Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 2010 metų rugpjūtinukų mamų virtuvė
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Bendraminčiai
Pages: 1, 2
Copy
2010 METŲ RUGPJŪTINUKŲ MAMŲ VIRTUVĖ

user posted image

DALINAMĖS RECEPTAIS, PATARIMAIS IR IDĖJOMIS!

user posted image
kristinkaa
nu saunuole, copy 4u.gif 4u.gif 4u.gif
itraukiu i favorit temas biggrin.gif 4u.gif
Emile.
Nu fain! kaip man tokiai virejai labai pravers biggrin.gif
Copy
Aciu, vaniliuk 4u.gif

Dedu pirma recepciuka - gal pravers wink.gif

Karamelinis padažas

30 g sviesto
2 pilni šaukštai miltų
450 ml grietinėlės
165 g rudo cukraus
150 g cukraus pudros

1. Kaitinant ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą, įmaišyti į jį miltus.
2. Palaipsniui įmaišyti grietinėlę, virti kol sutirštės maišant.
Įmaišyti cukrų ir cukraus pudrą. Serviruoti šiltą arba atvėsinti.  

Galima naudoti prie keptų bananų ar obuolių, su ledais.
Tutti
Kūčiukai, receptas ne mano, bet labai išgirtas kūčiukų temoje blush2.gif labai skanūs kūčiukai gaunasi, galima dėti mažiau cukraus, nes gavosi gana saldūs smile.gif

600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui
250gr.cukraus
80gr.margarino arba sviesto
70gr.aguonų
40gr.mielių
druskos
puodelis vandens, puodelis pieno (tik su vandeniu bus "šližyškesni")

Į pašildytą vandenį (ne verdantį!) dėti sutrupintas mieles, margariną, druską ir cukrų, ištirpdyti ir ištrinti iki vientisos masės. Suberti miltus, aguonas ir užminkyti tešlą. Ji turi pakilti- kai pradės lipti per kraštus, perminkyti dar kartą. Ir taip kokius 2- 3 kartus. O paskui formuoti kūčiukus, kepti kol pagels smile.gif
skanaus essen.gif
tarp kitko, labai greitai viskas pasigamina mirksiukas.gif
Copy
Moliuskai (midijos) su vynu ir česnaku
1,75 kg moliuskų
šaukšto aliejaus
2 šaukštų sviesto
3 smulkiai kapotų česnako skiltelių
smulkinto svogūno
150 ml sauso baltojo vyno arba sidro
šviežių petražolių lapelių
maltų juodųjų pipirų
druskos
citrinos skiltelių

Paruošimo būdas:
Moliuskų geldeles nušveisti po šaltu tekančiu vandeniu, nutraukti ataugas. Gerai perskalauti kelis kartus. 
Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų, sviestą ir 3–4 min. pakepinti smulkintą svogūną bei česnako skilteles. 
Supilti vyną, pasūdyti, suberti kapotas petražoles (žiupsnelį palikti patiekalui papuošti) ir gerai išmaišyti. Užvirinti. 
Sudėti moliuskus ir kaitinti krestelint, kol geldelės atsivers. Patiekti užpylus skysčiu, kuriame virė, uždėjus citrinos skiltelių.

kristinkaa
idedu, kaip mb sako, abaldiet kokie skanus kepsneliai biggrin.gif , recepta.
mums reikes:
kiaulienos nugarines 500g
1 kiausinis
2 saukstai krakmolo
majonezo
druskos
pipiriuku
galima ir taip vosokiu prieskoniu mesai

tai gi: supjaustau mesa mazais kubeliais, imusu kiausini, idedu majonezo, krakmolo ir prieskonius. gerai viska ismaisau ir padedu i saldytuva kokiai porai valandu pasimarinuoti. po tai kai pasimarinavo, ikaitinu petelne ir su saukstu formuoju blynukus. lengva, greita ir skanu. bandziau viena karta det dar svoguno - irgi gerai gavosi. taip pat vietoje mesos galima ir vistos krutinele naudot ax.gif
skanaus essen.gif
oi, dar pamirsau, kad cesnako idet reikia mirksiukas.gif
Erika8
Copy, tu tikra eugenija (čia žodžio "genijus" moteriškos giminės atitikmuo)
Tessa_i.p.
Copy, nu super idėja tokiai temai 4u.gif thumbup.gif

Įkelsiu seną gerą ir mano labai mylimą receptą, kurį jau buvau kažkada paskelbus prie lengvo maisto receptų:

QUOTE(Tessa_i.p. @ 2008 11 05, 18:42)
Itališki makaronai su varške

Reikės:
0,5 pakelio makaronų (aš verdu „sraigtukus“);
3 didelių pomidorų;
1 pakelio liesos varškės;
1 a.šaukštelio aliejaus;
2 skiltelių česnako;
sauso baziliko (apie 1 a.š. – man kartais ir daugiau prieskonio norisi įsidėti);
„Vegetos“ pagal skonį (aš dedu apie 1 a.š.);
Trupučio druskos.

Gaminimas:
Atskiram puode lengvai pasūdytam vandeny išverdam makaronus. Kol verda makaronai kubeliais supjaustom pomidorus (kubeliai 1-2 cm), susismulkinam česnaką. Į įkaitintą keptuvę įpilam arbatinį šaukštelį aliejaus ir jame apkepinam smulkintą česnaką kol lengvai pagels, tada sudedam pjaustytus pomidorus, pamaišom ir uždengus dangčiu paliekam pasitroškinti 5 min. ant nedidelės ugnies. Kai pomidorai aptyžta, sudedam prieskonius, viską gerai permaišom ir po truputį maišant dedam varškę. Gal kam pakelio bus per daug, tai pradžiai įdėkite pusę pakelio, o jei skanu, tai ir visą. Man skanu, kai daugiau varškės. Tada išmaišytą padažą supilam ant nukoštų makaronų, dar kartą gerai išmaišom ir ragaujam.
Skanaus!  essen.gif

p.s. receptą draugė parvežė iš Italijos.
*

meduksi
super,jau laukiau sitos temos thumbup.gif
Taigi pyragai:
PYRAGAS SU ANANASAIS IR ŠOKOLADU

3 kiaušiniai
250g. cukraus
250g. miltų
skardinė ananaso savo sultyse (apie 340g.)
60-100g. šokolado (gali būti juodas, pieniškas čia pagal skonį)
1 a.š. vanilinio cukraus
3 a.š. kepimo miltelių

Kiaušinius išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmaišyt miltus, kepimo miltelius, smulkintą šokoladą, bei smulkintą ananasą. Kepti apie 30-40min. 180 laipsnių temp. Labai skanus, bei lengvas pagamint
Skanaus

Bananinis pyragas niam niam

Ingredientai:
3 bananai
3 kiaušiniai
1,5 stiklinės miltų
1/3 stiklinės manų
1 kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
1/3 stiklinės aliejaus
20 g sviesto
1 stiklinė
Gaminimas:
Nuluptus bananus smulkiai
Suberti įmušti kiaušinius ir maišytuvu išplakti.
miltus, kepimo miltelius ir košę, dar vieną minutę Įpilti aliejų ir maišyti, kol tešloje nebeliks aliejaus burbuliukų.
Kepti 180°C išteptoje riebalais ir pabarstytoje džiūvėsėliais kepimo skardoje.
Tešlą galima kepti didelėje tortinėje, kitą dieną perpjauti pusiau, sutepti džemu (juodųjų serbentų ar kt.).
Viršų galima aplieti šokoladiniu glajumi - 3/4 šokolado plytelės ištirpdyti ir sumaišyti su šaukštu grietinėlės.

Kodencija
Na, kol mano pasakos Princas miega, savo receptu dalinuosi ir as
Skruzdelynas (pries sventes gal kas susigundys)

Reikia:
4 kiausiniu
apie 7 saukstai miltu
galima ziupsneli druskos, bet as nededu

100gr dirbtino
100rg naturalaus medaus
tesla minkyti pakapojant kol gausis kietoka tesla, plonai kocioti kuo ploniau iskociosite tuo trapesni bus lapeliai pjaustyti jums patinkancia forma virti ikaitintame aliejuje kol graziai apskrus( tiesa geriausia viska daryti su pagalbininku, nes vienai reikia gan mikliai suktis)
medu pasildyti kad butu skystas
i lekste delioti lapelius apipilant juos medumi.
as kepu koki pora dienu iki valgymo, tada medus susigeria ir buna skanesnis, puosiu pagal nuotaika, aguonom, kokosu drozlem,dziovintais vaisiais ....
i didele lekste delioju c raides formos pili, i vidu dedu arbatine zvakute, labai puosia sventini stala
skanaus ir graziu svenciu
Laura777
Super!!!
Labai faina tema. Aš esu išsisaugojusi bent 200 psl visokių patiekalų ir vis bandau ir bandau gaminti. O labiausiai saldumynus ax.gif
Tessa_i.p.
Dar vienas mano labai dažnai gaminamas patiekalas:

Vištiena „Indiškai“

Reikės:
vištienos krūtinėlės
2 paprikų (gražiau skirtingų spalvų)
1 vidutinio svogūno
pakelio grietinėlės
1 šaukštelio krakmolo
kario, rozmarino, pipirų, druskos pagal skonį.

Gaminimas:
Vištienos krūtinėlę supjaustyti gabaliukais, trumpai apkepinti keptuvėje ir sudėtį į puodą su trupučiu verdančio vandens. Troškinti 15-20 min. Per tą laiką susipjaustyti svogūną ir paprikas (gabaliukais) ir daržoves taip pat labai trumpai apkepinti. Supilti daržoves į puodą ir troškinti dar apie 10 min. Pabaigoje supilti grietinėlę ir suberti prieskonius. Puodelyje mažam kiekyje šalto vandens išleisti krakmolą ir supilti į puodą. Gerai išmaišyti ir skanaus!

Man šis troškinys tinka ir su bulvėm, ir su ryžiais, ir su grikiais essen.gif
Copy
I sveikata, mergaites! By tik detumet! 4u.gif

Kol truputi turiu laiko - pasakysiu viena recepta kai uzgriuna sveciai. Cia toks mini uzkandis, bet valgosi kaip "siemkos".

Slyvu valteles

Reikes (kiekis priklauso kiek sveciu turesite) :

Dziovintu juoduju slyvu (rinkites didesnias)
Fermentinio surio
Majonezo
Cesnako (as visada perku ir dedu dziovinta granulemis - geriau issimaiso ir nesmirda rankos smile.gif )
pipiru
truputis druskos
--
Su smulkesnia tarka sutarkuoti suri, ideti cesnaku, pipiru, majonezo, visak gerai ismaisyti.
Atskirti veina nuo kitos slyvas, pakabinti mazu sauksteliu surio mase ir deti ant slyvu formuojant kalneli. Tik nedekite didelio, bo nukris. Patartina deti is karto i lekste, i kuria serviruosite. Ir susmeigti dantu krapstuku. I stala tiekite pries pat ateinant sveciam - iki tol geriau tegu pastovi saldytuvo kad sutvirtetu kiek mase. Labai pikantiska ir saknu. Labai tinka prie vyno.

Dvieju kasniu picukes

Reikes:

Bemieles sluoksniuotos saldytos teslos (lakstais)
Prinokusiu pomidoru
Anciuviu'kumpio/alyvuogiu/parmezano
Druskos
Pipiru

Atsilidyti tesla (tik ne per daug, kad neliptu), pasiklojus kepimo popieriu isskleisti ja ant stalo. tada su stikline padaryti skirtuliukus. Supjaustyti griezineliais pomidora ir deti ant teslos skrituliuku (idelau, jei skrituliuko dydis atitnka pomidoro skritineli). Kiek pasudyti, papipirinti. galima uzberti cesnako. Ant virsau uzdeti kas kam patinka - pjaustytu alyvuogiu, kumpio nedideli gabaleli, uzberti parmezano arba aptepti pomidora pesto padazu. Galima padaryti keliu rusiu picukes. Ir tada picukes su visu kepimo popieriumi keilauja i orkaite. Kepti ikaitintoje 180-190' C orkaiteje kol tesla graziai apskrus.
Skanios tiek siltos, tiek atvesusios!
Skanaus!
*Karamelia*
Sjavascript:emoticon(':P')tai mano labai daznas saldumynas,kuri super lengva paruosti tongue.gif Stai ir mano foto:)
user posted image

KEKSIUKAI SU PERSIKAIS

12 keksiukų:
12 puselių konservuotų persikų
125 g minkšto sviesto
125 cukraus
3 kiaušiniai
150 g miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
25 g tarkuoto juodojo šokolado

Persikus sudėti į sietą ir nuvarvinti. Sviestą išplakti su cukrumi iki baltumo . Po vieną dėti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir atsargiai įmaišyti į kiaušinių masę. Įmaišyti tarkuotą šokoladą.
Įkainti orkaitę iki 175C. Pasiruošti 12 keksiukų formelių (patepti riebalais ar iškloti popierinėmis formelėmis). Išdėlioti tešlą į formeles. Per vidurį dėti po gabaliuką persiko, jį šiek tiek įspausti į tešlą.
Kepti 15 - 20 min.
Iškepusius išimti iš formelių ir ataušinti ant grotelių. Ataušusius pabarstyti cukraus pudra.
Copy
QUOTE(Laura777 @ 2010 12 09, 14:36)
Super!!!
Labai faina tema. Aš esu išsisaugojusi bent 200 psl visokių patiekalų ir vis bandau ir bandau gaminti. O labiausiai saldumynus ax.gif
*

Tai laukiam visu 200 smile.gif
glinglingas
kaip sakant nelabai i tema bet parashysiu gal kam bus idomu.
holle tyrele morkos nuo 4 men /25 -leistina dar norma/
lauksiu daugiau pasisakanciu kas daret testus tyrelem leliukishkom smile.gif
Tutti
Mano senas mylimas receptas iš vaikystės rolleyes.gif avižinių dribsnių šokoladiniai sausainiai smile.gif

2 stiklinės cukraus
4 šaukštai kakavos
8 šaukštai pieno
120 gramų margarino
2 stiklinės avižinių dribsnių

Margariną, cukrų, pieną ir kakavą sudėti į puodą ir ant mažos ugnies maišyti tol, kol pradės burbuliuoti. Nuo užvirimo maišant dar pavirti apie pusę minutės. Tada supilti avižinius dribsnius, apie 10-20 sekundžių pamaišyti ir su šaukštu išdėlioti ant sviestinio popieriaus sausainiukus.
Be dribsnių dar galima pridėti razinų ar kokių smulkintų riešutų smile.gif sausainiai lengvai ir greitai pagaminami, bet svarbu ištaikyti momentą kada pilti dribsnius, nes pervirus masę sausainiai subyrės, o nedavirus nesukietės. Bet man dažniausiai gaunasi puikiai smile.gif
Laura777
QUOTE(Copy @ 2010 12 09, 14:16)
Tai laukiam visu 200 smile.gif
*

Nežinau, ar galiu dėti. Dar kas nors sakys, kad pavogiau idėją. Turiu receptų ir iš SM, bet neatsimenu kurie. Nes receptų atskirą failą kaupiu jau senų seniausiai.
Tutti
Bandelės Grietiniečiai smile.gif receptas pasiskolintas iš blogo keliu čia, ne kartą kepiau, labai skanūs gaunasi smile.gif

Tešla:
300 g miltų
75g cukraus
100 sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
druskos
kepimo miltelių

Įdaras:
200 g varškės
2 valgomi šaukštai cukraus
25 g miltų (šaukštas)
1 mažas kiaušinis
vanilinio cukraus

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir po šaukštą - grietinę. Miltus sumaišyti su soda arba kep. milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti0,5 cm storio lakštu ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Jokiu būdu kraštų neužspausti, nes kepant plyš! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels).
Papildyta:
QUOTE(Laura777 @ 2010 12 09, 16:22)
Nežinau, ar galiu dėti. Dar kas nors sakys, kad pavogiau idėją. Turiu receptų ir iš SM, bet neatsimenu kurie. Nes receptų atskirą failą kaupiu jau senų seniausiai.
*

dėk receptukus mirksiukas.gif manau reta kuri gali įdėti savo sugalvotą receptą, beveik visi yra iš kažkur paimti, tokie pat ar kažkiek patobulinti smile.gif manau čia galima dėti visus rugpjūtinukių mėgiamus ir naudojamus receptus
ciuke
Paprastas kaip 2*2- vakar isbandytas bulviu apkepas.

8-10 bulviu
5 skiltles cesnaku
stikline grietineles arba pieno
4 kiausiniai
100 gr fermentinio surio
rozmarino (butinai)
pipiru
druskos

Pasiruosiam:

Nuskustas bulves supjaustome grezineliais, nusausinam
Isplakam 4 kiausinius su grietinele arba pienu ir idedam sutarkuota suri
Cesnaka sutrinam su pipirais, rozmarinu, druska ir juo apipilam bulves bei palaikom 20 min.

Eiga:

1.Skarda nuklojam puse visu bulviu
2.Uzpilam puse mases sumaisytu kiausiniu su pienu/ grietinele ir suriu
3.Vel dedam ant virsaus bulves
4.Vel apipilam likusia mase sumaisyto pieno/ grietineles/ surio

I orkaite - kepam 180 laipsniu apie 50 min, kol graziai apskrus.

Skanaus.

mirksiukas.gif
LigiBunga
Cypsiuko meduoliai.

Stai ir as idesiu " guminiu" meduoliuku receptuka

Teslai :

450 g. miltu
150 g. cukraus
100 g. riebalu ( dejau EVE)
2 kiausiniai
100 g, medaus ( dejau dirbtini)
2 arb. sauksteliai gesintos sodos
norimu prieskoniu

del spalvos sausoje keptuveje as padeginau 2 did. saukstus cukraus.

Darbo eiga : i dubeni imusti kiausinius , supilti cukru , medu ir tirpinta margarina , viska ismaisyti . Keptuveje padeginti cukru ( cia , kad butu tamsesne spalva) ir supilti ji i misini . Deti ji ant garu ( puodo su verdanciu vandeniu) ir maisyti kol degintas cukrus istirps , nukelti nuo garu , supilti soda ir gerai issukti , tesla suputos , tada suberti miltus ir uzminkyti maloniai minksta tesla ( jeigu per skysta dadekite miltu ) , bet perspeju - tesla turi buti ne kieta .Atsaldyti nereikia , is karto kociokite ir isspauskite norimas figurelias .
Mano iskepusio meduolio storis 1 cm. ir 3 mm. tad patariu , kad kociotumete storiau ( netoli centimetro) .
Orkaite ikaitinti iki 250 C , kiskite meduoliukus , ir tik jie iskils , traukite lauk , nes tuos kurie pas mane dar truputi pakepe , isejo ne toki guminiai , o kur tik vos pakepe

Glajui :

1 kiauso baltymas
150 pudros
tirpintos citrinos rugsteles pagal skoni . ( as isspaudziau citrinos)

Dubenelyje viska gerai issukame , mase neturi buti labai skysta , nes nelaikys formos , jei per skysta dadekite pudros .
bigsmile.gif

Papildyta:
o toliau tai, kas man skaniausia:

Kiauliena su daržovėmis saldžiarūgščiame padaže

Kiauliena, nugarinė, arba kumpis, 500 gramų
Morkos, 2 vienetai
Paprika, žalioji, 1 vienetas
Ananasai, marinuoti, 350 gramų
Kvietiniai miltai, 3 šaukštai
Krakmolas, 3 šaukštai
Sojos padažas, 3 šaukštai
Aliejus, kepimui
Gaminimas:
Padažui reikės:

2/3 stiklinės pomidorų padažo
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštas
trupučio čili pipiro miltelių (tinka ir šviežias, susmulkintas)

Iš pradžių atrodo, kad sudėtingas patiekalas, iš tikrųjų jo gaminimas susideda iš 3 žingsnių:

1. daržoves
2. Apkepam mėsą
3. Vską sumaišom su padažu.

O dabar smulkiau.

Kiaulieną plonais gabalėliais ir gerai išmušame. Išmuštus gabalėlius pasmulkiname, kad gautųsi 2-3 cm dydžio. Apšlakstome sojos padažu ir marinuotis. Jokių kitų prieskonių daugiau nereikia.

Morkas šiaudeliais, papriką - maždaug 2 cm gabaliukais, ananasą - taip pat.

Aliejuje daržoves. Pirmiausia dedame morkas, po kokių 5 - papriką ir galiausiai - ananaso gabaliukus. kepinti nereikia, kad daug nesuminkštėtų. Daržovės turėtų būti pakankamai traškios. jas į šalį ir kepinam kiaulieną.

padaže pamarinuotus mėsytės gabalėlius voliojame į 50/50 sumaišytus su krakmolu ir dedam į keptuvę. stiprios ugnies neilgai, pavartydami apkepinam.

Kol mėsa, pasigaminam padažą. Į 2/3 stiklinės pomidorų padažo įlašinam citrinos sulčių, čili pipiro miltelių, arba šviežio (jeigu aštriai nemėgstate, galite nedėti) bei artipilnį šaukštą cukraus. Išmaišome.

Į keptuvę, jau baigia mėsa, sudedame apkeptas daržoves, padažiuką bei viską dar keletą minučių patroškiname.

su virtais ryžiais.

4u.gif

O sitas isvis geris:

Tefteliams:

500 gr. faršo
100 gr. ryžių (nevirtų svoris)
1 svogūnas
1 morka
1 šaukštas majonezo
mėsos prieskonių
druskos
pipirų

Padažui:

0.5 stiklinės vandens
4 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. grietinės
2 v.š. majonezo
1 v.š. miltų
druska
mėgstami prieskoniai

Ryžius išvirti (nepervirti, nes dar troškinsis orkaitėje). Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais. Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą. Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200 C apie 50 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu. Skanaus!

P.S. Labai skanus patiekalas! Tefteliai labai purūs ir sultingi.
is AE
Copy
QUOTE(ciuke @ 2010 12 09, 16:37)

rozmarino (butinai)

mirksiukas.gif
*

O galima keisti juom kuo nors kitu, pvz baziliku ar kmynais?
Nepatink man rozmarinas schmoll.gif super apkepas
LigiBunga
Dar greituku.
Apkepauskas su rutuliukais

Reiks:
5 bulviu
5 desreliu
2-3 saukstu majonezo.
Surio.

Isvirti su lupena bulves, atvesinti, nulupti, supjaustyti griezineliais ir deti ant indo dugno. Desreles irgi ritineliais. Deti ant bulviu. Plonai uztepti majonezo. Uzdeti tarkuoto surio, vel sluoksnis bulviu, desreliu, majonezo ir surio. Ipilti truputi aliejaus ir kepti orkaiteje apie 20 min. L.sotu. L>SOTU!

Toliau atkeliu is savo kitos egzistavimo vietos smile.gif

KOSE

išviriau bulvių, išviriau žirnių (paprastų, geltonų, džiovintų, prieš tai mirkytų), išviriau pupų (irgi mirkytų). Kiekiai- bulvių ~3 dalys, žirnių ~1 dalis, na o pupų truputi. Proporcijos - skonio reikalas, aš tuo momentu būtent taip sugalvojau. Viską sugrūdau, sumaišiau, įpyliau virinto pieno, imečiau gabalą sviesto, smulkiai pjaustytų žolių (krapų, petražolių, saliero lapų . . . ir dar krapų. . . .) . . .

Viską gerai išmaišiau.

Skanu vietoj paprastos bulvių košės, prie visokių mėsos patiekalų ir tt.

Dar labai skanu: pakepint šaltai rūkytos šoninės (kiekiu košės nepagadinsi) ir suverst tokią bulvių/žirnių košę į keptuvę, kur kvapniuose riebaluose spirga šoninės gabaliukai, viską pamaišyt ir truputi pakaitint po dangčiu (atsargiai- košėje yra pieno- svils).

Labai skanu su raugintais agurkais, apie kuriuos jau rašiau, jie kaip tik dabar gerai įrūgę, sūrūs ir rugštūs .

Visciukas ale ''I am lazy "

Viščiuką 20 min pamarinavau citrinos sultyse su druska, pipirais ir mairūnu.
Nusausinau.
Tada visą ištryniau pomidorų pasta, cukrumi ir duska, ypač viščiuko vidų.
Pasidariau čiobrelių padažą: čiobrelius sumaičiau su alyvuogių aliejumi ir filtruotu vandeniu bei druska.
Jame ir kepiau viščiuką, aplink apdėtą bulvėmis ir pabarsčius jas tais džiuvėsėliais.
Traškus viščiukas ir pakankamai subtilus skonis.

Sestadienio omletas

Taigi porcijai
2-3 kiaušiniai
2 šaukštai grietinės (30proc.) arba 25 proc. grietinėlės
druskos, juodųjų pipirų.
Gerai išplakti viską ''mikseriu". Aš supilu i karščiui atsparius porcelianinius dubenėlius.
Į vidurį dubenėlio įmetu mažą gabalėlį sviesto.
Įdėjus į įkaitintą orkaitę, 250 laipsnių temperatūroje kepu 5-7 min. Fantastiškai skanu ir labai gražu.

Papildyta:
Nuosavi a la spain džiuvėsėliai

Gal kam patiks.
Į džiuvėselius (parduotuvinius) įdedu kavamale maltus džiovintus česnakus, krapus, petražoles, baziliką, raudonėlį, mairūną. Galima paįvairinti.
Tačiau labai patogu kepant orkaitėje ar tiesiog elementariai dėti ten kur naudojate džiuvėsėlius.
Man skanu. Ir patogu.
Laura777
Kadangi mėgstu kepti pyragus ir daugiausiai su uogomis, tai įdedu mėlynių pyragą
Sūrio pyragas su mėlynėmis
28 cm skersmens pyragui reikės:

0,5 kg trapios tešlos (galite naudoti ir šaldytą trapią tešlą)
50 ml neriebios grietinėlės
250 gramų maskarponės sūrio200 gramų lietuviško varškės sūrio (15%, 22% riebumo arba riebesnio, galima keisti švelniąja varške)
4 v. š. cukraus
pusės citrinos sulčių
vanilinio cukraus arba vanilės lazdelės (jei naudojate vanilės lazdelę, perpjaukite ją išilgai ir išgramdykite sėklas, jas ir naudokite skaninimui)
2 kupinų stiklinių šviežių uogų

Įkaitinkite orkaitę iki 180˚ temperatūros. Išklokite apvalios sviestu pateptos kepimo formos dugną ir 3-4 cm aukščio kraštus plonu sluoksniu tešlos, užklokite ant tešlos folijos arba kepimo popieriaus ir įberkite 0,5 kg bet kokių namie turimų kruopų (žirnių, ryžių, grikių, pupelių, lęšių) tam, kad tešla iškeptų trapesnė ir neiškiltų.

Kepkite 20-25 minutes, kol vos pagels ir paruduos tešlos krašteliai. Atvėsinkite.

Maskarponę, varškės sūrį, cukrų, vanilę, grietinėlę, citrinos sultis išplakite smulkintuvu arba sutrinkite mediniu šaukštu iki purios masės. Sukrėskite kremą ant atvėsinto tešlos papločio, išlyginkite, suberkite uogas. Galite patiekti iš karto.

Galima ant mėlynių užpilti pasiruoštą kokių nors uogų želė.
user posted image

P.s. nuotrauka ne mano
LigiBunga
Padarem :

user posted image

user posted image
tofista
QUOTE(LigiBunga @ 2010 12 10, 23:02)
Padarem :
*

hihihi.gif primena raganos namuką iš pasakos "Jonukas ir Grytutė" - visai mielai atsikasčiau šio namuko biggrin.gif
Emile.
QUOTE(ciuke @ 2010 12 09, 15:37)

O va tokie man patinka, viskas kas 2x2 thumbup.gif prasom va tokio stiliuko daugiau mirksiukas.gif

QUOTE(LigiBunga @ 2010 12 10, 22:02)
Padarem :

Nu sakyciau labai neblogai bigsmile.gif Jauciu Mejai Luknei dziaugsmo?
*Karamelia*
PRIE VYNO:
Zalios,juodos alyvuoges,
alyvuogiu aliejaus,
provanso prieskoniu(KOTANY firmos)
cesnako ispausti
Picarelos surio tongue.gif

Mano firminis tortas,pavadinkim "Kursenai valdo" biggrin.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Pirmoji nuotrauka,tai tortas toms kurios nori kietai atrodyt,jog moka gamint tortus,as tokia vaizduoju ax.gif biggrin.gif
Labai paprasta,nusiperkam kurenu vyniotinio apie 1kg.supjaustome riekelemis 1cm.dydzio,formineje skardoje isdeliojame kursenu vyniotini,ant virsaus pilame pasidare jogurtine zele bepradedancia stingti.Jogurtine zele(naturalaus jogurto litras,citrinos zieveles,cukraus,istirpiname sauksta zelatinos ir sumaisome su jogurtu,jogurtas kambario temp.,kad nesutrauktu zelatinos).I jogurtine zele,galima iberti aguonu arba zeles gabaliuku,cia kaip kam patinka,man taip spalvingiau ir graziau,pradejus stingti pilam ant isdeliotu kursenu vyniotinio gabaliuku,paliekam,kad apstingtu,bet dar butu minksta,tada vel dedam kursenu vyniotinio,vel pilam jogurtine zele,vel vyniotinio ir aptepam likusia jogurtine zele,paliekame apstingti,virsu puosiame pagal savo fantazija,galime deti vaisius iv.tada uzpilti paprasat is pakelio zele smile.gif Manau,tikrai labai paprasta,pasigamina labai greitai.

Antra ir trecia foto,cia analogiska,tik daryta su biskvitu,issikepiau paprasciausai biskvita,supjausciau ir supilsciau tokiu pat principu,kaip ir kursenu tortuko:)Aptepta plakta grietinele su truputi zelatinos.
Laura777
LigiBunga thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Copy
LB, nu Pasakiskas namelis biggrin.gif sakyc, ne veltui turi sluota :DDD
---
Besidairydama SM Kuciu patiekalu, radau paposinta linka su Kuciu/Kaledu patiekalais.
Gal ras kas nors ka idomaus. 4u.gif
Copy
QUOTE(ciuke @ 2010 12 09, 16:37)
*

Ciuke, dabar isiskaiciau, ir ziuriu, kad cia sveicariskas apkepas Roeschti. Siaip, kad tikrao prakeptu, bulves reik apvirti pries pjaustant g.gif jis minkstenis gaunasi tada. O siaip cia yra tikras Basler Roeschti wink.gif
Aciu, kad priminei gera recepta.
Nosyte_
ligiBunga, gaminau tavo saldziarugscia kiauliena, buvo suuuper thumbup.gif
Aciu mirksiukas.gif
kristuska
Labutis, seniai berasiau, bet vis paskaitau kaip gyvenate blush2.gif . ziuriu skani temele apie jusu pamegtus patiekalus. Ligi Bunga ir as pasinaudojau vienu is tavo rekomenduotu patiekaliuku. vakar dariau tefteliukus, nu super skanus gavosi. patiko ne tik man ir vyrui, bet ir dukrelei thumbup.gif , nors ji mesa pripazysta tik, jei tai saslykas ar kebabas. Labai dekojame uz recepteli.

P.S. SALDUSIS NAMELIS SUPERINIS thumbup.gif . IR LABAI PATIKO APRASYMAS KSAIP JI GAMINT SEKESI lotuliukas.gif 4u.gif
*Karamelia*
LB namelis nerealus,visad apie toki svajoju,kad iseitu pagamint,gal kada prisiversiu smile.gif
kristinkaa
atkeliauju cia pasidalinti uzkandzio receptuku. kai reikia greitai ir skaniai kazka kompanijai padeti ant stalo - kepu sita uzkandi :
kai zmoniu subyra apie 10, mums prireiks:
apie 6 vistos krutineliu,
kokiu 3-4 kiausiniu(priklauso kiek krutineliu nutarete gaminti)
dziuveseliu,
prieskoniu.

jei labai skubu tai darau taip: supjaustau vistos krutinele tokiom neilgom juostelem. I kiausinius priberiu visokiu prieskoniu, ypac daug krapu svieziu (man patinka). sumetu vistos juosteles, pamirkau, kad apliptu prieskoniais ir tada volioju juosteles dziuveseliuose. sudedu i skarda (be jokiu riebalu!!!!!) ir kepu.
jei neskubu, tai is anksto uzsimarinuoju vistos juosteles ir tik tada i kiausa volioju ir dziuvesius.
padazas prie sitos vistytes tinka labai paprastas: krienai su majonezu.
mmmmm niam niam skanaus! mirksiukas.gif
Nosyte_
Ir as pasidalinsiu uzkandziu, laaabai paprastas, bet kam skanus!

Arbuzas
Fetos suris

Supjaustyti arbuza kvadratukais, o feta dar mazesniais ir sudeti ant arbuzo. Galima dar soja apslakstyti, bet man ji netinka.

Arbuzas kuo labiau prinokes tuo skaniau! Ir reiktu stengtis be seklu ispjaustyti.

Skanaus!
LigiBunga
Tik gaminam ir gaminam, taciau kaip gera ziema valgyti :

MESA SUOMISKAI

Veršieną pamušti, apšlakstyti citrinų sultimis, baltaisiais pipirais, druska.
Į vidų įvynioti bekono plonas riekeles, persmeigti pagaliuku.
Kkepti alyvuogių aliejuje ir truputėlyje sviesto. Prieš baigiant kepti į keptuvę įpilti 10 proc. grietinėles.

Pateikti su spanguolėmis ir smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais.

TROSKIUS

Pekino kopūstus bei mėlynuosius kopūstus sumaišyti su smulkintais porais, petražolėmis ir troškinti kol suminkštės. Tuomet dėti šiaudeliais pjaustytą virtą jautieną, įdėti adžikos, čili prieskonių, šviežio baziliko ir dar apie 15 min patroškinti orkaitėje.

APKEPAS

00 g makaronų "tagliatele" ( bet šiaip tai tinka visi, kurie plokšti ir ilgi, tik man šitei būtent skanūs), 300g neriebios grietinėlės, 300 g "žementalio" sūrio. Apvirau makaronus, kad jie tik apvirtų, bet būtų standūs. Nukošiau, kelias minutes palikau pravėsti. Po to sumaišiau su grietinėle ir tarkuotu sūriu. Kekso formos indą ištepkiau sviestu(ne riebalu mišiniu) ir pabarščiau tais džiuvėsėliais su džiovintom žolelėm. Kepiau 150 laipsnių temp.orkaitėje, kol viršus pagelto (apie 20-25 min.).
Padariau pomidorų padažą su "passata del pomodoro", tai pomidorų masę pakaitinau, na ir įdėjau druskos, cukraus, juodų pipirų, pagal receptūrą įpyliau vos vos grietinėlės.

IR LIU TES GERIS

1 pakelis varškės ištriname su cukrumi (pagal skoni) ir 4 kiaušiniu tryniais, idedame kokius tris šaukštus miltus ir suplaktus 4 kiaušiniu baltymus iki standžiu putu. Dedame per kelis kartus. Jei padauginu miltu (ta matau jau prieš susdedant baltymus), tada ipilu kelis šaukštus pieno. Dar tiesa druskos truputi idedu. Kartais įpilu lyditi sviesto kokių 50 gr. Na ir kepu. Jie tokie purus buna
O jogurtas sumiksuotas su šaldytom uogom tai nenaujiena tikriausiai Jei tik mėgsta kas, tai galima kaip padažą naudoti.

JAU KOKS GERIS wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Nosyte_ @ 2010 12 14, 10:36)
Ir as pasidalinsiu uzkandziu, laaabai paprastas, bet kam skanus!

jauciu jau kaip skanu. Darysiu iskart. RYT biggrin.gif
ciuke
QUOTE(Copy @ 2010 12 12, 17:22)
Ciuke, dabar isiskaiciau, ir ziuriu, kad cia sveicariskas apkepas Roeschti. Siaip, kad tikrao prakeptu, bulves reik apvirti pries pjaustant  g.gif jis minkstenis gaunasi tada. O siaip cia yra tikras Basler Roeschti  wink.gif
Aciu, kad priminei gera recepta.
*

Ane?

O del rozmarino, tai nezinau, as ta recepta pirmakart bandziau, kmynai gera ideja, buvau sumascius ir sonines dadet, manau daug kas cia tinka.
Švelnukė
Iš parašytos porcijos išeina 47 šuniukai + vieno šuniuko dydžio tešlos reikia šuniukų nosytėm. Jei turėsite kokių žirniukų nosytėm prilipdyti tai Jums turėtų gautis 48 mieli šuniukai.

Šuniukų tešla nėra labai saldi, trapi su traškančiomis ausytėmis ir perkandus šuniuką pusiau laukia siurprizas – šokolado gabalėlis
Reikia:
Tešlai
· 200 g. kvietinių miltų
· 25 g. kukurūzų miltų
· 25 g. pieno miltelių
· 3 v. šaukštų cukraus pudros
· 180 g. kambario temperatūros sviesto
· 3 v. šaukštų 36% grietinės
· 1/2 plytelės pieniško ar juodojo šokolado
Dekoracijai
· šokoladinių sausų dribsnių ausytėms
· šokoladinių pagaliukų akytėms
· nosytės g. b. iš razinos, dž. spanguolės ar tešlos gabalėlio sumaišyto su kakvos milteliais
Kvietinius miltus sumaišyti su kukuruzų miltais bei pieno milteliais. Sviestą išsukti su grietine bei cukraus pudra iki vientisos masės. Po to palaipsniui sudėti miltų – pieno mišinį. Suminkyti tešlą. Tešla gaunasi fainos konsistencijos, labai gerai minkosi. Šokolado plytelę susmulkinam į nedidelius gabalėlius, pasiruoškite 48 nedidelius gabalėlius. Atgnybiam nedidelį tešlos gabalėlį (apie 10 g.), rankomis suformuojame rutuliuką, suplojame lyg darytume cepelinus, į vidų dedame šokolado gabalėlį ir vėl padarome rutuliuką, turi gautis maždaug lazdyno riešuto didumo. Ir tai pakartojame su likusia tešla. Dabar iš tešlos rutuliukų padarome mielus šuniukus. Iš dribsnių padarome ausytes, iš šokoladinių pagaliukų skirtų tortų puošimui padarome akytes, o nosyte pagal fantaziją – aš keletą padariau su razinomis, bet vis tik gražiausiai atrodė su tešlos gabalėliu, į kurį įberiau šiek tiek kakavos, gerai išminkiau ir susukusi nedidelį rutuliuką prilipčiau šuniukui nosytę.
Štai taip šuniukų armija atrodė paruošta kepimui:

Orkaitę įkaitinti iki 150-160°C temp. sudėti šuniukus į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti apie 20 min. kol gražiai pagels. Atvėsinti, o atvėsusius laikyti sandariame inde. Jei aišku sulauks atvėsimo

http://www.neringa-blogas.com/wp-content/u...311-347x500.jpg
arktika
Pora receptukų.

Greitoji paprastoji lazanija
(kaip vyras sako, kam vargti, jei ir tokia labai skani)
Pagaminsit per 15-20 min (+ kepimo laikas)

-Lazanijos lakštai;
-0.5 kg bet kokio faršo (aš dažniausiai naudoju jautienos arba jautienos-kiaulienos);
-pomidorų padažo;
-200-300 g fermentinio sūrio;
-Šlakelis aliejaus skardai patepti

1) Užkaisti nedidelį puodą vandens (kad tilptų lazanijos lakštas). Užvirus vandeniui, įmesti vienam sluoksniui reikalingus lazanijos lakštus. Man dažniausiai reikia trijų, juos dėti skersai vienas kito (dedi vieną lakštą, ant viršaus kitą, kad kryžiuotųsi, tada trečią lygiagrečiai pirmajam). Apvirti 2-3 minutes.
2) Su šakute ištrauktus lakštus sudėti į aliejumi pateptą skardą. Įmesti į puodą naujus lakštus kitam sluoksniui (virs tol, kol atliekamas 3) žingsnis).
3) Ant lakštų skardoje tolygiai tepti žalią faršą, tada sluoksnį pomidorų padažo ir fermentinio sūrio (sūrio dėti ne tiek ir daug, "pataupyti" viršutiniam sluoksniui);
4) Kartoti 2) ir 3) žingsnį, kol neliks faršo. Ant paskutinio (t.y. viršutinio) sluoksnio lakšto nebededam, gausiai apibarstom sūriu.
5) Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje 35-40 min.

Bešamelio padažo vyras nemėgsta, todėl jo ir nenaudoju.

Lazanija su rikotos sūriu
- Dvi didelės saujos špinatų lapų;
- Pakelis rikotos sūrio;
- 2 Svogūnai, skiltelė česnako;
- Sviestas arba aliejus kepimui;
- 5 vidutiniai pomidorai;
- Lazanijos lakštai;
- Parmezano (arba Džiugo) ir/arba fermentinio sūrio;

Kaip ir ankstesniu atveju lakštus apverdu. Tik šį kartą įdaras kitoks. Vietoje bešamelio padažo gaminau pomidorų įdarą.
Įdaras su rikota:
1) Vieną smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti svieste (arba aliejuje, bet špinatai skaniau iškepa svieste), svogūnams pageltus įmesti špinatus ir dar pakepinti. Jei mėgstate, galima įmesti skiltelę sutrinto česnako.
2) Iškeptą turinį sumaišyti su rikotos sūriu ir pratrinti blenderiu (arba gerai sutrinti šaukštu).

Įdaras su pomidorais
1) Pomidorus įpjauti (odeles) ir nuplikyti verdančiu vandeniu. Nulupti odelę ir supjaustyti didesniais kubeliais.
2) Pakepinti svogūną aliejuje, sudėti pomidorus ir dar pakepti 5-8 min.

Į skardą pateptą aliejumi dedame apvirtus lakštus, tepame sluoksnį rikotos, vėl dedame lakštus, tepame sluoksnį pomidorų įdaro (galime apibarstyti fermentiniu sūriu) ir t.t.. Ant paskutinio sluoksnio dedame šiek tiek ilgiau apvirtus makaronų lakštus ir gausiai pabarstome parmezanu ir/arba fermentiniu sūriu.
Kepti 200 laipsnių orkaitėje 30 min.
Erika8
Prisiruošiau užrašyti savo sausainukų - mėsinukų receptėlį.
Tešlai:
Miltai (apie 2 - 3 stiklines)
Sviestas arba margarinas (apie 200g)
Kepimo milteliai (1 a.š.)
1 kiaušinis
Grietinė (kokie 3-4 šaukštai)
Žiupsnelis druskos.

Įdarui:
Faršas (nesvėriau, bet iš akies pasiruošiau panašiai kiek ir tešlos)
Kiaušinis
Prieskoniai, druska, pipirai, trinta česnako skiltelė, smulkiai supjaustyta maža svogūno galvutė (kiekiai - pagal skonį)
Šaukštas krakmolo (gal ir nebūtina, bet pabijojau, kad neišbyrėtų mėsytė smile.gif )

Papuošimui:
Fermentinio sūrio

Eiga:
Į miltus suberti kepimo miltelius ir sudėti mažais gabaliukais supjaustytą margariną. Minkyti, kol neliks margarino gabalėlių. Tada įmušti kiaušinį, sudėti grietinę, įberti druskos ir minkyti toiau, kol nebelips prie rankų. Jei tešla per minkšta ar limpa, įberti dar miltų.
Į faršą sudėti prieskonius, druską, pipirus, česnaką, svogūną, krakmolą ir gerai išmaišyti.
Tešlą iškočioti (maždaug 3-4 mm storio), padengti faršu ir sukti kaip vyniotinį. Susuktą "dešrą" supjaustyti maždaug 2 cm storio griežinėliais.
Skardą ištepti margarinu (negausiai) ir sudėti sausainukus. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (neužfiksavau laiko doh.gif , bet stebėkit, kad nesudegtų). Kai sausainukai jau iškepa, ant kiekvieno sausainuko uždedame po mažytį gabalėlį sūrio. Orkaitę išjungiam, sausainukus dar palaikom išjungtoje karštoje uždarytoje orkaitėje. Kai sūris išsilydo, traukiam sausainukus - mėsinukus iš orkaitės.
Skanaus smile.gif
user posted image
Tutti
Vištienos apkepėlė smile.gif
aš ją darau čenachų indeliuose, galima daryti ir vienam dideliam inde smile.gif

vištiena/kalakutiena
vištienos prieskoniai
svogūnai
šampinjonai
grietinėlė (geriau liesesnė - 15 proc)
fermentinis sūris
proporcijos pagal skonį smile.gif

keptuvėj pakepu svogūnus su šampinjonais (dedu tokį patį kiekį svogūnų ir šampinjonų), atskirai apkepu vištieną ar kalakutieną su prieskoniais. Į čenachų indelius dedu kelis šaukštus svogūnų su šampinjonais, ant viršaus gerą saują vištienos, pabarstau tarkuotu sūriu ir užpilu grietinėle smile.gif Kepam orkaitėj 15-20 min, kol viskas užvirs, paburbuliuos ir sūris pradės skrusti.
Skanaus essen.gif
Baltute2
Ir as turiu skanu meduoliu receptuka, penktadieni isbandem, niam, kaip semkes eina. Ir skanu ir aromatinga ax.gif
normuojama CUP ( 237 ml)
1/2 puod. cukraus
3 puod. persijotu miltu
2 a.s. sodos
1 a.s. druskos
2 a.s. malto imbiero
2 a.s. cinamono
1/2 a.s. maltu gvazdikeliu
1/2 a.s. malto muskato riesuto
225g sviesto kubeliais ( as burokine tarka tarkavau thumbup.gif )
1/2 puod skysto medaus

Sumaisyti, cukru, miltus, soda, druska, ir visus prieskonius.
Sudeti sviesta ir pirstais trinti kol pasidarys smulkus teslos trupineliai.
Supilti medu ir gerai ismaisyti, paminkyti kol susiformuos tesla ( tai gan ilgai uztrunka, bo tesla ilgai lb trapi buna, bet gaunasi mirksiukas.gif )
Saldyti bent 1 h
Tesla iskocioti tarp 2 kepimo popieriu iki 3 mm. Pjaut norimas formeles. Kepam 180 laipsniu, 12 - 15 min ( bet geriau apkepe skanesni ax.gif )

Skanaus smile.gif
-Anna-
Uzkandos:

Marinuotos alyvuoges ale kaip In Vino restorane:

Reikes:
- 1 skarbonke zaliuju alyvuogiu be kauliuku
- cesnako skilteles
- a.s. medaus
- puse a.s. vynuogiu acto
- alyvuogiu aliejaus, tiek kad apsemtu alyvuoges
- dziovinto baziliko
- chabatta duonos

paruosimas:
I nedideli indeli sudeti smulkiai pjaustyta cesnako skiltele ir medaus. Su saukstu (o geriausia su tokiu mediniu irankiu su kuriuo trinamos mietos mohito kokteiliui biggrin.gif ) spausti cesnaka,kad isskirtu sultis ir susimaisytu su medumi. Tada ipilate vynuogiu acto. Ismaisote. Gausis tokia gan tirsta mase. I ja ipilate aliejaus, is akies,kad veliau idejus alyvuoges jas mazdaug apsemtu. maisote tol, kol iki tol buvusi tirsta mase pasiskirstytu per visa padaziuka (nes kai ipilsite alieju,pastebesite kad visas tirstumas dugne lieka tai reikia greitais sukamaisiais judesiais pamaisyti). Is alyvuogiu skarbonkes ispilate lauk skysti ir imetate alyvuoges i padaziuka. pabarstote baziliku (nepagailekite jo, priduoda skonio). Viska ismaistote. Palaikykite saldytuve pora val ir pateikite su chabatta duona.

Nachos uzkeptos su desra ir suriu (tinka prie alaus)

reikes:
- Nachos surio skonio, arba tu astresniu, as imu tokius:
user posted image
- pjaustytos desros/saliami (pakelio uzteks)
- ketchupo
- fermentinio surio

paruosimas:
ant skardos patiesiate folijos popieriu, ant jos isdeliojate pilnus, nesutrupinejusius nachos. Ant nachos uzdedate desrytes, desrytes patepate ketchupu,ant virsaus dedate patarkuota fermentini suri. Ir saunate i orkaite, kol issilidys suris.
meduksi
skanus sausainiukai wub.gif
100g minkšto sviesto,
125g varškės (dėjau liesą),
1 kiaušinis,
70g cukraus,
2a.š. kepimo miltelių,
1a.š. vanilino cukraus,
200-250g miltų,
100g razinų,
50g maltų migdolų,
lašas migdolų ar kitokios esencijos,
50g dž.melionų( galima dėti bet kokius dž.vaisius),
nuo 1 citrinos nutarkuota žievelė,
1a.š. malto imbiero,
cinamono pagal skonį,

Minkštą sviestą, varškę, cukrų, kiaušinį išplakti iki vientisos masės, sudėti likusius produktus, miltų dėti tiek, kad tešla lengvai minkytųsi rankomis, aš sudėjau 200g miltų.
Rankomis padaryti mažyčius rutuliukus, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikti tarpelius, nes kepdami sausainiai pučiasi ir kepti 170-180 laipsnių apie 15 min. Čia nuo orkaitės priklauso.
Iškeptus pabarstyti cukraus pudra
p.s. as dar dejau aviziniu dribsniu ir truputi aguonu,nes miltu nebeturejau...labai tiko tongue.gif ,o dziovintu vaisiu neturejau,tai nedejau smile.gif
mb sake,dabar situs kepsi dazniau lotuliukas.gif
Laura777
Įdomu, kur dingo nuotrauka po mano pyragu? g.gif
Laura777
Varškės Tortas su Mars šokoladukais
250 g šokoladinių sausainių
150 g sviesto

3 arb.š. želatinos
375 g kreminės varškės
1 arb.š. vanilės esencijos
140 g cukraus
300 ml riebios grietinėlės
3 šokoladukai “Mars”

22 cm skersmens torto formą iškloti folija. Sausainius susmulkinti blenderiu ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Gauta mase lygiu sluoksniu padengti formos dugną ir kraštus. Uždengti maistine plėvele ir pašaldyti 1 val.

Želatiną užpilti 60 ml vandens, išbrinkinti ir ištirpinti ant silpnos ugnies. Varškę pertrinti blenderiu ir gerai išplakti su cukrumi ir vanile. Atskirai išplakti grietinėlę. Šokoladukus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su varškės mase. Įmaišyti želatiną. Tada palaipsniui įmaišyti išplaktą grietinėlę. Gautą masę sukrėsti į jau paruoštą formą ir šaldyti 4 – 6 val.
user posted image
1rma
Nugi viriau siandien trinta grybu sriuba, nes gi blenderi reikejo isvandyt biggrin.gif

Dairau pagal si recepta: http://www.manovirtuve.com/receptas/uzkand...u%20sriuba.html

nenustebkit, receptas ten tikrai yra, tik pasleptas apacioje po visu istoriju biggrin.gif

Mano pastebejimai:

sriuba nesigavo tokia tirsta, kaip ten parodyta. Manau sultinio gali buti maziau, o taip pat gal reiktu ideti keleta bulviu, kad butu tirsciau. kazkuriam kitam recepte skaiciau, kad jos skonio nepagadina, o tirstumas gaunasi nepriekaistingas. kai kita karta virsiu, parasysiu, kaip gavosi su bulvemis wink.gif

O skonis tai pasakiskas thumbup.gif Aisku, cia tiem, kas grybus megsta wink.gif
šneider
Pasidalinsiu ir aš savo receptuku, kuris turėtu nerealiai patikti vaikams.

NAMINIAI ŽUVIES PIRŠTELIAI:

Reikės:
žuvies file
prieskonių pagal skonį (aš naudoju kinietiškus žuvies)
citrinos
miltų
kiaušinio
džiuvėsėlių

Žuvies file susipjaustyti pailgais šiaudeliais, apibarstyti prieskoniais ir apšlakstyti citrinos sultymis.

Porą šaukštų miltų įsiberti į maišelį plastmasinį (tik patikrinkit, kad nebūtu kiauras, nes kartą pamiršau, tai... doh.gif ). Po kelis žuvies gabaliukus mestį į tą maišelį ir supurtiti, kad apliptu miltais.

Taip paruoštus žuvies gabaliukus pamirkyti išplaktame kiaušinyje ie džiuvėsėliuose.

Kepti galima tiek fritiūrinėje, tiek ir keptuvėje.

SKANAUS mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.