Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: gobelenas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2
runcė
labai patiko austi paveiksliukai, universalus taikymas interjere, ir originali dovanėlė. gal kas audžiat, pasidalinkit patirtimi.
Kamaniuke
Kažkada audžiau, kai mokiausi, dabar jau seniai nieko nebedarau. Bet šiaip smagus užsiėmimas, man patikdavo biggrin.gif
radasta_
Labai norėčiau išmokti šio meno 4u.gif
Migele
As irgi kazkada audziau, netgi parodoj darbelis buvo. Smagu butu jei kas primintu kaip tai daroma biggrin.gif
runcė
Na nejaugi nė viena iš mamų neaudžia? Aš jau vadovėlius susiradau, rėmą padarė. pradėsiu, jei pasiseks, pasidalinsiu patirtimi
Migele
O vadovėlis, lietuviu kalba? kur pirkai?
runcė
Susirinkau iš "Kraitės" ir senų buities darbų vadovėlių. pabandysiu darbe nuskenuot, galėsiu persiųsti smile.gif smile.gif
Migele
Persiusk, kai tik galesi 4u.gif
LYLY
Va merginos kaip reikia austi biggrin.gif
user posted image
Ant rėmo susikali vinukus dviem -trim eilėm viršuje ir apačioje , po to užmeti siūlus lininius ar medvilninius tvirtus gerai įtempiant ir kas antrą atskiriant užmetant ant liniuotės ,kuri yra įdėta per vidurį , kad lengviau praskirti būtų. Tada paiimat šeivutę prisuktą siūlų. pradžioje užaudžiat kartono juostelėm, tada tik kišat šeivutę prakišinėjat kas antrą siūlą, į vieną pusią kai einant tai pakeliat kur virš liniuotės, į kitą pusę einant ,tai pakeliat tuos siūlus kur po liniuotę ir taip kaišote biggrin.gif
*Agni*
QUOTE(runcė @ 2006 02 10, 21:27)
Na nejaugi nė viena iš mamų neaudžia? Aš jau vadovėlius susiradau, rėmą padarė. pradėsiu, jei pasiseks, pasidalinsiu patirtimi
*

as taip pat bandau austi bigsmile.gif tik as neturiu remelio su viniukais
as ant kardono prisitaisiau mirksiukas.gif
bandziau apvaliai austi (ant apvalaus kardono) garzu paposaslar sage pasidariau.
Negaliu tik parodyti nes dar man negalima ikelti verysad.gif o kaip kitaip man ikelti verysad.gif nezinai....
dar toki paveiklsa nei maza nei dideli nusiaudziau is audinio juosteliu ax.gif
ax.gif na cia reik pamatyt
o kad man kas pagelbetu del idejimo darbeliu unsure.gif
svajoklis
As tai visas savo darbu nuotraukas idedu i
http://www.foto.lt/lt.php o paskui tik linka idedu i foruma.
buratino
sveikos. ir as labai noreciau ismokti audimo meno. labai noretusi , kad kas labiau isrutuliuotu sia tema
svajoklis
Man ir labai idomu,tik visos patyliukais daro ir papasakoti nenori.
runcė
QUOTE(svajoklis @ 2006 02 21, 23:49)
Man ir labai idomu,tik visos patyliukais daro ir papasakoti nenori.
*

pradėjau du darbus- vieną tradicinį, kitąant apvalaus rėmo, bet gerais norais ir pragaras grįstas- nebeturiu laiko. principas iš tiesų paprastas:
pasidarius rėmelį susikali vinukus kas 3-5 mm (priklauso nuosiūlų storio). imi stiprų siūlą ir ant vinukų užmeti metmenis. pradžia yra, po to pieši projektą, ką nori nusiausti ir pradedi...
dabar negaliu nieko skenuoti, galiu tik surašyti literatūą, nes internete kažkaip neatradau konkrečios eigos. kitą savaitėlę jau veiks skeneris, tada bandysiu patalpinti. visoms sėkmės : biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
svajoklis
Lauksim tongue.gif
Ba ir as po interneta narsau,ber tik jau padarytus randu ir tiek.
Leonidas Iljičius
siulau nueit y mazvydo biblioteka ten tikrai turetu buti knyga Ausk sesele drobeles ten viskas pritaikyta austi kaimishkommis staklemis bet viska galima daryti ir ant remelio kaip LYLY kalbejo ji pati principa pasake tik nei karto neaudusioms sunkoka tai ysivaizduot. visi audimo rashtai sujungimai gali buti pritaikyti ir gobelene jei rasite shia knyga. nes ash paveiksleliu deje ykelt negaliu bet tos kurios audziat ant remeliu galit pradziai kad pagaut principa pazaist pvz du siulus pakelet virs siulo kuriuo ataudziat tris nuleidziat po siulu kuriuo ataudziat taip paaudusios bent puse cm pamatysit rashta ir taip visi rashtai daromi jais galima zaist priklauso kiek siulu pakelet kiek nuleidziat panashiu principu audzia textilininke Oržekauskiene ir Jakubauskas .....

editam
Sveikos
kažkada esu audusi gobeleną - na bet dabar neatsimenu blush2.gif (niekad nebūčiau patikėjusi kad taip gali atsitikti) blush2.gif - klausimas būtų - gal kas už pinigėlius gali priminti Vilniuje. Daug laiko tikrai neatimčiau, nes pagrindinį principą žinau.

Ir dar vienas klausimas, nors čia ne visai tokia tema, gal kuri mokate austi ant tikrų staklių. Moku austi ir ant rėmelio rinktines ir vytines ir pintines bet labai noriu išmokti tikrojo audimo.
Kažkada vaikystėje teko būti darbo ir poilsio stovykloje - ten net juostą nusiaudžiau, bet nei kaip siūlus mesti, nei kaip suvarstyti į stakles - mums tada nieko neparodė, o ir austi tik tiek - "spausk čia, o dabar čia". Taigi darbštuolės - gal dar tuo užsiimat ar turit pažįstamų audžiančių Vilniuje? Būčiau dėkinga už betkokią pagalbą. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Leonidas Iljičius
QUOTE(editam @ 2006 05 06, 07:37)
Sveikos
kažkada esu audusi gobeleną - na bet dabar neatsimenu  blush2.gif (niekad nebūčiau patikėjusi kad taip gali atsitikti)  blush2.gif - klausimas būtų - gal kas už pinigėlius gali priminti Vilniuje. Daug laiko tikrai neatimčiau, nes pagrindinį principą žinau.

Ir dar vienas klausimas, nors čia ne visai tokia tema, gal kuri mokate austi ant tikrų staklių. Moku austi ir ant rėmelio rinktines ir vytines ir pintines bet labai noriu išmokti tikrojo audimo.
Kažkada vaikystėje teko būti darbo ir poilsio stovykloje - ten net juostą nusiaudžiau, bet nei kaip siūlus mesti, nei kaip suvarstyti į stakles - mums tada nieko neparodė, o ir austi tik tiek - "spausk čia, o dabar čia". Taigi darbštuolės - gal dar tuo užsiimat ar turit pažįstamų audžiančių Vilniuje? Būčiau dėkinga už betkokią pagalbą.  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

ash moku austi ant kaimishku stakliu taip pat paskaichiuot kiek reikia siulu metimui uzsimest ir susivert y stakles, bet norint ka nors rodyti tai reikia stakles tvarkingas tureti (kad netruktu jokiu detaliu) tureti mano deja kaime puna ir sheip nuo verimo budo priklauso ir rashtas ir nuo pakoju numynimo kombinacijos zodziu jei pati turi stakles galiu kada laisvo laiko turedama parodyti bet jei neturi ish principo daug staklems skirtu rashtu gali ishaust ir ant remo tik kad darbo daugiau smile.gif
editam
staklių liekanos yra, bet bijau nelabai ko vertos ir ne visos dalys gal net likusios. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Leonidas Iljičius
niu tada tas pats kas stakliu ir neturi ausk ant remo tiek kad staklese kai kuriuos siulus pakeliam pakoju pagalba tai tu pakelsi rankomis ir viskas tongue.gif
žiuželis
norėčiau ir aš jūsų pagalbos prašyt. verčiu tokį tekstą apie XI a. audinio rekonstrukciją, o apie technologiją nelabai nusimanau. Kaip išversti žodį "tablet"="lentelė"?. Va dalis iš mano kraupaus vertimo:

"Kad išgauti šį rašta, į kiekvieną "lentelę" turi būti įverti keturi, dviejų spalvų siūlai. Į I ir II juostos "lenteles" buvo veriami 2 vilnoniai ir 2 sidabriniai siūlai. Vienoje "lentelėje" abiejuose rašto pusėse buvo įverti 4 šilkiniai siūlai."

pasimetus visai jau
LYLY
QUOTE(kelyje @ 2006 05 10, 13:27)
norėčiau ir aš jūsų pagalbos prašyt. verčiu tokį tekstą apie XI a. audinio rekonstrukciją, o apie technologiją nelabai nusimanau.  Kaip išversti žodį "tablet"="lentelė"?. Va dalis iš mano kraupaus vertimo:

"Kad išgauti šį rašta, į kiekvieną "lentelę" turi būti įverti keturi, dviejų spalvų siūlai. Į I ir II juostos "lenteles" buvo veriami 2 vilnoniai ir 2 sidabriniai siūlai. Vienoje "lentelėje"  abiejuose rašto pusėse buvo įverti 4 šilkiniai siūlai."

pasimetus visai jau
*

Rašyk korta biggrin.gif
O jai kas norės galiu ant rėmų pamokyti ir tikrai nemokamai biggrin.gif , o ant staklių neišeis ,nors ir turiu pilnas, bet nėra kur statyti doh.gif
Leonidas Iljičius
QUOTE(LYLY @ 2006 05 10, 13:02)
Rašyk korta biggrin.gif
O jai kas norės galiu ant rėmų pamokyti ir tikrai nemokamai  biggrin.gif  , o ant staklių neišeis ,nors ir turiu pilnas, bet nėra kur statyti  doh.gif
*

he he pasiilgai audimo o ash galvojau kad po savo diplominio daugiau i gobelenu puse net paziuret nenoresi biggrin.gif lenkiu savo zila galvele priesh tavo kantrybe 4u.gif
*Vilma*
sveikos 4u.gif jei iskils kokie klausimai, tai klauskit. audziu gobelenus, juostas: vytines, austines, pintines ir t.t. patirties nemazai turiu galiu pasidalinti biggrin.gif
Leonidas Iljičius
hi hi hi mokanchiu yra daug o vat norinchiu mokytis nera hi hi hi biggrin.gif
nes
O aš visai netikėtai pramokau austi, nes padėjau sesei su diplominiu. Va! blush2.gif
svajoklis
Na norinciu mokintis tikrai yra.
As labai noriu.Esu vaikystej audusi ant knygos tik juostele 3spalvy ,be rarstu.
Tad dabar noriu pramoks paveiksliuka paprasta koki isausti.Tad nuo ko pradet?Kokiu madziagu reikia,ir tt.
Runciuke
Svajojau kažkada stoti į tekstilę, tačiau likimas taip lėmė...bet noras nedingo iki šiol, tiksliau kai vaikai paaugo, atgimė noras ir velti, ir austi...svajoju išmokti austi staklėmis, tačiau dar neturiu nei staklių, nei vietos joms. Noriu paklausti, gal kuri patartumėt, kaip tas stakles įsigyti, juk yra jų įvairiausių, ir tik juostoms skirtų, ir didesnių, ir mažesnių...į ką reikia labiausiai atkreipti dėmesį ieškant ?
Runciuke
Nors atsakymų nėra, per tą laiką kilo daugiau klausimų, tikiuosi, kas nors atsilieps...
Ar įmanoma austi namuose ? Neseniai mačiau programuojamas (su kortomis) juostų audimo stakles, tai jos siaubingai trankosi (mat yra metalinių sunkių detalių). kažin kaip yra su kitomis staklėmis ? Draugė pasiūlė pirkti senovines medines stakles, tačiau aš nežinau, ar galėsiu viską su jomis austi (ar ir juostas, audinius, kilimus ???)
Papasakokit man, tokiai žaliai, patarkit kokių staklių ieškoti - aš labai užsidegiau ir netveriu noru daugiau sužinoti ir išmokti........
svajoklis
Na as nelabai ka nusimanau apie tas stakles,esu megeja.Tad nusipirkau vaikiskas medines staklytes ir audziam abi su dukra.Juosta iseina iki 40cm plocio o man to ir uztenka.
Runciuke
O kokios tai staklytės ir kur pirkai ? Ar įmanoma "tikrą" lietuvišką juostą nuausti ?
svajoklis
Zaislu parduotuvese tokiu galima nusipirkti.Manau kad ir Lietuvoje tokiu jau yra.(As Norvegijoj gyvenu).Gali manau visokias juostas austi,nes dabar audziu gobelena is 7 spalvu.
Leonidas Iljičius
QUOTE(Runciuke @ 2006 08 29, 11:46)
Svajojau kažkada stoti į tekstilę, tačiau likimas taip lėmė...bet noras nedingo iki šiol, tiksliau kai vaikai paaugo, atgimė noras ir velti, ir austi...svajoju išmokti austi staklėmis, tačiau dar neturiu nei staklių, nei vietos joms. Noriu paklausti, gal kuri patartumėt, kaip tas stakles įsigyti, juk yra jų įvairiausių, ir tik juostoms skirtų, ir didesnių, ir mažesnių...į ką reikia labiausiai atkreipti dėmesį ieškant ?
*

labs 4u.gif

perkant kaimiškas stakles, atkreipk dėmesį, kad nebūtų supuvusios, koks jų plotis idialus laikomas virš metro 1,10 1,15 ir būtų visos detalės, t.y du rėmai,
du sraigtai,
du dideli volai,
bent trys skersiniai,
aštuoni pakojai, bet pradžiai užtektų ir 4 blogiausiu atveju 2
muštuvai
atrodo viskas, bet galėjau ir suklyst, pas seną audėją dar būtų ir šaudyklių, šeivų ir ratelis siūlams prisisukt ir mestuvai, skietas be jo net nepaausi

žodžiu jei niekada nesi audus reikėtų susirast žmogų, kuris parodytų kaip pasidaryti metimą, nytis, apsiskaičiuoti audinio plotį, užtaisyti stakles, pasirišt pakojus, nes nuo jų parišimo ir numynimo priklauso audinio raštas ir žinoma parodyt pagrindinius pynimo raštus ir taip sakant psio. Ieškok kaimuose, dar būna užsilikę arba prašyk kokio seno staliaus, kuris tau jas padarytų, bet kiek tai kainuotų nežinau, o audimo garsas priklausys nuo to kaip stipriai muši muštuvais lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Runciuke
Labai didelis ačiū.
O jei įsigysiu, gal pavyks kurią prisikviesti pamokyti ???
svajoklis
Pamenu,kad Lily buvo sakiusi,kad jei kas gales padeti.Tad pamegink su ja sususiekti.
Runciuke
Pamėginsiu susisiekti, kai tik stakles įsigysiu... Mano draugė nusipirko prieš porą metų iš kaimo močiutės gero stovio stakles, tai kadangi neturi kur statyti, tai lyg ir pažadėjo perleisti man, jeigu neapsigalvos...O žaislinių plačių staklyčių tai nemačiau pas mus - yra tik tokios "rėmas kokių 20-25 cm pločio, ant kurio kokių 15 - 20 metmenų siūlų tokiuose grioveliuose kas 1 cm".
...Mėginsiu toliau palaipsniui, žingsnis po žingsnio įgyvendinti savo svajonę.

Labai ačiū jums merginos, kad padedat ir patariat man.
irmulia

! 
Forume draudžiama:
Šiukšlinti (naudoti "SPAM'ą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ).
• rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos besaikiu šiukšlinimu).
• rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos taip pat laikomos šiukšlėmis.

Bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Prašome nekelti didelės apimties nuotraukų, nes jos užima daug vietos, kitu atveju jos bus trinamos.

Taip pat necituoti žinučių su nuotraukomis, nes besikartojančios nuotraukos užima daug vietos.
gintulex
as irgi uzsimaniau.. dabar jau braizausi remus biggrin.gif o kaip manot tiktu muiline (ar kaip ten jie vadinas) siulai audimui?
werute007
smile.gif kaip cia faina gali ismok visokiu dalyku thumbup.gif
grete
Audimui muline siūlų gal geriau nenaudoti, kadangi pasitaiko dažančių. Be to darbo savikaina gali išeiti labai brangi (jie juk siuvinėjimui skirti).
etan
Sveikos visos,
noreciau sulaukti jusu pagalbos patarimo - nesenai isigijau naujas, meistro pagamintas tradicines lietuviskas audimo stakles. taciau jose nera nyteliu ir skieto verysad.gif meistrelis sake cia i komplekta neieina... tai dabar suku galva kur galima butu isigyti skieta, ar gal imanoma kazka pritaikyti jam pasidaryt?
gal kuri esat rimtesne audeja ir galetumet nusviest situacija, kur LT tokiu priemoniu audimui ieskot.
Buciau labai dekinga smile.gif
Lachesė
sveika, ar truksta tik nytelių ar ir visų nyčių ?
nyteles daro netgi iš siūlų, kaip tik neseniai teko matyti super modernias elektronines stakles, tai nytelės ten siūlinės.
Skieta tai gal pas kokį metalo gamintoja būtų galima uzsisakyti, bet realiai tau ne vieno skieto reikės, jie buna kelių dydžių ( tarpeliai tarp dantukų skiriasi ir tai turi reikšmės audinio plotui).
Taip pat būtinai reikia siūlų paskirstytuvo, jis turi savo pavadinimą, bet nepamenu šiuo metu niekaip. Atrodo panašiai į skietą, bet turi gan didelius tarpdančius.
paskirstytuvą dar įsivaizduoju kaip pačiai susimeistrauti, bet skieto niekaip nesugalvoju....
grete
Nors nesu šios srities žinovė, pirma mintis buvo - klausti pas tą patį meistrelį. Tikriausiai jis žino, kur galima įsigyti, kas pagamintų. O gal net pats tuo už papildomą užmokestį užsiimtų? g.gif
etan
Klausiau as pas meistra - jis man sako, kad paprasyk pas bet kokia audeja , tai tau duos tu skietu ir nyteliu... bet tai kad nezinau kas cia taip jau noretu tuos skietus dalinti, jokiu tokiu audeju nepazistu, o ir kaimuose dabar nebedaug kas audzia... Todel ir ieskau kaip cia kur uzsisakyti, ar prisitaikyti ka nors.

Lachese, o siulu paskirstytuvas - tai kurioj vietoj jisai staklese buna? pries ar po nyciu? Kai apziurejau stakles, tai meistras rode tokias plonas siauras lenteles su siulu isilgai perristas, sake, kad prie ju nyteles tvirtinasi.
paieskojau internete, tai sitame puslapyje radau kaip nyteles atrodyti turetu:
http://www.camillavalleyfarm.com/weave/heddles.htm
tai jei is siulu darytis, net nezinau kaip cia tokias ispinti reiketu. gal reiktu tiesiog mazgeliais raisioti, taip isivaizduoju, tik vat kokius siulus naudoti?
O del skieto metalinio, tai gal zinai, gal kokia firma tokius dalykus daro? Buvau vakar ir senukuose -galvojau gal ka pamatysiu pritaikomo, tai panasiausiai atrode orlaidziu groteles, bet, deja, ten siek tiek kampu tos ploksteles pasuktos sad.gif
Zodziu reikia informacijos kaip reikiant pasiieskoti.
va vyras tuoj man tas stakles atves, bet matyt kol galesiu pradeti kazka austi, tai praeis nemazai dar laiko sad.gif
o Jus pacios su kokiomis staklemis audziat? kokius siulus naudojat ir ka audziat?
Runciuke
Skietus gauti yra tikra problema, niekas tikrai nedalins... be to ju yra tikrai labai ivairaus tankumo ir t.t.....
Yra Suomijoj toika.com, esu pirkus is ten ir saudykliu, ir skietu, bet tam tinklapy daugiausiai info suomiskai...bet galima susirasyt angliskai.
Suprantu, kad pradedanciai labai daug klausimu, bet i juos visus neimanoma imt ir atsakyt staiga..... As pati ilgai rankiojausi, ilgai neaisku viskas buvo, bet po to susiradau mokytoja, kur iki siol dar turiu ko mokytis ir mokytis.....
Geriausiai butu rasti audzianti zmogu su staklemis, tai butu trumpiausias kelias. As kai pradejau, tai ir knygas nagrinejau, siunciausi is amazon.com....
Kiek galesiu, tiek atsakysiu 4u.gif
etan
Tuomet klausiu po truputi 4u.gif
kokie siulai (jei nyteles staklese yra is virvuciu padarytos) yra panaudotos tavo staklese, runcike? mane domina ar tai yra lininis, ar medvilninis, ar kitoks siulas -svelnesnis?
Lachesė
labukas dar karta ,
va pacituosiu labai protingą tekstą , ir radau tą stebuklingą paskirstytuvo pavadinimą -RYKUMAS.
tekstas paimtas is labai labai gero straipsnio , kaip supratau čia diplominio darbo dalis http://www.mokslai.lt/referatai/diplominis...-puslapis1.html

Toje pusėje metimo nuo kurios pradėsime riesti metimą – per vieną žiočių pusę reikia prakišti balaną, o per kitą virvelę, kurią reikia pririšti prie balanos. Tą balaną pririšti prie staklių metimo surietimo veleno lygiagrečiai ir taip, kad riečiant metimą suktųsi į reikiamą pusę, kad fiksuotųsi.
Prie staklių pririšti rykumą – taip, kad nejudėtų. Jis per viršų atidaromas. Per jo viršų permetamas metimas. Rykume tarpeliai maždaug vieno centimetro pločio. Metmenų siūlus į tarpelius reikia sudėlioti taip, kad gautume tokį plotį kokio bus mūsų išaustas audinys. Jeigu neįmanoma tiksliai apskaičiuoti – tai geriau tegul išeina platesnis už norimo audinio plotį, bet tik ne siauresnis. Išdalinus visus metmenis, svarbu nepamiršti uždaryti rykumo. Ir perrišti rykumą, kad jis neatsidarytų. Dabar galime praardyti metimo kasą ir laikyti ištempus prieš stakles maždaug ties viduriu. Nes kitaip blogai susiries metimas – bus vienam šone labiau įtempti metmenys, kitam laisvesni. Kai metmenys ištempti juos reikia pratampyti, kad neliktų kilpų ar laisvesnių siūlų. Riečiant metimą, kai jau pratampyti siūlai, būtina metimą riesti ant laikraščio ar popieriaus, kad nesusipintų metmenys tarpusavy.
Jeigu metimas labai ilgas iš karto viso nesuriesime. Pavyzdžiui , jeigu metimas devyni metrai, tai metimą suriesime per tris kartus. Surietus visą metimą reikia prakišti dvi balanas – vieną per vienas žiotis, kitą per kitas žiotis ir per viršų perrišti virvelėmis, kad neišbyrėtų žiotys. Tada pratampyti metmenis taip, kad žiotys atsidurtų toliausiai nuo audėjos: arčiau metmenų surietimo veleno. Tik nepamiršti nuimti nuo staklių rykumą. Pratampius metmenis juos prakirpti ir surišti taip, kad būtų galima lengvai atrišti.
Kai metmenys prakirpti, jie paruošti suvėrimui į nytis.

netgi wikipedijoj yra nuotraykytė su siūlinėm nytelem
http://lt.wikipedia.org/wiki/Vaizdas:Gotla...mannhaus_07.jpg
, kiek teko matyti jos yra iš labai įvairių siūlų ir tikrai puikiai veikia, ne ka prasciau už metalines, tik kilputes reikai vienodai suristi, tai gali buti ir linines ir tokios is virveliu, seniuose esu sodo skyriuje tinkamu macius, dar teko matyti tokį kažkuo inpregnuotą siūlą, labai kietas, kažkas panašaus į žilką, bet sakė tokių negamina, tačiau tikrai yra iš ir taip iš ko rinktis.
Kur patarčiau nueiti, tai Vilniuje į Jūratės manufaktūra, ten netgi mačiau visas stakles už 2000 parduoda,tai gal ir trūkstamų detalių turės.
etan
Aciu lachese smile.gif
paaiskejo nemazai del to rykumo smile.gif Viena audeja man sake, kad siulines vyteles yra netgi geriau uz metalines, nes nebruzina siulu, metmenu ta prasme. tiesiog vat kaip buna - kol ziuri i stakles dirbancias, atrodo viska atsiminsi, bet kai sedi namuose ir nusprendi - siandien gal reikia pradeti bandyti nyteles susiraisioti, tai supranti, kad nebeatsimeni, is kokiu siulu jos visgi buvo suristos... doh.gif
aciu darkart uz info 4u.gif
Runciuke
Pas mane nyteles sintetines fabrikines jau gatavos , bet senose staklese linines yra. O susiristi jas reikia tokio irenginio pagalba i lenta sukalamos dideles vinutes tam tikrais atstumais ir risamos nyteles, kad gautusi visos vienodos. Cia yra panasus irenginys http://toika.fi/toikatori/index.php?cPath=33 . Toliau, tokios kaip sukos, panasios i skieta tik retos - tai reistuvai, kurie reikalingi tik darant metima, o audziant nebe.
etan
Sveikos audejeles smile.gif
pasigirsiu - vakar pasidariau apie 50 nyteliu cool.gif reiks turbut dar antra tiek suristi, bet malonu jau smile.gif ant tokio kaip runciuke idejo nuoroda irenginelio, kurio prisiprasiau tevuko, kad pagamintu, visai greitai jos risasi smile.gif tevas zadejo sumeistrauti ir skieta. tai va laukiu kada ji turesiu, ir tada jau kaip suprantu prasides sudetingiausioji dalis - metmenu metimas...
Cia idedu nuoroda nemokamu knygu. pasirode visai vertingos, tai norisi geriu pasidalinti http://www.leclerclooms.com/book/warp&weave.htm
http://www.leclerclooms.com/book/IWEAVEYOUWEAVE2.htm
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.