Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Uodegikaulio trauma gimdymo metu
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
taniai
Man gymdimo metu dukryte "pastume" is vietos uodegikauli. Labai stipriai skaudejo. Praejo jau 3.5 menesio o man vis dar skauda sedint. Ar kam buvo tokiu problemu? Ligoninei akuseres sake, kad visoms taip buna, bet as apie tai nieko negirdejau. Gal mano atvejis vienintekis
may
O man tai nestumo metu (kazkur nuo 4 men.) "ziauriai" skaudejo ta nelemta uodegikauli. doh.gif
negalejau pasedet ilgiau kaip 5 minutes verysad.gif
Nu galvoju pagimdysiu ir viskas praeis bet ne velnio doh.gif dar ir dabar sedint ant kietos kedes skauda wacko.gif
Galvoju gal kada nors praeis g.gif
evve
QUOTE(taniai @ 2006 02 06, 10:37)
Man gymdimo metu dukryte "pastume" is vietos uodegikauli. Labai stipriai skaudejo. Praejo jau 3.5 menesio o man vis dar skauda sedint. Ar kam buvo tokiu problemu? Ligoninei akuseres sake, kad visoms taip buna, bet as apie tai nieko negirdejau. Gal mano atvejis vienintekis
*

Sveiki,
Na turiu pasakyti, kad ne vienintelis tavo atvejis. Po pirmo vaikucčo gimimo ir aš buvau susidūrusi su šia problema. Iš tikrųjų tai tikrai labai nemalonus dalykas, nes skauda ir negali ilgai sėdeti ant kietos kedes verysad.gif Man skadėjo ilgai .... kai po keturių mėnesiu po gimdymo skausmas neišnyko, tada nutariau imtis priemonių. Gydytojai patarė pasidaryti nugaros masažus ir parodė keletą labai paprastų pratimų nugarai, bet pačai siūlau neeksperimentuoti, o pasitarti su gydytojais... Man viskas susitvarkė ir po antro vaikiuko gimimo tokių prolemų nebuvo biggrin.gif 4u.gif
Sėkmės mirksiukas.gif
Catty
Žiūriu kad daugumai tokia problemikė yra, maniau jog tik man vienai. Man ir ilgą laiką skaudėjo, net atsilenkimų negalėjau padaryti, dabar jau praėjo, tačiau nugaros apačia dar lyg sukaustyta, kai atsigulu ant nugaros sunku atsipalaiduoti, jaučiu jog ir man masažo reikės.
saulyte19
Man irgi skaudėjo tą uodegikaulį, negalėdavau ilgiau pavaikščioti, nesupratau, kas darosi, kol neatvažiavo giminaitė, kurios sritis- osteopatija ir nepasakė, kas čia man yra. Atliko kažkokius tempimus, sukimus ir lyg geriau patapo smile.gif
Masažas tai tikrai padeda, man vyras padaro, tai iš kart palengvėja tongue.gif
Keiti
QUOTE(taniai @ 2006 02 06, 10:37)
*

Aha, pažįstamas jausmas sad.gif Papasakojau mamai, kad man taip yra, tai juoktis pradėjo... Sakau gal suburas prailgėjo... smile.gif Dabar viskas aišku, kas čia man...
rimama
QUOTE(Keiti @ 2006 02 22, 08:27)
Aha, pažįstamas jausmas sad.gif Papasakojau mamai, kad man taip yra, tai juoktis pradėjo... Sakau gal suburas prailgėjo... smile.gif Dabar viskas aišku, kas čia man...
*

4u.gif negalejau pagalvoti, kad yra dar tokiu mamyciu, o vyras is manes juokiasi, sako, kad uodega uzaugo. Man labai skaudejo gimdymo metu, dabar negaliu sedeti kietoje kedeje. o dabar jau metai praejo o man pradejo kryzkauli siaubingai skaudeti, jau trecia savaite, nezinau ka daryti, visus gydytojus apejau, niekas nepadeda, sako tai po gimdymo g.gif
Vilmoshka
Net nžn, man lyg ir neskaudėjo.
O dėl masažų tai labai atsargiai siūlyčiau. Ne visoms traumoms gydyti tinka masažai, ir tik kvalifikuotas gydytojas gali patarti - reikalingas masažas ar ne. Sėkmės! mirksiukas.gif
drakosa
Man pradėjo skaudėti tą uodegikaulį praėjus savaitei po gimdymo.
Nesupratau kas čia, galvojau gal kur susimušiau ar persišaldžiau, dabar aišku kas čia.
bet aš ėmiau tepalą Diclac, tepliojausi kokią savaitę ir dabar jau nieko. Tikiuosi neatsinaujins. unsure.gif
athina
QUOTE(taniai @ 2006 02 06, 08:37)
*

Man buvo, del to kad vaikas nosyte i virsu gime. Dare kazkokias proceduras ligoninej, so tokiu aparatu kur ultragarsa skleizia brauke per ta uodegikauli, jau nuo pirmos proceduros akyse prasviesejo, o po keliu sav praejo visai
Ner-inga
QUOTE(athina @ 2007 01 07, 03:10)
Man buvo, del to kad vaikas nosyte i virsu gime.  Dare kazkokias proceduras ligoninej, so tokiu aparatu kur ultragarsa skleizia brauke per ta uodegikauli, jau nuo pirmos proceduros akyse prasviesejo, o po keliu sav praejo visai
*

man skauda jau 1 m. 4 men. unsure.gif pradzioj labai labai smarkiai skaudejo, paskui maziau, dabar pries 1 men. vel. suintensyvejo...
dabar kaip tik gydausi vaistais... bet gyd., sake, kad sunkiai pasiduoda gydymui si liga "coccydynia", tai jei nepades vaistai, tai su lazeriu lyg tais gydo... Mano sedimas darbas, tai negaliu net dirbti... ziauriai skauda...

Athina, o kokioj tau ligoninej su tuo aparciuku brauke? Cia mokama procedura ar ne?
daiva.k
AŠ TAI BUVAU PRIEŠ GIMDYMĄ [PRIEŠ KOKIUS PENKIS METUS OUDEGIKAULĮ SUSITRENKUSI] TAI PER GIMDYMĄ TAIP SKUDĖJO TĄ UODEGĄ NESUPRATAU KAS VYKSTA TIK PO GIMDYMO DAŠUTO KAS VYKSTA IR PASKUI KOKIUS DU MĖNESIUS NEGALĖJAU ATSISĖSTI
migluzele
Man tai uodegos neskauda, ale kazkas po gimdymo pasidare, kad niekur ant kieto pavirsiaus negaliu atsisest - trukdo kazkas. Sakiau reikia uzpakali didesni uzaugint, kad nebutu ten atsikise... biggrin.gif
karile
gimdant antra vaikeli nuluzo uodegikaulis. gal yra kam taip nutike is jusu? ka darete? kokios pasekmes? kaip su kito vaikelio planavimu?
mama_gulbe
QUOTE(karile @ 2007 04 27, 20:53)
gimdant antra vaikeli nuluzo uodegikaulis. gal yra kam taip nutike is jusu? ka darete? kokios pasekmes? kaip su kito vaikelio planavimu?
*

o kaip jis galejo nuluzti? blink.gif nesuprantu
o tai nesugyde ten kaip nors nesugipsavo
ka daktarai sake?
Saulės pūga
Nulūžo??? Juk uodegikauliai taip paprastai nenulūžta. Reikia smarkiai kristi ar trenkti su kuo nors. Juk kaip suprantu, ten kaulas. Apsičiupinėjau. Gal sanarys koks išniro, ar kas?
karile
tai va, kad buna ir taip. persviete. nuluzes pats galiukas. o ka daryt, nezino. gipsuot tai ner kaip. 6 savaites negalejau issitustint normaliai. dabar jau gerai su tuo, bet negaliu sedet normaliai. cia toks pat luzis, kaip ir smarkiai nukritus, bet tik is vidaus vaikelis sulauze. jam ant nosies liko randukas...
karile
man tai jis (uodegikaulis) nuluzo, dare rentgena. tikiuosi, kad suaugs. kai einu kakot, tai pasistumia ir traksteli blink.gif , o kai keliuosi po atsisedimo, tai skauda labai. unsure.gif
rence*
tai gal pats ir suauga tas kauliukas..gi jis nedidukas..Buna kad pvz luzus smulkiems kaulams net negipsuoja tik daro koki itvara..O toje vieteleje toks itvaras yra kaip ir fiziologinis..ten yra ir raumenuku ir audiniu kurie atstoja itvara..
Garbanele
Vaje, tikrai ziuriu tas uodegikaulis mamulems ne naujiena. Nugi ir mano ta pati beda. Skauda sedint, masinoj vaziuojant skauda, tiesa uzeina tokiais tarpais, atrodo koki menesi nejauciau nieko, o dabar vel paskausta netaip sedint. Pas ka kreiptis tokiu atveju? Dieve, tokiu bedu dar truko doh.gif Nejau tai visam gyvenimui??? blink.gif
carramele
Gimdymo metu neatsimenu, kad kokia trauma būtų buvus, bet uodegikaulį skauda ir man verysad.gif Sėdint per daug problemų nėra, bet kai reikia atsistot, tai jau jooo.... doh.gif
Kažkuri rašė, kad Diclaku bandė tept. Bandžiau ir aš. Kuriam laikui padėjo, bet paskui vėl tas pats. O nuolat gi netepsi unsure.gif
Donja
QUOTE(carramele @ 2007 10 30, 22:52)
Gimdymo metu neatsimenu, kad kokia trauma būtų buvus, bet uodegikaulį skauda ir man  verysad.gif Sėdint per daug problemų nėra, bet kai reikia atsistot, tai jau jooo....  doh.gif
Kažkuri rašė, kad Diclaku bandė tept. Bandžiau ir aš. Kuriam laikui padėjo, bet paskui vėl tas pats. O nuolat gi netepsi  unsure.gif
*

Ir man tokios bedos verysad.gif Negana, kad plysau visa, visas hemorojus laukan, tai ir toks vaizdas stuburas pasislinko apacion. Sedziu tai rodos ant vamzdzio, o kai stojuosi, tai norisi rekt doh.gif
astuliene
Man uodegikauli skaudejo beveik 2 men. negalejau ilgai sedeti.
Dzela
O kas konstatuoja kad gimdyve turi uodegikaulio trauma nuo gimdymo? Apie nezmonishka uodegikaulio skausma sakiau gyditojui is karto po gimdymo. Jis apie galimybe kad vaikas galejo ka nors pastumti tuo labiau nulausti nesake.
Jau 2 diena namie, o apsisukti nuo vieno sono ant kito sunku, nekalbu apie islipimus is lovos ir sedejima.

Skaiciau kad kaskuriai cia sviete, bet kazkaip nesinori i radiacijas lysti. Jei tokia trauma buvo, gimdymo gyditojas gi turejo matytii?
Gucci_nails
na mano uodegikaulis uzluzes jau 10 metu..galvoju tik ar nepakenks leliukui per gimdyma? g.gif
Bluebell
na pasidalinsiu ir as savo patirtim: buvo avarija trauma nugaros, luzo tas uodegikaulis. trijose vietose.
skausmas pasakiskas, beveik du menesiai lovoj , sedeti and gelbejimo rato, kosmaru kosmaras. gydymas stipriais nuskausminamaisiais ir tiek ziniu, sugijo, turetu nebeskaudet, bet skauda, ypac sedint kai negali labai judet, pvz lektuve ir t.t. na bet kazkaip susigyvenau su tuo skausmu ir nelabai ka begalvojau, kai paatojau, ir nuo kokios 12savaites kai tik pilvuks pradejo augt prasidejo skausmai ir su priaugamu svoriu, kurio beje, netruko blush2.gif ir kuo daugiau leliukas augo tuo skausmas stiprejo kol pasidare nebepakeliamas visiskai visiskai tai jau man akyse zaibai nuo skausmo rodesi , padare cezari nes negelejau net ant nugaros gulet nuo skausmo tai vien pagalvojus apie gimdyma. be to kai tas uodegikaulis sugijo tai liko uzsilenkes tai daug sansu kad gimdymo metu vel luztu, ar net kliudytu leliukui ir t.t. blink.gif ...

dabar gydausi pas osteopata, labai padeda, bet vistiek nera idealu..
Keiti
Man po pirmo vaikelio uodegikaulis užsilenkė, bet antrą pagimdžiau pati be problemų.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.