Arba įsivaizduok kad keliesi į darbą (juk vistiek reikėdavo iki gimdymo, ar ne? )
Belieka džiaugtis kad jis iš vis miega
Arba įsivaizduok kad keliesi į darbą (juk vistiek reikėdavo iki gimdymo, ar ne? )
Vaikai nesikeicia. Gimes vituriuku, peleda nepavirsta. Mazas budamas mano sunus kelesi 6 ryto iki kokiu triju metu. Dabar ( jam sesi) keliasi 7, veliausiai 7.30 val. Savaitgali - taip pat:( Sestadinio ryta pro miesgus isgirstu, kaip jis skambina mociutei ir guodziasi, kad visi labai ilgai miega, o jis neturi, ka veikti...
mano mazius visa vasara keldavosi 5.00,5.30 val. bet atejus rudeniui pradejo keltis 7.30. nezinau,kodel jis taip,bet as tai labai patenkinta dabar
Mano mažius ryte atsikelia 9 val. Paprastom dienom ir aš tada atsikeliu. Bet savaitgaliais norisi pamiegot ilgiau, tai tėtis vaikui prisikišęs šnypščia: ššššššššš
Kadangi pati esu pelėda, tai ir mano dukrelė į mane
Na geru miegu ir mes galime pasidžiaugti
Mano mažylė eina miegoti apie 22 val. kelis kart per naktį atsigeria arbatėlės ir miegam iki 7 ryto. Manau,kad miegas tai užkrečiamas dalykas
mano mazius buvo iprates 7-8val ryto kelis ir visus prikelt, bet dabar jei atsikelia, pakeiciu pampersa, pamaitinu,jei praso ir kadangi dar as baisiai tokiu metu miego noriu, as uzsnustu, o po kiek laiko ziuriu ir mano mazius miega
mano auksiukas atsikelia 6 - 7 ryto, cia priklauso kada eina gultis. pavalgo, pasikeiciam pampersa pagudau i lovyte, tada kokia valanda snekames, kai matau, kad jau pavargo idedu i vezima, jei ten neuzmiega tai pasiguldau salia ir galima sakyt vaiko kaip ir nera, snaudzia iki 11 - 12.
Aš iš patirties galiu pasakyt NIEKAIP. Pas mus ir kambary tamsu, ir bandėm eit vėliau gult, bet jis kaip kelias 6ryto, taip kelias
na o mes einam miegot ne anksciau kaip 1val
O mano pupa taip pat nuo pat gimimo kėlėsi 6 val.Kai buvo visai maža, dar valgydavo 2-3 kartus pernaktį.Miegot eidavo 22 tik val.Pietų miegelio išmiegodavo tik 45 minutes 2-kart dienoje.Klausiau gydytojos kodėl ji tiek mažai miega.O ji paklausė ar mano dukrytė verkia kai nemiega, sakau ne, tai ji pasakė, kad jai matyt užtenka ir tų 45 min.
Cia nuo vaiko priklauso
Bandyg veliau migdyti nakciai
Pauliui dabar 1m ir 1 mėn. Keliasi irgi 6 val. ryto. Atsibudęs būtinai turi išgerti pieno (Nestle), tada ant puoduko, o grįžę vėl griūvam į lovą ir dar pusantros valandos nusnaudžiam
Kol maitinau naktimis, išmiegodavom kuo puikiausiai iki 10- 11 (gult einam 22-23).
Bet dabar bandau atpratint nuo maitinimo naktimis, tai baigėsi mano katino dienos, keliasi rytais anksčiausiai. Gal reikia maitinti nuo 5-6 ryto na mano dukryte eina gulti 21 val ir keliasi 6-6.30 val.Darbo dienom tai nieko,visi keliasi i darba. O vat savaitgaliais liudna,kai taip norisi lovoj pasivolioti.Na dar gerai nors tiek kad maziuke atsikelusi dar koki pusvalandi pati viena lovytej zaidzia,ciauskia O tai,kad kuo anksciau guldyti,tuo veliau kelsis nepasiteisino mums.
Nuo pat pirmu dienu niekaip nesugebedavau savo maziaus uzmigdyt anksciau kaip 24val. dabar jau greit 6men, o jis kaip susitvarke savo grafika ir daryk ka nori.
taip ir einam nakciai miegot 24val.Pora kartu prabunda pienuko pavalgyt. po prabunda kokia 8 - 9 val pasikeiciam pampersa, vel pienuko ir toliau miegam iki11 - 12 val. Gal cia del to, kad ir as labai jau peleda esu. Naktimis galiu sedet, o ryte, tai butinai miegelio reikia. kad ir kaip bandziau anksciau migdyti nieko nesigaudavo.Jai uzmigdau 22val, tai su daznais pasupimai pora val pamiega o po to 2 - 3 val bendrauk su juo.Ir vel uzmiges tik apie 3vl nakties miega iki pietu. tai nustojau "kariaut" su jo grafiku ir palikom taip kaip jis nori. Miegot 24val, keltis 11 - 12 val (na zinoma su pabendravimu rytiniu apie 30min.) Manu, kad sunku pakeist vaiko rezima, jei jo vidinis laikrodukas rodo butent taip. Na gal ir imanoma, bet as iki tiek neistengiau susitvarkyt. QUOTE(alytiske @ 2006 03 14, 17:01) na mano dukryte eina gulti 21 val ir keliasi 6-6.30 val.Darbo dienom tai nieko,visi keliasi i darba. O vat savaitgaliais liudna,kai taip norisi lovoj pasivolioti.Na dar gerai nors tiek kad maziuke atsikelusi dar koki pusvalandi pati viena lovytej zaidzia,ciauskia O tai,kad kuo anksciau guldyti,tuo veliau kelsis nepasiteisino mums. Mums ir tas pats.
Mano mergyte uzmiega apie 9val.vakaro!Atsikelia 7 kartais ir po7.Jei kambary tamsu tai pavalgius dar uzmiega ir pamiega pusantros valandos,bet jei buna jau sviesoka tai apie miega pasvajoti!
Maniske tas pats,va pvz siandien pabudo 6 ryto nors nusisauk
paniske irgi pradejo labai sunkiai uzmigti , tik antr ranku, ir atsikelia kartais 6-7 pavalgo,pazaidzia ir vel liulia apie 9-10,
Sveiki
Manau kad reiktu veliau guldyt QUOTE(onushkis @ 2007 06 08, 09:03) Tai kur gi dar vėliau, jei ir taip gulamės po 22 val. O keltųsi ji tai kokią 5.30, bet dar pasiimu pas save ir kokią valandėlę šiaip ne taip numinga. Aišku, po 9 val. vėl liuli liuli, o mamaitei tai nors nusišauk. Bet jeigu ji iš tiesų miegotų nuo 22 iki 6 val., tai aš būčiau persimiegojus, nes dabar kas valandą ar dažniau kelia, nes pradeda vartytis, pameta soskiuką, sėdasi, stojasi, verkia
Man tenka atsinešti dukrytę anksti ryte į lovą, tada dar pamiega ji, bet visvien keliasi 7-8 val., visai nenori ilgiau pamiegoti.
Kaip buvo mums:
siaip mes su vyru grini peledos,ir kai gime musu mazoji,galvojau,kad apskritai ilgai netempsiu,ji uzmigdavo gan anksti,kartais net 4 va.vakaro,bet kai uzmigdavo ir 9 val.vakaro,vistiek keldavosi apie 5 ryto,o poto kas pusvalandi valanda pabusdavo,o as per miegus vezima stumdydavau ir vilties pilna sirdim tikedavausi,kad ji uzmiks-pavykdavo ne visda,o man tada susigadindavo visa diena,todel dabar pakeiciau poziuri,kad kitaip nebus ir keliuosi su ja pati,apsirengiu,isijungiu telika,tai visokias rytines laidas isziuriu ir taip diena gerai praeina,o vakare pati anksti luztu taip is peledos...vyturiu patapau. tiesa,dar nakti as ja keliu pavalgyt,nors ir nepraso,tada man ilgiau pamiega
As ir pastebejau, kad keliasi pusvalandi iki sviesos ir kai pavalgo, pasikeicia saukelnes jau ir prasvinta -miegeli sudie.
Kas bus vasara?
esu 100% "peleda", auginu antra berniuka, todel turiu su kuo palyginti
pasiskaičiau temelę ir nusprendžiau, kad jei vaikelis taip pagimęs, kad mėgsta anksti keltis, tai čia jau nieko nepadarysi....Nors ir kaip bandytum migdyti...
Man atrodo, kad vaiko rezimas gali priklausyti nuo to, kaip mama budama nescia miegojo. Nu bent is mano pastebejimu taip ir gaunasi.
Pati, kol laukiausi, anksciau 1 val nakties nejau miegoti, ir keldavausi atitinkamai apie 11 val. Taip ir mazius: uzmiega velai, ir atsikelia veliau. Pirmus 4 men. miegodavo iki 11 val su pertraukom pavalgymui, tai as anksciau uz ji pabusdavau
Sveiko, mamytes. Noriu jungtis i jusu tarpa
gal turit kokiu patarimu, ka daryt , kad vaikas gerai miegotu diena? QUOTE(Bailiuke @ 2008 02 29, 23:36) Man atrodo, kad vaiko rezimas gali priklausyti nuo to, kaip mama budama nescia miegojo. Nu bent is mano pastebejimu taip ir gaunasi. Pati, kol laukiausi, anksciau 1 val nakties nejau miegoti, ir keldavausi atitinkamai apie 11 val. Taip ir mazius: uzmiega velai, ir atsikelia veliau. Pirmus 4 men. miegodavo iki 11 val su pertraukom pavalgymui, tai as anksciau uz ji pabusdavau Mums sis dalykas neveikia..kai dirbau, keldavausi 5.30, uzmigdavau 22 val. O dabar mazius uzminga tik apie 2 nakties.
Sveikos mamytes
QUOTE(Lorute @ 2008 03 03, 17:22) Sveikos mamytes reiks pabandyti. Jau atsibodo, kaip laikrodukas 5 ryte patenkinta sypsos ir reikalauja demesio. Atsikeliam, o dar net TV nerodo QUOTE(Lorute @ 2008 03 03, 15:22) Sveikos mamytes iki 7 menesio mano dukryte miegodavo visa nakti nesikeldama, uzmigdavo apie 8-9val vakaro ir iki 8-9val ryto miegodavo. Na o kazkur nuo 7 menesio baigesi ramios naktys, pradejo nakti atsikelineti, verkti, kelis kart taip per nakti. isneseme beje ja ir i kita kambari miegoti, tai tenka kelis kart eiti pas ja, atsinesu ir pas save i lova. ir kelionine lovyte net kambaryje pasistateme. siaip jei apie 1-2val nakties pribunda, pavyksta uzmigdyti su arbatele, bet paskui vel apie 5-6 atsibunda ir tada tenka pieneli duoti, bet vel uzmiega iki kokiu 8-9.... nezinau ka daryti kad nepribudinetu 1-2val...nes kartais laukiu kol pati uzmigs, bet pradeda labai verkti ir tenka eiti pas ja. gal kas ka patarsit?
maniškis keltųsi gal kokią 6-7val ryte,bet dar pavalgom ir šalia pasiguldau,tai pamiegam iki 9val
pas mus analogiska situacija.Tik isikelus i savo lova situacija nepagereja,vistiek nemiegam iki pietu
QUOTE(Lorute @ 2008 03 03, 16:22) Sveikos mamytes sveikos mamytes. na mes nakti jau niekada nesikeliam ir ismiegodavom iki 9val,apie valgyma nakti jau senai pamirsom QUOTE(Bailiuke @ 2008 02 29, 23:36) Man atrodo, kad vaiko rezimas gali priklausyti nuo to, kaip mama budama nescia miegojo. Nu bent is mano pastebejimu taip ir gaunasi. Pati, kol laukiausi, anksciau 1 val nakties nejau miegoti, ir keldavausi atitinkamai apie 11 val. Taip ir mazius: uzmiega velai, ir atsikelia veliau. Pirmus 4 men. miegodavo iki 11 val su pertraukom pavalgymui, tai as anksciau uz ji pabusdavau Va, va...aš irgi norėčiau tau pritarti
o mes ziema pramiegodavom iki 12 val, nors eidavom miegot 23h. dabar kai anksti pradeda svist, tai jau 9h atsibunda, ir kuo toliau tuo anksciau - sviesu jau buna kambary. o taip norisi dar bent valandele pamiegot rytais..
Gaila, velai sita temele radau
kazkaip vis galvodavau, kad jei veliau paguldysiu vaika, tai veliau kelsis, bet tikrai, guldavomes net po 12, o jau veliausiai 8 vaikas zvalus dabar einam apie 22-23 miegoti, ismiega ivairiai, 8-9 keliasi.
as pasiulyciau, kambary ant langu tamsius ruletus. siek tiek padeda
as tai pasiguldau pas save y lova po pirmo rytinio maitinimo ir tada tai gali ir iki 11 ar net 13 val ismiegoti
mano vaikas normaliai keliasi apie 8 ryto, na bet jei anksciau, tai duodu ko nors silto atsigerti, vandenuko arba pienuko, priklausomai nuo vakarienes..... na ir valandziuke, dvi dar pamiega. Siaip, as laiminga, nes mano vaikas jau nuo 2 menesio ismiega visa nakti....Prisimenu, pirmais menesiais mieganciai duodavau papuka tik tam kad pieno gamyba palaikyti
mes užmiegam 8 vakare, o pabundam apie šeštą, išlydim tėtuką į darbą ir kartu lovoj nulūžtam iki 8.
kiekvienas vaikas turi savo ritma. idomu, kaip jaustumetes pati jei laikytu kas prispaudes lovoje, kai visiskai nebesinori miego. slykstus jausmas. aisku, kojyciu pakelimas, rankyciu palaikymas kad nesimaskatuotu geras apraminimo budas bet kuriuo metu. arba pamaitinimas krutimi irgi uzmigdo, kai lelius dar mieguistas
chm, o kuri mama cia taip daro?
as tik teoriskai, niekam netaikau
o as jau pamaniau kad susiduriai su tokia mama, tik kaip galim isvesti teorija nebunant jokiu praktiniu pavyzdziu
labutis,o mano mazoji kazkaip labai skirtingais rezimais miega,todel niekad nezinosi nei kda guls nei kada kils
man toks jausmas, kad tokie dalykai labiau iš fantastikos srities
|