Senoji tema
Mūsų turtui 5 mėn. 9 d., pasidalinsiu mūsų meniu:
~ 10-11 val. košė, kol kas mėginom tik avižų ir ryžių; ~ 14-15 val. daržovienė; ~ 18-19 val. pienelis; ~ 22-13 val. pienelis. Kartais apie 20-21 val. duodu kokio vaisiaus, obuolį, kriaušę. Na ir žinoma naktį kas 2-3 val. keliasi valgyt QUOTE(Baltija @ 2010 12 09, 11:00) Mūsų turtui 5 mėn. 9 d., pasidalinsiu mūsų meniu: ~ 10-11 val. košė, kol kas mėginom tik avižų ir ryžių; ~ 14-15 val. daržovienė; ~ 18-19 val. pienelis; ~ 22-13 val. pienelis. Kartais apie 20-21 val. duodu kokio vaisiaus, obuolį, kriaušę. Na ir žinoma naktį kas 2-3 val. keliasi valgyt o ar krutimi maitinat? Aš tai duodu ryte daržoviene, o vakare grudų košę, visą kitą laiką geriam mano pienelį
garra, o kiek Jus mazdaug gramais duodat darzovienes?
mano mergytei 5 men 10 dienu, maitinu MP ir pradejau duoti morkyciu tyrele, nuo pirmadienio ivesim prie morkytes ir bulvyte...
o kiek daržovių galima/reikia sudėti į vieną daržvovienę>
QUOTE(Baltija @ 2010 12 13, 13:07) per kiek laiko tu pripratinai prie tokio kiekio darzovienes? QUOTE(ew_a @ 2010 12 13, 18:34) gana greitai, nesiterliojau po šaukštelį.Pirmą savaitę buvo sunku, nes nevalgė, verkė, spjovė. Tada pirkau pirktines, jos saldesnės, tai valgė. Po to pradėjau į bulvės-morkos daržovienę įtarkuoti obuolio, tada normaliai valgė jau ir mano virtą. Gal per porą savaičių pradėjo normaliai valgyti, visą kiekį QUOTE(Baltija @ 2010 12 12, 13:21) ja musu meniu: 10-11 val - darzoviene su mesa 12-13val - pienas 14-15val - kruopiene 16-17val- vaisius arba pienas 18-19-20- darzoviene 21-22val-pienas tarpuose belenkiek arbatu, kad istempt iki maitinimosi ir nakti vienakart pienas arba arbata..lb sunkiai su skysciais mums sekas, girdau ir is puodelio ir visaip kaip, kad gertu QUOTE(Ruduoke @ 2010 12 20, 07:26) ja o kodėl nusprendei, kad jau ne klijukas, o pienas? atsibodo virt musu meniu: 10-11 val - darzoviene su mesa 12-13val - pienas 14-15val - kruopiene 16-17val- vaisius arba pienas 18-19-20- darzoviene 21-22val-pienas tarpuose belenkiek arbatu, kad istempt iki maitinimosi ir nakti vienakart pienas arba arbata..lb sunkiai su skysciais mums sekas, girdau ir is puodelio ir visaip kaip, kad gertu dažnai valgot
musu dienos meniu
7val -pienas 10-11val -pienas 13-14val -darzoviene ~150ml + pienas 16-17val -pienas 19val -pienas 21val -pienas gal galite patarti kokiu laiku grudine kose pradeti duoti?
Labas vakaras mamos,
Skaitau siuos du puslapiukus ir esu labai nustebusi kad maziams tiek daug duodat, ogi rekomenduojama laukti iki 6men. mano kleckui irgi 5men ir 10 dienu, tai jau pradejau nedrasiai po truputti pradejau nuo ryziu koses+pienas ir toliau kriause, obuolys, morka ar bulve. dar syvakar isgere sulciu slyvu atskiestu su vandeniu (turim bedu su viduriukais) bet tikrai dar neuzkisu jo maitinimo pieniuku tyrem QUOTE(uogute @ 2010 12 22, 20:59) Labas vakaras mamos, Skaitau siuos du puslapiukus ir esu labai nustebusi kad maziams tiek daug duodat, ogi rekomenduojama laukti iki 6men. mano kleckui irgi 5men ir 10 dienu, tai jau pradejau nedrasiai po truputti pradejau nuo ryziu koses+pienas ir toliau kriause, obuolys, morka ar bulve. dar syvakar isgere sulciu slyvu atskiestu su vandeniu (turim bedu su viduriukais) bet tikrai dar neuzkisu jo maitinimo pieniuku tyrem ne MP maitinamiems vaikams papildomą primaitinmą galima pradėti nuo 4 mėn. QUOTE(Baltija @ 2010 12 23, 13:00) as pilnai maitinau pati iki 4,5men. maitinu ir dabar nakti+1k dienoj........ bet va kas stebina kad jis tas tyreles tik duok, ir klykinames kai nebeduodu, o kiek galima jos duoti ir neturiu supratimo QUOTE(uogute @ 2010 12 23, 15:59) as pilnai maitinau pati iki 4,5men. maitinu ir dabar nakti+1k dienoj........ bet va kas stebina kad jis tas tyreles tik duok, ir klykinames kai nebeduodu, o kiek galima jos duoti ir neturiu supratimo na po truputėlį gali didinti kiekį, aš jau duosu visą indelį, kartais ir tą, kur 190 ml
Mergytes dar reikia patarimo....
5,5men sunelis, gimes 1.5men anksciau... iki 5men maitinau MP, kurio dabar tik nakciai turiu kad keltis nereiketu pienelio taisyti Duodu 1k dienoj tyrele vaisiu iki 10 sauksteliu max. 1k per diena darzoviu tyres iki 8sauskteliu max. Nu man nakti jis keliasi kas 3val.... gal didinti tas mano dozes jam? pienelio isgerdavo 180ml, bet po darzovienes ziuriu tik 50ml tebeisgeria, vadinasi kaip ir sotus
pradejome mes jau grudine kosyte pusryciams valgyti,pailgejo laikas tarp maitinimu
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 12 27, 12:32) svorio mazai priaugame,darzovienes jau 150kl suvalgome ir pradedama grudine kose ivedineti,bet kazkas negerai o kokią košę duodi? Papildyta: QUOTE(uogute @ 2010 12 26, 17:53) Nu man nakti jis keliasi kas 3val.... gal didinti tas mano dozes jam? pienelio isgerdavo 180ml, bet po darzovienes ziuriu tik 50ml tebeisgeria, vadinasi kaip ir sotus kas trys valandos visai normalu.Maniškis būna kas pusvalandį kelias ir jį supti reikia o kodėl keliasi tai priežasčių gali būti daug - dantukai, karšta, šalta, nori tiesiog mamytės ir pan. Kodėl manai, kad jis valgyt keliais? Ar bandei vietoj davimo valgyt pamėginti pasupti tiesiog? Daržovienė jau gali pakeisti vieną maitinimą QUOTE(Baltija @ 2010 12 27, 18:41) Ar bandei vietoj davimo valgyt pamėginti pasupti tiesiog? Daržovienė jau gali pakeisti vieną maitinimą bijau isbudinti pakelus, tada amen 2valandoms. praeita nakti daviau tik vandenuko su slyvu sultimis gerti, nu ir uzmigo toliau... vadinasi alkanas nebuvo kitaip butu spieges. vadinas kazkokie kiti reikalai kad pabunda Papildyta: QUOTE(Baltija @ 2010 12 27, 18:41) taip jau nuo siandien ir padariau. aciu
Labas mamytes
Mums 5 menesiai, valgom MP, viena kart dienoj jau pradejom darzoves kapot Norejau paklaust, turiu daug prisidziovinus obuoliuku kriausiu. Ar galima tokio amziaus vyrukui dziovintu vaisiu kompotuka duot, vakar paragavo, tai labai patiko, gerokai skaniau gere nei arbatele QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 12 27, 19:14) tai gal pamėgoink dar kokios slyvų ar abrikosų tyrelės įdėti QUOTE(uogute @ 2010 12 27, 21:11) turbūt dantukai QUOTE(linutuks @ 2010 12 28, 09:06) Labas mamytes Mums 5 menesiai, valgom MP, viena kart dienoj jau pradejom darzoves kapot Norejau paklaust, turiu daug prisidziovinus obuoliuku kriausiu. Ar galima tokio amziaus vyrukui dziovintu vaisiu kompotuka duot, vakar paragavo, tai labai patiko, gerokai skaniau gere nei arbatele kiek žinau, tai galima
Skaitau ir kazkaip is pradziu net pasitikrinau ar tikrai i ta menesi ilindau
QUOTE(lapkrituke @ 2010 12 28, 14:07) Skaitau ir kazkaip is pradziu net pasitikrinau ar tikrai i ta menesi ilindau as labai norejau iki 6menesiu nieko dukrytei neduoti papildomai
Aha, siandien jau siek tiek virtos morkytes suvalge ir vakare keleta sauksteliu avizines koseles. Nu jau jauciasi kad persilausim tuoj. Tik reisk dar isitaisyti indeli, kad kosyte neatvestu, nes pastebejau, kad kol silta tai valgo, tik atvesusia jau spjaut pradeda.
QUOTE(lapkrituke @ 2010 12 28, 20:39) Aha, siandien jau siek tiek virtos morkytes suvalge ir vakare keleta sauksteliu avizines koseles. Nu jau jauciasi kad persilausim tuoj. Tik reisk dar isitaisyti indeli, kad kosyte neatvestu, nes pastebejau, kad kol silta tai valgo, tik atvesusia jau spjaut pradeda. man atrodo negerai,kad is karto darzoviene ir grudine kose valgote
kas pirmiau mesyte i darzoviu kosele ar pirktine kosele grudine?
knygoje raso kosele grudine, Lietuves mamos uz mesyte is visokeriopu saltiniu. Juolab mama gana skatina mesyte duoti kuo greiciau kad nebutu mazakraujyste QUOTE(uogute @ 2010 12 28, 21:49) kas pirmiau mesyte i darzoviu kosele ar pirktine kosele grudine? knygoje raso kosele grudine, Lietuves mamos uz mesyte is visokeriopu saltiniu. Juolab mama gana skatina mesyte duoti kuo greiciau kad nebutu mazakraujyste mes darysi taip: darzoviene grudine kose darzoviene su mesyte mazdaug nuo 7menesio mesyte ivedinesiu,jau turiu pasiruosusi vistiena ir stirniena QUOTE(uogute @ 2010 12 28, 22:16) kudikiams rekomenduojama 6menesiu pasidaryti kraujo tyrima. kudikio skranduka ir organizma reikia po truputi pripratinti prie kieto sunkiau virskinamo maisto,juk negali iskarto mesos vaikui kisti
laba diena as su tokiu vat va klausimu
ar galima isvirti paprastas avizas ir jas sublenderiuoti? arba pvz nupirkti grikiu kruopu ir jas isvirus sublenderiuoti? ir pagardinti kokiu tai bananu ar tyrele.. QUOTE(Gryta @ 2010 12 29, 12:02) buvau nusipirkusi vaikiskos ryziu koses,pasidariau ja ir ilgai su dukryte pampersa keiteme,kai atejome valgyti ji kazkokia skysta jau buvo QUOTE(Gryta @ 2010 12 29, 10:40) laba diena as su tokiu vat va klausimu ar galima isvirti paprastas avizas ir jas sublenderiuoti? arba pvz nupirkti grikiu kruopu ir jas isvirus sublenderiuoti? ir pagardinti kokiu tai bananu ar tyrele.. aš ekologiškas paprastas avižas susimaliau kavamale mamyciuk, nežinau kaip LT, bet čia labai labai skanios tos vaikiškos košės. Tiek avižų, tiek ryžių. O mama buvo įdėjusi iš LT košės, tai irgi labai
na mums jau tuoj 5 menesiukai ir musu meniu toks:(valgom misinuka)
9.30 misinukas 230ml 12val.truputis obuolio tyreles ir arbatytes 14 darzoviene ~200ml + truputis arbatytes pankoliu 16 truputis obuolio tyreles ir arbatytes 18 misinukas 230ml 20 truputis obuolio tyreles ir arbatytes 22misinukas 230ml ta obuolio tyrele nevisada valgo, duodu kai matau kad noretu. O i darzoviene dedam 1bulve, puse morkos vidutines ir maza gabaliuka moliugo ar cukinijos. Db jau ivedinesim grudines kosytes, tai gal pusryciams reikes duoti.O miega visa nakti iki 9val. QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 12 21, 15:29) musu dienos meniu 7val -pienas 10-11val -pienas 13-14val -darzoviene ~150ml + pienas 16-17val -pienas 19val -pienas 21val -pienas gal galite patarti kokiu laiku grudine kose pradeti duoti? vat kaip pasikeite musu maitinimas 7val -pienas 10val -grudine kose+pienas 12-13val - tik pienas 15-16val -darzoviene+pienas 19val -pienas 21val -pienas nesuprantu kodel 12-13val ji man koses nevalgo
Mamytes, o kur jus perkat darzoves savo mazuliukams?
Bulviu ir morku tai is kaimelio atsivezam, cukinija nupirkau prekybcentry, raso ekologiska QUOTE(linutuks @ 2011 01 01, 15:32) Mamytes, o kur jus perkat darzoves savo mazuliukams? Bulviu ir morku tai is kaimelio atsivezam, cukinija nupirkau prekybcentry, raso ekologiska keliose knygose skaiciau atsargiau su ekologiskais produktais, jie turi daug maziau vitaminu nei neekologiski. patartina rinktis ir tu, ir tu. bet ne vien ant eko sedeti cia tik seip |