuvę, nusipirkau tampomas juodas simpatiškas kelnytes ir nuotaika kaip mat pakilo. Pabandyk bent patį mažiausią pasikeitimą, užsikabinsi, pati sau tapsi gražesnė ir be abejo kiti tai pastebės. Būk stipri, tavyje yra nauja gyvybė, kuri tikrai tavimi didžiuosis!
mylek save kokia esi.juk dabar labai grazus laikotarppis savo gyvenime, megaukis savo graziom nerupestingom dienelem, kaupk jegas nuostabiai motinystei, juk nepastebesi kaip ateis ta diena, kai jus busit tryse. o nuotaikai praskaidrint, butinai apsilankyk pas kirpeja, uzeik ir i parduotuve rubeliuku sau ar smulkmeneliu busimam maziukui-juk tokie dalykeliai kelia nuotaika ir teikia zavesio...labai svarbu, kad supratingas vyras salia. Butinai maitinkis sveikai, nebandyk badauti, juk vaikelis vystosi, todel jam reikia daug maistiniu medziagu, turi padeti jam uzaugt sveikam. nestumo metu visas kunas keiciasi, keiciasi ir hormonu sistema, todel nieko nuostabaus, kad nuotaika nei is sio ne is to pablogeja. kojos tinti gali taip pat del hormonu, del skysciu sankaupos, o riebaliukai atsideda tam, kad maziukas butu garantuotas, kad gimes tures pienelio, nes is riebaliuku atsargu jis ir gaminasi, juk tam reikia daug energijos. tikrai pasakyk sau, kad save myli ir kunas keiciasi todel, kad tavyje auga tavo MAZULIUKAS!!!  sekmes!!!
Indrulka
2005 05 09, 11:00
na zinot mano kilai auga kaip ant mieliu  jau priaugau kokia 14 kg, ir tikrai jauciuosi stora!!!!! kojos kaip kalades, rankos...nugara....zandai...ziaurumelis.....gerai kad nors vyras palaiko....sako nieko po gimdymo lipsim ant dietu,....sportavimo  nors mintyse turbut pats galvoja kad jau greit manes net neapkabins
Borderline, tavo vyrą pamilčiau (čia toks išsireiškimas - nepykit  ) už tai, kad jis TOKS, kad jis TAVO atrama, kad jis TAVO veidrodis. Tuos, kurie rodo "gramblio išvaizdą" - pamiršk. Va, apie tokį vyrą-tėtį svajojam  Dešinę spaudžiu ir kepurę keliu prieš diedą matantį pačią gražiausią pasalio moterį - savo žmoną Borderline 90/60/90 galėsi turėt, kai vyras jau ant rankų supuos jūsų mažiuką Visata, o man gražesnių už pilvūzes ir nebūna  Palauk, jis tuoj supras ir jei minės augančius kg, tai tik didžiuodamasis, nes juk jo vaisius jo moters syvais minta
Tushkos teisingi pastebejimai
mano nestumo "dziaugsmas" spuogai  pirais trim menesiais visas veidas buvo nusietas spuogais  prisipirkau visokiu kremu prausikiliu ir t.t bet niekas nepadejo  o vat viena gera mamyte rekomendavo reguliariai naudoti drekinamaji krema, tai as ta pacia diena i parde nuvariau ir nusipirkau eucerin kremuka  spuogu kaip nebuta tik demeles like nuo buvusiu  iskyla koks vienas kitas ir psio
laurrike
2005 11 23, 08:30
Pas mane irgi spuogai visokie kilojasi, bet kad as neimu i galva.. Jie palei pat plaukus, tai uzhverchiu plaukus ir nesimato..  Bet shiaip manau, kad nereikia stresuoti, nors stovint priesh rubu spinta kartais darosi baisu, kad ish viso nera ka rengtis, gerai, kad tuoj nebeisiu i darba, tai nereiks sukti galvos taip labai.. Nors ish tiesu eisiu visur kitur.. Bet gi jeigu tik nervinsies tai blogiau bus, ania ? Taigi reikia ishsishiepus vaiksciot, va taip  , tada niekas ir spuogu nematys anei svorio
rasuole20
2005 11 23, 08:56
na ir įdomiai čiai jums mamytės. man tai viskas priešingai. nagučiai auga kaip ant mielių  , net nespėju trumpinti. Plaukučiai dar niekada nebuvo tokie lygūs ir blizgūs, kaip dabar. Spuogeliai ir seniau pakankindavo, taigi nekreipiu dėmesio jei vienas kitas ir pasirodo. Einu per miesta ir didžiuojuosi savo pilvuku, jaučiuosi tokia moteriška, tokia savim pasitikinti ir man visai nesvarbu, kad per 4 mėn priaugau 8 kg.
uzniukas
2005 11 23, 10:10
QUOTE(rasuole20 @ 2005 11 23, 09:56) na ir įdomiai čiai jums mamytės. man tai viskas priešingai. nagučiai auga kaip ant mielių  , net nespėju trumpinti. Plaukučiai dar niekada nebuvo tokie lygūs ir blizgūs, kaip dabar. Spuogeliai ir seniau pakankindavo, taigi nekreipiu dėmesio jei vienas kitas ir pasirodo. Einu per miesta ir didžiuojuosi savo pilvuku, jaučiuosi tokia moteriška, tokia savim pasitikinti ir man visai nesvarbu, kad per 4 mėn priaugau 8 kg.  Va va, ir aš labai jau graži jaučiuos... nagai labai auga, ties pirmus mėn. plaukai žiauriai slinko, bet dabar nustojo tai nusiraminau, o veidas lygus lygus - lyg kūdikio... nors tų spuogų niekad ir neturėjau. Visi 100 proc. tvirtina, kad bus berniukas - atseit mergytės atima iš mamos grožį...(na ehoskopas lyg ir parodė vyruką...)
kliuska
2005 11 23, 10:49
Aš jaučiuosi be galo graži - vien dėl to, kad esu Ir nesvarbu kad veidas nusetas spuogeliais, o plaukai nelabai klauso. Mano vidinis nusiteikimas matyt spindi akyse, nes susilaukiu tiek puikiausiu komplimentų
ojei, puikiai suprantu jus, merginos. Mums dabar 34ta savaite, o sveriam 74kg!  Ka tik kaip tik pasisveriau. Vos negavau soko, nes praejusi savaitgali sveriausi ir sveriau TIK 72kg. Gal cia kad pavalgiau katik... whatever... Jauciuosi ispampus spurga. Aisku labai didziuojuosi savo pilveliu (ir zinoma jo vidumi  ) , taciau man kraupu darosi pagalvojus, kiek vargsiu, kol susigrazinsiu savo buvusia isvaizda (pries nestuma sveriau 53kg), ar bent turiu vilti pasiekt 55kg svori. Ir nieks nepadeda tam svoriui neaugt. Valgau saikingai, vartoju mazai saldumynu, bulku ir kitu negeru valgiu. Nu bet nesuprantu... Kaip tik si penktadieni einu pas gydytoja, tai gausiu pylos, kad vel priaugau svorio...  . O siaip, kalbant apie bendra isvaizda, tai galiu pasidziaugt kad irgi nespeju kirpt naguciu, plaukai greitai auga, veidas gan lygus (gal todel, kad laukiam berniuko). O kiek zirzdavau ir dejuodavau del storumo, tai vyras man viena karta pasake: "ko cia nervuojiesi, juk tu kudiki nesioji, o ne riebalais aptekus sedi". Tai siek tiek nuramino, o siaip dar meiliai vadina meskute ar burbuliuku... Siaip visi sako, kad graziai atrodau. ech...jei ne tas didelis antsvoris... o kai dare 30ta savaite ultragarsa, tai gyd. sake, jog mano vyrukas DIDELIS  storuliukas, didesnis savaite laiko, nei turetu but. Tai ir mamyte panasiai
As ir per pirma nestuma ir dabar jauciuosi grazi. Net negaliu paaiskint kodel. Gal tai koks nors vidinis nusistatymas?
agotele+
2005 11 27, 13:21
Man šis nėštumas pirmas, jaučiuosi puikiai ir gražiai, ir storai  Svoris auga kaip ant mieliu, bet šiuo metu nesijaudinu kaip vėl reikės atgauti savo buvusia figūra. Šiuo metu svarbiausia vaikutis. Mano nagai išvis neauga  kiek tik nors paauga iškart nulūžta, įskyla ir viskas  Plaukai auga kaip ant mielių, tuoj ilgakasė pasidarysiu  Ant veiduko tai žandukai dideli pasidarė  ir spuyogelių šokių tokių yra, bet jie nepastebimi, bet iš veido esu pasikeitusi. Dažnai galėdavau vaikščioti be makiažo, nes atrodžiau sau graži, o dabar graži atrodau tik tada kai pasidažau  Nu mums pranašauja mergytę, tai gal mergytė visą grožį atima O mes visos gražios esame, nes esame
Ausrinka
2006 02 03, 11:20
Sveikos būsimos mamytės  , Esu jau 12 sav. nėščia. Manau, pats laikas pradėti ypatingai rūpintis savo kūnu. Taigi norėjau paklausti nuo kada ir kaip rūpintis krūtine, pilvuku (labai nenoriu strijų), kojomis ir gal dar pamiršau ką nors, kas nėštumo metu gali nukentėti  . Žinau tik, kad būna tam specialios priemonės tepalai, drabužiai. Gal galite pasidalinti savo patirtimi?
LinaGustė
2006 02 05, 13:29
Aš tai savo kūnu nėštumo metu rūpinausi įprastai. Tik kad pilvą kur kas dažniau tepdavau kūno losjonu, mažiau niežėjo, kai oda tempėsi augant pilvui. Na, ir krūtinę dažniau patepdavau. Kiek žinau moterų, nei vienos neapsaugojo tie specialūs kremai nuo strijų  Jei jau atsiras, tai jokie kremai nuo to neapsaugos, deja. Vat pas mane jų neatsirado, nors specialaus kremo nenaudojau.
Violetikas
2006 02 06, 13:34
As taip pat galiu patvirtinti, kad ne kremai, o tiesiog odos ypatumai lemia, atsiras strijos ar ne. As pirma nestuma isviso niekuo nesitepiau, o striju neatsirado. O dabar, tai kazkaip labai issausejo oda, tai nori nenori tenka teptis kuno losjonu, bet specialiu kremu tikrai nepirksiu, nes maziau temptis odai jie tikrai nepades, o elastingumas odos priklauso tikrai ne nuo kremu.
Aš tai naudoju kremą nuo strijų, bet tepuosi ne kasdien. Šeip daugiau papildomų priemonių nenaudoju. Naudoju tai ką paprastai po maudynių, įvairius losjonus ir tonikus.
onikuska
2006 02 09, 19:31
man irgi tik nestumo pradzia, apie 14savaiciu.  tai as naudoju toki seruma, vadinamas masazinis aliejus, jis skirtas nesciom mamom, apsaugo oda nuo tempimosi ir striju..kaip tik galima naudot tik nuo 12sav. jo yra vaistinese. man labai fainas tas aliejus, tepuosi kiekviena vakara  tikiuosi nors biski apsaugos nuo tu striju
juratiki
2006 02 09, 19:38
as tai kiekviena diena po du kartus tepu kremu nuo striju,kad man ramiau butu ir taip sazine po to negrauztu,kad netepiau ir va strijos atsirado
kaktussi
2006 02 13, 11:03
Nuo 10 savaitės tepuosi pilvuką Aventis aliejuku. Jo užtenka tikrai ilgam (jau 4 mėn. kasdien tepu), minkština ir drėkina odą, be to pilvuką masažuoja vyras, tai labai maloni procedūra prieš užmiegant. Tiesa kartais rytais pasitepu Nivea drėkinančiu kremu kūnui krūtinę, pilvuką(kad netemptų odos). Kai maudausi srove pamasažuoju leškutes, o po to patepu losionu. Vnz. lepinu save ir nieko nedarau per prievartą.
laiminga_mamyte
2006 02 13, 23:43
QUOTE(kaktussi @ 2006 02 13, 11:03) Nuo 10 savaitės tepuosi pilvuką Aventis aliejuku. Jo užtenka tikrai ilgam (jau 4 mėn. kasdien tepu), minkština ir drėkina odą, be to pilvuką masažuoja vyras, tai labai maloni procedūra prieš užmiegant. Tiesa kartais rytais pasitepu Nivea drėkinančiu kremu kūnui krūtinę, pilvuką(kad netemptų odos). Kai maudausi srove pamasažuoju leškutes, o po to patepu losionu. Vnz. lepinu save ir nieko nedarau per prievartą. Su pilvo masažais atsargiai.Man gydytoja uždraudė masažuoti pilvą,nes gimda gali pradėt susitraukinėt.Tai Johnsons aliejuką tik švelniai įtapšnoju,glostydama įtrinu ir laukiu kol įsigers.O šiaip tuo pačiu aliejuku tepu ir kojas,ir pilvą,ir krūtinę patepu kartais,ir užpakaliuką O šiaip ruošiuos įsigyt pregnacare kremą.
maister
2006 02 15, 19:22
na ko tik as nebandziau nuo striju, kaip atsirado taip ju niekas ir nenaikina, negana to vis naujose vietose atsiranda. turejau ir pregnacare krema, kuris labai nemaloniai tepesi. toks riebus, feee... dabar naudoju avon firmos zele nuo striju, jinai maloniai kvepia drekina oda, be to kazkaip blukina tas strijas. taciau kas nuo to apsaugotu tikrai neteko girdet...
Garbanele
2006 02 18, 12:23
Mano visom draugem atsirado stiju nestumo metu, vienai truputi krutine, kitai visas pilvas, treciai visos krutines ir sonai bei slaunys. Dabar as laukiuosi ir visos jos pataria naudoti gerus kremus tik ka suzinojus, kad esi nescia, jau is anksto paruosti oda. Man beveik 2 menesiukai, nusipirkau krema uz 65 lt nuo striju, ten raso naudoti nuo 4 men, bet jau dabar tepu ryte ir vakare. Manau visi aliejukai tikrai naudos neduoda (drauge tepe-dabar pilvas i pilva nepanasus) ju kaina nedidele. Kita tepe Pregnacare, tik nuo 3 men,buvo per velu, krutine atrodo baisiai...Yra kremu ir uz 80-90lt, bet manau truputi per "riebiai" kainuoja. Manau, reikia sau tai leisti pabandyti, jei striju neatsiras niekada negailesiuos, kad paklojau tokius pinigelius....
laiminga_mamyte
2006 02 19, 00:06
reikia nepamiršti,kad ne visi kremai nuo strijų tinka naudoti nėštumo metu. Papildyta: O ar naudojat kokius kremus ar kt.priemones nuo spuogų bėrimo? Kaži jie nekenkia?Nes juk bėrimai po gimdymo savaime praeina.
Garbanele
2006 02 19, 14:51
Manau, kuri perka tokius kremus, visada pasitars su vaistininke. Vakar drauge pasake, kad Pregnacare kremo yra 100 ml, o as turiu Percutalfa, jo yra 200 ml. Taigi kaina praktiskai yra vienoda - Pregnacare apie 30 lt, Percutalfa 65 lt. O as maniau, kad manasis yra geresnis  Vaistininke rode krema Vichy apie 86 lt kainuoja, tinka nescioms, ar neteks tik jo pirkti  Manau daugumai strijos neisvengiamos, bet bandysiu griebtis ir paskutinio siaudo
laiminga_mamyte
2006 02 19, 21:56
QUOTE(Garbanele @ 2006 02 19, 14:51) Manau, kuri perka tokius kremus, visada pasitars su vaistininke. Vakar drauge pasake, kad Pregnacare kremo yra 100 ml, o as turiu Percutalfa, jo yra 200 ml. Taigi kaina praktiskai yra vienoda - Pregnacare apie 30 lt, Percutalfa 65 lt. O as maniau, kad manasis yra geresnis  Vaistininke rode krema Vichy apie 86 lt kainuoja, tinka nescioms, ar neteks tik jo pirkti  Manau daugumai strijos neisvengiamos, bet bandysiu griebtis ir paskutinio siaudo  Nemanau,kad griebčiaus paskutinio šiaudo tik todėl,kad gali atsirast strijų.Mano pilvas jau tikrai didelis ir krūtinė smarkiai išdidėjus,bet tų nemalonių dėmių pas mane nėra.Aišku,dar gali atsirast,bet kažkaip turbūt nelabai pirkčiau brangaus kremo nuo strijų jo nepabandžius,neįsitikus,ar jis tikrai veiksmingas..
Neringiux
2006 02 20, 12:13
QUOTE(Garbanele @ 2006 02 18, 12:23) Dabar as laukiuosi ir visos jos pataria naudoti gerus kremus tik ka suzinojus, kad esi nescia, jau is anksto paruosti oda. Man beveik 2 menesiukai, nusipirkau krema uz 65 lt nuo striju, ten raso naudoti nuo 4 men, bet jau dabar tepu ryte ir vakare. Manau visi aliejukai tikrai naudos neduoda (drauge tepe-dabar pilvas i pilva nepanasus) ju kaina nedidele. Kita tepe Pregnacare, tik nuo 3 men,buvo per velu, krutine atrodo baisiai...Yra kremu ir uz 80-90lt, bet manau truputi per "riebiai" kainuoja. Manau, reikia sau tai leisti pabandyti, jei striju neatsiras niekada negailesiuos, kad paklojau tokius pinigelius.... Siaip nerekomenduojama kremus nuo striju naudoti anksciau laiko nei parasyta instrukcijoje. Jei parasyta, kad galima tepti nuo 3 ar 4 men., tai ir reikia laikytis nurodymu. Juk kremas isigeria i oda, stiprus komponentai gali pakenkti vaisiui nestumo pradzioje. Striju galima isvengti drekinant sausa oda. Jei sedesi rankas sudejus, tai tikrai atsiras....
laiminga_mamyte
2006 02 20, 12:52
Taip,kremų nuo strijų anksčiau laiko naudoti nereikia.Būdama aštuonių savaičių gydytojos klausiau ar jau galima naudot,sakė kad NE,dar anksti.Plius pilvo masažavimas neigiamai veikia gimdą,ir dar vienas dalykas kad tik sužinojus,kad laukies nėra poreikio odai dar tų kremų,nes oda dar nesitempia.O kad reikia odą drėkinti,tai čia faktas,tik jeigu anksčiau drėkinamąsias priemones įmasažuodavom,tai dabar reikia įtapšnoti į odą.
Garbanele
2006 02 20, 19:28
Mano draugei labai maza krutine, krema pradejo tepti kai oda jau tempesi, buvo per velu, pradejo po truputi plysti, o dabar kai pamaciau Tarkim raso tepti nuo 4 men, kai pilvukas yra ir kai krutine issipletusi, nu tada manau tikrai nebepades nei patys geriausi kremai As, kai pamaciau jos krutine mane siurpas nukrate, nebuvau macius tokiu dalyku, bemaz pirsto storumo strijos aplink visa speneli... Delto ir norisi daryti viska kas geriausia
laiminga_mamyte
2006 02 20, 21:51
Be kita ko.... Taip,krūtinė išdidėja tik pastojus ir tai bene pirmasis požymis,kad jau laukies,tačiau aš sėkmingai apsiėjau su johnsons aliejuku,kuris labai gerai susigeria į odą,super sudrėkina iki maximumo,tad net dabar kai į jokius papinykus papų nebesusitalpinu,neturiu jokių strijų.
Garbanele
2006 02 21, 09:16
Manau, labiausiai viskas priklauso nuo pacios odos  Jei ji neelastinga, tai kad ir ka betepsi, kad ir ka bedarysi - NIEKAS nebepades  Tiesiog, kaip Dievas duos, taip ir turesim...
laiminga_mamyte
2006 02 21, 11:07
bet drėkinimas viską palengvina.
QUOTE(laiminga_mamyte @ 2006 02 21, 12:07) bet drėkinimas viską palengvina. na as kaip ir dauguma is jusu tepliojuosi pilvuka nuo striju kremuku. tik nepamirskit papuku pamasazuot  as kiekviena vakara saziningai masazuoju pilvuka ir papukus (mama liepe,sake kad gerai pamasazuosti)  taip pat po ilgu vaiksciojimu, kojas tepu avent zele, spicialiai nestukems, labai geras  tik va baigineju dabar as ji o kur pirkt neberandu  idomu laiminga mamyte na ir pilvelis didelis pas jus
indrutee
2006 02 28, 19:14
jus visos tik tepat tepat o as dar nenusipirkau  arba pamirstu arba pinigeliu tuo metu neturiu o ir ne visad vaistine pakeliui buna na bet dabar susiruosiau lekt i "mega" tai tuo paciu prizadu nusipirkt
siluetas
2006 02 28, 22:50
QUOTE(Garbanele @ 2006 02 21, 09:16) Manau, labiausiai viskas priklauso nuo pacios odos  Jei ji neelastinga, tai kad ir ka betepsi, kad ir ka bedarysi - NIEKAS nebepades  Tiesiog, kaip Dievas duos, taip ir turesim...  Man ir taip atrodo - per pirmą nėštumą ir priaugau nemažai, ir tik trumpą laiką tepiausi kremu nuo strijų (beje, krūtinės netepiau) - jokių strijų niekur Dabar visai netepu ir tikiuosi, kad jų neatsiras Pažįstu 2 seseris - abi turi po vaikutį - viena priaugo daug, gimė didelis bernas, jokių strijų, kita priaugo mažiau, buvo daug stresų nėštumo metu, gimė mergytė mažesnė ir strijos  Taip, kad čia ir genai, ir šiaip viskas nuo odos priklauso. Kaip viena gydytoja aiškino - jokios priemonės: jokie kremai, jokie masažai -negali visiškai panaikinti strijų atsiradimo - tik sušvelninti jas. Aišku, geriau, kai svoris auga po truputį ir oda tempiasi po truputį
Sveikutes, Pastarosiomis savaitemis pastebejau, kad i dienos pabaiga jau pradeda tinti kojos, batai nebeuzsisega, ech, greiciau tas pavasaris ateitu Euro Vaistineje nusipirkau Gehwol Leg Balm (31.79 Lt) gavinanti balzama kojoms, kuris tinka nesciosioms, stiprina venas ir maloniai gaivina kojas. Jau savaite vakarais tepuosi blauzdas ir pedas, pasitepus tikrai kojos "palengveja"
laiminga_mamyte
2006 03 01, 12:11
QUOTE(BooMe @ 2006 02 28, 18:36) na as kaip ir dauguma is jusu tepliojuosi pilvuka nuo striju kremuku. tik nepamirskit papuku pamasazuot  as kiekviena vakara saziningai masazuoju pilvuka ir papukus (mama liepe,sake kad gerai pamasazuosti)  taip pat po ilgu vaiksciojimu, kojas tepu avent zele, spicialiai nestukems, labai geras  tik va baigineju dabar as ji o kur pirkt neberandu  idomu laiminga mamyte na ir pilvelis didelis pas jus  O man gydytoja pilvuko sakė masažuoti negalima  Sakė gimda susitraukinėt gali pradėt,o tai negerai..  O papukus... aš kai masažuoju tai pas mane priešpienis bėgt pradeda Nemažas tas mūsų pilvelis  darausi nerangi.Bet mačiau pas tavy irgi pilvūzas ohoho  Na,bet pas tave turbūt ir didesnis nei pas mane,nes tu gi ir toliau pažengus
indrutee
2006 03 01, 17:51
man ir gyd sake kad negalima masazuot pilvuko  o ir kremuka tepant reikia svelniais judesiukais
laiminga_mamyte
2006 03 02, 12:22
QUOTE(indroska @ 2006 03 01, 17:51) man ir gyd sake kad negalima masazuot pilvuko  o ir kremuka tepant reikia svelniais judesiukais taip,švelniais judesiukais,arba dar geriau tai švelniai įtapšnot
indrutee
2006 03 02, 22:58
taip svelniai kaip glostot pilvuka Papildyta:2 in 1 ir leliukas paglostytas ir pilvukas pateptas
Skarota Egle
2006 03 04, 13:42
na as pradejau tepti ir pilvuka ir krutine specialiu kremu nuo striju gana anksti, dar pries atsirandant strijoms, bet visiskai nepadejo, tiesiog akyse rodos jos atsirasdinejo. todel meciau visus kremus ir visas nesamones kurios neva padeda sumazintu ju atsiradima. o atsirado ju man tik ant krutines kol kas, kitos kuno vietos dar kol kas tpju tpju tpju ju neturi. o krutine dabar saugau 24/7 nesiodama patogia krutine prilaikancia liemenele. nes pastebejau kad atsirado striju tik ant tos kruties, kuri likdavo kaboti miegant (na as miegu visad ant desinio sono, tai visa kaire krutis baisi, o desne nieko). tada galvoju pakeisiu poza miegojimo ir istaisysiu padeti  , tai susigadinau kita kruti  , bet ne taip, nes dabar miegu kaip sakiau su leimenele. nusipirkau specialias sportavimui skirtas liemeneles, kurios tikrai labai patogios ir tvirtai laiko krutis  . todel as pries visus tuos brangius kremus, jie nieko nepades, manau viskas priklauso nuo odos tipo ir dar genu  . amno kolege sae tempdavosi paprasciausiu kuno drekinanciu kremu, ir striju neturi. todel nemetykit pinigu mamytes bala
|
|