1. Kaip naudoti dvikomponenti sendinamaji laka?
2. Kokie efektai isgaunami su visokiom pastom ir panasiai?
Is anksto aciu.
Jusu Sigute98
Sveikos visos! Kai apziurejau jusu darbelius forume, supratau, kad esu visiskai "zalia" dekupaze. Taigi noreciau truputeli issiaiskinti apie dekupazo sendinimo lakus ir panasius dalykus.
1. Kaip naudoti dvikomponenti sendinamaji laka? 2. Kokie efektai isgaunami su visokiom pastom ir panasiai? Is anksto aciu. Jusu Sigute98 QUOTE(Sigute98 @ 2010 12 05, 19:20) Jusu Sigute98 Tiesiog gal verta gerbti senbuvių laiką, nervus (nes tokie klausimai n + k kartą iš tiesų nervina) ir tiesiog imti bei paskaityti tai, kuo dalinasi patyrusios dekupažo meistrės. Tada naujokėms nekirbės piktos mintys - vaaa, atėjau, paklausiau, o jūs - fe kokios negerietės, nenorite dar vieną kartą (na kokį 315-tą... Arba.... nusipirk knygą, rekomenduoju ne verstinę iš užsienio kalbos, bet lietuvių autorių. Tik imk ne reklaminą, kurios autorius - kokia nors pardavinėjanti produkciją kompanija, bet apibendrinančią. Tokių knygų yra cielos dvi. Tai Linos Jaruševičiūtės (puikiai pažįstamos mūsų forume Lachesės niku) knyga http://www.mintis.org/lt/knygu-katalogas/d...ikos-1001-ideja kita - Rimos Aidietės http://www.perku.lt/nuolaidos/s3c288i13607...zaidimai/Knygos Sėkmės
Na, gal nereikia taip griežtai, man pagailo Sigutės98. Nors pastebėjimai tikrai teisingi
o padiskutuoti apie visokius efektus (metalo, marmuro, molio, šerkšno...) gal ir vertėtų geros visom nuotaikos QUOTE(Nuotaikinga @ 2010 12 05, 20:22) Tokių knygų yra cielos dvi. Tai Linos Jaruševičiūtės (puikiai pažįstamos mūsų forume Lachesės niku) knyga http://www.mintis.org/lt/knygu-katalogas/d...ikos-1001-ideja kita - Rimos Aidietės http://www.perku.lt/nuolaidos/s3c288i13607...zaidimai/Knygos Sėkmės O gal galit pasakyti kuri knyga labiau tinka zaliai pradedanciajai? Gal ir buvo rasyta, nesusidariau is rasos info nuomones. Daug radau rekomendaciju pirmos knygos, o youtube yra antros knygos autores pamokeliu. Gal visai noreciau kazkury issigyti, pasigilinti, ale kuria? QUOTE(laizanika @ 2010 12 18, 00:13) O gal galit pasakyti kuri knyga labiau tinka zaliai pradedanciajai? pirma - vertingesnė visapusiškai, nes tai - nevien dekupažui skirta knyga, bet apskritai pateiktos informacijos dėka galima visus namus perrestauruoti Mano nuomone - tokios dekupažui skirtos knygos dar Lietuvoje išleistos nebuvo. Be to - ji rašyta būtent mūsų rinkai, ir kas pas mus yra visokio lygio parduotuvėse. Ten rasi ir kaip šešėliuoti, ir kaip derinti skirtingas medžiagas, ir kaip naudotis dekoravimui trafaretais, ir..., ir..., ir... daaaaug ko. Net kaip namuose pasigaminti labai paprastai gražaus popieriaus. Kartoju - tai nevien dekupažo knyga, tai greičiau - dekoravimo pradžiamokslis, kuris įsigilinti tinka ir pažengusioms. O R.Aidietės - na ji ... na ji... Na tokios informacijos pilnas internetas Papildyta: QUOTE(VDG @ 2010 12 14, 17:18) Na, gal nereikia taip griežtai, man pagailo Sigutės98. Nors pastebėjimai tikrai teisingi o jai sdavas laikas brangus, o svetimo laiko - negaila? Juolab kad apie tai jau tiek pridiskutuota, informacija dažnai labai vertinga, nes kalbama iš praktinės patirties, tik išskirti visa tai moderatorėms atskiromis temelėmis - kolosalus darbas, ir niekam neįdomu to daryti, ir su mumis cackintis. O mes pačios, net ir senbuvės, nelabai galime to padaryti dėl techninių galimybių, kada temos jau užrakintos. QUOTE o padiskutuoti apie visokius efektus (metalo, marmuro, molio, šerkšno...) gal ir vertėtų ir tas buvo. O kada iškalbėta, paskui dar papildomai kursuose išbandyta praktiškai - jau darosi nebeįdomu - pliurpimas dėl pliurpimo. Palyginimui - jei įsibaliavojusioje kompanijoje pasirodo naujas žmogus, ir kartoti jau pasakytą anekdotą kelis kartus - jis tampa nebe juokingas, bet įkyrus. Teisingai? Kas bus, jei dar kokios trys naujokės ateis po mėnesio? Ir vėl tie patys klausimai... Dar po mėnesio kelios - ir vėl? Merginos/moterys tiesiog dažnai tingi net ankstesnius kelis puslapiukus paskaityti... Juk senbuvių temoje užsilaiko vis mažiau, tik kelios, kurios esame jau pažengusios dekupaže, nes išties kartotis pabosta. O atsakymai - suvokti visgi derėtų, kad jie pasakojami iš geranoriškumo, nes visos čia esame vienodomis (forumiečių) teisėmis.
O as manau sita tema butu naudinga ir informatyvi, tik gal kalbeti reiktu ne kaip dengti ir geriau vienkomponente ar dvikomponente priemone, taciau kurios firmos priemones geresnes, kas ka esat isbande.
Pvz senose temose Dekupazo radau klausima kuri geresne Artmanijos ar Rayher Antik dvikomponete sendinimo priemone. Artmanijos ![]() Rayher ![]() Dauguma pasisake uz Artmanija, pati isbandziau tik Rayher, tai is tiesu kaprizingas ypac kaip man prdideanciajai, nelengva dirbti, reikes isbandyti Artmanija kad galeciau palyginti Taigi va tokiu pastebejimu gal ir kitos gali duoti, juk susisteminta info informatyvesne Pvz nesu nusipirkusi krakles, idomu butu kokios firmos butu geresne, kas su kuom susidure ka rekomenduojat Papildyta: QUOTE(Nuotaikinga @ 2010 12 18, 13:43) pirma - vertingesnė visapusiškai, nes tai - nevien dekupažui skirta knyga, bet apskritai pateiktos informacijos dėka galima visus namus perrestauruoti Mano nuomone - tokios dekupažui skirtos knygos dar Lietuvoje išleistos nebuvo. Be to - ji rašyta būtent mūsų rinkai, ir kas pas mus yra visokio lygio parduotuvėse. Ten rasi ir kaip šešėliuoti, ir kaip derinti skirtingas medžiagas, ir kaip naudotis dekoravimui trafaretais, ir..., ir..., ir... daaaaug ko. Net kaip namuose pasigaminti labai paprastai gražaus popieriaus. Kartoju - tai nevien dekupažo knyga, tai greičiau - dekoravimo pradžiamokslis, kuris įsigilinti tinka ir pažengusioms. Aciu, jau zino ko noriu ir ko man reikia QUOTE(laizanika @ 2010 12 18, 15:10) Rayher ![]() Dauguma pasisake uz Artmanija, pati isbandziau tik Rayher, tai is tiesu kaprizingas ypac kaip man prdideanciajai, nelengva dirbti, reikes isbandyti Artmanija kad galeciau palyginti Aciu, jau zino ko noriu ir ko man reikia man nelabai patinka Rayher. visu pirma labai tirstas ir pirmas ir antras lakas ir labai sunkiai tepasi. iki siol neperprantu kada gerai padaro skilimus, nes kas kart tepant dideliu ploksciu teptuku iseina skirtingi skilimai.. Antikos nebandziau, bet noreciau..
Labas vakaras, dekupaže esu dar naujoke, tad susiduriu su begale klausimų
Gal dirbate su Sadolin dažais Efekt Antique? Ar gerai, suprantu, jog jis yra pakaitalas skeldėjančiam lakui (pvz. mano turimam Primacol lakui) ir yra bespalvis? QUOTE(nerazbudizver @ 2011 01 19, 21:52) Labas vakaras, dekupaže esu dar naujoke, tad susiduriu su begale klausimų Gal dirbate su Sadolin dažais Efekt Antique? Ar gerai, suprantu, jog jis yra pakaitalas skeldėjančiam lakui (pvz. mano turimam Primacol lakui) ir yra bespalvis? Asmeniškau aš nedirbu, dirba su juo mano draugė ir sakė, kad jai nelabai patinka. Tai yra vienkomponentė sendinimo priemonė - kraklė. Pati aš turiu hobby duck vienkomponentę priemonę - kaprizinga, skaldo ne visus dažus, bet dirbti visai įmanoma, kai pripranti. Dvikomponentį naudoju artmanijos antiką - neperpratau jos.. kuo daugiau užtepu, tuo labiau išdžiūvus tampa panaši į išdžiūvusį klijų lašą... Keistoka..
Isbandziau Artmanijos Antika dvikomponencius - zinokit tikrai geri! ir atrodo kaip jie rodo savo puslapy
as naudoju perfekto dvikomponenti, nu kuo toliau, tuo labiau jis mane nuvilia. o va vienkomponente tai graziai skyla, tik tirstesnius dazus spraskiedziu vandeniu ir suskyla
sveikos dekupazninkes nusipirkau perfetto dvikomponenti laka, viska padarau kaip reikia, uztepu 1 sluoksni, veliau 2, ir kai isdziuva atsiranda tokios baltos demes, nors nei nelieciau, nei nieko, viska tvarkingai padariau, gal kam yra taip buve?
Gal per storai uztepei? o suskilinejo?
aha suskilinejo, kad perstorai tai negali but, nes as ji ne viena kart bandziau ivairiai tept, tai tik kelis kartus be demiu gavos, nors viska taip pat dariau..
Nėra taip buvę, tačiau girdėta.
O tos baltos dėmės tai žvyneliais atsilaupę dvikomponenčio ploteliai? Dvikomponentis smulkaus ar stambaus skeldėjimo? Antras sluoksnis teptas pilnai išdžiūvus pirmajam? Antras sluoksnis teptas ne per storai?
va toks lakas, smulkus http://www.dekostudija.lt/87/3995-3995.html tepta nestorai, nes ne viena kart jau bandziau, o tos demes neatsilupineja, bet ir lieka jos tokios, atrodo, kad su pirstu priliesta butu, jos tokios aplvalios, ir tepiau viskas normaliai, 1 sluoksnis isdziuves buvo, arba man dar taip idomiai su siuo dvikomponenciu buna, kad taip keistai suskeldeja, viena vieta taip smuliai smulkiai, o kitur daug stambiau, nors stengiuos labai graziai istept
Papildyta: ir dar turiu kelis klausimelius Papildyta: nesiseka man su jokais itrukius formuojanciais lakais, ir su vienkomponenciu nesiseka, as niekaip nemoku ant virsau uztamsnot tu dazu vienu atsikvepimu, nes man kazkaip negraziai uzsitapsnoja su kempinele, lieka tarpu, kur dazai neuzsideda ir poto sutruksta negraziai, kaip taip tolygiai uztapsnot?
idomiai cia tau..idomu kaim man seksis su siuo laku
merginos, help
mirtinai šiandien reikia Artmanijos sendintojo "Antika" II-ojo komponento, bent 10-es mililitrų - neužsukau iki galo dangtelio ir uždžiūvo, o Artmanija kaip tyčia neturi pardavime.. Gal kas galėtu "inpilt" Vilniuje??
Laba
Gal yra esančiu naudoję/antys dala dvikomponenčius? Šiandien pasibandžiau ant nereikalingos dėžutės, labai jau siauri trūkiai gavosi, nepatiko. O iki šiol naudojau perffeto dvikomponenčius ir tryniau porporina, o vat dala neįtrinsi su jais. Ką patartumėt iš gerų, bet nebrangių?
Gal kas galit padeti
noriu sendinti vonios spinteles. Dekupaze esu zalia Bet nenoreciau ju sendinti naudojant dazus...Radau Almeruno prekyba prekiauja skeldejanciu laku, bet jis dazus suskaldo, o as noriu, kad medzio grozis matytusi Klausimas tame, kur gauti skaidraus persisvieciancio sendinancio lako didesnemis talpomis, bet jau po 1 L, nes man reiks padengti mazdaug 3kvm ploto, tai jei pirkti tais maziukais buteliukais, kurie skirti dekupazui, tai padarymo kaina bus kosmine
Su Dala dvikomponiečiu ir aš kankinuosi
na šiaip tai bent jau aš sendinu visą norimą paviršių, tik įtrūkikus įtrinu ten kur man jau noris. Tai kur kas gražiau gaunas ir natūraliau. o ne blynai kažkokie atskiri.......... aišku taip bandoma sutaupyti medžiagų, bet ar verta jei dėl to nukenčia vaizdas?
Tiesą sakant,man net tokia mintis nekilo sendinti visą,į įtrinti tik ten kur reikia.Ačiū
QUOTE(Avijacija @ 2011 11 21, 22:07) na šiaip tai bent jau aš sendinu visą norimą paviršių, tik įtrūkikus įtrinu ten kur man jau noris. Tai kur kas gražiau gaunas ir natūraliau. o ne blynai kažkokie atskiri.......... aišku taip bandoma sutaupyti medžiagų, bet ar verta jei dėl to nukenčia vaizdas? norejau jusu pasiklausti del to itrinimo. jus irtinate kuo??? kaip suprantu kai pvz dezute jau nudekupazuota su servetele, ir istepta skeldejanciu laku. jis sutrukineja ir tik tada reikia kazkokia medziaga itrinti? as klausiu todel, kad sugadinau savo dekupazuojama dezute QUOTE(tabeliukas @ 2011 11 24, 16:55) norejau jusu pasiklausti del to itrinimo. jus irtinate kuo??? kaip suprantu kai pvz dezute jau nudekupazuota su servetele, ir istepta skeldejanciu laku. jis sutrukineja ir tik tada reikia kazkokia medziaga itrinti? as klausiu todel, kad sugadinau savo dekupazuojama dezute žiūrint koks sendintojas. Tada ir įtrinimas pagal tai atrenkamas. As su stamperios Sottile tai aliejinius dažus įtrūkimam naudoju. o turiu tos pačios firmos MEdium tai įtrūkimam naudoju porporiną- tokius miltelius. ir kodėl sugadinot? kas pasidarė? gal kokias akriliniais dažais bandėt įtrint tą sendintoją kuris su jais nedraugauja?
Sveikos, klausiau kitoj temukej bet ir cia pasikartosiu, nes matau kad cia vyksta diskusija
Esu visai naujoke sioje technikoje ir iskilo didele problema su sendinimu Gal galit kuri padeti rasti iseiti? Esme tokia, kad darau sendinima su Dada sendinimo priemonemis, paskui bandau itrinti itrukimus su Antique Rub. Bet va kai bandau nuvalyti jo pertekliu (iskarto vos uztepus) nueina viskas iki dazo Radau kad su priemone Decomanios emulsija tai reiktu daryti, bet kad nerandu jos niekur pirkti, o kaip kitaip tai padaryti nezinau P.S. pos drauge bandziausi su kitos firmos sendinti ir pasta itrinti, tai visa pertekliu nubraukdavom su paprastu vandenuku ir tikrai gerai gavos Is anksto labai labai aciu QUOTE(Avijacija @ 2011 11 24, 17:05) žiūrint koks sendintojas. Tada ir įtrinimas pagal tai atrenkamas. As su stamperios Sottile tai aliejinius dažus įtrūkimam naudoju. o turiu tos pačios firmos MEdium tai įtrūkimam naudoju porporiną- tokius miltelius. ir kodėl sugadinot? kas pasidarė? gal kokias akriliniais dažais bandėt įtrint tą sendintoją kuris su jais nedraugauja? va kaip atrodo mano dezute ![]() ir as galvoju kad cia man geriausia ja su tuo laku suskeldeti nes daugiau neismanau ka padaryti kad butu grazu kas geriausia cia man butu daryti? ![]() dezutes visu irgi sugadinau nes per ryskiai nudaziau o sikilineji lakas pas mane va toks...tik pries jy tepant reikia istepti kitu laku alkoholio pagrinsu kad suskilinejimai butu didesni. tai senukuose ziurejau ar tam reikalui tiktu paprastas baldu lakas?
Kadangi pati turiu sendinimo laka Dada, tai noriu pasidalinti patirtim su kitomis, kurios irgi pradinukes sioj srity ir prisipirko situ gaminiu
Man labai sunkiai jis skeldejo, bet daug eksperimentavau ir rezultatas tikrai gaunasi geras, kai sitas lakas dziovinamas gana siltoje vietoje, pralaikiau 48 valandas, suskilo tik vienur kitur, padejau prie radijatoriaus, per diena suskeldejo taip kaip ir turetu buti Tikiuosi kam nors pravers sita info, nes maciau kad dauguma keikia ji Ir vis dar laukiu patarimu, kaip nuvalyti graziai Antique rub
Tam tinka ta emulsija arba vaitspiritas.
o Vaitspiritas blogai?
QUOTE(tabeliukas @ 2011 11 25, 15:08) Tu čia nieko nesugadinai. Paprasčiausiai nebaigta. Ir didžiausia klaida manyti, kad sendinimo lakai išspręs problemą. Čia dar reikia tapyti. Jei kartais būtum Kaune, ateik, parodysiu, kaip reikia sutvarkyti tokią dekoravimo stadiją. O sendinti... Atsiprašau, tačiau paralelė tam man tarsi makiažas, nes negaliu nusiprausti... Žiūrint net nagai niežti...valandžiukė, kita su dažiukais ir...labai rimtai pagalvočiau, ar besendinti, nes paveikslėlis švelnus, akvareliniais spalvų suliejimais, sendinimas turėtų būti labai labai subtilus. Aš pati nesendinčiau. Patarimas kitam kartui: paveikslėlius geriau išplėšyti, o ne karpyti, tuomet netgi užtapymui nebus tokių briaunų, kurias paskui sunkiau maskuoti. Gal dar pasikartosiu, bet, manau, daugeliui naudinga būtų žinoti, kad nei paveikslėlio lipdymu gabalyčiais, nei jokiais šveitimais, nei sendinimais neužmaskuosime to, kas turi būti padaryta dažais... Sėkmės tau...kol kas čia niekas nepagadinta...
Nebesuprantu ka darau ne taip, bet ir vaitspiritas nuvalo iki 0
QUOTE(tabeliukas @ 2011 11 25, 15:08) dezutes visu irgi sugadinau nes per ryskiai nudaziau Atsiprašau, tik vėliau pastebėjau ir šį klausimą... Taip, dar kartą tapyti. Bet šiuo atveju nesėkmę lėmė negeras atspalvis ir tai, nuo kur pradedama tapyti. Tokiais atvejais geriausia elgtis taip: pirmiausia verstis per galvą, bet žūtbūtinai išgauti tikslų atspalvį tos vietos, kuri yra arčiausiai gėlių. Jei kartais neturima spalvų gausos maišymui, atspalviui išgauti galima panaudoti lašelytį bet kokių dažų vandens pagrindu. Šiuo atveju naudota per šalta rausva, čia reiktų gelsvumo ir šviesinti gaminamą dažą, įvertinant tai, kad akriliniai dažai džiūdami tamsėja...Vadinasi, tapant reikia spalvą dar labiau šviesinti. Kad reikia darkart dažyti, rodo ir persišviečiantys karpyto paveikslėlio kraštai. O kodėl jie persimato? Dažai skiesti vandeniu? Akrilui to daryti nereikia. Be to, tokiais atvejais mažiausiai dviem sluoksniais pavyks gerai padengti. Antras sluoksnis-tik ant gerai išdžiovinto pirmojo. Taigi, tapome nuo gėlių link laisvos fono vietos, kuri gali turėti jau ir kitokių atspalvių, tačiau iki jų bus gražus perėjimas. O ir nuo gėlių pradedama ne kokia griežta linija, o, geriausia, tapšnojant teptuku "išplaukiančiai". Bet pradžia-tokia spalva, kokia yra prie gėlių. Jei tokia neišgaunama, tai...neišgaunama...Reikia tol maišyti, kol bus puikiai. Tik taip. O pertapyti, perdažyti, keisti spalvą galima kiek norima kartų, jokių problemų. Tarkim, sugalvotume apie gėles pakeisti spalvą...Kad ir mėlynai...Jokių problemų, bet tapyta turėtų būti taip, kad senosios fono spalvos neliktų nė grūdo. QUOTE(bite @ 2011 11 26, 14:07) Tu čia nieko nesugadinai. Paprasčiausiai nebaigta. Ir didžiausia klaida manyti, kad sendinimo lakai išspręs problemą. Čia dar reikia tapyti. Jei kartais būtum Kaune, ateik, parodysiu, kaip reikia sutvarkyti tokią dekoravimo stadiją. O sendinti... Atsiprašau, tačiau paralelė tam man tarsi makiažas, nes negaliu nusiprausti... Žiūrint net nagai niežti...valandžiukė, kita su dažiukais ir...labai rimtai pagalvočiau, ar besendinti, nes paveikslėlis švelnus, akvareliniais spalvų suliejimais, sendinimas turėtų būti labai labai subtilus. Aš pati nesendinčiau. Patarimas kitam kartui: paveikslėlius geriau išplėšyti, o ne karpyti, tuomet netgi užtapymui nebus tokių briaunų, kurias paskui sunkiau maskuoti. Gal dar pasikartosiu, bet, manau, daugeliui naudinga būtų žinoti, kad nei paveikslėlio lipdymu gabalyčiais, nei jokiais šveitimais, nei sendinimais neužmaskuosime to, kas turi būti padaryta dažais... Sėkmės tau...kol kas čia niekas nepagadinta... labai aciu jums kad nuraminot mane jog dezute nesugadinta o tik nebaigta Papildyta: QUOTE(bite @ 2011 11 27, 01:19) Atsiprašau, tik vėliau pastebėjau ir šį klausimą... Taip, dar kartą tapyti. Bet šiuo atveju nesėkmę lėmė negeras atspalvis ir tai, nuo kur pradedama tapyti. Tokiais atvejais geriausia elgtis taip: pirmiausia verstis per galvą, bet žūtbūtinai išgauti tikslų atspalvį tos vietos, kuri yra arčiausiai gėlių. Jei kartais neturima spalvų gausos maišymui, atspalviui išgauti galima panaudoti lašelytį bet kokių dažų vandens pagrindu. Šiuo atveju naudota per šalta rausva, čia reiktų gelsvumo ir šviesinti gaminamą dažą, įvertinant tai, kad akriliniai dažai džiūdami tamsėja...Vadinasi, tapant reikia spalvą dar labiau šviesinti. Kad reikia darkart dažyti, rodo ir persišviečiantys karpyto paveikslėlio kraštai. O kodėl jie persimato? Dažai skiesti vandeniu? Akrilui to daryti nereikia. Be to, tokiais atvejais mažiausiai dviem sluoksniais pavyks gerai padengti. Antras sluoksnis-tik ant gerai išdžiovinto pirmojo. Taigi, tapome nuo gėlių link laisvos fono vietos, kuri gali turėti jau ir kitokių atspalvių, tačiau iki jų bus gražus perėjimas. O ir nuo gėlių pradedama ne kokia griežta linija, o, geriausia, tapšnojant teptuku "išplaukiančiai". Bet pradžia-tokia spalva, kokia yra prie gėlių. Jei tokia neišgaunama, tai...neišgaunama...Reikia tol maišyti, kol bus puikiai. Tik taip. O pertapyti, perdažyti, keisti spalvą galima kiek norima kartų, jokių problemų. Tarkim, sugalvotume apie gėles pakeisti spalvą...Kad ir mėlynai...Jokių problemų, bet tapyta turėtų būti taip, kad senosios fono spalvos neliktų nė grūdo. supratau, bandysiu taisyti padeti QUOTE(RIMGAILĖ @ 2011 11 20, 00:44) Klausimas tame, kur gauti skaidraus persisvieciancio sendinancio lako didesnemis talpomis, bet jau po 1 L, nes man reiks padengti mazdaug 3kvm ploto, tai jei pirkti tais maziukais buteliukais, kurie skirti dekupazui, tai padarymo kaina bus kosmine tai kaip supratau is nieko negavus komentaru QUOTE(RIMGAILĖ @ 2011 12 01, 20:03) tai kaip supratau is nieko negavus komentaru Specifinis užmanymas, todėl ir nėra atsakymo. Taip, dvikomponenčio didelėmis talpomis nėra (be abejonės, kažkur ant svieto didmenoj ar pan. yra...) Dvikomponenčio tikslingumo niekaip neįsivaizduoju, juolab, kad tai drėgna patalpa su temperatūrų svyravimais, taigi, sendinti dvikomponenčiu baldai gali visai "nenorėti" visąlaik gyventi vonioje... Skeldėjimo procesas gali tęstis ir toliau, tokiu būdu naujų baldų amžius gali būti neilgas. Kitas dalykas, kad tokiam plotui gražiai ir lygiai padengti sendinimo lakus reikia nemenkos patirties, taigi...žiūrėkim kaip norim, abejotinas pasirinkimas. Jei jau norima palikti natūralų medį, tai beicuočiau vienareikšmiškai. O beicu galima labai labai daug ką padaryti. Galima beicuoti keletu spalvų, galima beicuoti, pasitelkiant trafaretus ir dar daug kitokių galimybių. Tiek pamąstymų...
labas rytas
QUOTE(Rudeniukes @ 2011 12 02, 10:02) labas rytas perfetto? Lakuojant pasitaisys
Prieš lakuojant, dar patrint, prispaust, nes po kiekvienu atsilupusiu žvyneliu yra lipnus paviršius.
Ir, kaip teisingai patarta, lakuot.
Laba diena, gal galite pasakyti, kaip nuimti dvikomponenti laka, nes per daug pritepiau ir labai giliai suskilo, kai kur atsilupo... Ir dar kai kur uztepiau porporina, tai ji issitepliojo visur... Vienu zodziu noreciau viska niumti ir padaryti is naujo. Prasau patarimo. Aciu.
Gal esante išbandžiusios voratinklio dvikomponentį ? Gal turite pv kaip atrodo realybėje ant paviršiaus? Ačiū
QUOTE(tabeliukas @ 2011 11 25, 16:08) va kaip atrodo mano dezute su siuo paveiksleliu taip pat dariau dezute- servetelems, ir teko spresti ta pati klausima. as stengiausi neuzleisti vieno krastelio ant kito, o jei jau taip atsitiko, tai pasviesinti pirmiausiai tas vietas baltais dazais, vos vos prilieciant ir dar greitai patrinant pirstu. poto jau maisiau panasios spalvos rausvus dazus. va kas gavosi. tik cia dar nepabaigtas darbelis. ![]() ![]() QUOTE(Dianele100 @ 2011 12 03, 15:43) Laba diena, gal galite pasakyti, kaip nuimti dvikomponenti laka, nes per daug pritepiau ir labai giliai suskilo, kai kur atsilupo... Ir dar kai kur uztepiau porporina, tai ji issitepliojo visur... Vienu zodziu noreciau viska niumti ir padaryti is naujo. Prasau patarimo. Aciu. Koks lakas? Kodėl per storai tepta? Kodėl visas paviršius išsitepė porporina? Manau, tik šiuos klausimus išsiaiškinus, verta nuiminėti. Šiuo atveju ne nuėmime esmė, o žinojime, kas ne taip ir kaip reiktų. Jei yra noras, aiškinkimės QUOTE(bite @ 2011 12 04, 16:30) Koks lakas? Kodėl per storai tepta? Kodėl visas paviršius išsitepė porporina? Manau, tik šiuos klausimus išsiaiškinus, verta nuiminėti. Šiuo atveju ne nuėmime esmė, o žinojime, kas ne taip ir kaip reiktų. Jei yra noras, aiškinkimės Lakas perfeto. Uztepiau plonu sluoksniu, tai labai negraziai smulkiai suskeldejo, tai tada tepiau negailedama, taip storai, tai gavosi labai dideli itrukimai. O pradejau tepti porporina, tai visi sonai issitepe, gavosi, kaip murzina. Tada nusipirkau tokia kaip kosele porporina (ar kaip ji vadinasi, nerandau dabar po ranka), tai dar labiau issipurvino. Tai noriu visa ta laka nuimti ir kita uzdeti, tik nzn kaip. Bandziau su svitriniu, tai cia bus labai ilgai ir nuobodziai. Tai galvoju, kazkoks turi buti dar budas nuimtai ta laka. Aciu
Šiaip atsakymus žinojau...
Dėl to ir kalbinu apie priežastis, kad nuėmimas yra didžiulis darbas, todėl verta analizuoti klaidas, bandyti ant kitų paviršių ir dekoruoti užtikrintai. Kodėl išsitepė porporina? Ogi todėl, kad antruoju sendinamojo lako komponentu ne visur padengtas pirmasis. Visi tie ploteliai, kur taip nutiko, ir "pagavo" porporiną savo lipnumu. Patina, be abejonės, užvėlė visą paviršių. Jos perteklių reikia nuvalyti specialiu vašku arba aliejumi. Dėl lako tepimo plonai arba "negailint"...Juk visada yra tarpinis variantas. Rankelę "atmušti" reikia ant bandomųjų paviršių. Dėl nuėmimo...Paprasta nebus. Tik nuėmimo būdu Todėl ir kalbinu ruoštis kitam darbui, kuris pavyktų idealiai Kantrybės ir sėkmės QUOTE(vilze @ 2011 12 04, 15:22) su siuo paveiksleliu taip pat dariau dezute- servetelems, ir teko spresti ta pati klausima. as stengiausi neuzleisti vieno krastelio ant kito, o jei jau taip atsitiko, tai pasviesinti pirmiausiai tas vietas baltais dazais, vos vos prilieciant ir dar greitai patrinant pirstu. poto jau maisiau panasios spalvos rausvus dazus. va kas gavosi. tik cia dar nepabaigtas darbelis. ![]() ![]() labai aciu jums uz patarimus, reikes pabandyti QUOTE(bite @ 2011 12 02, 01:53) Specifinis užmanymas, todėl ir nėra atsakymo. Taip, dvikomponenčio didelėmis talpomis nėra (be abejonės, kažkur ant svieto didmenoj ar pan. yra...) Dvikomponenčio tikslingumo niekaip neįsivaizduoju, juolab, kad tai drėgna patalpa su temperatūrų svyravimais, taigi, sendinti dvikomponenčiu baldai gali visai "nenorėti" visąlaik gyventi vonioje... Skeldėjimo procesas gali tęstis ir toliau, tokiu būdu naujų baldų amžius gali būti neilgas. Kitas dalykas, kad tokiam plotui gražiai ir lygiai padengti sendinimo lakus reikia nemenkos patirties, taigi...žiūrėkim kaip norim, abejotinas pasirinkimas. Jei jau norima palikti natūralų medį, tai beicuočiau vienareikšmiškai. O beicu galima labai labai daug ką padaryti. Galima beicuoti keletu spalvų, galima beicuoti, pasitelkiant trafaretus ir dar daug kitokių galimybių. Tiek pamąstymų... aciu uz ats tai, kai turi vyra tingini taip ir gaunasi... na as jau nemazai sia tema pasidomejau, tai dar neatsisakiau minties |