mamytes labai prasau padekite. noriu pagaminti troskini su kiaulienos farsu. tik nezinau kaip ji daryti. tik zinau kad noriu su bulvem ir morkom. gal galite pasidalinti patarimais? aciu
Aš tai bulves supjaustyčiau kubeliais ir virčiau. Kai bulvės pusiau išvire būtų, tuomet dėčiau pjaustytas ir su šlakeliu aliejaus apkepintas morkas, apkepintą faršą... Na gal dar svogūna, prieskoniu pagal skonį ir nuotaiką... Ir viską patroškinčiau šiek tiek
Pakepint farsa su darzovem (morkom,paprikom pomidorais).Kai apkeps-sudeti isvirtas bulves,kelis saukstus pomidoru padazo.Ismaisyti viska ir valgyti
truputi modifikuotas nei prasoma receptas: i puoda sluoksniuoti bulves, morkas, sviezius kopustus, desreles (cia galima farso rutuliuku padaryti), prieskonius ir uzpilti puse likusio turio vandeniu (jei norim skystesnio troskinio, vandens daugiau). vietoj vandens galima sultini, jei yra, pilti. Troskinasi apie pusvalandi. po to idedam kelis saukstus pomidoru padazo ir skanaus. man vis netyciai iseina toks cili variantas, bet skanu!
QUOTE(Aistutia21 @ 2010 12 07, 15:03) mamytes labai prasau padekite. noriu pagaminti troskini su kiaulienos farsu. tik nezinau kaip ji daryti. tik zinau kad noriu su bulvem ir morkom. gal galite pasidalinti patarimais? aciu Aistytutia21, bulves supjaustome drauge su morkomis,užpilame nedideliu kiekiu vandens ir verdame ant nedidelės kaitros. Tuo metu ant sviesto pakepiname susmulkintą svogūną iš faršo galime padaryti nedidelius kukuliukus juos apkepame drauge su svogūnais,pabarstome prieskoniais,kokius mėgstame. O,bulvės jau bebaigę išvirti atsargiai sudedame faršo kukulaičiussusvogūniukais,ir užpilame grietinėle patroškiname. Troškinukas nuostabaus skonio ,skonį priduoda sviestassu keptais svogūnais ir grietinėlė.
Mūsų šeimos mėgstamiausias troškinys - apkepinu faršą su prieskoniais, įtarkuotu svogūnu ir pomidorų padažu..Tada dideliam puode sluoksnuoju kubeliais supjaustytas bulves, pjaustytą kopūstą, tarkuotas morkas, faršą..Užpilu vandeniu su druska ir pipiriukais, ir troškinu..
Aš pasiūlysiu tokį troškinį, mums jis labai patinka. Į puodo dugną dėti tiek svogūno, kad užsiklotų visas dugnas. Tada sluoksniais dėti kubeliais pjaustytas bulves, pakeptus mažus kotletukus. Keptuvėje pakepti griežinėliais pjaustytas morkas, susmulkintą papriką, šaldytus žirnelius, kai daržoves suminkštės, dėti pomidorų padažo ir vieną, kubeliais pjaustytą raugintą agurką, dar šiek tiek patroškinti. Visą šią masę dėti ant kotletukų sluoksnio, pilti vandens, dėti priekonius ir troškinti. Skanaus
QUOTE(Cansado @ 2010 12 28, 15:02) Mūsų šeimos mėgstamiausias troškinys - apkepinu faršą su prieskoniais, įtarkuotu svogūnu ir pomidorų padažu..Tada dideliam puode sluoksnuoju kubeliais supjaustytas bulves, pjaustytą kopūstą, tarkuotas morkas, faršą..Užpilu vandeniu su druska ir pipiriukais, ir troškinu.. Lygiai taip pat ir aš, tik aš bekopūsto. Ir bulves stambiau nei kubeliais. Irgi skanu
as dazniausiai toki troskini darau vienkartiniuose folijos indeliuose,arba jei neturit i stiklini arba molini troskinimo inda !!
ant dugno dedu paprieskoniauta farsa,sekantis sluoksnis - pakepintos morkytes su vogunu,tada dedu majoneza sumaisyta su kecupu ir paskleidziu kad uzdengtu visas morkas su svogunu,tada zalias bulves sutarkuoju per burokine tarka ir sumaisau su grietinele arba grietine bei bulviu prieskoniais arba vegeta,dedam ant ant virsau ir i oraite uzdengus kad gerai issitroskintu,kai baigia issitroskinti ant virsaus tarkuoju surio ir kepam orkaitej atidengta kol suris graziais apskrus labiausiai tinka folijos indeliai nes kaip tik buna kiekvienam ideali porcija skanaus !
Į puodą dedu pjaustytas daržoves (galima sluoksniuoti, galima viską sumaišyti): bulves, morkas, baklažaną, paprikas, pievagrybius, faršo rutuliukus ir vėl daržovių. Užpilu vandeniu ir troškinu. Pabaigoje galima uždėti gabalėlį sviesto arba įdėti kepito svogūno, apibarstyti žalumynais.
dauguma receptų panašūs, bet aš darau taip:
atskirai keptuvėje iškepu bulves (galima ir virti, taip dar skaniau), atskirai apkepu faršą, jį dažniausiai maišydama su pomidorų padažu. Kai bulvės ir faršas jau beveik "gatavi", tada viską dedu į didelę keptuvę, pridedu morkų, svogūnų, jeigu mėgstate, tinka ir paprikos, taip pat dedu sviesto, šiek tiek vandens drėgmei palaikyti. Galiausiai pabaigai dar užtarkuoju lydyto sūrio skanaus |