Sveiki tėvelai, esami ir busimi pasidalinkit patirtimi... Nors man aktualu berniukų priežiūra, bet labai įdomi ir mergyčių. Kuo skiriasi auginimas? Kurių lengvesnis? kai buvau nėštukių paskaitėlėse, tai rodė, kad maudymosi metu berniuka reikia laikyti veiduku į žėmę (vaikutį pasidėjus ant rankos), o mergyte aukstyn veiduku. O ką dar reikia žinoti? Kokios įpatingos priežiūros reikalauja berniukai? Dėkui
indruzele
2006 02 07, 11:51
???? Manau, vaikas, kol mazas, reikalauja tiek pat prieziuras, nepriklausomai nuo lyties. Veliau, kai pauaugs, kai bus svarbi identifikacija su savo lyties atstovais, tai reiks kreipti i viena ar i kita puse, atitinkamai zaisti... Auginu mergaite ir berniuka, bet kol kas apie ypatingus skirtumus nelabai ka galiu papasakot.  Siaip jie abu kiek skiriasi savo vystymo, ypac valgumu, bet tai galetu buti, jeigu ir dvi mergaites tureciau.
Nežinau kaip ten su tom mergaitėm, neturiu tokios laimės. Bet paguldytas berniukas visada gali tave apsysinti, o mergaitė - tai ne  Dar kas liečia berniukus, tai reikia prižiūrėti jo vyriškumą, prausiant truputį atsmaukti apyvarpę.
sandralita
2006 02 09, 16:46
QUOTE(Soni @ 2006 02 09, 09:26) Nežinau kaip ten su tom mergaitėm, neturiu tokios laimės. Bet paguldytas berniukas visada gali tave apsysinti, o mergaitė - tai ne  Dar kas liečia berniukus, tai reikia prižiūrėti jo vyriškumą, prausiant truputį atsmaukti apyvarpę. niekad nesmaukiau ir kiek zinau ne visi pataria atsmaukinet.bet tokia tema jau kazkur buvo.as zinau kad tik apiplaudinet reikia skirtingai,mergaites is priekio kad nuo uzpakaliuko neteketu i slapta vietele
turiu berniuką ir mergytę, nieko nepastebėjau jau labai ypatingo jų priežiūroje, tiesiog įpranti vieną plaut vienaip, kitą kitaip ir viskas. Ai va berniukui lengviau siusiuką tyrimam paimt  . Ir šiaip jie dažniau judresni, gulėjom vaikų chirurginiam, tai 80 proc. ligonių - berniukai (nekalbu apie apendicitus ir t.t.) apsiplykę, susimušę, susilaužę
QUOTE(sandralita @ 2006 02 09, 16:46) niekad nesmaukiau ir kiek zinau ne visi pataria atsmaukinet.bet tokia tema jau kazkur buvo.as zinau kad tik apiplaudinet reikia skirtingai,mergaites is priekio kad nuo uzpakaliuko neteketu i slapta vietele  tai va kai aš vyresnėliui neatsmaukinėdavau, tai teko ant chirurgo stalo atsigulti. Todėl dabar mažyliui šiek tiek patraukiu odelę, nes man ir gydytoja patarė
QUOTE(Soni @ 2006 02 09, 07:26) Nežinau kaip ten su tom mergaitėm, neturiu tokios laimės. Bet paguldytas berniukas visada gali tave apsysinti, o mergaitė - tai ne  Dar kas liečia berniukus, tai reikia prižiūrėti jo vyriškumą, prausiant truputį atsmaukti apyvarpę. o man kaip tik sake jokiais budais nesmaukt  negalima
Aš ypatingo skirtumo auginant berniuką ir mergaitę nejaučiu. Man tik atrodo, kad berniukai lepesni ir jautresni. Gimus dukrai gydytoja sakė, kad mergaitėms greičiau praeina pilvo diegliai nei berniukams.
KRISTIDA
2006 02 14, 14:26
Labi. Aš kol kas berniuką auginu  Pergalvojau visus metus ir galiu pasakyti tą patį, kaip ir anksčiau pasisakiusios. Tik apiprausdama kol kas nieko neatsmaukinėju  Didelių bėdų turėjom dėl pilvo diegliukų iki 4 mėn. Vyro sesuo augina porelę - tai mergytė kruopšti, rami, tvarkinga, o berniukas tikras padauža  Bet, jaučiu, čia tik sutapimas - viskas priklauso nuo vaiko charakterio
kristukas00
2006 03 08, 19:23
as auginu mergyte, tai labai tiksliai ir nepasakysiu kuo skirasi auginimas.o is pletku esu girdejusi, kad berniukams dazniau ir ilgiau kankina pilvo skausmai.jie yra judresni. mergiaciu negalima sodinti kol jos pacios neatsiseda del to vaisingumo, o berniukus galima pratinti anksciau.
TIKESIU
2006 03 09, 01:12
O as pasakysiu kaip man buvo:pirma pagimdziau sunu !tai zinau kaip prausti -pasukai kiausiukus i viena puse ,pasukai i kita puse ir nieko nesmaukinejai  o kai mergucia gime  viskas nezinau kaip elgtis,tragedija  nezinau ka daryti,bet yra mamos inkstintas  ir po truputi viskas pradejo stotis i savo vezes  juk viskam ateina savo laikas ir supratimas
Topotuna
2006 03 09, 12:05
Visi sako, kad berniuką auginti yra sunkiau, nes jam pilvuką ilgiau skaudą, jis lepesnis ir t.t. Bet mano mergičkai pilvuką skaudėjo ilgiau ir stipriau, per naktis nešiodavom. O berniukui dar nėra trijų mėn., bet visi pilvo skausmai jau pasibaigė. Be to mano mergička yra pakankamai judri, mėgstanti visur lipti ir karstytis. todėl man atrodo, kad viskas priklauso nuo charakterio ir temperamento.
luara.l
2006 03 12, 20:53
Auginu sūnų ir dukrytę. Priežiūros reikalauja abu vienuodai. Sako, kad berniukai būna lepesni, o mergaitės ramesnės. Mano sūnus kai buvo mažiukas buvo tikrai ramesnis uždukrytę  aš jau bijau pagalvoti kas bus toliau  Galiu patvirtinti tik, kad berniukai daugiau sisioja už mergaites,o kodėl nežinau.
Pirmą kartą girdžiu, kad berniuką 'maudyti reikia veiduku žemyn laikant'. Nu negali būti. Visą laiką maudomės normaliai; o kas dėl dupciuko prausimo, tai yra dvi nuomonės - kad laikyti jį veiduku žemyn, arba kaip ir mergaites - dupciuku žemyn. Aš tai pagal antrą variantą darau, ir puikiausiai viskas mums nusiplauna - kaip įpranti daryti, taip ir lengviau (šiuo klausimu mergaitės opesnės). Atsmaukinėti apyvarpės nereikia, bent iki berods 3 metukų. Pateliuskuoji aplink kiaušiukus, paplauni, ir viskas  Dėl sisiuko darymo 'plačiu frontu', tai tikra tiesa - mažiukas, būdavo, tik nuimi sauskelnes, ir jau lauk siurprizo - ne kartą pašventino. Bet kai pradeda daryti ant puoduko, nėr problemų - yra juk priekyje toks 'pakilimas', į jį viskas ir 'atsimuša'. Bent jau mūsų atveju pilvuko skausmai nebuvo nei ilgesni, nei didesni, nei pvz. draugų mergaitės.
Sveikute, tikrai nepergyvenk prieziura beveik vienoda.Kai iprasi, tai juoku darbas bus
romuciukas
2007 03 09, 17:26
kudikiu prieziura tikrai vienoda
Piraniukas
2007 03 09, 20:33
QUOTE(sandralita @ 2006 02 09, 17:46) niekad nesmaukiau ir kiek zinau ne visi pataria atsmaukinet.bet tokia tema jau kazkur buvo.as zinau kad tik apiplaudinet reikia skirtingai,mergaites is priekio kad nuo uzpakaliuko neteketu i slapta vietele  Aišku kaip ir visur skirtingos nuomonės, aš girdėjau kad berniukui reikia atsmaukti kiek eina ir paplauti  niu ypač jei tenstipriai apsidaręs  Taip par ir mergytei reikėtų praskleisti lūpytes jei ten nešvaru QUOTE(Nesa @ 2006 03 16, 13:29) Pirmą kartą girdžiu, kad berniuką 'maudyti reikia veiduku žemyn laikant'. Nu negali būti. Visą laiką maudomės normaliai; o kas dėl dupciuko prausimo, tai yra dvi nuomonės - kad laikyti jį veiduku žemyn, arba kaip ir mergaites - dupciuku žemyn. Aš tai pagal antrą variantą darau, ir puikiausiai viskas mums nusiplauna - kaip įpranti daryti, taip ir lengviau (šiuo klausimu mergaitės opesnės). Atsmaukinėti apyvarpės nereikia, bent iki berods 3 metukų. Pateliuskuoji aplink kiaušiukus, paplauni, ir viskas   čia apie prausimą po kranu taip sakoma prausti po krenu berniuką žymiai lengviau Mergaitę sunku išlaikyti, ypač jei dar makaluojasi  Juk apsuktą reikia
FainasKaunietis
2007 04 21, 21:44
Ar mergaitė, ar berniukas - manau nėra skirtumo (gal tik kaip aukščiau rašėt dėl prausimo ir pan.). Ir pats auklėjimas turėtų būti panašus, be diskriminacijos. Auginu mergytę, bet į ją žvelgiu, kaip į pilnavertę asmenybę, ir nenurodinėju, kad lėlės tik mergaitėms, o mašinos tik berniukams. Su viskuo stengiuosi supažindinti, kad kuo daugiau suprastų, ir butų protingesnė. Bet nepamirštu ir gražiosios pusės - gražūs rūbeliai, šukuosena, būtini komplimentai... Manau, svarbiausia vaiką visada padrasinti, sureikšminti jo darbus, būtinai pagirti, ir nereikia skirstyti į tuos, ar kitus.
mija.07
2007 05 16, 21:58
QUOTE(FainasKaunietis @ 2007 04 21, 23:44) Ar mergaitė, ar berniukas - manau nėra skirtumo (gal tik kaip aukščiau rašėt dėl prausimo ir pan.). Ir pats auklėjimas turėtų būti panašus, be diskriminacijos. Auginu mergytę, bet į ją žvelgiu, kaip į pilnavertę asmenybę, ir nenurodinėju, kad lėlės tik mergaitėms, o mašinos tik berniukams. Su viskuo stengiuosi supažindinti, kad kuo daugiau suprastų, ir butų protingesnė. Bet nepamirštu ir gražiosios pusės - gražūs rūbeliai, šukuosena, būtini komplimentai... Manau, svarbiausia vaiką visada padrasinti, sureikšminti jo darbus, būtinai pagirti, ir nereikia skirstyti į tuos, ar kitus. pritariu
QUOTE(FainasKaunietis @ 2007 04 21, 23:44) Ar mergaitė, ar berniukas - manau nėra skirtumo (gal tik kaip aukščiau rašėt dėl prausimo ir pan.). Ir pats auklėjimas turėtų būti panašus, be diskriminacijos. Auginu mergytę, bet į ją žvelgiu, kaip į pilnavertę asmenybę, ir nenurodinėju, kad lėlės tik mergaitėms, o mašinos tik berniukams. Su viskuo stengiuosi supažindinti, kad kuo daugiau suprastų, ir butų protingesnė. Bet nepamirštu ir gražiosios pusės - gražūs rūbeliai, šukuosena, būtini komplimentai... Manau, svarbiausia vaiką visada padrasinti, sureikšminti jo darbus, būtinai pagirti, ir nereikia skirstyti į tuos, ar kitus.
QUOTE(indruzele @ 2006 02 07, 12:51) ???? Manau, vaikas, kol mazas, reikalauja tiek pat prieziuras, nepriklausomai nuo lyties. Veliau, kai pauaugs, kai bus svarbi identifikacija su savo lyties atstovais, tai reiks kreipti i viena ar i kita puse, atitinkamai zaisti...
Klastūnė
2007 09 19, 11:14
QUOTE(Ni1 @ 2006 03 09, 09:05) Visi sako, kad berniuką auginti yra sunkiau, nes jam pilvuką ilgiau skaudą, jis lepesnis ir t.t. Bet mano mergičkai pilvuką skaudėjo ilgiau ir stipriau, per naktis nešiodavom. O berniukui dar nėra trijų mėn., bet visi pilvo skausmai jau pasibaigė. Be to mano mergička yra pakankamai judri, mėgstanti visur lipti ir karstytis. todėl man atrodo, kad viskas priklauso nuo charakterio ir temperamento. O aš esu girdėjusi, kad tai pirmagimiams labiau ir ilgiau skauda pilvuką, aišku ir iš jų, tai vis tiek būna berniukams labiau, nes jie tikrai lepesni. O daugiau viskas priklauso nuo vaikiuko. Gimdymo namuose duoda keletą knygelių, ten būna trumpai aprašyta priežiūra. Net ir ten rašė, kad berniuką prausiant negalima nieko atsmaukinėt.
QUOTE(luara.l @ 2006 03 12, 21:53) Auginu sūnų ir dukrytę. Priežiūros reikalauja abu vienuodai. Sako, kad berniukai būna lepesni, o mergaitės ramesnės. Mano sūnus kai buvo mažiukas buvo tikrai ramesnis uždukrytę  aš jau bijau pagalvoti kas bus toliau  Galiu patvirtinti tik, kad berniukai daugiau sisioja už mergaites,o kodėl nežinau. Apie sisiojimą tikra tiesa
siaip pradzioj tai mano bernuzelis buvo zyziukas didesnis negu dukryte. dabar apsiramino,mamuliuku pasidare, mergyte labiau savarankiskesne, nors nezinia,kas po keliu menesiu bus
♥mylimukai♥
2012 01 05, 16:00
Vienodai abu,tik berniukui apsidarius paprasčiau nuplaut,nes mergytei prilysdavo ir į putuką Kas dėl pilvuko dieglių dukrai buvo žiaurūs,o sūnus jų neturėjo visai  vat ir visa tiesa apie berniukus ir mergaites...
QUOTE(Klastūnė @ 2007 09 19, 11:14) O aš esu girdėjusi, kad tai pirmagimiams labiau ir ilgiau skauda pilvuką, aišku ir iš jų, tai vis tiek būna berniukams labiau, nes jie tikrai lepesni. O daugiau viskas priklauso nuo vaikiuko. Gimdymo namuose duoda keletą knygelių, ten būna trumpai aprašyta priežiūra. Net ir ten rašė, kad berniuką prausiant negalima nieko atsmaukinėt. Jokiu budu prausiant berniuka nereikia nieko atsmaukinet
Turiu porele  sunus vyresnis uz mazaja 1,5 metu, diegliukai ir viena ir kita beveik nekamavo, abu neblogos sveikatos  bet mano atveju vaikai skiriasi labai charakteriu dukryte ramesne, savarankiskesne, maziau reikalauja demesio.... o sunus mano labai nesavarankiskas, megstantis vadovauti, nenustigstantis vietoje, bet uztad vikresnis... prieziura ju vienoda, jeigu paligint (ko daryt nerekomenduojama) tai dukra priziuret lengviau  tik mergaiciu plovimas sudetingesnis, bet su laiku pripranti
Bajoraite
2012 03 16, 20:49
QUOTE(luara.l @ 2006 03 12, 22:53) Galiu patvirtinti tik, kad berniukai daugiau sisioja už mergaites,o kodėl nežinau. Berniukai negali ilgiau sisiuko islaikyti, todel sisioja dazniau, bet ne daugiau  O merginos gali ilgai laikyti, maniske buna puse dienos nesisioja, o kai prisisioja tai puse puodo buna
|
|