Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mama susirgo
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2
Getter
Sedziu ant sofkutes isimuturiavusi i pleda, skaudancia gerkle, varvancia nosim, temperatura 38 cray.gif salimais 4metis sunus prie stalo...kviecia mane...: Mamyte ateik su manim raideliu parasyt smile.gif
Keliuosi nuo sofkutes, nusvirduliuoju iki stalo prisedu ir rasom tas raideles smile.gif , o ka daryt? g.gif
Zinau, kad kai parasysim raideles, paprasys valgyt...ar dar ko nors...ir as vel kelsiuos ir eisiu ir darysiu...nors kaulus lauzo ir norisi tik i lova verysad.gif

Kaip jus mamytes tvarkotes kai pacios susergat, o pasirupint pypliukais nera kam?
Naglica
QUOTE(Getter @ 2006 02 03, 10:04)
Sedziu ant sofkutes isimuturiavusi i pleda, skaudancia gerkle, varvancia nosim, temperatura 38  cray.gif  salimais 4metis sunus prie stalo...kviecia mane...: Mamyte ateik su manim raideliu parasyt  smile.gif 
Keliuosi nuo sofkutes, nusvirduliuoju iki stalo prisedu ir rasom tas raideles  smile.gif , o ka daryt?   g.gif
Zinau, kad kai parasysim raideles, paprasys valgyt...ar dar ko nors...ir as vel kelsiuos ir eisiu ir darysiu...nors kaulus lauzo ir norisi tik i lova  verysad.gif 

Kaip jus mamytes tvarkotes kai pacios susergat, o pasirupint pypliukais nera kam?

Taviškis kaip ir mūsiškis jau ne mažiukas, kad negalėtų suprasti, jog mama serga ir nori pagulėti. Man buvo, kad sirgau, diedo nėra namie visą dieną iki vėlumos, o vaikas nori ir žaisti su mama, ir valgyti... tai aš tiesiog išaiškinau vaikui, kad mama neturi sveikatos šiuo metu žaisti ir eis prigulti valandėlei, o jis tegul pabūna geras berniukas ir pažaidžia savarankiškai ir iš šaldytuvo pasiima valgyti ko nori (sūrio, jogurto, sūrelį ir t.t.). Atėjus pietums, išviriau jo prašomų makaronų, ant akių padėjau dar keletą užkandėlių ir viskas. Vakare irgi nebuvo sveikatos nieko gaminti, tai picą užsakiau ir viskas. biggrin.gif Pabuvo vaikas vienas, pavalgė, nu ir nieko. biggrin.gif Tiesa, siūlė man šaltus kompresus, vis ėjo kas 10 minučių žiūrėti, ar mama dar tebeguli ir vis klausinejo, ar jau mama gerai jaučiasi ir eis su juo žaisti. biggrin.gif
Salsa
4-metis - jau šiek tiek geriau, nei 2-3 metų pyplys.

Visai neseniai buvau apsinuodijus maistu: raižė skrandį, pakilo temperatūra. Tai dukrai taip ir paaiškinau, kad sergu, kiek galėjo, tiek savarankiškai "tvarkėsi" pati. Aišku, rezultatas - suversti kambariai, išmėtyti daiktai, vaikas apsmukęs ir susivėlęs, bet... et, tiesiog tas kelias dienas nekreipiau į tai dėmesio arba šį bei tą aptvarkydavo vyras ax.gif

O štai mažesni vaikai tai gerokai mažiau užuojautos turi. Pamenu kitą atvejį. Tada dukrai kažkoks virusas užėjo, kelias dienas vėmė, viduriavo, aš ją slaugiau, o paskuji - ir man tas pats doh.gif Atrodytų, tik ką pati sirgusi, turėtų mane užjausti. Bet kur tau doh.gif Kartą žaidžiau su ja iš paskutiniųjų stengdamasi nuvyti blogą savijautą, staiga pajutau, kad žiauriai pykina. Nulėkiau iki tuliko ir... taip ir parklupau apsikabinusi unitazą. Aišku, durų net neuždariau. Kai jau siaubingas tąsymas liovėsi, pakėliau galvą ir pamačiau, kad šalimais stovi dukra. ir taip lyg niekur nieko, ramiai, klausia:
- Mama, ujau baigei vemti?
Nebeturėdama jėgų atsakyti, tik linktelėjau galva. O ji man panosėn iš karto kyšt savo knygutę:
- Tai dabar paskaityk man pasaką, gerai? blink.gif
lovely
Pamenu, kai mano vyresnelis buvo kokiu 3,5 metu. As grizusi is po naktines, prasedejau su juo kiek istengiau, pamaitinau ir sakau pazaisk truputuka, kol as nusnusiu valandziuke. Vaikas sutiko, nuejo piesti i kita kambari, ziureti tv ir ka toliau dare nezinau blush2.gif Na, bet kai pabudau pamaciau savo maziu salia mano lovos kojugalyje uzmigusi ant grindu blush2.gif Kodel nelipo pas mane i lova ir po sia diena nezinau, bet taip pagailo vaiko. Daugiau, kad ir kaip miego noredavau nesiguldavau. verysad.gif
adrija
QUOTE(Getter @ 2006 02 03, 19:04)
Sedziu ant sofkutes isimuturiavusi i pleda, skaudancia gerkle, varvancia nosim, temperatura 38  cray.gif  salimais 4metis sunus prie stalo...kviecia mane...: Mamyte ateik su manim raideliu parasyt  smile.gif 
Keliuosi nuo sofkutes, nusvirduliuoju iki stalo prisedu ir rasom tas raideles  smile.gif , o ka daryt?  g.gif
Zinau, kad kai parasysim raideles, paprasys valgyt...ar dar ko nors...ir as vel kelsiuos ir eisiu ir darysiu...nors kaulus lauzo ir norisi tik i lova  verysad.gif 

*

O ką darysi.Neina paeiti,tai šliaužte šliaužiu.Nors mano paslaugų kokybė tai būna jau nekokia blink.gif Viską atbulom rankom....
asera
man tai siandien ziauriai skauda galva, tai mociute vaikam pasake kad netriuksmautu nes mamytei skauda galva, tai vyresnele klausia ar dabar reikes kalbeti kaip baznycioj ir tikrai buvo labai geros net kambari susitvarke, o as galejau ramiai paguleti. saunuoles mergaites biggrin.gif
Getter
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
man irgi patinka kai sunus bando manim pasirupunti...ateina ir klausia...tau jau geriau?gal valgyt nori? ka padaryt?
taip mielai pasijuntu....
Naglica
QUOTE(Salsa @ 2006 02 04, 09:57)
4-metis - jau šiek tiek geriau, nei 2-3 metų pyplys.

Visai neseniai buvau apsinuodijus maistu: raižė skrandį, pakilo temperatūra. Tai dukrai taip ir paaiškinau, kad sergu, kiek galėjo, tiek savarankiškai "tvarkėsi" pati. Aišku, rezultatas - suversti kambariai, išmėtyti daiktai, vaikas apsmukęs ir susivėlęs, bet... et, tiesiog tas kelias dienas nekreipiau į tai dėmesio arba šį bei tą aptvarkydavo vyras  ax.gif

O štai mažesni vaikai tai gerokai mažiau užuojautos turi. Pamenu kitą atvejį. Tada dukrai kažkoks virusas užėjo, kelias dienas vėmė, viduriavo, aš ją slaugiau, o paskuji - ir man tas pats  doh.gif  Atrodytų, tik ką pati sirgusi, turėtų mane užjausti. Bet kur tau  doh.gif  Kartą žaidžiau su ja iš paskutiniųjų stengdamasi nuvyti blogą savijautą, staiga pajutau, kad žiauriai pykina. Nulėkiau iki tuliko ir... taip ir parklupau apsikabinusi unitazą. Aišku, durų net neuždariau. Kai jau siaubingas tąsymas liovėsi, pakėliau galvą ir pamačiau, kad šalimais stovi dukra. ir taip lyg niekur nieko, ramiai, klausia:
- Mama, ujau baigei vemti?
Nebeturėdama jėgų atsakyti, tik linktelėjau galva. O ji man panosėn iš karto kyšt savo knygutę:
- Tai dabar paskaityk man pasaką, gerai?  blink.gif

Pas mano 3 metu PYPLI uzuojautos daugiau, nei pas taviske.

Getter, tikiuosi, jau geriau jautiesi smile.gif
Getter
labutis..
Vat jauciuosi dar nepergeriausiai cry.gif tex turbut ir i darba nenueit
Nors vakar is kazkur pasisemiau stiprybes showoff.gif tai dar ir sunena visa diena padabojau smile.gif
Geriu vaistus ir leidziu laika cia su mamulem...o maniskis uzsiema pats...dar ir man padeda...tai jogurtuka paduoda, tai vaistus atnesa, ar termometra...ir vis klausia ar man jau geriau wub.gif
O sian ryte leido man net iki 12 lovoj vartytis...pats nuo 10 tyliai zaide ir uzkandziavo thumbup.gif o as sleep.gif
Naglica
QUOTE(Getter @ 2006 02 05, 07:52)
labutis..
Vat jauciuosi dar nepergeriausiai cry.gif  tex turbut ir i darba nenueit
Nors vakar is kazkur pasisemiau stiprybes  showoff.gif  tai dar ir sunena visa diena padabojau  smile.gif
Geriu vaistus ir leidziu laika cia su mamulem...o maniskis uzsiema pats...dar ir man padeda...tai jogurtuka paduoda, tai vaistus atnesa, ar termometra...ir vis klausia ar man jau geriau  wub.gif
O sian ryte leido man net iki 12 lovoj vartytis...pats nuo 10 tyliai zaide ir uzkandziavo  thumbup.gif  o as  sleep.gif

Koks saunuolis biggrin.gif
Alchemie
Maniskis, kai sergu pagatavas is kailio isinerti. ir vandens nesa ir puoda savo (kad i tulika nereiktu keltis) ir bulves skuta (kepti as turiu, bet viska po saves isplauna), ir paskui gulasi salia ir galva glosto wub.gif sako tu pamiegok, pamiegok, o kai as miegu, tai jau tada ima zaisti ir nepajunta, kaip isiduksta doh.gif paprasau tylos ir jis vel mane glosto ir migdo
Getter
Vaje kaip faina thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Geri tie musu vaikai kai pagalvoji g.gif

As dar sergu...i darba nei sian nei ryt dar...sian isvis atsikeliau tik 4 val...
Abu vyrai tvarkesi...ir mamai valgyt dare essen.gif
ader
oi kaip buna tokiu situaciju, mano zuikeliui 3 metukai su trupuciu, bet jei sakau, kad einu paguleti nes skauda galva, tai supranta mazulis, sako as taves pagailesiu, pamylesiu, apkabina, buna kad eina pazaisti ar paziureti televizoriaus, bet dazniausiai begailedamas atsigula salia, buna kad taip ir uzmiegam abu. geri tie vaikuciai tikrai.
Salsa
QUOTE(Naglica @ 2006 02 05, 02:07)
Pas mano 3 metu PYPLI uzuojautos daugiau, nei pas taviske.

Tai dabar, kai jai jau beveik 5, užuojautos vaikas turi nors vežimu vežk. Vos pasiskundžiu, kad galvą skauda, ir apklosto, ir dar savo pliušinių žaislų pritempia, kad apsikabinčiau ir man būtų geriau (ji pati taip mėgsta daryti sirguliuodama).
O tada tiesiog dar buvo neišaugusi to vaiko raidos periodo, kai svetimas skausmas, nesuvokiamas, ir gali skaudėti tik MAN, o ne KITAM.
Getter
Nu va mamytes...buvau vakar ligoninej...bo jau ne kaip buvo pasidare verysad.gif
Rado plauty infekcija, dar ne uzdegimas (palengvejo)...tai dabar gydausi su antibiotikais....
Sian jau net temperaturos ner smile.gif

Nesirkit ir bukit stiprios 4u.gif
allegro
Na tenka pasirgti,kartais ir sergančius slaugyti, tad ir vaikai drauge pratinami būt švelnesniais, rūpestingesniais, paslaugesniais...
astu
Tai 3-4 metu vaikas dar nieko, kažka supranta, bet turint 6 mėn leliuką sirgti tikras košmaras... o jeigu dar abu kartu būna ir vyro nėra... schmoll.gif
Pampani
kai aš susergu visada stengiuosi, kad vaikinas mūsų pas močiutę būtų. ypač jei tai užkrečiamos ligos. gyvenam šalia... va praeitą savaitę toks baisus gripas mane prigriebęs buvo, net pykindavo. nesinori, kad tokia "zarazą" vaikutis susigriebtų, tai kelias dienas karantinas namuose buvo, tik tetukas nueidavo vaiko aplankyti pažaisti, nuo mamytės bučiuką perduoti. kiekvieną dieną telefonu kalbėdavomės, tai pirmas klausimas "ar nekosėji, ar nečiaudėji" smile.gif o tą dieną kai vėl į namus turėjo sugrįžti pakeičiau visur patalynę, grindis išploviau, vienu žodžiu generalinę tvarką, kad tik toks virusas-bestija neliktų.
man atrod, jei yra galimybė pas senlius vaiką palaikyti kol sergi, reikia naudotis. ir neapkrėsi , ir pačiai lengviau bus "sirgti", ir vaiku bus normaliai pasirūpinta.
Hippie
QUOTE(Ručius @ 2005 12 20, 20:31)
As irgi taip galvojau, kol bendraamziu mamytes nepasigyre, kad ju atzaleles jau SENIAI skaito  unsure.gif
*

Maniškiui 5m.-kaikurias raideles pažįsta, bet tikrai ne visas, apie skaitymą dar kalba neina, vyras sako nereikia skubinti-išmokys darželio paskutinėj grupėj arba pirmoj klasėj, o man kažkaip neramu g.gif

QUOTE(Getter @ 2006 02 03, 18:04)
Keliuosi nuo sofkutes, nusvirduliuoju iki stalo prisedu ir rasom tas raideles  smile.gif , o ka daryt?  g.gif

*

Tai o kur tėvas? blink.gif Jeigu darbo metu, tai keturmetis-daržely, o vakarais ir savaitgaliais kitas iš tėvų-tėtis yra. Beje atlieja visas pareigas puikiai thumbup.gif

Jei būčiau viena ir nebūtų kas padeda (mama, auklė), tai tokiam dičkiui jau bandyčiau paaiškint, kad mamytė serga, yra taip ir taip ir šįkart teks pakentėti be raidelių mokymosi ar kokio žaidimėlio pažaidimo, o jei vaikelis dar tik kūdikis, tada, žinoma, šliaužčiau, bet prižiūrėčiau wub.gif , bet tikiuosi, kad taip neatsitks rolleyes.gif
Getter
QUOTE(XY:) @ 2006 03 25, 22:08)
Tai o kur tėvas?  blink.gif Jeigu darbo metu, tai keturmetis-daržely, o vakarais ir savaitgaliais kitas iš tėvų-tėtis yra. Beje atlieja visas pareigas puikiai  thumbup.gif
*

Niu čia buvo savaitgalis...mano brangusis dirba savaitgaliais nuo 8 ryto iki 8 vakaro...
O be to jei jis nedirbtų tai nebūtų ir pinigų net vaistam...juk čia Airijoj biuletenių nieks neduoda...ir už sirgimo dienas niekas nemoka...nedirbi - algos nematai verysad.gif
O visur mokėk...ligoninėj...vaistai...net už daržą moki nors ir vaikas serga....
Žodžiu...sirgti čia neapsimoka...o šiaip gyvenimas čia thumbup.gif man patinka cool.gif
Anka
Prisimenu kai buvau smarkiai apsinuodijus, buvo temperatūra ir žiauriai pykino, tai mano tada dar 4metė nešė man ir mobiliaką, kad galėčiau darban paskambint, ir mineralinio, kad galėčiau atsigert (nesvarbu, kad pusė ant lovos išsipylė, svarbu geri norai thumbup.gif ). Jau penkerių būdama labai mane užjautė, kai kažkokį entero virusą pasigavau ir pražiaugčiojau pusdienį wc. Dabar net stengiuos kai sergu apsimest, kad man viskas ne taip ir blogai, nes dukriuška pergyvena labai, visą dieną vaikšto kaip nesava verysad.gif . Jautruolė ji pas mane wub.gif
Herta
Man tenka stengtis nesusirgt,nes uzuojautos is maziu nesulauksi.Vyras daug dirba,gimines toli gyvena,tad rupinuos,kad nesusirgciau.Aisku,buna kai jauties pavargus ,silpna,skauda galva.Pasisakau savo vyriskiam,bet tai ju nedomina,kaip zyze taip ir toliau zyzia,tik bunu suirzus ir tyliai keikiu visa pasauli.
Anka
Na, maži jie dar pas tave, ypač antrasis ir gal berniukai ne taip širdin ima mamos ligas (pačiam vaikui, aišku , nuo to tik geriau). kai mano buvo merginai dveji, prisimenu žiauriai man galvą įsiskaudėjo, atiguliau, o panelė man plaukus pešioja, seilė jai iš burnos tik tysta, man ant kaktos kapsi doh.gif
Herta
O taip,Anka,kai mazi tai jiems be ju paciu niekas nerupi.O dar berniuksciai nusiute baisiausiai,tai tokiomis nesveikadieniu akimirkomis norisi apkurst... doh.gif
Nuokata
kai dukrytei buvo apie 2 metukus,vakare suvalgiau pomidoru,tai visa nakti apsikabinus klozeta prasedejau.Kita diena vyras isejo i darba,paliko su dukrele, o bloga,o negera. verysad.gif Tai ant lovos atnesiau visus zaislus,paprasiau,kad sedetu ir niekur neitu.Paemiau jos koja,ir pasnausdavau.Per pietu miega tai abi parpem. smile.gif Taip ir praejo diena smile.gif Bet sia vasara tai susirgo ji,o vyras komandiruoteje,tai gerai,kad kaimyne turiu gera,tai ji i parduotuve nuejo ir vaistu nupirko smile.gif
BJurgita
O as pamenu sunkiai susirgau, kai mano suneliui buvo 2m. As net is lovos pasikelt negalejau. O jis tai mate, tai susirinkdavo savo zaisliukus, ateidavo pas mane i lova ir ramiai zaisdavo.Oij kaip tuomet sirdi suspausdavo...
grazina37
turbut vaikuciai jaucia kad mamytems negera doh.gif ir jie buna todel geri,kai as sergu jis irgi buna geras zaidzia nepraso kad paimciau ,ir man labai padeda dukra ji ir valgyti broliukui pasildo ir paguldo miegoti 4u.gif
Paradoksualė
jei stipriai apsergu tai kvieciuos mama unsure.gif o kad mociutes gyventu amzinai wub.gif
laimakp
QUOTE(Getter @ 2006 02 03, 20:04)

*

Visaip buna. doh.gif Leidzia ir paguleti (o paskui reikia bardakus namie tvarkyti, tai dvigubai atsiimu biggrin.gif ). Dazniausiai, tai kaip ir tu... Nepasakysi vaikui, kad eik, girdi, pasiimk valgyti ka nors, mama serga. g.gif Man truputi lengviau, nes maniskis turi kaimyna drauga, tai jau bedos atveju sakau, eik pas Mariu, mamytei reikia paguleti. Kuri laika buna ramu. smile.gif
Brūkšniukas
Geriausiai, kai mama serga vaiką pas močiutę laikyti - ten juo ir pasirūpins, ir mama galės ramiai pasirgti. Kaip dabar, pavyzdžiui, nes aš sirgdama sužvėrėju - garsus jis pas mane, o mano ausys jautrios.
kartą mes abu apsinuodijome, tai aš, kaip suaugusi, nusivėmiau porą kart macnai, ir gyvent galima, o mažius, tuomet dar trijų, visą naktį "mėtė" mažus vėmaliukus - miegojo ant pilvo, tai girdžiu sužiaugčioja, truputį pakyla ir aš dar pakeliu, apsivemia, bet į siūlomą kibirą - nė už ką doh.gif Stovi tiesus kaip styga, ir dar "mamayte, aš daugiau taip nedarysiu" doh.gif ir vos pakeičiu patalą, griūna miegoti. Po pusvalandžio tas pats. Aišku, aš supratus situaciją iš vakaro po paklode patiesiau neperšlampavą vystyklą. Šiaip ar taip, mamoms sirgti nėra tragiška, jeigu mažiais kas nors pasirūpina - geriausiai KUR NORS KITUR lotuliukas.gif
murzinyte
Jo sunku būna... Ir savęs gaila, ir vaiko... doh.gif
Užtat vyras sūnui vis primena "mamytę reikia saugoti, nes kai jai bus blogai, mums visiems bus blogai"... wub.gif

Mamytėms sirgti (tikrąja to žodžio prasme - gulint lovoj) šiais laikais - prabanga...
O aš pati jau taip įpratau viską pati, kad jei vyras nori mane paslaugyti nesileidžiu, nejaukiai jaučiuosi kažkaip blush2.gif
Kipsiuke
QUOTE(grazina37 @ 2006 10 02, 12:37)
turbut vaikuciai jaucia kad mamytems negera doh.gif  ir jie buna todel geri,kai as sergu jis irgi buna geras zaidzia nepraso kad paimciau ,ir man labai padeda dukra ji ir  valgyti broliukui pasildo ir paguldo miegoti 4u.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
pritariu tau, nes kai as prastai jauciuosi, mano vaikai kazkaip pasidaro pasyvesni, o vyresnis apskritai angelas pasidaro, jis pas mane labai taurios sirdeles wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
oaze
Mažoji labai stresuoja verysad.gif . Vis vaikšto aplink - "mamyte, tik neužmik". Turbūt jaučiasi nesaugi. Tad ir pasirgt padoriai neišeina schmoll.gif
Herta
as sau neleidziu susirgt ir tuom rupinuos.Tai jau penkti metai nesergu jokiais prie lovos traukianciais gripais,buna,kad galva paskauda,gerkle,bet rimtai niekad.Karta buvo taip galva stipriai isiskaudeje,kad be gulejimo nieko nesinorejo daryt,tai maniskiai,nesuprato mano tokio noro.Vienas dar per mazas,o kitam nesuprantamas toks dalykas su mama.O per nestumo dziaugsmus kai is lovos negali pakilt,pas mociute radom pagalbos... ax.gif
edska
musu tie angeliukai viska supranta ir be galo myli savo mamas,todel kai mato jog mamai blogai visalaiko pades. thumbup.gif
Gintarinė
Neleidžiu ir aš sau sirgti schmoll.gif Bet būna kartais tragiška sveikata karsta.gif Tai manoji aplink laksto susirūpinusi: - mamai skauda, mamą reikia pamyluoti, albatos jeikia daug gejti verysad.gif blink.gif Nu kaip suaugusi kokia rūpinasi biggrin.gif
-Radė
o mes kartu su mažule susirgom, tiesa, ji pirmiau, o po to ir aš užsilenkiau, MB dirba, tai ir šliaužau vos gyva, nors dukriukas jau išsikapstė beveik (tfu tfu tfu) žaidžia ji viena, bet juk atsibosta būt vienai ax.gif aš nebeprisimenu, kada taip sirgau, kad prie lovos trauktų verysad.gif
Beatti
Manau,mes mamos esame stiprios,ir del savo vaikuciu viska padarysim.Nors mano vyras visada man padeda,bet reikia gi dirbti,as atsimenu ir as sirgau,ir mazyle sirgo,ir man labai sunku buvo,bet vistiek pildziau visus jos norus. wub.gif
veidrodinee
As kai sergu turiu rupintis ja, jai vyras nedirba tai gerai o jai dirba ar kur iseina tai tenka ir valgyt padaryt ir nuprausti,nu as manau kad visos mamos niekada gerai neisiguli kai salia mazameciai smile.gif
incia
As buvau vienakart stipriai susirgusi, tai gulejau, o vaikai patys zaide. Bet turejau ir valgyti padaryt, ir pamaitinti. Tai tas kelias dienas, kol buvo auksta temperatura, buvo labai sunku. Blogai, kai nieks padeti negali. O dar kaip tik buvo iseigines, taip tai dar vaikai darzely butu buve.
sraigiausia
QUOTE(incia @ 2007 06 20, 16:34)
As buvau vienakart stipriai susirgusi, tai gulejau, o vaikai patys zaide. Bet turejau ir valgyti padaryt, ir pamaitinti. Tai tas kelias dienas, kol buvo auksta temperatura, buvo labai sunku. Blogai, kai nieks padeti negali. O dar kaip tik buvo iseigines, taip tai dar vaikai darzely butu buve.
*

Kai susergu vis tiek tenka daryti butiniausius darbus, nors ir laabai is leto. Ir gydytis tenka paciai (vyras daug dirba) - visokias arbatas ir visa kita tenka gamintis paciai, ir dar vaikiukus priziureti. Toks jau gyvenimas unsure.gif
Aniukes mama
Kai negaluoju, tai vis tiek stengiuosi pasirūpinti savo dukryte, bet tik dėl svarbiausių ir neatidėliotinų darbų, kaip maitinimas ir pan. Dėl žaidimų stengiuosi, kad vaikas suvoktų, jog žmogus, kai jis serga, neturi sveikatos žasiti ir skaityti knygučių. Maniškė nuo mažumės tai supranta ir stengiasi užsiimti pati, o dar vis prieina, paglosto galvą, ramina, kad viskas greit praeis. tačiau buvo kelatą kartų, kai kiekvienas pakilimas iš lovos baigdavosi kelione iki klozeto, tai neliko nieko, kaip tik skambinti vyrui, kad savijauta tokia, jog negaliu pasirūpinti nei savimi nei vaiku. tai jis tokiais atvejais išsiprašydavo anksčiau iš darbo. Manau tai yra teisinga, nes vaiką augina ne tik mama, bet ir tėtis. jei mama dėl kažkokių priežasčių laikinai negali pasirūpinti savo vaiku, to turi imtis tėtis.
chikko
Kai susergu ( o tai būna tikrai retai), tai vaiku be jokių kalbų ar prašymų rūpinasi tėtis. Man net klausimų neiškiltų jo prašyti, kad pasirūpintų, pats be žodžių supranta. ax.gif Būna, kad abu su vaiku susergam, jis pirmas aš nuo jo, o tada namuose ramu, abu gulim pasliki, tada mūsų tėtis džiaugiasi tokia namų ramybe. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
emanacija
Mums žiemą atvejis baisus buvo: man angina, tėčiui plaučių uždegimas... ir gulim abudu su didžiule temperatūra...Tėtis toks visas pilkas jau, o aš net galvos negaliu pasukt, atsikeliu - iškart akyse pajuoduoja ir krentu... O vaikučiai ačiū Dievui sveiki dar aplink mus vaikštinėja ir valgyt prašo doh.gif Mažoji dar nei metukų neturėjo - ropščiasi ant galvos ir akis krapšto, kai tik užsimerkiu...ir už plaukų lupa...
JM
QUOTE(emanacija @ 2007 10 06, 17:10)
Mums žiemą atvejis baisus buvo: man angina, tėčiui plaučių uždegimas... ir gulim abudu su didžiule temperatūra...Tėtis toks visas pilkas jau, o aš net galvos negaliu pasukt, atsikeliu - iškart akyse pajuoduoja ir krentu... O vaikučiai ačiū Dievui sveiki dar aplink mus vaikštinėja ir valgyt prašo  doh.gif Mažoji dar nei metukų neturėjo - ropščiasi ant galvos ir akis krapšto, kai tik užsimerkiu...ir už plaukų lupa...
*

doh.gif siaubas,vargsiukai tiek teveliai,tiek vaikuciai.O neturejot jokiu artimuju,kad pora dieneliu viakucius paziuretu unsure.gif
Moske
Kai susergu-manimi rūpinasi MB ir dukrytė bigsmile.gif Dėl darbo problemų MB neturi,kadangi pats vadovauja savo įmonei,ten pat dirbu ir aš ax.gif
raketa
Niu jo wacko.gif , cia variantu baisiu yra, as neturiu kuo skustis, man tikrai taip blogai nebuvo. O as norejau pasakyti, kad viena kart kazkuo apsinuodijau, ir lovoje gulejau, o jei negulejau tai toleta apsikabinus buvau, vyras buvo isvaziaves tai pas mane atleke mama ir pabuvo su vaiku iki vakaro, kol grizo vyras su vaistais. As galvojau, kad cia pas mane katastrofa buvo, o pasirodo, kad tik juokas doh.gif . Niu nieko laikykites mamytes mirksiukas.gif
Minėja
mums yra buve, kad sirgom visi trys, as, vyras ir dukryte. Visiems tada reikejo antibiotiku. Mamai nevalia susirgti. Sirgdama, kiek imanydama rupinausi vyru ir dukra smile.gif
vyyšnia
Na aš dar per 3 metelius nesu taip sunkiai sirgusi, kad negalėčiau pasirūpinti savo bernioku. Na būna susloguoji, kosti, bet dar nebuvo taip, kad nieko negalėčiau ir tik į lovą norėtųsi. jei jau prastai, išlauki kol ateis pietų miego laikas, ir griūni su mažuoju.
O štai dabar ėmė ir nutiko, po nelaimingo nutikimo teko gipsuot koją doh.gif nieko beveik negaliu nuveikt, na su ramentais paeinu, pasėdėt galiu kelias minutes, bet koja tuoj nuvargsta ir kelt turiu aukštyn arba gultis doh.gif
O mažasis lyg ir supranta, kad mamai blogai, bet.... mažas vaikiškas egoizmas vis išlenda biggrin.gif Ryte atsikėlus, aišku klausinėja ar dar skauda ir pan. o po kelių valandėlių, jau rėkia "mama ateik su manim pažaisti" ar "mama, eime pasivaikščioti" doh.gif nu ir ką tu jam ax.gif
Kiek gali padeda tėtis, bet... jam reikės į darbą, o vaikas darželį lanko visai kitame mieste, nei dirba tėtis(nu pas mus tokia situacija ax.gif ). Tad sėdėsim namuose abu.... Nežinau kol kas kaip seksis, gal sakau po truputį išmoksim mamytę suprast ir užjaust, o ir man gal ims mažiau skaudėti, daugiau nuveikt pati galėsiu unsure.gif
daluzenik
O tai vaikas darzelio nelanko?
as tai prasyciau tecio, kad isvestu i derzeli ir pailseciau ir vaikui maziau bacilu thumbup.gif
Arba gal mociutes prasyciau pagalbos tada, jei nelanko darzelio ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.