Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Darbas/profesija intravertei
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas > Nuo mokslo iki darbo
Spaghetti Bolognese
Turiu problemytę.... Nusprendžiau, jog reikėtų įgyti naują profesiją. Vieną turiu (esu socialinė pedagogė), bet ši profesija reikalauja tam tikrų asmeninių savybių, kurių neturiu (supratau per vėlai). Noriu pradėti viską iš naujo. Manau, kad verčiau jau vėl nuo nulio, nei kankintis visą gyvenimą dirbant nemėgstamą darbą. Laiko tam turiu. Bėda, kad nežinau iš tiesų, kokia tai būtų sritis. Žinau, kaip ir kur norėčiau dirbti, kokioje aplinkoje, bet nežinau ką. Esu tipiška intravertė, negaliu pakęsti kasdienio sėdėjimo ofise, bendrauti su klientais, mokyti, greitai pavargstu nuo bendravimo... Nemėgstu vadovaujamo darbo, jis man nesiseka blush2.gif Idealiausia būtų dirbti namuose, su laptopu, pačiai pasirinkti laiką, jokių kelionių kasdien į darbą ir t.t. Tik karts nuo karto pristatyti, kas padaryta. Taip atrodytų svajonių darbas. Kad tiktų ir bet kur už LT ribų. Svarbu, kad būtų gerai apmokamas darbas (na, gal ne iškart, bet įgijus patirties...). Patinka rinkti medžiagą, ją analizuoti, apibendrinti. Mokykloje buvau vienodai vidutiniškai gabi tiek rašiniams, tiek matematikai, tiek braižybai (šie dalykai mokykloje buvo mėgstamiausi). Patiktų analitinė-mokslinė-kūrybinė veikla...
Iš bėdos būtų ir ofise, bet tik su minimaliai bendravimo, daugiau individualus darbas tai turėtų būti. Ar tai apskritai šiais laikais įmanoma?

Kokios profesijos tiktų tokio pobūdžio darbui? Gal iš jūsų yra dirbančių namie? Intraverčių? Būčiau labai dėkinga, jei pasidalintumėte idėjom, nes jau susipainiojau begalvodama, nuo ko pradėti g.gif
Medute35
Sėkmės ieškant naujo darbo. 4u.gif man patinka, kad nebijai ieškoti darbo ne pagal specialybę..O socialine pedaoge ar esi dirbusi?
Aš taip pat intravertė, bet man patinka bendrauti, kam nors padėti, nepatinka vadovauti.Taip pat ieškau darbo blush2.gif
sena niekšė
profesijų yra begalybė, bet tokių DARBŲ, kur galima būtų išvengti bendravimo, kolektyvo, klientų -- yra labai ribotas pasirinkimas.
na, gal būti rašytoja ar kokia mokslininke laboratorijoj, programuotoja -- bet čia jau reikia konkretaus talento, taip iš lempos nesugalvosi. o iš eilinių darbelių -- gal kokia naktine sarge ar budinčiaja? biggrin.gif

dėl darbų namie -- betirgi dirbi ne vien sau -- tikriausiai yra kokie klientai ar užsakovai su kuriais vistiek reikia bendrauti, prie jų derintis ir jiems įtikti.
salomejka
gal but ka nors dizaine?pvz grafinis dizainas, bendrauti ten ne taip ir daug, turiu omenyje pati dizaineri..
Keter
verteja.

as irgi tokio darbo siaip noreciau - minimaliai organizavimo ir bendravimo
Medute35
Pasvajodavau apie vertėjos specialybę...bet vėl rei g.gif ktų labai ilgai ir daug mokytis
Keter
QUOTE(Medute35 @ 2010 11 25, 22:09)
Pasvajodavau apie vertėjos specialybę...bet vėl rei  g.gif ktų labai ilgai ir daug mokytis
*

bet gal verta smile.gif o kol mokysimes, baigsis ir krizes visokios ir vertejos darbo tures biggrin.gif
artitoli
QUOTE(Medute35 @ 2010 11 25, 22:09)
Pasvajodavau apie vertėjos specialybę...bet vėl rei  g.gif ktų labai ilgai ir daug mokytis
*

Nebūtinai smile.gif Turiu draugę, kuri pati puikiausiai verčia knygas, neturėdama tam reikalingo išsilavinimo (t.y. ne filologė. Toli gražu). Užtenka talento, didelio noro ir pradėti kažką judinti toje srityje, kurioje norima dirbti, pvz, susikurti savo asmeninę svetainę ar blog'ą pagal pomėgius/polinkius ir jį sąžiningai prižiūrėti. Šiais laikais ne vienas žmogus taip atrado širdžiai mielą sritį, už kurią vėliau buvo pasiūlyti ir pinigai smile.gif
Shatura
QUOTE(Spaghetti Bolognese @ 2010 11 25, 18:45)
Turiu problemytę.... Nusprendžiau, jog reikėtų įgyti naują profesiją. Vieną turiu (esu socialinė pedagogė), bet ši profesija reikalauja tam tikrų asmeninių savybių, kurių neturiu (supratau per vėlai). Noriu pradėti viską iš naujo. Manau, kad verčiau jau vėl nuo nulio, nei kankintis visą gyvenimą dirbant nemėgstamą darbą. Laiko tam turiu. Bėda, kad nežinau iš tiesų, kokia tai būtų sritis. Žinau, kaip ir kur norėčiau dirbti, kokioje aplinkoje, bet nežinau ką. Esu tipiška intravertė, negaliu pakęsti kasdienio sėdėjimo ofise, bendrauti su klientais, mokyti, greitai pavargstu nuo bendravimo... Nemėgstu vadovaujamo darbo, jis man nesiseka blush2.gif  Idealiausia būtų dirbti namuose, su laptopu, pačiai pasirinkti laiką, jokių kelionių kasdien į darbą ir t.t. Tik karts nuo karto pristatyti, kas padaryta.  Taip atrodytų svajonių darbas. Kad tiktų ir bet kur už LT ribų. Svarbu, kad būtų gerai apmokamas darbas (na, gal ne iškart, bet įgijus patirties...). Patinka rinkti medžiagą, ją analizuoti, apibendrinti. Mokykloje buvau vienodai vidutiniškai gabi tiek rašiniams, tiek matematikai, tiek braižybai (šie dalykai mokykloje buvo mėgstamiausi). Patiktų analitinė-mokslinė-kūrybinė veikla...
Iš bėdos būtų ir ofise, bet tik su minimaliai bendravimo, daugiau individualus darbas tai turėtų būti. Ar tai apskritai šiais laikais įmanoma?

Kokios profesijos tiktų tokio pobūdžio darbui? Gal iš jūsų yra dirbančių namie? Intraverčių? Būčiau labai dėkinga, jei pasidalintumėte idėjom, nes jau susipainiojau begalvodama, nuo ko pradėti  g.gif
*

Labas, as irgi intraverte. Ir man labai sunku dirbti pvz. vadybininko vaidmenyje. Bet as to labai norejau, tad teko persilauzti. O dabar bandau kurti savo veikla, tad savo intravertiskas slykscias savybes turiu perlauzti. Ir laikui begant man neblogai sekasi. Ir visai pradeda patikt.
O tam, kad galetum produktyviai dirbti namuose, reikia irgi tam tikru asmeniniu savybiu. O kai kuriems zmonems, kurie sutapatina darboviete su namais, paskui sunku atsipalaiduoti ir nedarbo valandom.
QUOTE(sena niekšė @ 2010 11 25, 18:52)
profesijų yra begalybė, bet tokių DARBŲ, kur galima būtų išvengti bendravimo, kolektyvo, klientų -- yra labai ribotas pasirinkimas.
na, gal būti rašytoja ar kokia mokslininke laboratorijoj, programuotoja -- bet čia jau reikia konkretaus talento, taip iš lempos nesugalvosi. o iš eilinių darbelių -- gal kokia naktine sarge ar budinčiaja?  biggrin.gif

dėl darbų namie -- betirgi dirbi ne vien sau -- tikriausiai yra kokie klientai ar užsakovai su kuriais vistiek reikia bendrauti, prie jų derintis ir jiems įtikti.
*

drinks_cheers.gif
Spaghetti Bolognese
ačiū visoms atsakiusioms 4u.gif
QUOTE(Medute35 @ 2010 11 25, 18:51)
O socialine pedaoge ar esi dirbusi?
*

esu, išdirbau nemažai metelių. Dar vadybinį, administracinį fear.gif darbą dirbau. Iš šalies gal ir visai neblogai atrodė tie mano darbo rezultatai, bet kiek jėgų reikėjo tam įdėti doh.gif Po darbo jausdavausi išsunkta kaip citrina. Apsidžiaugdavau, kai reikėdavo reikalus tvarkyti raštu, o kontaktai man būdavo kančia. Su vienu žmogumi tai dar nieko, bet organizuoti doh.gif Kitos kolegės kaifuodavo, kai reikėdavo ką nors suorganizuoti, pristatyti, pakalbėti viešai ar pan., o aš atvirkščiai: rašydama visokias ataskaitas raštu labiau pailsiu nei pavargstu, o jei tuose popieriukuose dar reikia panaudoti kūrybingumą, paanalizuoti kas kaip kodėl, ne vien sausi skaičiukai ar kokie įstatymai, tai iš vis - malonumas, o ne darbas...
QUOTE(Shatura @ 2010 11 26, 14:16)
Labas, as irgi intraverte. Ir man labai sunku dirbti pvz. vadybininko vaidmenyje. Bet as to labai norejau, tad teko persilauzti.
*

Persilaužti, manau, įmanoma. Tik kad tai laikui bėgant imtų patikti - neįsivaizduoju to. na, organizuodavau, dariau visus darbus (ir manyčiau, neblogai viskas gaudavosi), bet per prievartą save tam priversdavau. Sveikatai tai irgi atsiliepė (aukštu spaudimu, širdies permušimais, nemiga).
QUOTE(Shatura @ 2010 11 26, 14:16)
O tam, kad galetum produktyviai dirbti namuose, reikia irgi tam tikru asmeniniu savybiu. O kai kuriems zmonems, kurie sutapatina darboviete su namais, paskui sunku atsipalaiduoti ir nedarbo valandom.
*

tai darbas namuose kitiem gali atrodyti, kad iš vis nedirbi - gi namie esi blink.gif tai visokių trukdymų iš namiškių, draugų būtų... bet juos galima greitai pastatyti į vietą, čia mažiausia blogybė... Esu stropi, kūrybinga, mėgstanti visur ir viską analizuoti (raštu, pageidautina biggrin.gif ). Blogiausia, kad iki šiol nepastebėjau savyje jokio ryškaus talento...
QUOTE(artitoli @ 2010 11 26, 10:54)
Užtenka talento, didelio noro ir pradėti kažką judinti toje srityje, kurioje norima dirbti, pvz, susikurti savo asmeninę svetainę ar blog'ą pagal pomėgius/polinkius ir jį sąžiningai prižiūrėti. Šiais laikais ne vienas žmogus taip atrado širdžiai mielą sritį, už kurią vėliau buvo pasiūlyti ir pinigai smile.gif
*

o čia visai įdomus pasiūlymas bigsmile.gif Nors dar nelabai įsivaizduoju, kaip tai turėtų atrodyti (kad kas siūlytų darbą/pinigus už kad ir blog'ą, tai juk tik pomėgiai, dienoraštis...). Blogo'o savo dar neturiu, bet ne kartą galvojau susikurti (patingėdavau vis blush2.gif ), net žinočiau, kaip tai turėtų atrodyti (yra vizija). Tik įsivaizduoju, kad visa tai savo malonumui, laisvalaikis. Tai kaip dar galima iš to gauti pinigus? Blink, užkabinot blink.gif smile.gif
Shatura
QUOTE(Spaghetti Bolognese @ 2010 11 27, 14:50)

*

O apie ka jus svajojat?
Aurius.D
Pagalvok apie MLM
NamDa
QUOTE(Spaghetti Bolognese @ 2010 11 27, 14:50)
o čia visai įdomus pasiūlymas  bigsmile.gif Nors dar nelabai įsivaizduoju, kaip tai turėtų atrodyti (kad kas siūlytų darbą/pinigus už kad ir  blog'ą,  tai juk tik pomėgiai, dienoraštis...). Blogo'o savo dar neturiu, bet ne kartą galvojau susikurti (patingėdavau vis  blush2.gif ), net žinočiau, kaip tai turėtų atrodyti (yra vizija). Tik įsivaizduoju, kad visa tai savo malonumui, laisvalaikis. Tai kaip dar galima iš to gauti pinigus? Blink, užkabinot  blink.gif  smile.gif
*

Yra tikrai tokių (rašymo/analizavimo/kūrybos) darbų, kaip tu norėtum, tik dauguma jų ne Lietuvoje, taigi reiktų gerai mokėti užsienio kalbą, žinoma, geriausiai anglų. Lietuvoje galima rasti šiek tiek darbelių - tai kokias prekes aprašyti, tai kokią analizę padaryti, bet jų nedaug, todėl pajamos būtų nepastovios ir daugumą darbų atitektų žmonėms, kurie šioje srityje dirba ilgiau.

Galima uždirbti ir iš lietuviško blogo/svetainės vien tik rašant joje įrašus/straipsnius. Pirmas būdas - Google Adsense (arba kitos kontekstinės reklamos sistemos), antras - affiliate (partnerystės ) programos. Kad užtektų pragyventi, tai turėtų būti tavo pagrindinis darbas ir niša teminė gerai pasirinkta. Abiem atvejais labai praverstų programavimo, online marketingo, SEO ir tekstų copywriting'o žinios. Jei domina plačiau, gali rašyti man AŽ - aš suprogramuočiau viską ir pakonsultuočiau, o tu galėtum įrašus rašyti. Kooperuokimės ir uždirbkime kartu mirksiukas.gif
Aurius.D
Kaip iš blog'o gauti pinigus? Geras klausimas.
O jei suderinsim blog'ą ir MLM, o tiksliau MLM-2....tinklinis marketingas per internetą.
Bet pradžioj nukrypsiu į šoną, kalbėsi ne apie MLM, o pav. apie žvejybą, apie mėgėjišką žvejybą.
Kas yra žvejys mėgėjas? Tai gali būti šaltkalvis, mokytojas, profesorius, ministras, seimūnas...prezidentas....bomžas. Šie skirtingi žmonės prie laužo, virdami žuvienę turi bendrą kalbą ir netgi kručiausias tarp jų gali būti bomžas, kuris gaudo vien tam, kad parduoti žuvytę ir nusipirkti bambalį. Bet prie laužo jis yra autoritetas, nes žino visus vietinius vandens telkinius ir dar daug ko žino. Kaip ten bebūtų, bet visi šie žmonės gerai tarpusavy susikalba ir žino žvejų žargoną. O gyvenime jie yra visi skirtingi.
Tai, va jei jūs rašot apie mėgėjišką žvejybą tai jūsų skaitytojas bus toks pat mėgėjas ir jis yra potencialus jūsų skaitytojas. Moksliškai tai vadinasi tikslinė auditorija.
O kaip gaunami pinigai iš blogo rašant apie tinklinį marketingą?
Bet pradžioj aš bandysiu nusakyti kas yra šiuolaikinis tinklinis marketingas ir kuo jis skiriasi nuo to, kurį daugelis įsivaizduoja.
Tinklinis marketingas yra šuniškas ir katiniškas, arba vyriškas ir moteriškas.
Kaip atrodo šuniškas tinklinis marketingas? Paprastai jis mums žinomas kaip...agentai nepageidaujami....tai čia ant ofiso durų. O laikraščiuose tai atrodo maždaug taip....“ septyniasdešimt metų moteris ieško darbo...imtymaus ir tinklinio marketingo nesiūlyti“.
Taigi šuniškas MLM tai toks kai yra kišama siūloma, lendama, padlaižiaujama arba urzgiama, lojama ar net kandama kai yra paspiriami.
O katiniškas MLM yra galimas tik per internetą blog'o pagalba. Ir jei esi graži katė (orginialiai ir teisingai, patraukliai rašai) tai visada sulauksi tų, kurie skaitys, diskutuos užsisakys blog'o naujoves ir norės bendrauti. (paglostyti)
Vyriškas tinklinis marketingas mano yra prilyginamas šuniškam. Nes vyrai yra tie povai, kurie iškleidžia savo plunksnas ir ir ...tik žiūrėk koks jis gražus ir protingas...o kaip kalba...
O moteriškas tai toks kai pasipuoši ir tik lauki...lauki. Moteriškastai toks, žinote, pasyvus viliojimas. Pasyvus....
Tai va, blog'o rašymas yra katiniškas, arba moteriškas klientų ir t.t.....viliojimo būdas.
_Jurgitaaa_
eik tu katine tu lotuliukas.gif
nomeda.b
Mano drauge priziuri ivairius internetinius puslapiukus... Bet ar tikrai norit pabegti ir uzsidaryti nuo zmoniu?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.