Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mano mažas "rankinukas"
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3
ADREV
man nuo gymimo priprato prie ranku,nes sirgo tai ir dabar pastoviai rankose, visi ja vadina rankinuku
Aureliza
maniskis nuo pat pirmu dienu kaip rankinukas, niekur neisleisdavo, nei ka pasidarysi nei pailsesi, uzmigdavo irgi tik ant ranku,ir dazniausia miegojo tik ant mano pilvo...
vienas bent 10-15min paguledavo tik tada kai palikdavau be pamperso nuogu uzpakaliuku,tai patikdavo.
bet po truputi isaugo,pradejo sliauziot, vaiksciot...
nors dabar vieno irgi nepaliksi,bega is paskos visur.
jei valgyt gaminu ir i virtuve neleidziu vartukus uzdarius,tai piktumai baisiausi! rekia! o tik i virtuve ileisk tai prasideda spinteles,stalciai, skalbimo masina ir t.t...
Anema
o ziuriu ir temele rankinuku yra biggrin.gif
musu dukryte irgi rankinukas, uzmiega ant ranku, puse dienos ant ranku.gerai, kad didziaja dienos dali tete nesioja, nes namie.
siaip pasedi ,pazaidzia, pasisupa, bet neilgai.
irocka7212
biggrin.gif ir mes rankinukai thumbup.gif
M.Rasele
As vaika nesioju ir myluoju, kai tik galiu. Manau tai labai svarbu tokiam mazyliui.
Vieno stengiames ilgai nepalikti, juk jam irgi norisi su kompanija pabuti.
Juk jis greitai isaugs, tada bus jau sunku myluoti...........
Man patinka nesioti maza "rankinuka" su savimi, nors tas rankinukas kas diena vis sunkesnis. bet jis toks mielas, kad as auginu ranku raumenis smile.gif
vilma099
O jums kokie gultukai, vibro kėdutės ar supuoklės nepadeda, mums tai nors trumpam atsipūsti leidžia, nes kitaip tai jau negyva būčiau :4u:
Lina1985
maniskis nebuvo rankinukas kol buvom ligoninej, tik gryzom, mociutes pradejo popint, kilnot ir fsio dabar. Nebenueina nuo ranku. verysad.gif
Opinoksė
QUOTE(Lina1985 @ 2010 02 23, 20:16)
maniskis nebuvo rankinukas kol buvom ligoninej, tik gryzom, mociutes pradejo popint, kilnot ir fsio dabar. Nebenueina nuo ranku. verysad.gif
*

Maniske kleckiuke rankinuke nuo pirmu dienu ligonineje. Su nuejimu i WC problema... doh.gif O supynes gelbsti tik kai su MB vakariene norim vienu metu abu pavalgyt lotuliukas.gif 10-20 min pasedi jose. N lotuliukas.gif a ir psio - paskui taip ir rankinejames visa diena tongue.gif Miega irg tik ant ranku... tiesa, jau 4 diena bandom dienom pratint miegot lovytej... - SIAUBAS KAZKOKS doh.gif Kol kas miego lovyteje maximumas - 15min. Tai kadangi ant ranku jau miegui nebeimu, tai miegam diena kokius 5 kartus po 10-15 min. Visas kitas laikas ant ranku, arba man bunant salia, kas ir tai ne itin patinka - nesvarbu ar tai butu lavinimo kilimelis, ar musu lova ir barskutis mano rankoje... ax.gif
Edit_a
QUOTE(Luttuke @ 2010 02 17, 01:29)
Mano sunelis panasus amziaus. Niekada ramus nebuvo, nes nu gimino pilvuka skauda (ki dabar), o dar kai dantys dygsta, tai visai "linksma". Pastaruoju metu pas mus kazkoks kosmaras. Nakti keliasi po n kartu, diena negaliu palikti vaiko ...
O jusiskiam dantukai nedygsta kartais?
*

Na Jums tikrai irgi ne pyragai... blink.gif blink.gif
Dantukus 5 turime - patys pirmi - vajetau kaip skausmigai dygo doh.gif dbr jau geriau...tiesa jau sia savaite tepu tepu darom uz rankyciu pasieeme - tai dziaugsmo pilnos kelnes, tas guodzia, nes nuotaika super mayzlio wink.gif

Taigi manau ir Jums viskas greitai susidelios i stalciukus.
Minejote, kad pilveliuka vaikuciui skauda - o geruju bakteriju neduodate jam pavartoti - super dalykas...mes po tridienes karstines bandom atsigauti - i darzoviene bifolac miltuku imaisome - na geriau valgo berniukas ir siaip toks smagesnis lyg ir - nepaisant kitu "rankinizmo" manipuliaciju ir gudrybiu wink.gif
Dikė
Aš taip pat turiu "rankinukę" wub.gif Dieną miega tik ant rankų, viena labai mažai pabūna, tai ištisą dieną ir nešiojuosi biggrin.gif
Olesia///M
Mano dukryte nuo pat pirmuju dienu pas mane ant ranku nezinau ka daryt, tik padedi sekundei prasideda riksmas pakeli ant ranku tuc tuojau nustoja tai as taip iki 2 menesiu kankinausi paskiau sumasciau gal reikia bent prie vezimelio pripratint guldydavau ja ten, supdavau visaip ir zaisliukus rodydavau ir snekedavau na aisku ir is paskos saves visur tapmydavau po kambarius, na ir priprato. Dziaugiosi thumbup.gif , kad bent nors toki buda atradau, o tai kitaip neimanoma net zingsnio nuo jos padaryt. 4u.gif
maskanyte
Musu mazasis ir jau pradeda darytis ''rankinuku''.Nesiskundziu, bet tik kad laiko atema,tenka suktis kai miega,teks ateity ka galvoti kaip uzimti tongue.gif
sidrulka
sveikutės,

na, matau ši temelė kaip reik apmirus... panašu, kad daugiau rankinukų nuo 2010m nebėra biggrin.gif

tai mes papildysim jų gretas... kai vyresnėlė buvo tokia savarankiška nuo mažų dienų, tai ši pametinukė mažė, kaip aš vadinu rankinukė- rėksniukė- papinukė doh.gif

na, kad reikia vaikutį daug nešioti drinks_cheers.gif , bet tik ne kiaurą dieną doh.gif jua daug ką išmokau ir viena ranka pasidaryti, o į daug ką ir visai ranka numoju ir nebedarau... pietų stengiuos prisigaminti į šaldiklį savaitgaliu visai savaitei...dažovienei košytei tėvelis rytais priskuta ir supjausto daržoves... į tualetą kartais nešuos netgi kartu ir pasilaikau sau ant kelių doh.gif tiek vibro kėdutėje , tiek maitinimo- riečia tiltus, nenori sėdėti doh.gif jei užmiega maitinimo kėdutėje, tai ir palieku kartais ten nusnausti nors kiek, nors kitame forume gavau nuo vienos mamytės pylos, kad aš tinginė ir tingiu išėmusi iš kėdutės vaiką pamigdyti doh.gif oi, kaip ,,tingiu" doh.gif - džiaugiuos turėdama keletą laisvų minučių ir ne arbatai, kaip ten mane kaltino, o šimtams kitų buities reikaliukų.... na ir ką, net gėda kam ir sakyti, kad eidama persirengti, ar po dušu (dažnai ir visai nenueinu), ar padžiauti skalbinių, ar pakeisti sesutei kelnytes... - palieku mažę parėkti... verysad.gif doh.gif blush2.gif o ką daryti... juk reikia bent ką labai būtino nuveikti per dieną... jau nekalbu apie skalbimus rankomis, lyginimą, maisto gaminimą, grindų plovimą...
iš rudenio naudojau sėkmingai nešyklę lauke, o dbr tik neseniai prisiminusi naudoju ir namuose- na, ne viską eina jau taip laisvai pasidaryti, bet eina... rankoms kiek lengviau...
o tas prisirišimas manau atsirado dažno žindymo įtakoje... ... beje ir miegam naktimis kartu vienoje lovoje...
beje, mūsiškė tokia rankinukė ne nuo mažnes, o gal koks antras mėnesis...

aišku, kiek betruks čia tas nešiojimas... paskui norėsim paimti ant rankų, ant kelių, bet vaikas jau nebenorės...
stengiuos jau kelinta diena spjauti į viską ir sėdim visos trys ant kilimuko ir žaidžiam, vartom knygeles... mamai nuobodu, bet mergaitėms- palaima, kai su jomis kažkas užsiima ir nestumia ,palauk, vėliau, paskui...." thumbup.gif
Papildyta:
Tiesa, dantukų dar neturime ir dar net nematyti...

ir beje savo panikę vadinu ,,veidmainiuke", jau kai kur svečiuose, ar kas svetimas ją bovina, tai oi kokia rami, linksma... tik išgirsta ar pamato mane, viskas - zyzimas, nepasitenkinimas ir pan... doh.gif
Amber 333
ir as nuo pat ryto parasysiu...turiu meto senumo rankinuka ...jis mazas vabaliukas , be manes negali ... smile.gif , as ji padedu ant sofos , o jis pas mane vel sugrizta ... smile.gif
Ruby Tuesday
QUOTE(sidrulka @ 2012 02 05, 07:40)
o tas prisirišimas manau atsirado dažno žindymo įtakoje... ... beje ir miegam naktimis kartu vienoje lovoje...
*

Greiciau jau toks vaiko budas. As saviski zindau pagal poreiki, miegam vienoje lovoje, bet nera jis rankinukas. Kartais ant ranku pasipraso, bet daznai ir vienas sekmingai zaidzia.
M.Rasele
QUOTE(sidrulka @ 2012 02 05, 05:40)
sveikutės,

na, matau ši temelė kaip reik apmirus... panašu, kad daugiau rankinukų nuo 2010m nebėra biggrin.gif

tai mes papildysim jų gretas...  kai vyresnėlė buvo tokia savarankiška nuo mažų dienų, tai ši pametinukė mažė, kaip aš vadinu rankinukė- rėksniukė- papinukė doh.gif

na, kad reikia vaikutį daug nešioti  drinks_cheers.gif , bet tik ne kiaurą  dieną  doh.gif  jua daug ką išmokau ir viena ranka pasidaryti, o į daug ką ir visai ranka numoju ir nebedarau... pietų stengiuos prisigaminti į šaldiklį savaitgaliu visai savaitei...dažovienei košytei tėvelis rytais priskuta ir supjausto daržoves... į tualetą kartais nešuos netgi kartu ir pasilaikau sau ant kelių doh.gif  tiek vibro kėdutėje , tiek maitinimo- riečia tiltus, nenori sėdėti doh.gif  jei užmiega maitinimo kėdutėje, tai ir palieku kartais ten nusnausti nors kiek, nors kitame forume gavau nuo vienos mamytės pylos, kad aš tinginė ir tingiu išėmusi iš kėdutės vaiką pamigdyti doh.gif  oi, kaip ,,tingiu" doh.gif - džiaugiuos turėdama keletą laisvų minučių ir ne arbatai, kaip ten mane kaltino, o šimtams kitų buities reikaliukų.... na ir ką, net gėda kam ir sakyti, kad eidama persirengti, ar po dušu (dažnai ir visai nenueinu), ar padžiauti skalbinių, ar pakeisti sesutei kelnytes... - palieku mažę parėkti...  verysad.gif  doh.gif  blush2.gif  o ką daryti... juk reikia bent ką labai būtino nuveikti per dieną... jau nekalbu apie skalbimus rankomis, lyginimą, maisto gaminimą, grindų plovimą...
iš rudenio naudojau sėkmingai nešyklę lauke, o dbr tik neseniai prisiminusi naudoju ir namuose- na, ne viską eina jau taip laisvai pasidaryti, bet eina... rankoms kiek lengviau...
aišku, kiek betruks čia tas nešiojimas...  paskui norėsim paimti ant rankų, ant kelių, bet vaikas jau nebenorės...
stengiuos jau kelinta diena spjauti į viską ir sėdim visos trys ant kilimuko ir žaidžiam, vartom knygeles...  mamai nuobodu, bet mergaitėms- palaima, kai su jomis kažkas užsiima ir nestumia ,palauk, vėliau, paskui...."  thumbup.gif
Papildyta:

ir  beje savo panikę vadinu ,,veidmainiuke", jau kai kur svečiuose, ar kas svetimas ją bovina, tai oi kokia rami, linksma... tik išgirsta ar pamato mane, viskas - zyzimas, nepasitenkinimas ir pan...  doh.gif
*

Panasu, kad jusu vaikai tarpusavyje "kovoja" del jusu demesio ir laiko.
Ir jaunesnioji akivaizdziu skirtumu pirmauja smile.gif.
Turiu panasaus amziasu kaip jusu vaikus.
Vakare galesiu placiau parasyti kaip as planuoju savo diena smile.gif.
Auskarija
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 02 05, 16:18)
Greiciau jau toks vaiko budas. As saviski zindau pagal poreiki, miegam vienoje lovoje, bet nera jis rankinukas. Kartais ant ranku pasipraso, bet daznai ir vienas sekmingai zaidzia.
*

Čia kiekvinas vaikas idividualus, pagal vieną visiems taikyti neina smile.gif
M.Rasele
Sidrulka,
O kokie yra jusu vaiku tarpusavio santykiai? Myli, nemyli, musa, zaislus atima ir pan.
Maniskis labai myli sese, bet daznai bando su ja zaisti taip, kad mazajai nebepatinka, ir tada jinai jau saukiasi pagalbos (brolis jos neuzgauna, tik jai nepatinka smile.gif), ir tada jau nori ant ranku pabuti, ir is aukstai stebeti viska. As vaikus nesioju, man tai patinka, bet pastebiu, kad mazaja nesioju daugiau, nes vienos jos palikti nepavyksta saugiai, t.y. niekada nezinau ka gali sugalvoti brolis. Yra jis bandes ja ir nesti, stumti, ridenti, zodziu reikia stebeti pastoviai.
As daug ka darau kartu su jais - mazoji babybjorn kedej supasi, didysis pvz pyraga maiso smile.gif.
ji jau po truputi ropoja, mielai zaidzia ant kilimelio su zaislais, kai salia brolis zaidzia, bando nusliauzti iki jo masineliu ar lego, galiu tada palikti keletui minuciu, bet neilgiau, nes visgi jie per mazi abu kartu zaisti.
As kazkaip susidejoju savo diena, kad net laisvo laiko turiu, kai jie abudu miega.
O ka tuo metu veikia jusu didzioji, kai mazoji ant ranku? As manau, kad cia jusu mazoji nori viso demesio sau, todel ir prasosi pasatoviai ant ranku.
As daznai irgi su mazaja ant ranku daug ka darau, bet jie mielai pabuna ir kedej, pazaidzia, svarbu tik man kontroliuoti padeti, stebeti juos.
Manoji yra rami nuo gimimo, daug sypsosi... kazkaip man nera ypatingai sunku.
sidrulka
Na mūsų vyresnėlė taip pat labai myli sesę, bet kaip ir jūs rašot- reikia pasaugoti, nes kartais per stipriai apsikabina, prispaudžia begulinčią ant pilvuko....

žaislus taip pat vyresnė;lė atima iš mažės- ši iki šiol buvo gerietė, bet dbr jau pradeda pykti, kai sesė atima...

o stengiuos užiimti tikrai su abiem pagal galimybes... taip pat vyresnėlėi duodu daug ,,ūkiškos veiklos", dainuojam skaitom knygutes, kol žinudau mažę ir ne tik tuomet, ant kilimėlio prisėdam visos trys pažaisti.... tikrai nėra tiap, kad vyresnėlei daugfiua dėmesio skirčiau ar kažkas pan... o ir ji ačiū D, nesiprašao labai jau ant rankų, kai mato sesę nešuiojant... vakarieniaujam,m su Mb dukrutes apsiėmę ant kelių. mažę maitinu maitinimo kėdutėj, tai dičkę pasiimu ant kelių....

o žamė manau prisirišo, nes dažnai žindoma, ir naktį kartu miega..... ir aplamai kiek skaičiau apie 8-9 mėn pasiekimus, tai vaikučiai labai jau sagugo mamas, kad nedingtų iš jų akiračio... tai ir manau, kad mūsų dabar kaip tik toks amžius...
M.Rasele
QUOTE(sidrulka @ 2012 02 06, 18:00)
Na mūsų vyresnėlė taip pat labai myli sesę, bet kaip ir jūs rašot- reikia pasaugoti, nes kartais per stipriai apsikabina, prispaudžia begulinčią ant pilvuko....
žaislus taip pat vyresnė;lė atima iš mažės- ši iki šiol buvo gerietė, bet dbr jau pradeda pykti, kai sesė atima...

o stengiuos užiimti tikrai su abiem pagal galimybes... taip pat vyresnėlėi duodu daug ,,ūkiškos veiklos", dainuojam skaitom knygutes, kol žinudau mažę ir ne tik tuomet, ant kilimėlio prisėdam visos trys pažaisti.... tikrai nėra tiap, kad vyresnėlei daugfiua dėmesio skirčiau ar kažkas pan...  o ir ji ačiū D, nesiprašao labai jau ant rankų, kai mato sesę nešuiojant... vakarieniaujam,m su Mb dukrutes apsiėmę ant kelių. mažę maitinu maitinimo kėdutėj, tai dičkę pasiimu ant kelių.... 

o žamė manau prisirišo, nes dažnai žindoma, ir naktį kartu miega..... ir aplamai kiek skaičiau apie 8-9 mėn pasiekimus, tai vaikučiai labai jau sagugo mamas, kad nedingtų iš jų akiračio... tai ir manau, kad mūsų dabar kaip tik toks amžius...
*

As stengiuosi laikytis tam tikru taisykliu, pirma valgyti tik savo kedej, sunus valgo pats sededamas savo kedej, reta isimtis, dazniausiai sveciuose, buna kad laikom ant keliu, kai jis valgo. Mazaja tik pradedu po truputi pratinti prie maisto, naudoju sunaus kede pakolkas, jis leidzia smile.gif.
O kaip buvo su pirmu vaiku? irgi prasesi ant ranku.?
Ir as zindau mazaja pagal poreiki, kartu miegu su ja.
Bet pas mus nera tokio jau prisirisimo, kad jis mane vargintu. va ir dabar abu zaidzia, manes mazoji nemato, kad ramiai zaidzia, ji mato broli, nes ji nepratus buti viena, nes kaip yra kitas vaikas, tai beveik neimanoma, kad ji liktu viena smile.gif.
As nesioju abu, viena ant ranku, kitas ant peciu uzlipes smile.gif. sunus, kai pradejo ropoti, ant ranku retokai prasesi, dabar zymiai dazniau smile.gif. Jis toks aktyvus pas mane buvo smile.gif.
Jeigu jus tai vargina, as ieskociau iseities, nes pavargusi mama yra labai blogai smile.gif.
sidrulka
ne, pirmoji nesiprašė ant rankų... ir dabar ji gan savarankiška..

pabūna mažė ir viena... kokias 5-10 min....
su sese palikti nelabai patikima- nes tuoj nepasidalina žaislais, sesė per stipriai pamyluoja... o ir mažei reikia būtent mane matyti....
aš neskau, kad man sunku, tiesiog nieko negaliu pasidaryti - arba tik viena ranka...
aišku, man svarbiausia ramųūs, linkismi vaikai... o vis akita - palauks....

o ką datyrti jei vyresnėlė, kitaip nevalgo kai tik ant kelių, kelia isterijas... ir tiap mažai valgo, tai džiaugiuos, kad bent sėdėdama ant kelių valgo.... aišku, taip visą laiką nevalgys, bet tuo pačiu čia šiek tiek dėmesio skyrimas jai...
M.Rasele
QUOTE(sidrulka @ 2012 02 06, 19:22)
ne, pirmoji nesiprašė ant rankų... ir dabar ji gan savarankiška..

pabūna mažė ir viena... kokias 5-10 min....
su sese palikti nelabai patikima- nes tuoj nepasidalina žaislais, sesė per stipriai pamyluoja... o ir mažei reikia būtent mane matyti....
aš neskau, kad man sunku, tiesiog nieko negaliu pasidaryti - arba tik viena ranka...
aišku, man svarbiausia ramųūs, linkismi vaikai... o vis akita - palauks....
o ką datyrti jei vyresnėlė, kitaip nevalgo kai tik ant kelių, kelia isterijas... ir tiap mažai valgo, tai džiaugiuos, kad bent sėdėdama ant kelių valgo.... aišku, taip visą laiką nevalgys, bet tuo pačiu čia šiek tiek dėmesio skyrimas jai...
*

Kaip supratau jusu vaikai tiesiog skirtingi, ir dazniausiai buna sunkiai, kai pirmas buvo ramus. Mano pirmasis nebuvo ramus, todel dukra atrodo ramybes isikunijimas smile.gif.
Kazkokiu darbu as irgi nespeju pasidaryti, pvz. skalbiniu padziauti ir pan, kol vaikai nemiega. Valgyti pradedu daryti kai jie miega, maitindama mazaja dar knygas skaitau, jeigu sunus turi kuo uzsiimti tuo metu.
Mano sunus valgo viska pats, sededamas maitinimo kedej prie bendro stalo, t.y. mes nuemem staliuka, ir jis valgo kartu su mumis.
sidrulka
QUOTE(M.Rasele @ 2012 02 07, 01:10)
Kaip supratau jusu vaikai tiesiog skirtingi, ir dazniausiai buna sunkiai, kai pirmas buvo ramus. Mano pirmasis nebuvo ramus, todel dukra atrodo ramybes isikunijimas smile.gif.
Kazkokiu darbu as irgi nespeju pasidaryti, pvz. skalbiniu padziauti ir pan, kol vaikai nemiega. Valgyti pradedu daryti kai jie miega, maitindama mazaja dar knygas skaitau, jeigu sunus turi kuo uzsiimti tuo metu.
Mano sunus valgo viska pats,  sededamas maitinimo kedej prie bendro stalo, t.y. mes nuemem staliuka, ir jis valgo kartu su mumis.
*

Tai va, aš ir sakau, kad galėjo mūsų dukrytės būti ,,atvirkštine" tvarka thumbup.gif

skalbinius tai pasidžiaunu ir viena ranka ant radiatorių- dar vyresnėlė padeda- paduoda man po skalbinuką iš bliūdo thumbup.gif

valgo dažnai ir pati sėdėdama ant kėdės- čia ne visa taip , kad ant kelių 4u.gif

aš irgi maitindama (žindydama) dar bandau ir panerti , ir paskaitinėti...

miega mažė trumpai- tai vos pradedi ką daryti ir nelabai spėji... taigi pietų prigaminu daugiau savaitgaliu ir į šaldiklį arba gaminu ką nors greito... va pvz rytoj bus plovas , arba kokių raugintų kopūstų sriuba...

beje , kad kartu miegotų pietų miego buvę gal tik kokie keturi kartai po mažės gimimo....
o Jūs užmigdot pirma mažę, o paskui einat migdyti vyresnėlio ar kaip? ar jis pats užmiega kasdien tuo pačiu metu?
kažkaip man sunku sugaudyti tą laiko reguliarumą, pastovumą.... gal ir negerai, kai vaiaki neturi griežto savo grafiko ax.gif

vyresnėlė ,,suleliukėjo" ir mielai valgo tas pačias košeles bei daržovienukes, kaip ir mažoji sesutė thumbup.gif tik vakarienes nuo bendro mūsų stalo thumbup.gif
M.Rasele
Pas mus yra nusistovejes sioks toks rezimas su vaikais.
Vyresnysis miega beveik tuo paciu metu kasdiena, tarp 13-14 eina miegoti. Pries jo pietu miega dazniausiai visi einam i lauka, tai mazoji uzmiega vezimelyje. Tada kai griztam namo, vezimely palieku terasoj, ir pavalge priespiecius einam su sunum miegoti. Kartais tik grizus namo, mazoji prabunda, tai tada visi einam kartu i lova, t.y. as sunui skaitau pasaka, mazyle valgo, toks variantas sunkesnis, nes tada ir vyresniam reikia vis ant mamos paguleti smile.gif.
Kai neinam i lauka (retai taip buna), prima uzmigdau mazaja, uzmiega valgydama, tada einam su vyresniu pasaku skaityti.
Vakare miegoti jie irig eina kartu, as migdau mazaja, t.y. ja maitinu, o sunui pasakas tetis skaito.
Rezimo buvimas palengvina gyvenima, kai jis pas mus issireguliuoja, man gerokai tampa blogiau, ir vaikams matyt sunkiau.
As maisto is anksto negaminu, daznai ir sunui valgyti darau, kai jis pabunda is pietu miego. As imantriu patiekalu negaminu, dazniausiai gaminu nesudetingus patiekalus, bet megstu nors pora kartu per savaite pyraga ar keksiuku issikepti.
O mano mazoji pastaruoju metu megsta skaniai miegoti su krutimo burnoj smile.gif, tada jai lieku prirista prie jos smile.gif. jai cia dantys vienas po kito lenda, lyg jau 6 islindo...
Assssssia
Sveikos merginos 4u.gif sia tema skaiciau kai mano Motiejus buvo mazas, nesiojau ji daug blink.gif bet dabar jis jau metu ir 2men, bet vis tiek manes nepaleidzia doh.gif virtuvej nieko negaliu daryti, prasosi ant ranku, o jei neimu, tai vaiksto po kambarius ir labai gailiai verkia. Nezinau ar nekreipti demesio, ar visa laika nesioti. Kad man fiziskai sunku, tai faktas, bet kad nenoreciau jog jis taptu mamyciuku, juk i darzeli reikes eiti. Jei zaidzia kambaryje, o as iseinu i virtuve, jau po minutes atbega verkdamas pas mane doh.gif nebezinau kaip elgtis g.gif
Ruby Tuesday
QUOTE(Assssssia @ 2012 02 11, 16:06)
Jei zaidzia kambaryje, o as iseinu i virtuve, jau po minutes atbega verkdamas pas mane doh.gif  nebezinau kaip elgtis g.gif
*

Bet kaip supratau, jis sugeba vienas zaisti? Gal vertetu virtuveje irengti koki zaidimu kampeli, t.y. dekutis, keli zaisliukai. Arba leisti po stalcius pasikuisti (aisku, is pradziu juose sudejus tik nepavojingus ir neduztancius daiktus), su puodais pazaisti?
zhiu
Maniskis iki siol buvo tikras rankinukas, ir dabar dar reikia panesioti, bet jau po truputeli vis labiau ir labiau savarankiskeja smile.gif
Migluzee
QUOTE(Assssssia @ 2012 02 11, 13:06)
Sveikos merginos 4u.gif  sia tema skaiciau kai mano Motiejus buvo mazas, nesiojau ji daug blink.gif  bet dabar jis jau metu ir 2men, bet vis tiek manes nepaleidzia doh.gif  virtuvej nieko negaliu daryti, prasosi ant ranku, o jei neimu, tai vaiksto po kambarius ir labai gailiai verkia. Nezinau ar nekreipti demesio, ar visa laika nesioti. Kad man fiziskai sunku, tai faktas, bet kad nenoreciau jog jis taptu mamyciuku, juk i darzeli reikes eiti. Jei zaidzia kambaryje, o as iseinu i virtuve, jau po minutes atbega verkdamas pas mane doh.gif  nebezinau kaip elgtis g.gif
*

As manau kad tai normalu, su kompanija smagiau juk smile.gif Pas mus buvo labai panasiai, tik ne verkdavo, o rekdavo. Jei ziuredavo filmuka,man butinai reikejo sedet salia, bet isaugo. O kol augo prigalvodavau visokiu gudrybiu smile.gif geriausiai suveikdavo, kai sakydavau, kad einu i tualeta ir tuoj ateisiu, bet neateidavau, o jis pamirsdavo, kad turiu ateit smile.gif
O siaip tai turbut min iki 3 metu vaikas gi viska nores daryt kartu. Maniskiui jau virs 2, ir vistiek uzsikaprizina, kad ir filma su juo reik ziuret, ir pvz. zaidzia su zaislais, man neduoda, bet as turiu salia sedet. Jei virtuvej tik susiruosiu ka daryt, prisistumia kede ir lenda padet. Del to mano apsisukimai kelis kart suleteja, ko pasekoje lieka kruva nenudirbtu darbu doh.gif
Assssssia
4u.gif Tai bandziau virtuveje duoti zaisti, bet tai jau praeitis. Zaisdavo su viskuo, ir i stalcius lysdavo, as viena akim ji stebedavau, o pati savo darbus darydavau. Dabar maziaus jau niekas nedomina. Zaidzia virtuvej tik tada , jei as salia sedziu doh.gif
♥SL♥
Pas mane irgi auga rankinukas, nors mes dar mažiukai, bet būti vienam jam nepatinka, ilgai nebūna paliktas lovytėj, vibro kėdutėj ir t.t. Geriausia pas mamą ant rankų ax.gif
barboryte1
Oi, su tais nesiojimais. Kaip kitos ir sako, reikia tuos maziukus nesioti myluoti, bet reikia ir saves ziureti. Juk tai nemazas svoris, nugarai kenkia, ypac jei mama smulki. Mamai savo sveikata reik saugot, nes vaikam ji dar ilgai bus reikalinga.
Musiske labiausiai reikejo nesioti, supuoti pirmais menesiais, kai dar zaislai nedomino. Bet tada dar ji nesunki buvo. O veliau, jau pradejo su zaisliukais zaisti, kedutej paguli, atsinesu i virtuve, ji ziuri. Aisku tai netrunka ilgai, max 30min., nors kartais, kai plaunu indus, vandens srove ja net uzmigdo. Dar zaidzia ant kilimelio su prikabintais zaislais. Turim ir nesykle, tik as ja mazai namie nesioju, nes man su ja vis tiek nepatogu darbus dirbti.
Miegot, kol dar maitinu uzmiega bevalgydama, tai tik belieka perdeti i lovyte. Kartais ir pasupuoju, padainuoju, bet dazniausiai paguldyta vis tiek prabunda.
sidrulka
sveikos,

na, va mano rankinukė pagaliua nulipo nuo rankų, kai išmoko ropoti- tia jai dbr tiek viskas įdomu, tik visur ropoja iš paskos biggrin.gif va dbr dar nepasigedo manęs, nes gavo naujų žaisliukų biggrin.gif

o paguldyta, nors ir atrodo giliai įmigus, bet ir maniškė prabunda biggrin.gif , tuomet gulu šalia ir duodu (.), tai oi, irgi reikia gerokai palaukit, kol kaip reika įminga...
Orintux
Mano rankinuke niekaip nenulipa nuo ranku, visur kartu. Neropoja pati, pazaidzia viena max 5 minutes ir tik jei manes nemato sedi viena. O tas rankinukas visai nemazai sveria, visus 9 kg, tai per diena tikrai pavargstu.
Jei nenesioju, tai su ja visur reikia vaiksciot. Isikibus i rankas eina. Tai visada panele su manim kartu. Rankinukas Luka biggrin.gif 4u.gif
Eneila
As ir auginu rankinuka jau 9men. Pabandyk padet, tai ojojoj kaip rekia doh.gif na, kartais pabuna kokias 5min su savo zaislais g.gif tai vat ir laukiu, kol isaugs ir nereiks tiek nesioti, nes tokia kruva darbu prisirenka doh.gif
zuikaa
pasiskaitai, tai net ramiau, kad daug tokiu rankinuku, kaip ir musu smile.gif
*Lollipop*
mano ziogas 9 men. irgi rankinukas, vieno jo bent trumpam tikrai nepaliksi, nori buti tik ant ranku, aisku pabuna sokliuke, bet jei tik salia esu, pabuna vaikstuke bet irgi visur tik is paskos ir uz 10 min. jau tampo kelnes mano kad tik paimciau ji ant ranku, zodziu sveria jau 10 kg. tai jau nugarai mano visai nekas, ir seip jis pas mane tinginukas nenori jis nei ropoti nei vaiksciot pradeti .. bet nieko isaugs, tikiuos rolleyes.gif blush2.gif
Eneila
QUOTE(*Lollipop* @ 2012 02 28, 16:42)
mano ziogas 9 men. irgi rankinukas, vieno jo bent trumpam tikrai nepaliksi, nori buti tik ant ranku, aisku pabuna sokliuke, bet jei tik salia esu, pabuna vaikstuke bet irgi visur tik is paskos ir uz 10 min. jau tampo kelnes mano kad tik paimciau ji ant ranku, zodziu sveria jau 10 kg. tai jau nugarai mano visai nekas, ir seip jis pas mane tinginukas nenori jis nei ropoti nei vaiksciot pradeti .. bet nieko isaugs, tikiuos  rolleyes.gif  blush2.gif
*

tai ir neskubinkit maziuko vaikscioti, dar labai anksti:) mano tai ropoja, bet dar tikrai nevaiksto:) o jusiskis galbut pirma vaikscios, o po to sugalvos paropoti;)
cepelinka
QUOTE(zuikaa @ 2012 02 28, 11:22)
pasiskaitai, tai net ramiau, kad daug tokiu rankinuku, kaip ir musu smile.gif
*

Na jo, tikrai legviau pasidaro, nes ir mūsiškis ne iš ramiųjų biggrin.gif
DoNataNataDo
As taip pat auginu rankinuke smile.gif bet manoji dar mazyte, 4 menesiu o jau apie 8kg:/ tai ir sportuoju su ja visa dienele...laukiu kada sliauzioti prades, tada nors kiek rankeles mano gal pailses smile.gif
zuikaa
QUOTE(DoNataNataDo @ 2012 03 10, 15:50)
As taip pat auginu rankinuke smile.gif bet manoji dar mazyte, 4 menesiu o jau apie 8kg:/ tai ir sportuoju su ja visa dienele...laukiu kada sliauzioti prades, tada nors kiek rankeles mano gal pailses smile.gif
*

mums jau 7men ir sveriam 10kg ir taip pat sportas nuo ryto iki vakaro biggrin.gif , nes dar neropojam, o gal ir neroposim, o iskart pradesim vaiksciot smile.gif
sidrulka
pakui žinokit tie rankinukai, kai pradeda ropoti, tampa kojinukais biggrin.gif priropoja prie mamos ar tėtės ir kertasi į klešnę ar sijoną, atsistoja ir niekur nepajudėsi biggrin.gif
tamstyte
QUOTE(sidrulka @ 2012 03 16, 01:17)
pakui žinokit tie rankinukai, kai pradeda ropoti, tampa kojinukais biggrin.gif  priropoja prie mamos ar tėtės ir kertasi į klešnę ar sijoną, atsistoja ir  niekur nepajudėsi  biggrin.gif
*

g.gif
ne kokios perspektyvos.ale guodiesi,kad neamzinai thumbup.gif
maniske, beveik 4 men. taip pat reiskia pretenzijas jei lieka viena,vargas vargelis..
Siella999
QUOTE(sidrulka @ 2012 02 05, 05:40)
sveikutės,

tai mes papildysim jų gretas...  kai vyresnėlė buvo tokia savarankiška nuo mažų dienų, tai ši pametinukė mažė, kaip aš vadinu rankinukė- rėksniukė- papinukė doh.gif

na, kad reikia vaikutį daug nešioti  drinks_cheers.gif , bet tik ne kiaurą  dieną  doh.gif  jua daug ką išmokau ir viena ranka pasidaryti, o į daug ką ir visai ranka numoju ir nebedarau... pietų stengiuos prisigaminti į šaldiklį savaitgaliu visai savaitei...dažovienei košytei tėvelis rytais priskuta ir supjausto daržoves... į tualetą kartais nešuos netgi kartu ir pasilaikau sau ant kelių doh.gif  tiek vibro kėdutėje , tiek maitinimo- riečia tiltus, nenori sėdėti doh.gif  jei užmiega maitinimo kėdutėje, tai ir palieku kartais ten nusnausti nors kiek, nors kitame forume gavau nuo vienos mamytės pylos, kad aš tinginė ir tingiu išėmusi iš kėdutės vaiką pamigdyti doh.gif  oi, kaip ,,tingiu" doh.gif - džiaugiuos turėdama keletą laisvų minučių ir ne arbatai, kaip ten mane kaltino, o šimtams kitų buities reikaliukų.... na ir ką, net gėda kam ir sakyti, kad eidama persirengti, ar po dušu (dažnai ir visai nenueinu), ar padžiauti skalbinių, ar pakeisti sesutei kelnytes... - palieku mažę parėkti...  verysad.gif  doh.gif  blush2.gif  o ką daryti... juk reikia bent ką labai būtino nuveikti per dieną... jau nekalbu apie skalbimus rankomis, lyginimą, maisto gaminimą, grindų plovimą...
aišku, kiek betruks čia tas nešiojimas...  paskui norėsim paimti ant rankų, ant kelių, bet vaikas jau nebenorės...
stengiuos jau kelinta diena spjauti į viską ir sėdim visos trys ant kilimuko ir žaidžiam, vartom knygeles...  mamai nuobodu, bet mergaitėms- palaima, kai su jomis kažkas užsiima ir nestumia ,palauk, vėliau, paskui...."  thumbup.gif
Papildyta:

ir  beje savo panikę vadinu ,,veidmainiuke", jau kai kur svečiuose, ar kas svetimas ją bovina, tai oi kokia rami, linksma... tik išgirsta ar pamato mane, viskas - zyzimas, nepasitenkinimas ir pan...  doh.gif
*

Aleila
QUOTE(*Lollipop* @ 2012 02 28, 16:42)
mano ziogas 9 men. irgi rankinukas, vieno jo bent trumpam tikrai nepaliksi, nori buti tik ant ranku, aisku pabuna sokliuke, bet jei tik salia esu, pabuna vaikstuke bet irgi visur tik is paskos ir uz 10 min. jau tampo kelnes mano kad tik paimciau ji ant ranku, zodziu sveria jau 10 kg. tai jau nugarai mano visai nekas, ir seip jis pas mane tinginukas nenori jis nei ropoti nei vaiksciot pradeti .. bet nieko isaugs, tikiuos  rolleyes.gif  blush2.gif
*

drinks_cheers.gif
spiegliuke
mano sunelis rankinukas , jau virs metuku ,bet opapa it tiek 4u.gif
zygutia
Sveiki smile.gif visada pergyvenau,kad mano mazoji nebutu rankinuku..dabar mums 5 menesiukai..stengiuosi nepult griebti iskart tik pradejus jai niurzgeti..na ir kolkas sekasi mums gerai.. smile.gif tik zinoma neaisku kaip seksis toliau..vis daugiau prededa dejuoti ziuredama i mane(mat imk mane) doh.gif
spyglinis
myluojamas vaikas nieko blogo. turėjau rankinuką, puikus, švelnus vaikiukas užaugo. antrą irgi nešioju, kada tik jis nori, tam ir tėvų meilė, kas čia per baimės...nesuprantu...užauga tie vaikai labai greit, ner ko čia baimintis biggrin.gif
Sairella
Mano dukrytei jau desimt menesiuku, nuo gimime labai daug nesiojau ant ranku, pradzioj diena net miegodavo tik man arba teciui ant krutines,diegliukai buvo, tai tik ant rankyciu smile.gif Ir miegodavo net su mumis vienoj lovoj, tik koks menesiukas miega savo lovytej, bet lovyte pristumta prie musu lovos, tai eme viena diena ir pati nuropojo i ja, atsigule ir uzmigo smile.gif
Vaikui labai reikia mamos, nesioti yra labai natura, silta ir miela. Nematau problemos smile.gif Maniske net vezime nesedi, jai ten nuobodu, buna, kad parsistumiu vezima ja nesdama ant ranku smile.gif Bet vaikai myluojami geresni uzauga smile.gif Mielosios, na kiek tuos vaikucius nesiosim, patys pabegs paskui, nes nores nepriklausomybes smile.gif Tik dabar ir nesiot, juk nenesiosim kai bus keturiolika metu biggrin.gif
O dabar vaikams reikia mamu, o mamos vaikuciu, juk taip miela kai apkabina, prisiglaudzia, pabuciuoja... branginkim tas akimirkas smile.gif
♥SL♥
Maniškis irgi 7 mėn rankinukas ir nestresuoju per daug..Juk mažyliai taip greit auga, tad ir nešioju ant rankų, nors ir sunkūs esam (10kg), tačiau stengiuosi kad jis ir vienas pabūtų, bet jam reikia mamos draugijos, juolab sūnelį auginu viena unsure.gif
maukis2
QUOTE(Sairella @ 2012 05 09, 15:52)
Mano dukrytei jau desimt menesiuku, nuo gimime labai daug nesiojau ant ranku, pradzioj diena net miegodavo tik man arba teciui ant krutines,diegliukai buvo, tai tik ant rankyciu smile.gif Ir miegodavo net su mumis vienoj lovoj, tik koks menesiukas miega savo lovytej, bet lovyte pristumta prie musu lovos, tai eme viena diena ir pati nuropojo i ja, atsigule ir uzmigo smile.gif
Vaikui labai reikia mamos, nesioti yra labai natura, silta ir miela. Nematau problemos smile.gif Maniske net vezime nesedi, jai ten nuobodu, buna, kad parsistumiu vezima ja nesdama ant ranku smile.gif Bet vaikai myluojami geresni uzauga smile.gif Mielosios, na kiek tuos vaikucius nesiosim, patys pabegs paskui, nes nores nepriklausomybes smile.gif Tik dabar ir nesiot, juk nenesiosim kai bus keturiolika metu biggrin.gif
O dabar vaikams reikia mamu, o mamos vaikuciu, juk taip miela kai apkabina, prisiglaudzia, pabuciuoja... branginkim tas akimirkas smile.gif
*

mane vaikas kasdien apkabina, pabuciuoja, caca mama padaro 4u.gif wub.gif bet as jo ant ranku pastoviai nenesiojau ir nenesiosiu.
ir nemanau, kad mylavimas yra butent tai, kad nesiot ant ranku. savo vaika myluoju, bet prie ranku nepratinau nuo mazens. panesiodavau po miegucio, o taip bandydavau demsio skirti zaidimais, o ne tampymu ant ranku.
ir man paciai daug maloniau kai kazkur eidami jis man paduoda rankyte ir eina salia, o ne ropsciasi man ant ranku, kad nesciau. o db jau jei lb pavargsta eiti, tai pasipraso i vezima ir kazkiek pavaziuoja kol pailsi jei buna ilga kelione.. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.