Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: "Beatos virtuvės" mylėtojoms...
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
vija
QUOTE(picea @ 2011 01 28, 14:57)
Dėkui  4u.gif
*


Dar, tiesa, Marks&Spencer mačiau yra: ir sėklomis, ir maltų.
Dovis
QUOTE(vija @ 2011 01 23, 17:02)


Įtariu, jau pakepei. Neprisimenu, ar skysta ta tešla buvo, kiek buvo parašyta, tiek miltų dėjau. Iškepė ir iškilo puikiai.
Parašyk, kaip sekėsi.
*


Man 30min neuzteko, vidus slapias buvo. Dar pakepiau, tai apacia apkepe doh.gif Man isejo 14 keksiuku, tai per vakara neliko nei vieno biggrin.gif
Dabar kaip tik kepiau, truputi miltu daugiau dejau, tesla tirstesne dariau. Dar kokiom 5 min ilgiau pakepiau. Eisiu traukti.
Dovis
Nu ir si karta ps gavosi doh.gif Isore kaip reikiant apkepe, vidus poslapis. Ir sikrart kai miltu daugiau, tai jie ir kietesni.
vija
Kepiau vasario keksiukus su rikota. Jau dedant miltus man užkliuvo, kad jų tiek daug reikia... Keksiukai sausoki, jei nepakandu kartu persiko, tai net sprangūs. Reikėjo prikišti į juos daug persikų, vat tada būtų skanu. Žodžiu, nelikau sužavėta...
user posted image
BP84
QUOTE(picea @ 2011 01 28, 13:42)
Gal žinot kur Vilniuj gauti kuminų? Galvoju daryt plovą iš pirmos knygos  bigsmile.gif
*



Aš Klaipėdoj pirkau "Maximoj XXX" (Akropoly)... Tai gal ir Vilniuj būtų g.gif
rutulux

Labas rytas 4u.gif

noriu daryt Tiramisu, bet abejoju ar gausiu damų pirštelių. Kažin ar įmanoma juos kuom nors pakeist g.gif. Kepti pačiai nesinorėtų ax.gif
carnitaster
QUOTE(rutulux @ 2011 01 29, 09:25)
Labas rytas  4u.gif

noriu daryt Tiramisu, bet abejoju ar gausiu damų pirštelių. Kažin ar įmanoma juos kuom nors pakeist  g.gif. Kepti pačiai nesinorėtų  ax.gif
*


puikiai galima pakeisti paprastais sausainukasi, aš visada naudoju Selga, nes jie gerai permirksta smile.gif
vvjuka
QUOTE(rutulux @ 2011 01 29, 09:25)
Labas rytas  4u.gif

noriu daryt Tiramisu, bet abejoju ar gausiu damų pirštelių. Kažin ar įmanoma juos kuom nors pakeist  g.gif. Kepti pačiai nesinorėtų  ax.gif
*


Damų pirštelių Vilniuje yra IKI parduotuvėse. Supakuoti po 400 gr. smile.gif
Ievsius
Aš iš antrosios knygos vėl kepiau aguoninį mielinį pyragą, tik šįkart be aguonų. lotuliukas.gif Pusę tešlos dariau su razinomis, ir kitą pusę su saldžia bruknių uogiene. Nu skooonis! O kas svarbiausia, tešlos beveik minkyti nereikia - sumaišei ir lauki kol pakils.
O skonis labai primena, jei kas esat ragavę, Gudelių pyragą. thumbup.gif
Zaveriukste
Mano vakaryksciai pietus, kuriuos pavadinau "Atigripiniai pietus" buvo Beatos pikantiska misraine ant orkaiteje lengvai skrudintos duonytes ir su arbata su citrina thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Ievsius @ 2011 01 29, 10:49)
Aš iš antrosios knygos vėl kepiau aguoninį mielinį pyragą, tik šįkart be aguonų.  lotuliukas.gif  Pusę tešlos dariau su razinomis, ir kitą pusę su saldžia bruknių uogiene. Nu skooonis! O kas svarbiausia, tešlos beveik minkyti nereikia - sumaišei ir lauki kol pakils.
O skonis labai primena, jei kas esat ragavę, Gudelių pyragą.  thumbup.gif
*


Kokia gera ideja drinks_cheers.gif nes as pakest aguonu negaliu schmoll.gif
carnitaster
[quote=Zaveriukste,2011 01 29, 12:57]
Mano vakaryksciai pietus, kuriuos pavadinau "Atigripiniai pietus" buvo Beatos pikantiska misraine ant orkaiteje lengvai skrudintos duonytes ir su arbata su citrina thumbup.gif
Papildyta:

aš vakar pusryčiams irgi dariau pikantišką, tik citrinos nedėjau, o kaip tau su citrina? g.gif
Zaveriukste
[quote=carnitaster,2011 01 29, 11:03]
[quote=Zaveriukste,2011 01 29, 12:57]
Mano vakaryksciai pietus, kuriuos pavadinau "Atigripiniai pietus" buvo Beatos pikantiska misraine ant orkaiteje lengvai skrudintos duonytes ir su arbata su citrina thumbup.gif
Papildyta:

aš vakar pusryčiams irgi dariau pikantišką, tik citrinos nedėjau, o kaip tau su citrina? g.gif
*

[/quote]
citrina labai puikiai cia tinka thumbup.gif as irgi del jos abejojau, bet skonio tikrai nepagadino, arba gal as jos per mazai ispaudziau, nes dariau ne toki kieki kaip Beatos knygoj, tai "is akies" visko dejau ir siek tiek citrinos ispaudziau...
carnitaster
ką tik iškepiau keksiukus su bananais, gavosi viskas puikia. Dėl skonio, tai skanu, bet būna ir skanesnių smile.gif
vija
QUOTE(carnitaster @ 2011 01 29, 09:02)
puikiai galima pakeisti paprastais sausainukasi, aš visada naudoju Selga, nes jie gerai permirksta smile.gif
*


Man net skaniau su Selgos šokoladiniais... (šiandien kaip tik darysu). Aišku, gal tada jau nebegalima vadinti jo tiramisu, bet koks gi skirtumas, bile skanu tongue.gif
Kibelė
QUOTE(picea @ 2011 01 28, 10:59)
Kokio skersmens torto forma? Gera mintis daryti tortą  bigsmile.gif  Aš dariau stačiakampėje kepimo formoj, bet tokios ant stalo nepadėsi  doh.gif
*


nezinau tiksliai, paprastoje biskvito formoje dariau
rutulux
QUOTE(carnitaster @ 2011 01 29, 09:02)
puikiai galima pakeisti paprastais sausainukasi, aš visada naudoju Selga, nes jie gerai permirksta smile.gif
*



Dėkui, pasinaudosiu patarimu

QUOTE(vvjuka @ 2011 01 29, 10:07)
Damų pirštelių Vilniuje yra IKI parduotuvėse. Supakuoti po 400 gr. smile.gif
*



aš ne Vln verysad.gif, grįžau iš parduotuvės pikta kaip širšė-net Mascarponės nagavau, o ką kalbėt apie Philadalfią morkų pyragui doh.gif
carnitaster
QUOTE(vija @ 2011 01 29, 17:11)
Man net skaniau su Selgos šokoladiniais... (šiandien kaip tik darysu). Aišku, gal tada jau nebegalima vadinti jo tiramisu, bet koks gi skirtumas, bile skanu  tongue.gif
*


thumbup.gif drinks_cheers.gif
Finna
Dariau "Šventinį vištų kepenėlių paštetą" iš antros knygos. Nerealiai skanus thumbup.gif Tik susmulkinus paragavau, tai tos dar šiltos košės su duona nemažai nuvalgiau lotuliukas.gif Tikrai paštetų daugiau nebepirksiu schmoll.gif Ir darbo tiek nedaug, maniau, kad bus žymiai sunkiau pagaminti smile.gif Tiesa, mano paštetas be spanguolių, suabejojau ar tiks, tai ir nedėjau irnesakyk.gif

Dabar verda šoninė, bus lietiniai blyneliai su mėsos įdaru, irgi iš antros knygos ax.gif Dar labai rūpėjo kumpio ir varškės įdaras, bet kai pagalvojau, kad dar teks ir kumpį virti, tos minties atsisakiau, šį kartą užteks ir su mėsos įdaru biggrin.gif

QUOTE(rutulux @ 2011 01 29, 08:25)
Labas rytas  4u.gif

noriu daryt Tiramisu, bet abejoju ar gausiu damų pirštelių. Kažin ar įmanoma juos kuom nors pakeist  g.gif. Kepti pačiai nesinorėtų  ax.gif
*



Damų pirštelių yra pirkti visose IKI parduotuvėse, net šalia namų visai mažytėj jų randu 4u.gif
Pinavija Nuostabioji
įdėkit prašau pašteto receptą ax.gif
eveka
sveikos smile.gif,
gaminau baklažanus su blanširuotais pomidorais, bet rezultatas sūrokas, nors ir gardus ax.gif . Ar pasūdžius baklažanus reikėjo nuplauti blush2.gif ? Aš tik nusausinau.
Ačiū!
vija
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2011 01 29, 17:17)
įdėkit prašau pašteto receptą  ax.gif
*


http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/s...olemis-ir-romu/
Man jis irgi be proto skanus, nors nesu kepenėlių mėgėja. Galiu jį kabinti vieną biggrin.gif Ir tikrai, žinokit, tos spanguolės priduoda pikantiškumo, nebijokit jų įdėt (arba supjaustytų džiovintų slyvų). Kadangi uogos įsimaišo pačioj pabaigoj jau pagaminus paštetą jau prieš dedant jį į indą, tai įmaišykit jų į paštetą į atskirą indelį paragavimui.
Arita:)
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2011 01 29, 17:17)
įdėkit prašau pašteto receptą  ax.gif
*


Šventinis vištų kepenėlių paštetas

300 g rūkytos šoninės,
150-200 g sviesto
1 svogūnas
500 g vištų kepenėlių
2 laurų lapai
1 kuokštelis čiobrelių
50 ml romo
100 ml vandens
200 g džiovintų spanguolių
druskos, juodųjų pipirų, tarkuoto muskato riešuto

Smulkiai supjaustome šoninę ir ant nedidelės ugnies pačirškiname keptuvėje. Jei šoninė liesa, įdedame sviesto.
Svogūną smulkiai supjaustome ir beriame į keptuvę kartu su šonine.
Kai svogūnai suminkštėja, sudedame likusį sviestą ir vištų kepenėles. Padidiname ugnį, nes kepenėlėse nemažai vandens, reikia, kad jis išgaruotų, o jos pačios būtų troškinamos svieste.
Į keptuvę dedame laurų lapus, čiobrelius, beriame druskos, pipirų ir muskato riešuto, leidžiame kepenėlėms pasitroškinti apie 10 min, kol iškepa. Pabaigoje į keptuvę įpilame romo (arba brendžio). Baigę troškinti, išimame laurų lapus.
Visą keptuvės turinį supilame į elektrinio smulkintuvo indą ir sumalame (jei neturite smulkintuvo, galima pora kartų viską sumalti mėsmalėje). Jei tyrė per tiršta, įdėti dar truputį sviesto arba įpilti vandens. Košė turi būti kaip tiršta grietinė.
Džiovintas spanguoles nupilame verdančiu vandeniu, nuplauname ir įmaišome į kepenėles.
Masę sudedame į indelius, palaukiame kol ataušta, viršų uždengiame plėvele ir statome į šaldytuvą.

Į stalą šį skanumą Beata patiekia ne tiesiai iš šaldytuvo. Geriausia, kad šiek tiek pastovėtų kambario temperatūroje. Prie pašteto tinka skrebučiai. Ir jau tikrai niekada nepakenkia marinuoti agurkėliai smile.gif
Pinavija Nuostabioji
esu gaminus labai panašų paštetą, laabai skanu, tikiu kad Beatos su spanguolėm ne prastesnis bigsmile.gif
įtraukiu į artimiausius planus, ačiū už nuorodą, nedašilo bloge pažiūrėt doh.gif
Gijūnė

Sveikos, merginos,

Norėčiau ir aš prisijungti į mėgėjų gretas ir pasidalinti savo patirtimi, nors kol kas daugiausiai gaminau iš pirmos knygos, kadangi prie antros dar tik pratinuosi, nes buvau iš tų, kuri tik įsigijus antrąją, iš karto pareiškė verdiktą - pirma geresnė!!! Dabar savo nuomonę beveik pakeičiau, manau, abi geros, bet skirtingos.
Turiu prisipažinti, kad dar nebandžiau gaminti tų patiekalų, apie kuriuos čia tiek daug diskutuojama (šokoladinis pyragas, tiramisiu, aguonų tortas, piemenų pyragas ir kt.), pradėjau nuo kito galo - salotų.
Taigi iš pirmosios knygos:
Nr.1 Avokadų ir pomidorų mišrainė su greifruktais - tikrai super skanios salotos, tobulai tinkančios "dietinei" dienai, tokios sočios, riebios, bet kartu nenuodėmingos smile.gif Nr. 2 Burokėlių ir tuno salotos - atrastas netikėtas burokėlių ir tuno derinys,
Nr. 3 Keptų morkų ir vištienos mišrainė su ryžiais - keptų morkų orkaitėje idėja ir šiaip labai skanios smile.gif
Nr.4 Pomidorų ir fetos - super greitos ir tinka, kai šaldytuve ne kažin ką rasi smile.gif

Nors esu didelė burokėlių mėgėja, burokėlių salotos su lęšiais visai nepatiko, nors atskirai burokėliai kepti orkaitėje labai skanūs, taip pat nepaliko įspūdžio ir kuskuso ir varškės sūrio salotos, nors kuskusas labai tinkamas salotoms, tik šitas derinys man ne itin blush2.gif
Kitos salotos laukia savo eilės, tik avižirnių mišrainė, manau, savosios nesulauks smile.gif

Sriubas gaminau visas, išskyrus lęšių ir moliūgų. Moliūgų tikrai gaminsiu, kai derlius bus smile.gif Patiko visos, galėčiau išskirti tik vasarinę pomidorų kaip atradimą, o visos kitos tikrai skanios ir toliau gaminamos.

Taip pat gaminau vištienos plovą - labai patiko ir vyrui tiko smile.gif Vištienos suktinukų labai geras receptas, tik aš abrikosus keičiu slyvom, nes jos man kur kas skanesnės. Labai skanios ir orkaitėje keptos vištienos juostelės, kurios tobulai tinka į salotas ar sumuštinius. Nenusivyliau ir troškintais raugintais kopūstais, ypač gerai juos įvertino vyras. Pyragėliai su mėsa taip pat puikūs, nors man puikesni iš antrosios knygos su kalakutiena..
Iš saldumynų gaminau Velsietišką pyragą ir šokoladinius sausainius. Abejus labai labai rekomenduočiau. Taip pat karštas vynas pagal Beatą labai dažnas mūsų namų svečias smile.gif

Nepatiko: žuvies aptepėlė, tiesiog skonis kažkaip mums nebuvo subalansuotas g.gif , taip pat daugiau nebekepčiau įdarytų paprikų, nes įdaryti pomidorai daug skaniau blush2.gif Gaminau ir chilli con carne - tikrai labai geras receptas, man labai patiko iki tol, kol įbėriau kakavą, man ji tiesiog netinka, tad kitą kartą gaminsiu be jos arba dar paskutinį kartą pabandysiu su labai mažu kiekiu biggrin.gif
Tai tiek įspūdžių iš pirmos knygos, ji tikrai nedulka, nes daug receptų kartoju ir kitiems ruošiuosi.

Iš antros knygos labai patiko Europietiškas suktinis su medaus ir garstyčių padažu, tik aš tortilijas su padažu ir mėsa dar šiek tiek orkaitėj pakepiau, kad būtų traškus blynas, po to dar užpyliau padažu, įdėjau pomidorų ir mėlynųjų svogūnų - tikrai nerealiai skanu!!! Dar gaminau bananų duoną - man per saldi ir šiaip ne itin, tad greičiausiai nebegaminsiu.
Tai tiek įspūdžių, bendra išvada - tikrai verta gaminti ir bandyti visus Betos receptus, nes pats procesas ir rezultatai suteikia daug laimės pačiam bei visiems valgytojams. Vienintelis minusas - prieš Beatos receptus kapituliuoja visos dietos doh.gif
Tikiuosi, neapkroviau Jūsų savo beletristikom, aš iš tų, kurios labai mėgsta pakalbėti blush2.gif

*Vego*
Labas mergytes.
Nu kad priplepejot bigsmile.gif O bigsmile.gif jau skanumynu kiek prideta doh.gif
Nugi taip:siandien perliniu kruopu su baravykais sriuba thumbup.gif N thumbup.gif et kelis kartus kartojau ja.Dieviskai skanu.Dar dariau kalakutienos guliasa.Visiems labai patiko.Tikrai dar ne karta gaminsiu ax.gif
Tiramisiu gundo,bet vis neprisiruosiu,nors viska turiu susipirkusi blush2.gif Ryt bandysiu.
Bananu keksiukai man visada pavyksta ir greit nusluojami nuo stalo buna rolleyes.gif
Pinavija Nuostabioji
kepiau varškinius blynus - net pasaulinė nevalgymo čempionė įveikė 2 vnt., nesuprasdama, kad varškę valgo ax.gif
ingriga
QUOTE(Gijūnė @ 2011 01 29, 20:10)
Sveikos, merginos,
taip pat nepaliko įspūdžio ir kuskuso ir varškės sūrio salotos, nors kuskusas labai tinkamas salotoms, tik šitas derinys man ne itin blush2.gif
*


As siu salotu nedariau blush2.gif bet drauge dare, dejo kepta suri ir dadejo majonezo, tai sake gavosi skaniau
vija
Labai įdomu buvo paskaityti Gijūnės atsiliepimus - smagu, kad čia prisijungia daugiau gamintojų, bus daugiau komentarų smile.gif

Aš šiandien kepiau vištienos juostelės, o prie jų labai tinka koks nors dipping mirkalas, tai išbandžiau majonezą su garstyčiomis. Ir padariau klaidą - pyliau alyvuogių aliejų, pagalvojau, gi turėtų būti visai skanu ir sveika... ax.gif O jis viską sugadino, nes jautiesi kartumas. Tai gerai, kad to majonezo ne tiek jau daug ir gaunasi...
DaivaVe
QUOTE(*Odeta* @ 2011 01 29, 21:39)
Labas mergytes.
Nu kad priplepejot bigsmile.gif O bigsmile.gif  jau skanumynu kiek prideta doh.gif
Nugi taip:siandien perliniu kruopu su baravykais sriuba thumbup.gif N thumbup.gif et kelis kartus kartojau ja.Dieviskai skanu.Dar dariau kalakutienos guliasa.Visiems labai patiko.Tikrai dar ne karta gaminsiu ax.gif
Tiramisiu gundo,bet vis neprisiruosiu,nors viska turiu susipirkusi blush2.gif Ryt bandysiu.
Bananu keksiukai man visada pavyksta ir greit nusluojami nuo stalo buna rolleyes.gif
*



As siandien taip pat gaminau kalakutienos guliasa - apsivalgymas wub.gif
vvjuka
Vakar viriau baravykų sriubą. Gavosi labai thumbup.gif. Tik kitą kartą gamindama nedėsiu kepintos šoninės, nes ji užgožė baravykų skonį.
Taip pat gaminau kiaulienos, obuolių iit salierų troškinį. Pradinėj gaminimo stadijos galvojau, kad reikės išversti į šiukšliadėžčžę. Bet po 1,5 val troškinimo buvo thumbup.gif .
carnitaster
QUOTE(vvjuka @ 2011 01 30, 11:07)
Vakar viriau baravykų sriubą. Gavosi labai  thumbup.gif. Tik kitą kartą gamindama nedėsiu kepintos šoninės, nes ji užgožė baravykų skonį.
Taip pat gaminau kiaulienos, obuolių iit salierų troškinį. Pradinėj gaminimo stadijos galvojau, kad reikės išversti į šiukšliadėžčžę. Bet po 1,5 val troškinimo buvo  thumbup.gif .
*


aš prieš tai klausiau gaminusių, bet neatsakė, o tu kokį pyliai putojantį vyną, tiesiog šampaną? g.gif
vvjuka
QUOTE(carnitaster @ 2011 01 30, 12:47)
aš prieš tai klausiau gaminusių, bet neatsakė, o tu kokį pyliai putojantį vyną, tiesiog šampaną? g.gif
*


Aš pyliau putojantį vyną Lambrusco. Toks truputį gazuotas, bet mažiau, nei taip vadinamas šampanas.
*macchiato*
As siandien is pirmos knygos isbandziau vistu sparnelius su medumi ir soju padazu. Sparneliai marinavosi per nakti kaip ir rekomenduojama knygoje... Man ir seimai labai patiko, niam niam apsivalgymas, rekomenduoju mirksiukas.gif
o cia pasirodau kas gavosi...
user posted image
*macchiato*
QUOTE(eveka @ 2011 01 29, 18:51)
sveikos smile.gif,
gaminau baklažanus su blanširuotais pomidorais, bet rezultatas sūrokas, nors ir gardus  ax.gif . Ar pasūdžius baklažanus reikėjo nuplauti  blush2.gif ? Aš tik nusausinau.
Ačiū!
*


Klausiat apie receptuka is pirmos knygos? Jei taip, tai pasudytus baklazanus reikia tik nusausinti, man nebuna suroka, nes kai ipili raudono vyno acto ir sauksteli cukraus, tai labai pakeicia skoni... mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(vija @ 2011 01 28, 22:26)
Kepiau vasario keksiukus su rikota. Jau dedant miltus man užkliuvo, kad jų tiek daug reikia... Keksiukai sausoki, jei nepakandu kartu persiko, tai net sprangūs. Reikėjo prikišti į juos daug persikų, vat tada būtų skanu. Žodžiu, nelikau sužavėta...
user posted image
*


jau rasiau pries tai, kad kita karta bandysiu supjaustyti persikus gabaliukais ir imaisysiu kartu i tesla, galvoju gal tada nebus tokie sausoki g.gif man jie irgi didelio ispudzio nepaliko blush2.gif ax.gif
Papildyta:
QUOTE(rutulux @ 2011 01 29, 09:25)
Labas rytas  4u.gif

noriu daryt Tiramisu, bet abejoju ar gausiu damų pirštelių. Kažin ar įmanoma juos kuom nors pakeist  g.gif. Kepti pačiai nesinorėtų  ax.gif
*


dabar ju galima gauti daug kur - ir Iki, ir Maximose buna, kainuoja apie 6lt. 4u.gif
*Vego*
Sveiki.
Nusiziurejau ir as tuos sparnelius su medum ir soju padazu.Ziuriu taip skaniai atrodo,tad artimiausiu metu butinai isbandysiu ax.gif
Tiramisiu pagamintas,ziuresim kaip valgysis jis unsure.gif Vyras jau isvis neleidzia pardej pirkt pyragu,tortu,nes sako as vistiek geriau pagaminu blush2.gif
Ingada
QUOTE(picea @ 2011 01 28, 15:42)
Stiklinėj ir dariau, bet tortukas man ant stalo vis tiek gražiau atrodo. Jei tik nesubyrės  smile.gif

Gal žinot kur Vilniuj gauti kuminų? Galvoju daryt plovą iš pirmos knygos  bigsmile.gif
*



Rimi parduotuvese buna (KOTANYI firmos).
carnitaster
QUOTE(vvjuka @ 2011 01 30, 13:24)
Aš pyliau putojantį vyną Lambrusco. Toks truputį gazuotas, bet mažiau, nei taip vadinamas šampanas.
*


ačiūkas, na savaitgalį reiks ir man pamėginti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Barbaryta @ 2011 01 30, 14:12)
As siandien is pirmos knygos isbandziau vistu sparnelius su medumi ir soju padazu. Sparneliai marinavosi per nakti kaip ir rekomenduojama knygoje... Man ir seimai labai patiko, niam niam apsivalgymas, rekomenduoju mirksiukas.gif
o cia pasirodau kas gavosi...
*


vajej, kaip skaniai atrodo, net apsiseilėjau thumbup.gif
astorija
Sveiki visi,

perskaičiau kelis puslapius ir man užkliuvo Gijūnės mintis, kad žuvies aptepėlei kažko trūksta. Gaminau ir aš ją porą kartų. Pirmą kartą griežtai pagal receptą, o antrą kartą į žuvį dėjau tik smulkiai pjaustyto svogūniuko ir majonezo. Buvo labai skanu. Siūlau pabandyti supaprastintą variantą. Skanaus thumbup.gif
Gijūnė


perskaičiau kelis puslapius ir man užkliuvo Gijūnės mintis, kad žuvies aptepėlei kažko trūksta. Gaminau ir aš ją porą kartų. Pirmą kartą griežtai pagal receptą, o antrą kartą į žuvį dėjau tik smulkiai pjaustyto svogūniuko ir majonezo. Buvo labai skanu. Siūlau pabandyti supaprastintą variantą. Skanaus thumbup.gif

Pritariu, man turbūt krienai maišė, o šiaip su skumbre aš iki tol darydavau tokią ale mišrainę: skumbrė, svogūnas, marinuoti agurkėliai, na ir majonezas, bet valgydavom kaip užtepėlę. Bet turbūt tik su svogūnu irgi super smile.gif
Papildyta:
QUOTE(skarpionuke @ 2011 01 29, 21:03)
As siu salotu nedariau  blush2.gif  bet drauge dare, dejo kepta suri ir dadejo majonezo, tai sake gavosi skaniau
*




Gali būti, nes man kaip tik tas rūkytas sūris ir užkliuvo: toks sprangus ir sausas, o keptas tai niam niam tongue.gif Ir majonezas man labai patinka, bet kalorijų mažinimo sumetimais, dažniausiai jį keičių į alyvuogių aliejaus ir acto šlakelį smile.gif
Finna
Šiandien kepiau keksiukus su mėlynėm. Man iš to kiekio tešlos išėjo ne 12 kaip rašė Beata, o visi 21 bigsmile.gif Matyt mano formelės mažesnės. Keksiukai gavosi labai skanūs, tik prikibo prie popieriuko ir sunkiai luposi doh.gif Mėlynės puikiai tiko, bet kitą kartą įdomumo dėlei bandysiu kepti su avietėm ar kokiom kitom uogom. Taip pat dariau lietinius su mėsos įdaru, dar nežinau koks bendras skonis, nes ragavau tik įdarą, bet įdaras patiko biggrin.gif
Svečiams kepiau vištienos suktinukus su abrikosais ir Philadelphia sūreliu, tik aš vietoj bazilikų dėjau špinatus, suktinukus įsukau į rūkytą šoninę. Labai visiems patiko, klausinėjo kaip čia pagaminta, iš ko, prašė recepto thumbup.gif

QUOTE(vija @ 2011 01 29, 18:40)
Ir tikrai, žinokit, tos spanguolės priduoda pikantiškumo, nebijokit jų įdėt (arba supjaustytų džiovintų slyvų). Kadangi uogos įsimaišo pačioj pabaigoj jau pagaminus paštetą jau prieš dedant jį į indą, tai įmaišykit jų į paštetą į atskirą indelį paragavimui.
*



Kitą kartą taip ir darysiu- įmaišysiu spanguolių į nedidelį kiekį pašteto ir ragausiu tinka ar ne drinks_cheers.gif
rutulux
Kviečiu naktipiečių 4u.gif
user posted image
morkiniai keksiukai iš blogo, patiko, sveikuoliški tokie
user posted image
avižiniai batonėliai su medum irgi iš blogo-be proto skanūs, rekomenduoju
user posted image
ir žinoma šokoladainis, kuris jau kaip ir apasigyveno pas mus smile.gif, tik šį kartą per ilgai kepiau.
Pietums kulšys marinuotos su medum ir soja-neliko ko parodyt ax.gif

Rašiau, kad dariau užtepėlę žuvies ir aš. Pirmą sykį su karšiu, antrą-su skumbre. Galiu pasakyt, kad su karšiu skaniau. Bala žino, nuo žuvies daug kas priklauso.
*Rūta*
Ruošiuosi kepti aguonini ir baisoka 0,5kg cukraus pagal recepta blink.gif ? Gal mazinti kaip ir visur kitur? g.gif
spinsa
gal netycia po ranka turit sriuba su perlinemis ir grybais recepta? kazkaip perverciau ir niekur neradau, o atsiliepimu apie sia sriuba perskaiciau tik geru ax.gif
Neringasha
As kepiau aguonu torta keli pastebejimai. Man tikrai neisejo tokio kiekio koks parasytas Beatos knygoje, gavosi vos 1 tortas. I grietinele pyliau panasiai toki kieki cukraus bet ji man ne sutirstejo, bet siaip visumoj pyragas gavosi super, visi labai gyre.
ir Dar, berods 500gr cukraus pilasi i trysnius ir 400 i grietinele ar atvirksciai, man nebuvo per saldu.
Tanika
QUOTE(*Rūta* @ 2011 01 31, 14:12)
Ruošiuosi kepti aguonini ir baisoka 0,5kg cukraus pagal recepta  blink.gif ? Gal mazinti kaip ir visur kitur?  g.gif
*



Priklauso nuo to, ar mėgstat labai saldžiai mirksiukas.gif Aš mažinau trečdaliu cukraus kiekį ir man vis tiek buvo per saldu.

Savaitgalį valgėm balandėlius pagal Beatą, visiems patiko thumbup.gif Iš principo nelabai skiriasi nuo tų, kuriuos paprastai darau, tik tas dėjimas į įdarą daržovių man labai patiko, tikrai skaniau ir gražiau atrodo smile.gif
*Vego*
QUOTE(Tanika @ 2011 01 31, 17:44)

Savaitgalį valgėm balandėlius pagal Beatą, visiems patiko  thumbup.gif Iš principo nelabai skiriasi nuo tų, kuriuos paprastai darau, tik tas dėjimas į įdarą daržovių man labai patiko, tikrai skaniau ir gražiau atrodo  smile.gif
*


Man irgi jie thumbup.gif Tik man darbo daug,kol prisiruosiu juos padaryt blush2.gif Bet skonis vertas to vargo ax.gif
Sokoladainis wub.gif wub.gif wub.gif Kepsiu savaitgali vel.
viskas_bus_gerai_:)
Nauja tema smile.gif
vivulyte
QUOTE(spinsa @ 2011 01 31, 13:27)
gal netycia po ranka turit sriuba su perlinemis ir grybais recepta?  kazkaip perverciau ir niekur neradau, o atsiliepimu apie sia sriuba perskaiciau tik geru  ax.gif
*


Manau šita.. http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/m...aravyku-sriuba/

Ryt gaminsim 4u.gif
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.