Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Buitinės ir nebuitinės technikos gedimai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > 100 ir 1 patarimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
*Jolanta*
Meistrelio dar nekvieciau,kai issiaiskinau is kur lasa doh.gif Vyras isarde beveik visa masina stebedamas is kur lasa blink.gif o pasirodo bereikalo,nes kazkaip prakiuro prie dureliu tas guminis ziedas.Itariu,kad kazkas astrus prapjove,gal kokia sagtis kazkaip uzkliude.Jums taip nebuvo?Ar galima namie uzklijuot ta itrukima g.gif wink.gif Nu pliam pries 2 men baigesi garantinis.O gal reik meistriuka kviest g.gif
Man sia vasara Elekroliuksai eme streikuot visu pirma garu surinkejas pastebejau nebetrauk ,saldytuvas pradejo kaip traktorius dirbt,dabar skalbianke ohmy.gif -nieko gero...
Bekasė
calgono nereikia naudoti.
Kuzia
QUOTE (Silvute @ 2004 08 03, 08:50)

Kodel? blink.gif blink.gif
Daisy
buvo ir man, skalbianke plauna ir matau kaip vanduo link manes bega laugh.gif
nu sakes greit isjungiau iskvieciau meistrus o pasirodo prakiuro sifonas, kur vanduo nubega ir skalbianke thumbup.gif veikia, o vandeni sifonas leidzia wink.gif
tai gerai, kad namie buvau, buciau kaimynus uzsemus blink.gif
*Jolanta*
QUOTE (Silvute @ 2004 08 03, 07:50)

Mano uosvienei meistrelis sake,kad tas liaupsinamas Calgonas ir suede sk.masina...Sako,geriau jo nenaudot, na nebent reeeetais atvejais jei laaaaaabai kietas su rudimis vanduo...

P.s. As tai jo ir nenaudojau,nes vanduo normos ribose...O tas plysiukas mazdaug 5mm. ilgio,o zalos gali pridaryti,gali uzlaseti ant variklio,siaip tai jau lasa ant jo,bet ten siokia tokia apsauga uzdeta,bet tokia nerimta.

O jums nera "trenke"norint issimt skalbinius?Man jau kelis sykius,kad dave doh.gif o tiek siule Elektroliuks-liuks wink.gif baigiu pradeti nusivilti sad.gif As jau bijau tos masinos,reik meistelio ieskot.Skambinau siandien garantiniame nurodytais telefonais tai sako Elektoliuks meistrelis labai uzimtas(matyt ne man vienai viskas genda:)reiks palaukt 2 savaites blink.gif Turint 2 murzius sitos 2 savaites be skalbiankes katastrofa ohmy.gif O belikoki meistra kazkaip nesiryztu,sako buna po taisymo ,dar labiau isderina ,kad praaaaaadeda viskas kas tik imanoma gesti,geriau jau nauja pirkt.Nervs ima nerealiai.

Ar bandyt klijuot?O su kuo kazin ,juk ten slaps-atkibs.kokie yra atsparus dregmei klijai?Zinot?Ne?
*Jolanta*
QUOTE (DAISY @ 2004 08 03, 10:51)
buvo ir man, skalbianke plauna ir matau kaip vanduo link manes bega laugh.gif
nu sakes greit isjungiau iskvieciau meistrus o pasirodo prakiuro sifonas, kur vanduo nubega ir skalbianke thumbup.gif veikia, o vandeni sifonas leidzia wink.gif
tai gerai, kad namie buvau, buciau kaimynus uzsemus blink.gif

Mano draugelei Klaipedoje panasiai buvo,tik beda ji tuo metu su vaikeliu lauke vaiksciojo(ir as daznai viena skalbianke besidarbuojancia namie palieku unsure.gif )Ir isivaizduokite ji grizta namo,o laiptineje kazkoks chaosas,visi saukia,putojasi,neaisku kas darosi. ohmy.gif Akimirksniu suprato,prisimine,kad neidejo i vonia na ta ispilimui skirta slangele,na jie patys pasijunge masina,tai kitaip nesumontavo.Bet baisiausia tai,kad apliejo kaimynus nuo 5 iki 2 auksto,visiems reikejo daryt remontus doh.gif doh.gif doh.gif As tai daznai prisimenu,bet vistiek nors su baime, bet palieku skalbianke beskalbiancia g.gif ,o nereiketu taip wink.gif
lengvute
O mūsų skalbiankei seniai baigės galiojimas, o vakar vyras įdėjo skalbinius, atrodo, išskalbė, o durelių niekaip nebeatidarom blink.gif , ką daryt mad.gif ???
Kokius meistrus kviest, gal kas parašytų kokių telefonų?
nere
Aš dariau paprastai - paskambinau i Topo centro parduotuvę, kuri prekiauja buitine technika, ir išsikviečiau jų meistrą. smile.gif
renax
Kad yra tos gumos atskirai pirkt . Maniskis keite guolius masinoje ir salnika sake gumos irgi parduodamos .Tuom ir gerai pirmas aukstas nieko neapipilsi smile.gif
Ingaaa
QUOTE (Jolanta26 @ 2004 08 03, 09:01)
O jums nera "trenke"norint issimt skalbinius?Man jau kelis sykius,kad dave doh.gif o tiek siule Elektroliuks-liuks wink.gif baigiu pradeti nusivilti sad.gif As jau bijau tos masinos,reik meistelio ieskot.Skambinau siandien garantiniame nurodytais telefonais tai sako Elektoliuks meistrelis labai uzimtas(matyt ne man vienai viskas genda:)reiks palaukt 2 savaites blink.gif Turint 2 murzius sitos 2 savaites be skalbiankes katastrofa ohmy.gif O belikoki meistra kazkaip nesiryztu,sako buna po taisymo ,dar labiau isderina ,kad praaaaaadeda viskas kas tik imanoma gesti,geriau jau nauja pirkt.Nervs ima nerealiai.

Ar bandyt klijuot?O su kuo kazin ,juk ten slaps-atkibs.kokie yra atsparus dregmei klijai?Zinot?Ne?

Cia ne skalbianke kalta o izeminimo arba nera arba labai blogas, taigi kvieski geriau elektrika wink.gif
Papildyta @ [mergetime]1099220317[/mergetime]
QUOTE (Jolanta26 @ 2004 08 03, 09:01)

Cia ne skalbianke kalta o izeminimo arba nera arba labai blogas, taigi kvieski geriau elektrika wink.gif
varlyte
pas mus irgi taip buvo prakiuro guma prie dureliu ir lasedavo vanduo
keitem visa guma bet kadangi musu skalbianke jau gal kokiu 4 metu senumo tai dar reikejo laukt kol ja atvez
na ir ateiciai mesitrelis pasake kad prakiuro cia del to kad pridedam per daug skalbiniu na instrukcijoje parasyta kiek galima det pas mus maksimum galima 5kg tai daba visada sveriame rubus kad nepridet per daug
ir dar skalbianke turetu buti labai lygiai pastatyta na ta prasme ten yra apacioj tokios kojytes kur sukinejas tai vat padedi gulsciuka ir sukineji tas kojeles kad butu lygiai lygiai nes nuo to kad nelygiai stovi irgi gali buti visokiu nemalonumu

*Jolanta*
QUOTE(nere @ 2004 10 31, 08:58)
Aš dariau paprastai - paskambinau i Topo centro parduotuvę, kuri prekiauja buitine technika, ir išsikviečiau jų meistrą. smile.gif
*

Teip...as irgi dariau...bet jie siule ta pati uzsiemusi,apsikasusi darbais meistreli...kurio koordinates ir garantiniame lape buvo... unsure.gif

QUOTE(renax @ 2004 10 31, 12:26)
Kad yra tos gumos atskirai pirkt .
*

Yra...yra ... Jos kainuoja nuo 50 lt o jau pvz kaip kad man reikia Elektroliuksine 4 kartus turejo but brangeesne,,,cia specialiai kaip man 200 Lt aggressive.gif ...pasakiau,nutariau,apsisprendziau daugiau jokiu elektroliuks-liuks...nekoks ne liuks tas elektroliuks beee.gif
QUOTE(alvija @ 2004 10 31, 12:58)
Cia ne skalbianke kalta o izeminimo arba nera arba labai blogas, taigi kvieski geriau elektrika  wink.gif 
*

Skalbenke skalbenke ,cia ji kalta buvo... mirksiukas.gif
Gintuxx
Sveiki kam reikia gero ir pigaus meistro tai skambinkite siuo numeriu 8-612-69974 Sigitas. Jis tikrai geras meistras tik kalba per daug tongue.gif
lincux
"RATUNKU" cry.gif sugedo mano didzioji pagalbininke,gal kas zinot gera meistra Kaune?Skalbianka ARISTON ir tik 6metu senumo, nezinau kaip toliau gyventi cry.gif
Pieva1
QUOTE(lincux @ 2005 08 02, 23:07)
Nejaugi man nieks nenori padeti? cray.gif Gal turit ka parekomenduoti,sedziu kaip bobule prie susiskilusios geldos cry.gif  cry.gif  cry.gif
*

O kas atsitiko mašinai? Ar bandei kreiptis į garantinį servisą? Na garantinis tai aišku bus praėjęs, bet rimtas servisas apsiima mašinas remontuoti ir po jo
lincux
QUOTE(Pieva1 @ 2005 08 04, 14:16)
O kas atsitiko mašinai? Ar bandei kreiptis į garantinį servisą? Na garantinis tai aišku bus praėjęs, bet rimtas servisas apsiima mašinas remontuoti ir po jo
*

Aciu uz rupesti.Ji pas mane paklaiko,sudejau skalinius 40't. skalbti,tai sugalvojo virinti doh.gif .Pabandziau virinti,tai ta is viso apie vandens sildyma pamirso.Sedziu ir galvoju,vandens karsto nera-profilaktika cry.gif ,skalbykle pakvaiso cry.gif cry.gif ,kaip toliau gyvensiu?Rytoj busiu "Marytele" skalbejele,sildysiu vandeni,pilsiu i bliuda,skambinsiu i servisa,tikiuosi pataisys,labai jau nesinori neplanuotu islaidu verysad.gif .
Pieva1
QUOTE(lincux @ 2005 08 05, 00:04)
Aciu uz rupesti.Ji pas mane paklaiko,sudejau skalinius 40't. skalbti,tai sugalvojo virinti  doh.gif .Pabandziau virinti,tai ta is viso apie vandens sildyma pamirso.Sedziu ir galvoju,vandens karsto nera-profilaktika cry.gif ,skalbykle pakvaiso cry.gif  cry.gif ,kaip toliau gyvensiu?Rytoj busiu "Marytele" skalbejele,sildysiu vandeni,pilsiu i bliuda,skambinsiu i servisa,tikiuosi pataisys,labai jau nesinori neplanuotu islaidu  verysad.gif .
*

Jei nenaudojai nukalkinimo priemonių, galėjo kaitinimo tenas nusprogti.. Jei bus toks gedimas - tada nieko baisaus. Aišku kainuos...
lincux
QUOTE(Pieva1 @ 2005 08 05, 10:27)
Jei nenaudojai nukalkinimo priemonių, galėjo kaitinimo tenas nusprogti.. Jei bus toks gedimas - tada nieko baisaus. Aišku kainuos...
*

Naudojau!Po tokios reklamos per tv kur cia nenaudosi! verysad.gif Prastas metas mano padangeje,viskas luzta verysad.gif kraunuos tasikes,renkuos vaikelius ir maunu atostogaut.Pailsejus viskas bus kur kas paprasciau bye1.gif
Mader
ne taip seniai pastebėjau, kad kažkas pasikeitė šaldytuve doh.gif mesos produktai pradėjo "gliaumyti" pvz. šaltai rūkytos mėsos gabalėlis pasidengia keistu sluoksniu ( tokiu ga slidžiu) + atrodo, kad druskos liptų lauk doh.gif suktinukai gali tik pora dienu pastovėti, nes pradeda gesti blink.gif anksčiau to nebuvo o va dabar kas atsitiko nesuprantu verysad.gif gal koks grybelis? gal temperatūra reguliuoti reikia? PATARKIT unsure.gif

P.S. šaldytuvas nesenas rolleyes.gif
Otaip
QUOTE(Mader @ 2005 10 10, 09:40)
ne taip seniai pastebėjau, kad kažkas pasikeitė šaldytuve doh.gif  mesos produktai pradėjo "gliaumyti" pvz. šaltai rūkytos mėsos gabalėlis pasidengia keistu sluoksniu ( tokiu ga slidžiu) + atrodo, kad druskos liptų lauk doh.gif suktinukai gali tik pora dienu pastovėti, nes pradeda gesti blink.gif  anksčiau to nebuvo o va dabar kas atsitiko nesuprantu verysad.gif gal koks grybelis? gal temperatūra reguliuoti reikia? PATARKIT unsure.gif

P.S. šaldytuvas nesenas  rolleyes.gif
*

4u.gif labutis
Pas man taip buvo, kai drėgmė kaupėsi viduje - bet tai netaisėm jau nieko - naują nusipirkom . Vat man irgi įdomu kaip čia pareguliuti, nes gal ir to būtų dar nereikėję mest blush2.gif
Pavasarinuko leliuko mama- 2006
Siaip ai cia ne saldytuvai pasikeite, o mesos produktai smile.gif
Juo daro slapesnius del svorio.
Nusipirkt kaimiska kumpi - nieko panasaus nenutiks.

Nemeskit saldytuvu wink.gif
Otaip
QUOTE(Pavasarinuko leliuko mama- 2006 @ 2005 10 11, 18:27)

*

blink.gif tai kad ir sūris man gedo... blush2.gif
Amalia
Aplamai tai saltai rukytos mesos saldytuve laikyti nepatariama. Ji laikoma saltame sandeliuke (aisku, jei toki turi). O siaip, gal kartais tvarkydamiesi saldytuva pastumet, ir grindys nelygios.Patikrink su gulsciuku ant virsaus padejusi.Nes jei jis kiek kreivai stovi, skystis kitaip cirkuliuoja, ir saldymas trinka.
Otaip
QUOTE(Amalia @ 2005 10 12, 09:04)
Aplamai tai saltai rukytos  mesos saldytuve laikyti  nepatariama. Ji laikoma saltame sandeliuke (aisku, jei toki turi). O siaip, gal kartais  tvarkydamiesi saldytuva pastumet, ir grindys  nelygios.Patikrink su gulsciuku ant virsaus padejusi.Nes jei  jis kiek kreivai stovi,  skystis kitaip cirkuliuoja, ir saldymas trinka.
*

labas Amalia 4u.gif
blush2.gif taip taip...kažką apie tai girdėjau, bet visai buvo "užkritę" - čia galimas daiktas, nes šaldytuvas tuomet ant "patrupėjusių" parketlenčių stovėjo blush2.gif
Mader
QUOTE(Pavasarinuko leliuko mama- 2006 @ 2005 10 11, 18:27)

*

tikriausiai ,kad mesos gaminiai suprasteje, nes sakau, kad neisis taip geritai genda

QUOTE(Otaip @ 2005 10 11, 20:44)
blink.gif  tai kad ir sūris man gedo... blush2.gif
*

pas mus suris kaip ir lakosi g.gif

bet pastebejau, kad ant galines sieneles yra avandens laseliu blink.gif ka tai turetu reiksti g.gif gal temperatura reik reguliuoti? ax.gif
V&A
paimkit issimoketinai nauja smile.gif mes taip ir padarem pres 2 savaites smile.gif
Agotukas
QUOTE(Mader @ 2005 10 13, 09:15)
bet pastebejau, kad ant galines sieneles yra avandens laseliu blink.gif  ka tai turetu reiksti  g.gif gal temperatura reik reguliuoti? ax.gif
*

Cia kondensatas, vadinasi saldytuve dregme kaupiasi mirksiukas.gif Nzn koks tavo saldytuvas, bet turetu buti kazkur, kur yra vedinimasis, gal uzsuko maze netycia g.gif Apciupinek ta netikeli saldytuva kruopsciau ax.gif
Amalia
Gal dedi ka garuojancio neuzdengto? Paziurek, kur skylute nubegimui yra,(paprastai ji buna apatines lentynos lygy prie nugarines sienos, jon istrizai is abieju pusiu teka tas kondensatas susirinkes) gal koks trupinelis uzkrito - prapusk su kokteikio siaudeliu ar plona zarnele, nes kaklas tai ne zirafos...nepasieksi kitaip.
Onora
Pas mane ir pas tevu kaupiasi tas kondensatas ant galines sieneles, ale produktai tai negenda taip, kad tureciau sunerimti.
Elzė
1. kaip kazkas jau siule, patikrinkit (nezinau kaip vadinas blush2.gif ) tokia skylute saldytuve. na ji dazniausia buna saldytuvo nugaroje (zinoma is vidaus), ar ta skylute neuzsikimsus ir ar nubega vanduo. Gali butu kad net vanduo tos skylutes griovelyje kaupiasi. Tada reikia pravalyti. Na kaip kai kas sake- su slangele arba siaudeliu.
2. saldytuvu temperaturos reguliuojasi. Vasara saldytuve temp gali buti mazesne nei ziema. Nes pvz kai jus atidarote saldytuva tai kampario temperatura vasara didesne nei ziema. taigi gali buti kad pas jus greiciau genda produktai del to, kad jiems per maza temperatura. pabandykit padidinti
3. niekada nieko nedekit silto i saldytuva (tuo labiau neuzdengto garuojancio)
4. patikrinkit ar gerai uzsispaudzia saldytuvo dureles. na ar nesusidevejo kur gumos ir ar nelieka tarpo.
Mamūškė
Sveikos,
net neisivaizduojat kokia beda turiu doh.gif vakar tik pirma diena pajungem nauja virykle, o siandien vyras nupirko nauja keptuve ir kepe bulves doh.gif rezultatas subraizyta kaitlente ir rudos isigerusios kazkokios demes, kurios nenusivalo doh.gif o tie nubraizymai nuo nevykusios keptuves, kurios dugnas su tokias smulkiais reveliais doh.gif kazi imanoma ka nors padaryti g.gif tie nubraizmai irgi tipo taip atrodo, kad ant kaitlentes virsaus butu buve juodais dazais nudazyta, o tie nubraizymai ir sviecia sidabro spalva dabar doh.gif cry.gif
a79
Pabandyk su paprasčiausiu valikliu, pritaikytų stiklo keramikinėms viryklėms. Mums padėjo, ne iškart nusivalė, bet nusivalė.
O mums buvo lygiai kaip jums. Pirmą dieną pajungė viryklę, nuvarėm į parduotuvę, nusipirkom keptuvę ir, aišku, kepėm bulves biggrin.gif Juokinga dėl sutapimų.
Aš tai net į kokybės inspekciją paskambinau, tipo, ant keptuvės nebuvo ženklų, kad netinka stiklo keraminei viryklei blush2.gif O pardėj pareiškė, kad, tipo, nėra ir ženklų, kad galima. Bet kadangi man šiaip ne taip nusivalė tie dažai, tai nebekovojau aš ten su jais.
Tarp kitko, parduotuvėj, buvo pažadėję pasidomėt pas savo tiekėjus su kuom tuos dažus galima būtų nuvalyt, gal pabandyk pas juos klaust, jei nieks nepasiūlys ko nors čia ir dabar.
Puikiai tave suprantu, aš tai net žliumbiau iš to pasiutimo prie viryklės atsistojus.
Sėkmės.
Mamūškė
vajei kaip tau aciu wub.gif jau visa vakara nervai nelaiko ir zadejau ryt i vartotoju teises skunda rasyt, bet jei nusivalys, tai super, o jei ne tai nusisausiu...
ziurejau pries sviesa kampu, nu nesimato tu ibrezimu, o is virsaus kai ziuriu matosi grynai apskritimai sidabriniai doh.gif jie lyg butu viduj ten doh.gif nesuprantu doh.gif mama jau penkis metus turi tokia ir gramdo su paprastu tuo sveistuku is geleziniu ar kokiu ten siulu ir nieko ir katilus bei keptuves ivairiu ivairiausias deda ir nieko, o mum va taip po pirmo karto doh.gif
na bandysim ryt sveist biggrin.gif
o del keptuves, tai, kad jos visos tokiu dugnu is smulkiu aliuminio ratuku kazkokiu, na dar spyzines buna g.gif o tu naudojai toliau ja g.gif as tai dar pinigu uz keptuve gailiuosi, jei reiks ja kazkam atiduoti verysad.gif ir vel pirkt kita doh.gif
a79
Tą keptuvę jau gali pamiršt, nes vėl uždėjus ant viryklės, tokius pat peizažus ant viryklės turėsi. Teks kitą pirkt, tik atidžiai žiūrėk kas parašyta ant etiketės.
Aš kai skambinaus į vartotojų teisių apsaugą, tai jie klausė iškart kas ant etiketės nurodyta, tai aš jiems ir pasakiau, kad nieko dėl stiklo keramikos. Tada jie patys susiskambino su parduotuve kur aš pirkau ir man perskambinę davė tiesioginį telefoną, asmens atsakingo už panašius bajerius.
Pasakė, kad jei nesusitarsim, tai skambint jiems vėl ir tada jau žiūrės.
Sėkmės valant. Nes iš mano patirties susidarė įspūdis, kad ten su jais nelengva būtų kovot. Gali pasiekt gal, kad keptuvę grąžinsi ar pakeisi, bet man asmeniškai, tuo metu buvo dzin keptuvė, dėl viryklės širdis raudojo.
Parašyk kaip seksis.
Mamūškė
o tai is kur irkokia dabar pirkt?
a79
Ant įpakavimo yra ženkliukai, ieškok, kad būtų tinkama būtent stiklo keramikinei viryklei.
Ar nusivalė?
turtle
Na, nelabai isivaizduoju, kokia cia keptuve taip "elgiasi" g.gif Na, bet as irgi neseniai naudojuosi stiklo keramikos kaitlente, tai atsimenu, kai pabego kazkas, tai paskui nuvaliau su skurdureliu ir liko tokios demes blink.gif O atrode taip (ir vyras apziurejo), kad lyg ir isdege toj vietoj doh.gif Bet nusipirkau ta gramduka ir nusigramde ax.gif Taip kad sekmes ir tau 4u.gif Parasyk, ar nusivalys viskas ax.gif Beje, keptuve tai as pirkau ziuredama, kad tiktu stiklo keramikai rolleyes.gif
Bitkresle
Paskaičiau aš jūsų patirtį ir susinervinau, nes ruošiamės įsirengti virtuvę, viryklė bus stiklo keramikos, o turiu 2 puodus ir keptuvę, iš kurių vienas puodas ant pakuotės turi ženkliuką, kad pritaikytas stiklokeramei viryklei, o kitas puodas ir keptuvė, aišku, neturi... Truputį gaila, nes keptuvė kainavo apie 80 litų, puodas apie 100... doh.gif Bet aš juos dabar atidžiai apžiūrėjau - na dugnas tai lyg ir lygus, matosi tokie apskriti pėdsakai, einantys aplink centrą, bet jie visiškai lygūs, nei įdubę, nei išsikišę, tiesiog toje vietoje metalas kitokio spindesio g.gif . Na nežinau, ar aiškiai čia parašiau, tiesiog dabar nerimauju, ar dar galėsiu šituos rakandus dėti ant viryklės g.gif ...

O tai jūsų tos keptuvės čiupinėjant lygios, ar jaučiasi kažkokie grioveliai?

Tas puodas, beje, geros kokybės, pirktas iš "Contacto", ar kaip ten vadinasi, parduotuvės, tai gal tiktų. g.gif Bet dėl keptuvės tai visiškai neaišku... O ji tokia sunki, viena ranka vos pakeliu - atseit kaip špižinė g.gif . Tai jeigu jau netinka, tai nuraižys visą paviršių per kelias minutes... doh.gif
Mamūškė
vis nerandu laiko nusipirkt ta gremztuka i r valikli doh.gif tai nezinau ar nusivalys doh.gif
keptuves dugne jauciasi, kad tie ziedeliai yra braukiant doh.gif
Mamūškė
bet kas svarbiausiai, kad ten atrodo tie isigerimai taip, kad lyg butu po stiklu g.gif stiklo pazeidimu nesijaucia visiskai schmoll.gif tai su gremztuku nera ko gremzt ten g.gif bet gal chemija kokia ir isestu ta aliumini is stiklo g.gif
Žuvė
hmm, įdomiai g.gif Kažkada senai nusipirkau keptuvę popigiai į gamtą, ty ant laužo kiaušinienę kepti, gal 17 Lt sumokėjau, bet dydis tinkamiausias vyrui tą pačią kiaušinienę namie keptis, jokių nesamonių ant kaitlentės neatsirado ir šiaip neturiu mados tikrinti puodų/keptuvių tinkamumo kaitlentei - verdu/kepu ir .. šveičiu su gremštuku ( komplekte prie kaitlentės buvo, gal kartą per mėn ir tenka panaudoti) ir Frosh skystu kremu specialiai kaitlentei. Ak, tiesa, Balarini keptuvė turi jūsų minimus "apskritimus" pirštais apčiuopiamus, bet lygiai taip pat - nieko blogo nesidaro kaitlentei mirksiukas.gif
a79
Manoji keptuvė, kuri paliko "peizažus" ant kaitlentės, tai lygiu dugnu buvo, tik jis buvo išpieštas tokiais ratilais. Kurie, keptuvei įkaitus ir liko ant kaitlentės (tokie sidabriniai piešiniai, užrašai).
Bitkrėsle, o gal tie tavo puodai bus visai tinkami, to ir linkėčiau. Tik siūlau pirmą kartą juos naudojant, kaistant, vis pasitikrint ar nelieka žymės ant kaitlentės. Jei pastebėsi, ką negero, taigi iš karto gali nuimt.
O nuo nelygumų ant dugno taigi neišsibraižys ta kaitlentė, na nebent brūžinsi kaip su švitriniu popierium.
Nežinau kaip geriau paaiškint g.gif
Mamūškė
viskas, thumbup.gif pavyko nuvalyti doh.gif
nusipirkom gremztuka, tai thumbup.gif nuvalo viska idealiai be jokio vargo thumbup.gif
o tu ratilu nepanaikino, nes jie kaip suprantu buvo isigere nuo karscio i ta keramika doh.gif bet viska panaikino spec priemone kaitlenciu valymui thumbup.gif
pirkau pacia pigiausia uz 8 Lt tongue.gif thumbup.gif
ir keptuve nauja jau turiu thumbup.gif dabar jau tinkama biggrin.gif
Aciu visoms uz pagalba 4u.gif
Bitkresle
Na aš visai pradėjau nebesuprasti: nuėjau į Contacto puodų pardą, paklausiau, ar galima juos dėti ant stiklokeramės viryklės. Pasakė, kad galima, tik ant indukcinės negalima. Dabar sėdžiu, skaitau apie virykles - ir nebesuprantu: juk jeigu ne dujinės viryklės, tai visos kitos (a la elektrinės) juk yra indukcinės g.gif ... Gal kas man išaiškins...
Mamūškė
g.gif
JOMAJO
Žiūriu, ne man vienai buvo ši problema. Atvežė viryklę, kažką kepiau, senokai buvo, nepamenu ką. Pasižiūriu, dėmės. Prakaitas išmušė, jei per pirmą kartą taip, tai per kiek laiko aš ją visai suvarysiu. Nulėkiau į TOPO parduotuvę, pas vadybininką, pasakiau problemą. Patarė nusipirkti, priemonę stiklo keramikos viryklei valyti, o galima ir su CIF. Taip ir padariau, viskas nusivalė, o dabar jau beveik trys metai viryklei viskas tvarkoj.
Amalia
QUOTE(Bitkresle @ 2005 11 06, 21:44)
Na aš visai pradėjau nebesuprasti: nuėjau į Contacto puodų pardą, paklausiau, ar galima juos dėti ant stiklokeramės viryklės. Pasakė, kad galima, tik ant indukcinės negalima. Dabar sėdžiu, skaitau apie virykles - ir nebesuprantu: juk jeigu ne dujinės viryklės, tai visos kitos (a la elektrinės) juk yra indukcinės g.gif ... Gal kas man išaiškins...
*

Cia fiziko reiketu, as Tau tik bobiskai paaiskint galiu .Elektrine plytele - tai suraityta spirale, sroves raudonai ikaitinama (senose ji neuzdengta budavo) ir ta siluma puodui atiduodanti. Indukcine pati nekaista.Ji tik sukelia indukcines sroves (mokykloj kazka mokemes visos), kurios ikaitina puoda.Tas puodas turi tureti labai gera salyti su plyteles pavirsiumi, kad tos sroves cirkuliuotu, turi buti is atitinkamo metalo, kuriame tos sroves juda ir taip kaitina; stiklinis, tas virimui skirtas, indas liks saltas, nesvarbu kiek lauksi ijungusi...
Bitkresle
Na žodžiu, vakar ilgai tupėjau internete ir aiškinausi, kaip čia su ta indukcine virykle. Padariau išvadą, kad anaiptol ne visos stiklokeramės viryklės turi tokį daiktą. Tai tikriausiai maniškė irgi neturės, tai nereikės man čia nervintis dėl puodų smile.gif ...
Onora
QUOTE(Bitkresle @ 2005 11 06, 21:44)
*

As ne fizikas, bet galiu paaiskinti. Indukcines pavirsius buna paprastai baltas ir palietus atrodo, kaip plastikas. Jos tik dabar atsirado neseniai. Stiklo keramika ir yra stiklokeramika, indukcijes visai kitokios.
Jei norite tokia pamatyti- tai maksimoje buna plytuke maza is vienos kaitvietes indukcine. O dar esu maciusi Dalios salone i viena virtuve imontuota.
Linetė
Pasakykit jūs man kur pirkti tą gremžtuką kaitlentei g.gif prie kaitlentės nebuvo, tai kur jų galima rasti pirkti kaune g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.