Sveikos.ŽINOTE MANO VAIKELIS PAMETĖ ANTRĄ TELEFONĄ(MOBILIUKĄ)kaip ją nubausti?
[/quote
na bausti juk neiseitis, kam nebuna pamesti ka nors.
[quote=Grazuolytea,2007 11 03, 16:19]
Sveikos.ŽINOTE MANO VAIKELIS PAMETĖ ANTRĄ TELEFONĄ(MOBILIUKĄ)kaip ją nubausti? [/quote na bausti juk neiseitis, kam nebuna pamesti ka nors.
[quote=Kaspere,2007 11 05, 17:57]
[quote=Grazuolytea,2007 11 03, 16:19] Sveikos.ŽINOTE MANO VAIKELIS PAMETĖ ANTRĄ TELEFONĄ(MOBILIUKĄ)kaip ją nubausti? [/quote na bausti juk neiseitis, kam nebuna pamesti ka nors. [/quote] Toki rieboki dienpinigiau,sakyčiau,turėtų būti
Dėl mobilaus- tai neduočiau naujo, kol nepamatyčiau, kad pradėjo daiktus saugoti. Jeigu pameta, tai tai gal nelabai reikia. O gal kas PAVOGĖĖĖĖ??? Tada jau blogai visai būtų...
mano manymu as nebausciau
Dėl telefonų siūlau pirma gerai išsiaiškinti visas aplinkybes iki galo, tik tada galima daryti išvadas.
Kadangi Jūsų mergaitės ne tokios jau mažos, gyvenimas be telefono jų amžiuje yra baisiausia bausmė, be to, priklausomai nuo aplinkybių kartais ir būtinas daiktas, todėl tik Jums spręsti, ar jo tikrai ir vėl reikia ir ar norite būtent taip bausti ją - o gal ir save - neduoti kito telefono. Siūlau rimtai pasikalbėti ir tegul pati nusprendžia, kokia bausmė šiuo atveju tinkamiausia.
Sveiki , kadangi turiu du vaikus kuris vienas jau yra 13 metis paauglys kuris daznai neklauso ka jem sakau as ar vyras . Nusprendziau sukurti tema Bausme paaugliui . Ar yra forume tevu kas augina paauglius ir kokias bausmes jiems taikote ? Pvz : musiskiui pries pora savaiciu buvo pasakyta namo is draugu grysk iki 20 val nes nebaigtos ruost pamokos ir rytoj i mokykla . Ka jus manot jau beveik 21 val dar jo ner . Skambinu i mobilu nekelia nu galvoju gal kur isidejas negirdi taciau taip jis nekele telefono iki 1 vak nakties . Su vyru issigandom gal kas nutiko . Skambinu po 1 val dar karta netycia pakelia ir paklausias ka sakau padejo . Tada truko jau kantrybe mums ryte i darba reik eit jem i mokykla . Ir taip visa nakti . Ryte 7 val gryzta namo ir sako zaidem zaidima gryzau kuprines pasimt . Neislaike jau mum kantrybe visai ir vyras numove kelnes ir gerai ikrete dirzu per uzpakali nors ir labai vaika myli taciau taip daryt kaip vaikas padare tikrai negalima . Na o kaip jus baudziat savus paauglius ? Draudziat kompiuteriu zaist , skiret namu aresta , liepet ka nors padirbet namie ar vis tik taikot fizine bausme paimdami dirza kad ir kaip gaila butu vaiko ? Tikiuosi atsiras paaugliu teveliu .
Diržas ne išeitis. O jis čia taip pirmą kartą pasielgia?
Auginu 13-meti.Bet tokiu problemu,kaip negrizimas namo,nekyla.Maniskis isvis naminukas,beveik visa laisva laika praleidzia prie kompiuterio.Taigi bausti reiktu nebent uz tai.Manau kad dirzu proto nebeikresi,ypac tokio amziaus vaikui.
Auginu 14 mete , realiai snekames kaip lygus suauge zmones , apie fizine bausmme net kalbos but negali , juk tai ne bauysme cia smurtas ir pazeminimas . Buna pokalbis kaip jauciames ir panasiai ( nors tokie pokalbiai cia jau 8 metu buvo paaiskinta kas kaip kodel , dabar tokiu elementariu situaciju nekyla ) .
Buna jei kazka nutyli ( blogesni pazymi ar panasiai pati pasiskiria bausme sau savaite be kompiuterio ar panasiai , juk mastantis zmogutis ) . Jei vaikas elgiasi neatsakingai yra spragos , dirzu ju neistaisysi reikia sneketis , o tai praraja tik dides . Pasisnekekit kaip suauge , kaip jus jaudinates ir t.t ir nejau jis nori su teveliais uz rankytes pas draugus vaikscioti , ar galima juo pasitiketi ar yra atsakingas ir t.t , ir atsiprasykit uz tai ka padarete nes smurto naudoti tikrai negalima .
Mano dukrai 15, greit bus 16 metu. Kai mergaitei buvo 12-13 metu isties jauciau maistavima, kazkoki issisukinejima, nenora bendauti, bet dabar lyg viskas praejo... As nuo pat mazu dienu labai artimai stengiausi su ja bendrauti, norejau, kad ji manimi pasitiketu, nesleptu net paciu jai jautriausiu temu. Buvau su ja atvira. Sakiau, kad ir kas nutiktu gyvenime, bet manimi visada gales pasitiketi, kad as jai viska padesiu ispresti ir t.t. Dabar mes gana atvirai pasikalbam, esam artimos, jei ko nori, pasisako, papraso.
Auginu dvylikametį. Aprūgoju ir tiek... Nu kraštutiniu atveju uždraudžiu žaist kompiuteriu. Bet tokių fokusų, kaip naktim negrįžimas, tikrai nepatyriau, neįsivaizduoju, ką daryčiau
Mano pagrasino, budama 7 metu, kad jei barsiu- pabegs is namu ( drauge pamoke). Nebariau, pasakiau, kai ji pabegs, surinksiu zaislus ir nunuesiu prie siuksliu konteinerio
Tokiam jokio kompo neduociau kokia savaite, tai kaip minimum...o pagrumojimas pirstu ir pasakymas niu niu niu nepades, cia reik spec pagalbos kol nevelu
maniškis 11,jau ragus stato ,kaip sako psichologai viduje dar vaikas,o nori būt kietas ir visaip bando protestuoti.kartais tenka ir diržiuką ištraukt
QUOTE(padukele-as146 @ 2010 03 13, 21:20) maniškis 11,jau ragus stato ,kaip sako psichologai viduje dar vaikas,o nori būt kietas ir visaip bando protestuoti.kartais tenka ir diržiuką ištraukt Oi.. Diržiukas tikrai nieko neišspręs.Tiktai didins vaiko nepasitikėjimą Jumis. QUOTE(Katri @ 2008 10 25, 00:54) Sveiki , kadangi turiu du vaikus kuris vienas jau yra 13 metis paauglys kuris daznai neklauso ka jem sakau as ar vyras . Nusprendziau sukurti tema Bausme paaugliui . Ar yra forume tevu kas augina paauglius ir kokias bausmes jiems taikote ? Pvz : musiskiui pries pora savaiciu buvo pasakyta namo is draugu grysk iki 20 val nes nebaigtos ruost pamokos ir rytoj i mokykla . Ka jus manot jau beveik 21 val dar jo ner . Skambinu i mobilu nekelia nu galvoju gal kur isidejas negirdi taciau taip jis nekele telefono iki 1 vak nakties . Su vyru issigandom gal kas nutiko . Skambinu po 1 val dar karta netycia pakelia ir paklausias ka sakau padejo . Tada truko jau kantrybe mums ryte i darba reik eit jem i mokykla . Ir taip visa nakti . Ryte 7 val gryzta namo ir sako zaidem zaidima gryzau kuprines pasimt . Neislaike jau mum kantrybe visai ir vyras numove kelnes ir gerai ikrete dirzu per uzpakali nors ir labai vaika myli taciau taip daryt kaip vaikas padare tikrai negalima . Na o kaip jus baudziat savus paauglius ? Draudziat kompiuteriu zaist , skiret namu aresta , liepet ka nors padirbet namie ar vis tik taikot fizine bausme paimdami dirza kad ir kaip gaila butu vaiko ? Tikiuosi atsiras paaugliu teveliu . Kaip įdomu, kaip sekasi dabar jums susitvarkyti su vaiku, ar pasikeitė kas praėjus daugiau laiko
Aš linkusi daugiau ne fizinėmis bausmėmis, bet ką nors apriboti, tačiau be barimo neapsieiname
Laba. Mano sunui tik 6 su puse. Tai tokiu baisiu dalyku dar nebuvo. Dirzo gavo viena karta gyvenime uz mela!!! Dabar nemeloja nekada.
O pati didziause bausme jam, kai mamyte su teveliu su juo nekalba. Jis labai pergyvena, atsipraso ir tada mes aiskinomes, kodel taip padare... Tada visi apsikabinam ir taip pasedim pora minuciu
Turiu pastebėti, kad vaikai mūsų elgesį tuoj pritaiko savaip. Jei nekalbėsiu - ir jis nekalbės, jei rėksiu - ir jis rėks, jei nuspręsiu pakeisti elgesį ir aiškintis gražiuoju - jis taip greit nepasikeis... Kiek įmanoma, stengiuosi naudoti skatinimą.
Stengiuosi kuo dažniau girti. Kasdien. Kada tik yra proga.
manajam 13-paauglys, bet nieko, jei kas tuoj kompa isjungiu ir kalbo baigiasi. O yra pagrasines iseiti is namu, tai as pasisiuliau rubus sudeti, tuo ir pasibaige, nes neissigangau, o jei bariu, tai psakO, KO SAUKI, AS GERAI GIRDZIU, GALI IR TYLIAI AISKINTI. Tai su jais geriau be barniu, o jau apie dirza, tai jo pas mus nera buve.
Pagrindinė bausmė- neleidžiu visiškai naudotis kompiuteriu kelias dienas.
Skatinimui sumąsčiau tokį variantą, bet nežinau iš tikro ar jis naudingas, nekenksmingas. Ryte dažnai nepasikloja lovos. Skuba dar filmukų pažiūrėti ar šiaip užmiršta. Tai pasiūliau- jei be mano priminimo kas rytą pasiklos lovą- gaus 10 ct. Jei nepasiklos per 0,5 val po atsikėlimo- man mokės baudą- 10 ct. Matosi vaiką sudomino- nes pradėjo skaičiuoti kiek uždirbs... p.s. kišenpinigius duodam kas savaitę, tvarkingai, taupo juos.
Sveikos mamytės
Pradėjau skaityti labai gerą kygą apie vaikų auklėjimą LAISVI TEVAI, LAISVI VAIKAI_Faber, Mazlish. Pardavime jos jau nebėra, taigi nuėjus į biblioteką atsišviečiau ir nuskanavau pdf formatu. Taigi jeigu kuri nors norite šios knygos elektroninio varianto (po to galite atsispausdinti) tai rašykite man į el.paštą laisvi.tevai.laisvi.vaikai@gmail.com. Būtinai kiekvienai atsiųsiu knygą, tik ji bus ne vientisa, o susidarys iš 9 failų, nes labai didelės apimties ji yra todėl negalėjau visko į vieną failą sudėti, dėl to bus 9 el.laiškai. Temų neseku, todėl į AŽ geriau nerašykite... Knyga verčia susimąstyti apie tai ar mes teisingai auklėjame savo atžalas, taip pat yra labia daug praktinių patarimų kaip tai geriau daryti Tikiuosi jums patiks skaitymas
Midnattssola, tikiu, kad norit gero, bet tokios pat žinutės rašinėjimas per šitiek daug temų labai primena SPAM'ą
QUOTE(Midnattssola @ 2010 06 02, 11:02) Sveikos mamytės Pradėjau skaityti labai gerą kygą apie vaikų auklėjimą LAISVI TEVAI, LAISVI VAIKAI_Faber, Mazlish. Pardavime jos jau nebėra, taigi nuėjus į biblioteką atsišviečiau ir nuskanavau pdf formatu. Taigi jeigu kuri nors norite šios knygos elektroninio varianto (po to galite atsispausdinti) tai rašykite man į el.paštą laisvi.tevai.laisvi.vaikai@gmail.com. Būtinai kiekvienai atsiųsiu knygą, tik ji bus ne vientisa, o susidarys iš 9 failų, nes labai didelės apimties ji yra todėl negalėjau visko į vieną failą sudėti, dėl to bus 9 el.laiškai. Temų neseku, todėl į AŽ geriau nerašykite... Knyga verčia susimąstyti apie tai ar mes teisingai auklėjame savo atžalas, taip pat yra labia daug praktinių patarimų kaip tai geriau daryti Tikiuosi jums patiks skaitymas Ačiū už vertingą informaciją QUOTE(Midnattssola @ 2010 06 02, 11:02) Sveikos mamytės Pradėjau skaityti labai gerą kygą apie vaikų auklėjimą LAISVI TEVAI, LAISVI VAIKAI_Faber, Mazlish. Pardavime jos jau nebėra, taigi nuėjus į biblioteką atsišviečiau ir nuskanavau pdf formatu. Taigi jeigu kuri nors norite šios knygos elektroninio varianto (po to galite atsispausdinti) tai rašykite man į el.paštą laisvi.tevai.laisvi.vaikai@gmail.com. Būtinai kiekvienai atsiųsiu knygą, tik ji bus ne vientisa, o susidarys iš 9 failų, nes labai didelės apimties ji yra todėl negalėjau visko į vieną failą sudėti, dėl to bus 9 el.laiškai. Temų neseku, todėl į AŽ geriau nerašykite... Knyga verčia susimąstyti apie tai ar mes teisingai auklėjame savo atžalas, taip pat yra labia daug praktinių patarimų kaip tai geriau daryti Tikiuosi jums patiks skaitymas Būtinai parašysiu. QUOTE(Aurora4ever @ 2010 06 03, 19:40) Midnattssola, tikiu, kad norit gero, bet tokios pat žinutės rašinėjimas per šitiek daug temų labai primena SPAM'ą Ne visi. Aš šią info apie knygą radau TIK čia. Deja.
Man 13 jeigu ka blogai padarau aprekia o jeigu jau tarkim apsakiu tevus ar dar ka trenkia antausy.
vaikystėje ir aš per uzpakali ir pan gaudavau. mama gal ir db užtrent kai nervuota bandytu bet suvokia kad nebepavys
QUOTE(Miauki @ 2010 03 19, 10:38) Turiu pastebėti, kad vaikai mūsų elgesį tuoj pritaiko savaip. Jei nekalbėsiu - ir jis nekalbės, jei rėksiu - ir jis rėks, jei nuspręsiu pakeisti elgesį ir aiškintis gražiuoju - jis taip greit nepasikeis... Kiek įmanoma, stengiuosi naudoti skatinimą. na, aš neišgirstu tada, kai ko nors prašo. paaiškinu - vaikas negirdėjo kai mama prašė, mama negirdi, kai vaikas prašo. arba primenu, kad jai teks laukti, jei aš ilgai laukiu ko nors. pvz. - ledų - valanda po užmigimo
Sveikos, auginu jau beveik 7metu mergaite. Paskutiniu metu pasidare labai padykus, neklauos, issidirbineja ir t.t. Pagrindine bausme uzejus oziams - eiti i savo kambari ir pabuti vienai, kol praeis oziai. Tada ji sako - neisiu. Mes prasom graziuoju. Ji vis tiek - NEISIU! Nes NENORIU! Reikia tempt uz rankos, tada ji griuna ant zemes.. Jei nutempi jega i kambari, bandai uzdaryt duris-plesia jas ir rekia.. Prasideda isterija.. nes ji juk NENORI.. Arba kita bausme, jei kazka rimciau pridirba - neisi visa diena i lauka. Atejus tai dienai - noriu lauka. Aiskinam, kad nubausta, todel neis. BET AS NORIU! Negali tokiems vaikams but tokiu bausmiu! Ir is viso - kam tos bausmes! Galima nors karta be bausmiu??!! Zodziu, vargstu... Ir aiskinta simtus kartus, kodel yra bausme, kad reik klausyti ir t.t. Atrodo, pritaria, supranta, bet vel viskas is naujo - NEISIU, NENORIU.. Negali juk nusileisti, kai liepi eit i savo kambari, o ji neina ir viskas, nes NENORI.. Prasideda nuo NE, o baigiasi isterija... Ka daryt???
Dabar gavau puikų paskatą geriau mokytis
QUOTE(Rokile @ 2010 08 31, 22:51) Sveikos, auginu jau beveik 7metu mergaite. Paskutiniu metu pasidare labai padykus, neklauos, issidirbineja ir t.t. Pagrindine bausme uzejus oziams - eiti i savo kambari ir pabuti vienai, kol praeis oziai. Tada ji sako - neisiu. Mes prasom graziuoju. Ji vis tiek - NEISIU! Nes NENORIU! Reikia tempt uz rankos, tada ji griuna ant zemes.. Jei nutempi jega i kambari, bandai uzdaryt duris-plesia jas ir rekia.. Prasideda isterija.. nes ji juk NENORI.. Arba kita bausme, jei kazka rimciau pridirba - neisi visa diena i lauka. Atejus tai dienai - noriu lauka. Aiskinam, kad nubausta, todel neis. BET AS NORIU! Negali tokiems vaikams but tokiu bausmiu! Ir is viso - kam tos bausmes! Galima nors karta be bausmiu??!! Zodziu, vargstu... Ir aiskinta simtus kartus, kodel yra bausme, kad reik klausyti ir t.t. Atrodo, pritaria, supranta, bet vel viskas is naujo - NEISIU, NENORIU.. Negali juk nusileisti, kai liepi eit i savo kambari, o ji neina ir viskas, nes NENORI.. Prasideda nuo NE, o baigiasi isterija... Ka daryt??? Aš tai džiaugčiaiusi,jei mane uždarytu kambarį,,ir lieptų sėdėt vienai,man būtų visiška palaima -,,Ar nori valgyt?'' -,,Ar tau nieko neskauda?'' -,,Paduok tą''' Ir taip kas penkias,minutes,tai aš taip pasiilgau tylos ir vienatvės...
turiu ir as neklauzada septynmeti, mokykloje jis elgiasi kaip nori, nebezinau jau ka daryti, aisku cia tik pradzia, bet kaip jam isaiskinti kad tvarka yra tvarka, ir elgtis negalima kaip saus i galva
Jei mane norėdavo nubausti- tai dažniausiai, atimdavo telefoną, kompiuterį, 'namų areštą', uždėdavo.
Tai pasistengdavau susitaikyt greičiau. bet nematau tame jokių pliusų, nes susitaikydavau dėl to ko netekdavau [telefonas ir t.t.], bet nesuprasdavau už ką atsiprašiau- jaučiausi visteik teisi. aišku, po kiek laiko pasiekdavo mano smegenis saulės šviesa, suprasdavau viską.
as savo panai na jai 9 metai kai reikia iperiu berzines koses,tada vaikas kaip silkas koki puse metu.zinoma ir paskatinu uz gerus pazymius,poelgius ar pagalba.ji pasako ko nori ir tada perkam ar vaziuojam kur nors na kad ir i baseina,kadangi gyvenam ne didmiesti tai ir iki baseino 100km.susidaro jai didziulis dziaugsmas
Musu dukrai tai didziausia bausme,neziureti "moterys meluoja geriau"
Man rekimai ar dirzas niekada nebuvo kazkokia bausme. O kai mama atsisesdavo ir pamatydau jog jai tikrai skaudu del mano nesamoniu susiprasdavau...
Kai reki ant vaiko, jis ismoksta nieko negirdeti, atsiranda priesiskumas tevams. Geriau jau kalbetis kaip lygus su lygiu, o ne nuzeminti vaika, lyg jis nieko nesuprastu.
Neseniai gavau pamoką iš savo mažosios: dėl kažko susipykom, žodžiu, buitinis konfliktas, aš ją aprėkiu, apstaugiu, vaikas nusiverkia, susitaikom, ir ji man sako: "Visos mamos nerėkia, tik mama Sirana (na, čia ji mano tikrąjį gyvenimiškąjį vardą pasakė) rėkia. Netgi tėčiai nerėkia. (nežinau, iš kur čia tokia info
QUOTE(Sirana @ 2010 09 30, 00:02) Neseniai gavau pamoką iš savo mažosios: dėl kažko susipykom, žodžiu, buitinis konfliktas, aš ją aprėkiu, apstaugiu, vaikas nusiverkia, susitaikom, ir ji man sako: "Visos mamos nerėkia, tik mama Sirana (na, čia ji mano tikrąjį gyvenimiškąjį vardą pasakė) rėkia. Netgi tėčiai nerėkia. (nežinau, iš kur čia tokia info Kažkada man vienas sūnus yra davęs tokią pat pamoką...Ir dar pasakė" aš bijau tavęs tokios"...
Neveltui sakoma, kad vaikai mūsų Mokytojai
Pasidalinsiu savo "namų darbais" O kalbant apie temą, tai Supermamose tokia pat tema jau rašiau. Niekada nebaudžiu savo vaikų. Bandžiau (neleisiu žiūrėti filmo, ar drausti kuriam laikui PC, ar panašiai), bet pačiai pasidarydavo gaila ir bausmę atšaukdavau - tai jokio efekto tik dar blogiau, todėl pradėjusi ir lioviausi Vienas metodas, kurį vartoju (tačiau jo netraktuoju kaip bausmės, o sau tai vadinu pauze), jei padaro tai, apie ką jau daug kartų kalbėta, o visvien daro, liepiu pabūti su savimi ramiai, kad pagalvotų ilgiau apie tai, ką kalbėjom ir kodėl visvien padarė kitaip: ir tam pamąstymui skiriu minimum tiek minučių, kiek vaikui metų. Tada imu kalbėtis. Tiksliau jau pats vaikas ima kalbėtis. Tada paprastai nebelabai kiek ir užtrunka, jei tai jau "aptarta" tema. Mano tikslas, kad vaikas pats sau atsakytų - o ne man - kodėl padarė ne taip: jei sau neatsakys, o atsakys man formaliai, manau, vis viena jokios naudos nebus Jei negali sau atsakyti - nespaudžiu: arba dar nesuvokia (tada pagal Jo supratimo laispnį bandau paaiškinti), arba dabar nenori suvokti ar prisipažinti. Atidedu kitam kartui Visais atvejais, aš pirmiausia siekiu ramios aplinkos, kad nebūtų įtampos - niekada nerėkiu ir nekalbu su įtampomis balse, netampau ir panašiai savo vaikų. Nedarau jokių spaudimų. Siekiu, kad vaikai jaustųsi, kad turi užuovėją - tėvus. Būtent šioje Jo blogo poelgio situacijoje. Pagrindinės taisyklės, kurių sau laikausi: niekada nenervuoti savo vaikų, visada parodyti, kad aš juos labai myliu tokius, kokie jie yra ir kokie jie bebūtų, taip pat visada parodau, kad netinkamą elgesį stegsiuos visada pastebėti. Netinkamą elgesį reiks taisyti. Manau, ilgi konfliktai būna ne dėl vaiko poelgio begalinio blogumo, o dėl tėvų požiūrio į tą poelgį - kol patys neišsikalba ar nenurimsta, tol tą vaiką dažnai tėvai ir "tarkuoja". Arba jaučia aplinkos spaudimą ir "rodo" sau ir aplinkai, kad vaiką "auklėja" - o iš tiesų kerpa ryšį tarp savęs ir vaiko. O vaikui "daeina" viskas daug greičiau. Jei sąmoningai ar nesąmoningai "nedaeina", nieko nepadarysi, teks šį kartą pralaukti Gal tai ir labai labai ilgas metodas, reikalaujantis labai labai labai daug kantrybės, bet laaabai efektyvus. Nuolat jaučiu ryšį su vaikais, vis labiau jais džiaugiuosi, nebijau jų blogų poelgių (aš irgi darau klaidų) Apibendintai pasakyčiau savo nuomonę taip: manau, kad vaikas (kol dar jis vaikas) - neturi problemų - viskas kas man ar kitiems suaugusiems mano vaike nepatinka, tai veidrodis to, kas esu aš, kas yra suaugę jį supantys. Todėl visas sitaucijas priimu kaip savo "bėdas". Tai labai kategoriška mano nuostata, kurią kaip taisyklę sau taikau, be išlygų visada, kaip parodaksaliai tai kartais beatrodytų Ir dar turiu pasakyti, kad nevisada mano požiūris į mano vaikus sutampa su kitų požiūriu - kartais aš nedarau nieko, priimu situaciją tik kaip kito žmogaus nuomonę.
jungiuosi prie jusu, nes jau nebezinau kaip susikalbeti su savo didzkiais
Nagi, kaip sekasi?
|