Laba diena.Noreciau jusu patarimo i keleta klausimu.Gruodzio 7d.vazevome is sveciu namo ir patekome i avarija.Is kitos eismo juosmos staigei isvazevo kita masina ir rezesi i musu masina.Vazevom su visa seima as pati nevairavau bet sedejau prieki sale savo vyro todel avarijos metu labiausei nukentejau.Smarkei suzalotas veidas kuri susiuvo patemtos koju sausgisles,ie smarkei sutrenkta galva,be samones buvau nugabenta i musu miesto lygonine bet po to skubei buvau isgabenta i Vilniu,ten man susiuvo veida.Dabar jau po avarijos praejo 2men. kol kas esu dar nedarbinga.Nesenai buvo policijoja pirmine apklausa del ivikio,tireja man pasake kad as pasitarciau su savo vyru kokios moralines zalos prasysite.Nesu susidurusi su tokiaias dalykais,ir neisivaizduoju kiek galima tai ivertinti pinigais.Manes dar lauke plastine operascija balandzio menesi,net neisivaizduoju kiek ji kainuos.Vienu zodziu nezinau kas man daryti kur reiketu kreiptis kokiu dokumentu reikia.Kaltininkas yra jau nustatytas jis buvo labai girtas.Atsiprasau kat tiek daug prirasiau bet nebezinau kaip kitaip isdestiti savo mintis aciu jums jai nors kiek man padesit.
Materialinė žala tai visos išlaidos susijusios su Jūsų gydymu ( plastinė operacija, vaistai, vykimo pas gydytojus išlaidos, turtas sugadintas avarijos metu, negautos pajamos dėl nedarbingumo ir t.t.)
Moralinė žala tai Jums padaryta žala dėl neteisėtų kaltininko veiksmų kurie sukėlė Jums nepageidaujamas moralines pasekmes. Jas išreikšti pinigais sunku tačiau reikėtų įvertinti būsimas išlaidas reabilitacijai. Manau reiktų atsižvelgti ir į kaltininko turtinę padėtį. |