rugiagele26
2010 12 04, 10:19
u.o.g.y.t.e
2010 12 04, 15:36
Na pradedam nauja tema, aciu Rugiagelei Kur VILNIUJE galima nusipirkti MELASOS (ne dansukker sirupo)?
dar vieni meduoliukai, kurie iskepe buna kietoki, bet palaikius dezuteje su prapjautu obuoliu suminksteja ir tampa dar skanesni http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/v...eduoliukai.html
sveikos, as kasmet kepu tokius trapius sausainiukus http://www.ipix.lt/desc/81970926/receptas is kazkokio forumo: Žvilgantys imbieriniai sausainiai Jums prireiks : 350 g miltų; 2 nubrauktų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių; 1 arbatinio šaukštelio malto imbiero; 1 arbatinio šaukštelio cinamono; pusės arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto; pusė arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus; žiupsnio smulkios druskos; 100-125 g sviesto arba margarino; 185 g rudojo cukraus (gali būti ir įprastas); 1 kiaušinio; cukraus sausainukų kočiojimui. Veiksmai : Dubenyje, kuriame minkysite tešlą suberkite ir išmaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus prieskonius (išskyrus vanilinį cukrų). Išlydykite ir ataušinkite sviestą . Atskirame inde suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius, supilkite ataušusį sviestą ir viską gerai išplakite rankomis arba mikseriu. Sviesto masę supilkite į miltus ir viską gerai išminkykite, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą pridenkite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad ši sustingtų. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Skardą įklokite sviestiniu popieriumi ir pabarstykite miltais. Atskiroje lėkštelėje įpilkite šiek tiek cukraus. Iš tešlos formuokite 2,5 sm skersmens rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką delnu pavoliokite cukraus lėkštelėje, kad šis apliptų cukraus granulėmis. Kiekvieną rutuliuką dėkite į paruoštą kepimo skardą ir lengvai iš viršaus paspauskite, kad šis taptų meduolio formos. Kepkite apie 10-12 minučių, aušinkite pravertoje orkaitėje. Papildyta:kita partija esu puosus su citrina,cukraus pudra,baltymas o paisiau su dantu krapstuku  tik gaila foto neturiu...
u.o.g.y.t.e
2010 12 04, 21:08
Neryte, super, taip grazu, kai neperkrauta  Genialumas paprastume
rekaliuke
2010 12 04, 21:56
QUOTE(Nerytė @ 2010 12 04, 20:01) dar vieni meduoliukai, kurie iskepe buna kietoki, bet palaikius dezuteje su prapjautu obuoliu suminksteja ir tampa dar skanesni http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/v...eduoliukai.htmlTikrai gražūs meduoliukai, tik jau daug kartų buvo rašyta, kad negalima reklamuoti blogų ir parašuose turėti jų nuorodų, tai jei jau dedat receptuką, tai nukopijuokit jį
*caffe macchiato*
2010 12 04, 23:04
Norejau paklausti, dar nei karto nekepiau meduoliu, o siemet noriu pabandyti iskepti Kaledoms ir siaip kaip papuosimus ant eglutes, kada juos kepat? Kiek dienu jie buna skanus, svaite ar maziau? Ir gal kuri uzmatet kur galima nusipirkti spalvotu piestuku meduoliams nuspalvinti, maciau Rimi, bet dabar neberandu
zhiogo_sese
2010 12 05, 00:34
QUOTE(Barbaryta @ 2010 12 05, 00:04) Norejau paklausti, dar nei karto nekepiau meduoliu, o siemet noriu pabandyti iskepti Kaledoms ir siaip kaip papuosimus ant eglutes, kada juos kepat? Kiek dienu jie buna skanus, svaite ar maziau? Ir gal kuri uzmatet kur galima nusipirkti spalvotu piestuku meduoliams nuspalvinti, maciau Rimi, bet dabar neberandu  tu spalvotu piestuku tikrai maciau macximoje ne vienoje  )
QUOTE(u.o.g.y.t.e @ 2010 12 04, 21:08) Neryte, super, taip grazu, kai neperkrauta  Genialumas paprastume   aciu... as nemegstu perkrautu dekoraciju QUOTE(rekaliuke @ 2010 12 04, 21:56) Tikrai gražūs meduoliukai, tik jau daug kartų buvo rašyta, kad negalima reklamuoti blogų ir parašuose turėti jų nuorodų, tai jei jau dedat receptuką, tai nukopijuokit jį  pirma karta girdziu pie tai
*caffe macchiato*
2010 12 05, 10:40
QUOTE(zhiogo_sese @ 2010 12 05, 01:34) tu spalvotu piestuku tikrai maciau macximoje ne vienoje  ) Neradau nei Rimi, nei Akropolio maximoje Vilniuje, ir jau nebe pirma karta ieskojau, jei uzmatet kur, tai buciau labai labai dekinga uz info....
zhiogo_sese
2010 12 05, 12:15
QUOTE(Barbaryta @ 2010 12 05, 11:40) Neradau nei Rimi, nei Akropolio maximoje Vilniuje, ir jau nebe pirma karta ieskojau, jei uzmatet kur, tai buciau labai labai dekinga uz info....  aaaa, na matai, as radau ju Kaune  )
O ar keičiasi meduoliukų skonis įdėjus tuos meduolių prieskonius? Dabar dvejoju, dėt ar ne, praeitais metais kepiau be nieko, tai visai skanu buvo ir be jų..
linksmuoliukas
2010 12 05, 12:37
meduolių skonis su prieskoniais keičiasi ir gana stipriai ir spalva patamsėja, bet tuo pačiu ir tokie gaunasi kalėdiniai.na, bent jau man..bet man šeima mėgsta tik minimaliai, kad būtų įdėta... buvau išsikepus vienus meduolius, kurie tiek buvo sukietėję, kad maniau jau reikės mesti lauk, bet....kažkuri patarėt, kad reikia įdėti į dėžutę su obuolių griežinėliais...ačiū...meduoliai tapo nuostabiai skanūs... kažin ar aš nesusirgau,na žinot,kaip kleptomanija, ar panašios priklausomybės ligos  ,nes kiekvieną dieną turiu ką nors išsikept, o jei neiškepu, atrodo kažko trūksta kažko tą dieną nepadariau  toks noras vis naują receptą išbandyt
QUOTE(K&A @ 2010 12 05, 12:24) O ar keičiasi meduoliukų skonis įdėjus tuos meduolių prieskonius? Dabar dvejoju, dėt ar ne, praeitais metais kepiau be nieko, tai visai skanu buvo ir be jų..  as dejau tik cinamono, nes seimyna nelabai megsta prieskuonius. Meduoliai gavosi labai skanus Linksmuoliukas, man tas pats
linksmuoliukas
2010 12 05, 13:23
man iškilo klausimas dėl eglės trafareto.žadėjo duoti pažįstama formeles, bet neberanda, tai reikia bandyti pagal trafaretą, bet kaip jūs ant kokio didelio lapo piešiat iš rankos, taip?nes bandžiau atsispausdinti kur radau eglės trafaretą tai nesąmonė ir per mažas iš neproporcingas...nu gal aš blondinė, bet nesuprantu...net susinervinau
*caffe macchiato*
2010 12 05, 14:47
apie prieskonius meduoliams dar norejau paklausti... kokius dedat be cinamono?
QUOTE(Barbaryta @ 2010 12 05, 12:47) apie prieskonius meduoliams dar norejau paklausti... kokius dedat be cinamono? as visus kurie nurodyti recepte  tiek, kad pati pasirenku ju kieki  kuriu nelabai megstu maziau, kuriuos labiau siek tiek daugiau nei recepte
Laba diena Lbai noriu Jūsų patarimo  Kalėdoms noriu iškepti 4 namukus, ar galiu bandyti kepti porą dienų anksčiau (nes aisku per Kūčias nebus laiko), palikti iškeptus trafaretus, o klijuoti ir puošti per pačias Kalėdas?  Ar nieko neatsikis jiems? Tiesiog nesu kepus, tai nežinau kaip ten bus Gal galit pasiūlyt kokį receptuką? Ačiū labai.
rugiagele26
2010 12 05, 15:44
QUOTE(sonata25 @ 2010 12 05, 15:33) Laba diena Lbai noriu Jūsų patarimo  Kalėdoms noriu iškepti 4 namukus, ar galiu bandyti kepti porą dienų anksčiau (nes aisku per Kūčias nebus laiko), palikti iškeptus trafaretus, o klijuoti ir puošti per pačias Kalėdas?  Ar nieko neatsikis jiems? Tiesiog nesu kepus, tai nežinau kaip ten bus Gal galit pasiūlyt kokį receptuką? Ačiū labai. Jetau, tu tuos namukus kepk nors ir pries dvi savaites  nieko jiems nenutiks  Nes jei paisliksi viska paskutinei dienai, juolab 4, tai tu siu metu svenciu nepamirsi visa gyvenima Papildyta:QUOTE(linksmuoliukas @ 2010 12 05, 13:23) man iškilo klausimas dėl eglės trafareto.žadėjo duoti pažįstama formeles, bet neberanda, tai reikia bandyti pagal trafaretą, bet kaip jūs ant kokio didelio lapo piešiat iš rankos, taip?nes bandžiau atsispausdinti kur radau eglės trafaretą tai nesąmonė ir per mažas iš neproporcingas...nu gal aš blondinė, bet nesuprantu...net susinervinau  Atsidaryk trafareto nuotrauka, issididink kiek reikia, uzsidek lapa ant ekrano ir persipiesk..tada ta persipiesk ant kartono.
*saules_zuikutis*
2010 12 05, 17:09
QUOTE(vvjuka @ 2010 12 04, 01:18) O kiek apytiksliai gaunasi tų meduolių? Gal reikėjo iš dviejų normų daryti? Ar skanūs meduoliai? cia jau priklauso ka lipdysi  as tai 1 norma dariau pabandymui,nes pirma karta juos kepsiu,tai ir del skonio nieko negaliu pasakyti QUOTE(rugiagele26 @ 2010 12 05, 16:44) Atsidaryk trafareto nuotrauka, issididink kiek reikia, uzsidek lapa ant ekrano ir persipiesk..tada ta persipiesk ant kartono. butent taip ir esu padarius-liux ideja kas nemoka piesti
Vaidosee
2010 12 05, 17:15
labas vakarelis Kaledoms ruosiuosiu jau ir as,kepiau namuka,pernai iskarpas dariau pati,o symet,jau nusprendziau pasinaudoti interneto platybemis,radau pora geru trafaretu namuku iskarpoms pasidaryti Dalinuosi geru puslapiu ir su jumis : http://www.gingerbread-house-heaven.com/fr...ead-houses.html Spauskit ant sito uzrazo,tada parsisius visas aprasymas,o atsispausdinti galima,tik reikiamius maketus : Click here to open this free patternZemiau yra ,dar vieno namuko trafaretas
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 12 05, 15:44) Jetau, tu tuos namukus kepk nors ir pries dvi savaites  nieko jiems nenutiks  Nes jei paisliksi viska paskutinei dienai, juolab 4, tai tu siu metu svenciu nepamirsi visa gyvenima  Ir šiaip turbūt nepamiršiu, nes kepsiu pirmą kartą Mano idėja ta, kad susirinkę svečiai patys sulipdytų ir papuoštų namukus  tai va, dėl to ir mastau, ar jie per daug nesustinds, kad po poros dienų juos tik lipdyti ...ir iš vis ar sulipma su tuo glaistu (kiauš.balt+pudra) ...? QUOTE(Vaidosee @ 2010 12 05, 17:15) labas vakarelis Kaledoms ruosiuosiu jau ir as,kepiau namuka,pernai iskarpas dariau pati,o symet,jau nusprendziau pasinaudoti interneto platybemis,radau pora geru trafaretu namuku iskarpoms pasidaryti Aš nusižiūrėjau čia  : http://www.cityout.lt/Maistas/articles/Med...lio_pasaka_foto
QUOTE(linksmuoliukas @ 2010 12 05, 15:23) man iškilo klausimas dėl eglės trafareto.žadėjo duoti pažįstama formeles, bet neberanda, tai reikia bandyti pagal trafaretą, bet kaip jūs ant kokio didelio lapo piešiat iš rankos, taip?nes bandžiau atsispausdinti kur radau eglės trafaretą tai nesąmonė ir per mažas iš neproporcingas...nu gal aš blondinė, bet nesuprantu...net susinervinau  Aš žadėjau pišti ant popieriaus, bet užsisakiau iš arivetos įrangos , tai greit atsiuntė. o namelio trafaretą, sesers vyras kompu nupiešė Papildyta:aš šiandien bandžiau kepti ir iškepiau meduolius pagal Cipsiuko repceptą, gavos minkšti, skanūs. Aš prieskonių nemažai dėjau: cinamono, kardamono, muskato, gvazdikėlių, imbiero. Tai kalėdom pakvipo visi namai
QUOTE(Vaidosee @ 2010 12 05, 15:15) labas vakarelis Kaledoms ruosiuosiu jau ir as,kepiau namuka,pernai iskarpas dariau pati,o symet,jau nusprendziau pasinaudoti interneto platybemis,radau pora geru trafaretu namuku iskarpoms pasidaryti Dalinuosi geru puslapiu ir su jumis : http://www.gingerbread-house-heaven.com/fr...ead-houses.html Spauskit ant sito uzrazo,tada parsisius visas aprasymas,o atsispausdinti galima,tik reikiamius maketus : Click here to open this free patternZemiau yra ,dar vieno namuko trafaretas  o as siandien pati is popieriaus issikarpiau savo isivaizduojamo namelio trafaretus  daug maz isivaizduoju kaip puosiu, tai ryt eisiu ieskotis ivairiu smulkmeneliu tam  ik neapsisprendziu kaip pati pagrinda puost  kazkaip vien tuom glajum apliet nesinori, bet gal ryt per paieska kas susigalvos
ramuner
2010 12 05, 18:21
Sveikutes, sedziu ir ieskau info apie prieskonius, ir nerandu  : kur galima pirkti jau gatava ju misini? vakar apejau visokias akropolio presto ir kitas kvepiancias  parduotuves, tai kai paklausdavau ar neturi prieskuoniu meduoliams tik keistai nuzvelgdavo ir galva pakaraipydavo  Maximoj irgi neradau. Skaitau kad daugelis pacios darot, bet kokio proporcijom? ir kaip susimalti visokius vazdikelius ir imbierus kai neturi kavamales? Tikiuosi pagelbesit
meduoliams prieskoniu maciau rimi parduotuveje prie visu kitu prieskoniu
QUOTE(ramuner @ 2010 12 05, 20:21) Sveikutes, sedziu ir ieskau info apie prieskonius, ir nerandu  : kur galima pirkti jau gatava ju misini? vakar apejau visokias akropolio presto ir kitas kvepiancias  parduotuves, tai kai paklausdavau ar neturi prieskuoniu meduoliams tik keistai nuzvelgdavo ir galva pakaraipydavo  Maximoj irgi neradau. Skaitau kad daugelis pacios darot, bet kokio proporcijom? ir kaip susimalti visokius vazdikelius ir imbierus kai neturi kavamales? Tikiuosi pagelbesit  aš maliau tik gvazdikėlius, o visą kitą maltus pirkau. Imbiero malto yra, cinamono malto yra, kardamono malto yra, gvazdikėlius galima sumušti įvyniojusį rankšluosti su mušekliu mėsai mušti, muskato malto taip pat yra. o proporcijas pagal receptą arba pagal skonį.
ugnieshka
2010 12 05, 18:58
Sveikos, aš irgi šiemet labai noriu išsikepti meduoliukų, bandysiu Cipciuko receptą ir dar gal kokį kietesnių meduoliukų tik apvažinėjau jau visus didesnius prekybos centrus Vilniuje ir niekur nerandu gražesnių ir didesnių formelių  labai noriu žmogeliuko ir meškiuko bet niekur nerandu jų, gal kas kur matėt?   dar nežiūėjau Thomas Philips gal ten gali būti?  kur jūs perkat? ar iš kartono darotės?
Fiolita
2010 12 05, 19:45
QUOTE(ducis @ 2010 12 05, 17:44) Aš žadėjau pišti ant popieriaus, bet užsisakiau iš arivetos įrangos , tai greit atsiuntė. o namelio trafaretą, sesers vyras kompu nupiešė Papildyta:aš šiandien bandžiau kepti ir iškepiau meduolius pagal Cipsiuko repceptą, gavos minkšti, skanūs. Aš prieskonių nemažai dėjau: cinamono, kardamono, muskato, gvazdikėlių, imbiero. Tai kalėdom pakvipo visi namai  Ar jums pagal si recepta tesla neisejo " biri". Isminkiau, ir ziuriu, kad iskociojus, tesla liks prie stalo prilipus Papildyta:Meduoliu prieskoniu siandien pirkau Oze, parduotuveleje Prieskoniu abecele. 100gr 69 ct kainavo
QUOTE(ramuner @ 2010 12 05, 18:21) Sveikutes, sedziu ir ieskau info apie prieskonius, ir nerandu  : kur galima pirkti jau gatava ju misini? vakar apejau visokias akropolio presto ir kitas kvepiancias  parduotuves, tai kai paklausdavau ar neturi prieskuoniu meduoliams tik keistai nuzvelgdavo ir galva pakaraipydavo  Maximoj irgi neradau. Skaitau kad daugelis pacios darot, bet kokio proporcijom? ir kaip susimalti visokius vazdikelius ir imbierus kai neturi kavamales? Tikiuosi pagelbesit  As siandien pirkau meduoliu prieskonius Vln Akropolio Maximoj.
Ievsius
2010 12 05, 20:36
Kepiau tuos Pepparkakor meduoliukus. Nu skanūs. Bet man gal truputį per saldūs. Bet pataisoma.  Ir papaišyt pabandžiau. Štai:
zhiogo_sese
2010 12 05, 20:48
QUOTE(Fiolita @ 2010 12 05, 20:45) Ar jums pagal si recepta tesla neisejo " biri". Isminkiau, ir ziuriu, kad iskociojus, tesla liks prie stalo prilipus Papildyta:Meduoliu prieskoniu siandien pirkau Oze, parduotuveleje Prieskoniu abecele. 100gr 69 ct kainavo  As irgi si savaitgali kepiau cipciuko meduoliu, tai kai isminkai tesla, gali pasirodyti, jog ji lips prie stalo, bet kas keisciausia, kad ji man kociojosi netgi nepabarscius stalo miltais  ) buvau tikrai labai nustebus, nes jau galvojau, kad nieks man ten nesigaus, tesla per minksta atrode  )
QUOTE(ugnieshka @ 2010 12 05, 19:58) dar nežiūėjau Thomas Philips gal ten gali būti?  kur jūs perkat? ar iš kartono darotės?  Kaune laabai graziu ten formeliu yra prieskoniu visokiu meduoliam taip pat QUOTE(Ievsius @ 2010 12 05, 21:36) Kepiau tuos Pepparkakor meduoliukus. kaip grazuuuu As sian kepiau cipsiuko meduolius,man tobuli  pranoko net svediskus  ,skonis kaip medaus torto lakstu
ugnieshka
2010 12 05, 21:12
QUOTE(Ulė @ 2010 12 05, 21:58) Kaune laabai graziu ten formeliu yra Ačiū, Ule, pabandysiu užsukt
tarškaliukas
2010 12 05, 21:27
Sveiki, norisi prikepti meduoliukų ir pridėti prie dovanėlių. Kaip "veiksmas" vyksta su "Katarynkomis"  ? http://kokonas.wordpress.com/2008/12/09/katarinkos-ii-dalis/ Gal kas bandėte jau, koks skonis? Kaip pavyksta iškepti? Beje, gal galima sužinoti kokiomis proporcijomis naudoti prieskonius?
Patarkit, kaip puosiate meduoliukus? Kaip darote glaju ir kaip ji taip plonai uztepate ant meduoliuko? Papildyta:QUOTE(ugnieshka @ 2010 12 05, 19:58) Sveikos, aš irgi šiemet labai noriu išsikepti meduoliukų, bandysiu Cipciuko receptą ir dar gal kokį kietesnių meduoliukų tik apvažinėjau jau visus didesnius prekybos centrus Vilniuje ir niekur nerandu gražesnių ir didesnių formelių  labai noriu žmogeliuko ir meškiuko bet niekur nerandu jų, gal kas kur matėt? dar nežiūėjau Thomas Philips gal ten gali būti?  kur jūs perkat? ar iš kartono darotės?  Siandien Prismoj pirkau eglute ir varpeli gan didelius
QUOTE(Ievsius @ 2010 12 05, 20:36) Kepiau tuos Pepparkakor meduoliukus. Nu skanūs. Bet man gal truputį per saldūs. Bet pataisoma.  Ir papaišyt pabandžiau. Štai: matau ir briedziukas visai neblogai isejo
QUOTE(sonata25 @ 2010 12 05, 19:28) ir iš vis ar sulipma su tuo glaistu (kiauš.balt+pudra) ...? as pernai issikepiau sienas, stoga ir nelipo man ten niekas  gal per storos isejo, nezinau, griuna kas sau ir tiek  gal reikia susmeigt? bet kietokos isejo tai pagaliukas nelindo, zodziu nieko man neisejo,,,, siemet nezinau ar bandyt
o as jau iskepiau kaledini pyraga, suvyniojau ir padejau....
kastaneda
2010 12 05, 23:13
Gal skanu mielinio aguonu razinu pyrago recepta galetumet ideti? Aciu
jolanka
2010 12 05, 23:32
 turiu klausima. Iskepus eziukus juo pamirkiau i sokolada, kai nudziuvo, aisingu padariau spygliukus, ir kai sudziuvo, vos pajudinu, jie ir nubyra O dar galvojau ir juos sudesiu i dovaneles, taigi nutrupes ten viskas. Ka negerai darau? Gal darant spygliuka, nepsispaudziu normaliai? Neryte, gal tu gali patart? Tu piesinuku meistre, gal as ta aisinga negera darau? Baltymas+pudra+rugstele, bet kad visur toks receptukas. Kepiau ir as Pepprakakor, ir bandziau tavo briedziuka kopint, nu gavosi visai panasus Prikepiau eziuku galybes, tai kai pradejo nudziuve nutrupinet, tada nupaisiau pelytes  Gal nenubirs ausys ir uodegos
zhiogo_sese
2010 12 06, 09:36
QUOTE(Liusii @ 2010 12 06, 00:02) as pernai issikepiau sienas, stoga ir nelipo man ten niekas  gal per storos isejo, nezinau, griuna kas sau ir tiek  gal reikia susmeigt? bet kietokos isejo tai pagaliukas nelindo, zodziu nieko man neisejo,,,, siemet nezinau ar bandyt  jeigu taip atsitiko, vadinasi per skystus klijus pasidarete  as kai dariau, tai pas mane glajus buvo gerokai tirstesnis nei tas su kuriuo ant meduoliu piesiau, tai kai lipdziau namelio sienas viskas sulipo tiesiog akimirksniu
Pyragas su džiovintais vaisiais - pyragas, labai tinkantis Kalėdoms  Kepant pyraga galima improvizuoti, tiek su jo forma, tiek su vaisių įvairove. Labai tinka naudoti egzotinių vaisių mišinį (tokį nuostabiai skanų pyraga pirmą kartą ir valgiau, keptą vieno kolegos žmonos) 24 cm. apvalios formos pyragui (su kiauryme viduryje)Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė3 kiaušiniai 1 stiklinė cukraus 1 stiklinė grietinės 0,5 a.š. sodos 2 stiklinės miltų 300-400 gr. džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų, ananasų ir kt; galima dėti ir riešutų) 2 vidutinio dydžio obuoliai Džiovintus vaisius gerai nuplauname, supjaustome mažais gabaliukais ir pamirkome vandenyje (jei naudojate kietus - ananasus, papajas ar kt.), kol ruošime tešlą. Kiaušinius ir cukrų išplakame mikseriu iki purios šviesiai geltonos masės. Supilame grietinę (1 v.š. pasiliekame užgesinti sodai), išplakame. Sodą užpilame 1 v.š. grietinės ir pamaišom, kol pradės putoti. Supilame į plakinį, greitai išmaišome. Beriame miltus ir vėl viską išplakame. Galiausiai dedame džiovintus vaisius. Išmaišome. Obuolius supjaustome plonomis skiltelėmis ir sudedame ant pyrago viršaus (papuošimui). Pilame į aliejumi išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą - aš kepiau 24 cm. apvalioje formoje su kiauryme viduryje (kekso forma); pyragas iškilo net už formos kraštų. Kepame 180 C orkaitėje apie 1 h, kol pyragas gražiai paruduoja. Iškepusį atvėsiname. Skanaus! P.S. Pyragas būna skanesnis kitą dieną po kepimo.
QUOTE(Otava @ 2010 12 05, 22:44) Patarkit, kaip puosiate meduoliukus? Kaip darote glaju ir kaip ji taip plonai uztepate ant meduoliuko? Papildyta:senos temos paskutiniuose puslapiuose praktiskai vien apie glaju ir piesima kalbama  glajus: baltymas su cukraus pudra ir citrinos rugstele. plonos linijos gerai gaunasi su tokiu maiseliu
labas rytas kepejeles sugalvojau kad siandien kepsiu kaledini nama, trafaretus jau turiu, tik va dabar klausimelis  ar jus visos kepat pagal ta recepta, kuris pirmajame puslapyje yra (nuoroda) ar zinot ir kitokiu, jau isbandytu  dar taip pagalvojau, o meducio torto lakstu receptas netinka nameliui ?  tikiuosi sulauksiu pagalbos ir patarimu is jusu
QUOTE(dani84 @ 2010 12 06, 12:01) labas rytas kepejeles sugalvojau kad siandien kepsiu kaledini nama, trafaretus jau turiu, tik va dabar klausimelis  ar jus visos kepat pagal ta recepta, kuris pirmajame puslapyje yra (nuoroda) ar zinot ir kitokiu, jau isbandytu  dar taip pagalvojau, o meducio torto lakstu receptas netinka nameliui ?  tikiuosi sulauksiu pagalbos ir patarimu is jusu  meducio lakstu netinka, per minksta
linksmuoliukas
2010 12 06, 11:56
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 12 05, 17:44) Atsidaryk trafareto nuotrauka, issididink kiek reikia, uzsidek lapa ant ekrano ir persipiesk..tada ta persipiesk ant kartono. ačiū už patariimą  bandysiu kopinti QUOTE(sonata25 @ 2010 12 05, 19:28) Mano idėja ta, kad susirinkę svečiai patys sulipdytų ir papuoštų namukus http://www.cityout.lt/Maistas/articles/Med...lio_pasaka_fotogal ir visai nebloga idėja..turėtų būti linksma
Fiolita
2010 12 06, 14:35
QUOTE(zhiogo_sese @ 2010 12 05, 20:48) As irgi si savaitgali kepiau cipciuko meduoliu, tai kai isminkai tesla, gali pasirodyti, jog ji lips prie stalo, bet kas keisciausia, kad ji man kociojosi netgi nepabarscius stalo miltais  ) buvau tikrai labai nustebus, nes jau galvojau, kad nieks man ten nesigaus, tesla per minksta atrode  ) Tikrai, be reikalo bijojau. Liuks gavos, visa seimyna turejo darbo, men beliko tik vadovaut. Smagus uzsiemimas, reiks dar kept  O ar juos galima laikyt kelias savaites? Pasimeciau tarp daugybes receptu
QUOTE(dani84 @ 2010 12 06, 11:01) labas rytas kepejeles sugalvojau kad siandien kepsiu kaledini nama, trafaretus jau turiu, tik va dabar klausimelis  ar jus visos kepat pagal ta recepta, kuris pirmajame puslapyje yra (nuoroda) ar zinot ir kitokiu, jau isbandytu  dar taip pagalvojau, o meducio torto lakstu receptas netinka nameliui ?  tikiuosi sulauksiu pagalbos ir patarimu is jusu  Parašyk kaip sekėsi ir jei nesunku receptuką įmesk paskui  Sėkmytės QUOTE(linksmuoliukas @ 2010 12 06, 11:56) gal ir visai nebloga idėja..turėtų būti linksma  Tikiuosi, kad bus linksma, o ne liūdna  (man jei neišei kas...)
Mamyte :)
2010 12 06, 14:58
Sveikos su artejanciomis sventemis... praeitais metais ismeginau visus meduoliu receptukus, namuka dariau, viskas puiku, tik beda tame, kad sie visi gaminiai pasirode musu seimynai per kieti  gal turite kas minkstu ir storu meduoliu receptuka galvoju gal kokios grietines jei daugiau idejus i iprasta tesla, gal pagelbetu  kaip manote?
|
|