Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ilga istorija....
Supermamø klubas > Apie nëðtumà ir gimdymà > Gimdymo istorijos
Leliu_kas?
Tai turbut pati ilgiausia istorija, nuo tos dienos kai susipazinau su kudikio teciu iki mazyles gimimo, kas nenorite skaityti ilgos istorijos skaitykite nuo 39sav 1d (prasideda su nauja pastraipa)...
Viskas prasidejo kovo menesi.... Po keturiu metu draugystes palikau vaikina,kuris manes tikrai nebuvo vertas (mama tai sake tukstancius kartu, bet argi paaugles klauso mamu...?). Ta pacia diena susipazinau su zaviu uzsienieciu-John, vienas kitam patikome, jis i Lietuva atvyko kartu su draugu (jo draugas tuokesi su lietuvaite). John paliko Lietuva po 3 dienu- pasijutau labai vienisa... Esu labai atvira, todel ta pacia diena parasiau jam, kad jau spejau pasiilgti. Pasakiau jog po 5 dienu man prasides velyku atostogos, taigi jis nusprende atvykti, pabuvo cia savaite, ir vel paliko mane vienisa... Praejus keliom dienom pajutau, kad mokslai, mokykla, draugai manes jau nebeinteresuoja, noriu vel ji pamatyti, apkabinti, pasijusti tokia saugi kaip su niekuo kitu.... Jis nupirko man bilieta kad atvykciau pas ji (aciu mamai, leido nueiti pas gydytoja ir apsimesti sergancia) pas ji pabuvau 5 dieneles..... Gryztu i Lietuva, viskas, jau greit neebesusitiksime.... I mokykla eiti noras tiesiog isgaravo.... Prasidejo pykciai su mama... Parasau jam per skype *labai taves pasiilgau, man begalo liudna, labai noriu tave vel pamatyti...* Uz keliu minuciu gaunu atsakyma *atvaziuok pas mane gyventi, man taip liudna be taves...* As dar tik i 11 kl einu, kaip mokslai...? ech, koks skirtumas, vaziuosiu. Nupirko bilieta, dvi dienos ir stai, konfliktas su tevais, siokia tokia depresija kad tevai negali manes suprasti ir as jau kelyje pas ji. Lygiai po menesio apsigyvenome kartu... Nusprendeme susituokti, praejus 5men nuo susipazinimo dienos vestuves, i kurias mama deja neatvyko (jai principai neleido).... Vaikuti pradejome planuoti dar 2men pries vestuves, deje nesekmingai (mane kankino baime jog negaliu tureti vaiku) vyras guode, sake gal Dievas nenori, kad pastociau dar pries vestuves, o tai kaip lietuviai megsta visi giminaiciai sakys: Va, apsizenijo is reikalo....Arba (mes esam skirtingu tikejimu) tai sakydavo, o gal dievai nesusitaria ka atsiusti, mergyte ar berniuka...?
Nestumo testas buvo daromas kaskart savaite pries mm ir ta diena kai turejo mm prasideti, ciklas tapo nereguliarus... Po vesuviu nusprendziau, kad sekanti karta testa darysiuos tik kai mm veluos, sekanciu mm labai laukiau, bijojau, kad tos zarazos veluos ir taip suteiks man vilties jog pagaliau musu namuose apsigyveno angelas... Ir kagi... Veluoja... Siandien nesusirgau, o turejau... Jei nakty neprasides mm ryte darysiu testa. Ryta atsikeliu keliomis minutemis pries vyra, darau testa... Laukiu, vienas bruksniukas ryskus.... O kur kitas? Nesimato... Dar nelaikas turbut... Asarotomis akimis nuainu i virtuve ruosti pusryciu, visa diena tarp manes ir vyro vyravo itampa... Po dar poros dienu nusprendziu pakartoti testa, vel tas pats, tik vienas prakeiktas bruksnelis, pamirsau testa ismesti, pasiliko jis vonioje ant veidrodzio... Nuejau toliau miegoti... Jauciu vyras buciuoja ir sako: sakiau kad sulauksime, sakakiau... Galvoju, apie ka gi jis cia sneka, jis man pasake ka rado vonioje, nubegu pati paziureti, netikiu... Juk cia matosi gan ryskus antrasis bruksnelis, tas bruksnelis apie kuri sapnauvau kasnakt... Sekant ryta pakartojau testa kad buciau isitikinusi, taip, tai 2 bruksneliai... Prasidejo laukimo kupini menesiai....
9 sav, paumejo atopinis dermatitas, skrendu i Lt , noriu tik pas pazystamus gydytojus... Apziuri gydytoja alergologe-dermatologe, israso kazkoki krema kuris drekina oda, bet juk man to nereikia, man reikia tepalo, hormoninio tepalo... Gydytoja atsako: Tu laukiesi, tau nieko negalima, kentek. Gryztu atgal i Danija, paveike mane pyktis ir atopinis dermatitas dar labiau paumejo... Ta pacia diena vyras pasake jog turbut teks vykti i ligonine... Nakty (apie 2 h) isejom pasivaikscioti, gal saltos oras pades nuraminti niezuli.... Kur tau... Kai niezti nepadeda niekas... Ryte einam pas gydytoja.
11 sav gydytojas israso 30 antibiotiko tableciu po 3 tabl i diena bei hormonini tepala... Verkiau gerdama tabletes, juk man negalima, as laukiuosi... Po poros dienu atrodo viskas pradeda taisytis... Cha cha paske kazkas... Pasibigie antibiotikai prasidejo senos bedos, alergija pradejo plisti vis sparciau...
13 sav vel vykstu i Lietuva, vel isgirstu ta pati-tu negali nieko vartoti, mama kazka pasako apie nestumo nutraukima....Pradedu rekti ant jos, nors kazkur giliai savyje mastau apie ta pati... Gryztu i Dk vyras issigasta, mat gryzau dar *baisesne* nei isvykau... naktys tapo bemieges, sausio 30 nuvykome i ligonine (jau 3 ar 4 karta)... Laukiamejame pralaukeme nuo 11 iki 18 val... Vel ta pati doze kaip anksciau antibiotiku ir dar keletas rusiu kremu...Steroidai, antibiotikai, hormonai... visa tai sudare puse nestumo...
19 sav vykstame i ligonine echoskopijai (Danijoj visad tai daro) patikrins ar smegenys vystosi gerai, ar nesimato apsigimimu, jei kazkas netaip moteriai dar leidziama nutraukti nestuma... Viskas gerai, oo mano galvoje sukasi mintys, kaip gerai, kad antibiotikai nepakenke mano kudikiui... Paklausem apie lyti, sesele pasake 80 % mergyte, taip gera pasidare... Sveikas leliukas ir dar mergyte... Odos problemos tesesi ilgai, iki pat 30 sav, tuo tarpu vyras nedirbo- aciu jam kad puse metu nemiegojo naktimis, laike mane suspaude gleby, kad tik saves i gabalus nesudraskyciau, buvo dienu kai norejosi galva i siena dauzyti, vis kartojau, kodel man taip turi buti, uz ka Dievas mane baudzia.... Pasikvietem mano mama i svecius, vel pasijutau geriau, vyras pirma kart isejo i darba, po ilgo laiko bedarbystes o as su mama... 10d praleke taip greit, ir vel, liudna... Mama isvaziavo, gryzusi namo tik valgiau ir verkiau... Juk nesvarbu esi mazas vaikas ar tikrai suages zmogus, mamos visada reikes. Vyras pradejo dirbti naktimis, iseina, gryzta po paros, pradejau labai liudeti, norejau kuo greiciau pagimdyti.... 38 sav pradejau gerti avieciu lapu arbata (skaiciau jog ji spartina gimdymo prasidejima)... Viena diena, antra... Nieko...
38 sav 2 dienos, su drauge nuejom i atrakcionu parka (labai grazus bei didelis parkas, vien iejimas kainuoja apie 40lt... Prie musu prisijunge jos draugas. Kadangi as juos nemokamai ileidau (vyras nupirko kortele su kuria galiu atsivesti 5 draugus) tai tas jos draugas visiems nupirko apyranke (su kuria galima suptis visa diena nemokamai). Nu ka, mes ant traukinuku mazu, paskai lotuliukas.gif ant didesniu... taip ir isvaiksciojau visur kur nescias ileidzia. Velai vakare i parka atejo ir mano vyras, pamate apyranke, klausia kur supaus (pasakiau kad ant tokiu laiveliu-ten vaikiska supyne),o drauge sako, kad tu butum mates kaip cool ji atrode ant traukinuku, tai manasis vos nenuvirto thumbup.gif

39 sav 1dKaip ir pastarasias 9 sav po ilgo pasivaiksciojimo siaip netaip parsliauziu namo, juokauju jog vyrui teks mane ant kupros i trecia auksta uznesti... Pirma karta vyrui kepu kugeli (jis tokio dar nera valges), ziurimi i lova sukrite futbola (kaip nuobodu), uzejo paruosiamasis saremis, po 5 min sekantis. Galvoju, kazkaip itartinai stiprus tie paruosiemieji.... apie pusvaalandi tylu ramu... Paskambinu mamai, pasakiau, kad buvo paruosiamieji ir dar, kad kugeli kepu, o ji ir sako: Zinai, daug kas tokiu tarkiu privalgo ir isvaziuoja gimdyti (ji pati jei neklystu mane gimde po *cepelinu baliaus* ) Pasijuokiam, dar pazadu jai paskambinti arba parasyti sms kai jau vaziuosiu gimdyti...Vel prasideda paruosiamieji, kas 5 kas 7 min.... Vyrui primenu, kad vei vaziusim gimdyt, lai ideda kugeli i saldytuva,o tai susens... 01 nakties, jau sakau, kad skambintu i liginine, vyras paskambino, kazka pasnekejo, baiges pokalbi sako, ar zinai ka idiotai danai visada sako ir abu isisiepia tariam TAKE IT EASY... (pazodziui priimk tai lengvai, bet prasme daugmaz: neskubek). Jam pasake: tai pirmas vaikas, tikrai taip greit negims, tegul isimiega, ir atvaziuoja tada kai nubegs vandenys arba saremiai bus kas 3 min ir taip valanda... Nu ka, i ligonine nevaziuojam tai tada kugeli pjaunam, pavalgem, iki 04h pradejavau kol vyras priverte nusnusti... Snaudziu... 08h akys stacios, nebegaliu, skauda... pasiziuri i telefona o ten mano saremiai surasyti, pasirodo as snaudziau, o vyras saremius rase, kas kiek laiko... Pavalgom pusrycius, ir vykstam i ligonine. Po ilgu gincu kokia transporto priemone vaziuosim-as laimiu, tax pinigu nelaidysim reikia sakyt Take it easy vaziuojam autobusu... Sedziu dantis sukandus, sypsausi...
Pagaliau ligonine, dar aisku man reikia islip viena stotele anksciau, nes ligonine milziniska, taigi jai skiriamos dvi stoteles, ieiname vidun, ir prasideda tolimas kelias link gimdymo skyriaus, matau kaip seseles pravaziuoja su triraciais paspirtukais, galvoju, kad man kas toki duotu...Pasiekiame gimdymo skyriu, ten man tuos saremius bei tonusus matuoja, oho sako, saremiai auksciausio balo ir dar nereki (kur as reksiu, geda ir bijau isgasdint kitas nestukes kurios tik apziurai atvyko)... Pasiziuri atsidaryma- 2,5 cm, verdiktas: vaziuk namo, taip dar gali ir iki termino vaiksciot. Viespatie aukstielniks, ar ji kvaisa ar as nekantri...? Is ligonines vaziuojant namo pareiskiau vyrui, kad noriu i miesta, o jis ir pildo nescios uzgaidus (o tai ziurkes sues ji). Visa bulvara isvaiksciojom, ir namo tik apie 17h gryzom...saremiai tesesi kas 5min...
39sav 3d is po nemigo nakties, saremiu kas 4-5min vyras siulo nueiti pas gydytoja, sako juk nepakenks, o gal dar ir siuntima duos i ligonine kad saktintu... Nu ka, einam.... Pasake, kad atvyktume 17h iseiname dviem valandom anksciau, juk noriu pasivaikscioti dar... Atrodo jog visi zmones ziuri i mane kaip i ateivi, juk toks didelis pilvas.... Atejome pas gydytoja, ji pasiklause vaiko sirdutes, pasake norinti apziureti ginekologiskai, padare gimdos kaklelio masaza.... atsistoju, kazkaip bruksteliu ranka per uzpakali, ir jauciu slapia slapia.... Nedrasiai sakau: turbut man vandenys nubego, einu i wc. Pasiziuriu, kelnaites sausos, o tai ko sikna slapia...? Pasirodo gydytoja masaza dare su lubrikantu, ir truputi jo nuvarvejo ant lovos, tada as ir su kelnem prisilieciau... Po masazo kaklelis atsidare iki 3 cm, gydytoja paskambino i ligonine ir pasake, kad atsius mane, nes turbut jau greit gimdysiu. Iseinant padekojame gydytojai, o ji primena, kad vaziuotumem tiesiai i ligonine (jo jo, vaziuosiu as tau su nesvariom kelnem). Pakeliui namo jauciu, kad saremiai vis stipreja, traukinyje jau nebegaliu sedeti sukandus dantu, saremiai kas 3-4min... Bet vistiek man dar i parduotuve reikia uzeiti, juk darzoviu nebera saldytuve, o ir ledu noriu... Gryzom namo, sakau vyrui: prasau neskelbk man celibato, eik i lova, o tai paskui du men negausi jis sako: turbut juokauji...? As tingedama gincytis, sakau:tu nenori su manim myletis nes as stora , tai jis uzsiciaupe. (Kazkur skaiciau kad sex padeda greiciau pagimdyti)
Po visko nubegom i dusa, atsigerem kavytes ir i ligonine. Vel mano vyras mane nori i taxi sodint o as rekiu kad jei taip toliau tai tada eisiu pesciom (nesvarbu kad nezinau kelio). Autobuse darosi bloga, pykina (skaiciau kad taip buna kai kaklelis atsidaro mazdaug per 5 cm). 20 h atsiduriam ligonineje, 21h patikrina atsidaryma-3cm. Verdiktas: vaziuokit namo, iki ryt ryto tikrai gimdymas neprasides, as jau 2 paras normaliai nemiegojus... Sesele duoda dvi nuskausminancias tabletes, dvi migdanciasias, ir viena kazkokia slopinancia (ji skiriama zmonem kurie yra agresyvus) padaro piktus zmones mieguistais. Sako: cia kad issimiegotum ir turetum jegu stumti, nes mazdaug po 24val prasides gimdymas. Gryztame namo, pasitaisome vakarien, arba jau naktipiecius, saremiai begalo skausmingi... Pavalgau, isgeriu visas tabletes, pasiziuriu 00:56 –laikas miegoti. Atsigulu i lova, jauciu kaip skausmas vis stiprejau, rasaus saremius, po kiek laiko paziuriu kaskelias cia minutes tie saremiai- negaliu patiketi, kas 1,5-2 min. Ai koks skirtumas, juk sake, kad dar negimdysiu, netrukus viskas tampa dar sunkiau, skaudziau... Prisimenu skaiciusi jog padeda siltas dusas, butent ten ir nubegu. Pastoviu kelias minutes, atgal i lova. Vyras sako: celibato neskelbiam dar?, ir juokiasi, o man jau nebejuokinga, su kiekvienu saremiu pradeda bireti asaros, vyrui tampa sunku i mane tokia ziureti ir eilini karta skambina i ligonine. Sako: vaziuojam, o as verkiu ir sakau kam jeigu teks vistiek gryzti, juk man pirmas vaikas TAKE IT EASY...
Visgi pasiemu rankine, pasiziuriu, kokiu nereikalingu daiktu prideta, apsirengiu... Vyras sako nu jei dabar nori su autobusu vaziuot tai zinok lauksi 58min (naktinis autobusas vaziuoja kas 1h) o manasis ir lauke kad autobusas nuvaziuotu, jis zino kaip mane *zudo* transporto laukimas. Sedam i taxi, skauda, saukti ar verkti geda o dar ir taxisto gasdinti nenoriu... Eilini karta gimdymo skyrius, dar pries su kuom snekant as arbatos turiu isgert, vyras laukia kol verkslendama isgersiu arbatyte ir pagaliau snekam su sesele, ji apziuri (net nejungia aparato saremiams matuot). Verdiktas: atsidarymas 4 cm nu nezinau, nezinau, cia pirmas vaikas..... Vyras pradejo rekt: tai ka, gal mum su kudikio rankose atvaziuot pas jus?! Sesele pakviete *pribuveja* (toliau ja vadinsiu S¿na) pasisnekejau su ja ir nusprendem kad namo jau nebevaziuosiu. S¿na sako: eik pastovek duse kiek nori ir po to pakviesk mane. Nuejau i dusa, stengiaus uzsimirsti apie skausmus, sneku su vyru, bandau juokauti... viskas nusibodo, paziuriu i laikrodi, oho, puse valandos pramirkau... 02:45 atsidriu gimdymo palatoje, atsidarymas vis tas pats... pralaukiu iki 04h S¿na isejo is palatos, sakau vyrui: paklausk, ar gali duot kokiu nuskausminamuju (man paciai geda, laukiu kol baisiau bus) S¿nai gryzus vyras paklause, ji pasiule akupunktura. drinks_cheers.gif
PEAS, pagaliau pailsesiu nuo skausmu (jauna ir kvaila) kad ji man padetu... bado pilva su adatom, dar labiau skauda... paima krauja is venos (grupes nustatymui) ir iveda kateteri per kuri lasina NaCl (druskos vandeni). Saremiu metu kimbuosi i lovos krasta, ir matau kaip kateteryje pasruva mano kraujas ir laselis nulasa i NaCl... ot turesiu gera melyne ... Vyrui sakau: ar tu nuo visa man aa ai auc uoj skauda dar neapkurtai, S¿na sako, jo apkurto, ziurek is ausu kraujas bega... Ir po akimirkos isgirstu isganingus zodzius: Gal nori epidurio. Sakau: o ka jei padarysit man epiduri jo veikimo laikas pasibaigs o man dar bus toli grazu iki gimdymo pabaigos? Nebus, jo galima lasinti kiek nori, atsake S¿na.Noriu. Ji man papasakojo kaip tai daroma, kokios rizikos, ka darytu jei nutiktu viena, ka darytu jei nutiktu kita... Taip dar prasikankinau... ir tada atejo toks keistas dede su sesele daryti to epidurio, jo darymas uztruko apie pusvalandi, maniau kad gal darau klaida, nes begalo skaudejo, ivede i stubura katateri, pradejo lasint vaistus ir akyse nusvito. Tas keistas dede paminejo, kad tai nenunims saremiu skausmu, tik sumazins. Laukiu tu saremiu, kad suzinociau kaip skaudes, bet ju nesulaukiu jau visas 10min, reiskias nebejauciu, o jau ir 06 ryto, S¿na sako: pusryciu laikas, atnese mum pusryciu, ir pati isejo valgyt, pavalgem, o as i tuoleta noriu, S¿na gryzta is po pusryciu pasakiau kad noriu i wc o ji man sako kelk sikna padesiu puoda.
Ne ne, as taip niekada nepasisiosiu. Palauksiu geriau... Saremiu vis dar kaip ir nejauciu, atsidarymas 5 cm, kerpam vandenis (o as taip norejau baltas kelnes pirkt bet bijojau kad kur gatvej vandenys nubegs tai pirkau dzinsus)... Vyras sako, kas cia tas skystis? –vandenys. Tik tiek? Juk visi kaip is kibiro nepasipils juokiasi S¿na. Vat ir prasidejo, saremiai stipresni nei pries tai visi buve... Dar tarp saremiu apie 07 paskambinu mamai (juk pazadejau paskambint kada vaziuosiu gimdyt). 08:15 keiciasi pamaina, nenoriu kad 10 zmoniu ziuretu i mano tarpkoji, jau uztenka kad S¿na ziurejo, o beto ji tokia miela... 08:15 ieina kita *pribuveja* bei viena praktikante, vyras iskart pasake, jog tikisi, kad praktikante prie manes net neprisilies (zinojo jei prisilies as reksiu) S¿na viska joms ispasakojo kas kaip kur ir kada, palinkejo man gero gimdymo ir isejo (08:20). Pajutau beprotiska skausma kazkur apacioje, jis uzgoze viska, net saremius. Laikas stumti, bet juk skaiciau kad kaikurios moterys stumdamos ir pakakoja, kokia geda butu... Saukiu noriu i wc, jos saukia: tai daryk cia, mes isvalysim, as vel ta pati saukiu, jos man tapati atsako, nuka galvoju, jau apsidraudziau, jei ivyks tokia nelaime tai pacios sake kad cia daryciau.
Stumiu, kvepuoju, vel stumiu, sako man: stumk per saremius, o man toks jausmas kad tie mano saremiai lyg vienas ilgas, girdziu sako, va galvyte, ir saremis lyg ir baigias, nebestumiu (galvoju nu ka tik kunas beliko) vel stumiu, o kas cia? Jauciu, galvyte jau nebe viduj (tai reiskias tik db ji islindo, o jei saremis pasibaigs, ai nesvarbu...) greit ikvepiau kiek imanoma daugiau oro ir stumiu, viskas, jauciu kad ji jau nebe ten, o..! Ji jau cia, ant mano krutines... Atrodo visi mano stresai, depresijos ir visa kita kas bloga isejo is manes kartu su kudikiu, ta akimirka buvau tik as ir ji... Girdejau kaip *pribuveja* pasakojo kokius vaistus ir kodel leidzia, bet man tai buvo neidomu. Vyras pasake, kad plysau ir des 3 siules, skaudejo, bet nerupejo, juk pagaliau susitikau su ta maza butybe kuri nuo 14 sav taip judejo, spurdejo manyje. Po to medike parode vyrui placenta, paaiskino kas ir kaip, bei paliko mus vienus. Pagaliau mes tikra seima, vyras buciavo mane ir musu mazyle, dekojo Dievui kad viskas baigesi, kad mes abi sveikos ir gyvos. Po pusdienio isrinkome varda- Sara. Sara gime 2009:06:09 laikas: 08:25 51cm 3422g.
praejus metams, dekoju angelams, kurie parupino mano mazylei grazia odele-nera nei mazo spuogelio buve, panasu kad mano auksas nebus niekam alergiska wub.gif
surmute
Vau kokia istorija,nu ir tu stipri.Sekmes jums wub.gif wub.gif wub.gif
indica
oho, kiek ilgai gimdymas issitese blink.gif na bet svarbu, kad po to visi sveiki ir laimingi thumbup.gif 4u.gif
Leliu_kas?
aciu 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.