Kai buvo mažesnis pramiegodavo kokia valandžiuke ilgiau.
Gal kas žinote kokių slaptų būdų
Mūsų mažyliui dabar 6 mėn. Kiekvieną ryta jis stengiasi atsikelti nuo 5 val. ryto (eina gulti apie 22 val.). Pratempti kokią valandą pavyksta tik paguldžius į mūsų lovą. Bet ir tai 6 ar 6.30 gaunasi labai anksti, ypatingai savaitgaliais
Kai buvo mažesnis pramiegodavo kokia valandžiuke ilgiau. Gal kas žinote kokių slaptų būdų
Esu girdėjusi, kad jei mažiukas palyginti anksti guldomas - apie 20 valandą, tai jis ir ryte ilgiau miega. Na man pasiteisino. Kol buvo 2-3 mėn. skaudėdavo vakarais pilvas, tai kol užmigdavo prabūdavom iki 23val. Dabar ji anksti užmiega, ryte atsibunda anksti 6, kartais 7 val. Aš jai leidžiu pasireikšti 30min.iki 1 val. O tada ant šoniuko, rankytes prilaikau, kad nesimakaluotų ir parpiam iki 10, o kartais net iki 11val.
Pas mus ta pati istorija, jei gulasi 20.30 -21 val, tai miegam ryte iki 8-9, nors nakti po keliolika kartu keliames, jieskom mamos
Ir pas mus panasi beda bedule buvo. Bet issprendem ja labai paprastai - ant lovytes baldakimo uzmetem tamsu apklota. Dabar sekmingai ismiegam iki 10 val
Pas mane lygiai tas pats, kai paguldau tarp 20 ir 21 val, atsikelia 8.30. Bet kai tevelis ruosesi darban prabunda, pasilabina ir toliau parpia. O siaip atsikelusi maziuke, dar pati zaidzia, snekasi viena. O kai veliau paguldau, tai automatiskai anksti atsikele. O siaip pramiega be jokiu prabudimu pana.
Mes siek tiek tokio amziaus vaikui miega prailginom nusipirke tamsias uzuolaidas ir dar zaliuzes i balkona. Kai tapo tamsiau, pradejo ilgiau miegoti
va praita ryta atsikelem su pana 11 ryto
Na mamos , pasinaudojau ir as jusu patarimais
Neskiatant viso to , tai dar nuo 3 val reikia budet : mazdaug kas pusvalandi -pusantros valandos sedasi arba stojasi , juokiasi Paskutine viltis visiska tamsa kambary , nes dabar siek tiek uztamsinau ,bet apie 4val vistiek jau sviesu .
Sveikos
Va mes esam septyniu menesiu ir tuomet kai buvom mazesni eidavom miegoti velai (apie 23-24val.) tai ir keldavosi ryte normaliai, o dabar prisiklausius, kad taip velai negerai guldau apie 22val., bet ir keliames TAI NEDUOK TU DIEVE-karatis pries sesias, o ilgiausiai ismiega iki puse astuoniu. As siuo miegojimo klausimu manau, kad kaip vaikas, taip ir kitas jo rezimas. Vieni miegaliai, kiti ne. Galbut cia nieko ir nepakeisi
Prisijuokiau cia is jusu - viskas primena mane pries 8 metus, kai bludinedavau 5 ryto sunui atsikelus. Sveikinu, mamos, auginat vyturiukus. O ka galiu patart? Izvelgt tame ankstyvame kelimesy + , o ne - . Va, pvz, nei i darzeli, nei i mokykla NIEKADA sunaus zadint nereikia. Na, nebent is vakaro labai velai del kokiu nors priezasciu(pvz, sveciu) nueina miegot.
O siaip - budilnikas gali nesuveikt - o sunus visada pazadins laiku. O, kad greiciau issijudinciau, nes jam vienam budavo nuobodu, dar ir kavos puoduka i lova atnesdavo O ipratint veliau keltis man buvo tuscias reikalas - nepadejo niekas.
Na, mes tai miegaliai su jumi palyginus. Su vyresnėliu, kol mažas buvo, tai miegodavom iki 11-12. Su antru panašiai, jei brolis neprikelia, tai galim ir 12 tik atsibusti. Bet pas mane ir vienas, ir dabar kitas, miegodavo po šonu. Jau kai pradeda šiek tiek muistytis, tai duodu krūtį į dantis. Kelios minutės ir vėl miega. Mažėlis dar kažkaip bandydavo 8-9 keltis, buvom išsigandę, kad tėvams pelėdoms vyturys gimė, bet kuo toliau, tuo jam sunkiau tai padaryti. Vyras tyliai tyliai išeina į darbą, didysis miega, katė irgi dažniausiai. Tai nėr kas ir prikelia. Bet vakare be 11-12 neužmiegam. O naktį irgi valgo 2-3-...-10 kartų, bet nepypsi ir nešioti, vartyti, raminti nereikia - užkanda ir toliau ramu, ir aš labai neišsibudinu.
Nepadeda man ir sitas metodas , valgo ir ziuri akis isputes Kuzia , gasdini tu mane . As pati tai peleda , jei mano Aciu dievui , kad mano vyras vyturys tai keliasi , leidzia man dar pasnausti. Bet ir jam 6ryto jau per anksti.
oi man tai su maniske kol buvo mazesne jokiu problemu nebuvo - prabusdavo,as papa i dantis ir miegam abi toliau
o dabar kai jau didesne,tai biski sunkiau.prabunda pries 6 ir zaidzia kalbas,tai as nusisuku i kita puse ir toliau parpiu,kai jai jau atsibosta vienai bendraiut,tai pradeda triksmaut,man nugara kasyt,tai prabundu,duodu papa ir miegam toliau iki 9-10.anksciau tai svajone,iki 11-12 ismiegodavom,tai vyras mus miegalem vadindavo siaip manau dar ir svarbu,kad kambarys tamsus butu.anksciau niekad gyvenime nenaudodavau naktiniu uzuolaidu-langai i vakaru puse,tai rytine saulute nepazadindavo,bet va dabar turiu uztraukt,nes mazoji kitaip kelias 4 ryto
Kad jau taip sakot, tai ir man reiks savo mazaji anksciau migdyt... Bet siaip tai pas mus budavo priesingai. Kai guldydavau 23 val., tai ismiegodavo iki 7-8 ryto. O dabar kai guldau 21 - 22 val., keliasi 5-6 val.
Nesigasdink labai
Turim pripazinti, kad mums kol kas ankstesnis gulimasis ilgiau ismiegoti nepadeda
Nepadeda net naktines Hipp koseles su padidintu kaloriju kiekiu Nuo siandien bandysim tamsias uzuolaidas Aisku jei jis nakti kelis kartus nesikeltu, tai ir tos 6 ne taip anksti butu
Ir dar sakai nesigasdint
Va parašiau tą ankstyvo guldymo naudą, ir manoji pradėjo keltis 6 valandą, ir niekaip, jokiais būdais nebeužmiega iki 11 ar 12. Taigi turiu keltis anksčiausiai ir su ja blūdyti, nes ji viena nė už ką nenori būti. Vakar dieną beveik nemiegojo, o vakare užmigo 19 valandą, tai vakare turėjau laiko sau. Iš vis iš režimo išėjom.
Na, jau siaubelis, kuotoliau, tuo anksciau keliasi mano mergina, na taip nuo 7.30, jau iki 5 val. priejome, jau visai, tamsu,o ji gyva....na, ka daryti, guldyti bandziau veliau, bet tas pats, ar jau taip lemta?
man rodos, vaikas pats tvarkosi pagal savo miego poreiki. neparasei, kiek laiko ji vis anskciau keliasi. kuri laika panasiai buvo ir su pijum. periodais kas 2-3sav. ar panasiai. bet uztat diena anksciau nuluzdavo. zodziu, finale gaudavosi, jog vel normaliai guldavosi ir keldavosi ryte (t.y tarp 8-9val).
bet dabartiniu atveju tikrai tave suprantu. pati zinau ta jausmeli-nors i aki durk-o vaikuciui pats aktyvumelis siaip tai as darau pagrinde del "nusmigdymo" du dalykelius: -vis duodu kruti, kai prabunda. iskart, kol dar neissigaivalijes. taip esam kartais, nors ir labai retai, bet net iki 11val. ismiegoje -stengiuos nekreipt dmesio, neatsakinet i gugavimus, apsisukt ir miegot-tada paburba, priselina ir knirzia"gerai, duok papuka, noriu ir as su tavim numigt" na, bet jei intesyviai kelia uz plauku"ei, mama, kelkis, junk muzika, einam sokt"-adios, patalynes malonumams. ech...
Vaida, o kaip diena miega? Gal mazhint pietu miego laika ar net kartus, jei miegat daugiau nei viena karta?
O shiaip jau ir mums buna, kad jei veliau guldai, tai ankschiau keliasi. Neseniai drauge kazhkur ishskaite, kad tai visai medicinishkai paaishkinamas dalykas - kad vaiko organizme kazhkokios ten medzhiagos susimakaluoja ir todel jis pabunda ankschiau ir jauchiasi ishsimiegojes. Kaip sake zuzu - pabandyk nekreipt demesio, apsimest, kad miegi - mums tai kartais padedavo.
Na, zinokit mamytes, kad ji miega kitame kambary, ir daznai nekriepiam demesio iki val. , tai buna ,kad ji pabunda 5 ryte, ir dar beveik iki sesiu prasneka viena, bet toks jau man tas miegas.....O diena miega 2 kartus ir tai sunkiai vakaro sulaukia,kai taip anksti keliasi...o tas, tai jau beveik nuo gimimo, bet dar budavo iki 7.30 ismiega, tai jau gerai, bet dabar...
na znok maniske ir lygiai tas pat ismiegodavo anksciau iki 7 val dabar 5-6 ir jau guguoja pas mus tas pat as ir nekalbinu tai pakalba pusvalandi ir fsio bet teisybe rasiai ten toks ir miegas kad ir nekreipi .Nezinau kas ci pasidare musu leliams
sveikutės. aš ir noriu pasiguoti
ir ką daryti?
na, mamyčiukės, kartais ir tėveliams tenka prie vaikučių taikytis
mes va, pradėjom ir anksčiau keltis, ir anksčiau gultis ir visai nieko, dar dienelė geresnė būna
Na, nezhinau, ash tai leisdavau mazhei 'ishsishneket', budavau tokia pavargus, kad su laiku tikrai atpratau girdeti tuos jos paplepesius. Juk jeigu neverkia - tegu shneka i sveikata! Tegu buna lovytej keletas zhaisliuku, gal knyguchiu - tures ka veikt.
Radau pora linku tuo klausimu - pirmas yra straipsnis, o antras - mamu patarimai. Gal kam pades? http://www.babycenter.com/expert/toddler/t...ep/1293013.html http://www.babycenter.com/refcap/toddler/t...ep/1227331.html
sakes mamytes, baigiu nuo proto nulipti, kuo vaikas didesnis, tuo pradejo keltis anksciau. pamenu budavo 9-10 menesiais keliasi 8, ir tai jau truputi ankstoka, nu bet pripratau ir buvo viskas ok. na o dabar, tai jam jau 11 su puse men ir pradejo keltis 6, kartais net ir puse sesiu, nu buna, kad ismiega ir iki 7, bet dabar paskutines 2 naktis, tai 5:40, o si ryta 5:55. ir svarbiausia praeita vakar uzmigo pries 9 vakare, a o vakar vakare paguldziau tik po 10 specialiai, galvojau ilgiau pamiegos ryte. ne velnio!!! siryt vel 6 atsibudo visas issimiegoje, svrbiausia, ne verkiantis bet zvalus, kaip niekur nieko. klausykit, gal kam buvo tokia situacija???? padekit, ka daryti, nu gi nesamone keltis 6 ryto, ka gi daryt toki ankstu ryta su vaiku????? dienom miega ivairiai ir 2val. ir maziau. siaip atrodo sveikas vaikas, viskas daugiau normaliai, nu bet su tuo rytiniu miegu tai turbut greit isprotesiu taip anksti besikeldama. negaliu gi nueiti miegoti 8vakaro kartu su juo, kad atsikelti 6 ryto issimiegojus......
patarkit, gal kam taip buvo, gal kas susitvarket su tokia situacija kaip nors???
man su antru taip buvo
Mano sūnui nuo ankstyvo kėlimosi padėjo tamsios tankios užuolaidos, kurios ilgiau prieblandą palaikydavo namuose
nieko, vaikas sveikas, mamai džiaugtis reikia. Visi medikai, šarlatanai ir gyvosios gamtos mylėtojai tvirtina, kad keltis reikia su aušra- medikai samprotauja apie organizmo veiklos ciklus, paranormalaus pasaulio specai tikina, kad taip gaunam geros energijos užtaisą, o gyvūnų bei augalų žinovai žino, kad tie "neprotingi" sutvėrimai tik taip ir gyvena... Žinoma, manęs pačios tai neguodžia, nes esu tikra nakties šeimininkė pelėda, bet per tris metus baigiu persiauklėt... Užtat pietų einu miegot... Tai irgi patariu.
As irgi manau, kad cia nuo dienos ilgejimo priklauso; pries 7 jau sviesu, tai maziams ir atrodo, kad jau diena. Maniske irgi panasiai kaip Tauskalytes per pora menesiu nuo 9,30 rytini kelimasi nuankstino iki 7val. Tiesa, prisidejo ir tai, kad as grizau i darba, tai pries 7 keldamasi ir ja pazadinu. Bet savaitgaliais irgi tas pats: 7val. strykt lovytėje ir kuku mama
pas mane ta pati situacija,keliasi ivairiai,ir 6.00,5.30,6.30 vakare guldau ir 20.00,21.00
22.00tas pats
nu bliamba, negi taip reiks ir vargti toliau, sakes
QUOTE(tauskalyte @ 2005 03 25, 21:00) Geriau jau susitaikyk su tuo Uzjauciu nuosirdziai. Maniske iki metu miegodavo panasiai. Tai as emiau ir "pastumejau" jos grafika. Tai yra - vis veliau eidavom miegot ir truputeli veliau eme keltis Kazkur skaiciau, kad iki metuku nepatartina redaguoti mazylio miegelio, tai truputeli gal pakentek QUOTE(Milana @ 2005 03 25, 22:39) bandysiu kenteteti, nes nelabai turiu variantu daryti ka nors kitaip, ir nebe tiek daug liko iki metu sulaukti, ziuresim, gal tada kas nors keisi..... tiesa, siryta ismiegojo beveik iki 7.30, net apakau..... aisku, apie 6.00 paniurzgejo, bet palaikiau ant ranku ir uzsnudo dar siek tiek..... tik tiek, kad gavosi taip, jog as pati nuo 6 nebemiegojau galima sakyti, o budejau, ir laukiau, kada gi mazasis drakoniukas atsibus dekui visom uz pasidalinima patirtim
Sveikute
tavo jau 11 men. manajai tik 8,... ji irgi vis anksciau keliasi karta nakties 12.30 uzmigdziau,ji 6.30 jau keliauja po lovye... tikriausiai mums visoms lemta tai patirt.. rodos kartai imk ir
Nieko, čia yra normalu. bent iki dviejų metukų teks pakentėt. Paskui daugmaž vaikiukai susireguliuoja velesniam atsibudimui.
Mūsų gulasi stabiliai 9.30, keliasi 6.30-7.00. Beje, o nepadėjo tau laikrodžio persukimas? Turėtų keltis kaip ir 7.00 dabar
Mano pirmas sūnus keldavosi 6val..Na man tada atrodė katastrofa
Antasis keliasi 4.30,5,5.30,6 visaip būna.Na ,bet dabar man viskas kitaip atrodo.Kartais naktimis ant rankų rikia nešioti,bet gi vaikai mūsų gyvenimo džiaugsmas
Mums irgi pažįstama tokia problemėlė
Kleckas keliasi tada, kai jam norisi, o tai gali būti bet kuris paros laikas: ir 2, ir 3, ir 4 val. ryto. 6val ryto jis visada jau išsibudina žaidimams, o aš tuo metu lūžtu iš nuovargio ajajajai...žodžiu, su miegu pas mus problema žiauri, nes nei naktį nei dieną vaikas ramiai nemiega, o dar tie dantys...kaip pradės klykti iš miegų
taip, taip. as siek tiek pavydziu mamytem, kuriu atzalos keliasi 9 - 10val. Maniskiui jau 2,5 - taciau prasviesejimo nesimato
Na jūs duodat, mamytės - jeigu tik tokios problemos, tai visai problemų nėra. Imkit pačios atsigulkit vakare 21.00 ir pamatysit, kad 6.00 prabusti visai normalu. Tik džiaukitės, kad šiaip viskas gerai, o dėl ankstyvo kėlimosi - pasikoreguokit geriau savo dienotvarkę (jei miego mažai).
Mano vyresnėlė jau dešimt metų keliasi anksti - tai tik džiaugiausi - ir į darželį, ir į mokyklą kelti nereikėjo. Vat bendradarbė vargsta - vaikas labai sunkiai keliasi ir niekaip atsibusti ryte negali. Gaila vaikučio. O dėl vėlesnio migdymo - geriau taip nedaryti, nes mokslininkų apskaičiuota, kad pats geriausias miegas yra nuo 21.00 iki 2.00.
[quote=Violetukas,2005 04 08, 12:30]
Na jūs duodat, mamytės - jeigu tik tokios problemos, tai visai problemų nėra. Imkit pačios atsigulkit vakare 21.00 ir pamatysit, kad 6.00 prabusti visai normalu. Tai jau taip. Butu labai gerai jei sunytis paklausytu ir 21.00 jau sapneli sapnuotu
Cha cha cha, ir as turiu tokią problemą, kuo artyn vasaros, tuo anksciau kelias
Čia manau todėl, kad vis anksčiau švinta, aš sakau ji kaip kokie gaidžiai ar vištos, tik prašvito, o jie jau gyvi. Tai zinot ką dariau, tamsią užuolaidą pasisiuvau, nu tikrai geriau....
Maniškė ir gi keliasi 6-7 ryte. Kaip jau norėčiau , kad pamiegotų bent iki 9
Mano berniukas iki kokiu metu su trupuciu keldavosi 5 val. +-5 min. Kaip laikrodis. Kiekviena ryta
Patarimas? keltis kartu ir net nesitiketi nusnusti truputuka, nes man visi bandymai baigdavosi visisku pralaimejimu ir istasytais nervais. Eiti miegoti katu su vaiku, ir vakare, ir per pietus. Kaip ir viskas... Kantrybes
na pas mus panasiai, vaikinas iki 8 men. miegodavo ryte iki 9 - 10 val. nuo 8 men. laikas pradejo trumpeti iki 6 val. o stai kazkodel dabar 12 men. jis pradejo vel miegoti iki 9 - 10 (nors jau trecias rytas kelias 8.20
Nieko cia nepadarysi. Vaikas vyturiukas ir jei pradesi koreguoti jo cikla ,tik gali pakenkti. Mano sunus irgi vyturys nuo pat mazumes. Keliasi su saule
mano dukra irgi keldavosi 6 val ryto. As ja pamaitindavau, paimdavau i lova su zaislais, as gulejau o jinai zaislus ciupinedavo, ir jei namie buvo ramu tai po 40 min- 1 val uzmigdavo salia kokiai valandai -pusantros...... ir tai gerai.....
|