Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip prailginti vaiko miegą rytais?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3
WildFire
Belieka džiaugtis kad jis iš vis miega biggrin.gif Kitos kiauras naktis nė bluosto nesudeda ir išgyvena. Kaip mano mama sako :kiekvienas praeina savo vargelį.
Arba įsivaizduok kad keliesi į darbą (juk vistiek reikėdavo iki gimdymo, ar ne? )
Aura_G
Vaikai nesikeicia. Gimes vituriuku, peleda nepavirsta. Mazas budamas mano sunus kelesi 6 ryto iki kokiu triju metu. Dabar ( jam sesi) keliasi 7, veliausiai 7.30 val. Savaitgali - taip pat:( Sestadinio ryta pro miesgus isgirstu, kaip jis skambina mociutei ir guodziasi, kad visi labai ilgai miega, o jis neturi, ka veikti...
leana
mano mazius visa vasara keldavosi 5.00,5.30 val. bet atejus rudeniui pradejo keltis 7.30. nezinau,kodel jis taip,bet as tai labai patenkinta dabar biggrin.gif
paukstyte
Mano mažius ryte atsikelia 9 val. Paprastom dienom ir aš tada atsikeliu. Bet savaitgaliais norisi pamiegot ilgiau, tai tėtis vaikui prisikišęs šnypščia: ššššššššš thumbup.gif Visai neblogai jam gaunasi. Kartais jis atsibudęs šneka vienas pats lovelėje, tai kol neatsibosta aš pamiegu. Va šiandien šnekėjo šnekėjo kokį pusvalandį. Tada parsinešiau pas save į lovą ir beklausydama jo kalbų pati nulūžau blush2.gif Prabundu 10 val. mano kleckas nulūžęs. Ot mamelė - net nepajutau, kada jis užmigo blush2.gif Gerai, kad dar nevaikšto, o tai ir pas panas būtų iškeliavęs biggrin.gif
Lomena
Kadangi pati esu pelėda, tai ir mano dukrelė į mane ax.gif . Einam miegoti 23:00-00:00 val. ir keliamės 10:00-11:00. Tada aš ją nuprausiu, pakeičiu sauskelnes, pamaitinu, pat pavalgau, dar truputį pasikalbam, pažaidžiam, ir ji vėl miega iki 13:00-14:00 val., o aš au tada keliuosi pagrindinius darbus nusidirbti rolleyes.gif
miluka
Na geru miegu ir mes galime pasidžiaugti thumbup.gif
Mano mažylė eina miegoti apie 22 val. kelis kart per naktį atsigeria arbatėlės ir miegam iki 7 ryto. 4u.gif Tada išleidžiam tėvelį i darbą,pavalgom MP ir lužtam pamiegoti iki 10-11 val. Na jeigu mana mažylė ir anksčiau prabunda,tai pamačiusi,kad aš dar miegu,pati apsiverčia ant kito šoniuko ir toliau miega thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Manau,kad miegas tai užkrečiamas dalykas biggrin.gif
dowilia
mano mazius buvo iprates 7-8val ryto kelis ir visus prikelt, bet dabar jei atsikelia, pakeiciu pampersa, pamaitinu,jei praso ir kadangi dar as baisiai tokiu metu miego noriu, as uzsnustu, o po kiek laiko ziuriu ir mano mazius miega biggrin.gif ir taip pamiegam bent iki 9,30val. bet ir seip jis megsta pamiegot rytais rolleyes.gif
*jurga*
mano auksiukas atsikelia 6 - 7 ryto, cia priklauso kada eina gultis. pavalgo, pasikeiciam pampersa pagudau i lovyte, tada kokia valanda snekames, kai matau, kad jau pavargo idedu i vezima, jei ten neuzmiega tai pasiguldau salia ir galima sakyt vaiko kaip ir nera, snaudzia iki 11 - 12.
byne
Aš iš patirties galiu pasakyt NIEKAIP. Pas mus ir kambary tamsu, ir bandėm eit vėliau gult, bet jis kaip kelias 6ryto, taip kelias ax.gif . Taip, kad dabar su tuo susitaikiau ir einam gult 20val, o keliasi geriausiu atveju 6 ryto thumbup.gif . Būna, kad atsikeliam ir 4.50 ir nieko nepadarysi blink.gif blink.gif .
Ingakalnis
na o mes einam miegot ne anksciau kaip 1val blink.gif tai taaaip noretusi kazkaip paankstint jo miegot norejima bet niekaip doh.gif tada valgom 3 ir 6 ir miegam iki 9 kartais10...ojojoj kaip kartais truksta to miegelio, jau baigiam priprast, bet vis truksta blush2.gif
Laimuška
O mano pupa taip pat nuo pat gimimo kėlėsi 6 val.Kai buvo visai maža, dar valgydavo 2-3 kartus pernaktį.Miegot eidavo 22 tik val.Pietų miegelio išmiegodavo tik 45 minutes 2-kart dienoje.Klausiau gydytojos kodėl ji tiek mažai miega.O ji paklausė ar mano dukrytė verkia kai nemiega, sakau ne, tai ji pasakė, kad jai matyt užtenka ir tų 45 min. doh.gif Dabar kai jai jau tuoj 2 metai, keliasi truputis po 7, o pokaituką jau būna kad ir porą val numiega smile.gif Nieko čia nepadarysi, atkentėti reikia.Bet su nostalgija prisimenu tuos laikus kai iki 10 ryto miegodavau blush2.gif
pumkius
Cia nuo vaiko priklauso smile.gif
Bandyg veliau migdyti nakciai mirksiukas.gif
KRISTIDA
Pauliui dabar 1m ir 1 mėn. Keliasi irgi 6 val. ryto. Atsibudęs būtinai turi išgerti pieno (Nestle), tada ant puoduko, o grįžę vėl griūvam į lovą ir dar pusantros valandos nusnaudžiam rolleyes.gif
Raganiute
Kol maitinau naktimis, išmiegodavom kuo puikiausiai iki 10- 11 (gult einam 22-23). thumbup.gif
Bet dabar bandau atpratint nuo maitinimo naktimis, tai baigėsi mano katino dienos, keliasi rytais anksčiausiai. Gal reikia maitinti nuo 5-6 ryto g.gif Tada vėl parpsim turbūt, tik su papu burnoj.. blush2.gif
alytiske

na mano dukryte eina gulti 21 val ir keliasi 6-6.30 val.Darbo dienom tai nieko,visi keliasi i darba. O vat savaitgaliais liudna,kai taip norisi lovoj pasivolioti.Na dar gerai nors tiek kad maziuke atsikelusi dar koki pusvalandi pati viena lovytej zaidzia,ciauskia smile.gif
O tai,kad kuo anksciau guldyti,tuo veliau kelsis nepasiteisino mums.
*CACA*
Nuo pat pirmu dienu niekaip nesugebedavau savo maziaus uzmigdyt anksciau kaip 24val. dabar jau greit 6men, o jis kaip susitvarke savo grafika ir daryk ka nori.
taip ir einam nakciai miegot 24val.Pora kartu prabunda pienuko pavalgyt. po prabunda kokia 8 - 9 val pasikeiciam pampersa, vel pienuko ir toliau miegam iki11 - 12 val. Gal cia del to, kad ir as labai jau peleda esu. Naktimis galiu sedet, o ryte, tai butinai miegelio reikia.
kad ir kaip bandziau anksciau migdyti nieko nesigaudavo.Jai uzmigdau 22val, tai su daznais pasupimai pora val pamiega o po to 2 - 3 val bendrauk su juo.Ir vel uzmiges tik apie 3vl nakties miega iki pietu.
tai nustojau "kariaut" su jo grafiku ir palikom taip kaip jis nori. Miegot 24val, keltis 11 - 12 val (na zinoma su pabendravimu rytiniu apie 30min.)
Manu, kad sunku pakeist vaiko rezima, jei jo vidinis laikrodukas rodo butent taip. Na gal ir imanoma, bet as iki tiek neistengiau susitvarkyt. bigsmile.gif
reda 4
QUOTE(alytiske @ 2006 03 14, 17:01)
na mano dukryte eina gulti 21 val ir keliasi 6-6.30 val.Darbo dienom tai nieko,visi keliasi i darba. O vat savaitgaliais liudna,kai taip norisi lovoj pasivolioti.Na dar gerai nors tiek kad maziuke atsikelusi dar koki pusvalandi pati viena lovytej zaidzia,ciauskia smile.gif
O tai,kad kuo anksciau guldyti,tuo veliau kelsis nepasiteisino mums.
*

Mums ir tas pats.
zara**
Mano mergyte uzmiega apie 9val.vakaro!Atsikelia 7 kartais ir po7.Jei kambary tamsu tai pavalgius dar uzmiega ir pamiega pusantros valandos,bet jei buna jau sviesoka tai apie miega pasvajoti! doh.gif O su mano mergaiciukes miegojimu tai problemele! schmoll.gif Jos uzmigimo laukiu kaip isganimo! clap.gif
Jurgitele25
Maniske tas pats,va pvz siandien pabudo 6 ryto nors nusisauk verysad.gif Pavalgo pazaidzia ir apie 8-9val vel nuluzta.Bet juk as jau tada neisiu gult,taip ir gyvenam,viska isbandziau bet matyt jei taip labiau patinka ir viskaS.o vakare 20val as jau pati luztu blink.gif
vodka
paniske irgi pradejo labai sunkiai uzmigti , tik antr ranku, ir atsikelia kartais 6-7 pavalgo,pazaidzia ir vel liulia apie 9-10, doh.gif
onushkis
Sveiki
Manau kad reiktu veliau guldyt 4u.gif
laukinukė
QUOTE(onushkis @ 2007 06 08, 09:03)
Sveiki
      Manau kad reiktu veliau guldyt 4u.gif
*

Tai kur gi dar vėliau, jei ir taip gulamės po 22 val. O keltųsi ji tai kokią 5.30, bet dar pasiimu pas save ir kokią valandėlę šiaip ne taip numinga. Aišku, po 9 val. vėl liuli liuli, o mamaitei tai nors nusišauk. Bet jeigu ji iš tiesų miegotų nuo 22 iki 6 val., tai aš būčiau persimiegojus, nes dabar kas valandą ar dažniau kelia, nes pradeda vartytis, pameta soskiuką, sėdasi, stojasi, verkia doh.gif . Vienintelis tragiškas reikalas mums yra miegas-nemiegas
Kribuk
Man tenka atsinešti dukrytę anksti ryte į lovą, tada dar pamiega ji, bet visvien keliasi 7-8 val., visai nenori ilgiau pamiegoti.
Kemere
Kaip buvo mums:
siaip mes su vyru grini peledos,ir kai gime musu mazoji,galvojau,kad apskritai ilgai netempsiu,ji uzmigdavo gan anksti,kartais net 4 va.vakaro,bet kai uzmigdavo ir 9 val.vakaro,vistiek keldavosi apie 5 ryto,o poto kas pusvalandi valanda pabusdavo,o as per miegus vezima stumdydavau ir vilties pilna sirdim tikedavausi,kad ji uzmiks-pavykdavo ne visda,o man tada susigadindavo visa diena,todel dabar pakeiciau poziuri,kad kitaip nebus ir keliuosi su ja pati,apsirengiu,isijungiu telika,tai visokias rytines laidas isziuriu ir taip diena gerai praeina,o vakare pati anksti luztu taip is peledos...vyturiu patapau.
tiesa,dar nakti as ja keliu pavalgyt,nors ir nepraso,tada man ilgiau pamiega smile.gif
Pppievute
As ir pastebejau, kad keliasi pusvalandi iki sviesos ir kai pavalgo, pasikeicia saukelnes jau ir prasvinta -miegeli sudie.
Kas bus vasara? unsure.gif
Ausre_
esu 100% "peleda", auginu antra berniuka, todel turiu su kuo palyginti smile.gif pirmasis keldavos 5 val. ir niekas jo nepaveike, kad ir kokias mikdymo priemones bandziau taikyt schmoll.gif o vasara dar ir svisdavo anksti tai 5 val. jau diena pilnu tempu isisukdavo verysad.gif o antrasis eina miegot 23 val. ir parpia iki 9val., pavalgo (o kartais ir neprabunda valgyt) ir dar iki 11 paparpiam abu thumbup.gif tiesiog super vaikas "peledai" diena prasideda 12 val. ax.gif geda pasakyt, bet net persimiegu blush2.gif kai suauge taip ir vaikiukai su savo charakteriu rolleyes.gif
silke:)
pasiskaičiau temelę ir nusprendžiau, kad jei vaikelis taip pagimęs, kad mėgsta anksti keltis, tai čia jau nieko nepadarysi....Nors ir kaip bandytum migdyti... lotuliukas.gif
*Julika*
Man atrodo, kad vaiko rezimas gali priklausyti nuo to, kaip mama budama nescia miegojo. Nu bent is mano pastebejimu taip ir gaunasi.
Pati, kol laukiausi, anksciau 1 val nakties nejau miegoti, ir keldavausi atitinkamai apie 11 val. Taip ir mazius: uzmiega velai, ir atsikelia veliau. Pirmus 4 men. miegodavo iki 11 val su pertraukom pavalgymui, tai as anksciau uz ji pabusdavau lotuliukas.gif Nu o dabar iki 9 istraukiam. Bet jei jau prabudo, tai jokiom priemonem neikalbesi uzmigti vel doh.gif Tai belieka prikrauti i lova zaislu ir dar koki pusvalanduka gali pasnausti blush2.gif
vejuota
Sveiko, mamytes. Noriu jungtis i jusu tarpa 4u.gif
gal turit kokiu patarimu, ka daryt , kad vaikas gerai miegotu diena? verysad.gif maniskei 2 men, o miega tik nakti gerai, o diena gali isvis nemiegoti... jau nebezinau, kaip ja migdyti
Haipa
QUOTE(Bailiuke @ 2008 02 29, 23:36)
Man atrodo, kad vaiko rezimas gali priklausyti nuo to, kaip mama budama nescia miegojo. Nu bent is mano pastebejimu taip ir gaunasi.
Pati, kol laukiausi, anksciau 1 val nakties nejau miegoti, ir keldavausi atitinkamai apie 11 val. Taip ir mazius: uzmiega velai, ir atsikelia veliau. Pirmus 4 men. miegodavo iki 11 val su pertraukom pavalgymui, tai as anksciau uz ji pabusdavau  lotuliukas.gif  Nu o dabar iki 9 istraukiam. Bet jei jau prabudo, tai jokiom priemonem neikalbesi uzmigti vel  doh.gif  Tai belieka prikrauti i lova zaislu ir dar koki pusvalanduka gali pasnausti  blush2.gif
*

Mums sis dalykas neveikia..kai dirbau, keldavausi 5.30, uzmigdavau 22 val. O dabar mazius uzminga tik apie 2 nakties. doh.gif kankinuosi, ieskau budu, kaip pakeisti grafika. Nepadeda nei TV, apsvietimo ir pasaliniu garsu pasalinimas. Jis vienas garsiai zaidzia, zaidzia...sneka, sneka...o kai ateina laikas - papraso valgyti ir uzminga! Ka daryti? doh.gif
Lorute
Sveikos mamytes 4u.gif Na as laikiausi siek tiek kitokios taktikos ax.gif Kai sunelis prabusdavo nakti, ar anksti ryte as neidavau is kart prie jo. Leisdavau jam pasibut vienam, pasidairyt. Tada jis nesulaukes mamytes vel uzmigdavo. Ir taip priprato neatsibudineti. Ir dabar jokiu bedu neturime del jo miegelio 4u.gif Nes daznai vaikuciai keliasi ir pradeda zirzti tik del to kad nori pas mamyte mirksiukas.gif
rusneliukas
QUOTE(Lorute @ 2008 03 03, 17:22)
Sveikos mamytes 4u.gif Na as laikiausi siek tiek kitokios taktikos ax.gif Kai sunelis prabusdavo nakti, ar anksti ryte as neidavau is kart prie jo. Leisdavau jam pasibut vienam, pasidairyt. Tada jis nesulaukes mamytes vel uzmigdavo. Ir taip priprato neatsibudineti. Ir dabar jokiu bedu neturime del jo miegelio 4u.gif Nes daznai vaikuciai keliasi ir pradeda zirzti tik del to kad nori pas mamyte mirksiukas.gif
*

reiks pabandyti. Jau atsibodo, kaip laikrodukas 5 ryte patenkinta sypsos ir reikalauja demesio. Atsikeliam, o dar net TV nerodo doh.gif Tai su vyru juokiamies, filmus ziurim ne kaip visi normalus zmones vakarais, o rytais pries darba lotuliukas.gif Siaip tai as jau baigiu priprast prie tokio rezimo, vyro tik gaila, kuris eina i darba ir dienom prigult negali.
katyteee
QUOTE(Lorute @ 2008 03 03, 15:22)
*

iki 7 menesio mano dukryte miegodavo visa nakti nesikeldama, uzmigdavo apie 8-9val vakaro ir iki 8-9val ryto miegodavo. Na o kazkur nuo 7 menesio baigesi ramios naktys, pradejo nakti atsikelineti, verkti, kelis kart taip per nakti. isneseme beje ja ir i kita kambari miegoti, tai tenka kelis kart eiti pas ja, atsinesu ir pas save i lova. ir kelionine lovyte net kambaryje pasistateme. siaip jei apie 1-2val nakties pribunda, pavyksta uzmigdyti su arbatele, bet paskui vel apie 5-6 atsibunda ir tada tenka pieneli duoti, bet vel uzmiega iki kokiu 8-9....
nezinau ka daryti kad nepribudinetu 1-2val...nes kartais laukiu kol pati uzmigs, bet pradeda labai verkti ir tenka eiti pas ja.
gal kas ka patarsit?
ottile
maniškis keltųsi gal kokią 6-7val ryte,bet dar pavalgom ir šalia pasiguldau,tai pamiegam iki 9val
Tuliuke
pas mus analogiska situacija.Tik isikelus i savo lova situacija nepagereja,vistiek nemiegam iki pietu doh.gif o vakare veliau neimanoma paguldyt.Ateina 21val ir ji luzta bet kur ir bet kokia poza smile.gif
azuolaite
QUOTE(Lorute @ 2008 03 03, 16:22)
*

sveikos mamytes. na mes nakti jau niekada nesikeliam ir ismiegodavom iki 9val,apie valgyma nakti jau senai pamirsom biggrin.gif ,bet va pradejo anksti svisti ir 7val,mes jau stovim lovytej doh.gif bandziau jam nesirodyt,bet pradeda verkti kai atsibosta apie uzmigima net minciu nera,nezinau kas bus vasara,ar prades 5val.keltis????????????????? sad.gif blink.gif
sobieska
QUOTE(Bailiuke @ 2008 02 29, 23:36)
Pati, kol laukiausi, anksciau 1 val nakties nejau miegoti, ir keldavausi atitinkamai apie 11 val. Taip ir mazius: uzmiega velai, ir atsikelia veliau. Pirmus 4 men. miegodavo iki 11 val su pertraukom pavalgymui, tai as anksciau uz ji pabusdavau  lotuliukas.gif  Nu o dabar iki 9 istraukiam. Bet jei jau prabudo, tai jokiom priemonem neikalbesi uzmigti vel  doh.gif  Tai belieka prikrauti i lova zaislu ir dar koki pusvalanduka gali pasnausti  blush2.gif
*

Va, va...aš irgi norėčiau tau pritarti 4u.gif Būdama nestuke.gif visada nulūždavau tarp 20-21 val. biggrin.gif mažiukas - mano kopija, lūžta taip kaip aš ir išmiegam iki 9-10 val.Aišku, kai kada keliamės pavalgyti 2 ar tai 1 kartą. Antrą kartą dažniausiai nubunda apie 6 val.Tai iškeliu iš lovytės, be žodžių ant greitųjų pakeičiu pampą (aišku jis tuo metu mane labai kalbina, o aš tyliu dantis sukandus biggrin.gif )uždedu marliuką ant galvytės ir bevalgydami užmiegam. Šiuo atveju mums marliukas nepakeičiamas migdukas biggrin.gif
laurrencja
o mes ziema pramiegodavom iki 12 val, nors eidavom miegot 23h. dabar kai anksti pradeda svist, tai jau 9h atsibunda, ir kuo toliau tuo anksciau - sviesu jau buna kambary. o taip norisi dar bent valandele pamiegot rytais.. verysad.gif
auksine
Gaila, velai sita temele radau smile.gif

kazkaip vis galvodavau, kad jei veliau paguldysiu vaika, tai veliau kelsis, bet tikrai, guldavomes net po 12, o jau veliausiai 8 vaikas zvalus blink.gif
dabar einam apie 22-23 miegoti, ismiega ivairiai, 8-9 keliasi.
Raganiauskiene
as pasiulyciau, kambary ant langu tamsius ruletus. siek tiek padeda blush2.gif
Ausre_
QUOTE(Raganiauskiene @ 2008 04 23, 23:53)
as pasiulyciau, kambary ant langu tamsius ruletus. siek tiek padeda blush2.gif
*

pritariu drinks_cheers.gif pastebejau, kad apniukusia diena mazius miega ilgiau, nei sauleta g.gif dabar ieskau tamsesniu uzuolaidu mirksiukas.gif
AGORIA
as tai pasiguldau pas save y lova po pirmo rytinio maitinimo ir tada tai gali ir iki 11 ar net 13 val ismiegoti biggrin.gif taip darau kai bunu labai pavargusi ir noriu pamiegoti ax.gif
kika217
mano vaikas normaliai keliasi apie 8 ryto, na bet jei anksciau, tai duodu ko nors silto atsigerti, vandenuko arba pienuko, priklausomai nuo vakarienes..... na ir valandziuke, dvi dar pamiega. Siaip, as laiminga, nes mano vaikas jau nuo 2 menesio ismiega visa nakti....Prisimenu, pirmais menesiais mieganciai duodavau papuka tik tam kad pieno gamyba palaikyti mirksiukas.gif
Drezulka
mes užmiegam 8 vakare, o pabundam apie šeštą, išlydim tėtuką į darbą ir kartu lovoj nulūžtam iki 8.
jurgaMac
kiekvienas vaikas turi savo ritma. idomu, kaip jaustumetes pati jei laikytu kas prispaudes lovoje, kai visiskai nebesinori miego. slykstus jausmas. aisku, kojyciu pakelimas, rankyciu palaikymas kad nesimaskatuotu geras apraminimo budas bet kuriuo metu. arba pamaitinimas krutimi irgi uzmigdo, kai lelius dar mieguistas
AGORIA
chm, o kuri mama cia taip daro? g.gif as kiek skaiciau sy foruma nepastebejau taip besielgiancios. gal praziopsojau rolleyes.gif
jurgaMac
as tik teoriskai, niekam netaikau biggrin.gif
AGORIA
o as jau pamaniau kad susiduriai su tokia mama, tik kaip galim isvesti teorija nebunant jokiu praktiniu pavyzdziu g.gif , vistiek is kazkur tai istraukiai tongue.gif lotuliukas.gif
takupaj
labutis,o mano mazoji kazkaip labai skirtingais rezimais miega,todel niekad nezinosi nei kda guls nei kada kils g.gif bet as del to kazkaip nepergyvenu,prisitaikau prie jos ritmo,nors kartais kai kyla 5.30 ryto,tai kazkaip noretusi kad dar snusteltu,o ji kaip tycia ciauska doh.gif
Isila
man toks jausmas, kad tokie dalykai labiau iš fantastikos srities biggrin.gif mano abiem bachūram nieks neveikia biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.