Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 5 mėn. kūdikio dienos meniu
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Becel
Dalinamės patirtimi toliau 4u.gif

user posted image

Senoji tema
Becel
Mūsų turtui 5 mėn. 9 d., pasidalinsiu mūsų meniu:

~ 10-11 val. košė, kol kas mėginom tik avižų ir ryžių;
~ 14-15 val. daržovienė;
~ 18-19 val. pienelis;
~ 22-13 val. pienelis.

Kartais apie 20-21 val. duodu kokio vaisiaus, obuolį, kriaušę.

Na ir žinoma naktį kas 2-3 val. keliasi valgyt doh.gif
garra
QUOTE(Baltija @ 2010 12 09, 11:00)
Mūsų turtui 5 mėn. 9 d., pasidalinsiu mūsų meniu:

~ 10-11 val. košė,  kol kas mėginom tik avižų ir ryžių;
~ 14-15 val. daržovienė;
~ 18-19 val. pienelis;
~ 22-13 val. pienelis.

Kartais apie 20-21 val. duodu kokio vaisiaus, obuolį, kriaušę.

Na ir žinoma naktį kas 2-3 val. keliasi valgyt  doh.gif
*

o ar krutimi maitinat?
Aš tai duodu ryte daržoviene, o vakare grudų košę, visą kitą laiką geriam mano pienelį ax.gif
ew_a
garra, o kiek Jus mazdaug gramais duodat darzovienes?
mano mergytei 5 men 10 dienu, maitinu MP ir pradejau duoti morkyciu tyrele, nuo pirmadienio ivesim prie morkytes ir bulvyte...
Becel
QUOTE(garra @ 2010 12 10, 09:52)
o ar krutimi maitinat?
*

deja ne
Browny
QUOTE(Baltija @ 2010 12 11, 12:41)
deja ne
*

karves piena duodi?
ew_a
QUOTE(Baltija @ 2010 12 09, 10:00)

Baltija, o kiek Jus darzovienes duodat savo turtui?
Papildyta:
QUOTE(Ruduoke @ 2010 12 11, 13:31)
karves piena duodi?
*

siaip iki metu nerekomenduojama kudikiui duoti karves pieno, nors yra visokiu kitokiu nuomoniu ...
Becel
QUOTE(Ruduoke @ 2010 12 11, 13:31)
karves piena duodi?
*

aha cool.gif klijukus tuos. Berods ir Tu? ax.gif

ew_a, suvalgo iki 200 g, dažniausiai darau 170-180 ax.gif
Becel
o kiek daržovių galima/reikia sudėti į vieną daržvovienę>
ew_a
QUOTE(Baltija @ 2010 12 13, 13:07)

per kiek laiko tu pripratinai prie tokio kiekio darzovienes?
Becel
QUOTE(ew_a @ 2010 12 13, 18:34)
QUOTE(Baltija @ 2010 12 13, 13:07)

per kiek laiko tu pripratinai prie tokio kiekio darzovienes?
*

gana greitai, nesiterliojau po šaukštelį.Pirmą savaitę buvo sunku, nes nevalgė, verkė, spjovė. Tada pirkau pirktines, jos saldesnės, tai valgė. Po to pradėjau į bulvės-morkos daržovienę įtarkuoti obuolio, tada normaliai valgė jau ir mano virtą. Gal per porą savaičių pradėjo normaliai valgyti, visą kiekį ax.gif
Browny
QUOTE(Baltija @ 2010 12 12, 13:21)
aha  cool.gif klijukus tuos. Berods ir Tu?  ax.gif
*

ja cool.gif tik as duodu jau gryna piena 4u.gif
musu meniu:
10-11 val - darzoviene su mesa
12-13val - pienas
14-15val - kruopiene
16-17val- vaisius arba pienas
18-19-20- darzoviene
21-22val-pienas
tarpuose belenkiek arbatu, kad istempt iki maitinimosi ir nakti vienakart pienas arba arbata..lb sunkiai su skysciais mums sekas, girdau ir is puodelio ir visaip kaip, kad gertu doh.gif
Becel
QUOTE(Ruduoke @ 2010 12 20, 07:26)
ja  cool.gif tik as duodu jau gryna piena 4u.gif
musu meniu:
10-11 val - darzoviene su mesa
12-13val - pienas
14-15val - kruopiene
16-17val- vaisius arba pienas
18-19-20- darzoviene
21-22val-pienas
tarpuose belenkiek arbatu, kad istempt iki maitinimosi ir nakti vienakart pienas arba arbata..lb sunkiai su skysciais mums sekas, girdau ir is puodelio ir visaip kaip, kad gertu doh.gif
*

o kodėl nusprendei, kad jau ne klijukas, o pienas? atsibodo virt blush2.gif

dažnai valgot ax.gif gal dažnai ir po nedaug?
@mamyčiukas@
musu dienos meniu biggrin.gif maitinu MP

7val -pienas
10-11val -pienas
13-14val -darzoviene ~150ml + pienas
16-17val -pienas
19val -pienas
21val -pienas

gal galite patarti kokiu laiku grudine kose pradeti duoti?
Becel
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 12 21, 14:29)

*

aš duodu pusryčiams smile.gif tai pagal jūsų meniu būtų 10-11 val. smile.gif
@mamyčiukas@
QUOTE(Baltija @ 2010 12 22, 12:45)
aš duodu pusryčiams smile.gif tai pagal jūsų meniu būtų 10-11 val. smile.gif
*

sakai pusryciams g.gif bandysime smile.gif
Becel
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 12 22, 11:52)
sakai pusryciams g.gif bandysime smile.gif
*

žinau, kad kiti duoda vakare, kad nakčiai būtų sočiau, bet kadangi mūsų Adomas ar sočiau užvalgęs, ar įprastai, miega vienodai blogai, tai vakarui neduodu smile.gif na tik kartais, bet nedaug, jei pvz. reikia ištempti iki naktinio valgymo ax.gif
@mamyčiukas@
QUOTE(Baltija @ 2010 12 22, 15:46)
žinau, kad kiti duoda vakare, kad nakčiai būtų sočiau, bet kadangi mūsų Adomas ar sočiau užvalgęs, ar įprastai, miega vienodai blogai, tai vakarui neduodu smile.gif na tik kartais, bet nedaug, jei pvz. reikia ištempti iki naktinio valgymo  ax.gif
*

vakarui gal koks vaisius geriau g.gif
uogute
Labas vakaras mamos,

Skaitau siuos du puslapiukus ir esu labai nustebusi kad maziams tiek daug duodat, ogi rekomenduojama laukti iki 6men. mano kleckui irgi 5men ir 10 dienu, tai jau pradejau nedrasiai po truputti pradejau nuo ryziu koses+pienas ir toliau kriause, obuolys, morka ar bulve. dar syvakar isgere sulciu slyvu atskiestu su vandeniu (turim bedu su viduriukais) bet tikrai dar neuzkisu jo maitinimo pieniuku tyrem g.gif
Becel
QUOTE(uogute @ 2010 12 22, 20:59)
Labas vakaras mamos,

Skaitau siuos du puslapiukus ir esu labai nustebusi kad maziams tiek daug duodat, ogi rekomenduojama laukti iki 6men.  mano kleckui irgi 5men ir 10 dienu, tai jau pradejau nedrasiai po truputti pradejau nuo ryziu koses+pienas ir toliau kriause, obuolys, morka ar bulve. dar syvakar isgere sulciu slyvu atskiestu su vandeniu (turim bedu su viduriukais) bet tikrai dar neuzkisu jo maitinimo pieniuku tyrem  g.gif
*

ne MP maitinamiems vaikams papildomą primaitinmą galima pradėti nuo 4 mėn.
uogute
QUOTE(Baltija @ 2010 12 23, 13:00)
ne MP maitinamiems vaikams papildomą primaitinmą galima pradėti nuo 4 mėn.
*

as pilnai maitinau pati iki 4,5men. maitinu ir dabar nakti+1k dienoj........
bet va kas stebina kad jis tas tyreles tik duok, ir klykinames kai nebeduodu, o kiek galima jos duoti ir neturiu supratimo blush2.gif
Becel
QUOTE(uogute @ 2010 12 23, 15:59)
as pilnai maitinau pati iki 4,5men. maitinu ir dabar nakti+1k dienoj........
bet va kas stebina kad jis tas tyreles tik duok, ir klykinames kai nebeduodu, o kiek galima jos duoti ir neturiu supratimo  blush2.gif
*

na po truputėlį gali didinti kiekį, aš jau duosu visą indelį, kartais ir tą, kur 190 ml ax.gif
uogute
Mergytes dar reikia patarimo....

5,5men sunelis, gimes 1.5men anksciau... iki 5men maitinau MP, kurio dabar tik nakciai turiu kad keltis nereiketu pienelio taisyti blush2.gif tinginiauju smile.gif ir karta per diena.
Duodu 1k dienoj tyrele vaisiu iki 10 sauksteliu max.
1k per diena darzoviu tyres iki 8sauskteliu max.
Nu man nakti jis keliasi kas 3val.... doh.gif kodel? jau taip pervargau, auginu beveik viena (vyras daug dirba, miegot leidziu atskirai, nieko artimu salia nera) doh.gif

gal didinti tas mano dozes jam?
pienelio isgerdavo 180ml, bet po darzovienes ziuriu tik 50ml tebeisgeria, vadinasi kaip ir sotus g.gif
@mamyčiukas@
pradejome mes jau grudine kosyte pusryciams valgyti,pailgejo laikas tarp maitinimu thumbup.gif thumbup.gif
uogute
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 12 27, 09:39)
pradejome mes jau grudine kosyte pusryciams valgyti,pailgejo laikas tarp maitinimu thumbup.gif  thumbup.gif
*

kodel nusprendete jau duoti?
@mamyčiukas@
QUOTE(uogute @ 2010 12 27, 12:57)
kodel nusprendete jau duoti?
*

svorio mazai priaugame,darzovienes jau 150kl suvalgome ir pradedama grudine kose ivedineti,bet kazkas negerai verysad.gif dukryte pradejo kiekviena diena tustintis ir labai skausmingai ir kietai g.gif
Becel
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 12 27, 12:32)
svorio mazai priaugame,darzovienes jau 150kl suvalgome ir pradedama grudine kose ivedineti,bet kazkas negerai verysad.gif dukryte pradejo kiekviena diena tustintis ir labai skausmingai ir kietai g.gif
*

o kokią košę duodi?
Papildyta:
QUOTE(uogute @ 2010 12 26, 17:53)
Nu man nakti jis keliasi kas 3val....  doh.gif  kodel? jau taip pervargau, auginu beveik viena (vyras daug dirba, miegot leidziu atskirai, nieko artimu salia nera)  doh.gif

gal didinti tas mano dozes jam?
pienelio isgerdavo 180ml, bet po darzovienes ziuriu tik 50ml tebeisgeria, vadinasi kaip ir sotus  g.gif
*

kas trys valandos visai normalu.Maniškis būna kas pusvalandį kelias ir jį supti reikia doh.gif

o kodėl keliasi tai priežasčių gali būti daug - dantukai, karšta, šalta, nori tiesiog mamytės ir pan. Kodėl manai, kad jis valgyt keliais? Ar bandei vietoj davimo valgyt pamėginti pasupti tiesiog? smile.gif
Daržovienė jau gali pakeisti vieną maitinimą mirksiukas.gif
@mamyčiukas@
QUOTE(Baltija @ 2010 12 27, 19:41)
o kokią košę duodi?
*

aviziniu dribsniu kose verdu ir blenderiuoju
uogute
QUOTE(Baltija @ 2010 12 27, 18:41)
Ar bandei vietoj davimo valgyt  pamėginti pasupti tiesiog? smile.gif
Daržovienė jau gali pakeisti vieną maitinimą  mirksiukas.gif
*

bijau isbudinti pakelus, tada amen 2valandoms. praeita nakti daviau tik vandenuko su slyvu sultimis gerti, nu ir uzmigo toliau... vadinasi alkanas nebuvo kitaip butu spieges. vadinas kazkokie kiti reikalai kad pabunda g.gif
Papildyta:
QUOTE(Baltija @ 2010 12 27, 18:41)
Daržovienė jau gali pakeisti vieną maitinimą  mirksiukas.gif
*

taip jau nuo siandien ir padariau. aciu 4u.gif
linutuks
Labas mamytes 4u.gif
Mums 5 menesiai, valgom MP, viena kart dienoj jau pradejom darzoves kapot smile.gif
Norejau paklaust, turiu daug prisidziovinus obuoliuku kriausiu. Ar galima tokio amziaus vyrukui dziovintu vaisiu kompotuka duot, vakar paragavo, tai labai patiko, gerokai skaniau gere nei arbatele smile.gif
Becel
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 12 27, 19:14)
aviziniu dribsniu kose verdu ir blenderiuoju
*

tai gal pamėgoink dar kokios slyvų ar abrikosų tyrelės įdėti g.gif

QUOTE(uogute @ 2010 12 27, 21:11)
. vadinas kazkokie kiti reikalai kad pabunda  g.gif
*

turbūt dantukai mirksiukas.gif

QUOTE(linutuks @ 2010 12 28, 09:06)
Labas mamytes 4u.gif
Mums 5 menesiai, valgom MP, viena kart dienoj jau pradejom darzoves kapot smile.gif
Norejau paklaust, turiu daug prisidziovinus obuoliuku kriausiu. Ar galima tokio amziaus vyrukui dziovintu vaisiu kompotuka duot, vakar paragavo, tai labai patiko, gerokai skaniau gere nei arbatele smile.gif
*

kiek žinau, tai galima smile.gif
lapkrituke
Skaitau ir kazkaip is pradziu net pasitikrinau ar tikrai i ta menesi ilindau smile.gif Na bet kadangi maitinu tik MP, tai gal normalu, kad maniske dar normaliai nieko negavusi g.gif Na bandom avizine kosele ragauti. Nelabai ji jai patinia, ziaukcioja, spjauna... Tikiuosi ismoks ryti smile.gif Darzoviu dar neragavom, bet tai jau kaip matau, reiks pradeti g.gif
@mamyčiukas@
QUOTE(lapkrituke @ 2010 12 28, 14:07)
Skaitau ir kazkaip is pradziu net pasitikrinau ar tikrai i ta menesi ilindau smile.gif Na bet kadangi maitinu tik MP, tai gal normalu, kad maniske dar normaliai nieko negavusi  g.gif  Na bandom avizine kosele ragauti. Nelabai ji jai patinia, ziaukcioja, spjauna... Tikiuosi ismoks ryti smile.gif Darzoviu dar neragavom, bet tai jau kaip matau, reiks pradeti  g.gif
*

as labai norejau iki 6menesiu nieko dukrytei neduoti papildomai schmoll.gif bet taip gavosi,kad teko primaitinti smile.gif mums irgi buvo sunku pirmus kartus,bet po kokios savaites pradejo normaliau valgyti,ir jus ismoksite mirksiukas.gif
lapkrituke
Aha, siandien jau siek tiek virtos morkytes suvalge ir vakare keleta sauksteliu avizines koseles. Nu jau jauciasi kad persilausim tuoj. Tik reisk dar isitaisyti indeli, kad kosyte neatvestu, nes pastebejau, kad kol silta tai valgo, tik atvesusia jau spjaut pradeda.
@mamyčiukas@
QUOTE(lapkrituke @ 2010 12 28, 20:39)
Aha, siandien jau siek tiek virtos morkytes suvalge ir vakare keleta sauksteliu avizines koseles. Nu jau jauciasi kad persilausim tuoj. Tik reisk dar isitaisyti indeli, kad kosyte neatvestu, nes pastebejau, kad kol silta tai valgo, tik atvesusia jau spjaut pradeda.
*

man atrodo negerai,kad is karto darzoviene ir grudine kose valgote g.gif maciau yra indeliu i kuriuos vanduo pilasi ir kosyte neatvesta bigsmile.gif
uogute
kas pirmiau mesyte i darzoviu kosele ar pirktine kosele grudine? blush2.gif
knygoje raso kosele grudine, Lietuves mamos uz mesyte is visokeriopu saltiniu.
Juolab mama gana skatina mesyte duoti kuo greiciau kad nebutu mazakraujyste g.gif
@mamyčiukas@
QUOTE(uogute @ 2010 12 28, 21:49)
kas pirmiau mesyte i darzoviu kosele ar pirktine kosele grudine?  blush2.gif 
knygoje raso kosele grudine, Lietuves mamos uz mesyte is visokeriopu saltiniu.
Juolab mama gana skatina mesyte duoti kuo greiciau kad nebutu mazakraujyste  g.gif
*

mes darysi taip:
darzoviene
grudine kose
darzoviene su mesyte

mazdaug nuo 7menesio mesyte ivedinesiu,jau turiu pasiruosusi vistiena ir stirniena ax.gif
uogute
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 12 28, 20:53)
mes darysi taip:
darzoviene
grudine kose
darzoviene su mesyte

mazdaug nuo 7menesio mesyte ivedinesiu,jau turiu pasiruosusi vistiena ir stirniena ax.gif
*

nu va mama sako jos pazystamai 6men leliuikui nustate mazakraujyste, reikejo mesyte anksciau doh.gif
@mamyčiukas@
QUOTE(uogute @ 2010 12 28, 22:16)
nu va mama sako jos pazystamai 6men leliuikui nustate mazakraujyste, reikejo mesyte anksciau  doh.gif
*

kudikiams rekomenduojama 6menesiu pasidaryti kraujo tyrima.
kudikio skranduka ir organizma reikia po truputi pripratinti prie kieto sunkiau virskinamo maisto,juk negali iskarto mesos vaikui kisti doh.gif
Gryta
laba diena as su tokiu vat va klausimu ax.gif
ar galima isvirti paprastas avizas ir jas sublenderiuoti? arba pvz nupirkti grikiu kruopu ir jas isvirus sublenderiuoti? ir pagardinti kokiu tai bananu ar tyrele..
@mamyčiukas@
QUOTE(Gryta @ 2010 12 29, 11:40)
laba diena as su tokiu vat va klausimu  ax.gif
ar galima isvirti paprastas avizas ir jas sublenderiuoti? arba pvz nupirkti grikiu kruopu ir jas isvirus sublenderiuoti? ir pagardinti kokiu tai bananu ar tyrele..
*

as taip darau ax.gif man pirktins vaikiskos labai neskanios doh.gif
Gryta
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 12 29, 12:42)
as taip darau ax.gif man pirktins vaikiskos labai neskanios doh.gif
*

tai ir man taip reiks pabandyt, nes iki siol tas pirktines vaikiskas darydavau ax.gif
@mamyčiukas@
QUOTE(Gryta @ 2010 12 29, 12:02)
tai ir man taip reiks pabandyt, nes iki siol tas pirktines vaikiskas darydavau  ax.gif
*

buvau nusipirkusi vaikiskos ryziu koses,pasidariau ja ir ilgai su dukryte pampersa keiteme,kai atejome valgyti ji kazkokia skysta jau buvo doh.gif nuo to karto verdu normalias kruopas ir blenderiuoju,dedu tik obuoli is savo sodo ax.gif
Becel
QUOTE(Gryta @ 2010 12 29, 10:40)
laba diena as su tokiu vat va klausimu  ax.gif
*

aš ekologiškas paprastas avižas susimaliau kavamale ax.gif

mamyciuk, nežinau kaip LT, bet čia labai labai skanios tos vaikiškos košės. Tiek avižų, tiek ryžių. O mama buvo įdėjusi iš LT košės, tai irgi labai thumbup.gif
@mamyčiukas@
QUOTE(Baltija @ 2010 12 29, 14:44)
aš ekologiškas paprastas avižas susimaliau kavamale  ax.gif

mamyciuk, nežinau kaip LT, bet čia labai labai skanios tos vaikiškos košės. Tiek avižų, tiek ryžių. O mama buvo įdėjusi iš LT košės, tai irgi labai  thumbup.gif
*

man jos labai neskanios doh.gif biggrin.gif
alma_rebelde**
na mums jau tuoj 5 menesiukai ir musu meniu toks:(valgom misinuka)
9.30 misinukas 230ml
12val.truputis obuolio tyreles ir arbatytes
14 darzoviene ~200ml + truputis arbatytes pankoliu
16 truputis obuolio tyreles ir arbatytes
18 misinukas 230ml
20 truputis obuolio tyreles ir arbatytes
22misinukas 230ml

ta obuolio tyrele nevisada valgo, duodu kai matau kad noretu. O i darzoviene dedam 1bulve, puse morkos vidutines ir maza gabaliuka moliugo ar cukinijos. Db jau ivedinesim grudines kosytes, tai gal pusryciams reikes duoti.O miega visa nakti iki 9val. smile.gif
@mamyčiukas@
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 12 21, 15:29)
musu dienos meniu biggrin.gif maitinu MP

7val -pienas
10-11val -pienas
13-14val -darzoviene ~150ml + pienas
16-17val -pienas
19val -pienas
21val -pienas

*

vat kaip pasikeite musu maitinimas
7val -pienas
10val -grudine kose+pienas
12-13val - tik pienas
15-16val -darzoviene+pienas
19val -pienas
21val -pienas

nesuprantu kodel 12-13val ji man koses nevalgo g.gif tik piena geria
uogute
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 12 30, 18:41)
vat kaip pasikeite musu maitinimas
7val -pienas
10val -grudine kose+pienas
12-13val - tik pienas
15-16val -darzoviene+pienas
19val -pienas
21val -pienas

nesuprantu kodel 12-13val ji man koses nevalgo g.gif tik piena geria
*

gal galite kiekius parasyti ax.gif kiek suvalgo
linutuks
Mamytes, o kur jus perkat darzoves savo mazuliukams?
Bulviu ir morku tai is kaimelio atsivezam, cukinija nupirkau prekybcentry, raso ekologiska g.gif gal ir taip, nes palaikiau per nakti ne saldytuve ir apipuvo. O moliugas, pasiziurejau, prancuziskas, nelabai jau patikimai jis man atrodo. Guli kelios dienos, nei spalvos keicia, nei vysta g.gif ar bandet kas to pirktinio moliugo penkiamenesinukams duot?
uogute
QUOTE(linutuks @ 2011 01 01, 15:32)
Mamytes, o kur jus perkat darzoves savo mazuliukams?
Bulviu ir morku tai is kaimelio atsivezam, cukinija nupirkau prekybcentry, raso ekologiska g.gif gal ir taip, nes palaikiau per nakti ne saldytuve ir apipuvo. O moliugas, pasiziurejau, prancuziskas, nelabai jau patikimai jis man atrodo. Guli kelios dienos, nei spalvos keicia, nei vysta g.gif  ar bandet kas to pirktinio moliugo penkiamenesinukams duot?
*

keliose knygose skaiciau atsargiau su ekologiskais produktais, jie turi daug maziau vitaminu nei neekologiski. patartina rinktis ir tu, ir tu. bet ne vien ant eko sedeti 4u.gif

cia tik seip smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.