Isbandyta: medutis-nerealus super gavosi ir brokoliai su zied.kopustais ir kokoso pienu mmmm nerealu
QUOTE(Daivad @ 2010 12 28, 11:34)
su šventėm visas
man nieks netasakė, tai kartoju savo paklausimą dėl keksiukų: o kaip antrasis keksiukų receptas? ar skiriasi kuo nors skonis nuo bananinių?
nejau nieks nebandėt?
man nieks netasakė, tai kartoju savo paklausimą dėl keksiukų: o kaip antrasis keksiukų receptas? ar skiriasi kuo nors skonis nuo bananinių?
nejau nieks nebandėt?
Antrasis - tai su mėlynėm? Kepiau ne kartą. Aš dedu daug mėlynių (nes daug turiu šaldytų), tai jie gaudavosi tokie vaisiniai, gaivūs, net sunkiai iš formelių išsiimdavo dėl uogų. Sakyčiau, dietiniai keksiukai: kefyras, avižiniai dribsniai, kokosai, nedaug miltų ir riebalų. Man jie labiau patiko nei bananiniai, tiksliau, bananiniai nepatiko išvis
Va tokie man gavosi:
Dariau vaflių slėgtainį, nepatiko Mano skoniui per riebu, per saldu, plius dar užima laiko ir nemažai kainuoja Stingo per naktį balkone, o ištižo vos per kelias minutes palaikius kambario temperatūroj, net supjaustyt iki galo nespėjau Žodžiu, žymiai skanesnis, pigesnis ir mažiau vargo reikalaujantis senas išbandytas būdas - pertepi vaflių lakštus rududu ir valgai
Šis man irgi patiko, darėm Kalėdom
QUOTE(Zuzanėlė @ 2010 12 28, 16:41)
Ir dar kepiau mielinį pyragą su aguonomis, tiksliai pagal receptą. Gavosi taip, kad paėmiau per mažą apvalią keksinę forma, tai tešla sprogo, ir pusė įdaro ištryško . Bet skonis NEREALUS, o ypatingai labai skanus aguoninis-riešutinis įdaras. Mielinė tešla nelabai sldi, įdaras saldus ir benra harmonija labai gera
Šis man irgi patiko, darėm Kalėdom
sveikos, gal galit imest aguonu mielinio pyrago recepta Aciu
QUOTE(bonza @ 2010 12 28, 19:54)
sveikos, gal galit imest aguonu mielinio pyrago recepta Aciu
Aguonu vyniotinis.
10 -ciai zmoniu.
250 ml. pieno
25 g svieziu arba 10-12 g sausu mieliu
1 saukstelis cukraus mielems istrinti
100 g. sviesto
500 g mltu
5 saukstai cukraus
ziupsnelis druskos 2 kiausiniu tryniai arba 1 kiausinis.
Idarui.
100 g aguonu
50 g migdolu
50 g graikiniu riesutu
50 g sviesto
1 kiausinis
100 g cukraus
0,5 saukstelio cinamono
1. Piena vos vos pasildome, kad butu kuno temperaturos. Mieles ir sauksteli cukraus istriname su kokiais trim saukstais pieno ir leidziame pastoveti apie 15 min., kol mieles pradeda po truputi putoti.
2. Salta sviesta supjaustome kubeliais ir uzsijojame miltus (miltus verta persijoti, geriausia naudoti skirtus duonai ir bandelems). Pirstais sutriname sviesta su miltais, kad susidarytu trupiniai.
3. I likusi piena iberiame 5 saukstus cukraus, ziupsneli druskos ir dedame trynius, viska smaisome.
4. Mieles jau turetu buti pradejusios veikti, sumaisome jas su pieno misiniu ir pilame viska ant su sviestu suvoliotu miltu. Saukstu viska gerai sumaisome i viena kruva, tesla iseina pakankamai lipni. Paliekame ja dubenyje, uzdengiame svariu ranksluosciu ir dedame i silta vieta. Tesla kildiname apie valanda, ji turi padvigubeti.
5. Ruosiame idara. Greiciausia ir paprasciausia viska atlikti maisto smulkintuvu: sumetame i ji aguonas ir riesutus, pamalame, kol riesutai susmulkeja, tada dedame sviesta, kiausini ir cukru, dar pamalame, kol gauname tirstoka mase. Iveriame cianomo ir ismaisome. Jei smulkintuvo neturime riesutus susmulkiname kavamale ir sumaisome su karstu vandeniu perpiltomis ir gerai nuvarvintomis aguonomis, sviesta issukame su cukrum ir kiausiniu. I sviesto, cukraus ir kiausinio mase suberiame riesutus, aguonas ir cinamona. Ismaisome.
6. Tesla jau didele ir akyta. spustelime pora kartu ranka, kad nusileistu. Isverciame tesla ant miltais pabarstyto pavirsiaus. Kocelu ir rankomis suformuojame staciakampi laksta. Viena jo krastine turi buti tokio ilgio, kokio yra forma, kurioje kepsime. Teslos lakstas turi buti kokiu 2-3 cm storio.
7. Ant teslos dedame idara ir paskirtome beveik per visa jos plota, palikdami neuzteptus tik krastelius. Idaru aptepta tesla suvyniojame i vyniotini ir dedame zemyn siule i sviestu patepta forma. Leidziame vyniotiniui dar pailseti ir pakilti apie 30 min.
8. Sauname i 180 laipsniu orkaite ir kepame 45-50 minuciu. Tesla pakyla, vyniotinio virsus paruduoja.
9. Palaukiame, kol truputi atvesta, ir galime virsu uztepti glaistu.
Glaistui :
1 nedidelio kiausinio baltymas
2-3 saukstai citrinu sulciu
250 g cukraus pudros
Baltima lengvai paplakame elektriniu plaktuvu, kad tik lengvai suputotu, supilame citrinu sultis ir subeciame cukraus pudra. Ismaisome. Toliau plakame dar apie 5 min., kol viskas pasidaro tirstoka ir blizgu.
QUOTE(miskouoga @ 2010 12 28, 21:19)
Kokia tu šaunuolė , aš tingėčiau tiek daug rašyti
Gal galite tos isgirtosm silkes receptukakuri ideti
..gal praleidau ..gal buvo..
..gal praleidau ..gal buvo..
QUOTE(Saitana @ 2010 12 29, 12:45)
As tai apie sita vis kalbu Tik acto reiketu sumazinti, jei nenori ziauriai astrios
http://www.beatosvir...-saldziarugste/
ačiū visoms atsakiusioms dėl keksiukų
turiu dar 1 klausimėlį: kai kepa, labai gražiai pakyla, o po to susmenga
įdomu kas čia gali būti kaltas : miltai gal (nes naudoju aukšč. rūšies, bet ne ekstra), o šiaip lyg ir viską darau gerai - dar kaip iš mokyklos laikų išmokau - kad negalima iškart išimt, duodu atvėst truputį orkaitėj, durelių nedarinėju, bet jau orkaitėj jie man negražiai sukrenta
patarkit ką daryt, kad taip nebūtų per Naujuosius
turiu dar 1 klausimėlį: kai kepa, labai gražiai pakyla, o po to susmenga
įdomu kas čia gali būti kaltas : miltai gal (nes naudoju aukšč. rūšies, bet ne ekstra), o šiaip lyg ir viską darau gerai - dar kaip iš mokyklos laikų išmokau - kad negalima iškart išimt, duodu atvėst truputį orkaitėj, durelių nedarinėju, bet jau orkaitėj jie man negražiai sukrenta
patarkit ką daryt, kad taip nebūtų per Naujuosius
Gavau ir as sia Beatos antraja knyga dovanu!!! Man asmeniskai jos abi nuostabios! Is pirmos nemazai patiekalu pabandziau, labai patiko ir gaminu iki siol, seimyna patenkinta Is antros knygos dar nespejau nieko pagaminti, bet kiek varciau tai labai nustebino receptu gausa Man nerealiai patinka kaip Beata apraso receptus, viska paprastai, tarsi drauge paaiskindama Tikiuosi isleis ir treciaja knyga, tokia pat silta ir kvepiancia gardziais patiekalais
QUOTE(Daivad @ 2010 12 29, 16:02)
ačiū visoms atsakiusioms dėl keksiukų
turiu dar 1 klausimėlį: kai kepa, labai gražiai pakyla, o po to susmenga
įdomu kas čia gali būti kaltas : miltai gal (nes naudoju aukšč. rūšies, bet ne ekstra), o šiaip lyg ir viską darau gerai - dar kaip iš mokyklos laikų išmokau - kad negalima iškart išimt, duodu atvėst truputį orkaitėj, durelių nedarinėju, bet jau orkaitėj jie man negražiai sukrenta
patarkit ką daryt, kad taip nebūtų per Naujuosius
turiu dar 1 klausimėlį: kai kepa, labai gražiai pakyla, o po to susmenga
įdomu kas čia gali būti kaltas : miltai gal (nes naudoju aukšč. rūšies, bet ne ekstra), o šiaip lyg ir viską darau gerai - dar kaip iš mokyklos laikų išmokau - kad negalima iškart išimt, duodu atvėst truputį orkaitėj, durelių nedarinėju, bet jau orkaitėj jie man negražiai sukrenta
patarkit ką daryt, kad taip nebūtų per Naujuosius
gal miltų mažoka? Siaip man asmeniškai, jei extra miltai, tai reik maziau, jei auksciausia rusis daugiau...