Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kiek ilgai turi gerti pieną prieš miegą?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2
Lotosas
Sveikos,

Mano maziui jau 1,9 m.
Vis dar geriame pris pietu miega ir pries nakti piena is Avent buteliuko mazo su 3 skylutem.
O kiek ilgai ta piena turi gerti? Iki 3 metu?smile.gif
Tai jau butelio didesnio gal reikia?
Ar kai jau pats nebenores ir nebeduoti?

Neringicka
Na, maniskis beveik iki 2.5 metuku gere is buteliuko pries miegeli. Bent jau as nematau tame nieko blogo. Siaip vaikai pakankamai protingi ir kai ateina laikas jie atsisako ir buteliuko, ir ciulptuko. Tik reikia pataikyti momenta. Tiesiog karts nuo karto pasiulyk jam gert is puoduko ir taip po truputi pamirsit buteliuka.
rencew
QUOTE(Lotosas @ 2006 02 04, 16:43)
Sveikos,

Mano maziui jau 1,9 m.
Vis dar geriame pris pietu miega ir pries nakti piena is Avent buteliuko mazo su 3 skylutem.
*

tai sakyčiau, kad džiaugtis tuo reikia, nes maniškis pieno atsisakė būdamas 1.2 m. dabar nieko balto neįkyši- FE, KAKA doh.gif . Mėgsta jogurtus, bet būtinai su uogom. Nupirkom baltą- FE KAKA doh.gif doh.gif doh.gif
Paranormali
QUOTE(Lotosas @ 2006 02 04, 15:43)
Sveikos,

Mano maziui jau 1,9 m.
*

blush2.gif Skirmantas geria pienuka irgi is Avent buteliuko su snapeliu. nematau ir as tame nieko blogo, jam norisi atsigerti silto pienuko, geriau uzmogti. Manau jog tai puiku. ir ryte jis praso pieniuko, ipilu pageria ir vel uzmiega smile.gif
krika
maniškė gerdavo pieną nakčiai iki to, kol sukramtė 2 blink.gif avento soskytes. radau namie kažkokią silikoninę, bandžiau apgauti - bet jai nepatiko. tada bandžiau duoti pienuko iš puoduko - nepatiko doh.gif tada ištraukiau tokį suktą su meškinu ant viršaus šiaudelį - gėrė biggrin.gif bet iki laiko. čia viskas vyko šį mėnesį.
dabar mes jau jos klausiam ar gersi pienuką? "gersiu", o gal gersi arbatytę? "batytę" o tai ką vis tik gersi? "batytę". bet tą "batytę" ji pageria 2 gurkšnius ir užtenka. ir nematau jokio skirtumo tarp jos miego kokybės - ar prisipliurpino pieno nakčiai, ar ne. nu gal mažiau sysios tik lotuliukas.gif
*irma*
sveikutės,šaip tokią problemėlę turime ir mes su didžiuoju,jis negali nueiti miegoti netsigėręs pienuko,paprasčiausiai neužmiega. Iš to didelės problemos dabar jau nedarau,nes dienomis pradėjo gerti arbatėles kurių ankščiau visai negerdavo. Vaikui pienuko reikia,nes jame yrakalcio ir manau duosiu pienuką iki to laiko kol jis pats norės.Aš pilnai pritariu kad reikia pienuko vaikui kol užmiega
Vilkolake
Mano vaikas vis dar geria piena is buteliuko,bet sis daiktas naudojamas tik pienui,ryte ir vakare,is puoduko puikiai geria.Tegul geria man negaila.Mano brolis gere iki penkiu metu ir is sampano bonkos.As buvau uz ji 3metais jaunesne,tai ir mano isgerdavo mirksiukas.gif
Austre 123
Mano vaikučiai pienuka geria iš buteliuko ryte ir vakare kaip laikas miegučio.
Kristyn
O as manau, kad vaikuciai taip megsta ta buteliuka pries miega todel, nes su juo nusiramina ir tai jiem padeda greiciau uzmigti....tai negi gailesi jiem tokio malonumo.I sveikata! Tegul tik geria ta pienuka.... thumbup.gif
neringyta
Sveikutes,
Mus kankina ta pati tema,na zinoma, manosios tai ne, bet mane doh.gif
Manoji viska gere is puodelio,o pienas vis dar eina is buteliuko,nei is puodelio,nei is nieko kito pieno negeria,o be pieno gyventi negali
essen.gif
Mums jau 2m ir beveik 4men.kaip atsikratyti to buteliuko g.gif
lotta
Mano vaikas isvis pieno negeria, ir net koses ant pieno virtos nevalgo doh.gif
Tai mes MP gereme iki 10 menesiu, o po to pienuko is vis negeriame. Gydytoja siule iki 3 metuku gerti specialias kalcio tabletes su magniu, jos skirtos vaikams, kurie visai negeria pieno g.gif
vailija
Mums jau 2,4 mėn. pienuką prieš miegą dar geriam, bet nėra griežtai - gali ir anksčiau atsigerti, ir jau atsigulus. Naktį jau geriamtik vandenuką. Jo , aišku, išgeria nedaug tai pampersai kartais būna sausi. Kai atsisakėm pienuko ramesnis ir miegelis.
mama inga
Sveikos mamos clap.gif aš esu naujokė labai noriu patarimo. Kiek reikia vaikui gert pienuką nežinau. mano sūneliui suėjo 3 metukai ir jis vis dar iš bonkutės geria pieną, naktimis keliuosi dar 3-4 kartus. Gal kas galit patart kaip atpratint, nes manau jau gana. g.gif
Pacankė
QUOTE(mama inga @ 2006 07 20, 16:39)
Sveikos mamos clap.gif  aš esu naujokė labai noriu patarimo. Kiek reikia vaikui gert pienuką nežinau. mano sūneliui suėjo 3 metukai ir jis vis dar iš bonkutės geria pieną, naktimis keliuosi dar 3-4 kartus. Gal kas galit patart kaip atpratint, nes manau jau gana. g.gif
*

blink.gif , mano jau seniai nebegeria pieno, kažkur nuo 7mėn (turiu omeny mišinio ), o dėl naturalaus, kurį geriame ir mes, tai paragauja, bet negeria ir jo.
Baltike
QUOTE(mama inga @ 2006 07 20, 16:39)
Sveikos mamos clap.gif  aš esu naujokė labai noriu patarimo. Kiek reikia vaikui gert pienuką nežinau. mano sūneliui suėjo 3 metukai ir jis vis dar iš bonkutės geria pieną, naktimis keliuosi dar 3-4 kartus. Gal kas galit patart kaip atpratint, nes manau jau gana. g.gif
*

Paprasčiausiai nebeduoti. Juk didelis vyras, su juo galima kalbėti, susitarti. Na, ašarų bus turbūt, bet tai tikrai lengviausias kelias.

O maniškiai nei vienas negavo pieno iš buteliuko prieš miegą. Vyresnėlius maitinau iki metukų maždaug, o kai baigiau maitinti truputį pavėlinau vakarienę, bet vietoje MP nieko nepasiūliau (ir kodėl turėjau siūlyti g.gif ). Ir jokių protestų nebuvo. Šiaip pieną geria ir mėgsta, bet tai tokia pati valgiaraščio dalis, kaip sultys, arbata ar vanduo. Pvz. pienu mėgsta užsigerti košę ar blynus, užsipilti sausus pusryčius ir pan.
agata
mes dar geriame pries pietu, ir nakties miega. geria is buteliuko po 100 ml. Nereikia mazylio nei supti, nei paguleti pries miegeli isgeria pieneli ir uzmiega, banziau atpratinti, tik kad mano pastangos veltui, tikiu, kad ateis laikas, kai uzmigs ir neisgeres pienelio, viskas savu laiku, kaipkad pats pasiprase pirmaji kart ant puoduko, pats atsisake ciulptuko.
Prikolnaja
Na jus mamkos duodat,tiesiog pripratinot taip,dabar arba grieztai neduot,arba laukt,gal kokiu 5 metu jau ir atsisakys pats lotuliukas.gif nepikit.
Mano dukra misinio atsisake 10menesiu,ir viskas nieko nei misinio,nei pieno neduodavau,jai ir nereikejo,ji ipratinta paguldyta ir viskas,uzmiega,aisku pazaidzia,atsistoja,bet nei supt,nei ka..ir taip visad,o dabar ir atskiram kambary,paguldau ir iseinu...Tiesa nuo ciulptuko atpratinau 1,3 4u.gif O gert is soskes isvis nebeduodavau kai nustojo misinius gert,iskart su snapeliu nupirkau,neisivaizduoju trymeti gerianti is buteliuko,absurdas,mes jau dabar is normalaus puoduko geriam,be jokiu dangteliu..
vailija
QUOTE(mama inga @ 2006 07 20, 17:39)
*

Mano didysis pieną prieš miegą gerdavo tik iš buteliuko, nors jau viską gerdavo iš puodelio. Pieno niekaip negalėjo gerti iš puodelio pradedavo kriaukšėti ir negerdavo, o naktimis irgi pieną geriat? Mūsų atprato kai buvo 1,3 m. Tada susirgo, labai viduriavo, karščiavo. Tada visiškai pieno nedavėm ir kai paasveiko nutariau, kad nebeverta vėl duoti nakčiai pieno. Taip ir atpratom. Palauk tinkamos progos ir veikit. Juk visko pasitaiko ir apsinuodija, o tada pieno jokiu būdu negalima. Didelis vaikas, manau, suprastų.
tamsi
Na Rusnei jau metukai,bet vis dar mišinuką geria prieš užmigdama,(net nepagalvojau,kad tai blogai blink.gif ) ir ryte,nes pusryčiams jokių košių ar ko kito nepripažysta.
O karvės pieno ji išvis negeria,nepatinka jis jai schmoll.gif

Tai dabar taip gaunas,kad negerai,kad taip ilgai mišinį geria? g.gif
vailija
O kodėl galvoji kad negerai mišinuką gert? Mūsų tai anksti gėrė parduotuvės pienuką, bet mūsų draugai labai ilgai davė mišinuką.
kamilyte
Aš stengiuosi nedaryti iš pieno ritualo, nes norėčiau, kad vakare išsivalius dantukus jau "nebeteptų" jų. Orietuojuos, ar valgė daug vakarienės. Jei soti, pienuko nebeduodu. Būna, kad labai mažai užkanda, tada gauna pienuko prieš miegą. Bet duodu nebūtinai lovytėj, nors pastebėjau, kad visvien atsiranda tam tikri įpročiai - pienukas iš Avent puodelio, būtinai pas mane ar vyrą ant kelių... rolleyes.gif
Prikolnaja
Tamsi,tavo dar maziuke,tai normalu,bet nepateisinu kai 3 metu vaikas geria ir dar naktym mama del to turi keltis ir dar geria per soske,nu negaliu doh.gif
lemonė
Mano didžioji pienuko atsisakė gan anksti,o va mažoji iki šiol traukia iš buteliuko su pasigardžiavimu,nors čiulptuko atsisakė suėjus metukams.Nuo tada visus kitus gėrimus puikiausiai geria iš puodelio,o mišinukas kol kas skaniausias iš buteliuko.Ir kas keisčiausia,ne prieš miegą,o atsikėlus ryte(ir kuo skubiau reikalauja) g.gif
giedree_grey
na,aciu dievui,as tokiu problemu,kaip gerimas is buteliuko neturejau,nes manasis neeme nei soskiuko,nei juolabiau buteliuko,taigi piena gere naturalai is mamytes,o nuo pusmecio pradejo po biskiuka ir arbatyciu gerti,pradzioj su sauksciuku,veliau tiesiai is puodelio,nes net gertuvytes ikist nejo doh.gif bet ir gerai,uztat dabar sau be jokiu problemu geriam viska ka norim,kada norim ir is kur norim lotuliukas.gif
flame
cia tik mano nuomone bat gal kam irgi us idomu... as skaitau kad vaikas pienuka turi gerti tiek kiek jis nori (kalbu apie amziu) taigi ir mes isgeriam piena kartais prie valgio ir nakciai kai negalim uzmigti geriam silta piena, kodel vaikas turetu to atsisakyti... galu gale busi tikra kad vaikui netruks kalcio... del naktinio gerimo tai nera labai gerai, siulau pabandyti silta vandenuka su cukrum ar arbatyte... mes irgi turejom problema tokia, bet kazkaip nustojo po biski, ir pastebejau nustojo poto kai atsilo oras ir pradejo visa diena buti lauke, tai vakare nusikalus uzmigdavo ir neturedavo jegu nakti keltis...
Prikolnaja
Kad vaikas geria piena,tikrai tik gerai,bet mano nuomuone,reikia pratint ne per soske o per snapeli g.gif Ir trymeciui tikrai geriau jau piena gert,o ne misinukus...O jai nemegsta,vyrt koses,duot jogurtus,varske,ir tikrai netruks kalcio schmoll.gif Ir net ta pati Miau patiems pagamint galima,sutrint piena su bananais 4u.gif Ar dar kuo,o taip pazekit koks jo galiojimas,puse metu blink.gif
skruzdeda
jeigu vaikas is prigimties nelabai miega, tai geriau jam duoti pieno negu kankintis ir stengtis, kad kazkaip kitaip uzmigtu. Maniskis pvz. nuo gimimo uzmiega pats ir niekada nereikia ir nereikejo niekam jo supti, o dabar kai turi lovyte, kur pats gali atsigulti, tai taip ir padaro. Kai nori miego, nubega, atsigula ir po keliu minuciu jau miega. Bet taip yra ne todel, kad mes ji taip ipratinome, bet jis toks jau gime. O yra daug vaiku, kurie is prigimties nelabai nori miegoti naktimis, tai jie uzsimano valgyti, tai juos supti reikia, tai jie kazko bijo ir pan...
Nu bet jeigu miega gerai, tai manau prie 3 metu vaiko keltis nakti kaip ir nebelabai butina...
Prikolnaja
As tau pasakysiu kodel tas 3metu vaikas naktim nemiega,nes ipratyntas kad gaus buteliuka su pienu,taip buvo manau ne man vienai,o nustojus naktym duot pieno,vandens nenorejo,tai ir isvys tada nieko nereikejo,ir miegot vaikas pradejo.O iki tol as ka tik nebandziau,kiek neurologo neklausiau,na kas gi gali but,ka daryt,kas 2val.prabunda doh.gif Tai gi isvada...
Papildyta:
O del uzmigimo,nesigynciosiu,nes tikrai nezinau,nes manoji visada uzmigdavo pati,ant ranku net siaip nemego paguldyta but,tik staciom,ir dabar neturynt 2metu ji pati nueina atsigula,bucki davus,suauges vaikas!Ir net nezinau,ar taip yra todel kad as nesicackinau,arba kad is prigimties,vat sito nezinau... schmoll.gif
gven
Nezinau ko jus gincijates buteliukas gerai negerai, jei jums kas lieptu kavos rytais negerti ir dar ikistu per siaudeli jums irgi man atrodo nepatiktu g.gif Ziuriu visos siulot arbateles, sultytes, bet reta kuri apie vandenuka snekat, kodel nepratinat leliuku vandenuko gerti, juk tai taip svarbu, juolab kad visos sultytes jos pilnos cukraus, kas vaikams nera labai gerai, o pienukas yra daug sveikiau. Mano lialiui 16 men jis geria pienuka tik rytais, o vakarais atsigeria vandenuko. Tiesa jo abu butelikus sudedu i lovyte, nakti jis geria vandenuka, o rytais pasiema buteliuka is lovos galo su pienuku. O diena gali gerti ir is puoduko, taip kad viskas priklauso tik nuo jo nuotaikos, nakti vandenuka vis gi patogiau is buteliuko gerti, kad neapsilietu. mirksiukas.gif
Skaiciau vienoje knygoje patarima kaip vaikus ismokyti gerti is puoduko. Ipilti i puoduka pienuka o buteliukyje esanti pienuka praskiesti ir duoti paragauti abieju. Kuo toliau tuo labiau pienuka buteliuki skiesti ir vaikas pats greitai sieks puodelio bigsmile.gif
Zinau kad apgaudineti negerai, bet kartais taip iseina blush2.gif
Džeinė
>gven, ... visiskai su tavim sutinku... thumbup.gif thumbup.gif
KLEVELIS
Iki 7 mėn. maitinau atsisakė,ir išvis negeria pieno ax.gif
Krisliukas
Arbatos ar vandens su cukrumi naktimis duoti negalima nes tai kenkia dantims. Del pienuko tai cia individualus reikalas. Cia nuo vaikucio priklauso. Musu situacija as esu labai patenkinta. Mano maziukas labai jau tvarkingai pats visko atsisako. Mums 1 ir 3 menesiai, o buteliuka jau seniausiai pamirsom. Jokios prievartos nebuvo. Tiesiog pabandem vakare duoti atsigerti vadenuko, nesaldinti paprasto, is puoduko, paprasto, vaikas kuo puikiausiai atsigere ir uzmigo, nakti atsikele, mes tvarkingai atsisedom atsigerem is puoduko vandenuko ir toliau miegelio. Ir nuo to laiko nei misinuko, nei pienuko nakti negeriam. issivalom dantukus ir viskas. mano mazyliui kalcio tikrai netruksta. Esu rami. nes maziulis valgo daug varskes diena ir pieno, paprasto ,,Dvaro" puse puodelio isgeria.
neri1
Manau, kad pienukas prieš miegą yra tikrai gerai ir reikia džiaugtis, kad iš is vaikas geria pienuką. Mažajai karvėss pienuką pradėjau duoti dar net dešimt mėn. nebuvo, nors labai prieštaringų nuomonių buvo ir dabar jau pati pasako atete ir apapa (atsigerti ir miegoti). O prieš dienos miegelį jogurto buteliuką išgeria, gal tik nelabai gerai, kad su soske, bet tiek iš puoduko su šiaudeliu, su snapeliu, ar šiaip puoduko geriam be jokių problemų.
tarataika
mano maiukas pats atsisake misinuko..gerdavo vis maziau kol visai nebegeria.. ax.gif negeria net karves pieniuko doh.gif tik pieno gerima su vaisiais ax.gif
Papildyta:
*maziukas
Prikolnaja
QUOTE(neri1 @ 2006 07 27, 00:27)
Manau, kad pienukas prieš miegą yra tikrai gerai ir reikia džiaugtis, kad iš is vaikas geria pienuką. Mažajai karvėss pienuką pradėjau duoti dar net dešimt mėn. nebuvo, nors labai prieštaringų nuomonių buvo ir dabar jau pati pasako atete ir apapa (atsigerti ir miegoti). O prieš dienos miegelį jogurto buteliuką išgeria, gal tik nelabai gerai, kad su soske, bet tiek iš puoduko su šiaudeliu, su snapeliu, ar šiaip puoduko geriam be jokių problemų.
*

Tai ir neduokit per ta soske gert,jai moka per snapeli,juk yra tokiu buteliuku,ne butinai puodelis..Yra akropolio maximoi,Rimi pardese grazus Tom ir Dzeri...Ir lai pro ji geria..nors ir ta pienuka pries miega.tikrai geriau,nei per soske su jos bakterijom...
Žiedė
maniskis tai geria pienuka tik is buteliuko ir pries miega, tai iseina du kartus, o taip duodu is puodelio vandenuko, ar ten sultys, bet kai dabar karsta tai pats mazuliukas nori tik paprasto vandenuko ax.gif
neri1
QUOTE(kotiki @ 2006 07 27, 12:33)
Tai ir neduokit per ta soske gert,jai moka per snapeli,juk yra tokiu buteliuku,ne butinai puodelis..Yra akropolio maximoi,Rimi pardese grazus Tom ir Dzeri...Ir lai pro ji geria..nors ir ta pienuka pries miega.tikrai geriau,nei per soske su jos bakterijom...
*

Bėda yra ta, kad nenori iš snapelio, puoduką meta į šoną ir šaukia atete. Mėginau nekreipti dėmesio į tokius pazirzaliavimus, bet pasirodo, kad mano kantrybė ne tokia ir didelė smile.gif
eiwile
Mano dukrytei 1.3 m, pietu miegelio uzmiega su sulciu buteliuku,o pries nakti jei butinai reikia nors trupucio pieno kitaip neuzmiega ax.gif
mantis
maniskis tai pries miegeli jau taip saldziai geria pienuka kad mes nedrystam jam to malonumo atimt biggrin.gif
Akvilexxx
Mes dar ir geriam pienuką prieš miegą blush2.gif
braškė-braškė
o rytais pienuka geriat? ar tik pries miega? mes tai ir vakare, ir ryte smile.gif
*Lyra*
QUOTE(braškė-braškė @ 2008 09 27, 14:10)
o rytais pienuka geriat? ar tik pries miega? mes tai ir vakare, ir ryte smile.gif
*

musu panelyte geria ryta ir vakare pienuka is buteliuko smile.gif Manau, kad duosiu tol, kol pati nores.
O beje, per para vaikuciui iki 3 metuku reikia isgerti ~450-500 ml pieno mirksiukas.gif
braškė-braškė

O beje, per para vaikuciui iki 3 metuku reikia isgerti ~450-500 ml pieno mirksiukas.gif
*

[/quote]

idomu, o i kosytes pilamas pienukas skaitosi blush2.gif ? ar cia tiek tik isgert reikia? nes mum tai gaunasi apie 400 ml ...
domina
mano maziui jau 1.9 metu, bet vakarais ir rytais is avent buteliuko jis geria pienuka "Nestle". As manau, kad ateis laikas ir jis pats pasakys- nebenoriu, o kol kas tegul dziaugiasi, tuo labiau, kad gerdamas pieneli dazniausiai ir uzmiega. O karves pienui vaikas pasake- veee!!
Meškašunis
Jokiu pienu ar misiniu nuo 8 menesiu schmoll.gif . Negeria ir visks, neisiulysi niekaip.
@mamyčiukas@
mes dar geriame pienuka ryte,pries pietu miega ir vakare.Pienukas juk nekenkia schmoll.gif
Meškašunis
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2009 10 03, 22:43)
mes dar geriame pienuka ryte,pries pietu miega ir vakare.Pienukas juk nekenkia schmoll.gif
*

As irgi uz pienuka, Bet kad neina isiulyt... Negeria ir tiek...
M.i.g.l.e
Pienelį geria mažius atsikėlęs ryte ir vakare prieš miegą ax.gif po 210ml. ax.gif
Raile
Pati maitinau iki pusantru metu wub.gif Kai nutraukiau maitinima,tai jokio pienuko ar misinuko neisiulom, net i burna neima schmoll.gif doh.gif Bijau, kad pritruks kalcio, nes beveik nevalgo ir varskes schmoll.gif Ka daryti? Gal kas nors turi panasios patirties g.gif
m@muk@s
Mes geriam pienuką anksti ryte ir prieš pietų bei nakties miegą mirksiukas.gif Kartais padarau kokteiliuką su uogomis mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.