QUOTE(Marinas.rozz @ 2011 02 08, 18:29)
mano vaikas absoliučiai bet kokius dribsnius saldžius valgo maišais su pienu.
mano irgi, isskyrus situos miezinius sausus pusrycius
aciu uz idejas
Sveikos,
mano praeitos savaites meniu
2011-02-02-2011-02-08
Treciadienis
Pusr.vyras- virti kiausiniai su majonezu, i darba- lietiniai su kopustais, as ir vaikai- avizine kose;
Piet. pabaigem lietinius, kepta duona;
Vak.sumustiniai su naminiu pastetu, vyras- troskinta sonine su spageti.
Ketvirtadienis
Pusr. sumustiniai su naminiu suriu, pastetu, arbata;
Piet. makaronu su sonine likuciai, balta misraine;
Vak. farso uzkepeles su bulviu kose ir suriu.
Penktadienis
Pusr.uzkepeles, sumustiniai;
Piet. misraine, bandeles su cinamonu;
Vak. buvom isvyke, negaminau.
Sestadienis
Pusr.bandeles, arbata;
Piet. burokeliu sriuba, sumustiniai su pastetu;
Vak. ceburekai.
Sekmadienis
Pusr. ceburekai;
Piet. burokeliu sriuba;
Vak. virta sonine su bulvemis, moliugu misraine, kond. pieno kremu pertepti vafliai.
Pirmadienis
Pusr. pabaigem varskes suri, batonas su saldytom braskem, vafliu likuciai;
Piet. damusem burokeliu sriuba;
Vak. likuciu naikinimas, bandeles su uogiene.
Antradienis
Pusr. bandeles, kava, arbata;
Piet. perliniu kruopu- zirniu sriuba;
Vak. virtos sriuboje vistienos maltinukai su ryziais.
Pirkta:
MESA, MESOS PRODUKTAI: jautienos kapens, kiaulienos farsas, kalakutienos farsas(liko kg), sonine, desreles, mente (liko visa), vist. slauneles- 65,74;
PIENO GAMINIAI: pienas 4l, kefyras 1 l, sviestas 2 pak, grietine 2 ind,majonezas, kiausiniai 20 vnt (10 liko),kond. pienas, varske 1 pak., suris, grietinele- 40,52;
DUONA, KRUOPOS: duona 3 kep., batonas, makaronai, ryziai, avizos, vafliu lakstai, sausainiai, vafliai- 23,25;
VAISIAI, DARZOVES: obuoliai, svogunai, poras, cesnakai- 13,06;
BAKALEJA: miltai 2x2kg, kepimo milteliai, zirneliai, kons. kukuruzai, pom. padazas 2 ind (liko), kons. tunas 2 ind (liko), mieles 500 g (ilgam uzteks)- 24,38;
KITA: sultys, tirpi kava- 5,20.
VISO:172,15...ojej, kaip daug, bet ir kainos kyla, vos ne kas savaite...
mano praeitos savaites meniu
2011-02-02-2011-02-08
Treciadienis
Pusr.vyras- virti kiausiniai su majonezu, i darba- lietiniai su kopustais, as ir vaikai- avizine kose;
Piet. pabaigem lietinius, kepta duona;
Vak.sumustiniai su naminiu pastetu, vyras- troskinta sonine su spageti.
Ketvirtadienis
Pusr. sumustiniai su naminiu suriu, pastetu, arbata;
Piet. makaronu su sonine likuciai, balta misraine;
Vak. farso uzkepeles su bulviu kose ir suriu.
Penktadienis
Pusr.uzkepeles, sumustiniai;
Piet. misraine, bandeles su cinamonu;
Vak. buvom isvyke, negaminau.
Sestadienis
Pusr.bandeles, arbata;
Piet. burokeliu sriuba, sumustiniai su pastetu;
Vak. ceburekai.
Sekmadienis
Pusr. ceburekai;
Piet. burokeliu sriuba;
Vak. virta sonine su bulvemis, moliugu misraine, kond. pieno kremu pertepti vafliai.
Pirmadienis
Pusr. pabaigem varskes suri, batonas su saldytom braskem, vafliu likuciai;
Piet. damusem burokeliu sriuba;
Vak. likuciu naikinimas, bandeles su uogiene.
Antradienis
Pusr. bandeles, kava, arbata;
Piet. perliniu kruopu- zirniu sriuba;
Vak. virtos sriuboje vistienos maltinukai su ryziais.
Pirkta:
MESA, MESOS PRODUKTAI: jautienos kapens, kiaulienos farsas, kalakutienos farsas(liko kg), sonine, desreles, mente (liko visa), vist. slauneles- 65,74;
PIENO GAMINIAI: pienas 4l, kefyras 1 l, sviestas 2 pak, grietine 2 ind,majonezas, kiausiniai 20 vnt (10 liko),kond. pienas, varske 1 pak., suris, grietinele- 40,52;
DUONA, KRUOPOS: duona 3 kep., batonas, makaronai, ryziai, avizos, vafliu lakstai, sausainiai, vafliai- 23,25;
VAISIAI, DARZOVES: obuoliai, svogunai, poras, cesnakai- 13,06;
BAKALEJA: miltai 2x2kg, kepimo milteliai, zirneliai, kons. kukuruzai, pom. padazas 2 ind (liko), kons. tunas 2 ind (liko), mieles 500 g (ilgam uzteks)- 24,38;
KITA: sultys, tirpi kava- 5,20.
VISO:172,15...ojej, kaip daug, bet ir kainos kyla, vos ne kas savaite...
QUOTE(andrearoma @ 2011 02 08, 20:33)
Smagi temukė
tai jau tikrai
QUOTE(SilRa @ 2011 02 09, 10:06)
mano perlinės kruopos taip valgomos jau pusę savaitės
Su perlinėmis ir pas mane tas pats
QUOTE(Marinas.rozz @ 2011 02 09, 13:11)
šiandien išleidau 25 lt miltai, bulvės, morkos, šaldytos braškės, forminė duona, dešra, kiaušiniai, pupelės nu ir vėl nieko nereikalingo, bet ir nesitaupo nei kiek
Na aš tikrai atsisakyčiau braškių
Visų pirma jų kaina dabar ogogo ir ten visiškai nieko natūralaus, be to ir be skonio
QUOTE(Emilijosmama @ 2011 02 09, 17:06)
jooo, kainų tai tikrai dabar nebesugaudysi...
pas mus ant bangos miežinės, perlinės ir valgomos
sveikos, o tikit, kad cukrus netrukus pabrangs iki 5lt? aš pasidaviau bangai ir nusipirkau 4kg to pigesnio (po 2.99) nebebuvo, tai ėmiau Danske po 3.39 dabar galvoju - ar nepaskubėjau... pinigėlių tai prieš pašalpos mokėjimą visai tik kišenės dugne tėra
nors... vis tiek tokį dalyką sunaudosim
o apie kruopas - užvakar pribaigiau perlines, tai dabar grikius kankinam
nors... vis tiek tokį dalyką sunaudosim
o apie kruopas - užvakar pribaigiau perlines, tai dabar grikius kankinam
QUOTE(murzilkaa @ 2011 02 08, 00:05)
tai aišku duosiu, negi gaila
Čia iš sonatinos receptų skrynios:
Kalakutienos vyniotinis su sūriu
500 g kalakutienos (arba vištienos) faršo
1 didelė svogūno galvutė
4 v. š. džiūvėsėlių
100 ml neriebios grietinėlės
1 kiaušinis
1 a. š. druskos
50 ml kapotų petražolių
juodųjų pipirų
Įdarui
200-300 g tarkuoto fermentinio sūrio
100 ml kapotų baziliko lapelių ar petražolių
Užmerkti džiūvėsėlius grietinėlėje. Svogūną smulkiai supjaustyti ir iki skaidrumo apkepinti šlakelyje aliejaus ar sviesto. Sumaišyti faršą su svogūnais ir džiūvėsėliais, dėti kiaušinį, druską, pipirus ir kapotas petražoles, gerai išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, dėti pusę faršo, per vidurį dėti tarkuotą sūrį, sumaišytą su žalumynais, ant viršaus sudėti likusį faršą ir suformuoti vyniotinį.
Kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje (apatiniame trečdalyje) 45 50 min.
QUOTE(Įdomi @ 2011 02 08, 10:01)
Visą savaitę tik šviežiai gamintas maistas Aš tai stengiuos bent 2 dienoms pagamint, kad po darbo visi vakarai prie puodų neprabėgtų
kai jau pradėsiu dirbt, ta ireiks visai kitaip jau suktis ir tirkai kas dien neprigaminsiu turbūt
QUOTE(SilRa @ 2011 02 10, 10:10)
sveikos, o tikit, kad cukrus netrukus pabrangs iki 5lt?
tai, kad sako iki 6 litų man tai jau bl....nervai nelaiko dėl kainų, kyla be jokių priežasčių, nieks nieko neperspėja, nepaaiškina kodėl, taip norėtųsi mauti iš štos sumautos lietuvos ir šitos betvarkės joje, bet deja teks taikytis su šita betvarke ir tpliau gyventi čia, duok dieve, kad bent mūsų vaikai gyventų protingesnėje lietuvoje, nei dabar
QUOTE(MERENGE @ 2011 02 10, 14:03)
tai, kad sako iki 6 litų man tai jau bl....nervai nelaiko dėl kainų, kyla be jokių priežasčių, nieks nieko neperspėja,
taip taip, kainos kyla kosminiu greiciu, atlyginimai ,deja, ne greit maistas bus prabangos dalykas
[/quote]
tai, kad sako iki 6 litų man tai jau bl....nervai nelaiko dėl kainų, kyla be jokių priežasčių, nieks nieko neperspėja, nepaaiškina kodėl, taip norėtųsi mauti iš štos sumautos lietuvos ir šitos betvarkės joje, bet deja teks taikytis su šita betvarke ir tpliau gyventi čia, duok dieve, kad bent mūsų vaikai gyventų protingesnėje lietuvoje, nei dabar
[/quote]
as manau, kad musu vaikams nebus lengviau, nes ant kupros tures tempti savo pasenusius, pensijos negaunancius tevus
tai, kad sako iki 6 litų man tai jau bl....nervai nelaiko dėl kainų, kyla be jokių priežasčių, nieks nieko neperspėja, nepaaiškina kodėl, taip norėtųsi mauti iš štos sumautos lietuvos ir šitos betvarkės joje, bet deja teks taikytis su šita betvarke ir tpliau gyventi čia, duok dieve, kad bent mūsų vaikai gyventų protingesnėje lietuvoje, nei dabar
[/quote]
as manau, kad musu vaikams nebus lengviau, nes ant kupros tures tempti savo pasenusius, pensijos negaunancius tevus
QUOTE(Įdomi @ 2011 01 31, 12:48)
Nu tylėjau, tylėjau, nes labai nemėgstu lįsti į naudos neduodančius ginčus, bet pasakykit, ko čia pavydėt?
Kiekviena čia taupo pagal savo pajamas, jeigu ką. Jei žmonės uždirba, pvz. po 3 ar 5 tūkst., bet nenori jų visų praėst, tai ir nusistato savaitei 200 Lt. Kiti stengiasi su 50 ar su 100 prasisukt. O kitiems ir 300 nedaug atrodo
Formuojasi vaizdelis, kad tamsta pati pavydi, jog kažkas daugiau maistui išleist gali, nei pati
Kaip bjauru, kai į draugišką temą ateina kokia... ir, atsiprašant, visiškai ją sušika
Kiekviena čia taupo pagal savo pajamas, jeigu ką. Jei žmonės uždirba, pvz. po 3 ar 5 tūkst., bet nenori jų visų praėst, tai ir nusistato savaitei 200 Lt. Kiti stengiasi su 50 ar su 100 prasisukt. O kitiems ir 300 nedaug atrodo
Formuojasi vaizdelis, kad tamsta pati pavydi, jog kažkas daugiau maistui išleist gali, nei pati
Kaip bjauru, kai į draugišką temą ateina kokia... ir, atsiprašant, visiškai ją sušika
Nenutylėjot - reiškia užpavydėjot.
O kad ši diskusija tuščia - visiškai sutinku. Skaičiuodama 50 lt savaitei priskaičiavau (apytkriai, žinoma) kiek man kainuoja su visais produktais, pirktais urmu - t.y., dideliu kiekiu.
Ir nereikia taip reaguoti, kai žmogus nori pasidalint patirtim (ar ne to čia ateinat?) - viskas, ką bandau pasakyti, tai kad pirkti dideliais kiekiais yra taupiau. Gerokai taupiau. Ir jei jums kg kiaulienos kainuoja kokį 15lt, tai aš skaičiuoju bemaž per pus pigiau. Štai ir visa matematika.
QUOTE(pašnekutė @ 2011 02 10, 17:35)
Ir jei jums kg kiaulienos kainuoja kokį 15lt, tai aš skaičiuoju bemaž per pus pigiau. Štai ir visa matematika.
Mums kiauliena (kartais ir kitokia mėsa) visai nekainuoja, bet tilpt į 50lt per savaitę nesugebam Paukštieną perkam nebent žiemą ir pavasarį, kai nebeturim iš kaimo, o jautienos ir kitos mėsos, jei nėra ir nereikia